Ξενάγηση στους χώρους της Αθήνας της Κατοχής

Πριν από 73 χρόνια, στις 12 Οκτωβρίου 1944, οι Γερμανοί αποχωρούσαν από την Αθήνα, τερματίζοντας 3,5 χρόνια κατοχής. Λίγες ημέρες αργότερα, στις 18 Οκτωβρίου, ο θρυλικός «Αβέρωφ» μετέφερε στην πρωτεύουσα την εξόριστη ελληνική κυβέρνηση από την Αίγυπτο, επιβεβαιώνοντας την ανασύσταση του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Με αφορμή αυτά τα ιστορικά γεγονότα θα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, περιπατητική ξενάγηση στα κυριότερα σημεία του Κέντρου της Αθήνας που σχετίζονται με τα γεγονότα του Πολέμου, της Κατοχής αλλά και των Δεκεμβριανών με ξεναγός τον Νίκο Νικολούδη, διδάκτορα Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Η ξενάγηση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και είχε κόστος συμμετοχής: 7,5 ευρώ.
Εφ'οσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από πλευράς αποφοίτων θα μπορούσαμε να ζητήσουμε την επανάληψη αυτής της ξενάγησης, οπότε όποιος επιθυμεί ας επικοινωνήσει με τα γραφεία του συλλόγου μας.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Ελίζα Παναγιωτάτου (02)

Η Ελίζα (Ζωή-Ελένη) Παναγιωτάτου γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Σχολή το 2002. Είναι κόρη δύο αποφοίτων, του Βαγγέλη Παναγιωτάτου και της Ματίνας Αρ [ ... ]