Ντόρα Μπακογιάννη: "Να μην πέσουμε στην παγίδα της ποδοσφαιροποίησης"

Δείτε το άρθρο της Ντόρας Μπακογιάννη στην εφημερίδα "Καθημερινή" της Κυριακής 28.6.2020 

Οι τελευταίες αποκαλύψεις για την ύπαρξη παρακράτους, οι παρακολουθήσεις υπουργών και η δημοσιοποίηση των συνομιλιών Παππά – Μιωνή, δημιουργούν μια βαριά ατμόσφαιρα στα πολιτικά πράγματα της χώρας και μας φέρνουν αντιμέτωπους με μία μεγάλη θεσμική πρόκληση.

Εκτός όμως από τις διάφορες προφανείς πολιτικές και κομματικές συνέπειες και προεκτάσεις που έχει η υπόθεση αυτή, η καταδίκη της οποίας είναι αυτονόητη, το θέμα αυτό έχει και μία ακόμα διάσταση πολύ ουσιαστική. Και αυτή είναι η θεσμική του. Εάν χειριστούμε τα συγκεκριμένα γεγονότα με λογική ποδοσφαιροποίησης, μετρώντας δηλαδή τα γκολ που βάλαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα έχουμε κατά τη γνώμη μου υποπέσει σε μικροκομματική παγίδα. Το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό. Η δημοκρατία μας είναι νέα, μόλις 46 ετών, και έχει περάσει πολλές δυσκολίες, Ειδικά Δικαστήρια, ιστορίες υποκλοπών, λαϊκισμούς. Είναι όμως η καλύτερη δημοκρατία την οποία έζησε ο τόπος αυτός και οφείλουμε να την προστατεύσουμε. Η προστασία αυτή δεν μπορεί να γίνει μόνο με λόγια με τα οποία όλοι συμφωνούμε, χρειαζόμαστε να κάνουμε και συγκεκριμένες επιλογές προς την κατεύθυνση αυτή.

«Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»

Ενημέρωση για την πορεία του σχεδιασμού αλλά και τις προκλήσεις της διαδικασίας εφαρμογής για μια «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης», είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρόκειται για κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη που στοχεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους της χώρας μας για τη μεταστροφή του τρόπου ζωής και την ανάγκη μείωσης των πολλών πλαστικών μιας χρήσης που υπάρχουν στην καθημερινότητά μας. Μάλιστα το νομοσχέδιο για τα πλαστικά μιας χρήσης θα συζητηθεί στην επερχόμενη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Η Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου, Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη (που είναι απόφοιτς του 1970) πρόσφερε στον Πρωθυπουργό ενημερωτικό υλικό που δημιουργήθηκε με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, επίσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης και ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, επίσης απόφοιτος 1981.
Δείτε το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Τα Νέα"...

Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26.6.2020 η Μαρία Σούμπερτ, δημοσίευσε ένα άρθρο της στο psychology.gr.
Δείτε το άρθρο...

Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"

panteloukas panos egklima sto potzoΟ Πάνος Παντελούκας είναι δικηγόρος, απόφοιτος του 1995 και εκδίδει το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο με τίτλο "Έγκλημα στο Πότζο" από τις εκδόσεις Βακχικόν.
Στη Νότια Ιταλία, και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μπάκολι, μία γραφική κωμόπολη κοντά στη Νάπολη, ο καθηγητής εγκληματολογίας Οράτσιο Σπινέλλι εξιχνιάζει έναν φόνο και μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας, όπου εμπλέκονται Έλληνες φοιτητές και η τοπική Καμόρα. Μοναχικός, μεθοδικός, έμπειρος, πιστός
σύντροφος, γεμάτος ευαισθησίες και λάτρης της καλής κουζίνας, ο καθηγητής Σπινέλλι έχει σταθερό αρωγό σε αυτήν την υπόθεση τον καλό του φίλο, επιθεωρητή της τοπικής αστυνομίας Νικόλα Σκιάνο. Η αστυνομική νουβέλα Έγκλημα στο Πότζο, είναι ένα κράμα ιστορίας μυστηρίου και αρχαιολογίας με προεκτάσεις στα κοινωνικά προβλήματα των σύγχρονων νέων της Νότιας Ιταλίας, όπως η ανεργία, η έλλειψη διεξόδων, το εύκολο χρήμα, και φυσικά η μαφία.
Αποτελεί την πρώτη μίας σειράς αντίστοιχων αστυνομικών ιστοριών με τον ίδιο πρωταγωνιστή.
Περισσότερα...

Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία

Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου, απόφοιτος του’85, προσθέτει άλλους δυο τόμους στη σειρά βιβλίων του «Απρόσμενοι φίλοι», η οποία απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Οι ιστορίες είναι βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά ηρωισμού, πίστης και αφοσίωσης ζώων, ενώ κάθε βιβλίο περιλαμβάνει παράρτημα με τα πραγματικά γεγονότα, καθώς και βασικές γνώσεις σχετικές με την κάθε ιστορία:

- «Σκάρλετ, η γάτα της φωτιάς», μια ιστορία αυτοθυσίας της μάνας για τα παιδιά της.

- «Μπάμπου, το σκυλάκι του τσουνάμι», η διαίσθηση της οποίας έσωσε την αφεντικίνα της από το τσουνάμι.

Επίσης κυκλοφορεί εντός των ημερών από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το γελοιογραφικό κόμικ άλμπουμ “Όλο κάτι μου τη σπάει (Το βιβλίο της γκρίνιας 2)” είναι η συνέχεια του “Μα γιατί μου φταίνε όλα;!”, με κείμενα δικά του και εικονογράφηση Tasmar. Ο πρώτος τόμος είχε αγαπηθεί από το κοινό και είχε πάρει το Βραβείο κοινού των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς. Σκηνές από την καθημερινότητα, γκρίνια και μίρλα, σε ένα βιβλίο που δεν απευθύνεται σε παιδιά, αλλά σε ενήλικες και φιλοδοξεί να τους χαρίσει ένα χαμόγελο το καλοκαίρι.

Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"

Από τον Κώστα Παπαηλιού λάβαμε ένα σχόλιο για τα πρόσφατα δημοσιέυματα σχετικά με τους καθηγητές που στην δεκαετία του '60 και του '70 προσπαθούσαν να καλύψουν το κενό της ορολογίας στα μαθηματικά. Θα αναφέρουμε για τους νεότερους ότι, δεδομένου ότι η άλγεβρα και η γεωμετρία, αλλά και η τριγωνομετρία διδάσκονταν στα γερμανικά, ο υποψήφιος του Πολυτεχνείου έπρεπε νε μάθει πως αποκαλούσαν στα ελληνικά όρους όπως: Ableitung, Integral, Zahlenfolge, αλλά και Tangente, Seitenhalbierende, Mittelsenkrechte.     

Μιας και έγιναν διάφορες αναφορές στα τελευταία montags για τους "φροντιστές" της Σχολής, δηλαδή τους καθηγητές που είχαν αναλάβει να καλύψουν τα κενά γνώσης κυρίως στα μαθηματικά και ιδιαίτερα στην ελληνική ορολογία, θέλω να θυμησω ότι ο πρώτος διδάξας ήταν ο Νίκος Μπρούτζος. Σημειωθήτω ότι τουλαχιστον μέχρι το 1963 που αποφοίτησα η Σχολή δεν είχε πρακτικό τμήμα προς μεγάλη δυσαρέσκεια όσων ήθελαν να πάνε στο Πολυτεχνείο. Μετά λοιπον από πολυ γκρινια ερχόταν μερικα απογεύματα κάπου στο ισόγειο της Ρεθύμνου ο Μπρούτζος να μας "ξεστραβώσει". Άριστος μαθηματικός, ο οποίος τω καιρώ εκείνω λόγω φρονημάτων δεν έβρισκε δουλειά στο Δημόσιο και τον βόλεψε, όπως και πολλούς άλλους από τους τότε καθηγητές, ο συγχωρεμένος ο Δημητράκος στη Γερμανική.
Αξίζει να σημειωθεί και η σημαντική πρωτοβουλία του Endress, ενός επίσης εξαιρετικού μαθηματικού και δασκάλου, στην έλλειψη του Πρακτικού, ο οποίος μάζευε το απόγευμα όσους από εμάς είχαν ήδη αποφασίσει να πάνε να σπουδάσουν σε γερμανικά πολυτεχνεία και μας έκανε αναλυτική γεωμετρία και απειρωστικό λογισμό, πράγματα άγνωστα τότε στην διδακτέα ύλη των μαθηματικών και μάλιστα του Κλασσικού, για να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι.

Η οικογένεια Νίκου Νικολαΐδη

Ο Νικόλαος Νικολαΐδης ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες αρχιτέκτονες των αρχών του 20ου αιώνα γεννημένος στη Στενήμαχο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Φοίτησε στο Ζαρίφειο Διδασκαλείο της Φιλιππούπολης μέχρι το κλείσιμο του εκπαιδευτικού αυτού ιδρύματος από τη Βουλγαρική Κυβέρνηση το 1906. Θα ολοκληρώσει τις εγκύκλιες σπουδές του στο Φυτολογικό Τμήμα της Εμπορικής Σχολής της Χάλκης στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Μόναχο, όπου θα εγγραφεί στην Αρχιτεκτονική Σχολή της εκεί Technische Hochschule στις 2 Νοεμβρίου του 1910. Θα αποκτήσει το δίπλωμα του αρχιτέκτονα μηχανικού στις 5 Αυγούστου του 1916. Η καθυστέρηση απόκτησης διπλώματος οφείλεται στο γεγονός ότι ο Νικολαΐδης διέκοψε τις σπουδές του προκειμένου να καταταχθεί ως εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό και να συμμετάσχει στους Βαλκανικούς Πολέμους. Σύζυγός του ήταν η Γερμανίδα Άννα Γκέρλιχ (Anna Görligh), την οποία γνώρισε στη διάρκεια των σπουδών του και και με την οποία απέκτησε δύο γιους, τον Γιώργο και τον Ιάκωβο, που ήταν μαθητές της Γερμανικής στα θρανία της Αραχώβης.
Ο Νικολαΐδης θα γίνει ένας από τους πρώτους μελετητές της διαμόρφωσης των πολυώροφων κτηρίων στη μεσοπολεμική Αθήνα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στον τυπολογικό και μορφολογικό εκσυγχρονισμό της πολυκατοικίας και των κτηρίων γραφείων. Ωστόσο θα ασχοληθεί και με τον σχεδιασμό και την επίβλεψη προαστιακών μονοκατοικιών, θα κατασκευάσει την εξέδρα του γηπέδου του «Παναθηναϊκού Α.Ο».

Χαρίτων Κοριζής (45*) (1927-1987)

korizis hariton lowΟ Χαρίτων Κοριζής γεννήθηκε το 1927 στην Αθήνα, ήταν γιος του μηχανολόγου μηχανικού Στυλιανού Κοριζή, ο οποίος ήταν αδερφός του πρωθυπουργού Αλέξανδρου Κοριζή. 
Ο Χάρης, όπως τον αναφέρει στην συνέντευξή του ο Βασίλης Μαυρίδης, φοίτησε στην Πάντειο Πολιτικές Επιστήμες και ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Βόννης.
Διετέλεσε καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας και Πολιτικής Επιστήμης στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και δίδαξε Πολιτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Νυρεμβέργης.
Η κατεύθυνση της έρευνάς του ήταν η παράλληλη μελέτη της ιστορίας και της κοινωνιολογίας ως μέσα για την ευρεία αντιμετώπιση των θεμάτων της πολιτικής επιστήμης υπό τους όρους του τότε σύγχρονου επιστημονικού προβληματισμού.
Έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις για το έργο του και παρασημοφορήθηκε από το Ίδρυμα Αντενάουερ στη Γερμανία. Επιίσης διετέλεσε μέλος της Διεθνούς και της Αμερικάνικης Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης.
Ήταν μάρτυρας κατηγορίας κατά των πραξικοπηματιών, και στη δίκη του Πολυτεχνείου και στη δίκη της χούντας. Στο έργο του “Το αυταρχικό καθεστώς 1967 – 1974 καταβάλλεται προσπάθεια διερεύνησης της επταετούς διακυβέρνησης της χώρας από το δικτατορικό καθεστώς. Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη διατύπωση διδαγμάτων από την επταετή διακυβέρνηση ενώ επιχειρήθηκε η ανάλυση του θέματος μέσα από την έννοια του αυταρχισμού.
Έχει γράψει στην Ελληνική και Γερμανική γλώσσα μεγάλο αριθμό βιβλίων και συγγραμμάτων. Η οικογένεια του δώρισε, μετά τον θάνατό του, σπάνια και σημαντικά βιβλία από την προσωπική του συλλογή στο Ίδρυμα Κ. Γ. Καραμανλή, και αποτέλεσαν στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος την Πτέρυγα Χαρίτωνος Κοριζή.

Η οικογένεια Κοριζή

Η οικογένεια Κοριζή ήταν τα χρόνια του Μεσοπολέμου πολύ γνωστη στην ελληνική κοινωνία. Το επώνυμο συναντάτια με δύο ορθογραφίες μία με "υ" και μία με "ι", αλλα η Ο Αλέξανδρος Κοριζής συνηθέστερη είναι με "ι", έτσι όπως το συναντάμε στα μαθητολόγια της Αραχώβης.
Πριν από τον Πόλεμο ο Αλέξανδρος Κοριζής ήταν Διοικητής της Εθνικής Τράπεζας (1939-1941), ενώ είχε διατελέσει Υπουργός Οικονομικών (1933), Κρατικής Υγιεινής και Αντιλήψεως (1936-1939) και στις 29 Ιανουαρίου του 1941, αμέσως μετά τον θάνατο του Ι. Μεταξά, και διαρκούντος του πολέμου, ο Βασιλεύς Γεώργιος Β΄ τον επέλεξε και τού ανέθεσε απευθείας την πρωθυπουργία.
Ως Πρωθυπουργός ο Κοριζής είπε το 2ο "ΟΧΙ" όταν στις 6 Απριλίου του 1941, πιστός στην παρακαταθήκη του προκατόχου του, απέρριψε το αίτημα των Γερμανών για απομάκρυνση των βρετανικών δυνάμεων από την Ελλάδα απορρίπτοντας το τελεσίγραφο που του επέδωσε ο Γερμανός πρεσβευτής Έρμπαχ-Σένμπεροχ, μισή ώρα μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής κατά σαφή παράβαση της σχετικής Σύμβασης της Χάγης, όπου υπ' αυτές τις συνθήκες ο πόλεμος χαρακτηρίζεται "αιφνίδιος".
Στις 18 Απριλίου, δώδεκα ημέρες μετά την έναρξη της γερμανικής εισβολής, και ενώ μαίνονταν οι μάχες ο Κοριζής συμμετείχε σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Αυτού ακολούθησε κατ' ιδίαν συνομιλία με τον βασιλέα Γεώργιο. Το τι ειπώθηκε ακριβώς σ' αυτή τη συνομιλία δεν έγινε ποτέ γνωστό, αν και εικάζεται ότι οι δύο άνδρες μπορεί να διαφώνησαν ως προς την συνέχιση του αγώνα με ενδεχόμενη μετακίνηση της ελληνικής κυβέρνησης στην Κρήτη, ή την αγγλοκρατούμενη Κύπρο. Πάντως, ο Κοριζής εξήλθε συντετριμμένος από τη συνάντησή του με τον Βασιλέα με κατεύθυνση την οικία του στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας.
Ο Βασιλεύς ανησυχώντας για τον Κοριζή, που πολύ πιθανόν κάτι να είχε υπονοήσει στο λόγο του, έστειλε τον διάδοχο Παύλο στην οικία του. Φθάνοντας ο Παύλος και καθ' ον χρόνο μιλούσε στην είσοδο της πρωθυπουργικής κατοικίας με την σύζυγο του Κοριζή, ακούστηκαν δύο πυροβολισμοί από τον πρώτο όροφο. Ο Κοριζής είχε αυτοκτονήσει με δύο σφαίρες στην καρδιακή χώρα.

Ο Αλέξανδρος Κοριζής είχε δύο κόρες στην Αραχώβης, την Ελένη (Λένα, «Κυρία επί των Τιμών» της βασίλισσας Φρειδερίκης) και την Ειρήνη (Ρένα, σύζυγος του εφοπλιστή Στρατή Ανδρεάδη). Τα άλλα δύο του παιδιά, η Αικατερίνη και ο Γεώργιος δεν ήταν στην Γερμανική Σχολή.

Ο αδελφός του Στέλιος Κοριζής συνελήφθη στα Δεκεμβριανά απο ΕΛΑΣίτες και εκτελέστηκε αργότερα ως αιχμάλωτος. Είχε όμως και αυτός ένα γιό, τον Χαρίτωνα και αυτός μαθητής στην Αραχώβης, ο οποίος ακολούθησε πολύ σημαντική ακαδημαϊκή καριέρα. 

Νίκος Κοτζιάς (75)

Ο Νίκος Κοτζιάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1975. Παίζει violoncello στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών, όπου και έδωσε τις διπλωματικές του εξετάσεςι και υπήρξε μαθητής της Λήδας Κουρούκλη (1905-1984, διακεκριμένη σολίστ με σπουδαία καριέρα πριν και μετά τον Πόλεμο) και του Ελευθερίου Παπασταύρου (διακεκριμένος συνθέτης, δεξιοτέχνης του βιολοντσέλου, παιδαγωγός και προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από την ζωή, στις 10 Ιουνίου 2020 σε ηλικία 88 ετών).
Δίδαξε βιολοντσέλλο 30 χρόνια στο Ωδείο Αθηνών και στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών και έχει ήδη 14 διπλωματούχους μαθητές. 
Εξέδωσε στον εκδοτικό οίκο Kunzelmann μέθοδο διδασκαλίας "Cello spielen leichter".
Δίδαξε στην Sommerakademie Ratzeburg με τον Werner Thomas.
Είναι παντρεμένος με την πιανίστα Κατερίνα Κιοκπάσογλου και έχουν 3 παιδιά.

KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα

Το ίδρυμα Konrad-Adenauer διοργανώνει την Τρίτη 30 Ιουνίου στις 17:30 μία συζήτηση με θέμα: "Germany's Presidency of the Council of the EU - Presentation of a Poll on the perception of Germany in Greece", όπου γίνεται παρουσίαση Δημοσκόπησης για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Δημήτριο Μαύρο, διευθύνοντα σύμβουλο της MRB Hellas.
Στην συζήτηση μετέχουν οι:
- Dr. Ernst Reichel, Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα,
- Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPP), και 
- Η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος ΕΕ, πρ. Υπουργός
Τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα ελληνικά και στα αγγλικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία) και θα προβληθεί διαδικτυακά στη σελίδα του KAS στο Facebook...
Πληροφορίες: Ε. Πετρόπουλος, info.athen@kas.de,  107247126

Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19

Το ίδρυμα Hanns Seidel, το Κέντρο Έρευνας Διεθνούς Τουρισμού του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφος και το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλούν σε διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο
Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
την Δευτέρα 29 Ιουνίου, ώρα 20:00 με διερμηνεία: ελληνικά, γερμανικά
Ομιλητές:
- Klaus Stöttner, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος CSU για θέματα Τουρισμού, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Περιφέρειας Άνω Βαυαρίας, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου της Ανώτατης Σχολής Τουρισμού του Μονάχου
- Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού
- Χάρης Λοϊζίδης, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων
- Αλέξανδρος Κρητικός, Διευθυντής Ερευνών του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών
Συντονιστής:
Δρ. Σωτήρης Βαρελάς, Συντονιστής Κέντρου Έρευνας Διεθνούς Τουρισμού, MBA in Tourism, Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Συνδεθείτε εδώ...

Στέφανος Μίτμαν: "Εκλογες για Schulverein"

Ο Στέφανος Μίτμαν έγραψε ένα μικρό επεξηγηματικό κείμενο για τις πρόσφατες εκλογές της 17ης Ιουνίου για το Schulverein:

Εκλογές για την ανανέωση του Διοικητικού Συμβουλίου (ΔΣ) του Συλλόγου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών (Deutscher Schulverein Athen ή απλά “Schulverein”)

Το ΔΣ του Schulverein έχει 9 τακτικά μέλη, που ανανεώνονται διαδοχικά ανά τριετία. Στο τέλος κάθε σχολικής χρονιάς λήγει η θητεία τριών μελών, που μπορούν να επανεκλεγούν.
Τα ενεργά μέλη του ΔΣ αναφέρονται στο website της DSA, στη σελίδα...
Έτσι φέτος λήγει η τριετής θητεία των κκ Richard Epstein, Wolfgang Gebhardt και Thomas Greve.
Οι εκλογές διεξάγονται στην δεύτερη τακτική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) των μελών του Schulverein, που γίνεται κάθε Μάιο ή Ιούνιο (η πρώτη τακτική ΓΣ γίνεται κάθε Νοέμβριο και βασικό της αντικείμενο είναι ο οικονομικός απολογισμός για την σχολική χρονιά που πέρασε και η έγκριση του προϋπολογισμού της επόμενης σχολικής χρονιάς).

Την περασμένη Τετάρτη, 17 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Pausenhof (λόγω κορωνοϊού) η τακτική ΓΣ και οι προγραμματισμένες εκλογές. Υποψηφιότητες είχαν θέσει εκ νέου δυο από τα τρία παλαιά μέλη Richard Epstein και Thomas Greve και οι νέοι υποψήφιοι κκ Nikolaos Athanassiadis, Marcus Bremer και Aris Liakopoulos.
Το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε λίγο μετά την λήξη της μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν τα 50 παρόντα μέλη του Schulverein και έχει κατά σειρά ψήφων ως εξής:

1 Epstein, Richard 32
2  Bremer, Marcus  28
3 Greve, Thomas 27
- Liakopoulos, Aris 27
5 Athanassiadis, Nikolaos           21

Λόγω ισοψηφίας, θα έπρεπε σύμφωνα με τον κανονισμό να γίνει νέα ψηφοφορία για την τρίτη θέση στο ΔΣ μεταξύ των κκ Greve και Liakopoulos, αλλά ο αντιπρόεδρος Thomas Greve απέσυρε την υποψηφιότητά του και έτσι αναδείχθηκε ως τρίτο μέλος του ΔΣ, χωρίς άλλη ψηφοφορία, ο επίσης απόφοιτος και αρχιτέκτονας Άρης Λιακόπουλος.

Στο σημείο αυτό να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλα τα μέλη του ΔΣ και να επισημάνουμε ότι μέσα στην επόμενη σχολική χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθεί η αλλαγή του καταστατικού του Schulverein, ώστε να γίνει δυνατή η εγγραφή στον Σύλλογο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών προσώπων που δεν πληρούν την προϋπόθεση που ισχύει μέχρι σήμερα, δηλαδή να έχουν την Γερμανική υπηκοότητα.

Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας

Δυο εξαιρετικά σημαντικές συνεντεύξεις έδωσε προσφάτως ο νευρολόγος -ψυχίατρος Αργύρης Στριγγάρης (’92), που είναι εγκατεστημένος στη Bethesda (ΗΠΑ), κύριος ερευνητής και επικεφαλής της Μονάδας Mood Brain and Development στο Εθνικό Ίδρυμα Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ και καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, σχολιάζοντας τις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων:

· Η πρώτη, με τον τίτλο “Ευάλωτη η γενιά της πανδημίας“, δημοσιεύθηκε στην Καθημερινή στις 11 Μαΐου...

· Η δεύτερη, με τον τίτλο “Βία και πανδημία“ δημοσιεύθηκε στην Athens Voice στις 11 Ιουνίου...

Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.

Επαναλαμβάνεται στην ΕΡΤ 2 κάθε πρωί στις 7.45 για τους μικρούς , η γνωστή και δημοφιλής παιδική σειρά “Φρουτοπία“ που έχουν δημιουργήσει οι απόφοιτοί μας κουκλοπαίκτες Ήβη και Φαίδων Σοφιανός, τηλεοπτική μεταφορά του ομώνυμου κόμικ (1983) του συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και του σκιτσογράφου Νίκου Μαρουλάκη. Η σειρά έχει ως θέμα τις περιπέτειες του δημοσιογράφου Πίκου Απίκου, ο οποίος ταξιδεύει στην μακρινή χώρα της Φρουτοπίας, για να διερευνήσει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Μανώλη του Μανάβη. Πληροφορίες...
Όλα τα επεισόδια, 48 συνολικά, μπορείτε να τα δείτε...

Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"

Με αφορμή την συζήτηση για το ξεκίνημα του Νίκου Βασιλείου στην Σχολή ο Χρήστος Μπαλόγλου θυμήθηκε ότι:

Στην Γερμανική πέρασαν και καθηγητές ενός έτους. Ετσι, το 1976-1977, εδίδαξαν τα φροντιστηριακά ενισχυτικά μαζί με τον ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ο ΠΟΥΛΑΚΗΣ Φυσική και ο ΝΤΑΣΗΣ, Χημεία. Ο Πουλάκης εδίδαξε και την χρονιά 1977-1978. Ο Ντάσης ένα έτος . Ευτύχησα να έχω την θυγατέρα του, Αργυρώ, μαθήτρια στους Θρακομακεδόνες, 1994-1995, δεν εγνωριζε , ότι ο πατέρας της είχε διδάξει και στην Γερμανική.
Το έτος 1979-1980 με την παραίτηση ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ανεζητήθη θεολόγος και ο ΜΟΥΣΤΑΚΗΣ μας έφερε τον ΠΑΠΑΔΑΤΟ. Μετά διορίσθηκε στο Δημόσιο. 

Τέλος, ο Δρ. Αθανάσιος Χατζόπουλος έφυγε από την Σχολή το 1988 (είχε πρωτοέρθει το 1983 και έμεινε έως το 1986) και τον Οκτώβριο του 2000, εξελέγη από την Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο του Επισκόπου Αχαΐας και διορίσθηκε διευθυντής του Γραφείου της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις 5 Αυγούστου 2007 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον ανύψωσε, τιμής ένεκεν, σε Μητροπολίτη Αχαΐας.

Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο

Φέτος, για πρώτη φορά, οι συναυλίες της Γιορτής της Μουσικής, που φιλοξενούνται στο Αίθριο των Μουσών και στον Κήπο χωρίς την παρουσία κοινού, παρουσιάστηκαν live από την ΕΡΤ 2 και ταυτόχρονα μεταδόδηκαν ζωντανά οnline από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την ΕΡΤ Web TV και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Έτσι την Κυριακή 21 Ιουνίου παρακολουθήσαμε τον δικό μας Δημήτρη Γιάκα σε δημοφιλή αποσπάσματα από όπερες, μιούζικαλ και τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών.

Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο

Πολλοί φίλοι, συγγενείς, συνάδελφοι και μαθητές ήρθαν στο Νεκροταφείο της Δροσιάς την Πέμπτη 11 Ιουνίου για το τελευταίο αντίο στον Νίκο Βασιλείου.
Η Αγγελική Κανελλακοπούλου, ως μαθήτρια και συνάδελφός του, ο Γιάννης Μυλωνάς, ως συνάδελφος και φίλος του και ο ανηψιός του Γιάννης τον αποχαιρέτησαν μέσα από ιστορίες των χρόνων που τον είχαν δίπλα τους.

vasileiou nikos kidiea 11062020 

Η σύζυγός του Έλντα και η κόρη του Ζωή έστειλαν ένα ευχαριστήριο μήνυμα:

Σας ευχαριστούμε για την συμπαράσταση σας αυτές τις στιγμες. Με τις φωτογραφίες, τα κείμενα, τα σχόλια, τις ιστορίες, τα μηνύματα, νιώσαμε ότι η οικογένεια μας δεν περιοριζεται στους τοίχους του σπιτιού μας, ότι είμαστε και θα είμαστε δεμένοι με όλους σας! Ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος έδωσε  μία συνέντευξη, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή της 6.6.2020. Ο Νότης Παπαδόπουλος που πήρε την συνέντευξη σχολιάζει:
Κάθε φορά που συναντιέμαι με τον κ. Παναγιώτη Πικραμμένο νιώθω χαρά αλλά και ντροπή. Χαρά γιατί συναντώ έναν άνθρωπο με σημαντική κατάρτιση, χιούμορ και απίθανες ιστορίες από την πολυετή θητεία του σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ντροπή, γιατί μου έρχεται στο μυαλό η εικόνα στο βήμα της Βουλής να στέκεται με τα άσπρα του μαλλιά, βουρκωμένος από την προσβολή που είχε γίνει στο πρόσωπό του στην υπόθεση Novartis. Αυτός, ένας πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, πρώην πρωθυπουργός που προσφέρθηκε για να βοηθήσει τη χώρα στις δύσκολες εποχές των μνημονίων, να βρίσκεται απολογούμενος με κατασκευασμένες μυθιστορηματικές κατηγορίες που αμφισβητούσαν την ηθική του ακεραιότητα. Δεν θέλει να μιλάει πλέον για αυτή την απόπειρα σπίλωσής του – «η υπόθεση είναι αυτή τη στιγμή στα χέρια της Βουλής και της Δικαιοσύνης. Επομένως, δεν επιθυμώ να σχολιάσω ή να προσθέσω κάτι. Ας αφήσουμε τα θεσμικά όργανα να κάνουν τη δουλειά τους απερίσπαστα», λέει.
Δείτε την συνέντευξη...

Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, το envinow.gr, πραγματοποίησε μία εφ’ όλης της συνέντευξη με τον Κωνσταντίνο Αραβώση (’81), Καθηγητή ΕΜΠ και Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του ΥΠΕΝ. Μεταξύ πολλών θεμάτων που αναλύθηκαν, ήταν το περιβαλλοντικό πολυνομοσχέδιο στο οποίο υπήρξε ένας από τους βασικούς συντελεστές της προετοιμασίας του, το μέλλον της ανακύκλωσης και της διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, το σχέδιο για τη διαχείριση των λυμάτων και πολλά ακόμη. Διαβάστε τη συνέντευξη...

Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum

"Με προνοητικότητα, ευελιξία και προσαρμοστικότητα, θα βγούμε πιο ισχυροί από την κρίση". Τη δέσμευση της Alpha Bank να στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την επιστροφή της χώρας στην ομαλή οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα, επανέλαβε στις 12 Ιουνίου ο CEO του Ομίλου Βασίλειος Ψάλτης, από το πάνελ “Covid-19 and Banking: The Leader’s Response” του 5ου Delphi Forum, τονίζοντας παράλληλα ότι η εμπειρία του κορωνοϊού επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά τη σημασία που έχουν η προνοητικότητα, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα για την αντιμετώπιση κάθε κρίσης.

Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"

«Η διασημότητα είναι μια μάσκα που τρώει το πρόσωπο», έχει πει ο Αμερικανός συγγραφέας Τζον Απντάικ. Εδώ και πάνω από 30 χρόνια η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια διάσημη πολιτικός. Ποιο είναι το πραγματικό της πρόσωπο και πόσο έχει «αντέξει» πίσω από τη «μάσκα» της πολιτικής διασημότητας; Κατά κάποιον τρόπο, αυτό ήταν το θέμα στη συνάντησή μας που έγινε στο γραφείο της, με τη διπλή θέα στον Παρθενώνα και στους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στις αρχές της οδού Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα. Η πρωτότοκη θυγατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, η μεγαλύτερη αδελφή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, η πρώην υπουργός και παραλίγο αρχηγός του κόμματος είναι η γυναίκα βουλευτής που έχει περάσει ίσως τις δυσκολότερες δοκιμασίες και έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη διαδρομή στην πολιτική μέχρι σήμερα. Από πού πηγάζει η αυτοπεποίθηση που πολλοί θαυμάζουν επάνω της ή η αλαζονεία που εξίσου πολλοί άλλοι επιμένουν να της προσάπτουν;

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδωσε στις 4.6.2018 μία συνέντεξη στον Παύλο Παπαδόπουλο στην εφημερίδα "Καθημερινή". Δείτε την συνέντευξη...

Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου

Ο συγγραφέας Βασίλης Παπαθεοδώρου (απόφοιτος του ’85) έλαβε μια μεγάλη διάκριση: με την ανακοίνωση στις 3 Ιουνίου, από το Υπουργείο Πολιτισμού, των Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου 2019 (για τις εκδόσεις του 2018), το βιβλίο του "Τη νύχτα που έσβησαν τ' αστέρια" τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου.

Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"

stathaki koumari peripatos koimitirioΗ Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη συνεχίζει να μας εκπλήσσει. Μαθήτρια των χρόνων του Πολέμου στην Αραχώβης, διάσημη λαογράφος, μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Κηφισιάς και Γαλαξειδίου μελετώντας και γράφοντας. Πολυγραφότατη εξέδωσε πριν από μία εβδομάδα το 15ο βιβλίο της με τίτλο "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού" μέσα από το οποίο καταγράφει τον πλούτο που βρίσκεται στην "γλυπτοθήκη", όπως αποκαλεί το Κοιμητήριο του Γαλαξειδιού. Φωτογράφισε ένα-ένα τα μνημεία αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τους δημιουργούς γλύπτες και διατυπώνει την αγωνία της για την προστασία τους.

Δείτε πως σχολιάζεται το έργο της στο blogspot της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άμφισσας:

Δυναμική και περιεκτική πάντοτε στα γραπτά της και είναι δεκατέσσερα βιβλία, λαογραφικού, κυρίως περιεχομένου, η κ. Ροδούλα Κούμαρη – Σταθάκη, εστίασε, εξόρμησε, συνέλεξε εικόνες/φωτογραφίες, ερεύνησε κι αποτύπωσε όψεις του Κοιμητηρίου του Γαλαξειδιού. Ακόμη κι αν είναι εκζήτηση, ματαιοδοξία, η επιμονή γι’ ανάδειξη της τελευταίας κατοικίας, προβολή των νεκρών και των οικογενειών τους, δεν παύει να αποτελεί καθρέπτη της κάθε πόλης, πόσο νοιάζονται για τους μεταστάντες και την πολιτεία της σιωπής που τους εναποθέτουν, οι ζώντες.

Πολυταξιδεμένος ευπατρίδης ο Γ.Μ. εξέφραζε τη λύπη του για τη σημερινή εικόνα των Κοιμητηρίων της ευρύτερης περιοχής. Έχει απ’ την αρχαιοελληνική περίοδο και τη δυτική χριστιανική παράδοση δημιουργηθεί μια θαυμαστή κληρονομιά γλυπτών κι αναγλύφων, κυρίως που, πέραν της αναμφισβήτητης καλλιτεχνικής της αξίας, συχνά υψηλής και μοναδικής, συνιστά και πολύμορφη, σύνθετη ιστορική μαρτυρία για την εποχή, την κοινωνία, τις θρησκευτικές δοξασίες, συνήθειες, καλλιτεχνικές νοοτροπίες και τάσεις. Πάντοτε η εικόνα αντίστοιχων Κοιμητηρίων του εξωτερικού, με την άπλα, τους απέριττους τάφους και τη μικρή και μεγάλη γύρω βλάστηση, προκαλούσε μελαγχολικές σκέψεις απ’ τη σύγκριση με των δικών μας τον ιδιοκτησιακό συνωστισμό...

Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits

Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη έδωσε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο portraits παρουσιάζοντας την διαδρομή του παλαιότερου και ιστορικότερου οικονομικού περιοδικού την “Οικονομική Επιθεώρηση”, που εκδίδει και που είναι και το μόνο οικονομικό περιοδικό που έχει επιβιώσει όλων των κρίσεων. Το μοναδικό στην συνένετυξη αυτή είναι ότι παράλληλα με την ιστορία της οικογένειάς της διατρέχει και την ιστορία της ελληνικής βιομηχανίας από την πρώτη στιγμή της έκδοσης του περιοδικού που τότε είχε τίτλο "Βιομηχανική Επιθεώρηση", η οποία, όπως αναφέρει: ...ξεκίνησε το 1934 μια εποχή που η βιομηχανία στην Ελλάδα ήταν στα σπάργανα.

Θυμάται τα παιδικά της χρόνια: ...θυμάμαι τη Μιχαλακοπούλου ποταμάκι και πηγαίναμε και παίζαμε. Δεν υπήρχε τότε η Αμερικάνικη Πρεσβεία και εκεί ερχόταν ένα Λούνα πάρκ κάθε καλοκαίρι και η Βασιλίσσης Σοφίας είχε μόνο μονοκατοικίες. Πήγαινα σχολείο στο Μαράσλειο και κάθε μέρα περπατούσα μέχρι τα γραφεία του περιοδικού στη Μουρούζη. Εκεί πρώτα διάβαζα και μετά «δούλευα» για το περιοδικό.

Η Αλεξάνδρα είναι απόφοιτος, αλλά δεν είναι μόνον εκείνη. Είναι και ο σύζυγός της Θανάσης Λασκαρίδης, ο αδελφός του συζύγου της Πάνος, ο πατέρας τους Κώτιας Λασκαρίδης, αλλά και η μητέρα της:
Όταν τέλειωσα τις σπουδές μου στη Νομική, έκανα ένα μεταπτυχιακό στα Ναυτιλιακά στο Λονδινο, και το 1977 παντρεύτηκα το Θανάση Λασκαρίδη. Ήμασταν μαζί από το σχολείο, εκείνος σπούδαζε στο Μπέρμιχαμ και τον συνάντησα στην Αγγλία, όπου και μείναμε μαζί ένα χρόνο. Ήμασταν συμμαθητές και μάλιστα ήταν συμμαθητές και ο πατέρας του με τη μητέρα μου, πριν από τον πόλεμο στη Γερμανική Σχολή. Ο πεθερός μου ο Κώτιας Λασκαρίδης ήταν Πόντιος, ήταν ιχθυολόγος με σπουδές στη Γερμανία και η πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν δύο αλιευτικά πλοία. Μετά πούλησαν τα αλιευτικά και πήραν πλοία ψυγεία. Τα πρώτα του λεφτά ο Θανάσης τα έβγαλε σαν μεσίτης πλοίων και μετά με συνεταίρους άρχισε να μεγαλώνει η εταιρεία τα πρώτα χρόνια του γάμου μας. Ο παππούς είχε κρατήσει ένα αλιευτικό «για να παίζει» και θυμάμαι που μας έφερνε κατεψυγμένες γαρίδες….
Όταν άρχισε να μεγαλώνει η εταιρεία μπήκε και ο αδερφός του ο Πάνος Λασκαρίδης που ήταν ναυπηγός και ταίριαξε τέλεια με την ομάδα και η εταιρεία μεγάλωνε. Ήταν πολύ ωραία χρόνια, δημιουργικά.

Δείτε όλη την συνέντευξη...

Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά

Την Παρασκευή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προέβαλε η ΕΡΤ2 το ντοκυμαντέρ "Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά", του δημοσιογράφου και παραγωγού Σωτήρη Δανέζηπου γυρίστηκε σε νησιά των Κυκλάδων, όπως η Δονούσα και η Σίκινος, στον Αργοσαρωνικό, στην Πάτρα και στην Αθήνα. Από την άνοιξη του 2019 οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ καταγράφουν το πρόβλημα με εναέριες και εντυπωσιακές υποβρύχιες λήψεις και παρακολουθούν πρωτοποριακά προγράμματα και δράσεις που έχουν σκοπό τη μείωση των πλαστικών μίας χρήσης στις μικρές, νησιωτικές κοινότητες του Αιγαίου. Ακολουθούν εθελοντικές ομάδες, συνομιλούν με επιστήμονες και ειδικούς και επιβιβάζονται στον «Τυφώνα», το υπερσύγχρονο πλοίο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, που σαλπάρει με αποστολή τον καθαρισμό μακρινών και δυσπρόσιτων ακτών από σκουπίδια και πλαστικά. Δείτε το ντοκυμαντέρ...

Δείτε επίσης και το περυσινό (14/8/2019) αφιέρωμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" του Βασίλη Τσακίρογλου για το "Σχέδιο Τυφώνας" και την αγορά του μοναδικού ειδικής κατασκευής πλοίου στη Μεσόγειο για την μάχη για τον καθαρισμό των δυσπρόσιτων ελληνικών ακτών που μετατρέπονται σε σκουπιδότοπους...

Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020

Κυρίως σε δασωμένο περιβάλλον. Μέτρια δύσκολο, 900μ. ανάβαση
Μάλλον οκτώ ώρες πορεία+στάσεις: Χωρίς συνυπολογισμό Ταβερνο-χρόνου...
Ορειβατική ικανότητα χρειάζεται.
Έρχεστε με δική σας ευθύνη. Συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com
Έλα, περπατάμε και καλοκαίρι ! Όλη η Ελλάδα είναι αδειανή!
Πεζοπόροι της DSA

Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Ιουνΐου της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο θέμα "Η Ευρώπη σε ώρα Βερολίνου".
Σε μια κρίσιμη για το μέλλον συγκυρία, η Γερμανία αναλαμβάνει στο τέλος του μήνα την προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ. Η πρωτοβουλία που παρουσίασαν, μέσα Μαΐου, η καγκελάριος Μέρκελ και ο πρόεδρος Μακρόν, για τη στήριξη των οικονομιών της ΕΕ, φαίνεται ότι θα είναι μόνο η αρχή της δημόσιας συζήτησης, καθώς εκδηλώθηκαν ποικίλες αντιδράσεις. Επόμενο βήμα ήταν η παρουσίαση των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και σίγουρα θα υπάρξει συνέχεια, προτού αποσαφηνιστεί η εικόνα. Η Οικονομική αναλύει το τοπίο που διαμορφώνεται στην Ευρώπη για την επόμενη ημέρα, αξιοποιώντας τη διεισδυτική «ματιά» έμπειρων συνεργατών και του The Economist.
Περισσότερα...

Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020

Από την Μυρτώ Προβίδα, απόφοιτό μας, η οποία εργάζεται στο Goethe με αρμοδιότητα το DAAD, λάβαμε μία ανακοίνωση 

Η DAAD προσφέρει εδώ και καιρό Online Information Sessions, οι οποίες αποδεικνύονται ιδιαίτερα σημαντικές στους καιρούς που διανύουμε καθώς έχουν τη δυνατότητα να μας φέρουν - έστω και διαδικτυακά - πιο κοντά.
Στο πλαίσιο αυτό, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στη διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων που θα λάβει χώρα τον επόμενο μήνα (9-10 Ιουνίου 2020) και στην οποία θα λάβουν μέρος γνωστά γερμανικά πανεπιστήμια, μεταξύ των οποίων τα Johannes Gutenberg-Universität Mainz, Universität Mannheim, Universtität Passau και Technische Universität Darmstadt.
Στο επίκεντρο της έκθεσης θα βρίσκονται τα γερμανόφωνα προγραμματα σπουδών στα πανεπιστήμια αυτά και για τον λόγο αυτό οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν εξ' ολοκλήρου στα γερμανικά. Στόχος είναι η προσέλκυση φοιτητών που διαθέτουν ήδη γνώσεις γερμανικών και ενδιαφέρονται για γερμανόφωνα προγράμματα ή για μαθήματα γερμανικών πριν την έναρξη των σπουδών στα συμμετέχοντα πανεπιστήμια.
Σημειωτέον πως για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στην έκθεση και το FernUniversität Hagen, το πρώτο και μοναδικό πανεπιστήμιο εξ αποστάσεως στη Γερμανία, το οποίο προσφέρει μία μεγάλη γκάμα μεταπτυχιακών σπουδών σε πολύ προσιτές τιμές.
Θα χαιρόμασταν ιδιαίτερα εάν μπορούσατε να πληροφορήσετε τους φοιτητές σας για την ερχόμενη διαδικτυακή έκθεση. Συνημμένο θα βρείτε ένα κείμενο με τις σημαντικότερες πληροφορίες καθώς και τον σύνδεσμο για την εγγραφή στην έκθεση, η οποία είναι δωρεάν. Σας στέλνουμε επίσης δύο εικόνες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στις ιστοσελίδες σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Σας ευχαριστούμε και ευχόμαστε καλή συνέχεια.
Αποστολία Γουδουσάκη και Μυρτώ Προβίδα

Νίκο, καλό ταξίδι.

vasileiouΤο μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουνίου, έφυγε σε ηλικία 85 ετών ήσυχα στο σπίτι του ο Νίκος Βασιλείου, ενώ καθόταν στην πολυθρόνα του λύνοντας ασκήσεις !
Ο καθηγητής μας είχε γεννηθεί το 1935 στην Αθήνα και τελείωσε το Γυμνάσιο στην Καλλιθέα. Πτυχίο πήρε από την Μαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Εργάστηκε στο Δημόσιο και παραιτήθηκε το 1966 για να εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα και τον Σεπτέμβριο του 1970 ήρθε τυχαία στην Γερμανική Σχολή ως «φροντιστής» διδάσκοντας τριγωνομετρία και κοσμογραφία, προσπαθώντας παράλληλα να καλύψει το πρόβλημα της εξοικείωσης με τους ελληνικούς μαθηματικούς όρους.
Βάσει του καταστατικού τα μαθηματικά διδάσκονταν από Γερμανούς και οι μαθητές, που επιθυμούσαν να δώσουν Εισαγωγικές Εξετάσεις στο Πολυτεχνείο ήταν αναγκασμένοι να αναζητήσουν βοήθεια στα φροντιστήρια της εποχής, αφού όροι όπως το «ολοκλήρωμα» και η «παράγωγος», το «ημίτονο» και το «συνημίτονο» ήταν «ξένες λέξεις» γι' αυτούς.
Παράλληλα η εξεταστέα ύλη περιελάμβανε την τριγωνομετρία η οποία δεν διδασκόταν στη Γερμανία και κατ' επέκτασιν στη Γερμανική Σχολή, έτσι η ανάγκη της παρουσίας ενός Έλληνα μαθηματικού ήταν επιτακτική.
Το 1977 γίνεται τακτικός καθηγητής αναλαμβάνοντας και την γεωγραφία, που μέχρι τότε δίδασκε ο Βασίλης Παπαχρυσάνθου και μεταξύ 1980 και 1983 συντονίζει μία σειρά προαιρετικών «φροντιστηριακών» μαθημάτων προκειμένου να προετοιμαστούν αρτιότερα οι μαθητές των θετικών επιστημών.
Το 1989 γίνεται υποδιευθυντής και και το 2000 διευθυντής έως το 2005, οπότε και συνταξιοδοτείται έχοντας πλέον συμπληρώσει 35 χρόνια παρουσίας στη Σχολή, ενώ ο Σύλλογος Αποφοίτων τον αναγόρευσε σε σε Επίτιμο Μέλος του.
Η κόρη του Ζωή είναι φιλόλογος, διδάσκει στην Σχολή και έχει υπό την εποπτεία της την συνεργασία της Σχολής με τον Σύλλογο Αποφοίτων.
Θερμά συλλυπητήρια στην Ζωή και στην σύζυγό του Έλντα.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 5 μ.μ. στο Κοιμητήριο της Δροσιάς-Ροδόπολης (Αγ.Τριάδος 9, Ροδόπολη 14574) και η οικογένεια ζήτησε αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στην Κιβωτό του Κόσμου. 

Ας θυμηθούμε τον Νίκο να τραγουδά πριν από δύο χρόνια, το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018, στην εκδήλωση "Οι Καθηγητές Ξανάρχονται", "σας αγαπώ γιατί είστε ωραίοι"...

 1. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 2. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 3. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 4. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 5. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 6. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 7. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 8. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 9. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 10. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 11. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 12. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 13. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 14. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 15. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 16. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 17. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 18. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 19. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 20. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 21. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 22. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 23. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 24. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 25. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 26. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 27. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 28. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 29. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 30. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 31. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 32. Voucher Κατάρτισης 600€
 33. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 34. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 35. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 36. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 37. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 38. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 39. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 40. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 41. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 42. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 43. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 44. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 45. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 46. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 47. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 48. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 49. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 50. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 51. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 52. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 53. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 54. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 55. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 56. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 57. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 58. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 59. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 60. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 61. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 62. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 63. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 64. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 65. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 66. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 67. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 68. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 69. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 70. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 71. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 72. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 73. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 74. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 75. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 76. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 77. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 78. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 79. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 80. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 81. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 82. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 83. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 84. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 85. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 86. Πήγαμε "top girls"
 87. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 88. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 89. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 90. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 91. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 92. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 93. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 94. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 95. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 96. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 97. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 98. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 99. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 100. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 101. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 102. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 103. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 104. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 105. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 106. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 107. Dimopoulos Specials
 108. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 109. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 110. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 111. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 112. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 113. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 114. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 115. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 116. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 117. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 118. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 119. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 120. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 121. Ημέρα Ενημέρωσης
 122. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 123. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 124. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 125. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 126. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 127. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 128. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 129. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 130. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 131. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 132. Praktikum
 133. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 134. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 135. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 136. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 137. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 138. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 139. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 140. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 141. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 142. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 143. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 144. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 145. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 146. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 147. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 148. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 149. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 150. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 151. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 152. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 153. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 154. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 155. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 156. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 157. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 158. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 159. Reunion της τάξης του 1989
 160. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 161. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 162. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 163. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 164. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 165. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 166. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 167. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 168. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 169. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 170. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 171. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 172. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 173. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 174. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 175. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 176. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 177. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 178. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 179. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 180. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 181. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 182. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 183. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 184. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 185. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 186. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 187. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 188. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 189. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 190. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 191. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 192. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 193. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 194. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 195. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 196. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 197. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 198. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 199. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 200. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 201. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 202. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 203. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 204. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 205. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 206. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 207. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 208. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 209. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 210. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 211. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 212. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 213. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 214. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 215. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 216. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 217. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 218. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 219. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 220. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 221. Έκθεση του Werner Hermann
 222. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 223. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 224. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 225. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 226. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 227. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 228. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 229. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 230. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 231. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 232. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 233. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 234. notosplusbooks.gr
 235. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 236. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 237. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 238. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 239. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 240. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 241. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 242. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 243. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 244. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 245. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 246. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 247. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 248. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 249. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 250. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 251. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 252. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 253. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 254. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 255. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 256. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 257. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 258. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 259. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 260. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 261. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 262. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 263. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 264. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 265. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 266. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 267. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 268. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 269. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 270. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 271. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 272. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 273. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 274. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 275. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 276. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 277. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 278. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 279. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 280. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 281. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 282. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 283. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 284. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 285. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 286. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 287. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 288. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 289. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 290. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 291. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 292. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 293. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 294. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 295. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 296. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 297. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 298. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 299. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 300. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 301. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 302. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 303. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 304. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 305. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 306. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 307. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 308. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 309. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 310. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 311. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 312. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 313. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 314. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 315. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 316. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 317. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 318. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 319. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 320. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 321. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 322. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 323. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 324. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 325. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 326. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 327. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 328. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 329. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 330. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 331. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 332. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 333. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 334. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 335. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 336. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 337. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 338. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 339. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 340. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 341. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 342. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 343. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 344. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 345. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 346. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 347. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 348. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 349. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 350. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 351. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 352. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 353. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 354. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 355. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 356. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 357. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 358. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 359. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 360. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 361. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 362. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 363. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 364. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 365. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 366. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 367. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 368. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 369. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 370. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 371. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 372. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 373. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 374. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 375. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 376. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 377. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 378. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 379. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 380. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 381. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 382. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 383. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 384. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 385. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 386. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 387. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 388. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 389. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 390. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 391. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 392. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 393. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 394. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 395. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 396. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 397. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 398. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 399. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 400. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 401. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 402. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 403. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 404. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 405. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 406. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 407. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 408. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 409. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 410. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 411. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 412. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 413. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 414. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 415. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 416. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 417. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 418. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 419. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 420. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 421. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 422. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 423. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 424. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 425. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 426. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 427. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 428. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 429. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 430. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 431. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 432. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 433. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 434. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 435. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 436. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 437. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 438. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 439. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 440. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 441. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 442. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 443. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 444. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 445. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 446. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 447. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 448. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 449. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 450. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 451. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 452. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 453. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 454. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 455. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 456. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 457. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 458. Πάμε...KinderDocs
 459. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 460. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 461. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 462. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 463. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 464. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 465. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 466. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 467. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 468. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 469. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 470. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 471. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 472. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 473. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 474. Υποτροφίες από την DAAD
 475. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 476. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 477. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 478. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 479. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 480. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 481. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 482. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 483. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 484. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 485. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 486. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 487. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 488. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 489. Ο Werner Hermann εκθέτει
 490. Γιάννης Κιτσόπουλος
 491. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 492. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 493. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 494. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 495. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 496. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 497. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 498. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 499. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 500. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi hilesi deneme bonusu adana escort bedava bahis kayseri escort mersin escort