Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Σχολή

Την προηγούμενη Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 ήρθε στη Σχολή ο Βασίλης Μαυρίδης, απόφοιτος της περιόδου του Πολέμου, και μίλησε για τα χρόνια του στην Αραχώβης κατά την περίοδο της Κατοχής. Ήταν μία συνέντευξη "ποταμός" σε μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της 10ης και 11ης τάξης, όπου τις ερωτήσεις υπέβαλαν οι μαθήτριες της 11ης: Αλίκη Πορτοσάλτε, κόρη του δημοσιογράφου Άρη Πορτσάλτε και η Ηλέκτρα Μαυρίδη, η οποία, παρόλη την συνωνυμία, δεν είναι συγγενής με τον "εξεταζόμενο". 
Η συνένευξη, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, βιντεοσκοπήθηκε από δύο επίσης μαθητές της 11ης, που είχαν και την τεχνική υποστήριξη: τον Αλέξη Τσακαλάκο και τον Γιάννη Τόλια, γιό του υποδιευθυντή της Σχολής και της Marianne Danner. Στον ήχο την επιμέλεια είχε ο Johannes Müller, υπεύθυνος της Βιβλιοθήκης της Σχολής και θερμός υποστηρικτής όλων των εκδηλώσεων στην Βιβλιοθήκη και την Aula, ενώ την σκηνοθεσία είχε αναλάβει η Κατερίνα Ευαγγελάκου, μητέρα του μαθητή Αντώνη Αργυροηλιόπουλου. Τέλος όλη αυτή η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο μίας AG της Σχολής με τίτλο "Erinnern für die Gegenwart" και είναι η πρώτη μιάς σειράς συνεντεύξεων με αποφοίτους της Αραχώβης και την συντονίζουν οι καθηγήτριες: Έλενα Κουμεντάκου, Regina Wiesinger και Katharina Strutynski.

Ο Βασίλης, γεννημένος το 1928, είναι σήμερα 91 ετών και ήρθε στη Σχολή, όπου τον υποδέχθηκαν στην είσοδο τα παιδιά. Περπάτησε από την πύλη μέχρι το αίθριο όπου συνάντησε την Διευθύντρια κ. Annette Brunke-Kullik, ο υποδιευθυντής Βασίλης Τόλιας, η υπέυθυνη Δημοσίων Σχέσεων Χαρούλα Αντωνοπούλου και βεβαίως οι καθηγήτριες και τα παιδιά της 10ης και 11ης τάξης.

dsa erinnern 2019 mavridis a dsa erinnern 2019 mavridis ad
Ο Βασίλης Μαυρίδης στο αίθριο της Σχολής περιτριγυρισμένος από τους μαθητές και τις μαθήτριες της 10ης και 11ης τάξης Κάτω, από αριστερά προς τα δεξιά: Αλίκη Πορτοσάλτε, Ηλέκτρα Μαυρίδη, Βασίλης Μαυρίδης και Έλενα Κουμεντάκου. 
dsa erinnern 2019 mavridis b dsa erinnern 2019 mavridis c

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Εριφύλη Βενέρη (01)

Η Εριφύλη Βενέρη γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 2001.Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (2002-2007) κ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.