Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά

Ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα για τη Νάτα Μελά απο τον Μανώλη Νταλούκα δημοσιεύτηκε στο iefimerida.gr και αποκαλύπτει πτυχές της ζωής της άγνωστες στους πολλούς, που αν και γνώριζαν το έργο της γλύπτριας δεν γνώριζαν ίσως τη δράση της. Στο άρθρο περιλαμβάνονται σπάνιες φωτογραφίες από το αρχείο του Μανώλη Νταλούκα, σε μία μάλιστα είναι η Νάτα και η Νέλλη Ανδρικοπούλου (συγγραφέας και ζωγράφος πρώτη σύζυγος του Νίκου Εγγονόπουλου, επιβάτις του θρυλικού Ματαρόα) μαζί με τον Μίνω Αργυράκη και (ίσως) με τον γλύπτη Takis.

Δείτε το άρθρο: Ναταλία Μελά: Η στάση που κράτησε στη δολοφονία του Κίτσου Μαλτέζου...

Να αναφέρουμε και ένα ανέκδοτο εδώ: Όταν διοργανώσε ο Σύλλογος των Αποφοίτων το 2013 στη Γερμανική Σχολή την εκδήλωση για τους Απόφοιτους του Πολέμου είχε χρησιμοποιήσει ένα μικρό βαν, το οποίο πέρασε από τα σπίτια πολλών αποφοίτων και τους μάζεψε. Ανάμεσά τους και η Νάτα Μελά και  ο Αλέκος  Κυριακός, και κατά την διάρκεια της διαδρομής της είπαμε ότι "σαν το Ματαρόα είμαστε, ένα μάτσο καλλιτέχνες ταξιδεύουν" και η Νάτα ξέσπασε σε γέλια.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Πίσσης (95)

Ο Γιάννης Πίσσης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1995. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

table

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.