«Αναγνώσεις» 24-26 Μαΐου 2018

"Aναγνώσεις" Ελληνογερμανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας, 24–26 Μαΐου 2018

Το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αθήνα, Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018», και σε συνεργασία με τη Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών και τη Vision Network Athens, παρουσίασε το Ελληνογερμανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνίας, στο οποίο μετείχαν γνωστοί συγγραφείς (ανάμεσά τους και η Άντζη Σαλταμπάση, απόφοιτος του 1981, δημοσιογράφος και συγγραφέας του Μπερλίν, που κυκλοφόρησε το 2017) και μεταφραστές, εκδοτικοί οίκοι και, φυσικά, αναγνώστες.
Οι «Αναγνώσεις» προσέφεραν ένα πολύπλευρο πρόγραμμα εκδηλώσεων γύρω από το βιβλίο, που στόχο έχει να προάγει τις σχέσεις της ελληνικής και της γερμανικής λογοτεχνίας αλλά και τη συζήτηση για ζητήματα που αφορούν τη λογοτεχνία — τις δυνατότητες και τους όρους δημιουργίας της. Η παρακολούθηση του προγράμματος ήταν ελεύθερη για όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη λογοτεχνία ενώ οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στα ελληνικά (ή με ελληνική μετάφραση). Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Στην Οργανωτική Επιτροπή μετείχαν η Κατερίνα Μητραλέξη (απόφοιτος, καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών) και η Όλγα Λασκαρίδου (απόφοιτος, επίκουρη καθηγήτρια Γερμανικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Ιωάννα Καρβέλα αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980. Είναι επίκουρη καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Γερμανική Γλώσσα. Καθ᾿ όλη τη διάρκεια των βασικών σπουδών της στ [ ... ]


instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı