.
Ο Ζαχαρίας Λ. Μαθάς – Δεμαθάς γεννήθηκε το 1944 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1962. Το 1965 απέκτησε το πτυχίο από την Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Πολυτεχνείου του Μονάχου, ενώ από το 1965 έως το 1970 σπούδασε στη Σχολή Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης από όπου απέκτησε και το Δίπλωμα του στην Οικονομία.
Αμέσως μετά εργάστηκε ωςΠανεπιστημιακός Βοηθός (διδασκαλία του μαθήματος «Οικονομική Θεωρία») στο Ινστιτούτο Alfred Weber του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης.
Από το 1975 ως το 1977 εργάστηκε ως Πανεπιστημιακός Βοηθός στην Β΄ Έδρα Πολιτικής Οικονομίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νομική Σχολή και από το 1977 ως το 1989 ήταν Επιστημονικός Βοηθός στον τομέα Πολιτικής Οικονομίας του Παντείου Πανεπιστημίου στην τότε Έδρα Θεωρητικής και Ιδιωτικής Οικονομίας και (από το 1982) στον Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του Τμήματος Δημοσίας Διοικήσεως της ΠΑΣΠΕ.
Το 1998 έγινε Διδάκτωρ Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών με τίτλο εργασίας «Θεωρίες της γαιοπροσόδου στους κλασικούς και στον Κ. Μαρξ ή η χρησιμότητα της γαιοπροσόδου για την κατανόηση ορισμένων ζητημάτων της πολιτικής οικονομίας» και το 1999 εξελέγη Λέκτορας στον Τομέα Πολιτικής Οικονομίας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου με γνωστικό αντικείμενο «Πολιτική Οικονομία με έμφαση στη διάσταση του χώρου». Το 2004 εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής.
Πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 71 ετών στις 4 Οκτωβρίου 2015.
Ο Δαμιανός Παπαδημητρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1968. Σπούδασε Φυσική αρχικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο του Münster. Είναι ανταποκριτής της Σουηδικής Τηλεόρασης στην Ελλάδα και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής και συνεργάτης του περιοδικού “Ο Πολίτης” και της εφημερίδας “Η Εποχή”. Το 1994 κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΟΛΙΣ το βιβλίο του “Η Ελλάδα στη Βαλκανική Κρίση” και το 2007 συμμετείχε στο συλλογικό έργο “Ο Ιανός του εθνικισμού και η ελληνική βαλκανική πολιτική” μαζί με τον Άγγελο Ελεφάντη, τον Αντώνη Λιάκο και τον Αντώνη Μανιτάκη από τις εκδόσεις Βιβλιόραμα. Στις 27 Μαρτίου 2011 έγραψε ένα κείμενο με τίτλο: “Από τη χρεοκοπία στην αυτογνωσία” που προέκυψε από συζητήσεις μεταξύ ακαδημαϊκών και δημοσιογράφων ανάμεσα στους οποίους και δύο απόφοιτοι της Σχολής: η Ελίζα Παπαδάκη και ο Γιώργος Καρράς.
Ο Αλέξανδρος Α. Μακρής είναι διπλωματούχος Χημικός Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Τις γυμνασιακές του σπουδές τις περάτωσε στην Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Τζελάτη και έχουν δύο παιδιά, τον Άρη και τον Δημήτρη.
Διετέλεσε τεχνικός διευθυντής, είναι μέλος του Δ.Σ και για ένα χρονικό διάστημα βοηθός γενικού διευθυντή μιας αξιόλογης και πρωτοπόρας ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων, που παράγει προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Σ’ αυτήν είχε την καλή τύχη να αφιερώσει τα 42 χρόνια της επαγγελματικής του ζωής. Ξεκίνησε από το τμήμα Μελετών – Ερευνών – Ανάπτυξης που σύστησε ο ίδιος με την πρόσληψή του. Ασχολήθηκε κυρίως με μελέτες επεκτάσεων και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, εφάρμοσε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής και συνέβαλε στην ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μεταξύ άλλων και με επισκέψεις σε εξέχουσες ευρωπαϊκές βιομηχανικές μονάδες.
Μετά τη συνταξιοδότησή του αρθρογραφεί στον ημερήσιο τύπο (επιστολές αναγνωστών) σε θέματα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Επίσης, κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο: “Ελληνική Οικονομία, η Κρίση, τα Αίτια, η Αποτροπή νέας Χρεοκοπίας“, από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη. Στην σπάνια φωτογραφία της τάξης του, που μας εμπιστεύτηκε η συμμαθήτριά του Δήμητρα Μάτου, φαίνεται ο Αλέξανδρος όρθιος στην πίσω σειρά στην άκρη αριστερά.
Η οικογένειά του κατάγεται από την Αρτάκη της Μικράς Ασίας, που βρίσκεται στη νότια πλευρά της θάλασσας του Μαρμαρά, κοντά στον ισθμό που συνδέει την χερσόνησο της Κυζίκου με την υπόλοιπη Μικρά Ασία, σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη. Πρόσφατα μάλιστα, το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΥΖΙΚΟΣ ένας τόμος με τίτλο “Αρτάκη, Σύντομη ιστορία” βασισμένος στο έργο του Κωνσταντίνου Μακρή (1850-1920), παππού του Αλέξανδρου. Στην παρουσίαση του έργου αυτού μίλησε και ο Αλέξανδρος Μακρής. Δείτε το video, όπου η ομιλία του Αλέξανδρου Μακρή ξεκινά στο 59:30…
Έφυγε από την ζωή στις 13 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 95 ετών.
Δείτε το κείμενο της είδησης, όπως το έστειλε ο ανηψιός του Κωστής Παπαϊωάννου…
Η Ελένη Γιοτσαλίτου αποφοίτησε από τη Σχολή το 1964 (Τμήμα Β). Σπούδασε Ιατρική και Ψυχιατρική στο Πανεπιστήμιο Βιέννης και ψυχανάλυση στην Ψυχαναλυτική Εταιρεία Βιέννης. Από το 1996 κατοικεί και εργάζεται στο Αμβούργο ως ψυχίατρος Είναι μέλος της Γερμανικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας DPV και της Διεθνούς IPA. Είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής εταιρείας και μέλος της γερμανικής εταιρείας για ανάλυση ομάδος και ομαδική ψυχοθεραπεία D3G.
Ο Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας έκανε μεταπτυχιακές σπουδές χημείας στο Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) της Ζυρίχης και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Το 1981 άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Yale όπου έμεινε μέχρι το 1998, οπότε και εξελέγη Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Παράλληλα, το έτος 2000 εξελέγη καθηγητής στο College de France στο Παρίσι. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και μέλος της Φιλοσοφικής Εταιρείας του Cambridge.
Ο Σπύρος Αρταβάνης Τσάκωνας μελετά την την αλληλεπίδραση των πρωτεϊνών στα κύτταρα…
Στις 13 Ιουλίου 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρονικό τεύχος του “montags” με το οποίο εγκαινιάζουμε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ μας: κάθε Δευτέρα θα «εκδίδεται» και θα περιέχει τα τελευταία μας νέα.
Ένα πλεονέκτημά του έγκειται στο ότι θα καταργήσουμε πλέον τα πολλά και ενοχλητικά συνήθως email με διάφορες ειδήσεις, ανακοινώσεις, αγγελίες, κτλ, τα οποία θα βρίσκονται όλα πλέον ενσωματωμένα σε μία αποστολή.
Ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα είναι η δυνατότητα προβολής διαφημίσεων. Οι απόφοιτοι και οι φίλοι που θέλουν να ενισχύσουν το έργο του συλλόγου, αλλά και να προβληθούν στους 6000 και πλέον αποφοίτους μας, θα μπορούν πλέον να «χρησιμοποιούν» την ηλεκτρονική μας έκδοση και να διαφημίζονται μέσω αυτής.
Όλα τα άρθρα παραπέμπουν απ’ ευθείας στο site μας, που παραμένει ο βασικός τόπος συνάντησής μας, αλλά αποτελεί και τον συνδετικό κρίκο με το σχολείο. Δείτε όλα τα τεύχη …
Ο Εμμανουήλ Ιακ. Διαμαντόπουλος γεννήθηε στις 1.1.1947 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1964. Πήρε το Προδίπλωμα Ιατρικής Πανεπιστημίου Βιέννης (1967), το Πτυχίο Ιατρικής Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (1971, άριστα), το Διδακτορικό Δίπλωμα Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (1971, «τα πλείστα μετ’ επαίνου») και απέκτησε την Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος (Γερμανία και Ελλάδα, 1972). Έκανε Μεταδιδακτορικές σπουδές και έρευνα στην Παθολογική Κλινική, Αγγειολογικό Τμήμα, Πανεπιστημίου Χαϊδελβέργης (1971-73). Τίτλος Ειδικότητας Παθολογίας (1976).
Είναι διευθυντής Δ΄ Παθολογικής και Αγγειοπαθολογικής Μονάδας Γ.Ν.Α. “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”. (περισσότερα…)
Γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα, στη Κυψέλη και φοίτησε στη Σχολή. Τέλειωσε το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως πλασιέ βιβλίων, ερευνητής αγοράς πόρτα-πόρτα, παραγωγός διαφημίσεων για περιοδικό, οικοδόμος, ιδιοκτήτης του μπαρ ΤΡΑΜ, μπάρμαν, Disk Jokey και κυρίως σα δημοσιογράφος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην «Ελευθεροτυπία». Έγινε μέλος της Ενώσεως Συντακτών και παραιτήθηκε από τη δημοσιογραφία το 1996, “θεωρώντας τον τρόπο άσκησής της, λόγω του μονοπωλίου των εκδοτών-καναλαρχών, ως μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη αιτία για το σύγχρονο βάλτωμα της ελληνικής κοινωνίας”. Πήρε ενεργά μέρος στο φοιτητικό αντιδικτατορικό και στο λαΐκό κίνημα τη περίοδο 1971-1980. Φυλακίστηκε από το δικτατορικό καθεστώς και κλήθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στις δίκες των βασανιστών και του Πολυτεχνείου μετά τη μεταπολίτευση του 1974. Εκλέχτηκε στα πρώτα μεταδικτατορικά συμβούλεια της ΕΦΕΕ και των φοιτητών της Νομικής. Από το 1980 παραμένει πολιτικά ανένταχτος καταγράφοντας τις απόψεις του μέσω του μπλογκ του.
Ο Χρήστος Ράμμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1951.Τελείωσε Γυμνάσιο και Λύκειο στην Γερμανική Σχολή Αθηνών (1969) και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μετά την λήψη του πτυχίου του (1975), ύστερα από την στρατιωτική του θητεία και μετά από ένα σύντομο διάστημα δικηγορίας συμμετείχε στον εισαγωγικό διαγωνισμό για δικαστικός λειτουργός του Συμβουλίου της Επικρατείας του 1979, στον οποίο και πέτυχε.
Ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα Εισηγητού του Συμβουλίου Επικρατείας στις 21.3.1980. Προήχθη σε Πάρεδρο το 1985 και σε Σύμβουλο το 1997. Είναι αυτή τη στιγμή ο αρχαιότερος όλων των Συμβούλων Επικρατείας. Υπηρέτησε στα Γ , Δ και ήδη Ε Τμήμα (το Τμήμα προστασίας του Περιβάλλοντος). Έκανε μετεκπαίδευση την περίοδο 1985-1986 στο Γαλλικό Συμβούλιο Επικρατείας στο Παρίσι.
Υπήρξε εισηγητής σε σημαντικές υποθέσεις, μεταξύ των οποίων οι υποθέσεις του “βασικού μετόχου”, για τις γερμανικές αποζημιώσεις, για την κατοχύρωση από το Σύνταγμα των σεξουαλικών μειοψηφιών επ’ ευκαιρία τηλεοπτικής εκπομπής, για την δημοσιογραφική ελευθερία στην σύνταξη των δελτίων ειδήσεων, αντικειμενικότητα των ειδήσεων.
Έχει επανειλημμένα διατελέσει μέλος του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και διδάσκει στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών στη Θεσσαλονίκη. Έχει δημοσιεύσει μελέτες νομικού περιεχομένου (μεταξύ άλλων για την ελευθερία έκφρασης). Μιλάει γερμανικά (φυσικά), αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και αγαπάει τα ταξίδια.
Στις 22 Οκτωβρίου 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας.
Ο Χρήστος Ράμμος νέος Πρόεδρος της ΑΔΑΕ…
O Χρήστος Ράμμος, απόφ.’69, ανακοίνωσε την παραίτησή του από την θέση του προέδρου της ΑΔΑΕ
Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Technische Hochschule Darmstadt στη Γερμανία. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα Ελευθέρου Σχεδίου (1978-1980). Βραβεύεται με Ειδικό Έπαινο για την εργασία του «Οικιστική Πρόταση στο Ιστορικό Κέντρο του Reutlingen». Ειδικεύεται στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση – Ειδικά Θέματα Κτιριολογίας. Ολοκληρώνει τις σπουδές του το 1981. Εργάζεται στα γραφεία «Κωνσταντίνος Καψαμπέλης και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες», «F.G. Reihmer Architeken», «Prof. Helmut Striffler Architeken» και «Α.Ν. Τομπάζης και Συνεργάτες». Διατηρεί από το 1982 μέχρι το 1987 δικό του γραφείο ενώ συμμετέχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Από το 1989 μέχρι το 2014 διατηρεί το γραφείο «Potiropoulos D+L Architects» σε συνεργασία με την σύζυγό του Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου. Από το 2015 συμμετέχει στην εταιρεία ο γιός τους Ρήγας και το γραφείο μετονομάζεται σε «Potiropoulos+Partners». Ο Δημήτης Ποτηρόπουλος έχει τιμηθεί επανειλημμένα με βραβεία και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Διαλέξεις και άρθρα του αναφέρονται σε έργα και μελέτες του γραφείου και σε ζητήματα αρχιτεκτονικής θεωρίας. Έργα του έχουν δημοσιευτεί τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή τύπο, ενώ έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2008 κυκλοφορούν οι Εκδόσεις «Ποταμός» τη μονογραφία «Ποτηρόπουλος Δ+Λ Αρχιτέκτονες», με αντιπροσωπευτικά έργα του γραφείου της περιόδου 1989 – 2009, την οποία προλογίζουν οι Daniel Libeskind και Δημήτρης Φιλλιπίδης.
Το 2014 το γραφείο «Potiropoulos D+L Architects» συγκαταλέγεται μεταξύ των 18 αρχιτεκτονικών γραφείων που επιλέγει ο Παναγιώτης Τσακόπουλος για το βιβλίο του «Αναγνώσεις», Εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», στο οποίο διαπραγματεύεται συνολικά την σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική παραγωγή, από τον β’ παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και σήμερα. Στο πλαίσιο των Βραβείων Αρχιτεκτονικής, που απονέμει το «Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής», τιμήθηκε το 2008 με Διάκριση το έργο του γραφείου «Δημαρχείο & Κέντρο Πολιτισμού Γέρακα». Αντίστοιχα, το 2015 τιμήθηκε με Έπαινο το «Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών», στο πλαίσιο των Βραβείων για την Αρχιτεκτονική «Δομές». Επίσης το 2015, το ίδιο έργο, επιλέγεται ως υποψήφιο για το European Union Prize, που απονέμει το «Mies van der Rohe Foundation». Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής».
Η Ελισσάβετ Μπόταση γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Σπούδεσε στην Σχολή Βακαλό με υποτροφία και ακαολούθως έκανε κεραμική στο εργαστήριο της Γιάννας Περσάκη. Συνεργάστηκε ως γραφίστρια με τον Δημήτρη Ρικάκη και την Λένα Απέργη-Κούτση.
Τον Μάιο του 1968 πήγε στο Παρίσι, όπου και παντρέυτηκε τον Σάσα Τολστόι και εργάστηκε τέσσερα χρόνια στην Loisirs Ceram, όπου σταδιακά ανέλαβε υψηλές διοικητικές θέσεις. Παράλληλα και λόγω της ρώσικης καταγωγής του συζύγου της σπούδασε σερβοκροάτικα στη Σχολή Ανατολικών Γλωσσών του Παρισού.
Το 1972 επέστρεψε στην Ελλάδα και παντρεύτηκε τον Γιάννη Δελιβάνη και δημιούργησε το εργαστήριο κεραμικής, το μετέπειτα (1997) ΕΜΕΙΣ στην οδό Τσακάλωφ 29 στο Κολωνάκι.
Έφυγε στις 8.2.2021.
Έφυγε” η Λίζα Μπόταση – Δελιβάνη (1963)…
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε το 1951 και απφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Σπούδασε Νομικά (Νομική Σχολή Αθηνών), Marketing (H.S.D.-L.C.C.I.). και Εκπαίδευση Ενηλίκων (M.Ed., Ε.Α.Π.). Εχει εκπαιδευτεί στo 4ετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων “Gestalt in Organizations” (A.L.Dip.-Gestalt Foundation, EAGT).
Εργάζεται στον ευρύτερο χώρο του Marketing και των Πωλήσεων από το 1976 και της Διαφήμισης – Δημοσίων Σχέσεων από το 1981. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος και Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών στις Διαφημιστικές Εταιρίες EURO ADVERTISING ATHENS, LEO BURNETT, McCANN ERICKSON, LAMDA-ALPHA BBDO GROUP και στις εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας KNOWSYS και E-DECATHLON.
Είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Gestaltcoach και εκπαιδευτής στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας. Διδάσκει στα Πανεπιστήμια Ν.Υ.C. των Tιράνων και της Πράγας.
Το 1991 ίδρυσε τηνSOURCE M & CC, που προσφέρει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Management, Marketing, Πωλήσεων και Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας.
Έχει συγγράψει 10 βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών «Κ.Ε.Φ.Ι.» της Αθήνας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Απόφοιτος Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Darmstadt Γερμανίας. Απόφοιτος του τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών στην Φρανκφούρτη, (Staedelschule) , στον τομέα του Conceptional Design. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Βούλα με την ονομασία M&M architects. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της ΓΣΑ καθώς επίσης και μέλος του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ για πολλά χρόνια, εκ των οποίων 4 ως Πρόεδρος. Παντρεμένος με την Μόνικα Γκραφ, έχει δυο παιδιά που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία.
.
Η Φάννυ Γεωμπρέ γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Σχολή το 1966, και σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Αννοβέρου της Γερμανίας και είναι Αρχιτέκτων και Εικαστικός. Εργάστηκε πολλά χρόνια ως Αρχιτέκτων ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως στέλεχος Εταιριών του Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.
Η ασχολία της με τις τέχνες ξεκίνησε τα πρώτα της νεανικά χρόνια. Δάσκαλοί της στη ζωγραφική ήταν οι Fritz Klemm, Oswald Pejas, Kurt Sohns, Ελένη Νταλαμπέκη, Βίκυ Αναστασίου, Παναγιώτα Στάικου και Βαγγέλης Παππάς. Στη Χαρακτική οι Kurt Sohns, Βίκυ Αναστασίου και Ράνια Γριμάλδη-Κορομηλά.
Έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Οι πιο πρόσφατες είναι:
· Τον Ιούνιο του 2018 στο Ίδρυμα Κακογιάννη στην Αθήνα και τον Οκτώβριο του 2018 στην Πύλη Αμμοχώστου στην Λευκωσία με θέμα τους Αγνοούμενους από τα γεγονότα της Κυπριακής τραγωδίας και τίτλο «Αγνοούμενοι στη σκιά της απουσίας τους».
· Τον Αύγουστο του 2018 στο Μανιατάκειο Ίδρυμα της Κορώνης στα πλαίσια του Φεστιβάλ Κορώνης με τίτλο «Από-Δράσεις».
· τον Μάιο του 2019 στην Γκαλερί Γκοβεδάρου στην Θεσσαλονίκη και τον Ιούνιο του 2019 στην Purpur Gallery στην Λαμία στα πλαίσια της έκθεσης με τίτλο «1st Touring for Art: Show me what you got».
Τον Μάρτιο του 2019 είχε ατομική έκθεση στην Ena Art Gallery των Kaplanon Galleries στην Αθήνα, Βαλαωρίτου 9Γ με τίτλο «Προσεγγίσεις».
Έχει λάβει μέρος στην 3η και 4η Art Thessaloniki (11/2018 & 11/2019) με τις Kaplanon Galleries.
Έλαβε επίσης επίσημη πρόσκληση συμμετοχής στην XIIth FLORENCE BIENNALE (18–27 Οκτωβρίου 2019).
.
Generalist, Strategic Advisor, Business Consultant & Project Manager
Dr. Ioannis M. Theologitis (born in 1956) is a senior strategic consultant and project manager. In his over 40 years of professional experience, Dr Theologitis has focused primarily on international financial and strategic consultancy, project management as well as on exclusive tourism development projects in the Cyclades Island region of Greece. Dr Theologitis possesses strong expertise and in-depth knowledge of the overall world environment, focusing on geopolitical and geostrategic trends and their impact on international business development, as well as global socio-economic, political, cultural and demographic change. The IMTe Reports consist of proprietary research and publications on the above fields. In his earlier career stages, Dr. Theologitis held different local and international positions at multinational companies. He has gained experience in a wide range of disciplines in technical and management positions in diverse business sectors, from the automotive industry to tourism, housing development to financial services over the past three decades. His leadership style is marked by highest integrity and far-reaching expertise in leading international projects and teams. In addition, Dr. Theologitis is particularly dedicated and socially committed to the history and the preservation of the Orthodox-Christian cultural heritage of Greece.
Γεννήθηκε το 1968 στη Βόννη Γερμανίας. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1986. Εργάστηκε στην εταιρεία Hoechst και από το 2000 υποστήριξε γραμματειακά τον Σύλλογο Αποφοίτων. Από το 2015 εργάζεται ως διοικητική υπάλληλος στην Γερμανική Σχολή Αθηνών, συνεχίζοντας να συνδράμει και στις δραστηριότητες του ΣΑΓΣΑ.