"Έφυγε" ο Φωκίων Φωτιάδης

Την Δευτέρα 27 Αυγούστου έφυγε ο Φωκίων Φωτιάδης, απόφοιτος του 1969, με μακρόχρονη σταδιοδρομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 1998 ανέλαβε επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βουκουρέστι, ενώ το 2006, ως Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, ήταν υπεύθυνος για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις σχέσεις της Ε.Ε. με την Ανατολική Ευρώπη, το Νότιο Καύκασο και την Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή και το νότιο τμήμα της μεσογειακής λεκάνης. Το 2007 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αρχικά στη Γ.Δ. Ναυτιλιακών Υποθέσεων και Αλιείας, το 2010 στη Γ.Δ. Ανάπτυξης και Σχέσεων με τις χώρες της Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού ACP (African, Caribbean and Pacific countries) και το 2011 στη Γ.Δ. Ανάπτυξης και Συνεργασίας του EuropeAid.
Ο Τάσος Κυπριανίδης τον αποχαιρέτησε στέλνοντάς του και κάποιες παλιές φωτογραφίες:

"Χτες μάθαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο συμμαθητής μας από την τάξη του '69 Φωκίων Φωτιάδης μετά από μακρά ασθένεια που τον ταλάνισε τα τελευταία χρόνια. Η επαγγελματική πορεία του ήταν σημαντική και γνωστή, αλλά εκείνο που μένει σε μας τους παλιούς συμμαθητές του είναι η ανάμνηση από ένα χαρούμενο και ζεστό παιδί, έναν άνθρωπο της παρέας που ήταν πάντα έτοιμος για μεγάλες πλάκες, μια παρουσία μέσα στην τάξη που έφτιαχνε τη διάθεση όταν και όποτε η γενική ατμόσφαιρα έτεινε να γίνει σοβαρή ή σκυθρωπή. Η μνήμη για κάποιον που δεν είναι πια ανάμεσά μας είναι μικρή παρηγοριά ιδίως όταν πρόκειται για έναν άνθρωπο τόσο ζωντανό όσο τον έχουμε στη θύμησή μας, αλλά μερικά θολά καρέ από το φιλμ της εκδρομής στην Κρήτη το 1969 βοηθάνε όσους από εμάς επιχειρούμε να αντισταθούμε στη λήθη, Χαίρε Φωκίων!"

fotiadis fokion1 fotiadis fokion2 fotiadis fokion3 fotiadis fokion4 fotiadis fokion5

Η Μαρία Μπάρλου του είχε πάρει μία συνέντευξη τον Μάιο του 2009 που είχε δημοσιευτεί στο "Γράμμα στο Μαρούσι" (Τεύχος 17).

Δείτε το βιογραφικό του....

Μία ακόμη φωτό του Φωκίωνα Φωτιάδη από το 1965

Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος μας έστειλε μία φωτογραφία του Φωκίωνα Φωτιάδη, που μας άφησε στις αρχές Αυγούστου 2018.  Από το party του Δ. Ηλιόπουλου το 1965. Όπως σημειώνει ο Δημήτρης, την  φωτογραφία τράβηξε ο Βαγγέλης Πρόφης και με τον Φωκίωνα είναι η Τέση Μπενβενίστε, που ζούσε πολλά χρόνια στην Αμερική. Δεξιά διακρίνεται η Λίνα Νικολαΐδου.

1969 iliopoulos fokion fotiadis 1965

Περισσότερα...

Η τάξη του 1969 - Γερμανικό Τμήμα

 gerhard 1955a

 πηγή Michael Gerhard, ο οποίος φαίνεται κάτω δεξιά

gerhard 1955b

πηγή Michael Gerhard, ο οποίος φαίνεται όρθιος δεξιά και έιναι γεννημένος το 1947

Η φωτογραφία, είναι από την Volkschule και χρονολογείται μεταξύ 1956 και 1962, περίοδο που ο καθηγητής που φαίνεται και στις δύο φωτογραφίες είναι ο Friedrich Sauerwein ήταν καθηγητής στο σχολείο (1956-1962 Volkschule).

 


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κατερίνα Μητσοτάκη (78d)

Η Κατερίνα Μητσοτάκη αποφοίτησε από το Γερμανικό Τμήμα της Σχολής το 1978.

Η BARNES συστήνεται στην ελληνική αγορά ως BARNES Greece από μία ομάδα με ισχυρή παρουσία στον κλάδο  [ ... ]


istanbul escort instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı