Τρεις γενιές DSA Καναβαριώτου

DSA 3 GenerationenΗ Μαριάνα Καναβαριώτου ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα για στοιχεία αποφοίτων που έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο έστειλε στην Τένια Παπαδάκη το παρακάτω κείμενο μαζί με τη φωτογραφία, η οποία είχε δημοσιευθεί στο Τεύχος 7 του "Der Dörpfeldianer":

Αγαπητή Τένια, στη φωτογραφία που σου στέλνω είναι:

Πίσω όρθια: η μητέρα μου, Γιολάντα σύζυγος Ιωάννου Καναβαριώτου, το γένος Ιωάννου και Εντίθ Αγαλλίδου, γεννημένη στις 12.05.1919 στην Αθήνα, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, νομίζω το 1937, με πτυχίο από 06.06.1940 της Εθνικής Ακαδημίας Σωματικής Αγωγής, διετέλεσε Καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής από 01.10.1940 έως που έκλεισε η Γερμανική Σχολή λόγω του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στη μεσαία σειρά από δεξιά πρός αριστερά: η αδερφή μου Ελένη Καναβαριώτου, μαθήτρια της ΓΣΑ έως το έτος 1969 και μετέπειτα υπάλληλος της ΓΣΑ από το 1975 έως και το έτος 2012, της οποίας οι 2 κόρες (δεν φαίνονται στη φωτογραφία), Μαρίνα και Χρηστίνα Τσολάκη, επίσης αποφοίτησαν από τη ΓΣΑ τα έτη 2006 και 2008, αντίστοιχα και εργάζονται σε Γερμανική Εταιρεία στην Ελλάδα.
Στη μέση εγώ: Μαριάνα Καναβαριώτου, απόφοιτος της ΓΣΑ το ετος 1963 και μετέπειτα υπάλληλος της ΓΣΑ από το έτος 1963 ώς και το έτος 1968 και από το 1970 έως το 1975. Το έτος 1975 έδωσα εξετάσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών, απ' όπου και συνταξιοδοτήθηκα το έτος 2010,

Αριστερά: ο αδερφός μου, Κωνσταντίνος Καναβαριώτης, απόφοιτος της ΓΣΑ το έτος 1967 και σύζυγός του είναι επίσης η απόφοιτος της ΓΣΑ και συμμαθήτριά του Πολυξένη Στεφανίδου.

Μπροστά: ο γιός μου, Νικόλαος Πετρόπουλος του Χαραλάμπους Πετρόπουλου και της Μαριάνας Καναβαριώτου, επίσης μαθητού της ΓΣΑ έως το έτος 1994, ο οποίος όμως τελείωσε το Σχολείο στη Γερμανία το έτος 1995 και σπούδασε και αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο της Στουτγάρδης Γερμανίας ως ηλεκτρολόγος-μηχανικός και μηχανικός Η/Υ και ο οποίος εργάζεται στη Γερμανία.

Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων

Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, απόφοιτος του 1981, ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δείτε το άρθρο στην "Καθημερινή"...

Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA

Party-Rockkonzert der DSA-Alumni

ΠΑΡΤΥ – ROCKKONZERT ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ DSA
Το ROCKKONZERT DSA είναι εδώ και χρόνια θεσμός. Όπως ήταν για εμάς τους παλαιότερους το Schülerparty!
Ας ξαναβρεθούμε λοιπόν σε ενα τέτοιο πάρτι τον Σεπτέμβρη!
Να παίξουν μουσική μπάντες Αποφοίτων της DSA, νέων και λίγο πιο... μεγάλων !
Οι απόφοιτοι που θέλουν να παίξουν μουσική με τις μπάντες τους αυτόν τον Σεπτέμβρη στο Πάρτυ-
Rockkonzert Αποφοίτων DSA να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους εξής τρόπους:
info@ex-dsathen.gr , alumni@dsathen.gr, 210 6106589, καθώς και
στο inbox του Συλλόγου Αποφοίτων στο Facebook η στο inbox της Ζωής Βασιλείου στο Facebook (Zoe Vassiliou).

Τελετή Αποφοίτησης 2019

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου καμαρώσαμε τα παιδία μας που αποφοιτήσανε. Τα καμαρώσαμε με τους επαίνους τους, με τη συμμετοχή τους στο μουσικό ανσάμπλ, που όπως κάθε χρονιά συντόνισε εξαιρετικά η Marianne Danner.
Ακούσαμε τους χαιρετισμούς με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας Άγγελο Κωβαίο, οποίος 
- κάλεσε τους νέους πλέον απόφοιτους, να μείνουν κοντά στον σύλλογο, ακόμη και αν αυτό σήμερα φαντάζει ως παράδοξο
- ανέφερε ότι το πρώτο αποχαιρετιστήριο δώρο μας είναι η Ιστορία της Γερμανικής Σχολής, το βιβλίο του Jens Godber Hansen
- και το άλλο αναμνηστικό μας δώρο ήρθε από την Λίζα Γεωμπρέ, απόφοιτο του 1973, που σχεδίασε μία σειρά από σελιδοδείκτες και τον Άκη Παπαδόπουλο, απόφοιτο του 1988, που τους εκτύπωσε ειδικά για την περίσταση, και 
- να κλείνει αναφέροντας ότι 14+1 απόφοιτοι, παιδιά 16+1 αποφοίτων (σε δύο περιπτώσεις και οι δύο γονείς είναι απόφοιτοι) ήταν ανάμεσά μας και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί:

abi2019 apogoiotoi goneis

Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Συνεχίζεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η έκθεση “Ένα βιβλίο, έξι αιώνες ιστορίας. Αρχέτυπα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη“ (στην Ιστορική Βιβλιοθήκη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς). Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ με 5μμ. Γίνονται ξεναγήσεις το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στις 11πμ με 3μμ (απομένουν 2 ξεναγήσεις, το Σάββατο 3 Αυγούστου και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου). Πληροφορίες...
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού BlueCycle, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος, πραγματοποίησε αποστολή ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών από το υποβρύχιο «ΠΕΡΣΕΑΣ» (βυθίστηκε το 1941), με τη συνεργασία της οργάνωσης Aegean Rebreath. Η αποστολή είχε προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Ιουνίου 2019 και συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών. Από την προσπάθεια αυτή συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα «διχτυών-φαντασμάτων», όπως ονομάζονται τα εγκαταλελειμμένα δίχτυα, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη θαλάσσια πανίδα. Πληροφορίες...

Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας προκηρύσσει τρεις θέσεις στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2019-2020 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Τα Επιστημονικά Πεδία στα οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις υποψηφιότητας είναι:
- Γερμανικός Πολιτισμός (Αισθητική/Τέχνη, Γερμανική Φιλοσοφία),
- Διδακτική Λογοτεχνικών Κειμένων,
- Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Ανάλυση Προφορικού Λόγου, Θεωρίες Γλωσσικής Κατάκτησης).
Την προκήρυξη θα βρείτε...
και πληροφορίες...

Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story

Από τον Δρ. Αθανάσιο Γραμμένο λάβαμε μία πρόσκληση για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Αμαλία στις 20:30 με βασικό ομιλητή τον κ. Γρηγόριο Αγγελίδη.

Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»

Η απόφοιτός μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Έφη Ρευματά είναι βοηθός σκηνοθέτη στον “Προμηθέα Δεσμώτη“ του Αισχύλου, που ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Επίδαυρο την Παρασκευή 9 Αυγούστου και το Σάββατο 10 Αυγούστου. Ακολουθεί περιοδεία της παράστασης σε όλη την Ελλάδα. Στον ομώνυμο ρόλο η διεθνούς φήμης ηθοποιός Kathryn Hunter. Τη σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Σταύρος Τσακίρης, ενώ συμμετέχει πλειάδα γνωστών ηθοποιών και συντελεστών. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
Πληροφορίες...

Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία

Η απόφοιτος μας Αλίκη Μουστάκα, Καθηγήτρια Κλασσικής Αρχαιολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο ΑΠΘ, δημοσίευσε προσφάτως το άρθρο με θέμα:
“Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία – Αρχαιολογία και Πολιτική στην Ελλάδα του 19ου και του 20ου αιώνα“
Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία δεν αποτελεί μόνο έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας, αλλά και ένα σημαντικό σημείο αναφοράς για όποιον ενδιαφέρεται για τη μελέτη των ιστορικών διεργασιών και φαινομένων, που σχετίζονται με τη γένεση και ανάπτυξη του νεοελληνικού κράτους κατά τον 19ο αιώνα, καθώς και με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.
Το άρθρο έχει αναρτηθεί στη διαδικτυακή πλατφόρμα Clio Turbata, μια δεξαμενή σκέψης γύρω από την επιστήμη της Ιστορίας, δημιούργημα νέων και παλαιότερων ιστορικών με βασικό στόχο να αποτελέσει πεδίο γόνιμου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων.

5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου

Η απόφοιτός μας Λητώ Ντάκου είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και βασική δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, μια διοργάνωση που χαρίζει πολιτισμό μέσα στην κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Το φετινό 5ο Φεστιβάλ (από Πέμπτη 8 Αυγούστου μέχρι Δευτέρα 19 Αυγούστου) έχει τον τίτλο “ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ“ και αποτελείται:
- Από προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο (8 με 13 Αυγούστου),
- Από 4 μέρες συναυλιών - Θέση, Αντίθεση, Συμφιλίωση και Σύνθεση (16, 17, 18 και 19 Αυγούστου).
Πληροφορίες...

9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

9th Saronic Chamber Music Festival

Το 9ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού διεξάγεται μεταξύ 31 Ιουλίου και 4 Αυγούστου 2019 και πρόεκιται για μια διεθνή μουσική συνάντηση στα νησιά του Σαρωνικού!
‘Ενας ξεχωριστός μουσικός θεσμός, το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού γεννήθηκε πριν από 9 χρόνια και έχει παρουσιάσει από τότε τον κορμό των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου των μεγάλων κλασσικών συνθετών στις κοινότητες των νησιών του Σαρωνικού, προσκαλώντας διακεκριμένους μουσικούς από όλο τον κόσμο, τους οποίους συνδέουν φιλίες και κοινά καλλιτεχνικά οράματα. Από 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2019, μουσικοί, όπως το πρώτο βιολί της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, ο Aμερικανοκαναδός βιολιστής Benjamin Bowman, θα εμφανιστούν σε μαγευτικές τοποθεσίες των νησιών του Αργοσαρωνικού για να προσφέρουν στο μουσικόφιλο κοινό, αποτελούμενο από κατοίκους και επισκέπτες, υψηλού επιπέδου ερμηνείες έργων των Mozart, Schumann, Dvorak, Schubert, Brahms και Σκαλκώτα.
Περισσότερα...

Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1982. Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών HBK Braunschweig 1983-89. Μεταπτυχιακές σπουδές Meisterschueler στη ίδια σχολή, 1989-90.
Το 1995 ιδρύει με τον Δημήτρη Γεωργακόπουλο την CheapArt στην Αθήνα την οποία και διευθύνουν μέχρι σήμερα, διοργανώνοντας τις εκθέσεις του χώρου. Από το 1997 διδάσκει στο ΙΕΚ Κοσμήματος Mokume. To 1999 βγαίνει στην αγορά το επιτραπέζιο παιχνίδι cheapart. Το 2008 ιδρύει στην Αθήνα με τον Χαράλαμπο Δερμάτη τον καλλιτεχνικό οργανισμό και την ομώνυμη γκαλερί The Art Foundation.
Από το 1995 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Αυστρία και Γερμανία.
Έχει εκδώσει τρία βιβλία:
· Γιατί έτσι μας αρέσει 
· Το απεργοδρόμιο 
· Savoir Vivre για καλλιτέχνες

Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ

Ένα µικρό αγόρι γλιτώνει από τα δόντια του τίγρη Σιρ Καν. Φεύγει τρέχοντας από την κατασκήνωση όπου βρισκόταν µε τους γονείς του και βρίσκει καταφύγιο στους λόφους, στον Ελεύθερο Λαό των Λύκων. Είναι ο Μόγλης και θα µεγαλώσει µαζί τους. Με δάσκαλο τον γέρο αρκούδο Μπαλού και σύντροφο τον µαύρο πάνθηρα Μπαγκίρα θα µάθει τον Νόµο της Ζούγκλας και θα ζήσει µεγάλες περιπέτειες. Ποιος είναι όµως στ’ αλήθεια ο Μόγλης, που για τους λύκους είναι άνθρωπος και για τους ανθρώπους θηρίο;
Από τα πιο πολυδιαβασµένα µυθιστορήµατα όλων των εποχών, το Βιβλίο της Ζούγκλας µάς µιλάει για την αναζήτηση της προσωπικής ταυτότητας και την ανάγκη να ανήκει κάποιος σε µια οµάδα και µια κοινότητα.

Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου

Ο Αλέξανδρος Ιόλας υποδέχεται τον Andy Warhol για ένα Μυστικό Δείπνο στη διάσημη βίλα του στην Αγία Παρασκευή. Η σχέση των δύο ανδρών είναι κεντρικής σημασίας ως προς τη θεματική της έκθεσης. Ο Ιόλας παρήγγειλε στον Warhol τη σειρά έργων Last Supper και λίγο μετά την υλοποίηση και παρουσίασή της το 1987 πέθαναν και οι δύο με λίγους μήνες διαφορά.
Εννοιακό πυρήνα του Let’s Supper, Mr. Iolas | Resurrection Re αποτελεί το μαρμάρινο τραπέζι της βανδαλισμένης Βίλας Ιόλα ως κατάλοιπο περασμένων μεγαλείων, ως αινιγματικός τόπος συσσωρευμένων αφηγήσεων. Μέσω της αδιάλειπτης προβολής ενός από τα έργα της σειράς πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού θα λαμβάνει χώρα, ή αλλιώς θα επαν-επιτελείται, η σκηνή του Μυστικού Δείπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης.
Σε συμβολική αναλογία, δώδεκα εικαστικοί “συνδαιτυμόνες”, δώδεκα δηλαδή καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, προσκαλούνται στην εκθεσιακή αυτή εκδήλωση για να τη συνθέσουν. Τα εικαστικά έργα θα ενταχθούν στην έκταση του Κήπου καθώς και στο κτιριακό κέλυφος της Βίλας. Η επισκεψιμότητα για το κοινό θα επιτρέπεται μετά τη δύση του ηλίου, όταν οι πύλες ανοίξουν και το Δείπνο είναι έτοιμο.
Μαζί με την απόφοιτό μας Εριφύλη Βενέρη συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες: Πάνος Αμελίδης | Βασίλης Βλασταράς | Campus Novel | Φοίβη Γιαννίση | ERRANDS | Poka-Yio | Madelyn Roehrig | Κωστής Σταφυλάκης | Νάιρα Στεργίου | Πάνος Χαραλάμπους | HOPE | Αλέξανδρος Ψυχούλης

NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας

NOTOS PLUS: Lehrbücher zu deutschen Preisen

Από το βιβιοπωλείo NOTOS λάβαμε την φετινή προσφορά για τους μαθητές της DSA. Περισσότερα...

Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου

saroglou vernissage

Απόφοιτοι που έστειλαν τα παιδιά τους στην DSA

Σήμερα έχουμε αποφοίτους από την Αραχώβης (που αποφοίτησαν έως το 1944), από την Μετσόβου (έως το 1968) και βέβαια από το Μαρούσι. Πολλοί από αυτούς έστειλαν τα παιδιά τους στην Γερμανική Σχολή. Πολλοί μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε είναι παιδιά τριών γενιών (!), όπως:

- Η Ξένη Σκουζέ, απόφοιτος Αραχώβης 1942 (μετά το γάμο της Ξένη Παπαδάκη), έστειλε την κόρη της Ελίζα Παπαδάκη στη ΓΣΑ (απόφοιτος Μετσόβου 1967), η οποία με τη σειρά της έστειλε τη δική της κόρη Άννα Παπαδάκη στη ΓΣΑ στο Μαρούσι (απόφοιτος 2008).

- Η Ρέα Αργυριάδου - Μυλωνά (1961) έστειλε τους γιούς της Ιπποκράτη (1984) και Φοίβο (1995), και ο Ιπποκράτης τον γιό του Γιάννη, απόφοιτο του 2019.

- Η Νέλη Βαφειάδου (1963) έστειλε την κόρη της Φαίδρα Γρηγοριάδου (1982), η οποία είναι σύζυγος του Λάζαρου Φραντζή (1982), που με την σειρά τους έστειλαν τις κόρες τους Ναταλία Φραντζή (2018) & Ίλια Φραντζή (2019).

- Γιολάνδα Αγαλίδου (δεκαετία '30) 'εστειλε:
    την κόρη της Μαριάνα Καναβαριώτου (1963), που έστειλε τον γιό της Νίκο Πετρόπουλο.
    τον γιο της Κώστα Καναβαριώτη (1967)
    την κόρη της Ελένη Καναβαριώτου, που έστειλε τις κόρες της Μαρίνα Τσολάκη (2006) και Χριστίνα Τσολάκη (2008).

Ας τους γνωρίσουμε λοιπόν όλους:

Απόφοιτοι της Αραχώβης...

Απόφοιτοι της Μετσόβου...

Απόφοιτοι του Αμαρουσίου...

Απόφοιτοι της Αραχώβης που έστειλαν τα παιδιά τους στην Γερμανική Σχολή

Εδώ θα επιχειρήσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα ονόματα των Αποφοίτων της Αραχώβης, της περιόδου του Πολέμου δηλαδή, οι οποίοι στη συνέχεια απεφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στη Γερμανική Σχολή, οπότε:

Σόφη Καζάζη   Λίζα Σκαλαίου - Κουσίου 1968
Κωνσταντίνος Μαρούδης  1937 Γιάννης Μαρούδης  1976
Γεώργιος Κουμούσης    Αργύρης Κουμούσης           1975
Ξένη Σκουζέ 1942 Ελίζα Παπαδάκη 1967
Δήμητρα Μάτου  1942 Ανδρέας Παπανδρικόπουλος 1974
    Αναστασία Παπανδρικοπούλου 1977
Δήμητρα Καρβελά 1942 Αρετή Παπασταύρου
Σταύρος Παπασταύρου
1979
1980
Σίμου   Κατερίνα Αλεξανδράκη 1977
Βασίλης Μαυρίδης 1943 (*) Γιώργος Μαυρίδης  
Μαριέττα Ράδοβιτς 1940 Φωτεινή Ισιδωρίδου  
Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης 1944 (*) Μανώλης Νεγρεπόντης  
Rudolph Alther   Reini Alther 1979
Κώστας Αθανασιάδης   Μιχάλης Αθανασιάδης  
Κωνσταντίνος Παπαναστασίου   Μαρία Παπαναστασίου 1987
    Αλέξανδρος Παπαναστασίου 1987
    Δήμος Παπαναστασίου  
Ελένη Μακρή   Ιουλία Παπαϊωάννου 1980
    Κωστής Παπαϊωάννου 1979
    Αλίκη Πάνου  
    Ανδρέας Νίτσε  

 

 

Απόφοιτοι της Μετσόβου που έστειλαν τα παιδιά τους στην Γερμανική Σχολή

Εδώ θα επιχειρήσουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα ονόματα των Αποφοίτων της Μετσόβου, της Μεταπολεμικής περιόδου δηλαδή, οι οποίοι στη συνέχεια απεφάσισαν να στείλουν τα παιδιά τους στη Γερμανική Σχολή, οπότε και με την βοήθεια της Τένιας Παπαδάκη έχουμε:

Ελένη Ακύλα 1960 Αμαλία Γιαννοπούλου 1987
Ρέα Αργυριάδου - Μυλωνά 1961 Ιπποκράτης Μυλωνάς
Φοίβος Μυλωνάς
1984
1995
Άννα Γκανά 1961 Πάνος Βερβενιώτης
Μαρίνα Βερβενιώτη
1992
1989
Βασίλης Σαλαπάτας   1961 Antonios – Otto Salapatas 1992 d
Νίκος Αβράσογλου 1961 Δημήτρης Αβράσογλου
Άγγελος Αβράσογλου
1988
1989
Αλίκη Ορφανού (1961)
Γιάννης Στάικος (1962)
  Έλλη Στάικου  1994
Γιώργος Ιωαννίδης (1963)
Αιμιλία (Μίλι) Παπαγιάννη  (1963*)
1963 Παύλος Ιωαννίδης 
Μαρίνα Ιωαννίδη
1994
1995
Μιχάλης Μητσός 1963 Αλέξανδρος Μητσός
Μάρκος Μητσός
1994
1991
Ελένη (Νέλη) Βαφειάδου 1963 Φαίδρα Γρηγοριάδου   1982
Φρόσω Δημάκου  1964 Μαργαρίτα Κιάου 1994
Μαρία Μακρυωνίτου 1964 Φίλιππος Λιναρούδης
Αλέξανδρος Λιναρούδης
1995
1997
Νίκος  Μπελλώνιας    1964 Λουκάς Μπελλώνιας 2000
Γιάννης Μπελλώνιας 1964 Ευάγγελος Μπελλώνιας
Κρίτων Μπελλώνιας
1999
2003
Δημήτρης Κατσαράκης (1965)
Αταλάντη Παπουτσάνη (1967)
  Γιάννης Κατσαράκης   1995
Γιώργος Αρεταίος (1966)
Λυδία Λίποβατς (1966)
  Μυρτώ Αρεταίου
Λιλιάνα Αρεταίου 
1998
1995
Έφη Κεχαγιά 1966 Δημήτρης Καλοκούβαρος 1995
Καίτη Κουμαντάρου 1967 Μελίνα Σάββα
Ειρήνη-Μυρτώ Σάββα
1991
1995
Μαίρη Καλαμιώτου 1967  Ελένη Φιμερέλη
 Δανάη Φιμερέλη
1996
2003
Γιάννης Ιατρού 1967  Φίλιππος Ιατρού  2014
Θεόδωρος Σωηρόπουλος 1967 Ανθή Σωτηροπούλου-Νασίκα
Νίκη Σωτηροπούλου-Νασίκα
 
Αριάδνη Μαλαμίτση  1967 Στέφανος Πούχνερ
Κάρολος Πούχνερ
1996
1997
Ιάσων Δρόσος  1967 Ευάγγελος Δρόσος 2008
Ελίζα Παπαδάκη 1967 Άννα Παπαδάκη 2008 
Χριστίνα Χριστοπούλου 1967 Κατερίνα Νιάρχου 1995
Αριστείδης Ορφανός 1968  Κλυταιμνήστρα Ορφανού 2002
Αλίκη Μακρυωνίτου 1968 Καρολίνα Παταριά 1995
Ευάγγελος Παναγιωτάτος (1968)  και 
Ματίνα Αργυροπούλου (1973)
1968
1973
Σπύρος Παναγιωτάτος
Ελίζα (Ζωη-Ελένη) Παναγιωτάτου
2004
2002
       

 

Απόφοιτοι του Αμαρουσίου που έστειλαν τα παιδιά τους στην Γερμανική Σχολή

Αγγελική Γεωργίου 1970 Κωνσταντίνος-Θωμάς Παπαδημητρόπουλος
Βασίλης Παπαδημητρόπουλος
1995
1997
Σπυριδούλα Αδαμάκη 1970 Φωτεινή Πριαγγέλου
Αλέξανδρος Πριαγγέλου
1995
1997
Ρένα Παναγιωτάτου 1970 Ζωή Δοξανίδη   2013
Σπύρος Πινακουλάκης 1970 Κορίννα Πινακουλάκη 2007
Δημήτρης Δημάκος 1970 Αριάδνη Δημάκου – Μπέρτελς 2010
Χριστίνα Παπουτσάνη 1970 Τερέζα Μαρτώνη 1999
Βέρνερ Χέρμαν 1970 d  Ανδρέας Χέρμαν
Δημήτρης Χέρμαν
2006 d
2008 d
Ρόζα Γιούστου 1971 Έλενα Μίχου
Κατερίνα Μίχου 
 
Πέτρος Πετρακόπουλος 1972   Φίλιππος Πετρακόπουλος 2004
Λίζα Γεωμπρέ 1973 Αντώνης Αναπολιτάνος
Ελεάνα Αναπολιτάνου
2008
2012
Μάκης Δριμαρόπουλος 1973 Τερέζα Δριμαροπούλου 2001
Έφη Βουδούρη  1973 Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ιάκωβος Δημητριου
Ελισσάβετ Δημητρίου
2006
2007
2013
Γιώργος Καπετάνης (1974)
Άννα Ραφτοπούλου (1976)
1974
1976
Νικόλας Καπετάνης
Ανδρίκος Καπετάνης
2009
2012
Κώστας Γαλάνης  1974 Θοδωρής Γαλάνης 
Μαρία Γαλάνη
2017
2019 
Χαρά Στρώνη 1974 Άννα Νάκου 2008
Κατερίνα Μητραλέξη 1874 Σωτήρης Μητραλέξης-Γεωργακάκος 2006
Thomas Greve 1976 d   Φαίδρα Γκρέβε – Μιχαλοπούλου
Μυρτώ Γκρέβε – Μιχαλοπούλου
2010
2013
Γιάννης Αντωνιάδης  1977 Δημήτρης Αντωνιάδης 
Γιώργος Αντωνιάδης
2005
2007
Μηνάς Σακιώτης 1978 Νίκος Σακιώτης 2007
Χρήστος Καλός 1980 Γιοχάννα Καλού
Γκέοργκ Καλός
2009
2011
Σοφία Χριστοφορίδου 1980  Μενέλαος Φωτιάδης 2017
Άννα Δημητράκου 1980 Adnane Behdaoui
Thouria Behdaoui
 
Χρήστος Καραμπάτος
Χριστίνα Αλιβέρτη
1981 Νικόλας Καραμπάτος 
Μελίνα Θεοδώρα Καραμπάτου
 
Ασπασία Τριανταφυλλίδου 1982 Μαρίνα Ξανθοπούλου  2011
Βίκυ Απέργη 1982 Μιχάλης Κύκνας
Ιάσων Κύκνας  
Γιώργος Κύκνας
2011
2013

Γιώργος Ζολώτας 1982 Δανάη Ζολώτα 2019
Λάζαρος Φραντζής
Φαίδρα Γρηγοριάδου  
1982
1982 
Ίλια Φραντζή   2019
Μπέτυ Αλεβιζοπούλου 1982 Δανιήλ Τριανταφύλλης  2019
Γιώργος Αλεβιζόπουλος   1984 Σεσίλια Αλεβιζοπούλου  2019
Ιπποκράτης Μυλωνάς 1984  Γιάννης Μυλωνάς 2019
Βασιλική Σουλτανοπούλου 1985 Κατερίνα Νταλ
Λίντα-Μαρία Νταλ
Άννα Νταλ
2014
2018

Χάρης (Χαρίλαος) Κατσίχτης
Χριστίνα (Χρυσάνθη) Ηλιάδου - Κατσίχτη
1989 Μαρία
Θοδωρής
 
Petra Schweiger  1990 Δημήτρης  Γεωργακόπουλος 
Φραντσέσκα Γεωργακοπούλου
2016
2019
       

 

Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια

Thanasis Geranios kommentiert zur Kernenergie

Από τον Θανάση Γεράνιο λάβαμε ένα σχόλιο:

Αγαπητοί φίλοι, διάβασα σήμερα στο Montags 25/2019 την άποψη του συμμαθητού μας να υπάρξει και μια θετική άποψη για την πυρηνική ενέργεια. Συμφωνώ απόλυτα, άλλωστε μόνον με την αντιπαράθεση επιχειρημάτων τεκμηριώνονται οι απόψεις και ο μη ειδικός το επιζητά για την αντικειμενική ενημέρωσή του.
Ετσι, σας στέλνω δυο φορές, από περισσότερες, που υπήρξε αυτή η αντιπαράθεση.
Μια δημοσίευση στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 12.3.200612.3.2006 και
μια στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 22.3 2008.

Δείτε και το σχόλιο του Κώστα Παπαηλιού...

Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ξεκίνησε η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία των Locomondo, από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο Μάρκος Κούμαρης, απόφοιτός μας, η φωνή και η ψυχή του δημοφιλούς συγκροτήματος, παρεχώρησε συνέντευξη στο Rise TV...

Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας

Kostas Papailiou über die Nutzung der Kernenergie

Από τον Κώστα Παπαηλιού λάβαμε ένα σημείωμα σχετικά με την δημοσίευση του άρθρου του Θανάση γεράνιου "Τι πήγε λάθος με το Τσερνομπίλ":

Αγαπητοί φίλοι,

Με ενδιαφέρον διάβασα στο τελευταίο montags τη συνέντευξη του παλιού συμμαθητή μας της τάξης του 62 Θανάση Γεράνιου για το Τσέρνομπιλ, η οποία θα έλεγα είναι αρκετά αρνητική για την χρήση πυρηνικών αντιδραστήρων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Επειδή καλόν είναι σε κάθε λόγο και ιδίως σε ένα τέτοιο θέμα που πολώνει να υπάρχει και αντίλογος, προτείνω να παρατεθεί σύντομα στο montags και μια άλλη πιο θετική γνώμη. Για αυτό δεν υπάρχει καταλληλότερος απο τον αγαπητό μου φίλο και συμμαθητή της τάξης του 63, Λεωνίδα Καμαρινόπουλο, ομότιμος πλέον καθηγητής στο ΤU Βerlin και στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς καθώς και τέως πρόεδρος στο Δημόκριτο και στην Ελληνική επιτροπή ατομικής ενέργειας, τον οποίο ενημερώνω μέσω cc.

Φιλιά,
Κώστας

Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις

Charis Kapogiannis ist Tennismeister

Ο Χάρης Καπόγιαννης, απόφοιτος του 2007, κατέκτησε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα τέννις Ανδρών εκπροσωπώντας τον σύλλογο Ηράκλειο Ο.Α.Ακερδίζοντας την Κυριακή 23 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών τον 19χρονο Αλέξανδρο Σκορίλα.
Δείτε το δημοσίευμα του tennis24.gr...
Δείτε το δημοσίευμα του neakriti.gr...

Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο

Giannis Psychopedis: Zwei Ausstellungen auf Poros

Δύο ατομικές εκθέσεις του αποφοίτου μας σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη παρουσιάζονται την καλοκαιρινή περίοδο στον Πόρο:
· Στο χώρο της γκαλερί Citronne παρουσιάζεται η έκθεση “Λεμονοδάσος – Ημερολόγια ενός καλοκαιριού“. Είναι μια ενότητα από 67 νέα έργα, νεκρές φύσεις: ο τίτλος παραπέμπει στο ομώνυμο δάσος του Γαλατά, στην ακτή της Πελοποννήσου, το οποίο όμως αποδίδεται στον Πόρο και έχει απαθανατιστεί μέσα στο ομότιτλο βιβλίο του Κοσμά Πολίτη.
· Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου φιλοξενείται “Το Αλφάβητο – Αρχαϊκό Παλίμψηστο“, μια ενότητα 24 έργων σε μορφή βιβλίου, τα οποία αντιστοιχούν στα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου και περιέχουν απεικονίσεις γνωστών γλυπτών της αρχαιότητας.
Περισσότερα στο lifo.gr...
και στο athensvoice.gr...

Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Economia η Οικονομική Επιθεώρηση Ιουλίου 2019...

Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι

Wandertag#91: Sonntag 7. Juli 2019 – Tatoi

Ημέρα εκλογών!
Αφού ψηφίσετε ελάτε να πάμε βόλτα στο δάσος!
Εκκίνηση από 11:00 και μετά.
Διάρκεια 4 ώρες περίπου.
Μικρές αναβάσεις, όλοι μπορούν.
Καπέλο, γυαλιά ηλίου, νερό, αντηλιακό.
Συμμετοχή στο tasoskavadellas@gmail.com
με πεζοπορικές ευχές για καλό καλοκαίρι!
Τάσος Κ DSA'71

Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι

Στις 4 και 5 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Αθηνών υποδέχεται στην Πειραιώς 260 την ανερχόμενη γερμανίδα σκηνοθέτη, Susanne Kennedy. Οι Αυτόχειρες Παρθένοι, παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα του Τζέφρυ Ευγενίδη, είναι συμπαραγωγή δύο μεγάλων θεατρικών οργανισμών της Γερμανίας, της Münchner Kammerspiele και της Volksbühne Berlin.
Περισσότερα...

Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»

Η απόφοιτός μας Κωνσταντίνα Ψωμά συμμετέχει, όπως μας ενημέρωσε, ως βοηθός σκηνοθέτη στην εντυπωσιακή νέα παραγωγή της όπερας του Georg Friedrich Händel «Αλτσίνα» που θα ανέβει στο Ωδείον Ηρώδου του Αττικού σε δυο παραστάσεις, το Σάββατο 6 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Σκηνοθεσία – Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Με την Καμεράτα. Περισσότερα: http://greekfestival.gr/festival_events/altsina/
Επίσης η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάστηκε προσφάτως ως βοηθός σκηνοθέτη στην όπερα Polifemo του Nicola Antonia Porpora η οποία παίχθηκε (Halbszenische Aufführung, σκηνοθεσία: Max Cencic) στο Φεστιβάλ του Salzburg στις 8 Ιουνίου.

 

Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Christos Rammos neuer Präsident der ADAE

Ο νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ (Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών) και τέως αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Χρήστος Ράμμος, απόφοιτος του 1969, παρέλαβε την Πέμπτη 13.6.2019 την σκυτάλη από τον απερχόμενο πρόεδρο Χρήστο Ζαμπίρα. Περισσότερα...

 1. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 2. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 3. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 4. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 5. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 6. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 7. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 8. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 9. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 10. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 11. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 12. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 13. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 14. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 15. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 16. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 17. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 18. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 19. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 20. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 21. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 22. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 23. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 24. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 25. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 26. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 27. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 28. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 29. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 30. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 31. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 32. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 33. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 34. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 35. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 36. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 37. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 38. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 39. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 40. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 41. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 42. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 43. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 44. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 45. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 46. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 47. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 48. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 49. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 50. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 51. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 52. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 53. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 54. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 55. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 56. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 57. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 58. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 59. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 60. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 61. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 62. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 63. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 64. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 65. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 66. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 67. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 68. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 69. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 70. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 71. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 72. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 73. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 74. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 75. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 76. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 77. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 78. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 79. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 80. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 81. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 82. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 83. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 84. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 85. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 86. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 87. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 88. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 89. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 90. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 91. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 92. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 93. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 94. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 95. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 96. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 97. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 98. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 99. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 100. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 101. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 102. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 103. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 104. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 105. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 106. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 107. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 108. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 109. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 110. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 111. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 112. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 113. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 114. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 115. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 116. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 117. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 118. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 119. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 120. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 121. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 122. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 123. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 124. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 125. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 126. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 127. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 128. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 129. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 130. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 131. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 132. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 133. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 134. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 135. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 136. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 137. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 138. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 139. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 140. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 141. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 142. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 143. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 144. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 145. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 146. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 147. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 148. Πάμε...KinderDocs
 149. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 150. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 151. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 152. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 153. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 154. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 155. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 156. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 157. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 158. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 159. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 160. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 161. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 162. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 163. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 164. Υποτροφίες από την DAAD
 165. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 166. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 167. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 168. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 169. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 170. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 171. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 172. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 173. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 174. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 175. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 176. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 177. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 178. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 179. Ο Werner Hermann εκθέτει
 180. Γιάννης Κιτσόπουλος
 181. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 182. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 183. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 184. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 185. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 186. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 187. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 188. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 189. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 190. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 191. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 192. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 193. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 194. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 195. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 196. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 197. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 198. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 199. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 200. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 201. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 202. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 203. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 204. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 205. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 206. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 207. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 208. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 209. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 210. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 211. 41st Weinblum Memorial lecture
 212. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 213. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 214. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 215. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 216. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 217. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 218. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 219. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 220. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 221. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 222. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 223. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 224. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 225. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 226. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 227. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 228. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 229. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 230. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 231. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 232. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 233. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 234. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 235. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 236. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 237. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 238. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 239. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 240. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 241. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 242. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 243. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 244. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 245. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 246. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 247. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 248. 6. Newsletter der Open Space Edition
 249. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 250. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 251. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 252. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 253. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 254. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 255. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 256. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 257. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 258. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 259. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 260. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 261. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 262. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 263. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 264. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 265. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 266. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 267. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 268. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 269. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 270. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 271. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 272. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 273. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 274. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 275. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 276. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 277. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 278. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 279. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 280. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 281. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 282. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 283. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 284. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 285. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 286. 5. Newsletter der Open Space Edition
 287. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 288. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 289. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 290. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 291. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 292. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 293. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 294. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 295. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 296. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 297. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 298. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 299. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 300. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 301. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 302. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 303. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 304. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 305. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 306. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 307. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 308. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 309. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα
 310. Η Academica με την Fanny Ardant στην “Κασσάνδρα”
 311. Για τον Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη μας στη Μόσχα
 312. Ο Πρέσβης κ. Jens Plötner στις 6.9 στο Philadelphia
 313. Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης: Η επόμενη μέρα
 314. Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου
 315. Καλοκαιρινές εκπτώσεις και προσφορές σε βιβλία και άλλα είδη
 316. "Süsse Zitronen und bittere Lieder"
 317. "Strings in Motion" - 30 Αυγούστου
 318. Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 319. Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου στο liberal
 320. “Περιμένοντας τον γαμπρό“
 321. Η φωνή του Ρίτσου στην «Τέταρτη διάσταση»
 322. Ελευθερουδάκης Διεθνές Βιβλιοπωλείο
 323. Newsletter der Griechenland Zeitung
 324. "Τα πραγματικά ασύμμετρα φαινόμενα"
 325. «Απο-δράσεις» στην Κορώνη Μεσσηνίας
 326. «Γ. Ντάισελμπλουμ: εκ βαθέων εξομολογήσεις για την ελληνική κρίση»
 327. Διάκριση για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη
 328. Genesis - 4th Molyvos International Music Festival - August 2018
 329. Ανακοίνωση για το "montags"
 330. 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 331. “Ποιος φοβάται τους Δελφούς;“
 332. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Η Εστία Άγιος Νικόλαος"
 333. Τελετή Αποφοίτησης 2018
 334. Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία
 335. Θερινό παζλ μιζέριας στην Αθήνα
 336. SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)
 337. “Το πάθος του Τάνγκο και VOCAL CHEESE“
 338. Φωτογραφίες και συναντήσεις εν όψει της εκδήλωσης των καθηγητών
 339. Τάσος Γιαννίτσης - Ευανθία Ρεμπούτσικα
 340. Ο Πάνος Λασκαρίδης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς
 341. Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας
 342. Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης. Ναι, μπορείς κι εσύ. Einsendeschluss.
 343. Κυριακάτικες μουσικές στον κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 344. "Φτερά Παγωνιού" με την Αμαλία Γιαννοπούλου και τη Νάνα Παπαδάκη
 345. Kinderclub Lesen, Spielen, Lernen – Ιούνιος 2018
 346. Πρόσκληση 8ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum
 347. Χαρά Καλομοίρη: 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018
 348. Η Μαίρη Χρηστέα συμμετέχει στην έκθεση "κέλυφος // η πολιτική της ύπαρξης"
 349. Απεβίωσε η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Ulrike Wulf-Rheidt
 350. Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στο "20 + 1 Λαϊκα Τραγούδια"
 351. Το μέλλον της ΕΕ
 352. Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους
 353. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στην παράσταση 2 COVER την Κυριακή 10 Ιουνίου
 354. Ο Mario Zefffiri στην Norma του Bellini
 355. «Ωδή Παραλίων Πετρωμάτων» την Παρασκευή 8 Ιουνίου
 356. "Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες"
 357. "Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος
 358. "Πριν το πέρασμα" Μαρία Σούμπερτ - πρόσκληση
 359. “Ο πρώτος σταθμος” στο Γκάζι στις 31 Μαΐου
 360. “Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2018”
 361. Virtuelle Karrieremesse am 06.06.18
 362. Ulrike Wulf-Rheidt: Der Vergangenheit eine Zukunft
 363. Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων
 364. Σίκινος: Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια
 365. Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά
 366. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : Second Nature έως 10 Ιουνίου
 367. "Κολλάει - Ξεκολλάει"
 368. «Αναγνώσεις» 24-26 Μαΐου 2018
 369. Φιλανθρωπικό crowd funding
 370. Μαρία Σούμπερτ: "Πριν το πέρασμα"
 371. Σημαντική διάκριση του Τάκη Μαθιόπουλου
 372. Franz Kafka στο Goethe
 373. Αγγελίες για προσφορά εργασίας
 374. Ξένια Κουναλάκη: Το «Μακεδονικό» και η κυβέρνηση
 375. Γιατι πρέπει να χορηγθεί άσυλο στους 8
 376. "Τα Νέα" για την Βίκυ Βολιώτη
 377. Economia: The Future of Money
 378. Ζητείται Καθηγητής Φυσικής Αγωγής για Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο
 379. Ζητούνται Δικηγόροι - Συνεργάτες
 380. Οι εξελίξεις στην υπόθεση των "Οκτώ"
 381. Η LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. ζητά γερμανόφωνο μηχανολόγο μηχανικό
 382. … in einer Ruhe die wundernimmt« 17 Μαΐου
 383. Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 384. Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο για 5η χρονιά
 385. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αποχωρεί από το Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς
 386. Kinoabend στις 11 Μαΐου στην Aula
 387. Ο Χρίστος Τζιφάκης στο ΙΣΝ στις 26 Μαΐου
 388. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 3ος Κύκλος
 389. Η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί Franz Xaver Kroetz
 390. Ο Πάνος Λουκάκος για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
 391. Η Άννα Φιλίνη στις 11 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης Art Prisma
 392. Η Πηνελόπη Κουγιανού-Γκόλντμπεργκ, απόφοιτος του 1981, στην κορυφή της Παγκόσμιας Τράπεζας
 393. Αγγελική Παπανδρέου στις 12 Μαΐου
 394. Wandertag#82: Μόλα-Μαλακάσα Κυριακή 13 Μαΐου 2018
 395. „Wassermanagement im Amphiareion von Oropos“
 396. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά βοηθό διοργάνωσης εκδηλώσεων
 397. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά υπάλληλο στην καθαριότητα
 398. Ο Πολυχώρος MABRIDA με μια ματιά
 399. FES: Second Progressive Youth Academy
 400. Πρώτοι στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας!
 401. "Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα σε έναν τόπο"
 402. Ένα έργο της Λίζας Γεωμπρέ από τις "Μπλε Ιστορίες"
 403. "Βρίζοντας το κοινό" του Peter Handke
 404. “Η χώρα των πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας
 405. Μέχρι τα μέσα Μαΐου “Ο αδαής και ο παράφρων”
 406. Griechenland aus der Sicht der deutschen Besatzungssoldaten (1941-1944)
 407. KinderDocs: "The Lagoon" του Aaron Schock 22.4.2018
 408. Empty-Nest Syndrom: Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι.
 409. ΤρίοΤρίλαλον την Πέμπτη 26 Απριλίου στο Θησείο
 410. Πλατεία Παναγιώτη Δημ. Στάμου
 411. «Golden Dawn Girls» στις 18 Απριλίου
 412. “Οι λύκοι επιστρέφουν“ σε μετάφραση Φοίβου Πιομπίνου
 413. Οικονομική Επιθεώρηση - Απρίλιος 2018
 414. KAS: Υποτροφίες σε φοιτητές για Olympia Summer Academy
 415. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Δευτέρα 23 Απριλίου
 416. "Νέες έρευνες σε πρώιμα ελληνικά ιερά..." DAI 19-21.4
 417. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Μαζί για το Παιδί"
 418. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 419. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην ΕΡΤ2
 420. Friedrich - Ebert - Stiftung Athen: Αλληλεγγύη και Αντίσταση
 421. Ζητούνται δερματολόγοι για μεγάλη κλινική της Ελβετίας
 422. Συνέντευξη του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο LIFO
 423. Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης ζωγραφίζει την "Οκτάνα"
 424. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)
 425. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά Φυσικό/Βιολόγο
 426. Μία φωτογραφία του Βασίλη Σακελλαράκη
 427. Έφυγε ο Βασίλης Σακελλαράκης
 428. Ζητείται νεαρός ηθοποιός που να ξέρει πολύ καλά Γερμανικά
 429. Κ.Γονή-Αλ.Κακλαμάνος-Μ.Παναγιωτίδη ανάμεσα στους υποτρόφους του ΙΣΝ
 430. Η ορχήστρα ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική
 431. Εν φωναίς ασμάτων: Σάββατο 31.03.2018
 432. Wandertag#81 Κατσιμίδι κοντά στο Τατόι 1.4
 433. «La grande Mademoiselle – La vie de Coco Chanel» 19-20 Απριλίου
 434. Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης 26.3
 435. Η Χριστίνα Βάζου στην ΕΡΤ3
 436. Τραγούδια χωρίς λόγια: Αμαλία Γιαννοπούλου - Δημήτρης Γιάκας
 437. MÄRZBÜHNE - NOTOS PLUS
 438. Analyse: Muskelspiele im östlichen Mittelmeer
 439. DAI: "Die homerische Urodyssee...
 440. Κατερίνα Αρβανιτάκη: "το ΕΓΩ και το ΑΛΛΟ"
 441. Δελτίο Τύπου: Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 442. Έκθεση με έργα των μαθητών στην Γερμανική Σχολή
 443. Academica: Αφιέρωμα στον Roland Dyens
 444. Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 445. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά παιδαγωγούς
 446. «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου
 447. Νίκος Κωστόπουλος: "Χωρίς Αυταπάτες"
 448. Clubabend: „Deutsche Spuren in Griechenland“
 449. «Πολιτικές Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων»
 450. «Ο διάλογος του Βερολίνου» την Κυριακή 11 Μαρτίου
 451. Ασφάλεια και Σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια
 452. Η χώρα σε αναθεωρητική προοπτική
 453. Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΘΕΜΕΛΗ στον Ιανό
 454. Θεοδόσης Δαυλός: "Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου"
 455. Ο Mario Zeffiri στο Ελσίνκι
 456. Η Ευρώπη στον Δρόμο της Αλληλεγγύης;
 457. 11ο Global Media Forum (GMF) της Deutsche Welle
 458. “Από την Αφρική με αγάπη – Ελληνοαιθιοπικά”
 459. Wandertag#80: Χαμηλά στην βόρειο-ανατολική Πάρνηθα Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
 460. “Das Heilige Tor am Kerameikos von Athen“
 461. Η Academica στην Ελευσίνα και στο Αιγάλεω
 462. Ρήγας Βελεστινλής: Ο Μεγάλος Οραματιστής
 463. Δημήτρης Ηλιόπουλος: "Πραγματογνωμοσύνες"
 464. Αλεξάνδρα Νομίδου: 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 465. «Πενθεσίλεια» του Heinrich von Kleist
 466. Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για Καβαφικές Σπουδές
 467. KinderDocs: The Perfect SELFIE από Δήμητρα Κουζή
 468. Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
 469. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 23.02
 470. "Η φλόγα της προσφοράς" απο τους Safers
 471. Ημερολόγιο από τη Νηπιακή Αγωγή
 472. Ο Ευάγγελος Αντώναρος διεγράφη από τη ΝΔ
 473. «Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ» από την ΕφΣυν
 474. Γκαλά Όπερας 22 Φεβρουαρίου με Δημήτρη Γιάκα
 475. "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)" του Γιάννη Ρίτσου
 476. Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος για το Σκοπιανό
 477. “Αστική οικία στο Χαλάνδρι” στις 15 Φεβρουαρίου
 478. Clubabend im Februar: 22.02.2018
 479. Faschingsbrunch bei Philadelphia
 480. “Εν χορδαίς και οργάνω” στις 11.2.2018
 481. DAI: Εκδηλώσεις Α' εξαμήνου 2018
 482. Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 483. Ομιλία της Αναστασίας Καλαντζή–Αζίζι
 484. Διάλεξη της Ν. Μαρινάτου: The New Minoan Religion: Was Evans or Nilsson Right?
 485. "Ακρωτήρι, Σαντορίνη: Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας"
 486. NOTOS PLUS: παρουσίαση του έργου της Jenny Erpenbeck
 487. Wandertag #79: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
 488. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο "Έγκλημα στο Ντράφι"
 489. Ελίζα Παναγιωτάτου: “Τεχνικές Κολύμβησης”
 490. Η Κατερίνα Μητσοτάκη εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Barnes
 491. Δημήτρης Μπελαντής: Ο Στάλιν στην Κολιμά
 492. Wandertag #78: Παρνασσός Σάββατο 27 ΙΑΝ 2018
 493. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου at Bios
 494. Κάλλας: "Η Ζωή μου, η Τέχνη μου"
 495. "Ο Αδαής και ο Παράφρων" σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 496. KINDERCLUB Lesen, Spielen, Lernen
 497. Friedrich Ebert Stiftung:«Ποιο μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία;»
 498. «Μέσα από τον φακό του Νισήμ Λεβή: μια οικογένεια, μια εποχή»
 499. Συναυλία με συνθέσεις του αποφοίτου μας Θάνου Γιάκα στον ΙΑΝΟ
 500. Ημέρα Πληροφόρησης: Σάββατο 21 Ιανουαρίου


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı