Βασίλης Παπαθεοδώρου (85)

papatheodorou vassilisΟ Βασίλης Παπαθεοδώρου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1985, κατόπιν σπούδασε μεταλλουργός και χημικός μηχανικός στο Ε.Μ.Π., ενώ έκανε μεταπτυχιακά στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Το 1996 ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη συγγραφή βιβλίων και το 2000 κυκλοφόρησε τη «Σχολική παράσταση». Ακολούθησαν «Το μήνυμα» (2001), «Οι Εννέα Καίσαρες» (2004) και το «Χνότα στο Τζάμι» (2007) που διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε μετεκπαιδευόμενους δασκάλους. «Οι Εννέα Καίσαρες» (2004) προτάθηκαν για τα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου το 2006, ενώ το «Άλφα» και η «Σχολική Παράσταση» απέσπασαν βραβείο και έπαινο αντίστοιχα από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά. Το βιβλίο του Το μεγάλο ταξίδι της κινέζικης πάπιας» (2008), (εκδόσεις Καστανιώτη) βραβεύτηκε με το Βραβείο Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου 2009, και το Μάιο του 2008 βραβεύτηκε από το περιοδικό ΔΙΑΒΑΖΩ για το έργο του «Χνότα στο Τζάμι» στην κατηγορία «λογοτεχνικό βιβλίο για μεγάλα παιδιά», το οποίο επιπλέον απέσπασε έπαινο από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου στην ίδια κατηγορία. Ακολούθησαν «Στη διαπασών» (2009), «Μια αστεία επιδημία» (2010), «Ιπτάμενες σελίδες» (2011), «Ο Αϊ - Βασίλης στο ραντάρ - Και άλλες χριστουγεννιάτικες ιστορίες» (2011), «Οι άρχοντες των σκουπιδιών» (2012), «Ναι, Βιρτζίνια, υπάρχει Άγιος Βασίλης!» (2013), «Σχολική παράσταση» (2013) και «Η λευκή απεργία των ροζ φλαμίνγκο» (2014). Έχει τιμηθεί δύο φορές με το Κρατικό Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας (2008, 2010) και δύο φορές με το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω (2008, 2010) για τα βιβλία του "Χνότα στο τζάμι" και "Στη διαπασών". Επίσης έχει αποσπάσει άλλα επτά λογοτεχνικά βραβεία για διάφορα έργα του από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά και τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κωνσταντίνα Σιγαλού (98)

Η Κωνσταντίνα Σιγαλού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 08.11.80 και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1998. Σπούδασε στο τμήμα Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Π [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.