Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη μας προσκαλεί στην εκδήλωση για την έναρξη του εορτασμού του «Έτους Αντώνη Σαμαράκη», την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00.
Προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες για τη ζωή και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, θα μοιραστούν μαζί μας η Ζυράννα Ζατέλη, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Περικλής Παγκράτης, η Σίσσυ Παπαθανασίου, η Έλλη Στάη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης. Θα επακολουθήσει το «Εικονικό βίωμα και σχολική λογοτεχνία: Αντώνης Σαμαράκης, Το ποτάμι», μια σχολική ερμηνευτική ανάγνωση ενός κορυφαίου διηγήματος από δυο μαθητές, και τέλος το θεατρικό δρώμενο «Το Λάθος ανάμεσα στο θέατρο και τον κινηματογράφο».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου, 185 35 Πειραιάς, τηλ. 216 9003700. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες...

Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III

Από τον Γιάννη Θεολογίτη, απόφοιτο του 1974, πήραμε και το τρίτο και τελευταίο μέρος της ερευνητικής εργασίας: "Aspects of an Emerging World B. Times of conflict … "
Θα θυμίσουμε ότι είχαμε πρόσφατα δημοσιεύσει και τα δύο πρώτα τμήματα, αλλά βεβαίως όλα μαζί είναι προσβάσιμα στην ιστοσελίδα www.imte.gr.

Section I: Introduction, World Developments & Trends, Policies, Social Positions, Conflicts & Cycles, Economics, Energy/Resources, Science & Technology, The Environment, Militarization & Security
Section II: Regions & Countries
Section III: Geopolitics, Geostrategy, Art - Epilogue, Supplement

Δείτε τις εκθέσεις...

Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"

Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος εμφανίζεται στην παράσταση “ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ” της Κλεοπάτρας Εμμανουήλ Κυριακοπούλου, που αποτελεί διασκευή από το κλασσικό και διάσημο λογοτεχνικό έργο της Louisa May Alcott, «Little Women».
Σκηνοθεσία του Μιχάλη Τιγκιρίδη. Θέατρο Εμπρός, Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή. Πρεμιέρα την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.
Παραστάσεις 28, 29 Φεβρουαρίου και 6, 7, 13, 20, 21, 27 και 28 Μαρτίου, ώρα έναρξης 21.30, είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά, τηλ. πληροφοριών 6987690758, 6944769355.
Λίγα λόγια για το έργο: Στα χρόνια του Αμερικανικού Εμφύλιου, τέσσερις αδερφές, η Μέγκ, η Τζό, η Μπέθ και η Έιμι προσπαθούν να κρατήσουν το φως στη ζωή τους ακολουθώντας τις αρχές και τα διδάγματα του πατέρα τους που αγωνίζεται στον πόλεμο για έναν καλύτερο κόσμο. Η μητέρα τους, κυρία Μάρτς που είναι ένας ζωντανός φάρος γι’ αυτές τις αφήνει να πετάξουν ελεύθερες, έτοιμη όμως πάντα να τις συμβουλέψει, να τις καθοδηγήσει και να τις διδάξει από τα δικά τους λάθη.
Ερμηνεύουν οι: Γιάννος Γαβαλάς, Κλεοπάτρα Εμμανουήλ, Πολυτίμη Αλεξάνδρα Καλομοίρη, Δέσποινα Κασιώτη, Δόμνα Καστανάκη, Κατερίνα Λιάγκου, Πάνος Τσαλιγόπουλος.
Πληροφορίες...

Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02

Η πρώτη διάλεξη για το α΄ εξάμηνο 2020 στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο έχει θέμα „ Archaische Grabarchitektur im Kerameikos von Athen“, με ομιλητή τον αρχαιολόγο κ. Gerhard Kuhn (Marburg). Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου, στις 6 μμ. Στην αίθουσα διαλέξεων του β΄ ορόφου. Φειδίου 1, τηλ. 2103307400
Am 26.02.20 um 18.00 Uhr wird Gerhard Kuhn (Marburg) im Rahmen des Hauskolloquiums zum Thema "Archaische Grabarchitektur im Kerameikos von Athen" sprechen. Vortragssaal im 2. Stock
Πληροφορίες...

Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020

Περίπατος με ανάβαση 200μ.
Διάρκεια 3-4 ώρες
Καπελάκι, μπαστουνάκι, νερό
Εύκολο! Ελάτε να εγκαινιάσουμε το 2020!
Ελάτε και να μιλήσουμε για τα Βαρδούσια κατά Ιούνιο η μετά..
Συνάντηση κατά τις 10:00
συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com

Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde

Ο κ. Gerd Dückelmann-Dublany, Επικεφαλής Εμπορικού Τμήματος Αυστριακής Πρεσβείας μας έστειλε μία ανακοίνωση της Διπλωματικής Ακαδημίας της Βιέννης σχετικά με την διοργάνωση καλοκαιρινού σεμιναρίου διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων. Δείτε την ανακοίνωση:
Wir dürfen Sie nachstehend über den von der Diplomatischen Akademie Wien angebotenen „Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde“, der vom 3.-27. August 2020 stattfinden wird, informieren und bitten Sie, Ihre Kunden bzw. Interessenten auf diesen aufmerksam zu machen. Danke!
Der vierwöchige Sommerkurs bietet Erwachsenen aus aller Welt (Mindestalter 18 Jahre) ein anspruchsvolles und vielfältiges Programm:
· intensives Sprachtraining für verschiedene Niveaus (entsprechend dem Gemeinsamen Europäischen Referenzrahmen für Sprachen des Europarates),
· Vorträge zu österreichischer Politik, Geschichte und Kultur,
· Exkursionen zu international Organisationen, österreichischen Institutionen und Kultureinrichtungen (z.B. UNO, Kunsthistorisches Museum, Stadtführung, Schönbrunn),
· Stadtrecherchen, bei denen die Teilnehmerinnen/Teilnehmer die Möglichkeit haben, Wien abseits von Touristenpfaden zu erleben und das im Unterricht erworbene sprachliche Wissen praktisch anzuwenden,
· Freizeitaktivitäten, wie etwa eine Wanderung durch die Weinberge rund um Wien, einen Besuch beim heurigen (inkl. Weinverkostung) und einen Walzerkurs,
· einen Ganztagesausflug in eines der österreichischen Bundesländer.
Δείτε το πρόγραμμα...

Quiz No 2 του 2020

dsa frantzis mylonas gioi

Ποιούς και πότε έχει "συλλάβει" ο φωτογαρφικός φακός;

«Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»

„Datenbank deutscher militärischer und paramilitärischer Einheiten in Griechenland, 1941-1944/45“...

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, θα συγκροτηθεί μια χαρτογραφική βάση δεδομένων με αντικείμενο την παρουσία των γερμανικών στρατευμάτων σε μια κατεχόμενη χώρα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
Αν και η περίοδος της γερμανικής κατοχής έχει μεγάλη σημασία στη συλλογική μνήμη της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συστηματική καταγραφή όλων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο στόχος του Ερευνητικού Έργου «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45», το οποίο διεξάγεται στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Δείτε την σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο Δρ. Βαλεντίν Σνάιντερ, επιστημονικός υπεύθυνος έργου.

German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin

Από τον Δρ. Μηχ.Αθανάσιο Κελέμη, Γενικό Διευθυντή του AHK, λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Γερμανικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων (DIHK e.V.) και με την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI e.V.), σας ανακοινώνει τη διοργάνωση του «Ελληνογερμανικού Οικονομικού Φόρουμ – Όραμα και ευκαιρίες επενδύσεων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαρτίου 2020, και θα φιλοξενηθεί στο «Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας», “Haus der Deutschen Wirtschaft”, στο Βερολίνο. Το Φόρουμ εντάσσεται στην κοινή προσπάθεια Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της οικονομικής συνεργασίας, με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Εξετάζουμε αυτή τη στιγμή το ενδεχόμενο τη Δευτέρα, 09.03.2020 αργά το βράδυ να υπάρξει έξτρα πτήση, με την οποία θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι Συμμετέχοντες από Ελλάδα. Εάν έχετε ενδιαφέρον, παρακαλώ στείλτε μας e-mail μέχρι 13.02.2020 g.chiotis@ahk.com.gr. Εάν έχετε κάνει ήδη κράτηση, θα υπάρξει δυνατότητα αλλαγής.
Θα χαρούμε ιδιαίτερα να σας καλωσορίσουμε στο Οικονομικό Φόρουμ στο Βερολίνο!

Δείτε το πρόγραμμα, τη Δήλωση Συμμετοχής καθώς και περισσότερες πληροφορίες...

Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία

Die Rede von Laskaridis - und die Rolle der Absolventen bei der “Initiative 1821-2021“...

Έναυσμα για την δημιουργία της «Πρωτοβουλίας 1821-2021», που παρουσίασε το πρόγραμμα των επετειακών της δράσεων για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής, δόθηκε από μία συζήτηση που είχε πριν από δυόμισι χρόνια ο συντονιστής της προσπάθειας Γιάννης Μάνος, γιος του αποφοίτου Νικολάου Μάνου, με την επίσης απόφοιτό μας Λύντια Τρίχα (την εποχή εκείνη ετοίμαζε το έργο της «Σπυρίδων: Ο άλλος Τρικούπης»).
Στην όλη προσπάθεια της «Πρωτοβουλίας», καθοριστική συμβολή έχουν οι απόφοιτοί μας Πάνος Λασκαρίδης, πρόεδρος του Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη και Θανάσης Λασκαρίδης, πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδη.
Υπεύθυνος Τύπου της Πρωτοβουλίας είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων, Άγγελος Κωβαίος.

 

 

NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!

To Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020, στις 3 μ.μ. – 5:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο μας, Ομήρου 15, στο κέντρο της Αθήνας, τηλ 2103629746, info@notosbooks.gr : Piraten Party für Kinder ab 4! Auf Schatzsuche mit Pit, dem Piraten - alle Kinder herzlichst willkommen!
Σας περιμένουμε, παιδιά, ντυμένα με τη στολή σας, να βοηθήσουμε τον πειρατή μας να βρει το χαμένο θησαυρό. Έχει μαζί του έναν χάρτη με 7 σημεία ...και μόνο παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά μπορούν να ανταποκριθούν στις δοκιμασίες και να φτάσουν μαζί του στο τέρμα της διαδρομής.
Χορός και παιχνίδι σε απλά γερμανικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά Δημοτικού.
Για απορίες, πληροφορίες, ατομικές ή ομαδικές κρατήσεις, επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2103629746 ή στείλτε μας μήνυμα στο inbox. .
Τα workshop μας πραγματοποιούνται σε 2 ηλικιακές ομάδες:
Στις 15:00-16:00 για παιδιά 4-5 ετών (Α0-Α1) και στις 16:30-17:30 για παιδιά 6+ ετών (Α1-Α2).
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ (για έγκαιρη κράτηση μέχρι το Σάββατο 15/2/2020: 8 ευρώ)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και κράτηση γίνεται με προπληρωμή σε τραπεζικό λογαριασμό, τηλεφωνικά με κάρτα ή στο κατάστημα.
Πληροφορίες...

Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"

Ο Γιώργος Σταμάτης, απόφοιτος του 1969, παρουσιάζει το βιβλίο που έγραψε μαζί με τον Αντώνη Ζαΐρη, με τίτλο: «ΤΟ ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΕΘΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ» , την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη (Βασ.Σοφίας 9 και Μέρλιν 1)! και μας περιμένει. Ανάμεσα στους ομιλητές εντοπίσαμε άλλον ένα δικό μας: τον Χρήστο Ράμμο, Επίτιμο Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και Πρόεδρο της Αρχής Διασφαλίσεως του Απορρήτου των Επικοινωνιών.

Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II

Από τον Γιάννη Θεολογίτη, απόφοιτο του 1974, πήραμε το δεύτερο μέρος της ερευνητικής εργασίας: "Aspects of an Emerging World B. Times of conflict … "
Όπως είχαμε αναφέρει η εργασία θα δημοσιευθεί σε τρία διαδοχικά τμήματα  τα οποία επεξεργάζονται τα ακόλουθα θέματα:

Section I: Introduction, World Developments & Trends, Policies, Social Positions, Conflicts & Cycles, Economics, Energy/Resources, Science & Technology, The Environment, Militarization & Security
Section II: Regions & Countries
Section III: Geopolitics, Geostrategy, Art - Epilogue, Supplement
Οι δημοσιεύσεις μας είναι ταυτόχρονα προσβάσιμες στην ιστοσελίδα www.imte.gr.
Δείτε την έκθεση...

Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο

Ο Μάρκος Κούμαρης και οι Locomondo μας προσκαλούν τις ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ 21 & 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στο ΜΑΣΚΕ ΠΑΡΤΥ!
Κύτταρο, Ηπείρου και Αχαρνών, τηλ 210 8224134 info@kyttarolive.gr. Έναρξη: 22.30 / Εισιτήριο: 10€
Μετά τις sold out εμφανίσεις τους τα τελευταία δυο χρόνια στο Κύτταρο η «συμμορία» επιστρέφει στον τόπο του ...χαρτοπόλεμου με δυο μαγικές βραδιές Αποκριάτικης Αληθινής Γιορτής! ...με τους LOCOMONDO στη σκηνή και όλα τα λατρεμένα τους τραγούδια στον αέρα, «Μαγικό χαλί» «Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα» «Goal» «Φραγκοσυριανή» «Pro» «80s» «Γαμήλιο Πάρτυ (ότι κι αν συμβεί)» κλπ. Πληροφορίες – Κρατήσεις...

«Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»

Η «Πρωτοβουλία 1821-2021» παρουσίασε το πρόγραμμα των επετειακών δράσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον». Το πρόγραμμα των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων της «Πρωτοβουλίας 1821-2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης παρουσιάστηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό, η πολιτική ηγεσία της χώρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, υπουργοί, βουλευτές, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και των ΕΔ, κ.ά.

Ο Πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με ένα απόσπασμα από τον πρόλογο του ποιήματος «Ελλάς» του Percy Shelley: «Είμαστε όλοι Έλληνες. Οι νόμοι και η λογοτεχνία μας, η θρησκεία και οι τέχνες μας -όλα έχουν τις ρίζες τους στην Ελλάδα. Και ο σύγχρονος Έλληνας κληρονόμησε από τους προγόνους ευαισθησία, ταχύτητα αντίληψης, ενθουσιασμό και θάρρος». Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, το ποίημα είχε εκδοθεί το 1822 και τα έσοδά του δόθηκαν για την Επανάσταση.

H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI

Από την Alexandra Kankeleit λάβαμε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο για τις δραστηριότητες των Γερμανών Αρχαιολόγων την περίοδο 1874-1933. Να επισημάνουμε ότι περιλαμβάνεται και ένα κεφάλιο από την Ήρα Καλλιαμπέτσου σχετικά με το νομικό σκέλος που διέπει τις αρχαιότητες, και ένα κεφάλαιο της Αλεξάνδρας Κάνκελαιτ για το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο και την Γερμανική Σχολή Αθηνών. Δείτε το άρθρο... 

Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο

Η Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών, με διευθυντή τον γνωστό μαέστρο Νίκο Αθηναίο, ξεκινά τον πρώτο κύκλο συναυλιών της στην Αττική για το 2020. Στις 4 συναυλίες του πρώτου αυτού κύκλου θα ακουστούν έργα των Franz Schubert, Luigi Boccherini και Felix Mendelssohn Bartholdy.. Σολίστ ο Βαγγέλης Νίνα, βιολοντσέλο. Πληροφορίες...
Πρώτη συναυλία: Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020, ώρα έναρξης: 8.30μμ, είσοδος ελεύθερη. ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ (αίθουσα “Άρης Γαρουφαλής“), Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17 – 19, πλησίον Χίλτον – στάση μετρό “Ευαγγελισμός.
Θα επακολουθήσουν άλλες 3 ίδιες συναυλίες, όλες με επίσης ελεύθερη είσοδο, στον Δήμο Αγίας Παρασκευής (Πέμπτη 20/2), τον Δήμο Γαλατσίου (Παρασκευή 21/2) και τον Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης (Σάββατο 22/2). Όλες οι λεπτομέρειες στο Δελτίο Τύπου...

Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984

Η Έλενα Χατζηιωάννου ανέλαβε την Διέυθυνση Προγράμματος και Ροής του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 984.

16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs

Parent’s School/Elternschule ,Jörg Adolph, Ralf Bücheler, Γερμανία, 2018, 120΄
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΟ ΚΟΙΝΟ
Θεματική: Σχολή Γονέων Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, ώρα 12.00-15.00, Μουσείο Μπενάκη/Πειραιώς 138
Κατά τη διάρκεια 21 ημερών, οι γονείς ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους, με μια ολιστική προσέγγιση, όπου οι θεραπευτές ασχολούνται όχι μόνο με τα κλινικά συμπτώματα του παιδιού αλλά με ολόκληρη τη δυναμική των σχέσεων μέσα στην οικογένεια.
Βραβεία/Φεστιβάλ: NOMINEE BEST DOCUMENTARY GERMAN FILMS AWARDS 2019
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με καλεσμένη την Μαριαλένα Σπυροπούλου, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Συγγραφέα.
Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα.
KinderDocs, T: +30 210 7219909, +30 6946060862, ιnfo@kinderdocs.com, kinderdocs.com

Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I

Από τον Γιάννη Θεολογίτη, απόφοιτο του 1974, πήραμε μία ανακοίνωση σχετικά με μία πολύ ενδιαφέρουσα ηλεκτρονική έκδοση η οποία ξεκίνησε την διαδρομή της πριν λίγα χρόνια:

Έχω την ευχαρίστηση να σας παρουσιάσω το δεύτερο μέρος της ερευνητικής εργασίας μας Aspects of an Emerging World B. Times of conflict … Η παρούσα εργασία μας θα δημοσιευθεί σε τρία διαδοχικά τμήματα εκ των οποίων το παρόν είναι το πρώτο (Section I). Τα τμήματα ΙΙ. και ΙΙΙ. θα ακολουθήσουν διαδοχικά ανά ένα περίπου μήνα. Τα επί μέρους διαδοχικά τμήματα επεξεργάζονται τα ακόλουθα θέματα:
Section I: Introduction, World Developments & Trends, Policies, Social Positions, Conflicts & Cycles, Economics, Energy/Resources, Science & Technology, The Environment, Militarization & Security
Section II: Regions & Countries
Section III: Geopolitics, Geostrategy, Art - Epilogue, Supplement
Οι δημοσιεύσεις μας θα είναι ταυτόχρονα προσβάσιμες στην ιστοσελίδα μας www.imte.gr.
Ελπίζω να βρείτε τις εκδόσεις μας ενδιαφέρουσες και παραμένω στην διάθεση σας για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.
Με εγκάρδιους χαιρετισμούς
Ιωάννης Μ. Θεολογίτης
IMTE Consulting Ltd.
Δείτε την έκθεση...

Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας

Βρες τη δική σου ιστορία - Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας με τη χρήση των παραμυθιών και αφηγηματικών μέσων
Στο πλαίσιο του κύκλου βιωματικών σεμιναρίων Δραματοθεραπείας που πραγματοποιείται στην Ένωση Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας.
Συντονίζει η Μαρία Σούμπερτ, Ψυχοθεραπεύτρια – Δραματοθεραπεύτρια - Ημερομηνία: Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Τα παραμύθια, οι μύθοι και οι αφηγήσεις αποτελούν μια εξαιρετική αφορμή για να αρχίσει κάποιος να φτιάχνει δικές του εικόνες, να θυμάται, να συνδέει, να νιώθει. Και αν το ψάξει κανείς αρκετά, μπορεί να ανακαλύψει από μια αφήγηση για κάθε σχεδόν περίσταση, για κάθε περιστατικό. Άλλωστε αυτό που κάνει και ο ίδιος ο θεραπευτής όταν πηγαίνει ένα περιστατικό στην εποπτεία του, είναι να αφηγείται και να παίζει μια ιστορία της οποίας υπήρξε μάρτυρας –λίγο πολύ όπως οι περισσότεροι παραμυθάδες δήλωναν παρόντες στα παραμύθια που αφηγούνταν.

Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου

Ενημερώνουμε τους συναποφοίτους μας που παρέστησαν στην θαυμάσια περιήγηση που μας προσέφερε στις 10 Ιανουαρίου ο Μηνάς Φύτος, καθώς και όσους δεν μπόρεσαν να έλθουν αλλά εξακολουθούν να ενδιαφέρονται, ότι η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ – Η συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης» έλαβε και άλλη παράταση, έως την Πέμπτη 30 Απριλίου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μουσείου Ακρόπολης...

Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020

Ο Καθηγητής Wolf-Dietrich Niemeier, τέως Διευθυντής του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθήνας, θα μιλήσει με θέμα «Kolaios of Samos, legendary Tartessos and the first Phoenicians and Greeks in Spain». Στην εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία, Πανεπιστημίου 22, τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19:00. Πληροφορίες...

Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου

Nikos Athinaios im Megaro im Andenken an Thodoros Antoniou...

Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Ορχήστρα Εγχόρδων Academica στο πρώτο αφιέρωµα στον συνθέτη και παιδαγωγό Θόδωρο Αντωνίου (1935–2018). Η ορχήστρα θα ερµηνεύσει τα έργα του Celebration VII (2000) και Εpitaph ΙΙ. Στο πρόγραµµα και η ανάλαφρη, νεανική Σουίτα για έγχορδα του Λέος Γιάνατσεκ, καθώς και το Κοντσέρτο για πιάνο του Νίκου Αθηναίου, σε α΄ εκτέλεση, υπό τη διεύθυνση του ίδιου του συνθέτη, µε σολίστ τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη.
Τρίτη 4 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης 20.30, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Πληροφορίες...

Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020

Der Philadelphia Verein lädt zu seinem nächsten Clubabend ein, wie folgt:
Liebe Mitglieder und Freunde, herzlich laden wir Sie ein zu einem Clubabend am Donnerstag, dem 13. Februar 2020 um 19.30 Uhr mit dem Thema
“China zwischen 1979 und 2019. Was ist da geschehen?“
Monemvassias & Kriezi 62-64, 151 25 Maroussi, Tel. 210-6848009, Fax 210-6813902

Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss

Ο Δημήτρης Δημόπουλος υπογράφει τη μετάφραση του ποιητικού κειμένου στη “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss , τη διασημότερη και αντιπροσωπευτικότερη βιεννέζικη οπερέτα η οποία ανεβαίνει για 8 παραστάσεις στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος). Με την Ορχήστρα, τη Χορωδία και σπουδαστές της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού της ΕΛΣ, και πλειάδα γνωστών σολίστ.
Η ιδιαιτέρως επιτυχημένη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη μεταφέρει το έργο στα “καθ’ ημάς”, μια διαδικασία που είναι απολύτως συνυφασμένη με το ελαφρό μουσικό θέατρο παγκοσμίως. Έτσι, στη συγκεκριμένη παράσταση της “Νυχτερίδας“ –η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε το 2014 στο Ολύμπια– μεταφέρει τη δράση του έργου στα αστικά σαλόνια της Αθήνας και στις καμπάνες του Αστέρα Βουλιαγμένης, κατά τη δεκαετία του ’60. Έχοντας ξαναδουλέψει τη σκηνοθεσία, ο Αλέξανδρος Ευκλείδης μεταφέρει το πάρτι του Σοβιετικού πρέσβη Ορλόφσκι το βράδυ της 20ής Απριλίου 1967, παραμονή του στρατιωτικού πραξικοπήματος. Στην τρίτη πράξη, το ξημέρωμα της επομένης βρίσκει τους ήρωες του έργου στα κρατητήρια.
Οι παραστάσεις είναι: Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9, Κυριακή 16, Τετάρτη 19, Σάββατο 22, Κυριακή 23 Φεβρουαρίου και Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020. Ώρα έναρξης: 20.00 (Κυριακές: 18.30 / Στις 5/3 στις 19.00). Περισσότερα...

Πήγαμε "top girls"

dsa topgirls volioti 1Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, ο ΣΑΓΣΑ μας προσκάλεσε στην παράσταση Top Girls στο θέατρο Πόρτα.
Το έργο της Caryl Churchill ανέβηκε φέτος στο θέατρο Πόρτα σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και με επτά από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς της γενιας τους (Μαρία Καβογιαννη, Αλεξάνδρα Αϊδινη, Βικυ Βολιωτη, Αλεξία Καλτσικη, Ευδοκία Ρουμελιωτη, Ειρήνη Μάκρης, Αλκηστις Πολυχρονη).
Το Top Girls, που έκανε πρεμιέρα στη Μεγάλη Βρετανία το 1982, δεν είναι μόνο ενα έργο για τον φεμινισμό, αλλά και για την εποχή του θατσερισμου και του καπιταλισμού και τον ρολο της γυναίκας της νεας εποχής μέσα σε αυτο το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σκηνικό.
Οι ερμηνείες των πρωταγωνιστριων και της "δικής” μας, Βίκυς Βολιωτη, μας καθηλωσαν καθ’ολη την διάρκεια της παράστασης με αποκορύφωμα την τελευταία σκηνή της τρίτης πράξης.
Ευχόμαστε να ακολουθήσουν και άλλες θεατρικές συναντήσεις των μελών και των φίλων του ΣΑΓΣΑ.

 

 

Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός

Ο πιο καφροκρεμικός σταντ-απ μονόλογος συνεχίζεται στο Θέατρο Σταθμός, λόγω αυξημένης προσέλευσης! Ο Δημήτρης Δημόπουλος επιστρέφει με την Καφρόκρεμα για έναν τελικό κύκλο περιορισμένου αριθμού παραστάσεων στην Αθήνα. Μετά το κλασικό πια Αντί Διδακτορικού και την άκρως πρωτότυπη Υπερπαραγωγή, ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του.
Θέατρο Σταθμός, Βίκτωρος Ουγκώ 55 (μετρό Μοναστηράκι) τηλ: 210 52 30267. Παραστάσεις από την Τετάρτη 5/2 και κάθε Τετάρτη στις 21:15 (συνολικά άλλες επτά παραστάσεις, τελευταία στις 18/3). Πληροφορίες...

Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Φεβρουαρίου της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο θέμα "Μετανάστευση: Πρόβλημα ή λύση". Περισσότερα...

Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen

Ο Γιώργος Δεπάστας υπογράφει τη μετάφραση στην «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen, που ανεβαίνει από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του θεάτρου ΑΛΜΑ, σε σκηνοθεσία και διασκευή για τις ανάγκες της παράστασης του Θέμη Μουμουλίδη και με πρωταγωνίστρια την Ιωάννα Παππά. Ο Νορβηγός δραματουργός, στο αριστούργημα του, συνθέτει μια από τις πιο σαγηνευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές του σύγχρονου θεάτρου, μια γυναίκα-αίνιγμα, που δεν ερμηνεύεται απόλυτα με ψυχολογικούς ή κοινωνικούς όρους και παραμένει ανοιχτό σε προσεγγίσεις και ερμηνείες. Παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 29 Μαρτίου.
Θέατρο Άλμα – Κεντρική Σκηνή, Αγίου Κωνσταντίνου & Ακομινάτου 15 - 17, μετρό Μεταξουργείο, Τηλέφωνο: 21 0522 0100. Περισσότερα...

 1. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 2. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 3. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 4. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 5. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 6. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 7. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 8. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 9. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 10. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 11. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 12. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 13. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 14. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 15. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 16. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 17. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 18. Dimopoulos Specials
 19. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 20. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 21. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 22. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 23. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 24. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 25. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 26. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 27. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 28. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 29. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 30. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 31. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 32. Ημέρα Ενημέρωσης
 33. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 34. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 35. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 36. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 37. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 38. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 39. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 40. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 41. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 42. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 43. Praktikum
 44. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 45. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 46. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 47. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 48. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 49. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 50. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 51. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 52. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 53. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 54. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 55. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 56. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 57. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 58. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 59. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 60. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 61. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 62. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 63. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 64. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 65. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 66. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 67. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 68. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 69. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 70. Reunion της τάξης του 1989
 71. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 72. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 73. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 74. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 75. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 76. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 77. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 78. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 79. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 80. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 81. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 82. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 83. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 84. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 85. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 86. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 87. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 88. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 89. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 90. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 91. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 92. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 93. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 94. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 95. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 96. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 97. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 98. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 99. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 100. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 101. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 102. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 103. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 104. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 105. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 106. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 107. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 108. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 109. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 110. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 111. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 112. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 113. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 114. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 115. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 116. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 117. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 118. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 119. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 120. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 121. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 122. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 123. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 124. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 125. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 126. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 127. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 128. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 129. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 130. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 131. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 132. Έκθεση του Werner Hermann
 133. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 134. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 135. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 136. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 137. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 138. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 139. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 140. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 141. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 142. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 143. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 144. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 145. notosplusbooks.gr
 146. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 147. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 148. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 149. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 150. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 151. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 152. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 153. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 154. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 155. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 156. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 157. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 158. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 159. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 160. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 161. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 162. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 163. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 164. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 165. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 166. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 167. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 168. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 169. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 170. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 171. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 172. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 173. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 174. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 175. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 176. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 177. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 178. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 179. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 180. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 181. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 182. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 183. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 184. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 185. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 186. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 187. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 188. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 189. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 190. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 191. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 192. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 193. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 194. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 195. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 196. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 197. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 198. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 199. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 200. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 201. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 202. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 203. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 204. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 205. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 206. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 207. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 208. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 209. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 210. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 211. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 212. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 213. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 214. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 215. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 216. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 217. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 218. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 219. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 220. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 221. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 222. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 223. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 224. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 225. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 226. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 227. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 228. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 229. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 230. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 231. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 232. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 233. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 234. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 235. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 236. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 237. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 238. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 239. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 240. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 241. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 242. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 243. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 244. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 245. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 246. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 247. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 248. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 249. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 250. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 251. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 252. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 253. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 254. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 255. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 256. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 257. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 258. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 259. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 260. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 261. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 262. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 263. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 264. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 265. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 266. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 267. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 268. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 269. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 270. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 271. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 272. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 273. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 274. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 275. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 276. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 277. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 278. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 279. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 280. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 281. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 282. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 283. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 284. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 285. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 286. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 287. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 288. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 289. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 290. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 291. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 292. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 293. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 294. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 295. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 296. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 297. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 298. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 299. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 300. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 301. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 302. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 303. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 304. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 305. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 306. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 307. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 308. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 309. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 310. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 311. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 312. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 313. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 314. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 315. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 316. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 317. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 318. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 319. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 320. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 321. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 322. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 323. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 324. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 325. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 326. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 327. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 328. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 329. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 330. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 331. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 332. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 333. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 334. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 335. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 336. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 337. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 338. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 339. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 340. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 341. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 342. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 343. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 344. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 345. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 346. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 347. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 348. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 349. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 350. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 351. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 352. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 353. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 354. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 355. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 356. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 357. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 358. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 359. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 360. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 361. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 362. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 363. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 364. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 365. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 366. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 367. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 368. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 369. Πάμε...KinderDocs
 370. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 371. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 372. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 373. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 374. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 375. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 376. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 377. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 378. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 379. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 380. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 381. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 382. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 383. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 384. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 385. Υποτροφίες από την DAAD
 386. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 387. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 388. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 389. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 390. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 391. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 392. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 393. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 394. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 395. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 396. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 397. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 398. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 399. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 400. Ο Werner Hermann εκθέτει
 401. Γιάννης Κιτσόπουλος
 402. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 403. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 404. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 405. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 406. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 407. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 408. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 409. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 410. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 411. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 412. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 413. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 414. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 415. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 416. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 417. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 418. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 419. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 420. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 421. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 422. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 423. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 424. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 425. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 426. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 427. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 428. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 429. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 430. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 431. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 432. 41st Weinblum Memorial lecture
 433. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 434. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 435. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 436. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 437. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 438. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 439. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 440. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 441. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 442. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 443. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 444. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 445. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 446. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 447. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 448. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 449. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 450. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 451. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 452. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 453. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 454. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 455. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 456. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 457. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 458. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 459. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 460. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 461. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 462. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 463. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 464. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 465. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 466. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 467. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 468. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 469. 6. Newsletter der Open Space Edition
 470. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 471. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 472. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 473. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 474. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 475. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 476. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 477. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 478. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 479. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 480. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 481. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 482. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 483. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 484. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 485. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 486. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 487. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 488. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 489. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 490. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 491. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 492. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 493. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 494. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 495. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 496. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 497. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 498. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 499. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 500. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιάννης Πίσσης (95)

Ο Γιάννης Πίσσης γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη ΓΣΑ το 1995. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχ [ ... ]


instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli 1080p Dizi izle deneme bonusu adana escort mersin escort