Πρόσκληση προς τους απόφοιτους του 1974

Το 1968, πριν από 50 χρόνια 100 περίπου παιδιά κορίτσια και αγόρια "σκάσανε μύτη" στην αυλή του σχολείου στο Μαρούσι. Ακόμη τα πάντα μύριζαν ...καινουργίλα. Τα θρανία γυαλίζανε, η αυλή απάτητη, τα παράθυρα με τις μανιβέλες ...διαστημικά, ο στίβος και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις σαν προπονητικό κέντρο ευρωπαϊκής ομάδας. Άφωνοι όλοι. Η Di Lernia ούρλιαζε: όποιος χαράξει έστω και κατά λάθος το θρανίο του θα το πληρώσει. 

Αυτά τα παιδιά, που στο μεταξύ χάσανε από την παρέα τους τον Χάρη Τσελέντη, τον Τάσο Δωρή, τον Γιώργο Κλεόπα (που έφυγε πολύ νωρίς) την Βεατρίκη Κόντερ και άλλους καλούνται τώρα να έρθουν στο σχολείο στις 30 Ιουνίου στην εκδήλωση των καθηγητών και ίσως μετά κάνουν κοπάνα απέναντι στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων. 

Η τάξη του 1974 μετά από 32 χρόνια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Γ.Σ.Α. '74 ΤΜΗΜΑ Β ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΜΙΧΑΛΗΣ" ΣΤΙΣ 15/3/2006

Ο Βασίλης Μπόσδας οργάνωσε, κάλεσε και έκανε και τον απολογισμό των δύο συναντήσεων 32 χρόνια μετά την αποφοίτηση και μόλις είχαμε γίνει 50 χρονών :

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά συναντηθήκαμε, περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, στην Ταβέρνα του Μιχάλη. Για το πολύ ωραίο –και φτηνό- δείπνο είχε επιμεληθεί ο Γαληνός. Για τις τούρτες η Καλλιόπη με τον Θάνο. Γι' αυτό τα συγχαρητήρια αξίζουν και σ' αυτούς. Περάσαμε για μια ακόμα φορά πολύ ωραία και θα πρέπει να φροντίσουμε να μην ατονήσει η εκδήλωση αυτή. Φοβούμαι πως αν την επαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο για κάποιους θα γίνει βαρετό και διακριτικά θα απουσιάζουν (το αντιμετωπίζω ήδη μεταξύ των συναδέλφων εταιρείας παλαιότερης απασχόλησης).

Μαζευτήκαμε 22, απουσίασαν δικαιολογημένα 12, οι παρακάτω:
- Καζολέας, άρρωστος με αλλεργία
- Καπετάνης, επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό
- Κοτσιανάς, ζει μόνιμα στις ΗΠΑ
- Μαρκοπούλου, εργαζόταν στο νοσοκομείο Λάρισας, μπορεί μόνο Σαββατοκύριακα
- Μερίκας, πρόσφατος (αρχή της εβδομάδας) θάνατος συγγενούς
- Μιχαλόπουλος, αποκλείστηκε λόγω απεργίας στη Θεσσαλονίκη
- Παλάσκα, πρόσφατος (αρχή της εβδομάδας) θάνατος συγγενούς
- Παπανδρικόπουλος, ζει μόνιμα στην Γερμανία.
- Πιτσίνης, αιφνίδιο πρόβλημα υγείας συγγενούς
- Ραυτόπουλος, ζει μόνιμα στην Γερμανία.
- Τσελέντης, δεν έχει βρεθεί ακόμα
- Χαν, αιφνίδιο πρόβλημα υγείας συγγενούς

Δυστυχώς, λόγω του –αναμενόμενου από τον ενθουσιασμό μας- θορύβου, δεν μπόρεσα να προκαλέσω τη συζήτηση που θα ήθελα. Ελπίζω μέσω της ιστοσελίδας να ανταλλάξουμε απόψεις. Με λίγα λόγια θα ήθελα να δώσουμε βαρύτητα στα εξής θέματα:

1. Η συχνότητα της καθιερωμένης συνάντησης προτείνω να γίνεται πιο αραιά, κάθε 2 ή 3 χρόνια. Ενδιάμεσα θα συναντιόμαστε όσοι μπορούμε και θέλουμε φυσικά συχνότερα. Συμφωνείτε να μην παρευρίσκονται σύζυγοι ; Σαν εποχή προτείνω αυτή, είναι ουδέτερη, ή μετά το Πάσχα, την 1η ή 2η Τετάρτη μετά την Κυριακή του Θωμά π.χ. Μία ημερομηνία που να την θυμόμαστε όλοι εύκολα.
2. Για την εκδρομή ο Γ. Κιπενής με την Καλλιόπη θα συγκεντρώσουν πληροφορίες και θα μας ενημερώσουν. Προτείνω με συζύγους.
3. Ο Κώστας με τον Νέλλο θα ξεκινήσουν την ιστοσελίδα. Θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε data base με τα στοιχεία μας, φωτογραφίες, πλάκες από το σχολείο, ατάκες από μαθητές και καθηγητές και χώρο για συζήτηση.
4. Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις: Η Καλλιόπη ξεκίνησε να μας προτείνει κάτι σχετικά με το Μέγαρο, αλλά δεν την αφήσαμε να ολοκληρώσει. Καλλιόπη σε ακούμε (ή μάλλον σε διαβάζουμε) !.
5. Εκφράστηκε η άποψη να διευρυνθεί ο κύκλος με συμμαθητές από άλλα τμήματα. Θα προτιμούσα να τεθούν πρώτα γερές βάσεις μεταξύ μας και μετά να ανοιχτούμε.
6. Παρακαλώ βρείτε παλιές φωτογραφίες ! Το είχα επισημάνει στο e-mail της 28-2-06 αλλά με ...γειώσατε. Μόνο η Μαρίκα έφερε την ....ποδοσφαιρική ομάδα της τάξης. Περιμένω φωτογραφίες τουλάχιστον από τους Σπύρο, Σωτήρη και Τάκη. Ποιός έχει καλό σαρωτή ;; Που να δέχεται και αρνητικά ή/και διαφάνειες ;;
7. Στείλτε μου όλες τις ψηφιακές φωτογραφίες από τις 2 τελευταίες συγκεντρώσεις. Παρακαλώ όχι τεράστια αρχεία και στο e-mail vbo@ldk.gr (όχι στο προσωπικό vbosd@tee.gr).
8. Θα επιθυμούσα να δώσουμε –πέραν από το καλαμπούρι- και λίγη σημασία σε θέματα αλληλεγγύης. Είναι πολύ σημαντικό στην εποχή μας, και έρχονται δύσκολοι καιροί. Εννοώ α) οικονομική π.χ. με 500 € ο καθένας μας σε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας κάποιου από εμάς συγκεντρώνουμε εύκολα ~12.000 €, ή με 2Χ20 € έκαστος βγάζουμε τα εισιτήρια του Ραφτόπουλου & Παπανδρικόπουλου την επόμενη φορά κ.α., β) επαγγελματική για εμάς (εν προκειμένω Γιάννη Κιπενή) και για τα παιδιά μας, και γ) κοινωνική (25 άτομα χειρίζονται μία κατάσταση πολύ πιο εύκολα απ' ότι ένας σε δύσκολη θέση). Μεταξύ μας θα μπορούσαμε π.χ. να ανταλλάσσουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας, χωρίς κατάχρηση εννοείται. Την άποψή σας για αυτά τα τρία, παρακαλώ.
9. Αν αφαιρέσουμε τον Νίκο Μόσχο που ήταν στο C, στην 3η γυμνασίου είμαστε -σύμφωνα με την κατάσταση- 33. Θα μου λύσει κανείς την απορία, ποιός καθόταν μόνος του στο θρανίο ;
10. Στο συνημμένο αρχείο excel προσέθεσα ένα 3ο φύλλο, "οικογενειακά". Παρακαλώ πολύ, διαθέστε 5 λεπτά από το χρόνο σας και συμπληρώστε τα φύλλα "επαγγελματικά" και "οικογενειακά". Είναι σημαντικά για το σημείο 7 αυτά. Ελέγξτε και το πρώτο φύλλο, μήπως υπάρχει λάθος. Επίσης, απαντήστε μου στα παραπάνω θέματα ! Θα αξιολογηθούν και θα ενημερωθείτε επί των αποτελεσμάτων.

Χάρηκα πάρα πολύ που σας είδα (ξαναείδα), θα συναντηθούμε σύντομα. Με προτεραιότητα τους 12 απόντες.

Σας φιλώ, Βασίλης Μπόσδας

 

Η τάξη του 1974

 papant sp 1 papant sp 4 papant sp 5
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Eberhard Judt - μαθηματικά
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Eberhard Judt - φυσική
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Eberhard Judt - φυσική
papant sp 2         papant sp 3  
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Gert Hilbrecht - Δημήτρης Μόσχος
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Δημήτρης Μόσχος
 
        papant sp 6         papant sp 8        papant sp 7
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Joachim Zeidler - Κατερίνα Κατσαμπέ
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Joachim Zeidler - Γιώργος Καπετάνης
πηγή: Σπύρος Παπαντωνίου (74b)
Γιώργος Καπετάνης

 

Η τάξη του 1974 μετά από 32 χρόνια

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ Γ.Σ.Α. '74 ΤΜΗΜΑ Β ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ "ΜΙΧΑΛΗΣ" ΣΤΙΣ 15/3/2006

περισσότερα ...

 

 

 

"Έφυγε" ο Μάνος Αντώναρος

"Έφυγε" ο Μάνος, ο συμμαθητής της τάξης του '74, ο τρίτος της τάξης, που μας εγκαταλείπει ξαφνικά τα τελευταία χρόνια μετά τον Χάρη Τσελέντη και τον Τάσο Δωρή. Ο Μάνος είχε αφήσει το σχολείο στην 3η Γυμνασίου και ήταν δημοσιογράφος. Έφυγε την Παρασκευή 13 Ιουλίου στον νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας τις τελευταίες 20 ημέρες.

antonaros manos and vangelisΟ αδελφός του Βαγγέλης, απόφοιτος του '68 ανήρτησε:
"Με ανείπωτο πόνο στη καρδια μου αποχαιρετώ σήμερα το μονάκριβο και πολυαγαπημένου μου αδελφό, τον Μανο. Μας είπε αντίο σήμερα το.μεσημέρι μετα απο μια άνιση μαχη 20 ημερών. Χάνω τον ανθρωπο που μεγαλώσαμε μαζι στη κρεββατοκάμαρα της οδού Φορνέζη, που παίζαμε πόλεμο με πλαστικά σπαθια στη πίσω βεραντούλα της μονοκατοικίας μας, που μαλλώναμε και μονιαζαμε. Που μπήκαμε κι οι δυό στη δημοσιογραφία -- από άλλα μετερίζια. Εκείνος μποέμ δημιουργικός με μοναδική πέννα και άφθαστες σύγχρονες φρέσκες ιδεες. Λατρευτός στις παρέες, με χιούμορ κι αγάπη για τους ανθρώπους. Θα μου λείψεις Μανο μου. Θα μου λείψουν οι παρατηρήσεις οι υποδείξεις που μου έκανες από αγάπη. Εμένα του πιο συμβατικού. Να ήξερες πόσο σοβαρα τις έπαιρνα, να ήξερες μόνο...Πόσο θα μου λείψουν όλα αυτά. Αλλά κυρίως εσυ που μ' εβγαζες τόσο συχνά απο τη γκριζάδα της...ρουτινας μου. Ησουν/εισαι σπουδαίος ανθρωπος. Και γι αυτό αθόρυβος..."

Ο Μάνος Αντώναρος ήταν 62 ετών. Είχε εργαστεί ως αρθρογράφος σε ελληνικές εφημερίδες (Ελεύθερος Τύπος, Εθνος, Βραδυνή, Εξπρες, Κέρδος, Αθλητική Ηχώ) και περιοδικά, υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Αθήνα 9.84. Υπήρξε διευθυντής στο Κανάλι-5 και παραγωγός στον ΑΝΤ1 Radio και στον Alpha. Στην τηλεόραση εργάστηκε στην παραγωγή ειδήσεων του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, διευθυντής προγράμματος στον ΣΚΑΙ, διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του MEGA, παρουσιαστής εκπομπών στο Seven-X και συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ΕRT-SAT. Ασχολήθηκε με το διαδίκτυο από τις απαρχές του στην Ελλάδα.
Ήταν γιος του σκιτσογράφου Αρχέλαου, αδελφός του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου Ευάγγελου Αντώναρου, και πατέρας δύο παιδιών, της Αθηνάς και του Αρχέλαου.

Έφυγε ο Τάσος Δωρής, απόφοιτο '74

Έφυγε ξαφνικά από την καρδιά του στις 21 Ιουνίου το απόγευμα από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών ο συμμαθητής μας και αρχιτέκτονας Τάσος Δωρής, απόφοιτος του 1974. Ο Τάσος ήταν στις Σπέτσες επιβλέποντας κάποιο έργο και το μοιραίο συνέβη αμέσως μετά από το μπάνιο του στην θάλασσα. Η κηδεία του έγινε την Παρασκευή 24 Ιουνίου στις 16:00 στο Νεκροταφείο του Ζωγράφου. Στην οικογένειά του, στον γιό του και στην κόρη του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

"Έφυγε" ο Χάρης Τσελέντης (74)

Ο Χάρης Τσελέντης, απόφοιτος του 1974 "έφυγε" ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών από ανακοπή. Η κηδεία του έγινε την Τετάρτη 15/10/2014 το μεσημέρι στο Κοιμητήριο του Ζωγράφου και ήρθαν συμφοιτητές του από το Aachen, φίλοι του και συμμαθητές της τάξης του '74 σαν σε μία καθυστερημένη συνάντηση, αφού είχαμε πολλά χρόνια να μάθουμε νέα του. Πολλοί ήθελαν να έρθουν αλλά έλειπαν και τελικά τα κατάφεραν ο Δημήτρης Καζολέας, ο Ηλίας Δελλόγλου, ο Θοδωρής Μιχαλόπουλος, ο Κώστας Γαλάνης, η Φρειδερίκη Μπατσαλιά, η Καλλιόπη Γερμανού, η Κατερίνα Μητραλέξη, ο Γιώργος Καπετάνης με την Άννα Ραυτοπούλου, ο Δημήτρης Μαρούλης, ο Νίκος Μόσχος, ο Δημήτρης Μόσχος, ο Γαληνός Γρηγοριάδης και ο Πάνος Νικολετόπουλος.

Ο Τάσος Δωρής μας έστειλε μία φωτογραφία του Χάρη από τότε, όπως οι περισσότεροι τον θυμούνται:

tselentis charis


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram instagram free follower application instagram takipçi uygulama twitter begeni twitter takipci çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı