Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος

Προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες το φιλμ «Ο Τελευταίος Παρτιζάνος», με θέμα τη ζωή του Μανώλη Γλέζου. Η αφήγηση της ιστορίας μας δίνει και το πορτρέτο της σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας. Δανειζόμαστε από το «αθηνόραμα»: Η χαρισματική παρουσία του Μανώλη Γλέζου δίνει νεύρο και ζωντάνια σε ένα τηλεοπτικής λογικής εξομολογητικό ντοκιμαντέρ. «Με ταυτίζουν με το κατέβασμα της σημαίας, αλλά υπήρξαν και προηγούμενα, υπήρξαν και επόμενα, υπάρχουν και τα σημερινά». Ο 96χρονος Μανώλης Γλέζος μιλάει στην κάμερα του νεαρού, μεγαλωμένου στο εξωτερικό Ανδρέα Χατζηπατέρα για τη ζωή του και την ελληνική Ιστορία των τελευταίων δεκαετιών, επιμένοντας πως ο διαρκής επαναστατικός αγώνας του δεν ταυτίζεται με την ηρωική πράξη της αποκαθήλωσης της χιτλερικής σημαίας από την Ακρόπολη. Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.