Όλγα Λασκαρίδου (76)

Η Όλγα Λασκαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από το 1976 έως το 1980 και πήρε Magister Artium στη Γερμανική Φιλολογία και Ιστορία από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1980-84) και ακολούθως Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1990.
Από το 1986 έως το 1993 δίδαξε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Ε.Ε.Π., από το 1993 έως το 2001 ως Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο τη "Γερμανική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα" και από το 2001 ως Επίκουρη Καθηγήτρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη γερμανική λογοτεχνία με έμφαση στο 18ο και 20ο αιώνα, στη "θεωρία των λογοτεχνικών ειδών" και στη "λογοτεχνία και φωτογραφία".
Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες ("Ο μύθος του Προμηθέα στην ποίηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας", διδ.διατριβή 1990, "Λευκό κενό και φανταστική σιωπή"), άρθρα γύρω από τα έργα του Χάινερ Μύλλερ, του Κλάιστ, του Μπρεχτ, του Ρολλάν Μπάρτ κ.α. Έχει μεταφράσει Τόμας Μάν, Γίοαχιμ Τάισεν, Χάινερ Μύλλερ κ.α.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Ελευθέριος Δανέλλης αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Διετέλεσε Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ.
Πρέσβυς στην Βέρνη


instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı