Η τάξη του 1943

1942 Class 01

Πηγή: Μπεατρίς Δημητριάδου (43)

επάνω από αριστερά:

Πόπη Σκούταρη, (?), Αργυρώ (Ρούλη) Καραλή-Τρύφων, Τζένη Ζερβοπούλου, Παναγής Φορτούνας, ο καθηγητής των Νέων Ελληνικών Αγγελόπουλος, Αλίκη Δημητριάδου, Δήμητρα Καρβελλά, (?), Βέρα Μολοκότου (Κουρουνιώτη)

κάτω από αριστερά:

Ρίτα Μερεκέτη, Αργυρώ (Ρούλα) Συράκη, Αγγέλα Βαγιανού, (?), Λένα Γκλαβάνη, Έβη Στασινοπούλου, Αγαμέμνων Παπαδόπουλος

Από τη φωτογραφία λείπουν η Μπεατρίς (Βεατρίκη) Δημητριάδου και η Ροδούλα Κούμαρη.                                                                                              

 Dimitriadou Veatriki 03

Πηγή: Μπεατρίς Δημητριάδου (43)

 

Dimitriadou Veatriki 01

Πηγή: Μπεατρίς Δημητριάδου (43)

 Dimitriadou Veatriki 02

Πηγή: Μπεατρίς Δημητριάδου (43)

 

 

Έφυγε η Έρση Αργυριάδου-Lange (43)

argyriadou lange ersi Έφυγε την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2018 σε ηλικία 92 ετών η Έρση Αργυριάδου-Lange, αδελφή της Ρέας Αργυριάδου-Μυλωνά, απόφοιτος του Πολέμου, συγγραφέας με πλήθος βιβλίων στο ενεργητικό της. Η Έρση Λάγκε γεννήθηκε στην Αθήνα το 1926, από μητέρα Ζακυνθινή και πατέρα Μυτιληνιό. Σπούδασε ζωγραφική και ιστορία τέχνης στο Mainz και τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Εμφανίζεται στα γράμματα το 1972 με την ποιητική συλλογή Σπάλαθρα ενώ ασχολείται και με τη μετάφραση. Έχει δημοσιεύσει 5 ποιητικές συλλογές, 3 μυθιστορήματα, 7 συλλογές διηγημάτων και 5 πέντε βιβλία ταξιδιωτικής λογοτεχνίας. Έχει τιμηθεί με το Α' βραβείο Λουντέμη, το Α' κρατικό βραβείο λογοτεχνίας, με βραβείο συνεισφοράς στα ζακυνθινά γράμματα καθώς επίσης με το Β' βραβείο ποίησης στο Μιλάνο της Ιταλίας. Tο έργο της έχει μεταφραστεί σε πέντε γλώσσες. Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κοράλλι το βιβλίο "Η παράξενη σοφία" και το 2016, το τελευταίο της με τίτλο "Το γαλάζιο της γης" από τις εκδόσεις Περίπλους. Ο γιός της Άγης Lange αποφοίτησε από το γερμανικό τμήμα το 1982.
Ο αδελφός της, Δώρος Αργυριάδης, ήταν στη σχολή μέχρι το κλείσιμό της στον Πόλεμο, σπούδασε ναυπηγός και έζησε στην Αμερική, ενώ ό άλλος αδελφός, ο Άλκης Αργυριάδης, που γεννήθηκε το 1930 και που λόγω του πολέμου δεν μπόρεσε καν να πάει στην Σχολή, ήταν καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αντιπρύτανης (1983-1986) και Πρύτανης του ΕΚΠΑ, που όμως απεβίωσε πριν την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρύτανης, ενώ προς τιμήν του δόθηκε το όνομά του στο αμφιθέατρο στο κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ