Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο

Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου η Επιτροπή Ποντιακών Μελετών διοργανώνει στην αίθουσα εκδηλώσεών της ημερίδα – αφιέρωμα στον από Τραπεζούντος Χρύσανθο (1881 – 1949). Μεταξύ των ομιλητών του αφιερώματος θα είναι και ο απόφοιτός μας Δρ Οικονομικής Ιστορίας Χρήστος Μπαλόγλου, με θέμα: «Ο Μητροπολίτης Τραπεζούντος Χρύσανθος Φιλιππίδης ως Αποκρισάριος του Οικουμενικού Πατριαρχείου (1926 – 1938) και η συγγραφική και ερευνητική του δραστηριότητα». Αγνώστων Μαρτύρων 73, Νέα Σμύρνη 17123, τηλέφωνο: 210 9325521, ώρα έναρξης: 17.00. Περισσότερα...
Ο Χρύσανθος, διαπρεπής θεολόγος και ακαδημαϊκός, υπήρξε τελευταίος Μητροπολίτης Τραπεζούντος από το 1913 ως το 1938 και Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος από το 1938 ως το 1940, παυθείς από την κατοχική κυβέρνηση. Κατά τα κρίσιμα χρόνια της θητείας του ως Μητροπολίτης, κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες για να επικρατήσει ειρηνική συνύπαρξη των λαών στον Πόντο, που ωστόσο λόγω των διεθνών αντιξοοτήτων δεν καρποφόρησαν. Από το 1922 επέστρεψε στην Αθήνα, ενώ το 1926 διορίστηκε ως «αποκρισάριος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, θέση από την οποία διαχειρίσθηκε όλα τα των εξωτερικών θεμάτων και σχέσεων της Μεγάλης Εκκλησίας. 

 trapezountos crzsanthos1

trapezountos crzsanthos


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.