Νάνα Παπαδάκη (90)

papadaki nanaΗ Ιωάννα Παπαδάκη αποφοίτησε με άριστα από τη Σχολή το 1990 και στη συνέχεια από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Κάρολου Κουν. Πριν στραφεί οριστικά στο θέατρο σπούδασε στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Ε. Χατζίκου, όπου με την πτυχιακή της ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικών Σχολών στο Μόναχο.
Στο πρώτο έτος των σπουδών της επιλέχθηκε από τον Γιώργο Λαζάνη για να συμμετάσχει στην Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Στη συνέχεια συμμετείχε στον Μικρό Πρίγκηπα σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή κι ύστερα από την αποφοίτησή της παρέμεινε στο δυναμικό του Θεάτρου Τέχνης, όπου έπαιξε στον Βόιτσεκ του Γκέοργκ Μπύχνερ και στο Μεγάλο και Μικρό του Μπότο Στράους. Συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου στη Μήδεια του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού που παρουσιάστηκε στο Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου. Σε σκηνοθεσία Πέπης Οικονομοπούλου ερμήνευσε έναν από τους τρεις μονολόγους στο γιαπωνέζικο έργο Το κυνηγετικό όπλο του Γιασούσι Ινόουε. Στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος έλαβε μέρος σε κύκλο παρουσιάσεων με υπεύθυνη τη Νικαίτη Κοντούρη σε έργα των Μαριβώ, Σάρα Κέιν, Αλφρέ Ζαρρύ και Ρακίνα σε σκηνοθεσίες Γιάννη Παρασκευόπουλου, Έκτορα Λυγίζου και Νίκου Σακαλίδη.
Σκηνοθέτησε τον πλατωνικό διάλογο Ίων για το Φεστιβάλ των Αισχυλείων, την Κασσάνδρα της Κρίστα Βολφ στην γερμανική γλώσσα και συμμετείχε με ταινία μικρού μήκους σε δική της σκηνοθεσία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/κών Σχολών στο Μόναχο. Έχει εκδώσει τρεις ποιητικές συλλογές: Ποιήματα συν 1 και Τα δώρα της αγρύπνιας που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Αστάρτη και το "Encore Γυναίκες της Οδύσσειας από τις Εκδόσεις Μελάνι.

Λαβύρινθος (από την ενότητα "Εκδόσεις / Ιστορίες")

Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ...

wikipedia...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.

table