Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο Πάνος Αλεξανδρής, απόφοιτος του 1977, ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δικαοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του lawspot.gr:
Ο κύριος Πάνος Αλεξανδρής είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.Ο Πάνος Αλεξανδρής είναι από το 2001 εταίρος στη δικηγορική εταιρεία «ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ» με εξειδίκευση σε ποινικές υποθέσεις οικονομικού και φορολογικού εγκλήματος και ενασχόληση με διεθνείς δικαστικές εμπορικές-αστικές υποθέσεις και υποθέσεις διαιτησίας. Στο παρελθόν (1990-2001) ήταν Νομικός σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου και Νομικός Σύμβουλος της Ελληνικής Διαδημοτικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (1997-2001).Ακόμη, ήταν Νομικός συνεργάτης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης (1998-2001) και Νομικός Συνεργάτης της Τράπεζας ΕFG EUROBANK ERGASIAS (1998-2001).Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου (2008-2010) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ (1993-1996).Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1977-1982). Ομιλεί Αγγλικά και Γερμανικά. Δείτε το δημοσίευμα...

Ο Ίων Νταϊφάς στα χρόνια του Μεσοπολέμου

Μελετώντας τα Μαθητολόγια της Σχολής των χρόνων μετά το 1926 είδαμε το όνομα του Ίωνα Νταϊφά, του γνωστού μετέπειτα σκηνοθέτη, σεναριογράφου, στιχουργού και κριτικού, ο οποίος γεννήθηκε το 1924 στον Βόλο, νυμφεύθηκε την Λόλα Νταϊφά και πέθανε στις 3 Ιανουαρίου 1994. 
Έγραψε στίχους σε τέσσερα τραγούδια που μελοποίησαν ο Γιάννης Μαρκόπουλος και ο Σταύρος Ξαρχάκος, και ας θυμίσουμε το "Χόρεψαν τ΄ασπρα πουλιά" πιό γνωστό ίσως τραγούδι του, ερμηνευμένο από την Γιοβάννα. Δείτε τους μελοποιημένους στίχους του...
Σπούδασε κινηματογράφο στο Παρίσι (IDHEC) και φιλολογία στη Σορβόνη. Έγινε γνωστός ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και κριτικός του κινηματογράφου. Εργάστηκε στο ραδιόφωνο, στο θέατρο και στην τηλεόραση, ως δημοσιογράφος και σκηνοθέτης. Ειδικότερα, στον κινηματογράφο ασχολήθηκε με την κωμωδία, στην οποία απέδειξε ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Στη φιλμογραφία του περιλαμβάνονται οι ταινίες Δολάρια και όνειρα (1956), Ο χρυσός και ο Τενεκές (1962), Ο τρίτος δρόμος (1963) και Μια βδομάδα στον Παράδεισο (1964). Νυμφεύθηκε την Λόλα Νταϊφά,η οποία είχε αναλάβει τις Δημόσιες Σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός, του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 και αργότερα του Star Channel. Δείτε το βιογραφικό του...

10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019

Το 10ο Παγκόσμιο συνέδριο "Religions for Peace" θα γίνει για πρώτη φορά στη Γερμανία στο Λίνταου (Lindau) από 19 έως 23 Αυγούστου 2019 με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών. Περισσότερα...

5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο

Εγκαινιάζοντας την 4η χρονιά του, το KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για Παιδιά & Νέους φιλοξενεί ένα αφιέρωμα με θέμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο - Ανοίγοντας νέους δρόμους στη μη τυπική εκπαίδευση. Στόχος είναι να δώσουμε σε όσους ασχολούνται με την εκπαίδευση τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να εντάξουν το ντοκιμαντέρ στη μεθοδολογία τους, εμπλουτίζοντας και ενισχύοντας την εκπαιδευτική διαδικασία με τη χρήση της μη τυπικής βιωματικής μάθησης.

Το αφιέρωμα, που απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, περιλαμβάνει προβολές ντοκιμαντέρ και εργαστήρια ειδικά σχεδιασμένα για κάθε ταινία, με καλεσμένους ειδικούς, οι οποίοι θα παρουσιάσουν δράσεις/δείγματα μαθήματος. Κάθε ταινία διαθέτει προτεινόμενη ηλικιακή σήμανση και κάθε εργαστήριο είναι σχεδιασμένο για την αντίστοιχη ηλικία.

Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης

Ο Δημήτρης Δημόπουλος επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός για μόνο 10 παραστάσεις με την Καφρόκρεμα με μια καλοκαιρινή προσφορά! Προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας στα 6 ευρώ για τις 30 θέσεις που διατίθενται σε κάθε παράσταση στην προσφορά αυτή.
Σημεία προπώλησης: viva.gr, Seven Spots, Reload, Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, athinorama.gr, viva Kiosk Σύνταγμα, Yoleni’s
Μετά το κλασικό πια Αντί Διδακτορικού και την άκρως πρωτότυπη Υπερπαραγωγή, ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του, αντιμετωπίζοντας κάθε θέμα με αθώο ενθουσιασμό μα και ειρωνικό σκεπτικισμό ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα; Μια παράσταση που κινείται με την ίδια ευκολία από την καφρίλα των πιο κρυφών σκέψεων όλων μας, ως την αφρόκρεμα των πιο ευγενών προθέσεών μας, ένας σταντ-απ μονόλογος και του ύψους, και του βάθους!
SUMMER SALE! 6 € για τις πρώτες 30 θέσεις σε κάθε παράσταση (η προσφορά ισχύει ως τις 31/8/2019, τα εισιτήρια στην προσφορά αυτή δεν ακυρώνονται)
Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Σκέπης Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Δημήτρης Δημόπουλος (ΣΚΠΙΔΔ).

Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του αποφοίτου μας συγγραφέα Γιώργου Πουλημένου “ΣΜΥΡΝΗ – Περιηγητικός Οδηγός 1922“ και περιέχει 27 πρωτότυπους χάρτες των μαχαλάδων της Σμύρνης, συνοδευόμενους από σχετικά επεξηγηματικά κείμενα, και συμπληρώνεται με ειδικό αφιέρωμα για τα προάστια (Κορδελιό, Μπουρνόβας, Μπουτζάς κ.ά.) και γενικές πληροφορίες για τον ταξιδιώτη του τότε και του σήμερα. Περισσότερα...

Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί

Η απόφοιτός μας εικαστικός Μαίρη Χρηστέα μας εισάγει στην τέχνη της αλλά και στο πνεύμα της έκθεσης “Ατελιέ στο χρόνο. 10 γυναίκες εικαστικοί“ που παρουσιάσθηκε την περασμένη άνοιξη στη γκαλερί Φρισύρα, με ένα μικρό αλλά εξαιρετικά κατατοπιστικό ταινιάκι (παίχθηκε στο κανάλι Attica Tv τον περασμένο Ιούνιο). Η Μαίρη Χρηστέα έχει ασχοληθεί με τη ζωγραφική, τις κατασκευές, τη φωτογραφία, ενώ προσφάτως ασχολείται πλέον κυρίως με το video art, προχωρώντας από τα παραδοσιακά στα νέα μέσα, συνδυάζοντας τα.

Μας μιλάει για τον εαυτό της και τη δουλειά της, από τις σπουδές ζωγραφικής που έκανε στην Καλών Τεχνών με δάσκαλους τον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου, τη διαμονή της για ένα διάστημα στο Βερολίνο, την επάνοδό της στην Αθήνα, την ενασχόλησή της με τα διάφορα εικαστικά μέσα, μέχρις ότου πέρασε στην τέχνη του βίντεο. Η τελευταία της δουλειά, η οποία παρουσιάσθηκε στη συγκεκριμένη έκθεση, είναι η ενότητα “Σχεδιάζοντας στο Μαύρο“ και αφορμή της ήταν το έργο The Witches of Sabbath του Francisco Goya.

Δείτε το video...

Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη

Η απόφοιτός μας συγγραφέας Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα θα παρουσιάσει το βιβλίο της “Σπυρίδων – Ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“ στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας, την Παρασκευή 16 Αυγούστου στις 20.30.
Μαζί της θα συζητήσουν η Ντίνα Αδαμοπούλου (ιστορικός, αρχειονόμος, προϊσταμένη του Ιστορικού Αρχείου – Μουσείου Ύδρας) και ο Νίκος Μπακουνάκης (καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, δημοσιογράφος).
Επίσης διαβάστε τη συνέντευξη της συγγραφέως στην Καθημερινή...

«Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»

Με το μήνυμα «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!» στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο Ερνστ Ράιχελ έκανε γνωστό πως αναλαμβάνει νέος πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα.
Ο 59χρονος Γερμανός διπλωμάτης διαδέχεται τον Γενς Πλέτνερ, ο οποίος καταλαμβάνει πλέον μια πολύ σημαντική θέση στη γερμανική διπλωματία ως πολιτικός διευθυντής του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο νέος πρεσβευτής θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.
Ο Ερνστ Ράιχελ γεννήθηκε στις 28 Ιουλίου 1960 στο Λάγος της Νιγηρίας και από τον Ιούλιο του 2016 ήταν πρεσβευτής στην Ουκρανία. Είναι πτυχιούχος της Νομικής από το Πανεπιστήμιο Rheinische Friedrich-Wilhelms-Universität της Βόννης και η διδακτορική του διατριβή αφορούσε «το κρατικό δίκαιο ασύλου στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου». (πηγή: cnn.gr 19.7.2019)

Δείτε και τι άρυρο στην iefimerida...

Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, απόφοιτος του 1971, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ενώ διευθύνων σύμβουλος (από αναπληρωτής διευθύνων) τοποθετείται ο Ανδρέας Σιάμισιης, σύμφωνα με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Περισσσότερα στο δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή"...

«13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο

Σας προσκαλώ στην έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «13,700,000 km3» σε επιμέλεια Katerina Gregos, που διοργανώνει το Schwarz Foundation στο Art Space Pythagorion για το καλοκαίρι του 2019. Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο 3 Αυγούστου και η έκθεση διαρκεί ως τις 30 Σεπτεμβρίου. Θα χαρώ να σας δω εκεί!
Κυριακή Γονή

Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice

Η Βασιλική Βαϊκούση, ταλαντούχος τραγουδίστρια και ηθοποιός, κόρη της αποφοίτου μας Έμης Βαϊκούση, προσπαθεί στη Νέα Υόρκη να πραγματοποιήσει τα όνειρά της. Διαβάστε τη συνέντευξή της στην Athens Voice...

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου

Η Λητώ Ντάκου, απόφοιτός του 1980, είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και βασική δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, μια διοργάνωση που χαρίζει πολιτισμό μέσα στην κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Το φετινό 5ο Φεστιβάλ (από Πέμπτη 8 Αυγούστου μέχρι Δευτέρα 19 Αυγούστου) έχει τον τίτλο “ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ“ και αποτελείται:|
- Από προφεστιβαλικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο (8 με 13 Αυγούστου).
- Από 4 μέρες συναυλιών - Θέση, Αντίθεση, Συμφιλίωση και Σύνθεση (16, 17, 18 και 19 Αυγούστου).
Πληροφορίες...

Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή

Η αρθρογραφία του αποφοίτου μας γνωστού μουσικοκριτικού Νίκου Δοντά στην Καθημερινή, προσφέρει εδώ και χρόνια έναν ζωντανό και οξυδερκή σχολιασμό της μουσικής κίνησης στη χώρα μας. Δείτε όλα τα άρθρα του...

Τα τελευταία του δημοσιεύματα:

“Καθηλωτικός ο Βενγκέροφ στο Κοντσέρτο του Μπραμς“...

“Ενάτη του Μπετόβεν με συμβολική αξία από τον Μούτι“...

“Αλτσίνα γεμάτη φαντασία, χρώματα αλλά και συναίσθημα“...

Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Αυγούστου της Οικονομικής Επιθεώρησης. Περισσότερα...

9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019

9. Saronisches Kammermusikfestival 31. Juli-04. August

Το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού είναι μια ετήσια συνάντηση καταξιωμένων διεθνώς μουσικών από όλο τον κόσμο, αφοσιωμένων στην εξερεύνηση και την εκτέλεση των σπουδαίων έργων μουσικής δωματίου.
Το Leondari Ensemble μαζί με καλεσμένους μουσικούς παρουσιάζει κάθε καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών στην Ύδρα, τις Σπέτσες, τον Πόρο και τον Γαλατά και τα Μέθανα, προσφέροντας μοναδικές ερμηνείες στο ιδιαίτερο κοινό που προκύπτει από την υπέροχη κοινότητα των κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του Σαρωνικού.
Πληροφορίες για τις συναυλίες και εισιτήρια...

Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων

Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης, απόφοιτος του 1981, ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Δείτε το άρθρο στην "Καθημερινή"...

Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ

Ο Γιώργος Ευγενίδης, απόφοιτος του 2013, παρουσιάζει στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ μαζί με την Μάιρα Μπάρμπα την καθημερινή ενημερωτική εκπομπή ONline. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή...

Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Άλλος ένας "δικός" μας ο Αντώνης Οικονόμου, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, ανέλαβε την θέση του Γενικού Γραμματέα στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Από το άρθρο της εφημερίδας "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" διαβάζουμε το βιογραφικό του:
Ο κύριος Αντώνιος Οικονόμου αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και ακολούθως από την Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις νομικές του σπουδές στο Ruprecht - Karls - Universitat της Χαϊδελβέργης. Από το έτος 1987 μέχρι σήμερα διατελεί δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ενώπιον Αρείου Πάγου και Σ.τ.Ε., διατηρώντας γραφείο στην Θεσσαλονίκη ενώ παράλληλα είναι νομικός σύμβουλος στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Κατά τα έτη 2012-2015 διετέλεσε Ειδικός και κατόπιν Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας. Ομιλεί την αγγλική και γερμανική γλώσσα. Επίσης έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Δερματολογικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Εταιρίας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών του Δήμου Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra

Ο Παύλος Αγιαννίδης, απόφοιτος του 1979, αναφέρεται στο πρόσφατο (18/7/2019) άρθρο του στο protagon.gr με τίτλο “ Από το υπόγειο της Κηφισιάς στο Κοντσέρτχαουζ του Βερολίνου“ στη νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra, η οποία έχει παίξει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και σύντομα σε ένα σημαντικότατο νεανικό φεστιβάλ και σε συμφωνικές αίθουσες του Βερολίνου. Εκπροσωπώντας μάλιστα τα ελληνικά χρώματα σε ένα μουσικό πρόγραμμα με άξονα την Ελλάδα, που είναι και η τιμώμενη χώρα στο φετινό γερμανικό και πολυχειροκροτημένο φεστιβάλ κλασικής μουσικής Young Euro Classic στο Βερολίνο. Με μουσικούς 18 έως 28 ετών. Πληροφορίες...

Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA

Party-Rockkonzert der DSA-Alumni

ΠΑΡΤΥ – ROCKKONZERT ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ DSA
Το ROCKKONZERT DSA είναι εδώ και χρόνια θεσμός. Όπως ήταν για εμάς τους παλαιότερους το Schülerparty!
Ας ξαναβρεθούμε λοιπόν σε ενα τέτοιο πάρτι τον Σεπτέμβρη!
Να παίξουν μουσική μπάντες Αποφοίτων της DSA, νέων και λίγο πιο... μεγάλων !
Οι απόφοιτοι που θέλουν να παίξουν μουσική με τις μπάντες τους αυτόν τον Σεπτέμβρη στο Πάρτυ-
Rockkonzert Αποφοίτων DSA να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους εξής τρόπους:
info@ex-dsathen.gr , alumni@dsathen.gr, 210 6106589, καθώς και
στο inbox του Συλλόγου Αποφοίτων στο Facebook η στο inbox της Ζωής Βασιλείου στο Facebook (Zoe Vassiliou).

Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους

Από τις εκδόσεις Κέρκυρα κυκλοφόρησε το βιβλίο του Αθανασίου - Γεωργίου Χ. Παπανδρόπουλου:
ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΟΥΣ - Ο Γιάννης Μαρίνος στη μάχη για την αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας
Το βιβλίο Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους αφορά το σημαντικό δημοσιογραφικό έργο του επί 31 έτη εκδότη και διευθυντή του Οικονομικού Ταχυδρόμου, Γιάννη Μαρίνου, μέσα από τη ματιά του στενού του συνεργάτη, δημοσιογράφου και συγγραφέα, Θανάση Παπανδρόπουλου. Ο Γιάννης Μαρίνος είναι θρύλος της μαχόμενης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, που παρακολούθησε και παρακολουθεί την οικονομική και πολιτική επικαιρότητα, αναλύοντας και σχολιάζοντας τα γεγονότα από τη δική του ανεξάρτητη σκοπιά. Είναι σεβαστός από φίλους και εχθρούς των ιδεών του που παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον τις θέσεις του. Η έκδοση αυτή εμπλουτίζεται με σπάνιο φωτογραφικό υλικό, με μια σύντομη αναδρομή στην ευρύτερη ιστορία του οικονομικού τύπου από τον ερευνητή Θεόδωρο Δεληγιάννη, καθώς και με χρονολόγιο των κυριοτέρων σταθμών της νεοελληνικής ιστορίας. Περισσότερα...

Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη

Ο Χρήστος Μπαλόγλου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο, κατά την εξόδιο ακολουθία του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, την Δευτέρα 8 Απριλίου 2019 

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού

Από τον Ελληνογερμανικό Σύλλογο Philadelphia Verein λάβαμε το κατωτέρω μήνυμα του ιστορικού ερευνητή Dr. Valentin Schneider, σχετικά με δύο θέσεις εργασίας:

Stellenausschreibung

Im Rahmen meines Forschungsprojekts an der Nationales Griechischen Forschungsstiftung Athen (Aufbau einer Datenbank zur deutschen Besatzungsgeschichte in Griechenland im Zweiten Weltkrieg, gefördert durch das Auswärtige Amt/Deutsch-Griechischer Zukunftsfonds) suche ich zwei wissenschaftliche Mitarbeiter (Historiker mit abgeschlossenem Masterstudium und exzellenten Deutsch- und Griechisch Kenntnissen). Dauer der Arbeitsverträge: September 2019 bis Dezember 2021.

Hier der Link zu der Stellenausschreibung: http://eie.gr/careers_en.html - Kurzbeschreibung auf Englisch, weiterführender Link auf Griechisch. Bewerbungsfrist ist der 31. Juli 2019.

Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για πλήρωση δύο (2) θέσεων έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Database of military and paramilitary units in Greece 1941-1944/45» του ΙΙΕ/ΕΙΕ (ΑΔΑ: ΩΙ5Ω469ΗΕΠ-73Ε)

Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών καλεί κάθε ενδιαφερόμενο να υποβάλει υποψηφιότητα για την πλήρωση δύο (2) θέσεων έκτακτου προσωπικού του έργου με τίτλο «Database of military and paramilitary units in Greece 1941-1944/45», στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών / Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών μέσω σύναψης σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.
Αναλυτική περιγραφή των θέσεων και των απαραίτητων προσόντων ανά θέση παρατίθεται στην αναλυτική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

Ημερομηνία ανάρτησης: 16.07.2019// Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 31.07.2019

Τελετή Αποφοίτησης 2019

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου καμαρώσαμε τα παιδία μας που αποφοιτήσανε. Τα καμαρώσαμε με τους επαίνους τους, με τη συμμετοχή τους στο μουσικό ανσάμπλ, που όπως κάθε χρονιά συντόνισε εξαιρετικά η Marianne Danner.
Ακούσαμε τους χαιρετισμούς με τον Πρόεδρο του Συλλόγου μας Άγγελο Κωβαίο, οποίος 
- κάλεσε τους νέους πλέον απόφοιτους, να μείνουν κοντά στον σύλλογο, ακόμη και αν αυτό σήμερα φαντάζει ως παράδοξο
- ανέφερε ότι το πρώτο αποχαιρετιστήριο δώρο μας είναι η Ιστορία της Γερμανικής Σχολής, το βιβλίο του Jens Godber Hansen
- και το άλλο αναμνηστικό μας δώρο ήρθε από την Λίζα Γεωμπρέ, απόφοιτο του 1973, που σχεδίασε μία σειρά από σελιδοδείκτες και τον Άκη Παπαδόπουλο, απόφοιτο του 1988, που τους εκτύπωσε ειδικά για την περίσταση, και 
- να κλείνει αναφέροντας ότι 14+1 απόφοιτοι, παιδιά 16+1 αποφοίτων (σε δύο περιπτώσεις και οι δύο γονείς είναι απόφοιτοι) ήταν ανάμεσά μας και φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί:

abi2019 apogoiotoi goneis

To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ

Η Αναστασία Καλαντζή, απόφοιτος του '64, ομότιμη καθηγήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και μεταφράστρια του βιβλίου: "Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ" μας έστειλε το βιογραφικό του ήρωα του παραμυθιού:
Ένα μικρό πολύχρωμο ζωάκι, που κάνει βόλτα σε ένα ανθισμένο λιβάδι, βρίσκεται ξαφνικά αντιμέτωπο με την ερώτηση ενός βατράχου «Και ποιος είσαι πάλι εσύ;», αλλά δεν γνωρίζει τι να απαντήσει. Έτσι, αρχίζει ένα ταξίδι αναζητώντας την απάντηση και στην πορεία ρωτά διάφορα ζώα, αν γνωρίζουν ποιο είναι και αν είναι ίδιο με αυτά. Σκυλιά, άλογα, ψάρια, ιπποπόταμοι, πουλιά αρνούνται ότι είναι ίδια με το ζωάκι, κάποια ευγενικά και φιλικά, άλλα πιο απότομα και αλαζονικά. Το ζωάκι βρίσκεται σε πραγματική κρίση ταυτότητας, όμως στο τέλος αναφωνεί: «Σίγουρα, υπάρχω εγώ, αφού ΕΓΩ – ΕΙΜΑΙ – ΕΓΩ». Το μικρό ζωάκι είναι ξανά ευτυχισμένο και απολαμβάνει το περιβάλλον και τη συντροφιά των υπόλοιπων ζώων, αφού πλέον ξεχειλίζει από αυτοπεποίθηση.

Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο

Η γκαλερί «Σκουφά» καλωσορίζει το καλοκαίρι στον Καλλιτεχνικό Σταθμό της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών στη Μύκονο, με μία αφιερωματική έκθεση σε έναν από τους πιο σημαντικούς δασκάλους της σύγχρονης Ελληνικής ζωγραφικής, τον Σωτήρη Σόρογκα. Διάρκεια της έκθεσης μέχρι 12 Αυγούστου. Πληροφορίες...

Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Συνεχίζεται μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου η έκθεση “Ένα βιβλίο, έξι αιώνες ιστορίας. Αρχέτυπα από τη Συλλογή του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη“ (στην Ιστορική Βιβλιοθήκη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, Πειραιάς). Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 10πμ με 5μμ. Γίνονται ξεναγήσεις το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα στις 11πμ με 3μμ (απομένουν 2 ξεναγήσεις, το Σάββατο 3 Αυγούστου και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου). Πληροφορίες...
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, μέσω του προγράμματος ανακύκλωσης αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού BlueCycle, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος, πραγματοποίησε αποστολή ανέλκυσης εγκαταλελειμμένων διχτυών από το υποβρύχιο «ΠΕΡΣΕΑΣ» (βυθίστηκε το 1941), με τη συνεργασία της οργάνωσης Aegean Rebreath. Η αποστολή είχε προγραμματιστεί για τις 8 και 9 Ιουνίου 2019 και συνέπεσε με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών. Από την προσπάθεια αυτή συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα «διχτυών-φαντασμάτων», όπως ονομάζονται τα εγκαταλελειμμένα δίχτυα, τα οποία αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τη θαλάσσια πανίδα. Πληροφορίες...

Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη

Για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 το Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας προκηρύσσει τρεις θέσεις στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Απόκτηση Ακαδημαϊκής Διδακτικής Εμπειρίας σε Νέους Επιστήμονες Κατόχους Διδακτορικού 2019-2020 στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών». Τα Επιστημονικά Πεδία στα οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις υποψηφιότητας είναι:
- Γερμανικός Πολιτισμός (Αισθητική/Τέχνη, Γερμανική Φιλοσοφία),
- Διδακτική Λογοτεχνικών Κειμένων,
- Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία (Ανάλυση Προφορικού Λόγου, Θεωρίες Γλωσσικής Κατάκτησης).
Την προκήρυξη θα βρείτε...
και πληροφορίες...

Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story

Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story

Από τον Δρ. Αθανάσιο Γραμμένο λάβαμε μία πρόσκληση για μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση την Τετάρτη 17 Ιουλίου στο Ξενοδοχείο Αμαλία στις 20:30 με βασικό ομιλητή τον κ. Γρηγόριο Αγγελίδη.

 1. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 2. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 3. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 4. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 5. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 6. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 7. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 8. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 9. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 10. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 11. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 12. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 13. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 14. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 15. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 16. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 17. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 18. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 19. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 20. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 21. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 22. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 23. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 24. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 25. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 26. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 27. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 28. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 29. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 30. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 31. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 32. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 33. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 34. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 35. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 36. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 37. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 38. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 39. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 40. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 41. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 42. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 43. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 44. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 45. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 46. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 47. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 48. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 49. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 50. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 51. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 52. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 53. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 54. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 55. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 56. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 57. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 58. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 59. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 60. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 61. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 62. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 63. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 64. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 65. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 66. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 67. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 68. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 69. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 70. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 71. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 72. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 73. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 74. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 75. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 76. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 77. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 78. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 79. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 80. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 81. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 82. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 83. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 84. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 85. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 86. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 87. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 88. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 89. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 90. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 91. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 92. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 93. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 94. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 95. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 96. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 97. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 98. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 99. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 100. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 101. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 102. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 103. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 104. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 105. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 106. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 107. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 108. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 109. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 110. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 111. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 112. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 113. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 114. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 115. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 116. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 117. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 118. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 119. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 120. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 121. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 122. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 123. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 124. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 125. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 126. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 127. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 128. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 129. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 130. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 131. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 132. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 133. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 134. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 135. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 136. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 137. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 138. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 139. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 140. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 141. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 142. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 143. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 144. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 145. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 146. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 147. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 148. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 149. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 150. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 151. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 152. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 153. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 154. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 155. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 156. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 157. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 158. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 159. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 160. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 161. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 162. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 163. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 164. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 165. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 166. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 167. Πάμε...KinderDocs
 168. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 169. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 170. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 171. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 172. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 173. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 174. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 175. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 176. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 177. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 178. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 179. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 180. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 181. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 182. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 183. Υποτροφίες από την DAAD
 184. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 185. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 186. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 187. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 188. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 189. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 190. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 191. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 192. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 193. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 194. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 195. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 196. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 197. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 198. Ο Werner Hermann εκθέτει
 199. Γιάννης Κιτσόπουλος
 200. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 201. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 202. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 203. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 204. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 205. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 206. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 207. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 208. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 209. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 210. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 211. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 212. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 213. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 214. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 215. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 216. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 217. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 218. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 219. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 220. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 221. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 222. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 223. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 224. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 225. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 226. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 227. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 228. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 229. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 230. 41st Weinblum Memorial lecture
 231. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 232. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 233. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 234. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 235. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 236. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 237. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 238. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 239. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 240. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 241. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 242. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 243. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 244. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 245. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 246. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 247. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 248. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 249. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 250. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 251. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 252. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 253. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 254. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 255. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 256. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 257. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 258. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 259. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 260. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 261. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 262. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 263. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 264. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 265. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 266. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 267. 6. Newsletter der Open Space Edition
 268. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 269. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 270. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 271. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 272. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 273. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 274. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 275. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 276. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 277. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 278. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 279. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 280. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 281. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 282. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 283. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 284. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 285. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 286. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 287. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 288. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 289. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 290. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 291. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 292. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 293. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 294. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 295. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 296. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 297. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 298. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 299. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 300. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 301. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 302. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 303. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 304. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 305. 5. Newsletter der Open Space Edition
 306. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 307. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 308. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 309. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 310. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 311. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 312. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 313. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 314. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 315. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 316. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 317. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 318. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 319. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 320. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 321. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 322. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 323. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 324. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 325. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 326. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 327. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 328. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα
 329. Η Academica με την Fanny Ardant στην “Κασσάνδρα”
 330. Για τον Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη μας στη Μόσχα
 331. Ο Πρέσβης κ. Jens Plötner στις 6.9 στο Philadelphia
 332. Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης: Η επόμενη μέρα
 333. Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου
 334. Καλοκαιρινές εκπτώσεις και προσφορές σε βιβλία και άλλα είδη
 335. "Süsse Zitronen und bittere Lieder"
 336. "Strings in Motion" - 30 Αυγούστου
 337. Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 338. Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου στο liberal
 339. “Περιμένοντας τον γαμπρό“
 340. Η φωνή του Ρίτσου στην «Τέταρτη διάσταση»
 341. Ελευθερουδάκης Διεθνές Βιβλιοπωλείο
 342. Newsletter der Griechenland Zeitung
 343. "Τα πραγματικά ασύμμετρα φαινόμενα"
 344. «Απο-δράσεις» στην Κορώνη Μεσσηνίας
 345. «Γ. Ντάισελμπλουμ: εκ βαθέων εξομολογήσεις για την ελληνική κρίση»
 346. Διάκριση για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη
 347. Genesis - 4th Molyvos International Music Festival - August 2018
 348. Ανακοίνωση για το "montags"
 349. 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 350. “Ποιος φοβάται τους Δελφούς;“
 351. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Η Εστία Άγιος Νικόλαος"
 352. Τελετή Αποφοίτησης 2018
 353. Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία
 354. Θερινό παζλ μιζέριας στην Αθήνα
 355. SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)
 356. “Το πάθος του Τάνγκο και VOCAL CHEESE“
 357. Φωτογραφίες και συναντήσεις εν όψει της εκδήλωσης των καθηγητών
 358. Τάσος Γιαννίτσης - Ευανθία Ρεμπούτσικα
 359. Ο Πάνος Λασκαρίδης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς
 360. Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας
 361. Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης. Ναι, μπορείς κι εσύ. Einsendeschluss.
 362. Κυριακάτικες μουσικές στον κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 363. "Φτερά Παγωνιού" με την Αμαλία Γιαννοπούλου και τη Νάνα Παπαδάκη
 364. Kinderclub Lesen, Spielen, Lernen – Ιούνιος 2018
 365. Πρόσκληση 8ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum
 366. Χαρά Καλομοίρη: 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018
 367. Η Μαίρη Χρηστέα συμμετέχει στην έκθεση "κέλυφος // η πολιτική της ύπαρξης"
 368. Απεβίωσε η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Ulrike Wulf-Rheidt
 369. Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στο "20 + 1 Λαϊκα Τραγούδια"
 370. Το μέλλον της ΕΕ
 371. Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους
 372. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στην παράσταση 2 COVER την Κυριακή 10 Ιουνίου
 373. Ο Mario Zefffiri στην Norma του Bellini
 374. «Ωδή Παραλίων Πετρωμάτων» την Παρασκευή 8 Ιουνίου
 375. "Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες"
 376. "Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος
 377. "Πριν το πέρασμα" Μαρία Σούμπερτ - πρόσκληση
 378. “Ο πρώτος σταθμος” στο Γκάζι στις 31 Μαΐου
 379. “Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2018”
 380. Virtuelle Karrieremesse am 06.06.18
 381. Ulrike Wulf-Rheidt: Der Vergangenheit eine Zukunft
 382. Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων
 383. Σίκινος: Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια
 384. Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά
 385. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : Second Nature έως 10 Ιουνίου
 386. "Κολλάει - Ξεκολλάει"
 387. «Αναγνώσεις» 24-26 Μαΐου 2018
 388. Φιλανθρωπικό crowd funding
 389. Μαρία Σούμπερτ: "Πριν το πέρασμα"
 390. Σημαντική διάκριση του Τάκη Μαθιόπουλου
 391. Franz Kafka στο Goethe
 392. Αγγελίες για προσφορά εργασίας
 393. Ξένια Κουναλάκη: Το «Μακεδονικό» και η κυβέρνηση
 394. Γιατι πρέπει να χορηγθεί άσυλο στους 8
 395. "Τα Νέα" για την Βίκυ Βολιώτη
 396. Economia: The Future of Money
 397. Ζητείται Καθηγητής Φυσικής Αγωγής για Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο
 398. Ζητούνται Δικηγόροι - Συνεργάτες
 399. Οι εξελίξεις στην υπόθεση των "Οκτώ"
 400. Η LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. ζητά γερμανόφωνο μηχανολόγο μηχανικό
 401. … in einer Ruhe die wundernimmt« 17 Μαΐου
 402. Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 403. Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο για 5η χρονιά
 404. Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη αποχωρεί από το Δ.Σ. της ActionAid Ελλάς
 405. Kinoabend στις 11 Μαΐου στην Aula
 406. Ο Χρίστος Τζιφάκης στο ΙΣΝ στις 26 Μαΐου
 407. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 3ος Κύκλος
 408. Η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί Franz Xaver Kroetz
 409. Ο Πάνος Λουκάκος για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
 410. Η Άννα Φιλίνη στις 11 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης Art Prisma
 411. Η Πηνελόπη Κουγιανού-Γκόλντμπεργκ, απόφοιτος του 1981, στην κορυφή της Παγκόσμιας Τράπεζας
 412. Αγγελική Παπανδρέου στις 12 Μαΐου
 413. Wandertag#82: Μόλα-Μαλακάσα Κυριακή 13 Μαΐου 2018
 414. „Wassermanagement im Amphiareion von Oropos“
 415. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά βοηθό διοργάνωσης εκδηλώσεων
 416. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά υπάλληλο στην καθαριότητα
 417. Ο Πολυχώρος MABRIDA με μια ματιά
 418. FES: Second Progressive Youth Academy
 419. Πρώτοι στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας!
 420. "Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα σε έναν τόπο"
 421. Ένα έργο της Λίζας Γεωμπρέ από τις "Μπλε Ιστορίες"
 422. "Βρίζοντας το κοινό" του Peter Handke
 423. “Η χώρα των πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας
 424. Μέχρι τα μέσα Μαΐου “Ο αδαής και ο παράφρων”
 425. Griechenland aus der Sicht der deutschen Besatzungssoldaten (1941-1944)
 426. KinderDocs: "The Lagoon" του Aaron Schock 22.4.2018
 427. Empty-Nest Syndrom: Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι.
 428. ΤρίοΤρίλαλον την Πέμπτη 26 Απριλίου στο Θησείο
 429. Πλατεία Παναγιώτη Δημ. Στάμου
 430. «Golden Dawn Girls» στις 18 Απριλίου
 431. “Οι λύκοι επιστρέφουν“ σε μετάφραση Φοίβου Πιομπίνου
 432. Οικονομική Επιθεώρηση - Απρίλιος 2018
 433. KAS: Υποτροφίες σε φοιτητές για Olympia Summer Academy
 434. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Δευτέρα 23 Απριλίου
 435. "Νέες έρευνες σε πρώιμα ελληνικά ιερά..." DAI 19-21.4
 436. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Μαζί για το Παιδί"
 437. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 438. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην ΕΡΤ2
 439. Friedrich - Ebert - Stiftung Athen: Αλληλεγγύη και Αντίσταση
 440. Ζητούνται δερματολόγοι για μεγάλη κλινική της Ελβετίας
 441. Συνέντευξη του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο LIFO
 442. Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης ζωγραφίζει την "Οκτάνα"
 443. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)
 444. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά Φυσικό/Βιολόγο
 445. Μία φωτογραφία του Βασίλη Σακελλαράκη
 446. Έφυγε ο Βασίλης Σακελλαράκης
 447. Ζητείται νεαρός ηθοποιός που να ξέρει πολύ καλά Γερμανικά
 448. Κ.Γονή-Αλ.Κακλαμάνος-Μ.Παναγιωτίδη ανάμεσα στους υποτρόφους του ΙΣΝ
 449. Η ορχήστρα ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική
 450. Εν φωναίς ασμάτων: Σάββατο 31.03.2018
 451. Wandertag#81 Κατσιμίδι κοντά στο Τατόι 1.4
 452. «La grande Mademoiselle – La vie de Coco Chanel» 19-20 Απριλίου
 453. Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης 26.3
 454. Η Χριστίνα Βάζου στην ΕΡΤ3
 455. Τραγούδια χωρίς λόγια: Αμαλία Γιαννοπούλου - Δημήτρης Γιάκας
 456. MÄRZBÜHNE - NOTOS PLUS
 457. Analyse: Muskelspiele im östlichen Mittelmeer
 458. DAI: "Die homerische Urodyssee...
 459. Κατερίνα Αρβανιτάκη: "το ΕΓΩ και το ΑΛΛΟ"
 460. Δελτίο Τύπου: Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 461. Έκθεση με έργα των μαθητών στην Γερμανική Σχολή
 462. Academica: Αφιέρωμα στον Roland Dyens
 463. Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 464. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά παιδαγωγούς
 465. «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου
 466. Νίκος Κωστόπουλος: "Χωρίς Αυταπάτες"
 467. Clubabend: „Deutsche Spuren in Griechenland“
 468. «Πολιτικές Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων»
 469. «Ο διάλογος του Βερολίνου» την Κυριακή 11 Μαρτίου
 470. Ασφάλεια και Σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια
 471. Η χώρα σε αναθεωρητική προοπτική
 472. Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΘΕΜΕΛΗ στον Ιανό
 473. Θεοδόσης Δαυλός: "Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου"
 474. Ο Mario Zeffiri στο Ελσίνκι
 475. Η Ευρώπη στον Δρόμο της Αλληλεγγύης;
 476. 11ο Global Media Forum (GMF) της Deutsche Welle
 477. “Από την Αφρική με αγάπη – Ελληνοαιθιοπικά”
 478. Wandertag#80: Χαμηλά στην βόρειο-ανατολική Πάρνηθα Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
 479. “Das Heilige Tor am Kerameikos von Athen“
 480. Η Academica στην Ελευσίνα και στο Αιγάλεω
 481. Ρήγας Βελεστινλής: Ο Μεγάλος Οραματιστής
 482. Δημήτρης Ηλιόπουλος: "Πραγματογνωμοσύνες"
 483. Αλεξάνδρα Νομίδου: 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 484. «Πενθεσίλεια» του Heinrich von Kleist
 485. Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για Καβαφικές Σπουδές
 486. KinderDocs: The Perfect SELFIE από Δήμητρα Κουζή
 487. Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
 488. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 23.02
 489. "Η φλόγα της προσφοράς" απο τους Safers
 490. Ημερολόγιο από τη Νηπιακή Αγωγή
 491. Ο Ευάγγελος Αντώναρος διεγράφη από τη ΝΔ
 492. «Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ» από την ΕφΣυν
 493. Γκαλά Όπερας 22 Φεβρουαρίου με Δημήτρη Γιάκα
 494. "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)" του Γιάννη Ρίτσου
 495. Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος για το Σκοπιανό
 496. “Αστική οικία στο Χαλάνδρι” στις 15 Φεβρουαρίου
 497. Clubabend im Februar: 22.02.2018
 498. Faschingsbrunch bei Philadelphia
 499. “Εν χορδαίς και οργάνω” στις 11.2.2018
 500. DAI: Εκδηλώσεις Α' εξαμήνου 2018


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Αντώνιος Κολιάδης (94)

Ο Αντώνιος Κολιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16.9.1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1994 (Απολυτήριο Λυκείου και Γερμανικό Abitur). Σπόυδασε στο Iνστιτούτο Oθωμανικών, Β [ ... ]


instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı