Γνωρίστε του Αποφοίτους του 1987

Πολλοί απόφοιτοι του '87 έχουν διακριθεί σε διάφορους τομείς. Γνωρίστε μερικούς από αυτούς και αν τυχόν έχετε υπ΄όψιν σας και άλλους στείλτε μας στοιχεία τους για να βοηθήσετε την προσπάθειά μας να γνωρίσουμε την δραστηριότητα των αποφοίτων από όλες τις χρονιές:

Ιωάννης Αθανασόπουλος Αθανασόπουλος - Αρχιτέκτων, Μουσικός
Μαριάννα Αντωνιάδου - Εκπαιδευτικός, Νυρεμβέργη
Απόστολος Απέργης - Οκονομολόγος Μηχανικός, Μόναχο
Γεώργιος Βήλος - Οδοντίατρος, Γναθοχειρουργός
Κωνσταντίνος Γάτος - Ορθοπεδικός, Μετροπόλιταν
Αμαλία Γιαννοπούλου - Μουσικός βιολοντσέλο
Σπύρος Γκιντώνης - Μηχανολόγος Μηχανικός
Νικόλαος Δαγρές - Καρδιολόγος
Χάρης Δημαράς - Μουσικός  
Ασπασία Ζαφειροπούλου - Αρχιτέκτων
Βικτωρία Κανελλοπούλου - Δικηγόρος
Κωνσταντίνος Κατώπης - Μηχανολόγος Μηχανικός, Ανανεώσιμες πηγές Ενέργειας
Ιωάννης Κιτσόπουλος - Οδοντίατρος
Γεώργιος Κυπραίος - Ορθοδοντικός Μαρούσι, Κονσταντς
Γεώργιος Κυρίτσης - Πολιτικός Μηχανικός
Άγγελος Μπάρτζης - Μηχανολόγος Μηχανικός, Πληροφορική, Βιέννη
Μαρία Μπαστάκη - Πολιτικός Μηχανικός
Ιωσήφ Μπεργκελής - Οικονομολόγος
Δέσποινα Ναυπλιώτου - Εκπαιδευτικός, Γερμανικά, Athener Schule
Έλενα Παλλαντζά - Καθηγήτρια Παν/μιο Βόννης
Ιωάννης Παπαδημητρίου - Δημοσιογράφος
Ιωάννα Παπαδοπούλου - Καθηγήτρια Παν/μιο Θράκης
Μαρία Παπαναστασίου - Marketing, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο
Αλέξανδρος Παπαναστασίου - Οικονομολόγος, Commercial Manager 3E
Όλγα Παπασωτηρίου - Οδοντίατρος
Μικαέλα Πετραντσάν - Λογιστήριο, Γερμανική Σχολή Αθηνών
Καλλιόπη Σαρατσοπούλου - Ηθοποιός/τραγουδίστρια
Ήρα Στάικου - Διευθύντρια Δικοίκησης Γερμανική Σχολή Αθηνών
Γεώργιος Συμιακάκης - Xαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Ευστράτιος Σωπύλης - Ηθοποιός 
Ναταλία Τερζή - Καθηγήτρια Γερμανικών
Χρήστος Τζιφάκης - Μουσικός, κιθάρα 
Χριστίνα Τσαμούρα - Δημοσιογράφος
Χαράλαμπος Χατζηαντωνίου - Δ/ντης INCOSMA (Καλλυντικά)  

Έχει "φύγει":
Κωνσταντίνος Πουλόπουλος - Απεβίωσε (1999)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα

Ο απόφοιτός μας γνωστός μεταφραστής Γιώργος Δεπάστας υπογράφει τη μετάφραση της αρχικής διασκευής για το θέατρο (από τον Τζακ Θορν) του έργου του Τσαρλς Ντίκενς, στην οποία βασίστηκε ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Μόσχος για να παρουσιάσει, με δική του διασκευή σε μιούζικαλ, τη συγκινητική ιστορία του Εμπενέζερ Σκρουτζ.
Το έργο ανεβαίνει στο Εθνικό Θέατρο – ΣΚΗΝΗ ΜΑΡΙΚΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΗ (REX), Πανεπιστημίου 48, τηλ. ταμείου: 2103301881 & 2103305074. Παραστάσεις μέχρι Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019.
Πληροφορίες...

Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος

Διαβάζουμε, παίζουμε και μαθαίνουμε γερμανικά. Lesen, spielen, lernen: Εκπαιδευτικά εργαστήρια και δραματοποιημένες αναγνώσεις στα γερμανικά σε μικρές ομάδες 5-10 παιδιών
Tα workshop απευθύνονται σε παιδιά από 4 ετών που μαθαίνουν γερμανικά σε αρχάριο επίπεδο (Α0-Α1-Α2) και θέλουν να βιώσουν τη γερμανική γλώσσα παίζοντας, διαβάζοντας και δημιουργώντας. Με αφετηρία το βιβλίο και μέσα από το κινητικό και το θεατρικό παιχνίδι, τα παιδιά εξασκούν το λεξιλόγιό τους και σταθεροποιούν τις γνώσεις τους στα γερμανικά ως ξένη γλώσσα.

Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...

Προκήρυξη δύο (2) άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών για θέματα α. Ελληνο-τουρκικών σχέσεων και β. Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Άμυνας

Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα

Ο απόφοιτός μας Σωτήρης Τσόγκας, γνωστός ηθοποιός, σκηνοθέτης και διευθυντής του θεάτρου “Πρόβα“ (Ηπείρου 39 & Αχαρνών, τηλ. 2108818326) παρουσιάζει στη φετινή σεζόν:

· Τη σπαρταριστή ανατρεπτική κωμωδία χαρακτήρων “Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους“ του Ρομπέρ Τομά (για δεύτερη χρονιά). Ένα έργο σπονδυλωτό, στο οποίο παρελαύνει ένα πανόραμα ανθρώπινων καταστάσεων. Το έργο είναι γραμμένο για 5 ηθοποιούς, οι οποίοι υποδύονται τους 15 ρόλους των επεισοδίων. Παραστάσεις μέχρι Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Πληροφορίες...

· Το μπεστ σέλλερ του Σταμάτη Μαλέλη “Το Τέρας και Εγώ“ (για πέμπτη χρονιά) το οποίο αναφέρεται στη συναρπαστική ιστορία ενός επιτυχημένου επαγγελματία που επί δεκαετίες ζει τη μάχη με την κατάθλιψη και τον πανικό, και τον τρόπο με τον οποίο λυτρώνεται. Παραστάσεις μέχρι Τετάρτη 17 Απριλίου 2019. Πληροφορίες...

· Επίσης, ανεβαίνει “Η Αναζήτηση“ του βραβευμένου συγγραφέα Παναγιώτη Μεντή σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη. Παραστάσεις μέχρι Τρίτη 16 Απριλίου 2019. Πληροφορίες...

· Τέλος, η Παιδική Σκηνή του θεάτρου “Πρόβα“ παρουσιάζει το παραμύθι του Αντώνη Ζιώγα “Το Μαγικό Κουτί“. Παραστάσεις μέχρι Κυριακή 21 Απριλίου 2019. Πληροφορίες...

 

 

Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα

Είναι κοντά στα Χριστούγεννα, το γιορτάζουμε πεζοπορικά!
Πάρνηθα στα ψηλά. Ανάβαση με το τελεφερίκ. Διάρκεια 4-5 ώρες. Χωρίς σημαντικές αναβάσεις.
Πιθανή στάση στο καταφύγιο Μπάφι. Επιστροφή πάλι με το τελεφερίκ.
Συμμετοχές όπως πάντα στο tasoskavadellas@gmail.com
Εύχομαι καλές γιορτές σε όλους! πάντα ψηλά! μην κρεμάτε τις αρβύλες σας!
Τάσος Καβαδέλλας DSA'71

Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi

Die Filmhistorikerin Kostoula Kaloudi spricht am Mittwoch, 19. Dezember 2018 zum Thema

Ο Νέος Γερμανικός Κινηματογράφος: μια κοινωνία σε αμφισβήτηση. H περίπτωση του Βιμ Βέντερς και του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ/
Der Neue Deutsche Film: die Infragestellung einer Gesellschaft. Der Fall Wim Wenders und Rainer Werner Fassbinder
(Vortrag auf Griechisch, Originalausschnitte auf Deutsch)

Ort: Universität Athen (ΕΚΠΑ) Raum 712 - Zeit: 15.30

Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική

Το αφιέρωμα της Γερμανικής Ευαγγελικής Εκκλησίας στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική περιλαμβάνει την επόμενη συναυλία το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, με θέμα: Musique de Noel. Η μουσική των Χριστουγέννων. Αφιέρωμα στα γαλλικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ερμηνεύει η Χορωδία Musica Sacra.
Εκκλησιαστικό όργανο: Μαρίζα Κακαβελάκη. Διευθύνει ο Χρήστος Παρασκευόπουλος.
Ώρα έναρξης: 20.00 - Διάρκεια Εκδήλωσης 50’ - Χώρος: Γερμανική Εκκλησία, οδός Σίνα 68 - Εισιτήριο: 10€, 8€ μειωμένο
Πληροφορίες: 210 3612713, προπώληση εισιτηρίων...

 

Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, στις 18:30, στο αμφιθέατρο 02 στο κτίριο Αβέρωφ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάλεξη του 2018 της σειράς Σεμιναρίων Εμβάθυνσης στην Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής, με ομιλητή τον απόφοιτό μας Αθανάσιο Απέργη, Διπλ. Πολ. Μηχ/κο Ε Μ Π, και θέμα: «Παναγιώτης Η. Σούρσος, Ο αφανής Αρχιτέκτονας ».

“Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein

Το Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου έρχεται στην Αθήνα για μία συναρπαστική βραδιά μουσικής, ως φιλανθρωπική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν υπέρ των σκοπών της “Φλόγας” (Σύλλογος Γονιών Παιδιών Με Νεοπλασματική Ασθένεια), και του Φεστιβάλ.
Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Ελληνογερμανικού Συλλόγου Philadelphia, Μονεμβασίας & Κριεζή 62–64, Μαρούσι, τηλ. 210-6848009. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 8.30μμ, τιμή εισιτηρίου 31€.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου από την ίδρυσή του πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Πληροφορίες...

 

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Ήρθε κόσμος το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου στην επίσκεψή μας στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου - Γκίκα που οργάνωσε η Λίζα Γεωμπρέ. Έγινε περιήγηση στο σπίτι και στο εργαστήριο του καλλιτέχνη στην οδό Κριεζώτου στο Κολωνάκι, που έχει δωρίσει στο Μουσείο Μπενάκη. Είδαμε έργα από όλη τη διαδρομή του και δώσαμε ραντεβού για την επόμενη συνάντηση.
Με την ευκαιρία δείτε και το βιογραφικό του ζωγράφου και ακαδημαϊκού...

Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Economia η Οικονομική Επιθεώρηση Δεκεμβρίου 2018. Περισσότερα...

Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία

Η Χορωδία Δωματίου της DSA σε συνεργασία με τη χορωδία Cantus Celestis -υπό τη διεύθυνση του κ. Χρήστου Παρασκευόπουλου- θα παρουσιάσει τη φετινή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων εν Ελλάδι. Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19:00, Ευαγγελική Εκκλησία Γερμανόγλωσσων εν Ελλάδι, Σίνα 66, 10672 Αθήνα (Κολωνάκι). Περισσότερα...

Searching for German speakers

Do you speak German? How about working in a multicultural company for the world’s leading brands? Join me in an awarded “Best Multi-Lingual Contact Center and a Great Place toWork!

Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.

Ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος Philadelphia Verein (Μονεμβασίας και Κριεζή 62 - 64, Μαρούσι, τηλ. 210 6848009) μας έστειλε την ακόλουθη πρόσκληση:

Weihnachtsfeier im Philadelphia - Haus am Donnerstag dem 13. Dezember 2018 um 19.30 Uhr

Die Mitglieder und Freunde des Vereins erwartet festliche Musik durch Schülerinnen und Schüler des Musikgymnasiums in Pallini. Zur Aufführung kommen Werke von Tellemann, Mozart, Schumann, Debussy sowie Weihnachtslieder.
Eintritt frei
Es gibt Glühwein und Weihnachtsgebäck mit feierlicher Stimmung.
Wir freuen uns auf Sie!

Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018

Ο Τομέας Μουσικής της DSA σας προσκαλεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στη φετινή χριστουγεννιάτικη συναυλία της Σχολής μας.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί αυτή τη χρονιά στο πλαίσιο μιας απογευματινής χριστουγεννιάτικης γιορτής με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, συνοδεία καφέ και γλυκού. Με τα έσοδα θα υποστηριχθούν οι κοινωνικές δράσεις της DSA.
Οι χορωδίες, η ορχήστρα, τα ανσάμπλ με κιθάρες και το ροκ συγκρότημα της Σχολής θα ερμηνεύσουν κλασικά και σύγχρονα έργα σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Ο Τομέας Μουσικής σας περιμένει! Περισσότερα...

 

Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 δίνουμε ραντεβού στις 12.00΄στην οδό Κριεζώτου 3, για να επισκεφθούμε την εξαιρετική πινακοθήκη του επιφανούς Έλληνα ζωγράφου, η οποία στεγάζεται στο σπίτι του στο Κολωνάκι, όπου διέμενε και ζωγράφιζε.
Γενική είσοδος: 9€, Άνω των 65 ετών: 7€. Δηλώστε συμμετοχή έως την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου στο e-mail: info@ex-dsathen.gr

Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank

Ο Βασίλης Ψάλτης, απόφοιτος του 1986 είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank ο μέχρι σήμερα οικονομικός διευθυντής της Τράπεζας.

"Απόφαση «ορόσημο στη νεότερη ιστορία της Alpha Bank», σύμφωνα με τη χαρακτηριστική φράση του προέδρου του Δ.Σ. της τράπεζας Βασίλη Ράπανου, αποτελεί η χθεσινή απόφαση για την τοποθέτηση του κ. Βασίλη Ψάλτη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη της ηγεσίας από τον κ. Δημήτρη Μαντζούνη.

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας συνδέθηκε από πολύ νωρίς με την πορεία της Alpha Bank, η ιστορία της οποίας πηγαίνει πίσω περίπου στο 1879, όταν ο τότε Εμπορικός Οίκος Ι.Φ. Κωστόπουλου ανέπτυξε και τραπεζικές δραστηριότητες. Με την αποχώρηση του κ. Μαντζούνη, ο οποίος εργάζεται στην Alpha Bank από το 1973 και από το 2005 είναι διευθύνων σύμβουλος, κλείνει και ένας ιστορικός κύκλος για την τράπεζα, που συνδέεται με την οικογένεια Κωστόπουλου, της οποίας μέλος ήταν ο ίδιος. Σημείο αναφοράς υπήρξε ο κ. Γιάννης Κωστόπουλος, που ηγήθηκε της τράπεζας από το 1973, όταν ακόμη ονομαζόταν Τράπεζα Εμπορικής Πίστεως."

Δείτε όλο το άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή"...

41st Weinblum Memorial lecture

Ο Georg Weinblum (* 22.01.1897; † 04.04.1974) ήταν διακεκριμένος επιστήμονας και από τους σημαντικότερους ναυπηγούς / σχεδιαστές πλοίων. Προς τιμήν του καθιερώθηκε να δίνεται κάθε χρόνο μία διάλεξη από διακεκριμένους επιστήμονες του χώρου του, διεθνής θεσμός με υψηλή απήχηση στην επιστημονική ναυπηγική κοινότητα, ο οποίος ξεκίνησε το 1978 από Γερμανούς και Αμερικανούς ακαδημαϊκούς για να τιμηθεί η σημαντική συμβολή του αείμνηστου καθηγητή στην εκπαίδευση και στην έρευνα στον τομέα της υδροδυναμικής και των κινήσεων πλοίων σε κυματισμούς. 
Ο δικός μας Απόστολος Παπανικολάου, απόφοιτος του 1967, επελέγη εφέτος να δώσει την σημαντική αυτή διάλεξη που έλαβε χώρα την 21η Νοεμβρίου 2018 στο Αμβούργο, τιμή μεγάλη που επιβεβαιώνει την διεθνή αναγνώριση του Απόστολου.

Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ

Ο Γιάννης Δρόσος, απόφοιτος του 1969, Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α. και πρώην Πρόεδρος της Ε.Π.Ο., ανέλαβε την θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ. Περισσότερα από το άρθρο της εφημερίδας Πρώτο Θέμα....

Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας

Η Κατερίνα Εξερτζόγλου είναι η νέα Γενική Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας. Η 33χρονη Κατερίνα αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών to 2003. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων «Ψυχολογία και ΜΜΕ» και «Πολιτιστική Διαχείριση» του ίδιου Πανεπιστημίου. Μέχρι το 2011 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα, σε φορείς πολιτιστικής διαχείρισης, ΜΜΕ και καλλιτεχνικούς οργανισμούς. Από το 2011 μέχρι και σήμερα, διετέλεσε Ειδική Σύμβουλος στην Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Κατά τη διάρκεια της θητείας της, μεταξύ άλλων, συμμετείχε στον σχεδιασμό και την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας, στον συντονισμό του προγράμματος της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παροχή τεχνικής βοήθειας στο Υπουργείο Εργασίας με χρηματοδότηση της SRSP, καθώς και στην πιλοτική εφαρμογή του ανοιχτού πλαισίου ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης στον Δήμο Ελευσίνας».

Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30

Ο Ορφέας στον Άδη του Jacques Offenbach, Κωμική όπερα σε τέσσερις πράξεις με τρεις αποφοίτους: την Κωνσταντίνα Ψωμά σαν ηθοποιός στον ρόλο της Ήρας και Βοηθός Σκηνοθέτη, τον Δημήτρη Γιάκα στην Μουσική Διδασκαλία και τον Δημήτρη Δημόπουλο στην Μετάφραση Ποιητικού Κειμένου.

Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“

Η Λένα Κιτσοπούλου πρωταγωνιστεί με τον ρόλο της Martha στο “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“ του Edward Albee, το οποίο ανεβαίνει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών / Ίδρυμα Ωνάση (Συγγρού 107) - Μικρή Σκηνή, από τις 12 ως τις 30 Δεκεμβρίου 2018.
 Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 21:00. Με αγγλικούς υπέρτιτλους το Σάββατο 15, την Κυριακή 16, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου.
Εισιτήρια: Κανονικό: 7, 15 € / Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12 € / Παρέα 10+ άτομα: 11 €/ Κάτοικος Γειτονιάς: 7 € / Ανεργίας, ΑμεΑ: 5 € | Συνοδός ΑμεΑ: 8 €
Τηλ.: 210 900 5 800, Δευτέρα-Κυριακή 9:00-21:00. Πληροφορίες...

Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018

Μπαίνουμε στον χειμώνα!
Εδώ στην Αττική λίγη ψύχρα, φέρτε γάντια/σκουφί η καπέλο. Μπαστούνια/νερό.
Ανάβαση 600μ. περίπου 6 ώρες πορεία. Ίσως περάσουμε και από το αρχαίο κάστρο της Ερένειας.
Όλοι έρχονται με δική τους ευθύνη. Συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com
σε ανάγκη πάρτε 6944 34 25 45πεζοπορικά Τάσος Κ. DSA'71

Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018

Η φετινή εορτή Winckelmann του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθηνών (ετήσιος απολογισμός της Διευθύντριας Katja Sporn και εορταστική ομιλία), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, ώρα έναρξης: 6μμ. Ο καθηγητής Andreas Scholl (Direktor der Antikensammlung Berlin) θα παρουσιάσει την εορταστική ομιλία με θέμα: "Aigina, Megara, Salamis. Zur Heroisierung des Verstorbenen im frühen attischen Grabrelief der Klassik". Η ομιλία θα δοθεί μετά τον ετήσιο απολογισμό της Διευθύντριας, στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου (Φειδίου 1, τηλ. 2103307400).
 Winckelmann-Feier mit Jahresbericht der Direktorin – Festvortrag von Andreas Scholl "Aigina, Megara, Salamis. Zur Heroisierung des Verstorbenen im frühen attischen Grabrelief der Klassik". Anlässlich des Geburtstages von Johann Joachim Winckelmann (1717–1768) findet am 14. Dezember 2018 im Anschluss an den Bericht der Ersten Direktorin, Katja Sporn, ein Festvortrag des Direktors der Antikensammlung Berlin, Andreas Scholl, in der Institutsbibliothek statt. Πληροφορίες ...

Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών

Η Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών, με διευθυντή τον απόφοιτό μας γνωστό μαέστρο Νίκο Αθηναίο, ξεκινά τον πέμπτο κύκλο συναυλιών της στην Αττική. Στις 4 συναυλίες του πέμπτου κύκλου θα ακουστούν έργα των W.A.Mozart, G.F.Händel, Josef Suk. Σολίστ Xριστίνα Παντελίδου, όμποε ντ’αμόρε. Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Αθηναίος. Πρώτη συναυλία: Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, ώρα έναρξης: 8.30μμ, είσοδος ελεύθερη. ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ (αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής“), Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17 – 19, πλησίον Χίλτον – στάση μετρό “Ευαγγελισμός. Θα επακολουθήσουν άλλες 3 ίδιες συναυλίες στο Λαύριο, την Ελευσίνα και το Ίλιον. Περισσότερα...

“Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018

Με αφορμή τον ερχομό των Χριστουγέννων, θα παρουσιαστεί συναυλία με το φωνητικό σύνολο Eklipsis, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ματθαίου Λεγάκη, στη Γερμανική Εκκλησία Αθηνών.
Θα ακουστούν έργα μεγάλων συνθετών, όπως J.Verdi, G.Holst, J.Brahms, J.Rutter, O.Gjeilo, P.Casals, E.Morricone, Δ.Μηνακάκη. κ.ά., που υμνούν την Παρθένο και τη γέννηση του Χριστού, αλλά και έργα εορταστικού περιεχομένου μεγάλων διασκευαστών της φωνητικής μουσικής για γυναικείο φωνητικό σύνολο. Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 8μμ., Γερμανική Εκκλησία Αθηνών, Σίνα 68, Διάρκεια: 80’ με διάλειμμα, Γενική είσοδος: 10€, 8€ (Παιδικό, Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ), Τηλ. Κρατήσεων: 2106755226. Πληροφορίες & προπώληση εισιτηρίων... 

Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah

Στο καινούργιο ατελιέ και showroom της αποφοίτου μας Paula Lakah κοντά στην Ακρόπολη, θα ανακαλύψετε γλυπτά - κοσμήματα -χρηστικά αντικείμενα design - φωτεινά σινιάλα και μοναδικά τραπέζια.
Σας περιμένει ζεστός καφές και home made brownies! Τετάρτη 5 και Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου, από 4μμ μέχρι 10μμ. Καρατζά 9, Κουκάκι, τηλ. 6936745002
Μπορείτε να επισκεφθείτε το ατελιέ και άλλες μέρες, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Φωτογραφίες της δουλειάς της Paula...

PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών / Πόρτα Ανοιχτή διοργανώνει Ρεσιτάλ Μουσικής στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" την Κυριακή 9/12/2018 και ώρα 19:00 με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"

Ο απόφοιτός μας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύει στο πιάνο τους συντελεστές της μουσικοθεατρικής βραδιάς «Βάγκνερ και Νίτσε» την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 και Μέρλιν 1, τηλ. 210 3611206. Ώρα έναρξης: 20.30.
Λαμβάνουν μέρος οι: Μάγδα Μαυρογιάννη ως Ελίζαμπεθ Φόρστερ, ΛουΣαλομέ, Κόζιμα Βάγκνερ, σκηνοθετική επιμέλεια, ερμηνεία Άννα Στυλιανάκη Σοπράνο Φώτης Παπαθανασίου ως Ρ. Βάγκνερ Δημήτρης Λαμπρέλης καθηγητής Φιλοσοφίας Παντείου Παν/μίου Πληροφορίες...

 1. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 2. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 3. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 4. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 5. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 6. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 7. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 8. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 9. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 10. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 11. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 12. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 13. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 14. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 15. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 16. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 17. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 18. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 19. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 20. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 21. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 22. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 23. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 24. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 25. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 26. 6. Newsletter der Open Space Edition
 27. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 28. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 29. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 30. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 31. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 32. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 33. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 34. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 35. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 36. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 37. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 38. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 39. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 40. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 41. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 42. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 43. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 44. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 45. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 46. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 47. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 48. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 49. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 50. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 51. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 52. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 53. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 54. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 55. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 56. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 57. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 58. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 59. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 60. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 61. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 62. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 63. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 64. 5. Newsletter der Open Space Edition
 65. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 66. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 67. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 68. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 69. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 70. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 71. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 72. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 73. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 74. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 75. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 76. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 77. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 78. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 79. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 80. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 81. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 82. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 83. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 84. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 85. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 86. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 87. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα
 88. Η Academica με την Fanny Ardant στην “Κασσάνδρα”
 89. Για τον Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη μας στη Μόσχα
 90. Ο Πρέσβης κ. Jens Plötner στις 6.9 στο Philadelphia
 91. Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης: Η επόμενη μέρα
 92. Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου
 93. Καλοκαιρινές εκπτώσεις και προσφορές σε βιβλία και άλλα είδη
 94. "Süsse Zitronen und bittere Lieder"
 95. "Strings in Motion" - 30 Αυγούστου
 96. Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 97. Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου στο liberal
 98. “Περιμένοντας τον γαμπρό“
 99. Η φωνή του Ρίτσου στην «Τέταρτη διάσταση»
 100. Ελευθερουδάκης Διεθνές Βιβλιοπωλείο
 101. Newsletter der Griechenland Zeitung
 102. "Τα πραγματικά ασύμμετρα φαινόμενα"
 103. «Απο-δράσεις» στην Κορώνη Μεσσηνίας
 104. «Γ. Ντάισελμπλουμ: εκ βαθέων εξομολογήσεις για την ελληνική κρίση»
 105. Διάκριση για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη
 106. Genesis - 4th Molyvos International Music Festival - August 2018
 107. Ανακοίνωση για το "montags"
 108. 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 109. Πέθανε ο Μάνος Ελευθερίου
 110. “Ποιος φοβάται τους Δελφούς;“
 111. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Η Εστία Άγιος Νικόλαος"
 112. Τελετή Αποφοίτησης 2018
 113. Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία
 114. Θερινό παζλ μιζέριας στην Αθήνα
 115. SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)
 116. “Το πάθος του Τάνγκο και VOCAL CHEESE“
 117. Φωτογραφίες και συναντήσεις εν όψει της εκδήλωσης των καθηγητών
 118. Τάσος Γιαννίτσης - Ευανθία Ρεμπούτσικα
 119. Ο Πάνος Λασκαρίδης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς
 120. Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας
 121. Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης. Ναι, μπορείς κι εσύ. Einsendeschluss.
 122. Κυριακάτικες μουσικές στον κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 123. "Φτερά Παγωνιού" με την Αμαλία Γιαννοπούλου και τη Νάνα Παπαδάκη
 124. Kinderclub Lesen, Spielen, Lernen – Ιούνιος 2018
 125. Πρόσκληση 8ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum
 126. Χαρά Καλομοίρη: 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018
 127. Η Μαίρη Χρηστέα συμμετέχει στην έκθεση "κέλυφος // η πολιτική της ύπαρξης"
 128. Απεβίωσε η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Ulrike Wulf-Rheidt
 129. Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στο "20 + 1 Λαϊκα Τραγούδια"
 130. Το μέλλον της ΕΕ
 131. Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους
 132. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στην παράσταση 2 COVER την Κυριακή 10 Ιουνίου
 133. Ο Mario Zefffiri στην Norma του Bellini
 134. «Ωδή Παραλίων Πετρωμάτων» την Παρασκευή 8 Ιουνίου
 135. "Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες"
 136. "Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος
 137. "Πριν το πέρασμα" Μαρία Σούμπερτ - πρόσκληση
 138. “Ο πρώτος σταθμος” στο Γκάζι στις 31 Μαΐου
 139. “Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2018”
 140. Virtuelle Karrieremesse am 06.06.18
 141. Ulrike Wulf-Rheidt: Der Vergangenheit eine Zukunft
 142. Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων
 143. Σίκινος: Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια
 144. Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά
 145. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : Second Nature έως 10 Ιουνίου
 146. "Κολλάει - Ξεκολλάει"
 147. «Αναγνώσεις» 24-26 Μαΐου 2018
 148. Φιλανθρωπικό crowd funding
 149. Μαρία Σούμπερτ: "Πριν το πέρασμα"
 150. Σημαντική διάκριση του Τάκη Μαθιόπουλου
 151. Franz Kafka στο Goethe
 152. Αγγελίες για προσφορά εργασίας
 153. Ξένια Κουναλάκη: Το «Μακεδονικό» και η κυβέρνηση
 154. Γιατι πρέπει να χορηγθεί άσυλο στους 8
 155. "Τα Νέα" για την Βίκυ Βολιώτη
 156. Economia: The Future of Money
 157. Ζητείται Καθηγητής Φυσικής Αγωγής για Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο
 158. Ζητούνται Δικηγόροι - Συνεργάτες
 159. Οι εξελίξεις στην υπόθεση των "Οκτώ"
 160. Η LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. ζητά γερμανόφωνο μηχανολόγο μηχανικό
 161. … in einer Ruhe die wundernimmt« 17 Μαΐου
 162. Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 163. Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο για 5η χρονιά
 164. Kinoabend στις 11 Μαΐου στην Aula
 165. Ο Χρίστος Τζιφάκης στο ΙΣΝ στις 26 Μαΐου
 166. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 3ος Κύκλος
 167. Η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί Franz Xaver Kroetz
 168. Ο Πάνος Λουκάκος για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
 169. Η Άννα Φιλίνη στις 11 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης Art Prisma
 170. Η Πηνελόπη Κουγιανού-Γκόλντμπεργκ, απόφοιτος του 1981, στην κορυφή της Παγκόσμιας Τράπεζας
 171. Αγγελική Παπανδρέου στις 12 Μαΐου
 172. Wandertag#82: Μόλα-Μαλακάσα Κυριακή 13 Μαΐου 2018
 173. „Wassermanagement im Amphiareion von Oropos“
 174. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά βοηθό διοργάνωσης εκδηλώσεων
 175. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά υπάλληλο στην καθαριότητα
 176. Ο Πολυχώρος MABRIDA με μια ματιά
 177. FES: Second Progressive Youth Academy
 178. Πρώτοι στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας!
 179. "Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα σε έναν τόπο"
 180. Ένα έργο της Λίζας Γεωμπρέ από τις "Μπλε Ιστορίες"
 181. "Βρίζοντας το κοινό" του Peter Handke
 182. “Η χώρα των πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας
 183. Μέχρι τα μέσα Μαΐου “Ο αδαής και ο παράφρων”
 184. Griechenland aus der Sicht der deutschen Besatzungssoldaten (1941-1944)
 185. KinderDocs: "The Lagoon" του Aaron Schock 22.4.2018
 186. Empty-Nest Syndrom: Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι.
 187. ΤρίοΤρίλαλον την Πέμπτη 26 Απριλίου στο Θησείο
 188. Πλατεία Παναγιώτη Δημ. Στάμου
 189. «Golden Dawn Girls» στις 18 Απριλίου
 190. “Οι λύκοι επιστρέφουν“ σε μετάφραση Φοίβου Πιομπίνου
 191. Οικονομική Επιθεώρηση - Απρίλιος 2018
 192. KAS: Υποτροφίες σε φοιτητές για Olympia Summer Academy
 193. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Δευτέρα 23 Απριλίου
 194. "Νέες έρευνες σε πρώιμα ελληνικά ιερά..." DAI 19-21.4
 195. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Μαζί για το Παιδί"
 196. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 197. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην ΕΡΤ2
 198. Friedrich - Ebert - Stiftung Athen: Αλληλεγγύη και Αντίσταση
 199. Ζητούνται δερματολόγοι για μεγάλη κλινική της Ελβετίας
 200. Συνέντευξη του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο LIFO
 201. Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης ζωγραφίζει την "Οκτάνα"
 202. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)
 203. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά Φυσικό/Βιολόγο
 204. Μία φωτογραφία του Βασίλη Σακελλαράκη
 205. Έφυγε ο Βασίλης Σακελλαράκης
 206. Ζητείται νεαρός ηθοποιός που να ξέρει πολύ καλά Γερμανικά
 207. Κ.Γονή-Αλ.Κακλαμάνος-Μ.Παναγιωτίδη ανάμεσα στους υποτρόφους του ΙΣΝ
 208. Η ορχήστρα ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική
 209. Εν φωναίς ασμάτων: Σάββατο 31.03.2018
 210. Wandertag#81 Κατσιμίδι κοντά στο Τατόι 1.4
 211. «La grande Mademoiselle – La vie de Coco Chanel» 19-20 Απριλίου
 212. Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης 26.3
 213. Η Χριστίνα Βάζου στην ΕΡΤ3
 214. Τραγούδια χωρίς λόγια: Αμαλία Γιαννοπούλου - Δημήτρης Γιάκας
 215. MÄRZBÜHNE - NOTOS PLUS
 216. Analyse: Muskelspiele im östlichen Mittelmeer
 217. DAI: "Die homerische Urodyssee...
 218. Κατερίνα Αρβανιτάκη: "το ΕΓΩ και το ΑΛΛΟ"
 219. Δελτίο Τύπου: Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 220. Έκθεση με έργα των μαθητών στην Γερμανική Σχολή
 221. Academica: Αφιέρωμα στον Roland Dyens
 222. Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 223. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά παιδαγωγούς
 224. «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου
 225. Νίκος Κωστόπουλος: "Χωρίς Αυταπάτες"
 226. Clubabend: „Deutsche Spuren in Griechenland“
 227. «Πολιτικές Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων»
 228. «Ο διάλογος του Βερολίνου» την Κυριακή 11 Μαρτίου
 229. Ασφάλεια και Σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια
 230. Η χώρα σε αναθεωρητική προοπτική
 231. Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΘΕΜΕΛΗ στον Ιανό
 232. Θεοδόσης Δαυλός: "Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου"
 233. Ο Mario Zeffiri στο Ελσίνκι
 234. Η Ευρώπη στον Δρόμο της Αλληλεγγύης;
 235. 11ο Global Media Forum (GMF) της Deutsche Welle
 236. “Από την Αφρική με αγάπη – Ελληνοαιθιοπικά”
 237. Wandertag#80: Χαμηλά στην βόρειο-ανατολική Πάρνηθα Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
 238. “Das Heilige Tor am Kerameikos von Athen“
 239. Η Academica στην Ελευσίνα και στο Αιγάλεω
 240. Ρήγας Βελεστινλής: Ο Μεγάλος Οραματιστής
 241. Δημήτρης Ηλιόπουλος: "Πραγματογνωμοσύνες"
 242. Αλεξάνδρα Νομίδου: 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 243. «Πενθεσίλεια» του Heinrich von Kleist
 244. Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για Καβαφικές Σπουδές
 245. KinderDocs: The Perfect SELFIE από Δήμητρα Κουζή
 246. Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
 247. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 23.02
 248. "Η φλόγα της προσφοράς" απο τους Safers
 249. Ημερολόγιο από τη Νηπιακή Αγωγή
 250. Ο Ευάγγελος Αντώναρος διεγράφη από τη ΝΔ
 251. «Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ» από την ΕφΣυν
 252. Γκαλά Όπερας 22 Φεβρουαρίου με Δημήτρη Γιάκα
 253. "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)" του Γιάννη Ρίτσου
 254. Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος για το Σκοπιανό
 255. “Αστική οικία στο Χαλάνδρι” στις 15 Φεβρουαρίου
 256. Clubabend im Februar: 22.02.2018
 257. Faschingsbrunch bei Philadelphia
 258. “Εν χορδαίς και οργάνω” στις 11.2.2018
 259. DAI: Εκδηλώσεις Α' εξαμήνου 2018
 260. Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 261. Ομιλία της Αναστασίας Καλαντζή–Αζίζι
 262. Διάλεξη της Ν. Μαρινάτου: The New Minoan Religion: Was Evans or Nilsson Right?
 263. "Ακρωτήρι, Σαντορίνη: Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας"
 264. NOTOS PLUS: παρουσίαση του έργου της Jenny Erpenbeck
 265. Wandertag #79: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
 266. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο "Έγκλημα στο Ντράφι"
 267. Ελίζα Παναγιωτάτου: “Τεχνικές Κολύμβησης”
 268. Η Κατερίνα Μητσοτάκη εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Barnes
 269. Δημήτρης Μπελαντής: Ο Στάλιν στην Κολιμά
 270. Wandertag #78: Παρνασσός Σάββατο 27 ΙΑΝ 2018
 271. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου at Bios
 272. Κάλλας: "Η Ζωή μου, η Τέχνη μου"
 273. "Ο Αδαής και ο Παράφρων" σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 274. KINDERCLUB Lesen, Spielen, Lernen
 275. Friedrich Ebert Stiftung:«Ποιο μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία;»
 276. «Μέσα από τον φακό του Νισήμ Λεβή: μια οικογένεια, μια εποχή»
 277. Συναυλία με συνθέσεις του αποφοίτου μας Θάνου Γιάκα στον ΙΑΝΟ
 278. Ημέρα Πληροφόρησης: Σάββατο 21 Ιανουαρίου
 279. 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids
 280. Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ
 281. Wandertag #77: Περίπατος Υμηττού - Κυριακή 21 Ιανουαρίου
 282. Η κριτική επαινεί το "Πεερ Γκυντ"
 283. Δημήτρης Δημόπουλος: «Το λυκόφως των χρεών»
 284. Το Reload Greece στο Μόναχο
 285. Das literarische Quartett: 26.1.2018
 286. Newsletter του Συμβουλίου της DSA
 287. Μέρες καριέρας για γερμανόφωνους γιατρούς
 288. Βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017»
 289. Philadelphia: Klavierkonzert zum Neuen Jahr und Anschnitt der Vassilopita
 290. Harry Potter Concert 18-19.12.2017
 291. Wandertag #75: Κυριακή 7 Ιανουαρίου
 292. Ο Γιώργος Ευγενίδης αρθρογραφεί στο reader.gr
 293. Δημήτρης Γιάκας: «Μελωδικά Χριστούγεννα»
 294. Γιάννης Παπαθανασίου: "8 Μήνες"
 295. "Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου"
 296. Κιτσοπούλου-Αντιγόνη-Lonely Planet
 297. Ο ρόλος του CERN: από τη σωματιδιακή φυσική στην κοινωνία
 298. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών ...
 299. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στις 15.12.2017
 300. “Musica Sacra”: “Gloria in Excelsis Deo”
 301. Ο Marco Struecker πρώτος στον Τμήμα Υπηρεσιών του ΕΒΕΑ
 302. Νίκος Αθηναίος: Πανηγυρική εναρκτήρια συναυλία εγκαινίων
 303. Βάλτερ Πούχνερ: Ο Φωτεινός Ίσκιος
 304. «La Callas obscure». Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 8μμ.
 305. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 5ο Gala Όπερας
 306. Wandertag #74: 10 Δεκεμβρίου 2017 - Πάρνηθα Πλατύ Βουνό
 307. Goethe-Institut Athen: Erfinderland Deutschland
 308. “Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση, η Γερμανία και η επιστροφή των εθνικισμών“
 309. KINDERCLUB Lesen, Spielen, Lernen - για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά
 310. Το κορίτσι από τη Γερμανία
 311. Winckelmann-Feier στο DAI 15.12
 312. «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει»
 313. Paula Lakah: Εκθεσιακός χώρος και Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 314. Ο Παύλος Αγιαννίδης στο protagon
 315. ''Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ'' στις 2 Δεκεμβρίου
 316. Ο Τάσος Γιαννίτσης παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του Προέδρου της Κύπρου Γιώργου Βασιλείου
 317. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει Πέερ Γκυντ
 318. "FAIRPLAY Ο Νεραϊδοακρίδος" 29.11.2017
 319. Η Θάλεια Ματίκα στον “Θείο Βάνια“
 320. 14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών 2017
 321. Ο Marco Struecker στις εκλογές του ΕΒΕΑ
 322. Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2017
 323. Προεδρία: Οικοδομώντας το Μέλλον
 324. Ο Ιπποκράτης Μυλωνάς υποψήφιος του Δικηγορικού Συλλόγου
 325. Οι Εκδόσεις Παρισιάνου παρουσίαζουν τα καινούργια Παιδικά Βιβλία
 326. «Το μάθημα των Γερμανικών ως Β΄ Ξένη Γλώσσα σε εποχές Κρίσης
 327. «Τα νιάτα παίζουν μουσική» 23.11.2017
 328. "Eternal U Inc." από την Κυριακή Γονή
 329. Η Γερμανική Αναγέννηση στην Εκκλησιαστική Μεταρρύθμιση
 330. Wandertag #73: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 - Πάρνηθα Ξεροβούνι
 331. "Ορφέας" του Claudio Monteverdi στο Μέγαρο
 332. "Ημερολόγιο ενός Τρελού"
 333. Βίκυ Βολιώτη: Αύγουστος
 334. Η Μανταλίνα Ψωμά στην εκπομπή "Εικαστικοί ΙΙ"
 335. Θανάσης Απέργης: Διάλεξη στο DAI για τον Παναγιώτη Σούρσο
 336. Βασίλης Κουκαλάνι: America Square
 337. Μαρία Σούμπερτ: Θεαθήναι.com
 338. Nowhere to hide του Zaradasht Ahmed
 339. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017
 340. "Success Story" του Νίκου Περάκη
 341. Συνεχίζεται "Το Τέρας και Εγώ"
 342. Επισκεφθείτε την έκθεση #NeapolisAthina
 343. Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος στο ΒΗΜΑ
 344. Η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ
 345. «Χανς - Μέσα στο Ένα το Πολύ»
 346. Aspects of an Emerging World: Part C
 347. Clubabend im November
 348. Η τάξη του '63 γιορτάζει τα 60 χρόνια της
 349. Το κλείσιμο του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ
 350. Wandertag#72: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 - Tατόι
 351. 40 Jahre Athener Germanistik
 352. Αλεξάνδρα Νομίδου: "Γύρω από το πιάνο"
 353. Η Maerzbuehne ανεβάζει Λούθηρο
 354. "Αλκυονίδες μέρες" στις 26 Οκτωβρίου
 355. «Γιατρέ υποφέρω...» από την Χριστίνα Βάζου
 356. Χρήστος Μπαλόγλου: Πέργαμος-Αττάλεια...
 357. «Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street»
 358. «Ένα Διαφορετικό Χειμωνιάτικο Ταξίδι»
 359. "Η Αλχημεία του Σινεμά" την Τρίτη 31 Οκτωβρίου
 360. #NeapolisAthina και τώρα και τότε
 361. Ξενάγηση στους χώρους της Αθήνας της Κατοχής
 362. Νέο Πρόγραμμα KinderDocs 2017-2018
 363. Konzertabend: “Welt von Gestern” 25.10.2017
 364. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης στη 12μελή ομάδα συμβούλων της ΝΔ
 365. «Αθήνα - Παρίσι, χθες και σήμερα»
 366. «CULTURE SCAPES GRIECHENLAND»
 367. Δρ. Χρήστος Μπαλόγλου: «Ο Αριστοτέλης ως Πολεοδόμος»
 368. Η Λένα Κιτσοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους στο PASSPORT
 369. «Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»
 370. Ιφιγένεια του Κώστα Παπακωστόπουλου
 371. «Το πράσινο μου το φουστανάκι»
 372. "Panopticon" στην γκαλερί Depo Darm
 373. Μαρία Κάλλας: Μέσα από τα μάτια της αδελφής της
 374. Η Ξένια Κουναλάκη για την Καταλωνία
 375. KinderDocs 2017-2018: Οκτώβριος-Απρίλιος
 376. Σεμινάριο Γερμανικής Νομικής Ορολογίας
 377. «Η μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart
 378. Ίδρυμα Friedrich Ebert: Πολιτικό Σινεμά
 379. "Αμύντας" με την Βίκυ Βολιώτη στο Ηρώδειο
 380. ANGST του Stefan Zweig 8 και 22 Οκτωβρίου
 381. Το "Μονόπετρο του Πύργου" επιστρέφει
 382. Παρακολουθείτε τακτικά τις Αγγελίες
 383. Ο Mario Zeffiri στο Μέγαρο Μουσικής
 384. Ο αιώνια Έλληνας Πίτερ Χολ
 385. Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση
 386. 14α Καβάφεια
 387. Aspects of an Emerging World: Part B
 388. Μικρή Ερωτική Ιστορία – Μουσικές των Πόλεων
 389. Η Έλενα Χατζηιωάννου για την Ιωάννα Μπουραζοπούλου
 390. «Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος»
 391. Katerina Vatsella
 392. Εισαγωγή στα πανεπιστήμια
 393. «Μα γιατί μου φταίνε όλα;!» (Το βιβλίο της γκρίνιας)
 394. "Το Μικρό Εγώ ειμ' Εγώ" (Das kleine Ich-bin-Ich)
 395. Η Μαρία Μπάρλου στο "Begegnung"
 396. Η Βίκυ Βολιώτη στο Ηρώδειο
 397. Πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Friedrich Ebert
 398. The IMTe Reports
 399. Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 400. Βιβλίο της Wendula Michl στην GZ
 401. Η Gisela Hansen ευχαριστεί
 402. Μαγευτική βραδιά πανσελήνου στη Ρωμαϊκή Αγορά
 403. Φωτογραφίας το ανάγνωσμα...
 404. "Κάποτε ένα περιοδικό..."
 405. Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet
 406. Η μετά θάνατον «ζωή» του Ελβις…
 407. Απεβίωσε η Όλυ Ψυχοπαίδη
 408. DAI: Συνέδριο ΑΙΓΕΙΡΟΣ - Call for papers
 409. Waldemar Petersen
 410. Γιοχάνες Παπαλέκας
 411. Ξένια Κουναλάκη: Το κορίτσι χωρίς όνομα
 412. Ο Werner Hoyer για 6 ακόμη χρόνια πρόεδρος της ΕΤΕπ
 413. Το Ι.Λ.Μ.Ρ. τιμά την Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη
 414. Ο Ηλίας Μακρής στην ΕΡΤ
 415. Η Vicky Pryce στο reporter.gr
 416. Ο 50χρονος Jens Plötner νέος πρέσβης
 417. Εκθέσεις στο Ίδρυμα Μπελλώνια
 418. «Γερμανικά Ίχνη» στην Αθήνα
 419. Τα (βρόμικα) μυστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου
 420. Ο Γκαίμπελς στην Γερμανική Σχολή το 1936
 421. Νίκος Κυριαζής: "Η πόλη των αγίων"
 422. 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου
 423. Παράταση στην υποβολή αιτήσεων IPS
 424. Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου 18.7 - 5.8
 425. Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στα Κουφονήσια
 426. «Ο Κήπος βλέπει»
 427. Τρίτο εργαστήριο κεραμικής στο DAI
 428. «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών»
 429. 3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας
 430. Η Nuntius ζητά άτομα στο Βερολίνο
 431. Ο Peter Schoof μας αποχαιρετά
 432. Η προοπτική των Γερμανικών εκλογών
 433. Στην Ακρόπολη Μυκηνών 8.7.2017
 434. "Ακρωνύμια" του Μανώλη Γλέζου
 435. Σχοινοβάτες της κανονικότητας
 436. Ελευθέριος Λεβαντής: "Αλοιφή για γέρους"
 437. Ιάκωβος Ρήγος: Ελαφρές Κατασκευές
 438. «Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Αχμέντ»
 439. «Ο Μεγάλος Πόλεμος» στο Τριανόν 29.6-5.5.17
 440. Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο
 441. «Συμφωνία από τον Τρίτο Κόσμο»
 442. Φιλόλογοι - Απόφοιτοι
 443. Απεβίωσε ο Helmut Kohl
 444. Προσφορά σχολικών βιβλίων
 445. RESPECT ΒΡΕ! από τη Λένα Μερίκα
 446. Συναυλίες από τη Χαρά Καλομοίρη
 447. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου
 448. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 26ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, 28.6.2017
 449. Υποτροφίες από Friedrich-Ebert-Stiftung
 450. Sommerfest 2017 και βραβεία των καθηγητών γερμανικών
 451. Παρέμβαση Τ. Γιαννίτση στο Συνέδριο του Κύκλου Ιδεών
 452. "Η Δύσκολη Ευρώπη" στον Ιανό
 453. "Πέρα από τα σύνορα" στις 22 Ιουνίου στο Ηρώδειο
 454. Αναζήτηση στέγης στο Μαρούσι
 455. 'Ένα νησί δεδομένων' για έφηβους 13-17 ετών
 456. Ο Manfred Weber στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου
 457. Ο Πάνος Λουκάκος στην Athens Voice
 458. Τάσος Γιαννίτσης: "Εμετός"
 459. Volksbühne στην Αθήνα
 460. MOSAICO HOUSE
 461. Μία συζήτηση με την Λητώ Ντάκου
 462. CSD Athen (athens Pride) 10.6.2017
 463. Botschafts-Bulletin May 2017
 464. Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 2017
 465. Ο Werner Hermann εκθέτει
 466. “The Itinerary - Tracing the Refugee Routes”
 467. Österreichische Botschaft: Newsletter Juni 2017
 468. Ελληνογερμανικό δημοσιογραφικό βραβείο «Ελένη Βλάχου» 2017
 469. Hans Fallada: ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΑΝΘΡΩΠΑΚΟ;
 470. Ο Νίκος Αθηναίος στις 31 Μαΐου στο Ωδείο Αθηνών
 471. Ενοικίαση μεζονέτας
 472. Στέργιος Στάμος: Γεωγραφίες
 473. Wandertag#69: Σμόλικας 2631μ. 2-5 Ιούνη 2017
 474. Πολυτελές ακίνητο σε εξαιρετική τοποθεσία στα βόρεια της Αθήνας.
 475. Wandertag = Τάσος Καβαδέλλας
 476. Εθελοντές για ένα "success story"
 477. Μας "άφησε" ο Günter Dietz
 478. Πάνος Λουκάκος: Πού είναι η φρουρά;
 479. Bild, Denkmal und Grabung in der...
 480. Musica Sacra am Donnerstag, dem 1. Juni
 481. Ο Νίκος Αθηναίος με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
 482. Ο Παντελής για τον Πλάτωνα Παντελούρη
 483. Η Skoufa Gallery στο ART ATHINA
 484. Παρακολουθείτε τις αγγελίες μας
 485. Αγώνας 5 και 10 χλμ στα Νέα Στύρα
 486. Ένωση Αποφοίτων Νομικών Γερμανικών Πανεπιστημίων
 487. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη στην κυριακάτικη "Ελευθερία του τύπου"
 488. Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών 19/5
 489. Κωνσταντίνα Ψωμά: "Siroe, Re di Persia"
 490. Ο Νίκος Αθηναίος στις 18 Μαΐου
 491. Η Σόφη Καζάζη το 1933 στην Αραχώβης
 492. Ο Έρωτας στη Μουσική
 493. Wandertag #68: Φλαμπουρίτσα-μικρή Zήρια 7 Μαΐου
 494. Τυραννόσαυροι ΡΕΞ της Λένας Κιτσοπούλου
 495. Klubabend am 10. Mai
 496. 20 Γερμανόπουλα έκαναν μάθημα στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου
 497. Λαβύρινθοι, γνωσιολογικά ρήγματα, φιλοσοφικά σπαράγματα και παραμυθίες
 498. Δημήτρης Γιάκας εντός και εκτός Αθηνών
 499. Χαρίλαος Τρικούπης. Ο πολιτικός του «Τις πταίει;» και του «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν»
 500. Ολυμπία: Αναστηλώθηκε σπάνιος κίονας της εποχής των Πτολεμαίων


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ