"Έφυγε" ο Φωκίων Φωτιάδης

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου έφυγε ο Φωκίων Φωτιάδης, απόφοιτος του 1969, με μακρόχρονη σταδιοδρομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 1998 ανέλαβε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι, ενώ το 2006, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ήταν υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Ανατολική Ευρώπη, το Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και το νότιο τμήμα της μεσογειακής λεκάνης. Το 2007 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στη Γ.Δ. Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας, το 2010 στη Γ.Δ. Ανάπτυξης και Σχέσεων με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού ACP (African, Caribbean and Pacific countries) και το 2011 στη Γ.Δ. Ανάπτυξης και Συνεργασίας του EuropeAid.
Ο Τάσος Κυπριανίδης τον αποχαιρέτησε στέλνοντάς του και κάποιες παλιές φωτογραφίες:

"Χτες μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο συμμαθητής μας από την τάξη του '69 Φωκίων Φωτιάδης μετά από μακρά ασθένεια που τον ταλάνισε τα τελευταία χρόνια. Η επαγγελματική πορεία του ήταν σημαντική και γνωστή, αλλά εκείνο που μένει σε μας τους παλιούς συμμαθητές του είναι η ανάμνηση από ένα χαρούμενο και ζεστό παιδί, έναν άνθρωπο της παρέας που ήταν πάντα έτοιμος για μεγάλες πλάκες, μια παρουσία μέσα στην τάξη που έφτιαχνε τη διάθεση όταν και όποτε η γενική ατμόσφαιρα έτεινε να γίνει σοβαρή ή σκυθρωπή. Η μνήμη για κάποιον που δεν είναι πια ανάμεσά μας είναι μικρή παρηγοριά ιδίως όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο τόσο ζωντανό όσο τον έχουμε στη θύμησή μας, αλλά μερικά θολά καρέ από το φιλμ της εκδρομής στην Κρήτη το 1969 βοηθάνε όσους από εμάς επιχειρούμε να αντισταθούμε στη λήθη, Χαίρε Φωκίων!"

fotiadis fokion1 fotiadis fokion2 fotiadis fokion3 fotiadis fokion4 fotiadis fokion5

Η Μαρία Μπάρλου του είχε πάρει μία συνέντευξη τον Μάιο του 2009 που είχε δημοσιευτεί στο "Γράμμα στο Μαρούσι" (Τεύχος 17).

Δείτε το βιογραφικό του....

Μία ακόμη φωτό του Φωκίωνα Φωτιάδη από το 1965

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος μας έστειλε μία φωτογραφία του Φωκίωνα Φωτιάδη, που μας άφησε στις αρχές Αυγούστου 2018.  Από το party του Δ. Ηλιόπουλου το 1965. Όπως σημειώνει ο Δημήτρης, την  φωτογραφία τράβηξε ο Βαγγέλης Πρόφης και με τον Φωκίωνα είναι η Τέση Μπενβενίστε, που ζούσε πολλά χρόνια στην Αμερική. Δεξιά διακρίνεται η Λίνα Νικολαΐδου.

1969 iliopoulos fokion fotiadis 1965

Περισσότερα...

Reunion τάξης ´69 στις 20.06.2019

Reunion της τάξης του 69 με πολλές συμμετοχές

Η τάξη του 1969 - Γερμανικό Τμήμα

 gerhard 1955a

 πηγή Michael Gerhard, ο οποίος φαίνεται κάτω δεξιά

gerhard 1955b

πηγή Michael Gerhard, ο οποίος φαίνεται όρθιος δεξιά και έιναι γεννημένος το 1947

Η φωτογραφία, είναι από την Volkschule και χρονολογείται μεταξύ 1956 και 1962, περίοδο που ο καθηγητής που φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες είναι ο Friedrich Sauerwein ήταν καθηγητής στο σχολείο (1956-1962 Volkschule).

 

Gruppenbild mit Damen 1969-2019

Η τάξη του 1969 συναντήθηκε στις 20.6.2019, μετά δηλαδή από 50 χρόνια, μετά από 50 f... years όπως λένε κάποιοι της φωτογραφίας. Η λεζάντα απευθύνεται σε Γερμανούς: Gruppenbild mit Damen, που ως βιβλίο (στον ενικό βέβαια) εμφανίστηκε εκείνα τα χρόνια: το 1971 και ο συγγραφέας του κέρδισε το Nobel λογοτεχνίας. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο παραχαράκτης της φωτογραφίας θα πρέπει και αυτός να κερδίσεις κάτι:


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κατερίνα Εξερτζόγλου (03)

Η Κατερίνα Εξερτζόγλου γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου  [ ... ]


Attention Required! | Cloudflare

One more step

Please complete the security check to access a1b2cd.club

Why do I have to complete a CAPTCHA?

Completing the CAPTCHA proves you are a human and gives you temporary access to the web property.

What can I do to prevent this in the future?

If you are on a personal connection, like at home, you can run an anti-virus scan on your device to make sure it is not infected with malware.

If you are at an office or shared network, you can ask the network administrator to run a scan across the network looking for misconfigured or infected devices.