Βασίλης Νεραντζόπουλος (74)

narantzopoulos vassilisΟ Βασίλης Νεραντζόπουλος αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1974 και από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1979. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές Οικονομολόγου-Μηχανικού στο Πολυτεχνείο Καρλσρούης (Universitaet Fridericiana) δραστηριοποιούμενος παράλληλα ως επιστημονικός συνεργάτης του τομέα Μηχανουργικής Τεχνολογίας, αλλά και ως εθελοντής-τακτικό μέλος στη Διεθνή Οργάνωση Φοιτητικών Ανταλλαγών AIESEC. Οι καινοφανείς τότε εξελίξεις στην πληροφορική τον ώθησαν στην επιλογή μιας σταδιοδρομίας με επίκεντρο τις νέες τεχνολογίες. Με την απόκτηση του μεταπτυχιακού του τίτλου μετανάστευσε στις Η.Π.Α., όπου εργάστηκε επί 8ετία στον ιδιωτικό τομέα με αντικείμενο τη μηχανοργάνωση βιομηχανικών και διοικητικών διεργασιών.
Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1989 και εργάστηκε ως Υπεύθυνος Εργων πληροφορικής και ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε εγχώρια και διεθνή έργα. Παράλληλα διετέλεσε επί 15ετία καθηγητής πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων σε ιδιωτικό κολλέγιο στην Αθήνα.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 απετέλεσαν μια νέα ευκαιρία αξιοποίησης της εμπειρίας του στους τομείς πληροφορικής και τεχνολογίας στον αθλητισμό. Εργάστηκε επί 5ετία ως Υπεύθυνος Εργων και Διευθυντής Τεχνολογίας Εγκαταστάσεων στην Οργανωτική Επιτροπή ΑΘΗΝΑ2004. Σήμερα δραστηριοποιείται ως Μηχανικός Πληροφορικής και Διοίκησης στο πλαίσιο των Ευρωπαΐκών Προγραμμάτων Χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ). Εχει μετάσχει σε ομάδες έργων σε χώρες όπως Γερμανία, Η.Π.Α., Αυστραλία, Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία κ.ά.

Δημήτρης Δημητρέλης (75) (1957-2019)

dimitrelis dimitrisΟ Δημήτρης Δημητρέλης γεννήθηκε στις 10/07/1957. Μεγάλωσε στην Καλλιθέα. Φοίτησε όλα τα γυμνασιακά χρόνια (1969-1975) στη ΓΣΑ κι ήταν ο υπότροφος του τμήματός του. Με την υποτροφία του DAAD σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Karlsruhe Institute of Technology, απ’ όπου αποφοίτησε με Master το 1980. Στη συνέχεια σπούδασε στο Berkeley απ’ όπου αποφοίτησε με PhD το 1987. Ακολούθως, το 1996 πήρε Master του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Stanford University κι από το ίδιο πανεπιστήμιο το 2007 Master στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Παράλληλα με τις ως άνω σπουδές εργάστηκε ως Manager στη VLSI Technology, Inc (1987-1998), ως Director of ASIC Development στην XaQti (1998-1999), ως Director of 10G Processor Development στη Vitesse Semiconductor (2000-2002) και το 2007 έγινε Vice President of Engineering στη NetLogic Microsystems, Inc.
Πολύ επιτυχημένος στον τομέα της πληροφορικής, ζούσε στο Palo Alto, παντρεμένος, κι απέκτησε μια κόρη. Ερχόταν συχνά στην Ελλάδα, ιδίως όσο ζούσαν οι γονείς του, και διατηρούσε σχέσεις με παλιούς συμμαθητές του από τη ΓΣΑ, αλλά και φίλους του από άλλες τάξεις. Ήταν δεινός ιστιοπλόος και παρέμεινε χριστιανός ορθόδοξος μέχρι το θάνατό του. Έφυγε το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 μετά από πολύχρονη μάχη με την επάρατο.

"Έφυγε" ο Δημήτρης Δημητρέλης...

Ζωή Αικατερινίδη (77)

ekaterinidi  zoiH Δρ Ζωή Αικατερινίδη, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και σπούδασε, ως απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και υπότροφος της DAAD, ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Μονάχου. Στη συνέχεια, παράλληλα με τις επαγγελματικές της δραστηριότητες, συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εκπόνησε την Διδακτορική της Διατριβή στις Φυσικές επιστήμες και την Πληροφορική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Imperial College του Λονδίνου και ολοκλήρωσε σπουδές σε "Advanced Management" του Duke University, USA. Η ίδρυση ενός Κέντρου Λογισμικού από την Siemens στην Αθήνα (1990-2009) και η πρόσληψή της ως Μηχανικός Λογισμικού για Τηλεπικοινωνίες, σχεδόν παράλληλα με μια θέση ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έδωσαν τέλος στον αρχικά καθαρά ακαδημαϊκό επαγγελματικό της προσανατολισμό, λόγω του κινήτρου της συνεργασίας με την μεγάλη Πολυεθνική, γερμανικής προέλευσης. Εξελίσσοντας την καριέρα της γρήρορα, με επιτυχία, σε όλα τα επίπεδα εξέλιξης στην ανάπτυξη λογισμικού, και σε ιεραρχικές θέσεις, είχε ως επακόλουθο, υπό την ηγεσία της, το αρχικά πολύ μικρό Κέντρο Λογισμικού της Siemens στην Αθήνα να εξελιχθεί σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Κέντρο Λογισμικού, 800 μηχανικών λογισμικού. Αυτή η εξαιρετική απόδοση επιβραβεύτηκε τόσο στη χώρα, από το Eco Q, με το βραβείο "Manager of the Year 2003 για Επιχειρηματική Αριστεία" και το ICT Forum, με το βραβείο "Manager of the Year 2004", όσο και από τα Κεντρικά της Siemens, με το βραβείο "top +: 2004 – Global Competitiveness" και με την αναγόρευσή της ως μιας εκ των " Innovators του έτους 2007 ". Το 2010, η Δρ Αικατερινίδη ιδρύει στην Ελλάδα τη δική της εταιρεία λογισμικού, ονόματι "Software Competitiveness International".

Γιάννος Γιαννόπουλος (04)

giannopoulos giannosΟ Γιάννος Γιαννόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής συμμετείχε στις συλλογικές διαδικασίες και τα όργανα του φοιτητικού κινήματος, καθώς και στα -καταργημένα σήμερα- όργανα συνδιοίκησης του πανεπιστημίου, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις του 2006-2007 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Την ίδια περίοδο οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού, και υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Υπολογιστική Μηχανική στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου έζησε και τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης. Ολοκλήρωσε με υποτροφία τις σπουδές του, και αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, αντίθετα από το ρεύμα της μαζικής μετανάστευσης των νέων επιστημόνων. Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρία παραγωγής λογισμικού υπολογιστών, έχοντας ενεργό συνδικαλιστική δράση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, του οποίου της Κεντρικής Αντιπροσωπείας είναι μέλος, και στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Νίκος Σακιώτης (07)

Ο Νίκος Σακιώτης αποφοίτησε από τη Σχολή το 2007. Σπόυδασε πληροφορική στην Αθήνα και στο Μόναχο. Εργάζεται στην BMW ως data scientist.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Ιωάννα Καρβέλα αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980. Είναι επίκουρη καθηγήτρια με γνωστικό αντικείμενο Γερμανική Γλώσσα. Καθ᾿ όλη τη διάρκεια των βασικών σπουδών της στ [ ... ]


instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram instagram free follower application instagram takipçi uygulama twitter begeni twitter takipci çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı