Μανταλίνα Ψωμά (85)

psoma mantalinaΗ Μανταλίνα (Μαγδαληνή-Ελένη) Ψωμά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1985. Από το 1985 έως το 1992 σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου, όπου το 1992 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με τους Bergmann και Boemmels και παρέμεινε στο Βερολίνο μέχρι τα τέλη του 2000, ενώ άρχισε να εκθέτει τα έργα της σε ατομικές εκθέσεις αλλά παράλληλα συμμετέχει και σε ομαδικές στην Ελλάδα, την Ιταλία και τη Γερμανία.
Το 2001 έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση στην Αίθουσα Τέχνης Ρεβέκκα Καμχή στην Αθήνα και το 2003 στην Γκαλερί Tint στην Θεσσαλονίκη και έκτοτε εκθέτει έργα της τακτικά σχεδόν κάθε διετία. Το 2014 εξέθεσε στο Βερολίνο στην Heinz-Martin Weigand Gallery με τίτλο Μανταλίνα Ψωμά „eerily quiet".
Επηρεασμένη από συγχρόνους της όπως ο Richter, ο Hockney και ο Hopper, αλλά κυρίως από παλαιότερους ζωγράφους, από τον van Eyck και τον Vermeer έως τον Velázquez και τον Degas, καταγράφει μέσα από την ζωγραφική της τον "ενδιάμεσο χρόνο", ενσταντανέ που συχνά προκαλούν στον θεατή την αίσθηση της οικειότητας. Έργα ρεαλιστικά που παραπέμπουν σε φωτογραφίες και κινηματογραφικά stills. Η δουλειά της έχει δημοσιευτεί στο βιβλίο Vitamin P, "New Perspectives in Painting", Phaidon Press, που περιλαμβάνει 114 από τους σημαντικότερους σύγχρονους ζωγράφους διεθνώς.

Αφιέρωμα από την εκπομπή της ΕΡΤ...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κατερίνα Εξερτζόγλου (03)

Η Κατερίνα Εξερτζόγλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου  [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.