Νέο προσωρινό τηλέφωνο του Συλλόγου

Για λίγες ημέρες και λόγω τεχνικής βλάβης της τηλεφωνικής γραμμής του Συλλόγου παρακαλούμε να καλείτε στο 211 7774552-3

Γνωρίστε του Αποφοίτους του 1997

.

Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler

Zeidler Joachim

"Έφυγε" στις 17 Ιανουαρίου 2019 σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler, διεθυντής στη Σχολή επί 12 χρόνια, από τον Σεπτέμβριο του 1967 έως το 1979. Υπήρξε ο μακροβιότερος Διεθυντής της μεταπολεμικής Γερμανικής Σχολής με ιδιαίτερη ευαισθησία για τις ελληνογερμανικές σχέσεις, ειδικά σε μία περίοδο δύσκολη για την Ελλάδα, την περίοδο της Δικατορίας. Είχαμε την τιμή και την τύχη να τον δούμε πριν 4 χρόνια στην Aula, στις 13 Δεκεμβρίου 2014, όταν τον είχαμε προσκαλέσει να μιλήσει στην εκδήλωση "«…στην ΓΣΑ τα χρόνια της Δικτατορίας»". Η κηδεία του θα γίνει την 1η Μαρτίου.
Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 1929 στο Kassel και πήγε δημοτικό (1936-1940) στο Steglitz στο Βερολίνο, όπου τέλειωσε και το γυμνάσιο (1940-1948) και πήρε το Abitur στις 4.7.48.
Μεταξύ 1948 και 1952 παρακαλούθησε λατινικά, ελληνικά και φιλοσοφία στο τότε νεοιδρυθέν Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου (Freie Universität Berlin) και το 1953 πήρε την άδεια καθηγητού γυμνασίου και ένα χρόνο μετά, το 1954, πήρε το διδακτορικό του από το ίδιο πανεπιστήμιο.
Μεταξύ 1956 και 1965 έγινε διαδοχικά σύμβουλος και διευθυντής σπουδών στο Γυμνάσιο του Steglitz, και ενδιάμεσα, το 1959 νυμφεύθηκε την Gerda Grosskopf.
Την διετία 1965-1966 ήταν βοηθός καθηγητής στο Syracuse University στη Νέα Υόρκη και αμέσως μετά, τον Σεπτέμβριο του 1967 ήρθε στην Αθήνα στη Γερμανική Σχολή, όπου διετέλεσε διευθυντής (Oberstudiendirektor) για δώδεκα χρόνια, έως το 1979, ο μακροβιότερος διευθυντής της σχολής.
Το 1979 του απενεμήθη και το Bundesverdienst Kreuz από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Walter Scheel.
Από το 1979 έως το 1985 ήταν Oberstudiendirektor του Tannenberg Gymnasium στο Βερολίνο και από το 1985 έως το 1990 Oberschulrat , αλλά και μέλος και πρόεδρος του Συμβουλίου των Σχολείων του Εξωτερικού. Το ίδιο διάστημα ήταν επικεφαλής της Επιτροπής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας της ανώτατης βαθμίδας των Ευρωπαϊκών Σχολείων.
Από το 1991 έως το 1994 ήταν πρόεδρος και διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Σχολείων στην Κολωνία και το 1994 συνταξιοδοτήθηκε.

«Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση

Οταν ο Αλέξανδρος Μωυσής αναλογίζεται το Ολοκαύτωμα και το εφιαλτικό σενάριο ανάλογων διωγμών στο μέλλον, δεν ανησυχεί μήπως βρεθεί ο ίδιος μεταξύ των θυμάτων. Η αγωνία του είναι, αν θα είχε το ψυχικό σθένος να σταθεί στην πλευρά των «Δικαίων» της Ιστορίας, τείνοντας χείρα βοηθείας σε όσους κινδυνεύουν, όπως έπραξε πριν από 75 χρόνια ο Κωνσταντίνος Γιαννίτσης, που διέσωσε τους προγόνους του. «Σήμερα, δεν θα βρισκόμουν ανάμεσά σας ούτε εγώ, ούτε τα παιδιά μου, ούτε ο πατέρας μου, αν δεν είχε υπάρξει μια εξαίρετη οικογένεια», ανέφερε χθες στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, όπου μαθητές, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Εκκλησίας συγκεντρώθηκαν για την απονομή του τίτλου του «Δικαίου των Εθνών» του Μουσείου Μνήμης του Ολοκαυτώματος Yad Vashem στον Κωνσταντίνο Γιαννίτση για τη διάσωση της οικογένειας του Ασέρ Ραφαήλ Μωυσή. «Ηταν καθήκον του πατέρα μας να το κάνει, σχετιζόταν με τη φιλία των δύο ανδρών και εξέφραζε την κοσμοθεωρία και τις αξίες του», τόνισε ο καθηγητής και πρώην υπουργός κ. Τάσος Γιαννίτσης, που δεν έκρυψε από το κοινό τη συγκίνηση αλλά και την αμηχανία για τη μεγάλη τιμητική διάκριση στη μνήμη του Κωνσταντίνου Γιαννίτση, που πέθανε το 1982. Περισσότερα από το άρθρο της εφημερίδας "Καθημερινή"...

Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ωκεανός το ωεό βιβλίο του Νίκου Κυριαζη: "Τα χελιδόνια του χειμώνα".
Δεκέμβριος 1944. Οι Γερμανοί έφυγαν αλλά αρχίζει ο εμφύλιος. Ο Νίκος Δενδρινός, η Αντιγόνη, ο γιατρός Καραμάνης Τραμουντάνας και η μαχήτρια του ΔΣΕ Κατερίνα αγωνίζονται για τα πιστεύω τους και για να κρατήσουν ζωντανή την αγάπη τους στον παραλογισμό του πολέμου.
Ένα χρονικό του 1944-1949 με συγκλονιστικές εικόνες, μερικές από τις αναμνήσεις του συγγραφέα Κώστα Κυριαζή, τότε πολεμικού ανταποκριτή, που μένουν χαραγμένες στον νου. Από τα Δεκεμβριανά της Αθήνας και την Καλαμάτα, μέχρι την Θεσσαλία, την Πίνδο, το Βίτσι και τον Γράμμο ο αναγνώστης ζει τα γεγονότα. Θα συναντήσει τους στρατηγούς Τσακαλώτο και Παπάγο, τους Βελουχιώτη, Βαφειάδη, Ζαχαριάδη και Μπελογιάννη, τον Τσώρτσιλ και τον πρόεδρο Τρούμαν, τον υπουργό Εξωτερικών Μάρσαλ και τους στρατάρχες Τίτο και Στάλιν στους ανταγωνισμούς τους για την Ελλάδα.
Ο Γιώργος Κιούσης δημοσιευει μία συνεντεξη στο PressPublica με αφορμη την παρουσίαση του βιβλίου...

Δείτε το βιγραφικό του Νίκου Κυριαζή και τα βιβλία που έχει κυκλοφορήσει...

Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο

Ο απόφοιτός μας γνωστός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύει τη μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη σε μια επιλογή τραγουδιών του Franz Liszt και του Hector Berlioz, σε στίχους μεγάλων ποιητών.
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος. Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, ώρα έναρξης: 20.30. Πληροφορίες και εισιτήρια...

Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»

Οι Εκδόσεις Αρμός προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»! Ανθoλόγηση ποιήσεων 2015-2016. Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, στις 19:30 στις Εκδόσεις Αρμός (Μαυροκορδάτου 11, Αθήνα). Χαιρετισμό θα απευθύνει ο επιμελητής του βιβλίου Ιωσήφ Βιβιλάκης, Καθηγητής και Αντιπρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Ε.Κ.Π.Α.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
- Μαρίζα Γαλάνη, διδάκτωρ της γαλλικής φιλολογίας
- Ιωάννα Θέου, θεατρολόγος και συγγραφέας
Τον συντονισμό θα κάνει ο Κωνσταντίνος Μπούρας, ποιητής και κριτικός λογοτεχνίας. Ποιήματα θα απαγγείλουν ο Κωνσταντίνος Μπούρας και ο συγγραφέας Βάλτερ Πούχνερ.

Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy

Το Ίδρυμα Friedrich Ebert Stiftung Athen ενημερώνει για το επόμενο Progressive Youth Academy το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα τον ερχόμενο Μάρτιο. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες...

Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ

Η Άννα Φιλίνη μίλησε στις 13 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη "Αλλη Διάσταση" για την έκθεσή της «Από τον κόσμο του Καβάφη» στο Μουσείο Μπενάκη. Δείτε τη συνέντευξη...

Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

3,5 ώρες περπάτημα χωρίς μεγάλη ανάβαση
Η Αττική θα έχει καλοκαιρία!
συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com
Ελάτε!

Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας

Κυκλοφόρησε το ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 02 | 2019 της Αυστριακής Πρεσβείας, με τις εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου 2019. Μεταξύ αυτών είναι και η Βιενέζικη Χοροεσπερίδα η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23/2 στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL.
Ελληνικά... 

Γερμανικά... 

 

Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη

Εξαρθρώθηκε η συμμορία που δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Σταματιάδη στο σπίτι του στην Κηφισιά στις 2 Απριλίου του 2018. Περισσότερα...

Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum

Το 4ο Delphi Economic Forum θα διεξεχθει στους Δελφούς μεταξυ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου 2019 με κεντρικό θέμα "The Challenge of Inclusive Growth". Ο όμιλος economia μετέχει σε δύο συζητήσεις:
Ημέρα 2 - Παρασκευή 1 Μαρτίου - What's next for the European Banks?, όπου συντονίζει ο Χρήστος Γκόρτσος, απόφοιτος του 1979, και 
Ημέρα 3 - Σάββατο 2 Μαρτίου - Rethinking Employment due to Innovations & New Technologies
Περισσότερα...

Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη του προγράμματος υποτροφιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ για μεταπτυχιακές σπουδές σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων και των δικαιολογητικών ορίζεται η 30η Απριλίου 2019. Δείτε την ανακοίνωση...

Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr

Einladung zum Klubabend am Donnerstag, dem 21. Februar 2019 um 19. 30 Uhr
FASZIEN: Das geheimnisvolle Gewebe unter der Haut - Neue Techniken der Physiotherapie
Vortrag der Physiotherapeutin Claudia Caesar-Leoussis

Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, συνεχίζουν το πάρτι στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και το 2019, με άλλον ένα εξαιρετικό καλεσμένο, τον Μάρκο Κούμαρη, τραγουδιστή των Locomondo να έρχεται στη σκηνή, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου. Ο Μάρκος Κούμαρης είναι απόφοιτος του 1992 και από τα ιδρυτικά μέλη των Locomondo. Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“

Ο απόφοιτός μας γνωστός πιανίστας Δημήτρης Γιάκας έχει αναλάβει τη μουσική προετοιμασία της οπερέτας “Η Ωραία Ελένη“ του Jacques Offenbach, η οποία ανεβαίνει σε δυο παραστάσεις, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Φεβρουαρίου. Με κέφι, ανελέητη σάτιρα και γοητευτική μουσική, η “Ωραία Ελένη“ υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του συνθέτη, και παρουσιάζεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από τη γέννησή του.
Το έργο ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου «Ολύμπια», στην ιστορική άλλοτε έδρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ακαδημίας 59 – 61, τηλ. 2103612461) η οποία έχει αναβαπτισθεί και φέρει πλέον την ονομασία «Ολύμπια - Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας». Πληροφορίες...

Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ

Mια πολύ σημαντική θέση στο Ομοσπονδιακό υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αναλαμβάνει ο Γερμανός πρεσβευτής στην Αθήνα Γενς Πλέτνερ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο Γερμανός διπλωμάτης αναλαμβάνει καθήκοντα πολιτικού διευθυντή του γερμανικού ΥΠΕΞ. Διπλωμάτης καριέρας, ο κ. Πλέτνερ ανέλαβε τα καθήκοντά του στο πρεσβευτικό πόστο της Αθήνας τον Ιούλιο του 2017 και αναμένεται να αναχωρήσει τον Απρίλιο.
Δείτε το δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή"...

Η Κυριακή Γονή στο Manchester

"Αν τυχαίνει να είστε στο Manchester θα χαρώ να σας δω την Τρίτη 12.02. που θα βρίσκομαι στην έκθεση. Με θερμούς χαιρετισμούς, Κυριακή Γονή"
Με αυτόν τον τρόπο μας καλεί η Κυριακή Γονή στα εγκαίνια της έκθεσής της στο Manchester στην έκθεση TERMINAL MCR, όπου παρουσιάζεται για πρώτη φορά το νέο της έργο Νetworks of Τrust.
"Το Νetworks of Τrust είναι ένα εικαστικό και ερευνητικό project σε εξέλιξη, από την εικαστικό Κυριακή Γονή. Το έργο γίνεται με ανάθεση από τους εταίρους του New Networked Normal (NNN). Το New Networked Normal διερευνά την τέχνη, την τεχνολογία και την ιδιότητα του πολίτη στην εποχή του διαδικτύου. Το πρόγραμμα είναι μία συνεργασία των Abandon Normal Devices (Αγγλία), Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) (Ισπανία), The Influencers (Ισπανία),Transmediale (Γερμανία) and STRP (Ολλανδία). To New Networked Normal (NNN) συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Creative Europe."
Περισσότερα...

Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train

Ο απόφοιτός μας ηθοποιός Στράτος Σιωπύλης εμφανίζεται στην παράσταση “Stamboul Train”, τη θεατρική επιτυχία της περσινής σεζόν η οποία επαναλαμβάνεται φέτος για δεύτερη χρονιά. Το διάσημο αυτό μυθιστόρημα του Graham Greene,το οποίο τον καθιέρωσε ως έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της αγγλικής λογοτεχνίας του 20ου αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε θεατρική διασκευή. Το έργο διαδραματίζεται παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια ενός 3μερου ταξιδιού με το Orient Express από την Οστάνδη ως την Κωνσταντινούπολη. Οι παραστάσεις συνεχίζονται μέχρι την Κυριακή 21 Απριλίου.
Τρένο στο Ρουφ (Κεντρική Σκηνή) , Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, τηλ. 210 5298922. Πληροφορίες...

Από την Αντιγόνη στη Μήδεια

H Ανθή Φουντά (απόφοιτος 2008) σε συνεργασία στη σκηνοθεσία με τον Κώστα Γάκη παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Άλφα - Ιδέα την παράσταση "Από την Αντιγόνη στη Μήδεια". Ένα έργο - ύμνος για τη γυναίκα το οποίο φέρνει την τραγωδία κοντά στο κοινό με ένα διαφορετικό και σύγχρονο τρόπο, απαλλάσσοντάς την από τον στόμφο που συνήθως της προσδίδεται, δημιουργώντας γέφυρες με το σήμερα. Η παράσταση έχει συμμετάσχει ήδη σε δύο θεατρικά φεστιβάλ στη Νότιο Κορέα, ενώ έχει παρουσιαστεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Την παράσταση παρακολούθησαν την περασμένη βδομάδα στην Aula μαθητές της 10 και 11 τάξης.​ ​ Η παράσταση παρουσιάζεται κάθε Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 19:15 στο θέατρο Άλφα - Ιδέα.​ 

Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Το Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος, στο οποίο ολοκληρώνει τις μουσικές σπουδές του ο απόφοιτός μας τενόρος Νίκος Κουτρουμπάς στην τάξη της αποφοίτου μας Μαρίας Μαρκέτου, μας έστειλε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Άλλη μια επιτυχία για την τάξη της μονωδίας της Μαρίας Μαρκέτου στο ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος. Ο τενόρος Νικόλαος Κουτρουμπάς πέρασε επιτυχώς στην ακρόαση για ερμηνευτές λυρικού/ελαφρού τραγουδιού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής“. Τους συγχαίρουμε και επισυνάπτουμε τις ανακοινώσεις του Ωδείου και της ΕΛΣ.

Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη ανακοίνωσε προσφάτως τα εξής:
- Διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα: «Το αρχαίο δράμα. Από τη σκηνή του θεάτρου στη σκηνή της τάξης» την Παρασκευή και το Σάββατο 15 και 16 Φεβρουαρίου. Υποβολή αιτήσεων μέχρι την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου. Πληροφορίες...
- Στην προκήρυξη τριών (3) υποτροφιών για επισκέπτες ερευνητές προχώρησε η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ στο πλαίσιο της λειτουργίας της Έδρας Νεοελληνικών Σπουδών «Μαριλένα Λασκαρίδη». Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 31 Μαρτίου 2019. Πληροφορίες...
- Προκηρύσσει τον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μιας (1) υποτροφίας για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master. Αιτήσεις συμμετοχής στον διαγωνισμό γίνονται δεκτές μέχρι και την 30ή Αυγούστου 2019, συνοδευόμενες από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Πληροφορίες...

O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα

Ο Δημήτρης Δημόπουλος φέρνει τον stand-up μονόλογό του "Καφρόκρεμα" στην Αθήνα για 3 παραστάσεις, Πέμπτη 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου, στο θέατρο Σταθμός (Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, τηλ. 210 5230267). Ο γνωστός κωμικός παρουσιάζει τα πιο σκωπτικά και ανατρεπτικά ως τώρα κείμενά του. Πληροφορίες...

Πάμε...KinderDocs

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 θέλουμε να μαζευτούμε - με ή χωρίς τα παιδιά μας - και να παρακολουθήσουμε την πολύ ενδιαφέρουσα ταινία: Plastic China που προβάλλεται στα πλαίσια του φεστιβάλ KinderDocs (παραγωγή και καλλιτεχνική διεύθυνση Δήμητρας Κουζή). Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά από 10+ , διαρκεί 82 λεπτά και προβάλλεται στα Κινέζικα με ελληνικούς υπότιτλους. Ακολουθεί συζήτηση και δράση.
Ώρα προβολής: 12:00 – 14:00. Τόπος: Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138. Δείτε το τρέιλερ...
Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 20/2 στο info@ex-dsathen.gr.
Αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις ταινίες της χρονιάς...

DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου

Η πρώτη διάλεξη για το α΄ εξάμηνο 2019 στο Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο έχει θέμα „The End of the Patrios Nomos: A Refined Chronology for the Athenian State Funeral“, με ομιλητή τον Ιστορικό Τέχνης, Καθηγητή κ. Johannes Wienand (Braunschweig). Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, στις 6 μμ. Στην αίθουσα διαλέξεων του β΄ ορόφου. Φειδίου 1, τηλ. 2103307400.

Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe

Κυκλοφόρησε προσφάτως η μετάφραση, για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, του βιβλίου «Στέλλα» του Johann Wolfgang von Goethe, την οποία υπογράφει ο απόφοιτός μας γνωστός μεταφραστής Γιώργος Δεπάστας. Περισσότερα...

Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα

Οι παρουσιάσεις των αποφοίτων ανά χρονιά αποκαλύπτουν ότι υπάρχουν συμμαθήτριες και συμμαθητές μας σε διάφορες θέσεις που δεν γνωρίζαμε μέχρρι τώρα. Θα σταθούμε σήμερα στο Διπλωματικό Σώμα, όπου εντοπίσαμε δύο αποφοίτους και μία μητέρα αποφοίτου Πρόξενο της Αυστρίας στη Ρόδο:

ο Ανδρέας-Κωνσταντίνος Γούρας στην Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και μέχρι πρότινος Γενικός Πρόξενος στην Αδελαΐδα: Γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1990 (Απολυτήριο Λυκείου και Γερμανικό Abitur). Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Νομικής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακά με ειδίκευση στην Ευρωπαϊκή Οργάνωση και Διπλωματία (Τομέας Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημοσίας Διοικήσεως της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Περισσότερα...

ο  Αντώνιος Κολιάδης - Πρόξενος Ελλάδας στην Πέρθη (Perth) της Αυστραλίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16.9.1976 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1994 (Απολυτήριο Λυκείου και Γερμανικό Abitur). Σπόυδασε στο Iνστιτούτο Oθωμανικών, Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Birmingham (1997-98) και πήρε Πτυχίο «Magister der Philosophie» στις Βυζαντινές/Νεοελληνικές Σπουδές και στη Γενική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης το 2000Περισσότερα...

Τέλος, η Μαίρη Μοσχή-Στάθη, μητέρα του Ολύμπιου Στάθη, απόφοιτου του 2007, στην οποία απονεμήθηκε ο τίτλος της Προξένου επί τιμή της Αυστρίας με έδρα την Ρόδο και δικαιοδοσία σε όλη την Δωδεκάνησο, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Η Μαίρη Μοσχή-Στάθη γεννήθηκε στην Ρόδο, σπούδασε στην Χαϊδελβέργη οικονομικά, με εξειδίκευση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και μετεκπαιδεύθηκε στη Λουκέρνη της Ελβετίας, όπου δραστηριοποιήθηκε επιχειρηματικά στον ξενοδοχειακό τομέα. Ανήκει στο Δ.Σ. του συλλόγου «Φίλοι του ογκολογικού Νοσοκομείου Αγ. Ανάργυροι» και είναι Αντιπρόεδρος στο σωματείο «Δωδεκανησιακή Μέλισσα», με έντονη φιλανθρωπική δράση.

Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager

Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager για το γραφείο του Εμπορικού Ακολούθου. Περισσότερα...

“Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου

Ο απόφοιτός μας ηθοποιός (με ευδόκιμη υπηρεσία στην stand-up comedy), λιμπρετίστας και σκηνοθέτης Δημήτρης Δημόπουλος, συνεχίζει να παρουσιάζει την παράστασή του “Καφρόκρεμα“ σε περιοδεία. Μετά από sold-out εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις, απομένουν τρεις παραστάσεις, στο Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα Χανιά. Πληροφορίες...

 1. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 2. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 3. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 4. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 5. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 6. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 7. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 8. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 9. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 10. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 11. Υποτροφίες από την DAAD
 12. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 13. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 14. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 15. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 16. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 17. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 18. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 19. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 20. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 21. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 22. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 23. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 24. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 25. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 26. Ο Werner Hermann εκθέτει
 27. Γιάννης Κιτσόπουλος
 28. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 29. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 30. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 31. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 32. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 33. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 34. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 35. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 36. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 37. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 38. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 39. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 40. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 41. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 42. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 43. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 44. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 45. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 46. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 47. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 48. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 49. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 50. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 51. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 52. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 53. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 54. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 55. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 56. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 57. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 58. 41st Weinblum Memorial lecture
 59. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 60. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 61. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 62. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 63. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 64. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 65. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 66. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 67. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 68. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 69. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 70. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 71. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 72. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 73. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 74. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 75. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 76. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 77. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 78. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 79. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 80. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 81. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 82. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 83. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 84. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 85. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 86. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 87. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 88. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 89. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 90. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 91. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 92. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 93. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 94. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 95. 6. Newsletter der Open Space Edition
 96. Europäisches Übersetzer-Kollegium
 97. Η εξαιρετική δουλειά της Λίζας Γεωμπρέ
 98. Τελετή Βράβευσης για τον Διαγωνισμό Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 99. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 100. Μανώλης Γλέζος: Ο Τελευταίος Παρτιζάνος
 101. Goethe-Institut Athen: Bauhaus im Haus - Βauhaus Open House
 102. «Η Παλιά Γειτονιά. Πλατεια Βάθης – Άγιος Παύλος – Σιδηροδρομικοί σταθμοί
 103. «Ανατόλ» του A. Schnitzler στο Αλκμήνη
 104. Wandertag#85 φρούριο Φυλής Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018
 105. 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο - 2η συναυλία του κύκλου
 106. Εγκαίνια ατομικής έκθεσης COBALT WAVES της Λίζας Γεωμπρέ
 107. Günter Grass: «Τελικά γράφω ή σχεδιάζω;»
 108. Robert Streibel: "Απρίλιος στο Στάιν"
 109. "Πλημμύρα… Σκαλκώτα στο Βερολίνο" από τον Παύλο Αγιαννίδη.
 110. Tα 130 χρόνια του κτηρίου του DAI
 111. PASSIEXPO2018 στις 2-3.11.2018 στην Γερμανική Σχολή Αθηνών
 112. Σταθμοί: Έκθεση του Χρόνη Μπότσογλου στην γκαλερί Σκουφά
 113. Abenteuer Schule - Παίζουμε στα γερμανικά
 114. Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος:DIALOGUES-Greek Oktoberfest
 115. Παρουσίαση βιβλίου Γερούν Ντάισελμπλουμ
 116. Η DATAPLEX Α.Ε. αναζητά Μηχανικό Δικτύων για το Τεχνικό Τμήμα της.
 117. “Καμπαρέ ο Μαύρος Γάτος – Ταξίδι στη Belle époque“
 118. Η Αγία Κυριακή της Νάξου
 119. Ο Πάνος Λουκάκος για το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ
 120. NOTOS: Παραλαβές - αντικείμενα που χαρίζουν χαμόγελα
 121. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 122. Wandertag #85: Πάρνωνας 12-14 Οκτωβρίου
 123. Άννα Φιλίνη: «Ταξίδι προς την Ελευθερία»
 124. Βασίλης Κουκαλάνι: "Συντεχνία του Γέλιου"
 125. KinderDocs: 3η χρονιά - Οκτώβριος 2018 - Μάιος 2019
 126. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά
 127. Καλλιτεχνικό εργαστήριο: Από το αυτοπορτραίτο στη selfie
 128. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 4ος Κύκλος
 129. „Der Balkon" - Ντοκυμαντέρ για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο
 130. Η Έφη Ρευματά στο "Nordost"
 131. Πρόσκληση/προσφορά στην παράσταση του Μάριου Ιορδάνου
 132. Ήβη και Φαίδων Σοφιανός: Mabrida Studios
 133. 5. Newsletter der Open Space Edition
 134. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου: 2η χρονιά
 135. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 136. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υπολυκειάρχης
 137. Απονομή στον καθηγητή κ. Χάγκεν Φλάισερ
 138. Γιούλικα Ψιμούλη: "αληθινές ιστορίες"
 139. Εργαστήρια δραματοθεραπείας για την οικειότητα και τις σχέσεις
 140. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά καθηγητές
 141. Ίδρυμα Konnrad Adenauer Stiftung: Praktikum
 142. Δείτε τις αγγελίες για προσφορά εργασίας
 143. Η Θάλεια Ματίκα στο Θέατρο 104
 144. Goethe: 5ος Λογοτεχνικός Περίπατος Αθήνας
 145. «ILLUSTRASYROS: Από την Ιταλία… στο Animasyros
 146. Wandertag#84 Μαυρόρεμα Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018
 147. Ο Udo Bullmann σε εκδήλωση του Ιδρύματος Friedrich-Ebert-Stiftung
 148. Friedrich Ebert Stiftung: “The future of Greece revisited”
 149. Ο Ρόλος των Θεσμών στην Αναπτυξιακή Δυναμική
 150. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση 19.9.2018
 151. Συζήτηση για την κατάσταση της Ένωσης στις 12.9
 152. Ο Γιώργος Ευγενίδης για τον Manfred Weber
 153. Η Ξένια Κουναλάκη για τον Manfred Weber
 154. Wandertag#83 Πάρνηθα, πηγή Σκίπιζα
 155. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Ειρήνη Παπά
 156. Πως θα τους κάνουμε να γυρίσουν στη χώρα
 157. Η Academica με την Fanny Ardant στην “Κασσάνδρα”
 158. Για τον Ανδρέα Φρυγανά, πρέσβη μας στη Μόσχα
 159. Ο Πρέσβης κ. Jens Plötner στις 6.9 στο Philadelphia
 160. Έξοδος της Ελλάδας από το πρόγραμμα στήριξης: Η επόμενη μέρα
 161. Το βιογραφικό της Ντόλλυς Κόγκου
 162. Καλοκαιρινές εκπτώσεις και προσφορές σε βιβλία και άλλα είδη
 163. "Süsse Zitronen und bittere Lieder"
 164. "Strings in Motion" - 30 Αυγούστου
 165. Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 166. Άρθρο του Νίκου Κωστόπουλου στο liberal
 167. “Περιμένοντας τον γαμπρό“
 168. Η φωνή του Ρίτσου στην «Τέταρτη διάσταση»
 169. Ελευθερουδάκης Διεθνές Βιβλιοπωλείο
 170. Newsletter der Griechenland Zeitung
 171. "Τα πραγματικά ασύμμετρα φαινόμενα"
 172. «Απο-δράσεις» στην Κορώνη Μεσσηνίας
 173. «Γ. Ντάισελμπλουμ: εκ βαθέων εξομολογήσεις για την ελληνική κρίση»
 174. Διάκριση για τον Γεράσιμο Ζαγορίτη
 175. Genesis - 4th Molyvos International Music Festival - August 2018
 176. Ανακοίνωση για το "montags"
 177. 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 178. “Ποιος φοβάται τους Δελφούς;“
 179. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Η Εστία Άγιος Νικόλαος"
 180. Τελετή Αποφοίτησης 2018
 181. Γερμανο-Ελληνική συνεργασία στην εκπαίδευση, την κατάρτιση, την έρευνα και την καινοτομία
 182. Θερινό παζλ μιζέριας στην Αθήνα
 183. SAMOTHRACE WALK WITH ME αυτήν την εβδομάδα (!)
 184. “Το πάθος του Τάνγκο και VOCAL CHEESE“
 185. Φωτογραφίες και συναντήσεις εν όψει της εκδήλωσης των καθηγητών
 186. Τάσος Γιαννίτσης - Ευανθία Ρεμπούτσικα
 187. Ο Πάνος Λασκαρίδης, Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς
 188. Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας
 189. Διαγωνισμός λογοτεχνικής μετάφρασης. Ναι, μπορείς κι εσύ. Einsendeschluss.
 190. Κυριακάτικες μουσικές στον κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 191. "Φτερά Παγωνιού" με την Αμαλία Γιαννοπούλου και τη Νάνα Παπαδάκη
 192. Kinderclub Lesen, Spielen, Lernen – Ιούνιος 2018
 193. Πρόσκληση 8ο Ετήσιο CAPITAL LINK CSR Forum
 194. Χαρά Καλομοίρη: 19η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2018
 195. Η Μαίρη Χρηστέα συμμετέχει στην έκθεση "κέλυφος // η πολιτική της ύπαρξης"
 196. Απεβίωσε η Καθηγήτρια Αρχαιολογίας Ulrike Wulf-Rheidt
 197. Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει στο "20 + 1 Λαϊκα Τραγούδια"
 198. Το μέλλον της ΕΕ
 199. Αγνοούμενοι: Στη σκιά της απουσίας τους
 200. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στην παράσταση 2 COVER την Κυριακή 10 Ιουνίου
 201. Ο Mario Zefffiri στην Norma του Bellini
 202. «Ωδή Παραλίων Πετρωμάτων» την Παρασκευή 8 Ιουνίου
 203. "Λαχτάρα που περίσσεψε από χτες"
 204. "Κοσμοναύτες εσωτερικού διαστήματος
 205. "Πριν το πέρασμα" Μαρία Σούμπερτ - πρόσκληση
 206. “Ο πρώτος σταθμος” στο Γκάζι στις 31 Μαΐου
 207. “Ελληνικές Μουσικές Γιορτές 2018”
 208. Virtuelle Karrieremesse am 06.06.18
 209. Ulrike Wulf-Rheidt: Der Vergangenheit eine Zukunft
 210. Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων
 211. Σίκινος: Το πρώτο ελληνικό νησί που καταργεί τα πλαστικά καλαμάκια
 212. Οι Έλληνες «Big 4» της διεθνούς ναυτιλίας συναντήθηκαν στον Πειραιά
 213. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη : Second Nature έως 10 Ιουνίου
 214. "Κολλάει - Ξεκολλάει"
 215. «Αναγνώσεις» 24-26 Μαΐου 2018
 216. Φιλανθρωπικό crowd funding
 217. Μαρία Σούμπερτ: "Πριν το πέρασμα"
 218. Σημαντική διάκριση του Τάκη Μαθιόπουλου
 219. Franz Kafka στο Goethe
 220. Αγγελίες για προσφορά εργασίας
 221. Ξένια Κουναλάκη: Το «Μακεδονικό» και η κυβέρνηση
 222. Γιατι πρέπει να χορηγθεί άσυλο στους 8
 223. "Τα Νέα" για την Βίκυ Βολιώτη
 224. Economia: The Future of Money
 225. Ζητείται Καθηγητής Φυσικής Αγωγής για Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο
 226. Ζητούνται Δικηγόροι - Συνεργάτες
 227. Οι εξελίξεις στην υπόθεση των "Οκτώ"
 228. Η LDK Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε. ζητά γερμανόφωνο μηχανολόγο μηχανικό
 229. … in einer Ruhe die wundernimmt« 17 Μαΐου
 230. Εβδομάδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 231. Η Γκαλερί Σκουφά στη Μύκονο για 5η χρονιά
 232. Kinoabend στις 11 Μαΐου στην Aula
 233. Ο Χρίστος Τζιφάκης στο ΙΣΝ στις 26 Μαΐου
 234. Η ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική – 3ος Κύκλος
 235. Η Βίκυ Βολιώτη σκηνοθετεί Franz Xaver Kroetz
 236. Ο Πάνος Λουκάκος για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή
 237. Η Άννα Φιλίνη στις 11 Μαΐου στην Αίθουσα Τέχνης Art Prisma
 238. Η Πηνελόπη Κουγιανού-Γκόλντμπεργκ, απόφοιτος του 1981, στην κορυφή της Παγκόσμιας Τράπεζας
 239. Αγγελική Παπανδρέου στις 12 Μαΐου
 240. Wandertag#82: Μόλα-Μαλακάσα Κυριακή 13 Μαΐου 2018
 241. „Wassermanagement im Amphiareion von Oropos“
 242. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά βοηθό διοργάνωσης εκδηλώσεων
 243. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά υπάλληλο στην καθαριότητα
 244. Ο Πολυχώρος MABRIDA με μια ματιά
 245. FES: Second Progressive Youth Academy
 246. Πρώτοι στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας!
 247. "Δεν είναι εύκολο να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα σε έναν τόπο"
 248. Ένα έργο της Λίζας Γεωμπρέ από τις "Μπλε Ιστορίες"
 249. "Βρίζοντας το κοινό" του Peter Handke
 250. “Η χώρα των πελαργών … ένα παραμύθι της θάλασσας
 251. Μέχρι τα μέσα Μαΐου “Ο αδαής και ο παράφρων”
 252. Griechenland aus der Sicht der deutschen Besatzungssoldaten (1941-1944)
 253. KinderDocs: "The Lagoon" του Aaron Schock 22.4.2018
 254. Empty-Nest Syndrom: Όταν τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι.
 255. ΤρίοΤρίλαλον την Πέμπτη 26 Απριλίου στο Θησείο
 256. Πλατεία Παναγιώτη Δημ. Στάμου
 257. «Golden Dawn Girls» στις 18 Απριλίου
 258. “Οι λύκοι επιστρέφουν“ σε μετάφραση Φοίβου Πιομπίνου
 259. Οικονομική Επιθεώρηση - Απρίλιος 2018
 260. KAS: Υποτροφίες σε φοιτητές για Olympia Summer Academy
 261. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Δευτέρα 23 Απριλίου
 262. "Νέες έρευνες σε πρώιμα ελληνικά ιερά..." DAI 19-21.4
 263. Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη: "Μαζί για το Παιδί"
 264. “Ο Καραφλομπέκατσος και η Σπυριδούλα“
 265. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην ΕΡΤ2
 266. Friedrich - Ebert - Stiftung Athen: Αλληλεγγύη και Αντίσταση
 267. Ζητούνται δερματολόγοι για μεγάλη κλινική της Ελβετίας
 268. Συνέντευξη του Γιάννη Ψυχοπαίδη στο LIFO
 269. Ο Γιάννης Ψυχοπαίδης ζωγραφίζει την "Οκτάνα"
 270. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία (IPS)
 271. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά Φυσικό/Βιολόγο
 272. Μία φωτογραφία του Βασίλη Σακελλαράκη
 273. Έφυγε ο Βασίλης Σακελλαράκης
 274. Ζητείται νεαρός ηθοποιός που να ξέρει πολύ καλά Γερμανικά
 275. Κ.Γονή-Αλ.Κακλαμάνος-Μ.Παναγιωτίδη ανάμεσα στους υποτρόφους του ΙΣΝ
 276. Η ορχήστρα ACADEMICA ταξιδεύει στην Αττική
 277. Εν φωναίς ασμάτων: Σάββατο 31.03.2018
 278. Wandertag#81 Κατσιμίδι κοντά στο Τατόι 1.4
 279. «La grande Mademoiselle – La vie de Coco Chanel» 19-20 Απριλίου
 280. Ο Τράμπ και το μέλλον της Αμερικάνικης Δύναμης 26.3
 281. Η Χριστίνα Βάζου στην ΕΡΤ3
 282. Τραγούδια χωρίς λόγια: Αμαλία Γιαννοπούλου - Δημήτρης Γιάκας
 283. MÄRZBÜHNE - NOTOS PLUS
 284. Analyse: Muskelspiele im östlichen Mittelmeer
 285. DAI: "Die homerische Urodyssee...
 286. Κατερίνα Αρβανιτάκη: "το ΕΓΩ και το ΑΛΛΟ"
 287. Δελτίο Τύπου: Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 288. Έκθεση με έργα των μαθητών στην Γερμανική Σχολή
 289. Academica: Αφιέρωμα στον Roland Dyens
 290. Ελληνική Βιομηχανία: Αλήθειες & Μύθοι
 291. Η Γερμανική Σχολή Αθηνών ζητά παιδαγωγούς
 292. «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου
 293. Νίκος Κωστόπουλος: "Χωρίς Αυταπάτες"
 294. Clubabend: „Deutsche Spuren in Griechenland“
 295. «Πολιτικές Διαχείρισης Στερεών και Υγρών Αποβλήτων»
 296. «Ο διάλογος του Βερολίνου» την Κυριακή 11 Μαρτίου
 297. Ασφάλεια και Σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια
 298. Η χώρα σε αναθεωρητική προοπτική
 299. Αφιέρωμα στον ΝΙΚΟ ΘΕΜΕΛΗ στον Ιανό
 300. Θεοδόσης Δαυλός: "Φωτίζοντας τη Διαδρομή μου"
 301. Ο Mario Zeffiri στο Ελσίνκι
 302. Η Ευρώπη στον Δρόμο της Αλληλεγγύης;
 303. 11ο Global Media Forum (GMF) της Deutsche Welle
 304. “Από την Αφρική με αγάπη – Ελληνοαιθιοπικά”
 305. Wandertag#80: Χαμηλά στην βόρειο-ανατολική Πάρνηθα Κυριακή 4 Μαρτίου 2018
 306. “Das Heilige Tor am Kerameikos von Athen“
 307. Η Academica στην Ελευσίνα και στο Αιγάλεω
 308. Ρήγας Βελεστινλής: Ο Μεγάλος Οραματιστής
 309. Δημήτρης Ηλιόπουλος: "Πραγματογνωμοσύνες"
 310. Αλεξάνδρα Νομίδου: 13ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 311. «Πενθεσίλεια» του Heinrich von Kleist
 312. Ίδρυμα Ωνάση: Υποτροφίες για Καβαφικές Σπουδές
 313. KinderDocs: The Perfect SELFIE από Δήμητρα Κουζή
 314. Επιμορφωτικό σεμινάριο για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
 315. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 23.02
 316. "Η φλόγα της προσφοράς" απο τους Safers
 317. Ημερολόγιο από τη Νηπιακή Αγωγή
 318. Ο Ευάγγελος Αντώναρος διεγράφη από τη ΝΔ
 319. «Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ» από την ΕφΣυν
 320. Γκαλά Όπερας 22 Φεβρουαρίου με Δημήτρη Γιάκα
 321. "Η Σονάτα του Σεληνόφωτος (Venceremos)" του Γιάννη Ρίτσου
 322. Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος για το Σκοπιανό
 323. “Αστική οικία στο Χαλάνδρι” στις 15 Φεβρουαρίου
 324. Clubabend im Februar: 22.02.2018
 325. Faschingsbrunch bei Philadelphia
 326. “Εν χορδαίς και οργάνω” στις 11.2.2018
 327. DAI: Εκδηλώσεις Α' εξαμήνου 2018
 328. Πρόγραμμα Υποτροφιών του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 329. Ομιλία της Αναστασίας Καλαντζή–Αζίζι
 330. Διάλεξη της Ν. Μαρινάτου: The New Minoan Religion: Was Evans or Nilsson Right?
 331. "Ακρωτήρι, Σαντορίνη: Η Βιογραφία μιας Χαμένης Πολιτείας"
 332. NOTOS PLUS: παρουσίαση του έργου της Jenny Erpenbeck
 333. Wandertag #79: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου
 334. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο "Έγκλημα στο Ντράφι"
 335. Ελίζα Παναγιωτάτου: “Τεχνικές Κολύμβησης”
 336. Η Κατερίνα Μητσοτάκη εγκαινίασε τα νέα γραφεία της Barnes
 337. Δημήτρης Μπελαντής: Ο Στάλιν στην Κολιμά
 338. Wandertag #78: Παρνασσός Σάββατο 27 ΙΑΝ 2018
 339. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου at Bios
 340. Κάλλας: "Η Ζωή μου, η Τέχνη μου"
 341. "Ο Αδαής και ο Παράφρων" σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 342. KINDERCLUB Lesen, Spielen, Lernen
 343. Friedrich Ebert Stiftung:«Ποιο μέλλον για τη Σοσιαλδημοκρατία;»
 344. «Μέσα από τον φακό του Νισήμ Λεβή: μια οικογένεια, μια εποχή»
 345. Συναυλία με συνθέσεις του αποφοίτου μας Θάνου Γιάκα στον ΙΑΝΟ
 346. Ημέρα Πληροφόρησης: Σάββατο 21 Ιανουαρίου
 347. 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου Αθηνών CineDoc Kids
 348. Πρόγραμμα Υποστήριξης Καλλιτεχνών ΙΣΝ
 349. Wandertag #77: Περίπατος Υμηττού - Κυριακή 21 Ιανουαρίου
 350. Η κριτική επαινεί το "Πεερ Γκυντ"
 351. Δημήτρης Δημόπουλος: «Το λυκόφως των χρεών»
 352. Το Reload Greece στο Μόναχο
 353. Das literarische Quartett: 26.1.2018
 354. Newsletter του Συμβουλίου της DSA
 355. Μέρες καριέρας για γερμανόφωνους γιατρούς
 356. Βραβείο «Ελένη Βλάχου 2017»
 357. Philadelphia: Klavierkonzert zum Neuen Jahr und Anschnitt der Vassilopita
 358. Harry Potter Concert 18-19.12.2017
 359. Wandertag #75: Κυριακή 7 Ιανουαρίου
 360. Ο Γιώργος Ευγενίδης αρθρογραφεί στο reader.gr
 361. Δημήτρης Γιάκας: «Μελωδικά Χριστούγεννα»
 362. Γιάννης Παπαθανασίου: "8 Μήνες"
 363. "Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου"
 364. Κιτσοπούλου-Αντιγόνη-Lonely Planet
 365. Ο ρόλος του CERN: από τη σωματιδιακή φυσική στην κοινωνία
 366. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών ...
 367. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στις 15.12.2017
 368. “Musica Sacra”: “Gloria in Excelsis Deo”
 369. Ο Marco Struecker πρώτος στον Τμήμα Υπηρεσιών του ΕΒΕΑ
 370. Νίκος Αθηναίος: Πανηγυρική εναρκτήρια συναυλία εγκαινίων
 371. Βάλτερ Πούχνερ: Ο Φωτεινός Ίσκιος
 372. «La Callas obscure». Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 8μμ.
 373. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 5ο Gala Όπερας
 374. Wandertag #74: 10 Δεκεμβρίου 2017 - Πάρνηθα Πλατύ Βουνό
 375. Goethe-Institut Athen: Erfinderland Deutschland
 376. “Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση, η Γερμανία και η επιστροφή των εθνικισμών“
 377. KINDERCLUB Lesen, Spielen, Lernen - για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά
 378. Το κορίτσι από τη Γερμανία
 379. Winckelmann-Feier στο DAI 15.12
 380. «Η Φωτούλα που φωτίζει και τα δώρα της χαρίζει»
 381. Paula Lakah: Εκθεσιακός χώρος και Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 382. Ο Παύλος Αγιαννίδης στο protagon
 383. ''Το μικρό Εγώ είμαι Εγώ'' στις 2 Δεκεμβρίου
 384. Ο Τάσος Γιαννίτσης παρουσιάζει την αυτοβιογραφία του Προέδρου της Κύπρου Γιώργου Βασιλείου
 385. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει Πέερ Γκυντ
 386. "FAIRPLAY Ο Νεραϊδοακρίδος" 29.11.2017
 387. Η Θάλεια Ματίκα στον “Θείο Βάνια“
 388. 14ο Πανόραμα Οικολογικών Ταινιών 2017
 389. Ο Marco Struecker στις εκλογές του ΕΒΕΑ
 390. Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2017
 391. Προεδρία: Οικοδομώντας το Μέλλον
 392. Ο Ιπποκράτης Μυλωνάς υποψήφιος του Δικηγορικού Συλλόγου
 393. Οι Εκδόσεις Παρισιάνου παρουσίαζουν τα καινούργια Παιδικά Βιβλία
 394. «Το μάθημα των Γερμανικών ως Β΄ Ξένη Γλώσσα σε εποχές Κρίσης
 395. «Τα νιάτα παίζουν μουσική» 23.11.2017
 396. "Eternal U Inc." από την Κυριακή Γονή
 397. Η Γερμανική Αναγέννηση στην Εκκλησιαστική Μεταρρύθμιση
 398. Wandertag #73: Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 - Πάρνηθα Ξεροβούνι
 399. "Ορφέας" του Claudio Monteverdi στο Μέγαρο
 400. "Ημερολόγιο ενός Τρελού"
 401. Βίκυ Βολιώτη: Αύγουστος
 402. Η Μανταλίνα Ψωμά στην εκπομπή "Εικαστικοί ΙΙ"
 403. Θανάσης Απέργης: Διάλεξη στο DAI για τον Παναγιώτη Σούρσο
 404. Βασίλης Κουκαλάνι: America Square
 405. Μαρία Σούμπερτ: Θεαθήναι.com
 406. Nowhere to hide του Zaradasht Ahmed
 407. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ 2 και 3 Δεκεμβρίου 2017
 408. "Success Story" του Νίκου Περάκη
 409. Συνεχίζεται "Το Τέρας και Εγώ"
 410. Επισκεφθείτε την έκθεση #NeapolisAthina
 411. Ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος στο ΒΗΜΑ
 412. Η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΒΗΜΑ και στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ
 413. «Χανς - Μέσα στο Ένα το Πολύ»
 414. Aspects of an Emerging World: Part C
 415. Clubabend im November
 416. Η τάξη του '63 γιορτάζει τα 60 χρόνια της
 417. Το κλείσιμο του εργοστασίου της ΠΙΤΣΟΣ
 418. Wandertag#72: Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 - Tατόι
 419. 40 Jahre Athener Germanistik
 420. Αλεξάνδρα Νομίδου: "Γύρω από το πιάνο"
 421. Η Maerzbuehne ανεβάζει Λούθηρο
 422. "Αλκυονίδες μέρες" στις 26 Οκτωβρίου
 423. «Γιατρέ υποφέρω...» από την Χριστίνα Βάζου
 424. Χρήστος Μπαλόγλου: Πέργαμος-Αττάλεια...
 425. «Sweeney Todd, ο δαιμόνιος κουρέας της Fleet Street»
 426. «Ένα Διαφορετικό Χειμωνιάτικο Ταξίδι»
 427. "Η Αλχημεία του Σινεμά" την Τρίτη 31 Οκτωβρίου
 428. #NeapolisAthina και τώρα και τότε
 429. Ξενάγηση στους χώρους της Αθήνας της Κατοχής
 430. Νέο Πρόγραμμα KinderDocs 2017-2018
 431. Konzertabend: “Welt von Gestern” 25.10.2017
 432. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης στη 12μελή ομάδα συμβούλων της ΝΔ
 433. «Αθήνα - Παρίσι, χθες και σήμερα»
 434. «CULTURE SCAPES GRIECHENLAND»
 435. Δρ. Χρήστος Μπαλόγλου: «Ο Αριστοτέλης ως Πολεοδόμος»
 436. Η Λένα Κιτσοπούλου και ο Δώρος Δημοσθένους στο PASSPORT
 437. «Χαιρετίσματα στην Μπέρθα»
 438. Ιφιγένεια του Κώστα Παπακωστόπουλου
 439. «Το πράσινο μου το φουστανάκι»
 440. "Panopticon" στην γκαλερί Depo Darm
 441. Μαρία Κάλλας: Μέσα από τα μάτια της αδελφής της
 442. Η Ξένια Κουναλάκη για την Καταλωνία
 443. KinderDocs 2017-2018: Οκτώβριος-Απρίλιος
 444. Σεμινάριο Γερμανικής Νομικής Ορολογίας
 445. «Η μεγαλοψυχία του Τίτου» του Mozart
 446. Ίδρυμα Friedrich Ebert: Πολιτικό Σινεμά
 447. "Αμύντας" με την Βίκυ Βολιώτη στο Ηρώδειο
 448. ANGST του Stefan Zweig 8 και 22 Οκτωβρίου
 449. Το "Μονόπετρο του Πύργου" επιστρέφει
 450. Παρακολουθείτε τακτικά τις Αγγελίες
 451. Ο Mario Zeffiri στο Μέγαρο Μουσικής
 452. Ο αιώνια Έλληνας Πίτερ Χολ
 453. Κέντρο Εκπαίδευσης Μεταφραστών meta|φραση
 454. 14α Καβάφεια
 455. Aspects of an Emerging World: Part B
 456. Μικρή Ερωτική Ιστορία – Μουσικές των Πόλεων
 457. Η Έλενα Χατζηιωάννου για την Ιωάννα Μπουραζοπούλου
 458. «Σιμπλίκιος Σιμπλικίσιμος»
 459. Katerina Vatsella
 460. Εισαγωγή στα πανεπιστήμια
 461. «Μα γιατί μου φταίνε όλα;!» (Το βιβλίο της γκρίνιας)
 462. "Το Μικρό Εγώ ειμ' Εγώ" (Das kleine Ich-bin-Ich)
 463. Η Μαρία Μπάρλου στο "Begegnung"
 464. Η Βίκυ Βολιώτη στο Ηρώδειο
 465. Πρακτική άσκηση στο Ίδρυμα Friedrich Ebert
 466. The IMTe Reports
 467. Συλλυπητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 468. Βιβλίο της Wendula Michl στην GZ
 469. Η Gisela Hansen ευχαριστεί
 470. Μαγευτική βραδιά πανσελήνου στη Ρωμαϊκή Αγορά
 471. Φωτογραφίας το ανάγνωσμα...
 472. "Κάποτε ένα περιοδικό..."
 473. Ευρωπαϊκό Κέντρο Αριστείας Jean Monnet
 474. Η μετά θάνατον «ζωή» του Ελβις…
 475. Απεβίωσε η Όλυ Ψυχοπαίδη
 476. DAI: Συνέδριο ΑΙΓΕΙΡΟΣ - Call for papers
 477. Waldemar Petersen
 478. Γιοχάνες Παπαλέκας
 479. Ξένια Κουναλάκη: Το κορίτσι χωρίς όνομα
 480. Ο Werner Hoyer για 6 ακόμη χρόνια πρόεδρος της ΕΤΕπ
 481. Το Ι.Λ.Μ.Ρ. τιμά την Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη
 482. Ο Ηλίας Μακρής στην ΕΡΤ
 483. Η Vicky Pryce στο reporter.gr
 484. Ο 50χρονος Jens Plötner νέος πρέσβης
 485. Εκθέσεις στο Ίδρυμα Μπελλώνια
 486. «Γερμανικά Ίχνη» στην Αθήνα
 487. Τα (βρόμικα) μυστικά του ελληνικού ποδοσφαίρου
 488. Ο Γκαίμπελς στην Γερμανική Σχολή το 1936
 489. Νίκος Κυριαζής: "Η πόλη των αγίων"
 490. 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου
 491. Παράταση στην υποβολή αιτήσεων IPS
 492. Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου 18.7 - 5.8
 493. Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στα Κουφονήσια
 494. «Ο Κήπος βλέπει»
 495. Τρίτο εργαστήριο κεραμικής στο DAI
 496. «Βραβείο Καθηγητή Γερμανικών»
 497. 3η Ημέρα Ευκαιριών Εργασίας
 498. Η Nuntius ζητά άτομα στο Βερολίνο
 499. Ο Peter Schoof μας αποχαιρετά
 500. Η προοπτική των Γερμανικών εκλογών


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μιχάλης Μητσός (63) (1946-2017)

Ο Μιχάλης Μητσός γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1946 στην Αθήνα. Τελείωσε την ΓΣΑ το 1963. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Technische Universität Karlsruhe με εξειδίκευση στα οικονομ [ ... ]