Χρίστος Τζιφάκις (87)

tzifakis christosΟ Χρίστος Τζιφάκις γεννήθηκε στις 7.6.1969 στην Αθήνα, αλλά ο τόπος καταγωγής της οικογένειάς του είναι οι Πρινές Ρεθύμνου. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987 και πήγε στη Γερμανία για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική την οποία τελικά άφησε για να πάει στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας στην Ανωτάτη Μουσική Ακαδημία, όπου σπούδασε κλασική κιθάρα. Τελείωσε το 1994 και πήρε το μοναδικό αριστείο στην κιθάρα που είχε δώσει η Ακαδημία από την ίδρυση της. Παράλληλα με τις σπουδές του στην Ολλανδία, μαθήτευσε και στην Κολωνία και το Άαχεν της Γερμανίας κοντά στους Hubert Kaeppel και Thomas Muehler Pehring αντίστοιχα.
Παίρνοντας υποτροφία από την Ακαδημία, πήγε στην Κόρδοβα της Ισπανίας, όπου μελέτησε κλασική κιθάρα με τον Pepe Romero και κιθάρα φλαμενκο με τον Manolo Sanlucar. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε μέρος στα περισσότερα φεστιβάλ κιθάρας της Ευρώπης (Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία) οπού είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πολλούς σολίστ κιθάρας απ' όλον τον κόσμο. Λόγω του αριστείου που είχε λάβει, η Ολλανδική Ακαδημία κάλεσε τον Kουβανό συνθέτη και μαέστρο Leo Brouwer, ο οποίος από το πόντιουμ του μαέστρου διηύθυνε τη Συμφωνική Ορχήστρα της Νοτίου Ολλανδίας με τον Χρίστο Τζιφάκι ως σολίστ στην κιθάρα.
Ως σολιστ κιθάρας έχει δώσει ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και χώρες του εξωτερικού ( Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία.) Έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς και Ορχήστρες, όπως με τον κουβανό συνθέτη και μαέστρο Leo Brouwer, (o οποίος διήυθηνε την Limburg Symphony Orchetsra, με τον Χρίστο Τζιφάκι ως σολίστ). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά με τον Μιχάλη Τραυλό και σύγχρονη αρμονία-jazz με τον Μάρκο Αλεξίου.
Θέλοντας να ενώσει τους δυο κόσμους της κλασικής κιθάρας και της flamenco σε μια ενότητα συνεργάστηκε με τον Μιχάλη Τραυλό, ο οποίος και του αφιέρωσε το κοντσέρτο του για κιθάρα και ορχήστρα " Duo Concerti", έργο το οποίο ερμήνευσε με την Oρχήστρα των Χρωμάτων σε πρώτη εκτέλεση και ηχογράφησε αργότερα με την Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας.
Το 2000 ίδρυσε να με την Μελίνα Ιωαννίδου το συγκρότημα Flamenco Aire συνεργαζόμενος με Έλληνες και ξένους μουσικούς και χορευτές από διαφορετικούς χώρους ( Jazz,κρητικά, flamenco). Τον Σεπτέμβριο του 2005 εμφανίστηκε στο Θέατρο Παπάγου με τους κορυφαίους καλλιτέχνες του flamenco Gerardo Nunez και Carmen Cortez. Το 2009 ο διάσημος χορευτής του flamenco Joaquin Grilo χορογραφει το εργο του Χρίστου Τζιφάκι Flamenco Alchemy (για ορχήστρα εγχόρδων, flamenco group, κιθάρα).
Πέρα απο την καθαρά σολιστική του πορεία εχει ασχοληθεί συστηματικά με την διδασκαλία κλασικής και flamenco κιθάρας.
Έχει διδάξει κιθαριστικά φεστιβάλ (Βόλου, Πάτρας) ενώ ήταν ιδρυτικό μέλος του πρώτου πανελληνίου φεστιβάλ κιθάρας flamenco. Εχει κάνει διαλέξεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα την τέχνη του flamenco. www.tzifakis.com


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Δάνης Ασημακόπουλος (93)

Ο Αδάμ (Δάνης) Ασημακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και μένει στα Βριλήσσια τα τελευταία 30 χρόνια.
Κατάγεται από τη Μεσσηνία και τη Χίο. Είναι απόφοιτος της  [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.