Φωτεινή Μπάνου (93)

banou fotiniΗ Φωτεινή Μπάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης. Υπήρξε μαθήτρια της Μαρίας Κορομάντζου και της Βαρβάρας Γκαβάκου στο κλασικό τραγούδι, της Κατερίνας Κτώνα και της Κατερίνας Βουρνάζου στο πιάνο, του Σπύρου Καλφόπουλου στο μπουζούκι, της Μαίρης Τσούτη και του Νίκου Δραγώνα στο σύγχρονο χορό.
Υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος της μαθητικής θεατρικής ομάδας της Γ.Σ.Α υπό την καθοδήγηση του Στέλιου Παπαπέτρου, αρχικά ως μαθήτρια και στη συνέχεια ως συνεργάτις στη χορογραφία και τη σκηνοθεσία. Από το 2007 έως το 2011 ανέλαβε τη διδασκαλία στη θεατρική ομάδα ενηλίκων "Studio θεάτρου της Γ.Σ.Α.".
Ως ηθοποιός, μουσικός ή χορεύτρια, έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτεχνικούς οργανισμούς, όπως το Εθνικό Θέατρο, η Εθνική Λυρική Σκηνή, η Ελληνική Θεαμάτων, η Εταιρεία Θεάτρου Διπλούς Έρως κ.α., με σκηνοθέτες τους: Κώστα Τσιάνο, Κάρμεν Ρουγγέρη, Μιχαήλ Μαρμαρινό, Χρίστο Λύγκα, Μαίρη Τσούτη κ.α. Έχει πάρει επίσης μέρος σε πολλές ρεμπέτικες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το 2008 αρχίζει η συνεργασία της με το συγγραφέα και μεταφραστή Δημήτρη Αλεξάκη και οι πρώτες της σκηνοθεσίες. Το πρώτο τους έργο ("Το Κόκκινο Δάσος", σε κείμενο του Δ. Αλεξάκη και σκηνοθεσία της ίδιας) ανεβαίνει το 2009 στην Aula της Γ.Σ.Α.. Μια δεύτερη εκδοχή του ("Παραμύθι της κίτρινης χώρας") παρουσιάζεται την άνοιξη του 2010 στο θεσμό "Αναγνώσεις" του Εθνικού Θεάτρου. Το 2011 ανεβάζουν το θεατρικό μονόλογο "Το Δωμάτιο της Έλσας", στη γκαλερί του Six Dogs.

Το 2012 ανοίγουν μαζί τον πολιτιστικό χώρο "Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων" (ΚΕΤ), στη θέση μιας παλιάς βιοτεχνίας τηλεοράσεων στην οδό Κύπρου στην Κυψέλη, όπου αναλαμβάνουν από κοινού την καλλιτεχνική διεύθυνση. Το πρόγραμμα του ΚΕΤ αποτελεί κάθε χρονιά ένα ενιαίο καλλιτεχνικό σχέδιο, με πολλούς συνεργαζόμενους καλλιτέχνες, από το χώρο του θεάτρου, του χορού, της μουσικής, της φωτογραφίας, του κινηματογράφου. Η Φ. Μπάνου έχει αναλάβει την οργάνωση παραγωγής για το σύνολο του καλλιτεχνικού προγράμματος.
Το Μάιο του 2016 ανεβαίνει στο ΚΕΤ η τρίτη εκδοχή του "Κόκκινου Δάσους" (κείμενο: Δ. Αλεξάκης, σκηνοθεσία και ερμηνεία ενός από τους 4 ρόλους: Φ. Μπάνου) με τίτλο: "Στη χώρα μου, λένε ότι το Τσερνόμπιλ είναι ένα δέντρο που μεγαλώνει". Οι παραστάσεις του έργου συνεχίζονται και το φθινόπωρο (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) του 2016.
Το συνολικό πρόγραμμα του ΚΕΤ είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα : tvcontrolcenter.com


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κατερίνα Μητσοτάκη (78d)

Η Κατερίνα Μητσοτάκη αποφοίτησε από το Γερμανικό Τμήμα της Σχολής το 1978.

Η BARNES συστήνεται στην ελληνική αγορά ως BARNES Greece από μία ομάδα με ισχυρή παρουσία στον κλάδο  [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.