Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου

Μαρία-Ούρσουλα (Ντόλλυ) Beckmann-Κόγκου

-Γεννήθηκε στις 03 Νοεμβρίου 1947 στην Αθήνα.

-Στοιχειώδη και εγκύκλιο παιδεία έλαβε στην Αθήνα και το Garmisch-Partenkirchen.

-Το 1966 πήρε απολυτήριο του εξαταξίου Γυμνασίου από το Ελληνικό Τμήμα Κλασσικής Κατευθύνσεως της Γερμανικής Σχολής στην Αθήνα.

-1966-1973. Σπούδασε Νομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Γερμανική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έλαβε άδεια δικηγορίας.

-1973-1980 ασχολήθηκε με την μαχόμενη δικηγορία και ειδικώτερα με το Ποινικό Δίκαιο.

-1976 παντρευτηκε σε πρώτο γάμο τον οικονομολόγο, επιχειρηματία Ι. Μηλιώνη και χώρισε το 1980.

-To 1980 ανεχώρησε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Ποινικό Δίκαιο αρχικά στη Βόννη και αργότερα στό Μόναχο Γερμανίας, όπου και παρέμεινε επί 27 συναπτά έτη ασκώντας την μαχόμενη δικηγορία σε Αθήνα και Μόναχο.

-Είναι κάτοχος του Großes Deutsches Sprachdiplom του Ινστιτούτου Goethe Μονάχου, κατέχει άδεια διερμηνείας και μετάφρασης στό Κρατίδιο της Βαυαρίας, για την ελληνική γλώσσα, διορισμένη στο Πρωτοδικείο του Μονάχου.

-Το 1990 παραιτήθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών λόγω ασυμβιβάστου και ανέλαβε ως Προϊσταμένη εκ προσωπικοτήτων την διεύθυνση του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Μονάχου, με υπευθυνότητα για τα κρατίδια Βαυαρίας και Βάδης Βυρττεμβέργης (20 εκ. κάτοικοι) μέχρι το 1996, όπου και απελύθη εκ πολιτικών λόγων. Από του 1996 επαναδιορίστηκε Δικηγόρος στην Αθήνα, απ΄όπου και συνταξιοδοτήθηκε το έτος 2007.

-Ησχολήθη με ιδιαίτερη αφοσίωση και αυταπάρνηση και συνεισέφερε αποτελεσματικά στην διάδοση της γερμανικής παιδείας και του πολιτισμού και περαιτέρω στην σύσφιξη, εμβάθυνση και εδραίωση των ελληνογερμανικών σχέσεων, μεταξύ άλλων με την αδελφοποίηση της πόλεως του Ναυπλίου με την πόλη του Ottobrunn, Μονάχου Βαυαρίας, λόγω της υπάρξεως εκεί του ενός εκ των δύο Μουσείων στο γερμανικό χώρο, που συνδέονται άμεσα με την Ελλάδα (Μουσείο του βασιλέως ΄Οθωνα της Ελλάδος της Κοινότητος Ottobrunn/Μονάχου, Κρατιδίου Βαυαρίας, (Διευθυντής, Καθηγητής Jan-Diether Murken) καθώς και με την αδελφοποίηση της πόλεως των Μυκηνών με την κωμόπολη Ankershagen του Κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Πομμερανίας γενέτειρας του αρχαιολόγου Ερρίκου Σλήμαν λόγω της υπάρξεως εκεί και του δευτέρου μοναδικού συνδεομένου Μουσείου με την Ελλάδα, στην Γερμανία (Heinrich Schliemann Museum, Ankershagen/Mecklenburg-Vorpommern (Διευθυντής, Dr. Reinhard Witte).

-Είναι παντρεμένη σε δεύτερο γάμο με τον πρώην καθηγητή της και πρώην Διευθυντή της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Helmut Beckmann και ζούν τα τελευταία δέκα χρόνια εναλλακτικά στο Μόναχο, το Λουγκάνο και την Βουλιαγμένη Αττικής.

Γουστάρω γιατί έχω καμμιά 40ριά χρόνια να γράψω βιογραφικό ! ! ! Φιλιά από την Ντόλλυ


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Άννα Γουλανδρή (40) (1921-1988)

Η Άννα Γουλανδρή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1921και  ήταν κόρη του εφοπλιστή Νικόλα Γουλανδρή (γιου του Ιωάννη Γουλανδρή, ιδιοκτήτη  ιστιοφόρων και γενάρχη του εφο [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.