«Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης

Ο απόφοιτός μας Γιώργος Δεπάστας υπογράφει τη μετάφραση στο έργο-μύθος του Μπέρνχαρντ που ανεβαίνει για πρώτη φορά στο Θέατρο Τέχνης με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών (Λουκία Μιχαλοπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Αργύρης Ξάφης) και σε σκηνοθεσία της Μαρίας Πρωτόπαππα.
Ο Αυστριακός Τόμας Μπέρνχαρντ (1931-1989) δανείζεται στοιχεία από την πραγματική ιστορία του συμπατριώτη του φιλόσοφου της λογικής της απεικονιστικής θεωρίας του νοήματος της γλώσσας, Λούντβιχ Βίτγκενστάιν (1889-1951), των αδελφών του και του ανιψιού του Πολ. Η αλληγορία του θίγει την υποκρισία των Αυστριακών, σχετικά με την συμβολή τους στα εγκλήματα του Γ΄ Ράιχ κατά της ανθρωπότητας, και αποκαλύπτει την αυταπάτη της αθωότητας καθώς και την βλακεία που διακρίνει το ανθρώπινο είδος εν γένει, μιας και παραβλέποντας αυτά τα εγκλήματα εξακολουθεί να διατηρεί την ψευδαίσθηση μιας υπαρξιακής ανωτερότητας.
Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν – Υπόγειο, Πεσμαζόγλου 5, τηλέφωνο ταμείου: 2103228706.
Παραστάσεις από 18/10/2019 έως 12/1/2020 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή. Ώρες Τε 20:00, Πε-Πα 21:15, Σα 21:15, Κυ 20:00
Τιμές εισιτηρίων Τετάρτη & Παρασκευή: 15€ κανονικό, 12€ φοιτητικό, 10€ ανέργων, Πέμπτη: 10€ γενική είσοδος. Σάββατο-Κυριακή: 18€ κανονικό, 15€ μειωμένο. Περισσότερα...

Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη

Ο Πάνος Λασκαρίδης, Πρόεδρος του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη δώρισε ένα Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ανοικτής θαλάσσης, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Δείτε το άρθρο της  εφημερίδας "Η Καθημερινη", που δημοσιεύτηκε την 4.10.2019...

Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη

Αγαπητοί φίλοι,
με συγκίνηση διάβασα το κείμενο της Ελένης Πάσχου και την τυχαία ανεύρεσή της άκοπης διδακτορικής διατριβής του καθηγητή μας Οδυσσέα Λαμψίδη. Καθώς είμαι επαγγελματίας Βυζαντινολόγος, επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι πέρα από τα ευρύτερα «ποντιακά» του ενδιαφέροντα, ο Λαμψίδης ήταν ένας διεθνούς κύρους βυζαντινολόγος φιλόλογος που προσέφερε στέρεες εκδόσεις σημαντικών βυζαντινών κειμένων, ειδικότερα στον χώρο της ιστοριογραφίας και της αγιολογίας των μέσων χρόνων (9ος-12ος αιώνας). Είχα την χαρά να τον συνάντησω το 1981 στο 16ο Διεθνές Βυζαντινολογικό Συνέδριο στη Βιέννη (εγώ βρισκόμουν εκεί ως προπτυχιακός φοιτητής της Βυζαντινολογίας από το Μόναχο). Εξεπλάγη όταν έμαθε πως ήθελα να γίνω βυζαντινολόγος κι έτσι κρατήσαμε επαφή, ανταλλάσσοντας απόψεις για αυτά που μας απασχολούσαν στην έρευνά μας. Αποδείχτηκε ένας θαυμάσιος άνθρωπος, βαθιά συναισθηματικός και με ευρύτατη καλλιέργεια. Ίσως ορισμένοι από τους παλαιότερους να θυμούνται ότι μετέφραζε γερμανική ποίηση στα ελληνικά. Μια μικρή συλλογή του τέτοιων μεταφράσεων εξέδωσε το 1977 με το ψευδώνυμο Ul. Fotinos (Ul = Ulisses). Με προτροπή του τότε διεθυντή της Σχολής Dr. Zeidler, βιβλίο μοιράστηκε στους αποφοίτους της χρονιάς. Το έχω ακόμη στη βιβλιοθήκη μου και τον θυμάμαι σαν δάσκαλο και σοφό συνάδελφο.
Με τους χαιρετισμούς μου από την Κύπρο και (τώρα) την Φρανκφούρτη,
Παναγιώτης Αγαπητός
(αποφοίτος του 1977, καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, ερευνητικός εταίρος του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ για την Ιστορία του Ευρωπαϊκού Δικαίου, Φρανκφούρτη)

Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη

Ο Γεράσιμος Μονοκρούσος, απόφοιτος του 1975, μας έστειλε κάτι τελείως άγνωστο σε εμάς μέχρι τώρα, ένα μοναδικό κείμενο ντοκουμέντο, που δημοσιεύουμε μαζί με τα σχόλια του συμμαθητή μας:

Αγαπητοί συναπόφοιτοι!
Καθημερινά ανατρέχω στην καταπληκτική ιστοσελίδα που έχει δημιουργήσει και τόσο επιμελώς φροντίζει ο Σύλλογος με τα άξια μέλη του.
Συγκινήθηκα με την αναφορά στον αείμνηστο Δάσκαλο. Ο πόλεμος τον βρίσκει ανθυπίλαρχο του ιππικού.
Θα υπηρετήσει την πατρίδα του και θα πολεμήσει στην Αλβανία το 40-41.
Εγραψε το 1948 αυτοβιογραφικό διήγημα: "Η μάχη της Σούχας" δημοσιευμένο στο περιοδικό "Κένταυρος".
Eπισυνάπτω αντίγραφο του πρωτοτύπου για το αρχείο της Σχολής και του Συλλόγου
Το ντοκουμέντο μου το διέθεσε ο ιστορικός ερευνητής (μηχανολόγος ) και φίλος κ. Αλέξανδρος Στεφανίδης, ο οποίος χαρκτηριστικά ανέφερε σε ομιλία μνήμης στον σύλλογο «Υψηλάντης» του οποίου διετέλεσε πρόεδρος ο Καθηγητής μας «Πίσω και μέσα στο διήγημα αυτό διακρίνουμε την στάση του Ουλαμαγού Ανθυπίλαρχου που δεν ήταν άλλος από τον Οδυσσέα Λαμψίδη, που όντας στο μέτωπο επέλεξε να κρατά μια μαγκούρα για την άμυνα του και όχι όπλο, γιατί δεν θα μπορούσε στη ζωή του να σκέφτεται πως είχε σκοτώσει άνθρωπο»

Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη

lampsidis od 1949Η Εύη Πάσχου, απόφοιτος του 1973, περπατώντας στη Σόλωνος και προς μεγάλη της έκπληξη, αντίκρυσε στην προθήκη ενός παλαιοβιβλιοπωλείου το βιβλίο του Οδυσσέα Λαμψίδη: "Η ποινή ης τυφλώσεως παρά τοις Βυζαντινοίς", συγκινήθηκε και βεβαίως το αγόρασε. Πρόκειται για την διατριβή του καθηγητή μας, ιδιαίτερα γνωστού για το επιστημονικό του έργο για το Βυζάντιο και για τον ποντιακό χώρο, που "έφυγε" το 2006 σε ηλικία 89 ετών. Η Εύη, που είναι ψυχίατρος, και βέβαια είχε καθηγητή στο σχολείο τον συγγραφέα, και τάχασε όταν διαπίστωσε ότι το βιβλίο ήταν άκοπο , έτσι όπως εκδόθηκε πριν από 70 χρόνια.

Ο Οδυσσέας Λαμψίδης γεννήθηκε στις 8 Μαΐου 1917 στην Τραπεζούντα από γονείς Ποντίους. Το 1923 ήρθε στην Ελλάδα μετά από ταλαιπωρίες με την οικογένεια του (γονείς, δύο κορίτσια και πέντε αγόρια) και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στον προσφυγικό συνοικισμό Σκοπευτηρίου Καλλιθέας.
Το 1941 πήρε το πτυχίο του από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, το 1948 ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών με το βαθμό «Άριστα» και με θέμα διατριβής του «Η ποινή της τυφλώσεως παρά τοις Βυζαντινοίς».
Δίδαξε στη Μέση Εκπαίδευση από το 1944 έως το 1957 στο Πρότυπο Λύκειο Αθηνών. Το 1948 μάλιστα όταν δίδασκε στη Σχολή Μπερζάν, είχε μαθητή τον 17χρονο τότε Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος θα τον μνημονεύσει αργότερα στο βιβλίο του «Η Ξεχασμένη Φρουρά» στο αφιέρωμα για τον Καβάφη, αλλά θα θυμηθεί ότι τον αποκαλούσε χαριτολογώντας "Κουμανταρινέα". Δείτε το βιογραφικό του...

Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου

Save the date: Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου θα πάμε εκδρομή στον Ακροκόρινθο - όπου θα μας κάνει ξενάγηση απόφοιτός μας – και κατόπιν θα πάμε Λουτράκι για περίπατο και φαγητό. Ελάτε όλοι να περάσουμε παρέα μια όμορφη Κυριακή μακριά από την Αθήνα. Την οργάνωση έχει αναλάβει η Λίζα Γεωμπρέ.

Όσοι ενδιαφέρεστε παρακαλούμε να μας στείλετε έως τις 10 Οκτωβρίου email στο info@ex-dsathen.gr να καλέσετε στο 2106106589, γιατί ανάλογα με την συμμετοχή θα αποφασίσουμε με ποιο τρόπο θα πάμε (πούλμαν ή ΙΧ).

Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019

Ξεκινήσαμε πάλι τα σαββατιάτικα workshop μας για παιδιά από 4 ετών που μαθαίνουν γερμανικά και σας στέλνω το πρόγραμμά μας για τον Οκτώβριο. Περισσότερα στο...  

Επίσης, έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για το νέο μας e-shop www.notosplusbooks.gr, το οποίο φτιάξαμε με μεγάλη προσοχή για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και φροντίζουμε να ενημερώνεται συστηματικά, όπου θα βρείτε τα περισσότερα είδη που υπάρχουν άμεσα (ή σύντομα) διαθέσιμα στο φυσικό μας κατάστημα. Βεβαίως μπορείτε να παραγγείλετε και όποιο άλλο ελληνικό ή ξενόγλωσσο βιβλίο χρειάζεστε. Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχόλιά σας ή και την πρώτη παραγγελία σας!

Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη

Για το έργο "Ο μαύρος οβελίσκος", ο Γιάννης Καλιφατίδης (αποφ. 1982) βραβεύτηκε το 2019 με τo βραβείο λογοτεχνικής μετάφρασης που χορηγείται ετησίως από το Υπουργείο Επιστημών και Πολιτισμού της Κάτω Σαξονίας (Ανόβερο).
Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου:
1923. Η χρονιά του μεγάλου πληθωρισμού. Η εποχή των κερδοσκόπων και των κομπιναδόρων, των δημόσιων υπαλλήλων και των μεγάλων εμπόρων, των φτωχών συνταξιούχων και των αναπήρων πολέμου – μιας κοινωνίας σε αποσύνθεση. Μια ολόκληρη γενιά έμαθε με τον πιο πικρό τρόπο να επιβιώνει χωρίς μέλλον και όραμα. Όπως τόσοι άλλοι, ο Λούντβιχ έχασε τα νιάτα του στον Α’ Παγκόσμιο πόλεμο και δεν ξέρει πια πού ανήκει. Αναζητώντας τον έρωτα καιπροσπαθώντας να βρει τη θέση του στη ζωή, θα συναντήσει στον δρόμο του την όμορφη αλλά σχιζοφρενή Ιζαμπέλ...
Με αυτό το μυθιστόρημα, που πραγματεύεται μια αργοπορημένη νιότη, ο Ρεμάρκ γίνεται ο χρονικογράφος της άγριας και πολυτάραχης δεκαετίας του 1920, με τις οικονομικές σπέκουλες και τα πρώτα εθνικιστικά έκτροπα – μιας εποχής που βρίσκεται ανάμεσα στις δύο μεγάλες καταστροφές του 20ού αιώνα.

Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο του Κίτσου Λούη, απόφοιτου του 1966, Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη) από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης.
Σύμφωνα με τον συγγραφέα, η γενετική είναι μια εύκολη επιστήμη με πολύ δύσκολη γλώσσα, κάτι που αναπόφευκτα δημιουργεί προβλήματα κατανόησης. Για να αντιμετωπιστεί, έστω εν μέρει, το πρόβλημα αυτό στους μη βιολόγους, ο Κίτσος Λούης αποφάσισε να περιγράψει «με απλά λόγια» τι είναι και τι κάνει η γενετική, καταγράφοντας απλές ιστορίες στις οποίες η συγκεκριμένη επιστήμη είχε (και έχει) πρωταγωνιστικό ρόλο. Τούτες οι ιστορίες εξηγούν ασθένειες του ανθρώπου, αναπτύσσουν τη στενή σχέση φιλίας μεταξύ ανθρώπου και σκύλου, και μας πάνε από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τα τελευταία επιτεύγματα της επιστήμης, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής βάσης της εξέλιξης. Παρότι υποδεικνύει σε ποια σημεία υπάρχουν άλυτα βιοηθικά προβλήματα, ο συγγραφέας αποφεύγει να πάρει θέση, προτιμώντας να το αφήσει αυτό στην κρίση του αναγνώστη. Για την κατανόηση του βιβλίου δεν απαιτείται καμία προηγούμενη «θητεία» στη βιολογία. Οι γιατροί και οι θετικοί επιστήμονες ίσως να έχουν ένα μικρό πλεονέκτημα, όμως και όλοι οι υπόλοιποι –νομικοί, θεολόγοι, φιλόλογοι, φιλόσοφοι και, κοντολογίς, όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι η γενετική, είτε έχουν είτε δεν έχουν κάνει πανεπιστημιακές σπουδές– θα κατανοήσουν κάθε μία απ’ αυτές τις ιστορίες γενετικής δίχως κανένα πρόβλημα. Περισσότερα...

Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει μια μεγάλη αναδρομική έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με ζωγραφικές ενότητες του καλλιτέχνη οι οποίες αναφέρονται, εμπνέονται και συνομιλούν με τους ποιητές και τον ποιητικό τους λόγο.
Η βαθύτερη σχέση του Γιάννη Ψυχοπαίδη με την ποίηση είναι μακρά, συστηματική, συνεχής και δοκιμασμένη μέσα στα χρόνια, και αποτελεί ένα βασικό τμήμα στο ευρύτερο πλαίσιο του δημιουργικού του έργου.
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικτών τεχνικών και διαφορετικών υλικών, συμπεριλαμβανομένης μιας μεγάλης σειράς από σχέδια, ακουαρέλες και λάδια με τα πορτρέτα των ποιητών.
Μια εικαστική συνομιλία με την Οδύσσεια του Ομήρου, τον Παρμενίδη, τον Ηρώνδα, τον Κάλβο, τον Μπάυρον, τον Παλαμά, τον Καβάφη, τον Καρυωτάκη, τον Λόρκα, τον Σεφέρη, τον Ελύτη, τον Ρίτσο, τον Εμπειρίκο, τον Σαχτούρη, την Δημουλά, μέχρι και τον Κοντό, τον Φωστιέρη, τον Βλαβιανό, τον Κυπαρίσση, τον Μεταξά, τον Σιώτη.
Η έκθεση έχει ελεύθερη είσοιδο, λαμβάνει χώρα στον 4ο όροφο της ΕΒΕ (Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος) στο ΙΣΝ, εγκαινιάζεται  στις 9 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου 2020. Περισσότερα...

Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ

Στην Τελετή Αποφοίτησης του 2019 η Λίζα Γεωμπρέ, απόφοιτος του 1973, σχεδίασε 9 διαφορετικούς σελιδοδείκτες και ο Άκης Παπαδόπουλος, απόφοιτος του 1988, που τους τύπωσε και τους πλαστικοποίησε. Ήταν ένα από τα δώρα που δόθηκαν απο τον Σύλλογο Αποφοίτων. 

jeombre selidodeiktes 2019

Οι σελιδοδείκτες είναι κολάζ από ελληνικές και γερμανικές εφημερίδες στο πνεύμα της Begegnung, που θέλουμε να κατευθύνει το σχολείο.
Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει τη ζωή.
Η κόκκινη φορά προς τα επάνω είναι η πρόοδος και τα οριζόντια κομμάτια συμβολίζουν την επικοινωνία.
Ο σελιδοδείκτης ως δώρο είναι η ευχή να διαβάζουν τα παιδία βιβλία.

 

Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN

Η ομάδα του DSAMUN, συνοδευόμενη από τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς Birgit και Joachim Boenigk, ταξίδεψε στο Cambridge του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμμετάσχει στο διεθνές μαθητικό συνέδριο CUIMUN HS 2019 (Cambridge University International Model United Nations), το οποίο έλαβε χώρα μεταξύ 13-15 Σεπτεμβρίου 2019. Η συμμετοχή στο συνέδριο ήταν ιδιαίτερα απαιτητική: οι μαθητές μας είχαν να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του debate σημαντικής δυσκολίας πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ζητήματα, καθώς και να επιχειρηματολογήσουν απέναντι σε φυσικούς ομιλητές της αγγλικής γλώσσας. Περισσότερα...

Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα

kaliambetsou takvorian 031019

Στις 3 Οκτωβρίου εορτάστηκε η Ημέρα της Γερμανικής Ενότητας / Tag der Deutschen Einheit στις διάφορες Γερμανικές Πρεσβειες ανά τον κόσμο και ταυτόχρονα η επέτειος των 30 χρόνων από την Πτώση του Τείχους.

Ξεκινάμε με την μακρυνή Τζακάρτα, όπου δύο δικοί μας, η Ήρα Καλιαμπέτσου, απόφοιτος του 1988 και η Δημήτρης Τακβοριάν, απόφοιτος του 1983 από την Γερμανική Σχολή της Θεσσαλονίκης βρέθηκαν στην αντίστοιχη  δεξίωση. Ο Δημήτρης ζει και εργάζεται εκεί στη Philipp Morris, ενώ η Ήρα, που είναι νομικός με εξειδίκευση στο Δίκαιο των Αρχαιοτήτων (από το 2006 διευθύνει την Ελληνική Εταιρία Δικαίου Αρχαιοτήτων) βρέθηκε εκεί για δουλείες.

Στην Αθήνα η παραδοσιακή δεξίωση έλαβε χώρα στην κατοικία του Πρέσβη Δρ. Ερνστ Ράιχελ, ο οποίος εδώ και ένα περίπου μήνα έχει αναλάβει έχοντας διαδεχθεί τον Γενς Πλέτνερ.

Η ομιλία του νέου πρέσβη, πέρα από την έμφαση στις Ελληνογρεμανικές Σχέσεις, είχε αυτή την φορά και την ιδιαίτερη αναφορά στην επέτειο των 30 χρόνων από την Πτώση του Τείχους το 1989. Δείτε ένα μικρό ιστορικό όλων αυτών των χρόνων... 

Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας

Ο ιστορικός χώρος της Γερμανικής Εκκλησίας Αθηνών συνεχίζει για δεύτερη χρονιά, ένα νέο είδος συναυλιών σε ένα ιδιαίτερο χώρο. Ο κήπος της Γερμανικής Εκκλησίας άνοιξε και φέτος για το κοινό και προσφέρει βραδιές με ευχάριστη μουσική, παιγμένη από εξαιρετικούς καλλιτέχνες της πόλης μας. Η τρίτη και τελευταία συναυλία είναι την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ώρα έναρξης:19.00.
Πρόγραμμα: Γνωστές μελωδίες με Σύνολο Κλαρινέτων
Διάρκεια Εκδήλωσης 50’. Χώρος: Κήπος Γερμανικής Εκκλησίας, οδός Σίνα 68. Τηλ.: 210 3612713
Εισιτήριο: 10€, 8€ μειωμένο. Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες...

Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ

Ο Γιώργος Σταμάτης, απόφοιτος του 1969, μας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ», των εκδόσεων ΚΡΙΤΙΚΗ, που έγραψε μαζί με τον Αντώνη Ζαϊρη. Η παρουσίαση θα γίνει στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα.

8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation

Liebe Freundinnen und Freunde, liebe Interessierte an der Open Space Edition,
In den vergangenen Monaten sind vier weitere Publikationen erschienen, auf die ich Sie aufmerksam machen möchte:
Animal Turn
Die Ausstellung „ANIMAL TURN“, von August bis November 2019 im Syker Vorwerk zu sehen, ist eine Ausstellung des Künstlerinnenverbandes Bremen, GEDOK, und hat zum Thema das Tier bzw. das Bild vom Tier, wie es die beteiligten Künstlerinnen sehen. Vom Insekt zum Fabeltier, von der Mensch-Tier-Beziehung zur Ware Tier, über den Lebensraum Meer hin zum Traum vom Fliegen – solche Themen und Ansätze sind in über 60 Werken und Werkserien von 54 Künstlerinnen vertreten. Der sehr schön gestaltete Katalog zur Ausstellung dokumentiert sowohl in Texten als auch in vielen, oft großformatigen Installationsfotos die Vielfältigkeit der verschiedenen Positionen, Ansätze, Materialien und Genres der Mitglieder der GEDOK Bremen und bietet Stoff für Überlegungen und Fragen zu diesem Thema, die anregen, die eigene Haltung dazu zu überdenken.

Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στηρίζει εκ νέου με τις δυνάμεις του την έρευνα στο περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Πολύτιμος συνεργάτης για την προσεχή ερευνητική εξόρμηση είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, το οποίο παραχωρεί για τις ανάγκες της έρευνας το πλοίο «Typhoon». Πληροφορίες...
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ακαδημαϊκού έτους 2019 – 2020. Συνολικά προτείνονται 123 προγράμματα, τα οποία σχεδιάστηκαν εκ νέου, συμπληρώθηκαν και ανανεώθηκαν με γνώμονα να καλύπτουν όλους τους τομείς των Γραμμάτων, των Τεχνών και των Επιστημών. Αιτήσεις συμμετοχής μέχρι Παρασκευή 11 Οκτωβρίου. Πληροφορίες...
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη καλεί σε μια σειρά διαλέξεων όσους και όσες ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν το ψηφιακό παιχνίδι από τη γέννησή του μέχρι τη σημερινή εποχή. Οι εισηγητές και οι εισηγήτριες θα φέρουν στο φως σημαντικές θεωρητικές και πρακτικές όψεις των ψηφιακών παιχνιδιών, θα συζητήσουν την ιδιαιτερότητά τους και θα σκιαγραφήσουν το πλαίσιο της ανθρώπινης εμπειρίας εντός των ψηφιακών παιχνιδιών. Αιτήσεις μέχρι Δευτέρα 14 Οκτωβρίου. Πληροφορίες...
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, προσφέρει ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, από τις 10.00 έως τις 15.00, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη (2ας Μεραρχίας 36, Πειραιάς). Πληροφορίες...

notosplusbooks.gr

Αγαπητοί φίλοι του βιβλιοπωλείου μας,
Έχουμε τη χαρά να σας ενημερώσουμε για το νέο μας e-shop www.notosplusbooks.gr, το οποίο φτιάξαμε με μεγάλη προσοχή για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας και φροντίζουμε να ενημερώνεται συστηματικά.
Εδώ θα βρείτε τα περισσότερα είδη που υπάρχουν άμεσα (ή σύντομα) διαθέσιμα στο φυσικό μας κατάστημα. Βεβαίως μπορείτε να παραγγείλετε και όποιο άλλο ελληνικό ή ξενόγλωσσο βιβλίο χρειάζεστε.
Καλή περιήγηση! Θα χαρούμε να λάβουμε τα σχόλιά σας ή και την πρώτη παραγγελία σας!

ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος

Το έργο του Arthur Schnitzler «Ανατόλ ή Η μάχη των φύλων» παίζεται για δεύτερη χρονιά, αυτή τη φορά στο θέατρο ΑΛΜΑ. Ο Γιάννης Καλιφατίδης (’82) έχει μεταφράσει τον επίλογο, ο οποίος παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρεμιέρα 15 Οκτωβρίου και για 11 παραστάσεις.

Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος

Γειά σας πεζοπόροι!
Έστω και την τελευταία στιγμή, σας καλώ να εγκαινιάσουμε την σαιζόν
Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019
περίπου τρεις ώρες περπάτημα
χωρίς σημαντική διαφορά υψομέτρου
όλοι έρχονται με δική τους ευθύνη για την υγεία τους η ατυχήματα.
Συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com
Καλό φθινόπωρο! Τάσος Κ DSA'71

Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο

Η Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών, με διευθυντή τον απόφοιτό μας γνωστό μαέστρο Νίκο Αθηναίο, ξεκινά τον τέταρτο κύκλο συναυλιών της στην Αττική για το 2019. Στις 4 συναυλίες του τέταρτου αυτού κύκλου θα ακουστούν έργα των Gioachino Rossini, Donato Lovreglio/Giuseppe Verdi, Διονύση Λαυράγκα και Leoš Janáček. Σολίστ ο Σπύρος Μουρίκης, κλαρινέτο. Πληροφορίες...
Πρώτη συναυλία: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019, ώρα έναρξης: 8.30μμ, είσοδος ελεύθερη. ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής“), Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17 – 19, πλησίον Χίλτον – στάση μετρό “Ευαγγελισμός.
Θα επακολουθήσουν άλλες 3 ίδιες συναυλίες, όλες με επίσης ελεύθερη είσοδο, στον Δήμο Κηφισιάς (Κυριακή 13/10), τον Δήμο Αιγάλεω (Σάββατο 19/10) και τον Δήμο Αγίας Παρασκευής (Κυριακή 20/10). Ώρα έναρξης αυτών των 3 συναυλιών: 8μμ. Όλες οι λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου...

Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10

Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά & Νέους 
Οκτώβριος 2019 - Απρίλιος 2020
Inventing Tomorrow
Νέοι, επιστήμη και περιβάλλον
Ηλικία 12+

Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρλιου διοργανώνει το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής μία ομιλία 

Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019

Κυκλοφόρησε το τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης του Οκτωβρίου με συνένετυξη του νομπελίστα οικονομολόγου Γιόζεφ Στίγκλιτς, που παραχώρησε αποκλειστικά στην Οικονομική, και τιτλοφορείται «Η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα», όπου προειδοποιεί και εμφανίζεται προβληματισμένος κατά πόσο, τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικά στην Ευρωζώνη, έχουν αντιμετωπιστεί τα αίτια που οδήγησαν στην κρίση των προηγούμενων ετών. Περισσότερα...

"Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει Ημερίδα σε συνεργασία με το Πρόγραμμα "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" με θέμα "Το ψηφιακό αρχείο προφορικών μαρτυριών 'Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα' στις ελληνογερμανικές ανταλλαγές νέων", που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη την Παρασκευή, 04.10.2019, από τις 09:30 έως 17:00.
Για τη συμμετοχή στην Ημερίδα πρέπει να αποσταλεί σχετική δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση neagenia.int@minedu.gov.gr μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2019.
Την πρόσκληση και το συνοδευτικό υλικό μπορείτε πλέον να τα βρεί κάποιος και στην ηλεκτρονική διεύθυνση...
Η πρόσβαση στο Αρχείο είναι δυνατή μετά από αίτημα στον ιστότοπο...
Στην Ημερίδα αυτή, αφού παρουσιαστεί το Πρόγραμμα "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα", θα γίνει μια εισαγωγή στο περιεχόμενο και τον τρόπο λειτουργίας και χρήσης του Αρχείου. Την εισαγωγή θα ακολουθήσει η παρουσίαση της εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Προγράμματος καθώς και μέρους του εκπαιδευτικού υλικού για τη σχολική εκπαίδευση. Στη συνέχεια, οι διάφοροι φορείς και θεσμοί που δραστηριοποιούνται στο χώρο των ανταλλαγών νέων στην Ελλάδα και τη Γερμανία, θα παρουσιάσουν τις εώς τώρα αλλά και τις μελλοντικές τους δράσεις τους στον τομέα αυτό.

Fridays for Future στο Σύνταγμα

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η Σουηδή ακτιβίστρια, που εργάζεται με σκοπό τη καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή έχει χαρακτηριστεί υπόδειγμα του παγκόσμιου ακτιβισμού των νέων και σύμβολο οικολογικής συνείδησης και είναι μόλις 16 ετών. Την προηγούμενη Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος μαθητών Fridays For Future για την κλιματική αλλαγή, πραγματοποιήθηκε πορεία από μαθητές της χώρας μας, ανάμεσα στους οποίους ήταν και πολλοί μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ δημοσίευσε φωτογραφία από την πορεία στο Σύνταγμα στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, επικροτώντας την κίνηση αυτή και δήλωσε πως δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να δικαιώνουν αυτό που συμβαίνει, επισημαίνοντας πως μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Ανάμεσα στους παρισταμένους στο Σύνταγμα ήταν και δύο δικοί μας: ο Κωστής Παπαιωάννου πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της Greenpeace  και η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η οποία δεν χάνει ευκαιρία να υποστηρίζει αλλά και να αναλαμβάνει τέτοιες πρωτοβουλίες. Ας θυμηθούμε τις "Συγκλίσεις - Convergences" στην Αθήνα τον περασμένο Απρίλιο. 

Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)

DEUTSCH – GRIECHISCHE LESUNG UND BASTELN FÜR KINDER

Το γερμανόφωνο βιβλιοπωλείο ΝΟΤΟS PLUS και οι εκδόσεις OASIS σας προσκαλούν το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 17.00 σε μία δίγλωσση ανάγνωση, στα ελληνικά και τα γερμανικά, του παιδικού βιβλίου “Die Odyssee von Eric - Η Οδύσσεια του Έρικ” της αυστριακής Ulli Moirasgetis. 
Ένα δελφίνι αναζητά τη φωτεινή πλευρά των ανθρώπων, την αγάπη τους για τον μαγικό κόσμο της θάλασσας, τη φύση και τη ζωή!|
Διαβάζουν οι: Κατερίνα Φωτιάδου, δασκάλα, και Ελένη Βίσκα, φιλόλογος.
Ανάγνωση και συζήτηση με θέμα: Τι είδαμε σε θάλασσες και ακτές αυτό το καλοκαίρι. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με χειροτεχνία από υλικά ανακύκλωσης.
Είσοδος ελεύθερη – επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής
Για παιδιά από 6 ετών που ξέρουν γερμανικά (Α2+).. Βιβλιοπωλείο NOTOS PLUS – Ομήρου 15, Αθήνα, Τηλ. 2103629746

Περισσότερα για την εκδήλωση...

Περισσότερα για το βιβλίο...

Achtsamkeitskurs in Philadelphia

Ο Σύλλογος Philadelphia διοργανώνει τρία σεμινάρια τα τρία Σάββατα 5, 12 και 19 Οκτωβρίου.

Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό

Η Έλενα Καρακούλη παρουσίασε τον Ιούνιο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση Himmelweg -Ο Δρόμος για τον ουρανό, ένα έργο βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα που σχετίζονται με το Ολοκαύτωμα. Η παράσταση συνεχίζεται από τον Οκτώβρη στο θέατρο Καρέζη- στη νέα μάλιστα διανομή συμμετέχει και μαθήτρια της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.

Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας

Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος έρχετια από τις ΗΠΑ για λίγες μέρες στην Αθήνα με σκοπό να παρουσιάσει την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στον ΙΑΝΟ το βιβλίο του "Τα Δάνεια της Ελλάδας". Περισσότερα...

 1. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 2. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 3. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 4. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 5. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 6. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 7. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 8. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 9. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 10. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 11. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 12. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 13. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 14. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 15. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 16. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 17. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 18. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 19. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 20. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 21. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 22. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 23. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 24. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 25. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 26. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 27. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 28. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 29. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 30. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 31. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 32. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 33. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 34. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 35. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 36. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 37. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 38. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 39. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 40. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 41. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 42. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 43. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 44. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 45. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 46. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 47. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 48. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 49. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 50. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 51. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 52. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 53. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 54. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 55. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 56. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 57. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 58. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 59. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 60. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 61. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 62. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 63. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 64. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 65. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 66. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 67. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 68. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 69. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 70. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 71. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 72. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 73. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 74. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 75. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 76. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 77. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 78. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 79. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 80. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 81. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 82. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 83. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 84. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 85. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 86. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 87. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 88. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 89. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 90. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 91. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 92. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 93. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 94. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 95. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 96. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 97. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 98. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 99. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 100. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 101. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 102. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 103. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 104. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 105. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 106. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 107. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 108. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 109. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 110. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 111. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 112. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 113. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 114. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 115. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 116. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 117. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 118. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 119. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 120. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 121. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 122. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 123. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 124. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 125. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 126. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 127. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 128. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 129. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 130. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 131. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 132. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 133. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 134. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 135. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 136. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 137. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 138. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 139. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 140. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 141. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 142. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 143. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 144. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 145. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 146. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 147. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 148. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 149. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 150. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 151. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 152. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 153. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 154. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 155. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 156. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 157. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 158. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 159. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 160. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 161. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 162. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 163. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 164. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 165. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 166. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 167. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 168. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 169. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 170. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 171. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 172. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 173. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 174. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 175. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 176. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 177. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 178. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 179. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 180. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 181. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 182. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 183. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 184. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 185. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 186. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 187. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 188. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 189. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 190. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 191. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 192. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 193. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 194. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 195. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 196. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 197. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 198. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 199. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 200. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 201. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 202. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 203. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 204. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 205. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 206. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 207. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 208. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 209. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 210. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 211. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 212. Πάμε...KinderDocs
 213. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 214. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 215. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 216. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 217. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 218. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 219. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 220. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 221. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 222. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 223. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 224. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 225. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 226. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 227. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 228. Υποτροφίες από την DAAD
 229. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 230. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 231. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 232. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 233. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 234. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 235. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 236. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 237. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 238. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 239. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 240. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 241. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 242. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 243. Ο Werner Hermann εκθέτει
 244. Γιάννης Κιτσόπουλος
 245. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 246. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 247. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 248. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 249. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 250. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 251. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 252. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 253. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 254. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 255. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 256. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 257. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 258. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 259. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 260. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 261. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 262. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 263. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 264. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 265. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 266. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 267. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 268. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 269. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 270. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 271. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 272. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 273. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 274. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 275. 41st Weinblum Memorial lecture
 276. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 277. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 278. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 279. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 280. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 281. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 282. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 283. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 284. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 285. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 286. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 287. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 288. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 289. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 290. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 291. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 292. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 293. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 294. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 295. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 296. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 297. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 298. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 299. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 300. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 301. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 302. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 303. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 304. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 305. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 306. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 307. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 308. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 309. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 310. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 311. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 312. 6. Newsletter der Open Space Edition
 313. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 314. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 315. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 316. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 317. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 318. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 319. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 320. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 321. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 322. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 323. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 324. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 325. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 326. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 327. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 328. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 329. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 330. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 331. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 332. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 333. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 334. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 335. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 336. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 337. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 338. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 339. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 340. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 341. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 342. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 343. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 344. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 345. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 346. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 347. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 348. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 349. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 350. 5. Newsletter der Open Space Edition
 351. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 352. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 353. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 354. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 355. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 356. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 357. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 358. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 359. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 360. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 361. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 362. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 363. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 364. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 365. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 366. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 367. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 368. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 369. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 370. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 371. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 372. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 373. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα
 374. Η Academica με την Fanny Ardant στην “Κασσάνδρα”
 375. Για τον Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη μας στη Μόσχα
 376. Ο Πρέσβης κ. Jens Plötner στις 6.9 στο Philadelphia
 377. Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης: Η επόμενη μέρα
 378. Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου
 379. Καλοκαιρινές εκπτώσεις και προσφορές σε βιβλία και άλλα είδη
 380. "Süsse Zitronen und bittere Lieder"
 381. "Strings in Motion" - 30 Αυγούστου
 382. Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 383. Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου στο liberal
 384. “Περιμένοντας τον γαμπρό“
 385. Η φωνή του Ρίτσου στην «Τέταρτη διάσταση»
 386. Ελευθερουδάκης Διεθνές Βιβλιοπωλείο
 387. Newsletter der Griechenland Zeitung
 388. "Τα πραγματικά ασύμμετρα φαινόμενα"
 389. «Απο-δράσεις» στην Κορώνη Μεσσηνίας
 390. «Γ. Ντάισελμπλουμ: εκ βαθέων εξομολογήσεις για την ελληνική κρίση»
 391. Διάκριση για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη
 392. Genesis - 4th Molyvos International Music Festival - August 2018
 393. Ανακοίνωση για το "montags"
 394. 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 395. “Ποιος φοβάται τους Δελφούς;“
 396. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Η Εστία Άγιος Νικόλαος"
 397. Τελετή Αποφοίτησης 2018
 398. Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία
 399. Θερινό παζλ μιζέριας στην Αθήνα
 400. SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)
 401. “Το πάθος του Τάνγκο και VOCAL CHEESE“
 402. Φωτογραφίες και συναντήσεις εν όψει της εκδήλωσης των καθηγητών
 403. Τάσος Γιαννίτσης - Ευανθία Ρεμπούτσικα
 404. Ο Πάνος Λασκαρίδης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς
 405. Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας
 406. Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης. Ναι, μπορείς κι εσύ. Einsendeschluss.
 407. Κυριακάτικες μουσικές στον κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 408. "Φτερά Παγωνιού" με την Αμαλία Γιαννοπούλου και τη Νάνα Παπαδάκη
 409. Kinderclub Lesen, Spielen, Lernen – Ιούνιος 2018
 410. Πρόσκληση 8ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum
 411. Χαρά Καλομοίρη: 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018
 412. Η Μαίρη Χρηστέα συμμετέχει στην έκθεση "κέλυφος // η πολιτική της ύπαρξης"
 413. Απεβίωσε η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Ulrike Wulf-Rheidt
 414. Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στο "20 + 1 Λαϊκα Τραγούδια"
 415. Το μέλλον της ΕΕ
 416. Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους
 417. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στην παράσταση 2 COVER την Κυριακή 10 Ιουνίου
 418. Ο Mario Zefffiri στην Norma του Bellini
 419. «Ωδή Παραλίων Πετρωμάτων» την Παρασκευή 8 Ιουνίου
 420. "Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες"
 421. "Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος
 422. "Πριν το πέρασμα" Μαρία Σούμπερτ - πρόσκληση
 423. “Ο πρώτος σταθμος” στο Γκάζι στις 31 Μαΐου
 424. “Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2018”
 425. Virtuelle Karrieremesse am 06.06.18
 426. Ulrike Wulf-Rheidt: Der Vergangenheit eine Zukunft
 427. Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων
 428. Σίκινος: Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια
 429. Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά
 430. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : Second Nature έως 10 Ιουνίου
 431. "Κολλάει - Ξεκολλάει"
 432. «Αναγνώσεις» 24-26 Μαΐου 2018
 433. Φιλανθρωπικό crowd funding
 434. Μαρία Σούμπερτ: "Πριν το πέρασμα"
 435. Σημαντική διάκριση του Τάκη Μαθιόπουλου
 436. Franz Kafka στο Goethe
 437. Αγγελίες για προσφορά εργασίας
 438. Ξένια Κουναλάκη: Το «Μακεδονικό» και η κυβέρνηση
 439. Γιατι πρέπει να χορηγθεί άσυλο στους 8
 440. "Τα Νέα" για την Βίκυ Βολιώτη
 441. Economia: The Future of Money
 442. Ζητείται Καθηγητής Φυσικής Αγωγής για Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο
 443. Ζητούνται Δικηγόροι - Συνεργάτες
 444. Οι εξελίξεις στην υπόθεση των "Οκτώ"
 445. Η LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. ζητά γερμανόφωνο μηχανολόγο μηχανικό
 446. … in einer Ruhe die wundernimmt« 17 Μαΐου
 447. Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 448. Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο για 5η χρονιά
 449. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αποχωρεί από το Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς
 450. Kinoabend στις 11 Μαΐου στην Aula
 451. Ο Χρίστος Τζιφάκης στο ΙΣΝ στις 26 Μαΐου
 452. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 3ος Κύκλος
 453. Η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί Franz Xaver Kroetz
 454. Ο Πάνος Λουκάκος για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
 455. Η Άννα Φιλίνη στις 11 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης Art Prisma
 456. Η Πηνελόπη Κουγιανού-Γκόλντμπεργκ, απόφοιτος του 1981, στην κορυφή της Παγκόσμιας Τράπεζας
 457. Αγγελική Παπανδρέου στις 12 Μαΐου
 458. Wandertag#82: Μόλα-Μαλακάσα Κυριακή 13 Μαΐου 2018
 459. „Wassermanagement im Amphiareion von Oropos“
 460. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά βοηθό διοργάνωσης εκδηλώσεων
 461. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά υπάλληλο στην καθαριότητα
 462. Ο Πολυχώρος MABRIDA με μια ματιά
 463. FES: Second Progressive Youth Academy
 464. Πρώτοι στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας!
 465. "Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα σε έναν τόπο"
 466. Ένα έργο της Λίζας Γεωμπρέ από τις "Μπλε Ιστορίες"
 467. "Βρίζοντας το κοινό" του Peter Handke
 468. “Η χώρα των πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας
 469. Μέχρι τα μέσα Μαΐου “Ο αδαής και ο παράφρων”
 470. Griechenland aus der Sicht der deutschen Besatzungssoldaten (1941-1944)
 471. KinderDocs: "The Lagoon" του Aaron Schock 22.4.2018
 472. Empty-Nest Syndrom: Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι.
 473. ΤρίοΤρίλαλον την Πέμπτη 26 Απριλίου στο Θησείο
 474. Πλατεία Παναγιώτη Δημ. Στάμου
 475. «Golden Dawn Girls» στις 18 Απριλίου
 476. “Οι λύκοι επιστρέφουν“ σε μετάφραση Φοίβου Πιομπίνου
 477. Οικονομική Επιθεώρηση - Απρίλιος 2018
 478. KAS: Υποτροφίες σε φοιτητές για Olympia Summer Academy
 479. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Δευτέρα 23 Απριλίου
 480. "Νέες έρευνες σε πρώιμα ελληνικά ιερά..." DAI 19-21.4
 481. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Μαζί για το Παιδί"
 482. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 483. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην ΕΡΤ2
 484. Friedrich - Ebert - Stiftung Athen: Αλληλεγγύη και Αντίσταση
 485. Ζητούνται δερματολόγοι για μεγάλη κλινική της Ελβετίας
 486. Συνέντευξη του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο LIFO
 487. Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης ζωγραφίζει την "Οκτάνα"
 488. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)
 489. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά Φυσικό/Βιολόγο
 490. Μία φωτογραφία του Βασίλη Σακελλαράκη
 491. Έφυγε ο Βασίλης Σακελλαράκης
 492. Ζητείται νεαρός ηθοποιός που να ξέρει πολύ καλά Γερμανικά
 493. Κ.Γονή-Αλ.Κακλαμάνος-Μ.Παναγιωτίδη ανάμεσα στους υποτρόφους του ΙΣΝ
 494. Η ορχήστρα ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική
 495. Εν φωναίς ασμάτων: Σάββατο 31.03.2018
 496. Wandertag#81 Κατσιμίδι κοντά στο Τατόι 1.4
 497. «La grande Mademoiselle – La vie de Coco Chanel» 19-20 Απριλίου
 498. Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης 26.3
 499. Η Χριστίνα Βάζου στην ΕΡΤ3
 500. Τραγούδια χωρίς λόγια: Αμαλία Γιαννοπούλου - Δημήτρης Γιάκας


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Ο Ελευθέριος Δανέλλης αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963. Διετέλεσε Επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ.
Πρέσβυς στην Βέρνη


instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı