SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)

Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη είναι Πρόεδρος του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου Παρισιού (CCHEL), που σκοπός του είναι η διάδοση και προώθηση του Ελληνικού Πολιτισμού, αρχαίου και σύγχρονου, ένα αντικείμενο δύσκολο, όσο και συναρπαστικό, στο γαλλόφωνο κοινό αρχικά και αργότερα και αλλού. Αυτές τις μέρες το CCHEL δίνεται μία μάχη να συγκεντρωθούν χρήματα για την πολιτιστική αναβίωση που έχει σαν σκοπό να βάλει την Σαμοθράκη στον χάρτη με τους καλύτερους οικοτουριστικούς προορισμούς. Ο καθένας μας καλείται να προσφέρει 10 μόνον ευρώ μέσα στην εβδομάδα αυτή, μέχρι τις 18 Ιουλίου (!).

Όταν το Μουσείο του Λούβρου ξεκίνησε την συντήρηση του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης που βρίσκεται εκεί, το Centre Culturel Hellénique CCHEL, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ), ο Δήμος Σαμοθράκης και τοπικοί σύλλογοι της Σαμοθράκης, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συνδέσουν ξανά την επιβλητική, πασίγνωστη φιγούρα της Νίκης με τον τόπο καταγωγής της.
Τα Μονοπάτια Πολιτισμού της ΕΛΛΕΤ, ένα πρόγραμμα πολιτιστικής αναβίωσης, που πραγματοποιείται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, θα αποκαταστήσουν τα ιστορικά μονοπάτια του νησιού ανάμεσα σε καταρράκτες, φυσικές πισίνες (βάθρες), πλατάνια, κορυφογραμμές, πύργους, αρχαίες και βυζαντινές τοποθεσίες, αναδεικνύοντας μερικούς από τους λόγους που αυτός ο τόπος παραμένει για χιλιάδες χρόνια μοναδικός.
Με την καμπάνια πληθοπορισμού (crowdfunding), με τίτλο Samothrace | Walk with me, συμβάλλουμε στη χρηματοδότηση αυτού του φιλόδοξου έργου μακράς πνοής, που στοχεύει να βάλει την όμορφη Σαμοθράκη στον χάρτη με τους καλύτερους οικοτουριστικούς προορισμούς.

 

Στη μακραίωνη ιστορία της η Σαμοθράκη υπήρξε πόλος έλξης σημαντικών ιστορικών προσωπικοτήτων, όπως ο Φίλιππος Β', η Ολυμπιάδα και η Αρσινόη Β' και τα Καβείρια Μυστήρια που τελούνταν στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, την είχαν καταστήσει ένα πολυπολιτισμικό και σημαντικό τόπο. Σήμερα η ιστορία της, μαζί με τη σπάνια φυσική ομορφιά, τις ειδυλλιακές βάθρες, τις θερμές πηγές και τους αμέτρητους καταρράκτες της, παραμένει ένας προορισμός ιδανικός για hiking, trekking, canyoning, ελκυστικός στο διεθνή τουρισμό, ιδιαίτερα σε εκείνους που αγαπούν την ζωή μέσα στη φύση και την περιπέτεια.
Καλούμε όλους όσοι αγαπούν τη Σαμοθράκη, αλλά και τις προκλήσεις να αναλάβουν δράση! Μια μικρή συνεισφορά από πολλούς μπορεί να κάνει τη διαφορά για ένα τόσο μικρό και μοναδικό τόπο.
Ελπίζουμε στην στήριξή σας για την επιτυχία αυτής της όμορφης προσπάθειας που σκοπό έχει να βάλουμε την όμορφη Σαμοθράκη στον χάρτη με τους καλύτερους οικοτουριστικούς προορισμούς.
Περισσότερα...

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Πάνος Αλεξανδρής (77)

Ο Πάνος Αλεξανδρής γεννήθηκε το 1960 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1977. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών.
Διτεέλεσε Νομικός Σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου από το 1 [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.

table