Ρέα Αργυριάδου-Μυλωνά (61)

mylona reaΗ Ρέα Αργυριάδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1961, αποφοιτώντας παράλληλα και από τη Γαλλική Ακαδημία. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας και ακολούθησε στο Tübingen της Γερμανίας μεταπτυχιακές σπουδές ιστορίας, αρχαιολογίας και φιλοσοφίας.

Ασχολήθηκε με μεταφράσεις λόγιων βυζαντινών κειμένων και αποδελτιώσεις στο έργο του βυζαντινού ιστορικού Προκοπίου και το 1975 άρχισε να διδάσκει Ν. Ελληνικά στο γερμανικό Τμήμα της Γερμανικής, καθώς και στην Kleine Volkshochschule. Το 1977 διορίστηκε ως φιλόλογος στο ελληνικό Τμήμα της Σχολής, όπου δίδαξε μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε.

Στο πλαίσιο της διδασκαλίας της ως μέλος του Επιμορφωτικού Κέντρου Φιλολόγων (Π.Ε.Κ Ανατολ. Αττικής) ανέλαβε επανειλημμένως υποδειγματικά μαθήματα Νέων Ελληνικών για επιμόρφωση νέων φιλολόγων. Υπήρξε επίσης μέλος της Ελληνικής Φιλοσοφικής Εταιρίας. Επί σειρά ετών εκλεγόταν στο Lehrerbeirat ως εκπρόσωπος του Συλλόγου των καθηγητών της Σχολής για την προάσπιση των θέσεών τους.

Εργάσθηκε ως μέλος της σύνταξης για την έκδοση του δίγλωσσου πανηγυρικού τεύχους «100 Jahre DSA», καθώς και για την έκδοση ιστορικών – καλλιτεχνικών ημερολογίων της DSA με πλούσια εικονογράφηση και συνοδευτικά κείμενα στις δύο γλώσσες. Οργάνωσε επίσης ποικίλες εκδηλώσεις στη Σχολή με πρωταγωνιστές πάντα τα παιδιά. Παραστάσεις Καραγκιόζη, λαογραφικές εκθέσεις, βραδιά ελληνικών χορών με τη συμβολή του Λυκείου Ελληνίδων, «Tanz in den Mai», «Κύπρος δεν ξεχνώ», βραδιά Μίκη Θεοδωράκη με την παρουσία του ίδιου του συνθέτη, η βραδιά παρουσίασης της πορείας του Ελληνισμού ανά τους αιώνες, μέσα από το χορό και το τραγούδι την άνοιξη του 2009, καθώς και οι αποχαιρετιστήριες βραδιές των Γερμανών Διευθυντών και Συναδέλφων, που συνέβαλαν στην Begegnung των δύο λαών.

Το 1965 παντρεύτηκε τον φιλόλογο Γιάννη Μυλωνά και απέκτησαν δύο γιούς, που αποφοίτησαν και αυτοί από τη Γερμανική.

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Πίσσης (95)

Ο Γιάννης Πίσσης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1995. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.

table