Μυρτώ Αρεταίου (98)

aretaiou myrtoΗ Μυρτώ Αρεταίου εννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1998. Κατά την διάρκεια των σχολικών της χρόνων φοίτησε στην Σχολή Κλασικού Χορού της Νίκης Κονταξάκη. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Τμήμα M.M.E. με κατεύθυνση Πολιτιστικής Διαχείρισης του Παντείου Πανεπιστημίου παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την Λίλιαν Τσατσαρώνη, απόφοιτο του Ωδείου Κόνταλυ. Μετά την αποφοίτησή της το 2002 συνέχισε τις μουσικές σπουδές της στο ωδείο του Kreuzberg στο Bερολίνο, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με την Irena Bart- Greiner. Την ίδια περίοδο ξεκίνησε μαθήματα Τεχνικής Αλεξάντερ με την Sibylle Havemann, καθηγήτρια στην Θερινή Ακαδημία του Salzburg.
Kατά την 5ετή παραμονή της στο Βερολίνο έκανε εμφανίσεις με τα συγκροτήματα Big Bazar Orchestra και Fried Fly σε μουσικές σκηνές όπως το Club Quasimodο και σε Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου σε πόλεις της Γερμανίας, της Πολωνίας και της Ισπανίας. Το 2004 συμμετείχε στην χορωδία της όπερας του F.Poulenc «Τα στήθη του Τειρεσία» στο Saalbau Neukoelln και σαν σόλο τραγουδίστρια στην μουσικοθεατρική παράσταση «Die Botschaft» της ολλανδικής ομάδας Dogtroep.

Το καλοκαίρι του 2004 ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην Schule fuer F.M. Alexander-Technik Berlin με τους Dan Armon, Sibylle Havemann, Jonathan Sheratte και Elisabeth Molle. Στην διάρκεια της φοίτησής της ήρθε σε επαφή με σημαντικούς δασκάλους όπως ο Yehuda Kuperman, (Τελ Αβίβ), Odyssee Gaveau (Παρίσι) και Ruth Murray (Λονδίνο). Στα πλαίσια της πρακτικής της άσκησης δούλεψε κυρίως με μουσικούς, παραδίδοντας ιδιαίτερα μαθήματα υπό την εποπτεία της Sibylle Havemann και αναλαμβάνοντας μαθητές της κατά την διάρκεια της απουσίας της.
Τον Ιούλιο του 2007 πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον πιανίστα και μουσικοπαιδαγωγό Tim Schneider σεμινάριο με τίτλο «Πιάνο και Τεχνική Αλεξάντερ» και αντικείμενο την βελτίωση της πιανιστικής τεχνικής με την βοήθεια των αρχών της Τεχνικής Αλεξάντερ. Τον Δεκέμβρη του 2007 απέκτησε το Δίπλωμα Διδασκαλίας της Τεχνικής Αλεξάντερ. Έκτοτε ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως μέλος του G.L.A.T. (Gesellschaft der Lehrer-innen der F.M. Alexander -Technik e.V. : Εταιρεία Διδασκάλων της Τεχνικής Αλεξάντερ).
Από το καλοκαίρι του 2008 παραδίδει μαθήματα στη Θερινή Ακαδημία του Mozarteum στο Salzburg ως βοηθός της παλιάς της καθηγήτριας Sibylle Havemann.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Δάμος Μαυρίδης γεννήθηκε το 1925 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1943. Μπήκε πρώτος στο ΕΜΠ και αμέσως μετά κατετάγη στον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα αναπτύσσοντας αντισ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.