Ιωάννα Παπαδοπούλου (87)

papadopoulou ioannaΗ Ιωάννα Παπαδοπούλου, απόφοιτος του 1987, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Απέκτησε το Πτυχίο της στην Κλασική Φιλολογία από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης και είναι Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του ιδίου πανεπιστημίου. Η μεταδιδακτορική της έρευνα με αντικείμενο τα αρχαία αινίγματα εκπονήθηκε με διετή υποτροφία του ΙΚΥ στο τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης του Παν/μίου Αθηνών.
Από το 2012 είναι Επίκουρος Καθηγήτρια Κλασικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Παν/μίου Θράκης. Έχει υπηρετήσει ως Λέκτορας στην ίδια θέση και ως Junior Lecturer στο University of Glasgow (2002-3). Επίσης διδάσκει ως Καθηγήτρια-Σύμβουλος στη Θεματική Ενότητα «Αρχαίο Ελληνικό Θέατρο» του Ελληνικού Ανοικτού Παν/μίου από το 2002. Δίδαξε με σύμβαση (σύμφωνα με το Π.Δ. 407/80) στο Τμήμα Φιλολογίας του Παν/μίου Πατρών και για τρία συναπτά ακαδ. έτη στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Παν/μίου Πελοποννήσου.
Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται: Τραγωδία, Κωμωδία, αρχαίο Θέατρο, Μέτρο και Μουσική, Ρωμαϊκό δράμα, Επίγραμμα, Λυρική ποίηση, Γεωγραφία. Οι δημοσιεύσεις της αφορούν κυρίως τον χώρο του ελληνο-ρωμαϊκού θεάτρου και της αρχαίας γεωγραφίας. Η μονογραφία της "Οι αντιφωνίες στα χορικά του Αισχύλου", Αθήνα 2006, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2007 (Τάξη Γραμμάτων και Τεχνών).


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Μαλβίνα Παναγιωτίδη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2003. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003-2012) και συνέχισε με μεταπτ [ ... ]


instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı