Αγγελική Παπανδρέου (77)

papandreou angelikiΗ Αγγελική Παπανδρέου γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1977. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα 10 πρώτα μεταγυμνασικά της χρόνια εργάσθηκε στην γερμανική πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία ΗΟECHST και στην εταιρεία καλλυντικών μαλλιών WELLA. Αμέσως μετά υπηρέτησε άλλα 10 χρόνια στην ιδιωτική εκπαίδευση (Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία της Εκάλης και Γερμανικό Φροντιστήριο Deutsches Kurshaus στο Μαρούσι) και από το 2008 έως και σήμερα απασχολείται στην δημόσια εκπαίδευση σαν μόνιμη καθηγήτρια γερμανικής γλώσσας στην περιοχή της Αιγιαλείας.
Παράλληλα ωστόσο με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες ασχολείται φανατικά από το 1986 με την μουσική και το τραγούδι, οπότε και ξεκίνησε τις καλλιτεχνικές της εμφανίσεις στην μπουάτ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ με τον Γιάννη Αργύρη στην Πλάκα, παίζοντας κιθάρα και ερμηνεύοντας μπαλάντες και έντεχνο ελληνικό και ξένο τραγούδι σε διάφορες μουσικές σκηνές («Μαρκίζα», «οδός Αριστοτέλους»), συμμετείχε δε σε συναυλίες γνωστών καλλιτεχνών. Κορυφαία στιγμή στην μουσική της διαδρομή αποτελεί η συνάντησή της με την Μαρία Φαραντούρη.
Έχει παρακολουθήσει μαθήματα κλασσικής κιθάρας στο Ελληνικό και το Εθνικό Ωδείο στην Αθήνα, παραδοσιακών κρουστών στο Ωδείο του Ρεθύμνου της Κρήτης και φωνητικής με την Μαίρη Κωσταντάρα, Διευθύντρια του Ωδείου Ν. Σμύρνης και την ερμηνεύτρια τζαζ και πτυχιούχο ωδικής Σοφία Νοητή. Υπήρξε για 3 χρόνια μέλος βυζαντινής εκκλησιαστικής χορωδίας στον Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου στην Αθήνα και συνεργάστηκε 2 χρόνια με τον χοράρχη του Ιερού Ναού του Αγ. Νικολάου στην Σύρο Γιάννη Αργυρίου.
Από το 2007 μέχρι και το 2011 πραγματοποίησε σειρά εμφανίσεων στην αίθουσα τέχνης ΑΛΕΚΤΟΝ του Κώστα Καρτελιά. Με καλλιτέχνες (Αλέξης Βάκης, Ανδρέας Μπουτσικάκης, Ανδρέας Βουδούρης, Κώστας Ζαριδάκης, Μιχάλης Δανιάς, Γιάννης Τσιατούχας κ.α.) έχει παρουσιάσει τα τελευταία 7 χρόνια παραστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής.
Στο χώρο της Αιγιαλείας παρουσίασε το 2010 και το 2012 δύο μεγάλες μουσικολογοτεχνικές παραστάσεις σε συνεργασία με καθηγητές, μαθητές και τον πολιτιστικό σύλλογο Φιλολόγων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.