Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ

Η Ζωή Βασιλείου μας έστειλε το σχόλιό της για την πρόσφατη θεατρική παράσταση στη Σχολή:
Στις 29 και 30 Μαρτίου και την 1η Απριλιου παρουσίασε ο θεατρικός όμιλος της DSA το έργο του Ιονέσκο "Ο Ρινόκερος". Η Έλενα Καρακούλη, υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας, γράφει στο πρόγραμμα της παράστασης: Το θέατρο του παραλόγου ήταν επαναστατικό για την εποχή του, όμως η δική μας εποχή έχει ξεπεράσει όχι τον συγγραφέα, αλλά το ίδιο το παράλογο. Ο κόσμος του Ιονέσκο είναι τόσο οικείος που δεν σοκάρει πια...
Οι ηθοποιοί της παράστασης, μαθητές και μαθήτριες της Σχολής, μας συγκίνησαν με την εξαιρετική τους ερμηνεία και μας εξέπληξαν με την σοβαρότητα που επέδειξαν. Η «διδασκαλία» του έργου από την Έλενα Καρακουλη ανέδειξε την σημασία του να παραμένουμε άνθρωποι, ενάντια στις επιταγές των καιρών. Τα σκηνικά μας εντυπωσίασαν με την επιβλητική απλότητα τους και συγχρόνως μας προκάλεσαν αμηχανία, καθώς είδαμε φωτογραφίες με αγαπημένα μας πρόσωπα από το σχολείο να «μεταμορφώνονται» σε εικόνες με ρινοκερους. Η μουσική επένδυση υπέβαλλε σε κάθε σκηνή την επιθυμητή ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα, ενώ το τραγούδι με το μότο του έργου: komme nicht zu spät, ήταν ο συνδετικός κρίκος πολλών φαινομενικά ασυνδετων σκηνών.
Κλείνουμε με λίγα λόγια από το πρόγραμμα της παράστασης: Αφιερώνεται στους λίγους εκείνους που επιμένουν πεισματικά να αναρωτιούνται, να αμφισβητούν και να ονειρεύονται εναν καλύτερο κόσμο.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κατερίνα Μητσοτάκη (78d)

Η Κατερίνα Μητσοτάκη αποφοίτησε από το Γερμανικό Τμήμα της Σχολής το 1978.

Η BARNES συστήνεται στην ελληνική αγορά ως BARNES Greece από μία ομάδα με ισχυρή παρουσία στον κλάδο  [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.

table