Χάρης Γαντές (79)

gantes charisΟ Χάρης Γαντές γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Μαρτίου 1962 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1979. Σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, όπου έλαβε υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ., το Τ.Ε.Ε. και το Ε.Μ.Π. και η διπλωματική του εργασία είχε τίτλο "Μη γραμμική ανάλυση ραβδωτών φορέων με πεπερασμένα στοιχεία: Διανυσματικές αριθμητικές μέθοδοι επιλύσεως". Απέκτησε το Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού και την άδεια άσκησης επαγγέλματος από το Τ.Ε.Ε. το 1985. Από το 1987 ως το 1991 έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του M.I.T., στις Η.Π.Α., με υποτροφίες από τα ιδρύματα "Fulbright" και "Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης" και από το M.I.T. Ασχολήθηκε ερευνητικά με θέματα συμπεριφοράς, ανάλυσης και σχεδιασμού πτυσσομένων κατασκευών και απέκτησε πτυχίο Master of Science το 1988 και Διδακτορικό Δίπλωμα το 1991, ενώ ο τίτλος της διδακτορικής του διατριβής ήταν "A design methodology for deployable structures".
Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1991 ασχολήθηκε με μελέτες και επιβλέψεις ιδιωτικών κτιριακών έργων ως ελεύθερος επαγγελματίας.
Από το 1992 ως το 1995 δίδαξε ως ωρομίσθιος καθηγητής το μάθημα της Στατικής στο Τμήμα Μηχανικών Αεροπορικών Εγκαταστάσεων της Σχολής Ικάρων.
Από το 1994 είναι μέλος Δ.Ε.Π. στο Εργαστήριο Μεταλλικών Κατασκευών της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, αρχικά ως Λέκτορας (1994-2000), στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής (2000-2004) και Μόνιμος Επίκουρος Καθηγητής (2004-2007), και από το 2007 ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Τον Ιανουάριο 2012 εξελέγη στη βαθμίδα του Καθηγητή και αναμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τον τυπικό διορισμό του. Κατά το διάστημα αυτό ασχολείται με την διδασκαλία και την έρευνα θεμάτων συμπεριφοράς, ανάλυσης και σχεδιασμού κατασκευών από χάλυβα.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Papalekas machte 1942 sein Abitur an der deutschen Schule im besetzten Athen und studierte danach Staatswissenschaften an der Universität Wien, der Universität Greifswald und der Universität Innsbruck. Alle diese Hochschulen waren vom Nationalsozialistischen System gleichgeschaltet worden. In Inn [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.