«Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα

Ξεκίνησε η παράσταση του “Ιβάνωφ“ του Άντον Τσέχωφ σε μετάφραση του αποφοίτου μας Γιώργου Δεπάστα, στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων -Λευτέρης Βογιατζής, Κυκλάδων 11 & Κεφαλληνίας, Κυψέλη, τηλ.: 6987611889, 2108217877 (5 – 9μμ). Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Άντζελα Μπρούσκου και συμμετέχουν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί. Παραστάσεις μέχρι την Κυριακή των Βαΐων, 21/4.

Λίγα λόγια για το έργο: Ο “Ιβάνωφ” (1887) κατέχει μια ασυνήθιστη θέση στο θέατρο του Τσέχωφ επειδή σπάνια ανεβαίνει επί σκηνής. Όπως όλα τα σπουδαία έργα του συγγραφέα, δεν είναι παρά ένα δράμα για την αποτυχία. Ο κεντρικός ήρωας, ένας άντρας εύρωστος, έξυπνος και δραστήριος, λίγο μετά τα 30 -δηλαδή στην αρχή της ωριμότητάς του, σύμφωνα με τα δεδομένα της εποχής- προσπαθεί να δραπετεύσει με οποιονδήποτε τρόπο από την ασφυκτική ατμόσφαιρα του περιβάλλοντός του. Βυθισμένος στην απραξία, αρνείται να ακολουθήσει τις συμβουλές που του προσφέρει ο στενός του περίγυρος για να σώσει την περιουσία του, αλλά και τη γυναίκα του, που υποφέρει. Μια νέα γυναίκα θα αναζωογονήσει προσωρινά την ψυχή του, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να πάψει να πνίγεται από την ενοχή. Ένα μεγάλο μέρος της δράσης τοποθετείται στον χώρο ενός ατελείωτου κι ανιαρού καταναγκαστικού πάρτι, όπου όλοι είναι δέσμιοι συμβάσεων και θύματα μιας αδυσώπητης αθυμίας και κατήφειας.

Περισσότερα για το έργο και τις κρατήσεις θέσεων...

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Ιωάννα Καρβέλα αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980. Είναι επίκουρη καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Γερμανική Γλώσσα. Καθ᾿ όλη τη διάρκεια των βασικών σπουδών της στ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.