Αρβανιτάκη Κατερίνα (75)

arvanitaki katerinaΗ Κατερίνα Αρβανιτάκη αποφοίτησε από τη Σχολή το 1975. Είναι πτυχιούχος Γερμανικής Φιλολογίας. Έχει εργαστεί στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας και στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των δύο φύλων (ΚΕΘΙ). Στο χώρο των Τραπεζών υπήρξε για πολλά χρόνια συνδικαλίστρια με ιδιαίτερη δράση στον τομέα των δικαιωμάτων των γυναικών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και βασικό στέλεχος της Επιτροπής Γυναικών ΟΤΟΕ και της Γραμματείας Γυναικών της ΓΣΕΕ. Φεμινίστρια, δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες γυναικείες πολιτικές ομάδες. Ερευνήτρια, έχει δουλέψει και δημοσιεύσει εργασίες στον τομέα της ισότητας των δύο φύλων και ειδικότερα στα θέματα της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και την επίδραση των νέων τεχνολογιών, της βίας κατά των γυναικών, της εξαναγκαστικής πορνείας μεταναστριών, της συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ακτιβίστρια, από το 2005 ασχολείται στο Γαλάτσι με θέματα παιδείας, ελεύθερων χώρων, πολιτισμού και περιβάλλοντος. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Γαλατσίου, της Σχολικής Επιτροπής Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης, διαχειρίστηκε το blog www.kinisigoneon.wordpress.com της Κίνησης Γονέων Γαλατσίου σ' όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του. Είναι μέλος της Επιτροπής Κατοίκων Νέου Τέρματος για την υπεράσπιση του δημόσιου, ελεύθερου και πράσινου χαρακτήρα του πάρκου Ηνιόχου. Συμμετέχει στον κοινωνικό και πολιτιστικό χώρο «παίρνω Αμπάριζα». Είναι επίσης μέλος της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Αθήνας (ΟΠΙΑ) που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Αθηναίων. Συμμετέχει εθελοντικά στο πρόγραμμα «Επικοινωνία δίχως βία» που αφορά την ενδυνάμωση γυναικών κρατουμένων στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.