Απόστολος Παπανικολάου (67)

papanikolaou apostolosΟ Απόστολος Παπανικολάου γεννήθηκε στις 14 Ιουνίου 1949 και αποφοίτησε απο τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Ναυπηγός Μηχανικός (Ναυτική Αρχιτεκτονική και Τεχνολογία) στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου (Technische Universität Berlin) όπου πήρε το δίπλωμα του μηχανικού το 1973 και το διδακτορικό του το 1977. Το 1981 έγινε Λέκτορας. Από το 1969 έως το 1984 εργάστηκε διαδοχικά ως Επιστημονικός Βοηθός, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής και Λέκτορας (Privat-Dozent) στην Έδρα της Μελέτης Πλοίων και Σχεδίασης Πλοίων.
Διετέλεσε Βοηθός Καθηγητής στο Τμήμα Ωκεάνειας Μηχανικής του University of Hawaii (1981/82) και Επισκέπτης Καθηγητής των Τμημάτων Ναυτικής Αρχιτεκτονικής και Ωκεάνειας Μηχανικής των Πανεπιστημίων της Osaka (Ιαπωνία) και Strathclyde (Μεγάλη Βρετανία).
Το 1985 εξελέγη Βοηθός Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το 1988 προήχθη σε Τακτικό Καθηγητή. Προίσταται του Εργαστηρίου Σχεδίασης Πλοίων απο την ημέρα ίδρυσης του Εργαστηρίου το 1990.Κέρδισε πολλά βραβεία και υποτροφίες από ένα πλήθος κυβερνητικών και ιδιωτικών οργανισμών στη Γερμανία, την Ιαπωνία και τη Μεγάλη Βρετανία. Διετέλεσε Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της WEGEMT (European Association of Universities in Marine Technology) για δύο διαδοχικές περιόδους (1993-1999) and Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ναυτικής Τεχνολογίας (1994-1998).

Βιογραφικό στο Georg Weinblum Foundation...

41st Weinblum Memorial lecture...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Μαλβίνα Παναγιωτίδη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2003. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003-2012) και συνέχισε με μεταπτ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.