Δημήτρης Μάρακας: Η πίο μικρή τάξη Abi τα τελευταία 50 χρόνια

Ο Δημήτρης Μάρακας, απόφοιτος του Γερμανικού Τμήματος του 1977 μας έστειλε τα ονόματα των Abiturienten της χρονιάς του με σχόλιο ότι πρόκειται για την η πιο μικρή Abi τάξη τα τελευταία 50 χρόνια:

Τον Σεπτέμβριο του 1976 συναντήθηκαν οι τελευταίοι πέντε μαθητές για να ξεκινήσουν την 13. τάξη του γερμανικού τμήματος, η οποία θα οδηγούνταν τον Μάιο 1977 στο γερμανικό Abitur.

Katja Benas κάτοικος Bodensee, Own Business Σχολή Μπαλέτου
Karl Mallwitz κάτοικος Neubrandenburg και Αίγινα, Dr. Prof. Technische Universität Brandenburg
Dimitri Maracas κάτοικος München και Βουλιαγμενη, Führungskraft Deutsche Telekom AG
Felix Oehler κάτοικος Berlin, Business in Photography
Bruno Schmidt κάτοικος Düsseldorf, Own Business
Klassenlehrer : Herr Hirn (R.l.P.)

Ήμασταν τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι μεταξύ 17 και 20 ετών. Τρεις Γερμανοί, μια Γερμανίδα / Ελληνίδα, και ένας Έλληνας, (εγώ, ο οποίος είχα έρθει την προηγούμενη χρόνια από την DSB - Deutsche Schule Beirut). O Klassenlehrer ήταν ο Herr Hirn, ο οποίος είχε μεγάλο πάθος και κοινωνικές ικανότητες, για να διευθύνει πέντε τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Η αλήθεια είναι, κανείς δεν έκανε μεγάλες προσπάθειες για μεγάλες επιτυχίες, διότι έλειπαν τα group dynamics, ενώ γίναμε πολύ καλό team. Δεν υπήρχε ποτέ ανταγωνισμός ούτε ζήλιες μεταξύ μας. Όλοι κοιτάζαμε πως να τελειώσουμε αυτούς τους 7 μήνες το συντομότερο.

Τις κενές ώρες, συναντιόμασταν στο ΚΤΕΛ καφενείο, έξω στην λεωφόρο, όπου περνάγαμε πολύ ωραία, και από εκεί ξανά γυρνούσαμε κεφάτοι στο μάθημα. Μπορούσαμε να διαλέξουμε κάποια Fächer, όπως Latein, Französisch, ή Musik. Έτσι, επειδή αυτές οι τάξεις ήταν πολύ μικρές (1-2 μαθητές) αποφάσισε το Σχολείο να συμμετάσχουν μαζί μας κάποιοι μαθητές της 12. Klasse, προ πάντων σε Geschichte και Geographie. Αυτές οι τάξεις ήταν τελείως άνετες, διότι εμείς ήμασταν πιο μεγάλοι σε ηλικία.

Τελικά, κάναμε την schriftliche Prüfung τον Απρίλιο, και mündlich τον Μάιο 1977. Ο απεσταλμένος από Bonn ήταν ο Herr Dr. Hachgenei. Και οι πέντε πήραμε το Abitur με Numerus Clausus από 1.8 έως 3.5.

Ήταν πολύ ωραία χρόνια και αξέχαστες στιγμές της ζωής μας. Εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, θα ξαναέκανα το Abitur 1977.

Χαιρετισμούς

Dimitri V Maracas


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Μαλβίνα Παναγιωτίδη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2003. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003-2012) και συνέχισε με μεταπτ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.