Ζωή Αικατερινίδη (77)

ekaterinidi  zoiH Δρ Ζωή Αικατερινίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και σπούδασε, ως απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και υπότροφος της DAAD, ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε την Διδακτορική της Διατριβή στις Φυσικές επιστήμες και την Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου και ολοκλήρωσε σπουδές σε "Advanced Management" του Duke University, USA. Η ίδρυση ενός Κέντρου Λογισμικού από την Siemens στην Αθήνα (1990-2009) και η πρόσληψή της ως Μηχανικός Λογισμικού για Τηλεπικοινωνίες, σχεδόν παράλληλα με μια θέση ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έδωσαν τέλος στον αρχικά καθαρά ακαδημαϊκό επαγγελματικό της προσανατολισμό, λόγω του κινήτρου της συνεργασίας με την μεγάλη Πολυεθνική, γερμανικής προέλευσης. Εξελίσσοντας την καριέρα της γρήρορα, με επιτυχία, σε όλα τα επίπεδα εξέλιξης στην ανάπτυξη λογισμικού, και σε ιεραρχικές θέσεις, είχε ως επακόλουθο, υπό την ηγεσία της, το αρχικά πολύ μικρό Κέντρο Λογισμικού της Siemens στην Αθήνα να εξελιχθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Λογισμικού, 800 μηχανικών λογισμικού. Αυτή η εξαιρετική απόδοση επιβραβεύτηκε τόσο στη χώρα, από το Eco Q, με το βραβείο "Manager of the Year 2003 για Επιχειρηματική Αριστεία" και το ICT Forum, με το βραβείο "Manager of the Year 2004", όσο και από τα Κεντρικά της Siemens, με το βραβείο "top +: 2004 – Global Competitiveness" και με την αναγόρευσή της ως μιας εκ των " Innovators του έτους 2007 ". Το 2010, η Δρ Αικατερινίδη ιδρύει στην Ελλάδα τη δική της εταιρεία λογισμικού, ονόματι "Software Competitiveness International".


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Ιωάννα Καρβέλα αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980. Είναι επίκουρη καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Γερμανική Γλώσσα. Καθ᾿ όλη τη διάρκεια των βασικών σπουδών της στ [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

table

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.