Κωνσταντίνος Αραβώσης (81)

aravosisΟ Κωνσταντίνος Αραβώσης γεννήθηκε το 1963 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1981. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Aachen και πήρε το πτυχίο του Μηχανολόγου Μηχανικού το 1986. Μεταπτυχιακές σπουδές έκανε αρχικά στο Λονδίνο, όπου απέκτησε Msc in Management Science στο Imperial College το 1987 και στη συνέχεια το 1992 απέκτησε PhD στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο σε θέματα Επιχειρησιακής Έρευνας.
Είναι Επίκουρος Καθηγητής «Σχεδιασμού Διαχείρισης και Αξιολόγησης Τεχνολογικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων στο ΕΜΠ και καθηγητής στο ATHENS MBA (ΕΜΠ – ΟΠΑ) (1997 έως σήμερα). Είναι συντονιστής της «Ερευνητικής Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης» του Τομέα Βιομηχανικής Διοίκησης και Επιχειρησιακής Έρευνας της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών. Υπήρξε εντεταλμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (1997-2004).
Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ) (2008 έως σήμερα) και Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος του ΤΕΕ (μέλος από το 2005 έως σήμερα). Είναι Γενικός Γραμματέας του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΕΜΠ (2009 έως σήμερα) και υπήρξε μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ (2008-2009). Είναι μέλος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας – Κ. Καραμανλής στον Τομέα Οικονομίας (και Ανάπτυξης).
Υπήρξε Σύμβουλος στο Υπουργείο Πολιτισμού για θέματα Ολυμπιακών έργων και Mετα - Ολυμπιακής Αξιοποίησης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Σύνδεσμου Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος, (ΠΑΣΕΠΠΕ 2002-2006) και μέλος Επιτροπών Αξιολόγησης Επενδυτικών και Ενεργειακών Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης. Επίσης Μέλος Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΑΡΒΙΣ Περιβαλλοντικές Επιχειρήσεις Ελλάδος Α.Ε. (1993-2006). Στις 28 Απριλίου 2014 έδωσε μιά ομιλία στην Επιτροπή Προστασία Περιβάλλοντος της Βουλής περί σύγχρονων τεχνολογιών στη διαχείριση απορριμμάτων.
Τον Ιούλιο του 2019 ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ελίζα Παναγιωτάτου (02)

Η Ελίζα (Ζωή-Ελένη) Παναγιωτάτου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Σχολή το 2002. Είναι κόρη δύο αποφοίτων, του Βαγγέλη Παναγιωτάτου και της Ματίνας Αρ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

table

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.