Η τάξη του 1972 ξανασυναντήθηκε

Η τάξη του 1972 ξανασυναντήθηκε μετά από 46 χρόνια, αλλά έδωσε και ραντεβού για το Σάββατο 30 Ιουνίου στην εκδήλωση των καθηγητών. Μία πρώτη γεύση αυτής της συνεύρεσης είναι η διπλή φωτογραφία όπου φαίνονται από αριστερά προς δεξιά: Χ.Ιωαννίδης, Σοφίκα Ελευθερουδάκη, Πέτρος Πετρακόπουλος, Λ.Σοφιανοπούλου, Γιάννης Μακαρέζος, Ν.Ιορδανίδου, Β.Γκιώνη, Δημήτρης Κρασόπουλος & Παναγιώτης Κοντογιάννης

1972 reunion 2018a 1972 reumion 2018b

Η τάξη του 1972

 rethymnou09  

Αλίκη Μεϊντάνη και Ντόρα Μητσοτάκη

Από το αρχείο της Καίτης Κουμαντάρου (67)

Η τάξη του 1972 - Γερμανικό Τμήμα

klassenbild athen 69 70

πηγή: Hans-Peter Kaesmacher (1964 in die fünfte Klasse (also Sexta), die Schule bis zum Sommer 1971 (Obersekunda/11. Klasse) besucht, dann nach Deutschland zurückgekehrt)

untere Reihe von links:
Daniel Wagner, Cornelius Prittwitz, "entfallen", Jan
 
obere Reihe von links:
"entfallen", Evelyn Meinardus, Petra Klein, Elektra, Paula Lakah, "entfallen", Annette Tomlinson,Hans-Peter Kaesmacher, Frau Schmitz? (Englischlehrerin)

"Έφυγε" ο Σταύρος Δημητράκος (72)

dimitrakos stavrosΑπεβίωσε στο Αμβούργο ο Σταύρος Δημητράκος, απόφοιτος του 1972, κι η σορός του μεταφέρθηκε για να ταφεί στη πατρική γή. Η κηδεία του έγινε στο Νεκροταφείο του Βύρωνα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 2:00 το μεσημέρι και τον ξεπροβόδισαν η οικογένειά του, συμμαθητές και συμμαθήτριές του, απόφοιτοι και μερικοί παλαιοί καθηγητές.
Ο Σταύρος ήταν γιός του τ. Δ/ντή της ΓΣΑ Γεωργίου Δημητράκου και αδελφός της επίσης αποφοίτου Άννας Δημητράκου (80). Αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1972 και στη συνέχεια σπούδασε Ιατρική στη Γερμανία, εξειδικευθείς στην Οφθαλμιατρική. Έμεινε μόνιμα στο Αμβούργο, ως πριν από μερικά χρόνια, οπότε κι επανήλθε για λίγο στην Αθήνα, επέστρεψε όμως στην αρχή του χρόνου στο Αμβούργο, όπου έμελλε να αφήσει και τη τελευταία του πνοή.
Ο Σταύρος ήταν ένα πραγματικά καλό παιδί, που στο σχολείο έφερε το «βάρος» της ιδιότητας του πατέρα του. Το αντιμετώπιζε όμως πάντα ήρεμα και ποτέ του δεν προκάλεσε. Έμεινε πάντα ένας κλειστός άνθρωπος, με πλούσια όμως συναισθήματα για την οικογένειά του, τους φίλους του και για εκείνους που ήξεραν να τον «διαβάζουν». Έτσι αθόρυβα, όπως κύλησε η ζωή του, έτσι αθόρυβα έφυγε κιόλας.
Η τάξη του (72) κι ειδικά εκείνοι που τους τίμησε με τη φιλία του και μετά το σχολείο, πενθούμε, μαζί με την Άννα και την οικογένειά της, για το χαμό του. Σταύρο μου, καλό κατευόδιο!

Η Υπατία Μπαγκούδη, απόφοιτος του 1966, αποχαιρέτησε τον Σταύρο με μία φωτογραφία που είναι μαζί με τον πατέρα του.

dimitrakos quelle bagoudi

Έφυγε ο Κώστας Πατεράκης

Ο Κώστας Πατεράκης, απόφοιτος του '72, βρέθηκε νεκρός στις 13 Μαΐου 2015.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Έλενα Παλλαντζά (87)

Η Έλενα Παλλαντζά γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ και Διαπολιτισμική Εκπ [ ... ]