Κώστας Δόμβρος (79) (1962-2007)

domvrosΟ Κώστας Δόμβρος γεννήθηκε στο Μόναχο στις 14.2.1962 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1979. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Αννοβέρου, όπου και πήρε πτυχίο ναυπηγού – μηχανολόγου μηχανικού. Υπηρέτησε στο Πολεμικό Ναυτικό ως υπαξιωματικός – σύνδεσμος των Π.Ν. Ελλάδος και Γερμανίας στο Koblenz.
Αμέσως μετά εισήλθε στην πατρική επιχείρηση TECHNOSHIP στον Πειραιά,μ ε απώτερο προορισμό να διαδεχθεί στη διεύθυνση τον πατέρα του. Μετά από συνεργασία 3 ετών στην πατρική επιχείρηση ναυπήγησης και εξοπλισμού πλοίων, αποσύρεται και ακολουθεί τον δικό του δρόμο, τον δρόμο του εθελοντισμού και της προσφοράς αφιερώνοντας από την στιγμή εκείνη όλη τη ζωή του στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες του πλανήτη.
Για 5 χρόνια προσφέρει στην GREENPEACE, γραφείο Αθηνών. Επισκέπτεται το Τσέρνομπιλ, αρθρογραφεί, γίνεται εκπρόσωπος τύπου και ακτιβιστής της. Αμέσως μετά μπαίνει εθελοντής στους ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ και μετέχει ενεργά στη Διεθνή Αμνηστία και το ActionAid (διευθυντής του ελληνικού γραφείου). Μετέχει σαν τεχνικός και αργότερα σαν επικεφαλής σε αποστολές στην ΥΕΜΕΝΗ στην ΣΙΕΡΑ ΛΕΟΝΕ, στην EPΥΘΡΑΙΑ, στην ΖΑΜΠΙΑ, στην ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ, στην ΣΟΥΜΑΤΡΑ, στο ΝΕΠΑΛκαι στην σεισμόπληκτη ΤΟΥΡΚΙΑ. Ανοίγει πηγάδια, χτίζει νοσοκομεία, διανέμει υγειονομικό υλικό μέσα σε εμπόλεμες περιοχές.
Πέθανε στις 19 Οκτωβρίου 2007 στο Βερολίνο, όπου δούλευε για τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Ελευθέριος Δανέλλης αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Διετέλεσε Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ.
Πρέσβυς στην Βέρνη


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

table

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.