Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'

Από την Μαρία Σούμπερτ λάβαμε την ενημέρωση για τα "Εργαστήρια Δραματοθεραπείας, που ξεκινούν στις 16.2.2019 στο  in vivo, Κέντρο Δημιουργικής και Συστημικής Θεραπείας (Κηφισίας 39, Αμπελόκηποι, 6ος όροφος, Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938255522) με θέμα: 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'.
Η Μαρία Σούμπερτ είναι απόφοιτος του 1997, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, με ΜΑ στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία. Εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ και το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών. Έχει συνεργαστεί με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Το 2017 ξεκίνησε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρισιάνου στην μετάφραση βιβλίων δραματοθεραπείας (επιμέλεια σειράς: Στέλιος Κρασανάκης).

16/2/2019

"Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα"

 

Διασκευάζοντας τον στίχο του Χαλίλ Γκιμπράν, θα διερευνήσουμε τον τρόπο που εμπλεκόμαστε σε μια σχέση, ή και τον τρόπο με τον οποίο βρισκόμαστε σε ήδη υπάρχουσες σχέσεις.

• Σε έναν πολιτισμό που αναζητά την ευτυχία και τη χαρά, πόσο διαθέσιμοι είμαστε στα θετικά συναισθήματα;

• Επιτρέπουμε στον εαυτό μας να είμαστε λυπημένοι ή/και χαρούμενοι;

• Πόσο μπορούμε να χαρούμε τη χαρά μας και να αισθανθούμε τη λύπη μας;

• Μπορούμε να σχετιστούμε ειλικρινά και ουσιαστικά όταν δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε το πραγματικό μας συναίσθημα;

• Μας είναι ξεκάθαρο το πραγματικό μας συναίσθημα;

Στο τετράωρο βιωματικό εργαστήριο θα παίξουμε με τα αντίθετα των συναισθημάτων, θα διερευνήσουμε τη χαρά και τη λύπη μέσα από αυτοσχέδιες μάσκες, και θα ψάξουμε να βρούμε τι είναι αυτό που μας γεμίζει και με ποιο τρόπο.

 

Σε μια εποχή που είναι εύκολο να σχετιζόμαστε μέσα από τα social media, να κάνουμε like και share, να καρφιτσώνουμε καρδούλες και χαρούμενα πρόσωπα..

Σε μια εποχή που είναι εύκολο να κρατάμε επαφή και να γελάμε με τα memes..

Σε μια τέτοια εποχή, πόσο πραγματικά σχετιζόμαστε μεταξύ μας;

Πόσο επιτρέπουμε στους άλλους να μας πλησιάσουν και πόσο πλησιάζουμε εμείς;

Πόσο ειλικρινείς είμαστε στις σχέσεις μας και πόσο κρυβόμαστε;

Μέσα από τον κύκλο των βιωματικών εργαστηρίων δραματοθεραπείας θα διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε, τις δυσκολίες και ευκολίες μας, αλλά και το πώς συνδεόμαστε στην καθημερινότητά μας με τον/ την σύντροφό μας, τους φίλους μας, την οικογένειά μας.

 Η συμμετοχή στο εργαστήριο

δεν προϋποθέτει προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να φορούν άνετα ρούχα και να έχουν μαζί τους ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες.

 Κόστος: 50€ ανά εργαστήριο / 30€ φοιτητές και άνεργοι

Για τα μέλη της ΕΔΠΕ και τους σπουδαστές του Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ ισχύει η συμμετοχή των 30€

Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνεται ο ΦΠΑ.

 Ώρες: 11.00-15.00

 

Χώρος: in vivo, Κέντρο Δημιουργικής και Συστημικής Θεραπείας

Κηφισίας 39, Αμπελόκηποι

6ος όροφος

 Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6938255522

email: invivo6@hotmail.com

 Ρούλα Παπαθέου, Chartered Psychologist of BPS (British Association of Psychology)Pg.Dip., M.A., Ψυχοθεραπεύτρια με ειδικότητα στην οικογενειακή θεραπεία (Pg.Dip – Tavistock Clinic UK) και στη δραματοθεραπεία (Pg.Dip, M.A, University of Hertfordshire, UK). Έχει εργαστεί στο παρελθόν στο Λονδίνο σε κέντρα ψυχικής υγείας, ενώ από το 2003 εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία. Παράλληλα διενεργεί εκπαιδευτικά σεμινάρια ως εισηγήτρια, σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς πάνω σε θέματα οικογένειας, δραματοθεραπείας, σχέσεων κι επικοινωνίας. Συγγραφέας του βιβλίου: “το αντέχεις;”, εκδόσεις Οσελότος.

 Μαρία Σούμπερτ, Θεατρολόγος – Δραματοθεραπεύτρια, με ΜΑ στην Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία. Εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια σε ατομικές και ομαδικές συνεδρίες. Συνεργάζεται με το Πρόγραμμα Απεξάρτησης του Δήμου Καλλιθέας ΘΗΣΕΑΣ και το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών. Έχει συνεργαστεί με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Το 2017 ξεκίνησε συνεργασία με τις εκδόσεις Παρισιάνου στην μετάφραση βιβλίων δραματοθεραπείας (επιμέλεια σειράς: Στέλιος Κρασανάκης).

 

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αντώνιος Κολιάδης (94)

Ο Αντώνιος Κολιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16.9.1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1994 (Απολυτήριο Λυκείου και Γερμανικό Abitur). Σπόυδασε στο Iνστιτούτο Oθωμανικών, Β [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.