Δημήτρης Ποτηρόπουλος (71)

potiropoulos dimitrisΟ Δημήτρης Ποτηρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953.  Σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Technische Hochschule Darmstadt στη Γερμανία. Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στην έδρα Ελευθέρου Σχεδίου (1978-1980). Βραβεύεται με Ειδικό Έπαινο για την εργασία του «Οικιστική Πρόταση στο Ιστορικό Κέντρο του Reutlingen». Ειδικεύεται στην Αρχιτεκτονική Σύνθεση – Ειδικά Θέματα Κτιριολογίας. Ολοκληρώνει τις σπουδές του το 1981. Εργάζεται στα γραφεία «Κωνσταντίνος Καψαμπέλης και Συνεργάτες Αρχιτέκτονες», «F.G. Reihmer Architeken», «Prof. Helmut Striffler Architeken» και «Α.Ν. Τομπάζης και Συνεργάτες». Διατηρεί από το 1982 μέχρι το 1987 δικό του γραφείο ενώ συμμετέχει σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Από το 1989 μέχρι το 2014 διατηρεί το γραφείο «Potiropoulos D+L Architects» σε συνεργασία με την σύζυγό του Λιάνα Νέλλα-Ποτηροπούλου. Από το 2015 συμμετέχει στην εταιρεία ο γιός τους Ρήγας και το γραφείο μετονομάζεται σε «Potiropoulos+Partners». Ο Δημήτης Ποτηρόπουλος έχει τιμηθεί επανειλημμένα με βραβεία και διακρίσεις σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Διαλέξεις και άρθρα του αναφέρονται σε έργα και μελέτες του γραφείου και σε ζητήματα αρχιτεκτονικής θεωρίας. Έργα του έχουν δημοσιευτεί τόσο στον ελληνικό όσο και στον διεθνή τύπο, ενώ έχουν παρουσιαστεί σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2008 κυκλοφορούν οι Εκδόσεις «Ποταμός» τη μονογραφία «Ποτηρόπουλος Δ+Λ Αρχιτέκτονες», με αντιπροσωπευτικά έργα του γραφείου της περιόδου 1989 – 2009, την οποία προλογίζουν οι Daniel Libeskind και Δημήτρης Φιλλιπίδης. Το 2014 το γραφείο «Potiropoulos D+L Architects» συγκαταλέγεται μεταξύ των 18 αρχιτεκτονικών γραφείων που επιλέγει ο Παναγιώτης Τσακόπουλος για το βιβλίο του «Αναγνώσεις», Εκδόσεις «Καλειδοσκόπιο», στο οποίο διαπραγματεύεται συνολικά την σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική παραγωγή, από τον β' παγκόσμιο πόλεμο μέχρι και σήμερα. Στο πλαίσιο των Βραβείων Αρχιτεκτονικής, που απονέμει το «Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής», τιμήθηκε το 2008 με Διάκριση το έργο του γραφείου «Δημαρχείο & Κέντρο Πολιτισμού Γέρακα». Αντίστοιχα, το 2015 τιμήθηκε με Έπαινο το «Νηπιαγωγείο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών», στο πλαίσιο των Βραβείων για την Αρχιτεκτονική «Δομές». Επίσης το 2015, το ίδιο έργο, επιλέγεται ως υποψήφιο για το European Union Prize, που απονέμει το «Mies van der Rohe Foundation». Ο Δημήτρης Ποτηρόπουλος είναι ιδρυτικό μέλος του «Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής».

Πέτρος Πετρακόπουλος (72)

petrakopoulosΟ Πέτρος Πετρακόπουλος γεννήθηκε το 1955 και αποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1972. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Ανόβερο (Τechnische Universität Hannover) από το 1972 έως το 1976, όπου έκανε και μεταπτυχιακά πάνω στη νοσοκομειολογία έως το 1979 με θέμα: "Ein neues Gesundheitssystem fuer Griechenland -das Gesundheitszentrum als Kern des Systems- Nachsorgekliniken" (Nέο σύστημα υγείας για την Ελλάδα -το Κέντρο Υγείας ως πυρήνας του νέου συστήματος- Κλινικές after-care).
Μετά από σύντομο πέρασμα από το Υπουργείο Υγείας, με συμμετοχή στο πρόγραμμα των Κέντρων Υγείας, ασχολήθηκε στο ελεύθερο επάγγελμα ως μελετητής αρχιτέκτονας, επικεφαλής της εταιρείας ΜΕΑΣ Ε.Π.Ε. Γνωστότερα έργα του είναι το Ολυμπιακό Κέντρο Ιστιοπλοΐας, οι Μακεδονικοί Τάφοι στη Βεργίνα, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και το Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι.
Παντρεμένος με την απόφοιτο της Γ.Σ.Α. Τέμη Βώκου (76), κόρη του Σπετσιώτη αρχιτέκτονα Φίλιππου Βώκου, έχουν δύο γιους (ο δεύτερος είναι απόφοιτος Γ.Σ.Α.'04). Μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Γ.Σ.Α. από την αφύπνισή του το 1982 (Πρόεδρος 1994-98 & 4 τετραετίες Αντιπρόεδρος), διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Γ.Σ.Α. (1998-2004). Για τη συνολική αυτή δράση του στη Γ.Σ.Α. τιμήθηκε τον Ιούνιο 2005 με το «Σταυρό της Τιμής» από τον Πρόεδρο της Γερμανικής Δημοκρατίας H. Koehler. Το 2004 πρωτοεξελέγη στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Γ.Μ., όπου το 2006 αναδείχθηκε σε Αντιπρόεδρο και από την αρχή του επόμενου έτους σε Πρόεδρο, ενώ από το 2010 είναι Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών.

Γεράσιμος Δριμαρόπουλος (73)

drimarΓεννήθηκε στην Αθήνα το 1955. Απόφοιτος Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου του Darmstadt Γερμανίας. Απόφοιτος του τμήματος μεταπτυχιακών σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών στην Φρανκφούρτη, (Staedelschule) , στον τομέα του Conceptional Design. Διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο στην Βούλα με την ονομασία M&M architects. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της ΓΣΑ καθώς επίσης και μέλος του ΔΣ του ΣΑΓΣΑ για πολλά χρόνια, εκ των οποίων 4 ως Πρόεδρος. Παντρεμένος με την Μόνικα Γκραφ, έχει δυο παιδιά που ζουν και εργάζονται στην Γερμανία.

Μάνος Βονάτσος (75)

vonatsos manosΟ Μάνος Βονάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στη Reinisch Westfaelische Technische Hochschule Aachen στη Γερμανία. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1981.
Από το 1982 ασχολείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με αντικείμενο τη μελέτη / επίβλεψη / κατασκευή ιδιωτικών έργων. Αρχικά εργάστηκε στο γραφείο "Θύμιος Παπαγιάννης & Συνεργάτες", ενώ επί 10 χρόνια ήταν στέλεχος της κατασκευαστικής εταιρείας "Philipp Holzmann AG".
Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος της "Zueblin AG". Υπήρξε τεχνικός σύμβουλος και ανώτερο στέλεχος της "Hochtief" για το σχεδιασμό και την κατασκευή του Νέου Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος".
Εργάστηκε ως Διευθυντής-Συντονιστής Μελετών στην κοινοπραξία "ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-J&P AVAX" για την κατασκευή-επέκταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών - Β' Φάση. Από το 2004 είναι Τεχνικός Διευθυντής-Σύμβουλος της εταιρείας "Ι. Δ. Παπαθανασίου Τεχνολογικός Εξοπλισμός Κτιρίων".

Λένα Δενδρινού (76)

dendrinou lenaΗ Λένα Δενδρινού γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1976. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πολυτεχνείο του Αάχεν (RWTH Aachen) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Πολυτεχνείοστα Οικονομικά γιά Μηχανικούς (Wirtschaftsaufbaustudium) .
Εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία στο Aachen και στην Κολωνία.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1986. Εργάστηκε στο γραφείο Βουρέκας-Πεταλάς με αντικείμενο τη μελέτη εφαρμογής του Μεγάρου Μουσικής και από το 1987 ασχολείται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με κύριο αντικείμενο τη μελέτη / επίβλεψη / κατασκευή κατοικιών.

Ειρήνη Φρεζάδου (78)

freziadou eiriniΗ Ειρήνη Φρεζάδου γεννήθηκε στην Αθήνα-Ελλάδα. και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1978. Είναι Αρχιτέκτονας και Πολεοδόμος, ειδικευμένη σε θέματα χωρικού και αστικού σχεδιασμού και συγκοινωνιακών υποδομών. Έχει κερδίσει επτά βραβεία σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Η επιστημονική δραστηριότητά της την τελευταία πενταετία επικεντρώνεται στην οργάνωση και τον συντονισμό έργων χωρικού σχεδιασμού και συγκοινωνιακών υποδομών στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, κυρίως σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης
• Δίπλωμα Αρχιτέκτονος Μηχανικού από το Πολυτεχνείο του Darmstadt-THDarmstadt/ Γερμανία
• Μεταπτυχιακές Σπουδές Χωροταξίας-Πολεοδομίας ως υπότροφος του Ελβετικού κράτους στο Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης (ETH Zürich)
• Μέλος ΤΕΕ, ΣΑΔΑΣ, E.E.Σ., ΕΕΔΕ/ΤΟΓΜΕ, Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ)

Μυρτώ Κωσταροπούλου (94)

kostaropoulou myrtoΗ Μυρτώ Κωσταροπούλου γεννήθηκε το 1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1994. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ (2000) και Διδάκτωρ της Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2007), με MSc in Design and Digital Media (2003) από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Σήμερα ασχολείται με την θεωρητική μελέτη της αρχιτεκτονικής. Το βιβλίο της με τίτλο "Αισθητική θεώρηση της αρχιτεκτονικής δημιουργίας: από το δράμα στην αρχιτεκτονική"(ΕΚΚΡΕΜΕΣ, 2008) είναι μια συστηματική διερεύνηση της διαδικασίας του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού υπό το πρίσμα της αισθητικής."

Δήμητρα Ριζά-Παπακώστα (96)

papakosta riza dimitraΓεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και τελείωσε τη Σχολή το 1996. Αποφοίτησε από την Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ το 2005. Μεταπτυχιακό δίπλωμα MAS Urban Design στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης ETH. (2006-2007). Εργάστηκε στο γραφείο των "Herzog and de Meuron" στο έργο "Elbphilharmonie" (Φιλαρμονική) στην πόλη του Αμβούργου. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο ΔΠΘ και υπότροφος του ΙΚΥ στο Πρόγραμμα Αριστείας-Siemens.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνείς εκθέσεις, εργαστήρια και συνέδρια, ενώ έχει διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, όπως στην "Ανάπλαση και επέκταση δικτύου πεζοδρόμων στην περιοχή της πλατείας Καπνεργάτη στην Καβάλα", όπου απέσπασε το πρώτο βραβείο, και ανατέθηκε από το Δήμο στην ομάδα η μελέτη για το παραπάνω έργο. Εργάζεται στην εταιρεία ΑΙΑ (Athens International Airport).

Κατερίνα Δασκαλάκη (05)

daskalaki katerinaΗ Κατερίνα - Ολυμπία Δασκαλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987 και αποφοίτησε το 2005 από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π), απ' όπου αποφοίτησε το 2011. Τον ίδιο χρόνο έλαβε διάκριση για τη διπλωματική της εργασία.
Από το 2012 ασκεί το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού ως ελεύθερος επαγγελματίας σε ιδιωτικές αρχιτεκτονικές μελέτες και με συμμετοχές σε Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με πολλά αρχιτεκτονικά γραφεία για μελέτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το 2012 τιμήθηκε με έπαινο στον Πανευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την ανάπλαση της περιοχής Παλλουρόκαμπος στα Λατσιά της Κύπρου, το 2013 με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «ΗράκλειοΧ4» στην Κρήτη, ενώ το 2014 έλαβε τιμητική διάκριση στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Δημιουργία Μουσείου για την Αξιοποίηση της Αργούς» στο Βόλο. Οι δύο μελέτες επιλέχτηκαν και παρουσιάστηκαν στην 8η Μπιενάλλε Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων το Σεπτέμβριο του 2015. Η συμμετοχή της στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό «Bauhaus Museum in Dessau» βραβεύτηκε με έπαινο στα «Βραβεία ΔΟΜΕΣ 2016».
Η εργασία της έχει παρουσιαστεί σε Εκθέσεις Αρχιτεκτονικής και έχει δημοσιευτεί σε Αρχιτεκτονικά περιοδικά.
Είναι αδερφή της Μυρσίνης Δασκαλάκη (απόφοιτος 2002).

Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA...

Μαίρη Ξενάκη (05)

xenaki mariaΗ Μαρία Ξενάκη γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Σχολή το 2005. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ τα έτη 2005-2011 και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα Energieeffizientes und Nachhaltiges Bauen του Πολυτεχνείου Μονάχου (TUM) από το 2012 μέχρι το 2014.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι κόρη της απόφοιτου Κορίννας Παχνά Ξενάκη (απόφοιτος 1973) και αδερφή του απόφοιτου Μάρκου Ξενάκη (απόφοιτος 2004).


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Ιωάννα Καρβέλα αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980. Είναι επίκουρη καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Γερμανική Γλώσσα. Καθ᾿ όλη τη διάρκεια των βασικών σπουδών της στ [ ... ]


instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram instagram free follower application instagram takipçi uygulama twitter begeni twitter takipci çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı