Όλγα Λασκαρίδου (76)

Η Όλγα Λασκαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από το 1976 έως το 1980 και πήρε Magister Artium στη Γερμανική Φιλολογία και Ιστορία από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (1980-84) και ακολούθως Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1990.
Από το 1986 έως το 1993 δίδαξε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ως Ε.Ε.Π., από το 1993 έως το 2001 ως Λέκτορας με γνωστικό αντικείμενο τη "Γερμανική Λογοτεχνία του 20ου αιώνα" και από το 2001 ως Επίκουρη Καθηγήτρια. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τη γερμανική λογοτεχνία με έμφαση στο 18ο και 20ο αιώνα, στη "θεωρία των λογοτεχνικών ειδών" και στη "λογοτεχνία και φωτογραφία".
Έχει δημοσιεύσει μονογραφίες ("Ο μύθος του Προμηθέα στην ποίηση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας", διδ.διατριβή 1990, "Λευκό κενό και φανταστική σιωπή"), άρθρα γύρω από τα έργα του Χάινερ Μύλλερ, του Κλάιστ, του Μπρεχτ, του Ρολλάν Μπάρτ κ.α. Έχει μεταφράσει Τόμας Μάν, Γίοαχιμ Τάισεν, Χάινερ Μύλλερ κ.α.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιώργος Μαρκοπουλιώτης (78*)

Ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1960 και φοίτησε στη Σχολή από το 1972 έως το 1974 και στη συνέχεια στην Σχολή Μωραΐτη έως το 1978.
Σπούδασε στο  [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

table

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.