ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ - Ειδήσεις
 


"Έφυγε" ο Ευάγγελος Μπέης, απόφοιτος του 1980

"Έφυγε" ξαφνικά ο δικηγόρος Ευάγγελος Μπέης, απόφοιτος του 1980.

Απόστολος Πίτσος: "ο φίλος του αδελφού μου Ιάννης Ξενάκης"

Η οικογένειά μας αποτελείτο από δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Εγώ ήμουν ο μεγαλύτερος. Ο αδελφός μου ο Ευάγγελος ήταν έξι χρόνια μικρότερος (σημ.: απόφοιτος του 1942, συμμαθητής της Βεατρίκης Δημητριάδου, της Ροδούλας Κούμαρη-Σταθάκη, της Έβης Στασινοπούλου-Τουλούπα). Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα συνέχισαν με τους φίλους του να είναι στα υπόγεια του σπιτιού και να λένε τα φιλικά τους. Εγώ παραβρισκόμουν λίγες φορές, λόγω διαφοράς ηλικίας. Μεταξύ των φίλων του ήταν και ο Ιάννης Ξενάκης, ο οποίος παραβρισκόταν και αυτός εκεί και έλεγε ο καθένας τη φιλοσοφία του. Νέα παιδιά όπως ήταν κάθε ένας έλεγε τα δικά του.
Ο αδερφός μου ήταν πολύ ανήσυχος και δεν ελάμβανε καμία προφύλαξη, κάτι που είχε απασχολήσει πολύ τον πατέρα μου. Γι΄ αυτό τον φρόντισε δίνοντάς του κανά δύο λιρίτσες, με ένα καΐκι να πάει με κανά δύο φίλους του στην Αίγυπτο. Εκεί τον εκπαίδευσαν και τον έβαλαν στο αντιτορπιλικό Θεμιστοκλής, το οποίο διοικούσε τότε ο Γιάννης Καρράς, ο οποίος σαν καπετάνιος τον είχε υπό τις διαταγές του. 'Οταν έφυγε ο αδερφός μου, οι φίλοι δεν έρχονταν πλέον σπίτι, στο υπόγειο.
Ο Ιάννης Ξενάκης είχε ειδικούς οικογενειακούς λόγους για τους οποίους παρέμεινε στην Ελλάδα. Βρέθηκε μία μέρα στον δεύτερο - τρίτο όροφο ενός κτιρίου, κάτι που ανησύχησε τους Γερμανούς και έστειλαν μία οβίδα, η οποία με τα θραύσματα της παραμόρφωσε το πρόσωπο του Ιάννη Ξενάκη και κατέστρεψε τον ένα οφθαλμό. Οι φίλοι του έσπευσαν αμέσως να τον περιποιηθούν μέχρις ότου μαζευτεί κάπως αυτή η κατάσταση και βέβαια ο Ξενάκης δεν μπορούσε να να φύγει διότι ήταν ακόμα υπό παρακολούθηση ιατρική. Εν τω μεταξύ ο χρόνος περνούσε, οι Γερμανοί είχαν φύγει και πλησίαζε η ώρα που θα έπρεπε να πάει στρατιώτης. Αυτό δεν το άντεξε και με κάποιον τρόπο έφυγε και βρέθηκε στο Παρίσι.
Ο Ιάννης Ξενάκης, στο Παρίσι, είχε πάει στο γραφείο του διάσημου αρχιτέκτονα Le Corbusier. Εκεί πήγε για να έχει μόνο την οικονομική δυνατότητα ώσεστε να ασχολείται με την μουσική του. Είχε παντρευτεί εν τω μεταξύ μία Γαλλίδα την οποία, στις λίγες επισκέψεις μου στο σπίτι του, την είχα γνωρίσει.
Το σπίτι τους ήταν ιδιόμορφο όσο και ο Ιάννης Ξενάκης ο ίδιος. Μία μεγάλη σάλα με τα ηλεκτρονικά του, τα όργανά του, τα γραφεία του, όλα ανακατωμένα. Η μισή αίθουσα είχε από πάνω ένα σαν πατάρι μεγάλο με μία ευρύχωρη σκάλα με την κρεβατοκάμαρά του. Κάποτε όταν τελείωσε με τις συνεχείς πλάκες που έβγαζε με τη μουσική του, την οποία κάθε χρόνο παρουσίαζαν διεθνώς αποφάσισε να κάνει το γύρο της Σικελίας με ένα κανό, αυτός και η γυναίκα του. Αυτό κράτησε δύο μήνες. Ύστερα η γυναίκα του έγραψε ένα βιβλίο "Je n' aime pas la mer" (ακριβής μετάφραση: "Δεν αγαπώ τη θάλασσα") και περιέγραφε μέσα τις λεπτομέρειες και τις ταλαιπωρίες τις οποίες είχαν σε αυτή τους την προσπάθεια. Νύχτα βγαίνανε διαλέγανε κάποιον όρμο και ξενυχτούσαν ή διάλεγαν μικρά χωριά κοντά στη θάλασσα και διανυκτέρευαν σε κάποιο ξενοδοχείο. Εν συνεχεία προχωρούσαν. Ήταν από τις ευχαριστήσεις του Ιάννη Ξενάκη να κάνει ιδιαίτερα και περίεργα πράγματα στη ζωλη του, όχι εύκολα, εις τα οποία η γυναίκα του τον ακολουθούσε παντού.
Είχα κάποτε πάει να τον δω και με είχε παρακαλέσει να κάνω κάτι επειδή δεν επιτρεπόταν να έρθει στην Ελλάδα, αφού θεωρούταν λιποτάκτης για τον ελληνικό στρατό, και έπρεπε να περάσουν 30 χρόνια για να μπορεί να έρθει. Του είπα ότι θα κάνω ότι μπορώ για να βρω κάποιον τρόπο να έρθει για λίγο στην Ελλάδα. Ερώτησα γνωστούς στρατηγούς, μεταξύ των οποίων και ένας πολύ φίλος, και μου είπαν ότι όταν έρθει το λιγότερο που θα γίνει, λόγω της παγκόσμιάς του φήμης, είναι να μπει φυλακή για ένα χρόνο. Φυσικά δεν το εδέχθη ο Ξενάκης και ήρθε στην Ελλάδα αφού πέρασαν τα 30 χρόνια.

Αντιπαράθεση Ντόρας Μπακογιάννη - Έντι Ράμα στο συνέδριο του Economist

Καίρια η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη στο συνέδριο του Economist, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου. Το πάνελ στο οποίο συμμετείχε η Ντόρα ανέλυσε το θέμα της ενίσχυσης των σχέσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, τις εκκρεμότητες της Αθήνας με τα Τίρανα σε ότι αφορά τα θαλάσσια σύνορα, ενώ ασχολήθηκε με τα ελληνοτουρκικά και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Στο ίδιο πάνελ συμμετείχαν δύο Βαλκάνοι πρωθυπουργοί οι κ.κ. Ζόραν Ζάεφ και ΄Εντυ Ράμα αλλά και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.
Η Ντόρα Μπακογιάννη δε δίστασε απέναντι στον Αλβανό πρωθυπουργό να καυτηριάσει το γεγονός πως μετά την απόφαση του Αλβανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου, προ δεκαετίας, με την οποία ακυρώθηκε η ελληνο-αλβανική συμφωνία για την οριοθέτηση των χωρικών υδάτων, που είχε υπογραφεί στα Τίρανα, η Ελλάδα και η Αλβανία μετρούν 12 χρόνια χωρίς να έχει υπάρξει μεταξύ τους αντίστοιχη συμφωνία.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες γι' αυτό είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Αλβανό πρωθυπουργό.

Δείτε την είδηση όπως δημοσιεύτηκε στο capital.gr...

Δεliτε το video όπως αναρτήθηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ...

The Love Boat: Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων

Η Εριφύλη Βενέρη, απόφοιτος 2001, μας προσκαλεί για µια µοναδική εν πλώ εµπειρία ροµαντισµού, γαλανών νερών, µουσικής και ηλιοβασιλέµατος στο παρθενικό ταξίδι του "Πλοίου της Αγάπης". Αποστολή µας είναι να προσφέρουµε στους επιβάτες µας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την απόλυτη εξυπηρέτηση και χαλάρωσή τους. Αποκλειστικά για το εναρκτήριο ταξίδι του φετινού Σεπτέμβρη, η πλώρη µας θα στραφεί προς το φανταστικό άγνωστο και θα εισπλεύσει σε εξωτικούς και ανεξερεύνητους προορισμούς. Μια κρουαζιέρα τριών διανυκτερεύσεων που σας προκαλεί να εξερευνήσετε, να διασκεδάσετε, να αναζωογονηθείτε... Οι αισθήσεις σας θα ζωντανέψουν καθώς θα έχετε τη δυνατότητα να περιπλανηθείτε στα πολλαπλά επίπεδα του υπερσύγχρονου πλοίου και τις µοντέρνες, πεντακάθαρες εγκαταστάσεις του. Απολαύστε µοναδικές παροχές στους ειδικά διαµορφωµένους χώρους της πισίνας, του κέντρου οµορφιάς & spa, του ballroom και των εµπορικών καταστηµάτων. Γευτείτε µοναδικές γεύσεις διεθνούς κουζίνας και δροσερών κοκτέιλς και αφεθείτε στα χέρια του εξειδικευµένου προσωπικού µας για ένα ταξίδι µε στυλ, πολυτέλεια και απαράµιλλη άνεση. Αναχώρηση από την προβλήτα 151 της Ιεράς Οδού στο κέντρο της Αθήνας. Μουσικός απόπλους με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Το πλήρωµα σας εύχεται εκ των προτέρων καλή διαµονή!

Παρακαλούμε όπως οι επιβάτες τηρούν όλα τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας, τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση μάσκας. Περισσότερα... 

Δείτε το άρθρο του iefimerida...

Μαρία Σούμπερτ: "Η δραματοθεραπευτική σκηνή: Από τη θεατρική σκηνή στην ψυχοθεραπευτική πράξη"

Η Μαρία Σούμερτ, ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας, δημοσίευσε στο psychology.gr ένα άρθρο της:
«Ο κόσμος είναι μια θεατρική σκηνή και όλοι, άντρες και γυναίκες, απλά ηθοποιοί. Έχουν τις εισόδους τους και τις εξόδους τους. Και ο κάθε άνθρωπος στον καιρό του παίζει πολλούς ρόλους, καθώς οι πράξεις όπου εμφανίζεται είναι οι εφτά ηλικίες» έγραφε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ περίπου το 1599 στην κωμωδία του «Όπως σας αρέσει», αντικατοπτρίζοντας ολόκληρη την εποχή του –όπου πράγματι οι άνθρωποι θεωρούνταν πως έπαιζαν στη μεγάλη θεατρική κοσμική σκηνή.
Περισσότερα...

Γιάννης Παπαδημητρίου: “Kommentar: Moria, die Hölle auf Erden“

Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Γιάννης Παπαδημητρίου δημοσίευσε προσφάτως το άρθρο “ Kommentar: Moria, die Hölle auf Erden “ με θέμα τα πρόσφατα γεγονότα στη Λέσβο. Περισσότερα...

Γιάννης Θεολογίτης: "A World in Transition"

Από τον Γιάννη Θεολογίτη λάβαμε την τελευταία μας έκθεση των imte briefs "A World in Transition". Η σειρά Briefs παρουσιάζει με συνοπτική και επιλεκτική μεθοδολογία βασικά γεγονότα και αξιολογήσεις που χαρακτηρίζουν και συνθέτουν τον εξελισσόμενο κόσμο μας. Οι θέσεις και οι προβλέψεις μας δεν θέτουν καμία αξίωση ότι τα περιγραφόμενα γεγονότα και οι εξελίξεις θα υλοποιηθούν ή ότι οι εκτιμήσεις μας μπορεί να είναι πιο έγκυρες από άλλες αναλύσεις. Δείτε την έκθεση...

Μαρία Κατσαρού: "Resistance to change"

Η Μαρία Κατσαρού, απόφοιτος του 1990, ανέβασε στο youtube ένα video με τίτλο "07 Resistance to Change"... 

Ο απολαυστικός Νίκος Αποστολίδης

apostolidis nikos 25082020

Είχαμε την τύχη να συναντήσουμε τον Νίκο Αποστολίδη, απόφοιτο του '44. Μας υποδέχθηκε με μιά καλή κουβέντα για το montags, που το διαβάζει κάθε εβδομάδα.
- Διάβασα για τον Γένιο Σαντορίνη, τον θυμάμαι! Ήταν μεγαλύτερος απο εμένα, αλλά ξεχώριζε γιατί είχε κόκκινα μαλλιά. Θυμάμαι αργότερα και τα "ανέκδοτα" για τον πατέρα του, που δεν είχα μεν καθηγητή, αλλά ήταν εκείνα τα χρόνια στο Πολυτεχνείο, όπως και εγώ.

Ο πατέρας Σαντορίνης ήταν διάσημος (εκτός των άλλων, που έχουμε αναφέρει: εφευρέτης του ελληνικού μικροκυματικού ραντάρ και πόλλών άλλων, βραβευμένος διεθνώς κλπ) και για τα θέματα, που έβαζε στις Εισαγωγικές Εξετάσεις.

Διηγείται ο Νίκος Αποστολίδης:

- Ένα από τα "χαριτωμένα" θέματα του Σαντορίνη ήταν το εξής: Δύο ποδηλάτες ξεκινούν ταυτόχρονα από δύο σημεία, που απέχουν μεταξύ τους 40 χιλιόμετρα και κατευθύνονται ό ένας προς τον άλλον. Κινούνται  και οι δύο με μία σταθερή ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα, οπότε είναι αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα συναντήσει ο ένας τον άλλο.
Την στιγμή που ξεκινούν, μία μύγα που είναι στην μύτη του ενός ποδηλάτη ξεκινάει και αυτή προς την ίδια κατεύθυνση πετώντας με μεγαλύτερη όμως ταχύτητα, 25 χιλιομέτρων την ώρα. Προφανώς  η μύγα θα συναντήσει τον άλλο ποδηλάτη πριν τον συναντήσει ο πρώτος. Θα ακουμπήσει την μυτη του και θα γυρίσει πετώντας προς τα πίσω, προς τον πρώτο ποδηλάτη. Μόλις τον συναντήσει και του ακουμπήσει την μύτη, αλλάζει πάλι κατεύθυνση και πετά προς τον δέυτερο ποδηλάτη κ.ο.κ.
Προφανώς μετά από μερικά πέρα-δωθε της μύγας και έχοντας περάσει ένα χρονικό διάστημα οι δύο ποδηλάτες θα συναντηθουν και μάλιστα με την μύγα ανάμεσα στις δύο μύτες, οπότε ήρθε και το ερώτημα του προβλήματος: Τι απόσταση διένυσε συνολικά η μύγα;

Όλα τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν να κάνουν υπολογισμούς με τις επι μέρους διαδρομές της μύγας και κατέληξαν κάπου, οπότε έρχεται και το σχόλιο του Σαντορίνη:

Προσπαθείτε να πιάσετε το αριστερό σας αυτί με το δεξί σας χέρι, γύρω-γύρω από το κεφάλι σας! Αντί να πηγαίνετε μέσω Λαμίας αναρωτηθείτε πόση ώρα έκαναν να συναντηθουν οι ποδηλάτες; Αφού έτρεχαν με 20 χλμ/ώρα ο καθένας σε μία ώρα θα είχαν καλύψει και οι δύο 20+20 χιλιόμετρα, δηλαδή τα 40 της αρχικής απόστασης και θα συναντιώνταν. Η ταχύτητα της μύγας που πετούσε με 25 χλμ/ώρα σε μία ώρα διένυσε 25 συνολικά χιλιόμετρα !

Και εμείς θυμηθήκαμε το άλλο "κλασσικό" του Σαντορίνη:

Τύπος είναι στην κορυφή ουρανοξύστη έχει στην διάθεσή του ένα χρονόμετρο και ένα θερμόμετρο. Ποιό είναι το ύψος του ουρανοξύστη; 

Ο απολαυστικός Νίκος Αποστολίδης (συνέχεια)

Είχαμε ξεκινήσει την προηγούμενη εβδομάδα με τις αφηγήσεις του Νίκου Αποστολίδη, απόφοιτου του '44, και συνεχίζουμε:

"...Η Γερμανική προφανώς δεν είχε αθλητικές εγκαταστάσεις. Για να γυμναστούμε λοιπόν μας πήγαιναν στο Καλλιμάρμαρο, αλλά και στο δάσος της Καισαριανής για Wandern (σημ.: εδώ θα κάνουμε μία παρατήρηση που κάναμε και στις αφηγήσεις του Απόστολου Πίτσου, ότι οι μαθητές της Μετσόβου, επειδή και αυτοί δεν είχαν στην διάθεσή τους χώρους για γυμναστική, αναγκάζονταν να πηγαίνουν στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου ΓΣ, στο Πεδίο του Άρεως). Θυμάμαι τον Αλέκο Μελετόπουλο που ήταν ακοντιστής και αργότερα γνωστός γυναικολόγος. Θυμάμαι όμως και τον Χαρίτωνα Κοριζή, τον μετέπειτα καθηγητή της Πολιτικής Ιστορίας".

Γιά το κτίριο της Αραχώβης ξεκαθαρίσαμε κάποιες απορίες που είχαμε:

"...Το δεύτερο κτίριο του Doerpfeld, αυτό που βρίσκεται στην πλευρά της Βαλτετσίου, χρησιμοποιείτο ως βιβλιοθήκη, και μάλιστα δανειστική, για μαθήματα Τεχνικών αλλά και άλλα βοηθητικά μαθήματα. Φιλοξενούσε βέβαια και υπηρεσίες (σημ.: στο βιβλίο του Hansen γίνεται αναφορά για το Lehrerhaus, το οποίο βεβαίως τα πρώτα χρόνια πιθανώς να χρησίμευε και ως ξενώνας καθηγητών, ή ο όρος να σήμαινε ως χώρος εργασίας των καθηγητών όπως είναι σήμερα το Lehrerzimmer)".

Για το κτίριο του Eglau, που όπως αναφέρεται και στο βιβλίο του Απόστολου Πίτσου, με αφορμή την "ανοξείδωτη σφαλιάρα", υπήρχε μία μεγάλη αίθουσα τελετών:

"...Στο κτίριο του Eglau, που ήταν κολλημένο στο πρώτο κτίριο του Doerpfeld, αυτό της Αραχώβης, υπήρχε στο ισόγειο μία μεγαλη αίθουσα όπου λειτουργούσε και ως Turnhalle, όπου έβλεπες σκάλες αναρρίχησης και άλλα όργανα. Βεβαίως η αίθουσα χρησιμοποιείτο και γιά τελετές".

Γιά την φοίτηση στην Αραχώβης:

"...Τα χρόνια εκείνα εισήχθη η λατινική γραφή! και μάλιστα από τον καθηγητή γερμανικών Hermann Kaspar. Μέχρι τότε τα παιδιά μάθαιναν να γράφουν να χρησιμοποιούν το γοτθικό αλφάβητο. 
Υπήρχαν δύο τμήματα: το "Α" και το "Β". Το "Β" ήταν το δύσκολο, το γερμανικό. Εξετάσεις για Abitur δίνανε μόνον όσοι ήσαν στο "Β". Εγώ έμεινα στη Σχολή μέχρι την Γ' Γυμνασίου, διότι δεν ενέκρινα την συμπεριφορά του τότε Διευθυντή Alfred Romain απέναντί μου. Η αδελφή μου Ίρις όμως συνέχισε και τέλειωσε το "Β". Τώρα, το ελληνικό τμήμα, το "Α", όταν τελείωνε δεν έπαιρνε απ΄ευθείας "Απολυτήριο". Οι μαθητές έδιναν εξετάσεις σε Επιτροπή του Δημοσίου, με καθηγητές από δημόσια σχολεία, κάτι που εφαρμοζόταν σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία (σημ.: ο Φωκίων Φωτιάδης-Νεγρεπόντης το σημειώνει στις δικές του αναφορές). Στο γερμανικό τμήμα, όμως υπήρχε διαφορά στην διδακτέα ύλη. Στα μαθηματικά τα παιδιά διδάσκονταν στις τελευταίες τάξεις διαφορικό λογισμό, ενώ στην ελληνική διδακτέα ο όρος ούτε καν υπήρχε. Όντας πιά σε ελληνικό σχολείο, είχα την τύχη να διαβάζω από τα γερμανικά βιβλία της αδελφής μου και να βλέπω τις διαφορές των δύο συστημάτων".

και συνέχισε:

"...Όταν έφυγα, επειδή κατοικούσα στην Κηφισιά πήγα στο 2ο Δημόσιο. Επειδή η Κηφισιά δεν είχε δικό της σχολείο τα παιδιά πήγαιναν στο Μαρούσι, εκεί που σήμερα είναι το 1ο Γενικό Λύκειο και το 1ο Δημοτικό Αμαρουσίου. Παραδόξως δώσαμε και εμείς εξετάσεις σε Επιτροπή, παρόλο που το σχολείο εθεωρείτο δημόσιο, και οι καθηγητές ήσαν αυτοί που μας δίδασκαν όλη τη χρονιά. Στις εξετάσεις λοιπόν αυτές συνέβη και κάτι διασκεδαστικό. Το θέμα της Έκθεσης ήταν "Πως βλέπετε τον κόσμο του αύριο". Ε!, λοιπόν βαθμολογήθηκα με 10 (με άριστα το 20), δηλαδή πήρα την βάση! Γιατί; Είμαστε στην περίοδο 1943-44, δηλαδή λίγους μήνες πριν από την ατομική βόμβα στην Χιροσίμα, που ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος μπορούσε να προβλέψει, και έγραψα ότι ο κόσμος του αύριο θα κάνει χρήση της ατομικής ενέργειας, των συνθετικών υλών κλπ. Ο βαθμολογητής προφανώς με αντιμετώπισε σαν αιθεροβάμονα, σαν αλαφροΐσκιωτο, που δεν ξέρει τι λέει και απλώς με άφησε να περάσω".

Wandertag#103: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 Παρνασσός

Διαδρομή: Χωρίς μεγάλη ανάβαση, επίπεδο και κατάβαση στο δεύτερο μισό.
Πεζοπορία 7 ώρες περίπου
Λιβάδι Αράχωβας> Κορύκειο άνδρο > Αγόριανη
Επιστροφή με ταξί.
Έχουμε, πριν χρόνια, περπατήσει σχεδόν την ίδια διαδρομή ως Αγόριανη. Μεγάλα δάση!

Παρασκευή απόγευμα 9 Οκτωβρίου μετάβαση στην περιοχή. Κανονίζουμε διανυκτέρευση.
Κανονίζουμε και κοινή μετάβαση.
Επιστροφή μετά την πεζοπορία, κατά βούληση Σάββατο βράδυ η Κυριακή χαλαρά.

Έρχεστε με ίδια ευθύνη.
Συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com

ΚΑΛΗ πεζοπορική χρονιά!!

Γιάννης Παπαδημητρίου: “Der griechische Patient - zehn Jahre danach“

Ο δημοσιογράφος της Deutsche Welle Γιάννης Παπαδημητρίου (’87) μας έστειλε το άρθρο του “Der griechische Patient - zehn Jahre danach“ με θέμα τις σχέσεις Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περισσότερα...

Τελευταίες παραστάσεις της «Λυσιστράτης», συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη

Με μια πλειάδα γνωστών και δημοφιλών ηθοποιών και τη Βίκυ Βολιώτη στο ρόλο της Σπαρτιάτισσας Λαμπιτώς, οι τελευταίες παραστάσεις της επιτυχημένης περιοδείας της «Λυσιστράτης» του Εθνικού Θεάτρου συνεχίζονται. Συγκεκριμένα, το έργο θα παίζεται από 16 έως 27 Σεπτεμβρίου (Τετάρτη με Κυριακή) στο «Σχολείον της Αθήνας - Ειρήνη Παπά». Για την Τετάρτη 16/9 τα εισιτήρια είναι ήδη εξηντλημένα. Πληροφορίες – εισιτήρια...

Κλαίρη Θεοδώρου: Οι κόρες της βασίλισσας

Το τελευταίο μυθιστόρημα της συγγραφέως Κλαίρης Θεοδώρου (’93) “Οι κόρες της βασίλισσας“ φέρνει κοντά μας τη Ρόζα και τη Μαργαρίτα: δύο αδερφές, δίδυμες, σε «δίσεκτα» χρόνια. Η ζωή τις χωρίζει άθελά τους, όμως εκείνες, παρά τις αντιξοότητες, κατορθώνουν όχι απλώς να επιβιώσουν, αλλά να ανθίσουν και να εξελιχθούν, να αγαπήσουν και να προδοθούν, να ελπίσουν και να ονειρευτούν. Στο φόντο της ζωής τους τρεις χώρες: η Ελλάδα, η Ρουμανία, η Αμερική, και όλα εκείνα που τις σημαδεύουν στο δεύτερο μισό του εικοστού αιώνα. Περισσότερα...

Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Σεπτέμβριο.

Η Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών, με διευθυντή τον γνωστό μαέστρο Νίκο Αθηναίο, ήδη ξεκίνησε τον τρίτο κύκλο συναυλιών της στην Αττική για το 2020. Το πρόγραμμα των 4 συναυλιών του τρίτου αυτού κύκλου είναι το εξής:

economia: "Winning Shipping Strategies"

Οι εκδόσεις economia παρουσιάζουν διαδικτυακά μέσω του YES FORUM το βιβλίο "Winning Shipping Strategies" την Πέμπτη 17/9 στις 19.00
Οι κύριοι Γιώργος Τσαβλίρης και Παύλος Εμμανουηλίδης στο βιβλίο τους αναπτύσσουν ένα περιεκτικό πλαίσιο of “winning shipping strategies” εφαρμόζοντας την κλασική θεωρία του στρατηγικού Management στη Ναυτιλικακή Βιομηχανία και εξετάζοντας παράλληλα περιπτωσιολογικές μελέτες από ηγετικές εταιρίες της ελληνικης ναυτιλιακής κοινότητας.
Την συζήτηση θα συντονίσoυν ο κύριος Αντώνης Παπαγιαννίδης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Economia και η κυρία Δανάη Μπεζαντάκου, Concept Founder – YES FORUM & CEO – NAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD.
Μετά την παρουσίαση, οι συγγραφείς θα απαντήσουν στις ερωτήσεις του κοινού.
Περισσότερα...

Δημήτρης Δημόπουλος και "Καφρόκρεμα", 18 & 23 Σεπτεμβρίου

Ο Δημήτρης Δημόπουλος ξεκινά νέο κύκλο παραστάσεων με τη γνωστή stand up κωμωδία του “Καφρόκρεμα“:
Παρασκευή 18/9 Αργυρούπολη | Cine Αλόμα
Τετάρτη 23/9 Χαλάνδρι | Cine Αλεξάνδρα
Πληροφορίες - προπώληση...

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι από την Κυριακή 6.9 ο νέος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστώντας τον Πάνο Σκουρλέτη. Περισσότερα...

Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση στις 9.9.2020

Τα πολιτικά Ιδρύματα Konrad Adenauer και Hanns Seidel σας προσκαλούν σε διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο:
Ψηφιοποίηση: ευκαιρία για την πολιτική και την οικονομία στην εποχή του covid-19
Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου , ώρα 18:00

Ομιλητές:
Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Dorothee Bär, Υφυπουργός στη γερμανική Καγκελαρία / Εντεταλμένη Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης σε θέματα ψηφιακής πολιτικής
Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης & Απλούστευσης Διαδικασιών
Florian Nöll, Μέλος του Συμβουλίου Καινοτομίας στη γερμανική Καγκελαρία / Ιδρυτής ,πρώην πρόεδρος της Ενωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων
Sebastian Döberl, Πρόεδρος Ενωσης Νέων Επιχειρηματιών Γερμανίας

Συντονίστρια:
Μαριάννα Σκυλακάκη , Δημοσιογράφος

 Διερμηνεία: ελληνικά, γερμανικά

 Συνδεθείτε εδώ...

Κυριακή Γονή: 9 Σεπτεμβρίου στην Στέγη του Ιδρυματος Ωναση

«Κήπος Δεδομένων» της Κυριακής Γονή: Ένα εικονικό ταξίδι στη νέα πολυμεσική εγκατάσταση που στήνεται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Η εικαστικός καλεί το κοινό να φανταστεί ένα δίκτυο φυτών στον βράχο της Ακρόπολης, μέσα στο οποίο διακινείται και αποθηκεύεται ψηφιακή πληροφορία

Εικονικό ταξίδι στη Στέγη: Θα μπορούσαν τα ψηφιακά μας δεδομένα να φιλοξενούνται σε ένα μυστικό δίκτυο μέσα σε έναν κήπο στο κέντρο της πόλης; Τα μικρά, αόρατα φυτά, με την επιστημονική ονομασία Micromeria acropolitana, φύονται αποκλειστικά στον βράχο της Ακρόπολης και φιλοξενούν στο DNA τους ψηφιακή μνήμη.

Μπορεί να σκεφτεί κανείς ένα μέλλον συνδεσιμότητας πέρα από την επιτήρηση και με περιορισμένες τις επιπτώσεις των τεχνολογικών υποδομών στο φυσικό περιβάλλον; Είναι δυνατό να αποκατασταθούν οι δεσμοί ανθρώπινων και μη ανθρώπινων κόσμων στον πλανήτη; Μπορούν τα φυτά, ως οργανισμοί στους οποίους βασίζεται η ίδια η ζωή, να συνεισφέρουν στη δημιουργία και στην υιοθέτηση νέων πρακτικών για τη διαμεσολαβημένη από την τεχνολογία καθημερινότητα; O Κήπος Δεδομένων της Κυριακής Γονή διερευνά τα ερωτήματα αυτά μέσα από την αφήγηση μιας μυθοπλασίας που περιέχει πραγματικά στοιχεία.

Η νέα πολυμεσική εγκατάσταση της διεθνώς ανερχόμενης εικαστικού, που είχε προγραμματιστεί αρχικά για τον Μάρτιο του 2020, στήνεται στον Εκθεσιακό Χώρο της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση και είναι επισκέψιμη μέσα από μια εικονική ξενάγηση από τις 9 έως τις 20 Σεπτεμβρίου στο onassis.org.

Επίσης, η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση συμμετέχει με τον Κήπο Δεδομένων στο πιο σημαντικό φεστιβάλ ψηφιακών μέσων διεθνώς, Ars Electronica 2020 “In Kepler’s Garden”, που πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 9 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020.

Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2020

Με κύριο θέμα " Ελλάς - Γερμανία οικονομία" κυκλοφόρησε το τεύχος Σεπτεμβρίου της Οικονομικής Επιθεώρησης:

Η 85η ΔΕΘ αποφασίστηκε τελικά να μην πραγματοποιηθεί φέτος, ελέω της πανδημίας. Δεν πραγματοποιήθηκε έτσι η έκθεση που είχε ως τιμώμενη χώρα τη Γερμανία, έναν από τους σημαντικότερους εταίρους της ελληνικής οικονομίας. Πλήθος ελληνικών επιχειρήσεων, με ισχυρό εξωστρεφή προσανατολισμό, έχασαν την ευκαιρία να ενισχύσουν σχέσεις συνεργασίας με Γερμανούς συναδέλφους τους. Το τεύχος Σεπτεμβρίου της Οικονομικής ανοίγει τον φάκελο των ελληνογερμανικών οικονομικών σχέσεων, παρουσιάζει παραδείγματα συνεργασίας που είτε πέτυχαν είτε απογοήτευσαν και συζητά με τον πρόεδρο του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνο Μαραγκό, για τους δρόμους επικοινωνίας των δύο οικονομιών.

Περισσότερα...

Ακύρωση 1ου Canto Human Voice Festival

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΤ το 1o Canto Human Voice Festival, που θα πραγματοποιείτο στην Ρόδο ακυρώθηκε λόγω της επικρατούσας κατάστασης.

Το βιβλίο του Γ. Ράλλη από τις εκδόσεις Παρισιάνου

Ο Κώστας Παπαηλιού μας ενημέρωσε ότι το βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη, "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς" εξεδόθη το 1971 από τις "Εκδόσεις Παρισιάνου", που όπως έχουμε αναφέρει ανήκουν στην οικογένεια της συζύγου του Κώστα, αλλά πλέον τις θεωρούμε"της οικογενείας μας" μιάς και τύπωσαν την ιστορία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών του Jens Godber Hansen. Για του λόγου το αληθές ο Κώστας μας "δώρισε" το βιβλίο, σκανάρωντάς το οπότε μπορείτε να το διαβάσε τε σε δύο μέρη λόγω του όγκου του.

Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α

Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β

Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη

Με αφορμή την διοργάνωση του 1ου Canto Human Voice Festival, που γίνεται στην Ρόδο μεταξύ 5 και 12 Σεπτεμβρίου και είναι πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, προέδρου του World Human Forum εντοπίσαμε μία συνένετυξη στην iefimerida.

Λέγεται Canto, λέξη που στα ελληνικά φέρει μέσα της την προτροπή «Κάν’ το». Πρόκειται για το πρώτο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή που διοργανώνουν στη Ρόδο ο Δημήτρης Τηλιακός η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη και η Μυρτώ Βουνάτσου, με ένα αφιέρωμα-έκπληξη στη Μαρία Κάλλας και θέμα το Tαξίδι.

Ενας τόπος ιστορικός, τόπος-ωδή στον Απόλλωνα που αναδύεται, αποκτά νέα δυναμική, γίνεται ηχείο για ένα Φεστιβάλ. Μια δεδομένη αγάπη και πίστη στη δύναμη της ανθρώπινης φωνής. Συστατικά που ένωσαν τον διεθνή βαρύτονο Δημήτρη Τηλιακό με την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, πρόεδρο του World Human Forum και τη Μυρτώ Βουνάτσου καλλιτεχνική διευθύντρια του WHM, και οδήγησαν στη δημιουργία του Canto Human Voice Festival.

Το Πρώτο Φεστιβάλ θα γίνει στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου. Kαλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Δημήτρης Τηλιακός. Το iefimerida, ζήτησε από τους συνιδρυτές να μας αποκαλύψουν το όραμα αλλά και τις βαθιές ρίζες αυτού του νέου Φεστιβάλ.

Περισσότερα...

Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο στο Φεστιβάλ Όπερας Baroque του Bayreuth

Η Κωνσταντίνα Ψωμά η οποία τα τελευταία χρόνια ασχολείται περισσότερο με τη σκηνοθεσία σε παραστάσεις όπερας, συμμετέχει ως βοηθός σκηνοθέτη στην όπερα Carlo il Calvo του Nicola Antonia Porpora, η οποία θα ανέβει (σκηνοθεσία: Max Emmanuel Cencic) στο BAYREUTH BAROQUE OPERA FESTIVAL σε τρεις παραστάσεις: Πέμπτη 3, Σάββατο 5 και Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου. Σκηνοθεσία – Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου, με την ορχήστρα Armonia Atenea (που είναι η νέα διεθνής επωνυμία της ορχήστρας Καμεράτα).

Περισσότερα για την παράσταση..
.

Περισσότερα για την Armonia Atenea...

Οι ταινίες της Δήμητρας Κουζή on demand στο Internet

Έχουμε ήδη αναφερθεί στο montags και στο site στην ταινία «Καλημέρα κύριε Φώτη» της Δήμητρας Κουζή.
Τώρα μπορείτε να δείτε την ταινία, αλλά και πολλές άλλες της Kouzi Productions, on demand στο Internet, ακολουθώντας τη διαδικασία που περιγράφεται παρακάτω:

Οi ταινίες αυτές της KinderDocs (Kouzi Productions) βρίσκονται στις On Demand pages μέσα στην ασφαλή και αναγνωρισμένη από επαγγελματίες διαδικτυακή πλατφόρμα VIMEO και συγκεκριμένα στο link...

Πάμε μαζί βήμα βήμα (με εικόνες)
1. Μπαίνετε στην πλατφόρμα (εικόνα 1)
https://vimeo.com/kouziproductions/vod_pages
και διαλέγετε ταινία - πατώντας πάνω στην εικόνα της (βλέπετε και το τρέιλερ της ταινίας)
2. Πατήστε το RENT δεξιά στην οθόνη (εικόνα 2)
3. Θα σας ζητήσει να κάνετε είτε LOGIN ή JOIN. (εικόνα 3). Eδώ ή συμπληρώνετε τη φόρμα, είτε πατάτε στη μπάρα Join with Facebook και μπαίνετε μέσω Facebook ή πατάτε στην μπάρα που γράφει Join with Google
3. Θα σας ζητήσει να κάνετε είτε LOGIN ή JOIN. Eδώ ή συμπληρώνετε τη φόρμα, είτε πατάτε στη μπάρα Join with Facebook και μπαίνετε μέσω Facebook ή πατάτε στην μπάρα που γράφει Join with Google και μπαίνετε μέσω Gmail με τα στοιχεία σας αυτόματα (εικόνα 3)
4. Επόμενο βήμα, νοικιάζετε την ταινία, πληρώνοντας ένα πολύ μικρό αντίτιμο (2,50-5 ευρώ)
α) με πιστωτική κάρτα (εικόνα 4) ή
β) αν θέλετε να πληρώσετε με χρεωστική μέσω PAYPAL (εικόνα 5)
και για τα δύο πατάτε RENT και απολαμβάνετε την ταινία (εικόνες 4&5)
Αν δεν έχετε PAY PaL, ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και στο βήμα 4 επιλέγετε PAY PaL και RENT και σας οδηγεί στην επιλογή να δημιουργήσετε λογαριασμό (εικόνα 6) Μπορείτε να φτιάξετε πολύ απλά ένα λογαριασμό χωρίς καμία χρέωση, συμπληρώνοντας την φόρμα όπως φαίνεται στις εικόνες 7&8. Στο τέλος της φόρμας πατάτε αποδοχή και πληρωμή (εικόνα και απολαμβάνετε την ταινία!

Αφού πληρώσετε έχετε την ταινία διαθέσιμη να την δείτε όποτε θέλετε εντός 24-48 ωρών σε τηλεόραση, τηλέφωνο, υπολογιστή ή tablet. Και μπορείτε να ζητήσετε πρόσθετες πληροφορίες στο info@kinderdocs.com για να σας στείλουμε δωρεάν το εκπαιδευτικό υλικό της ταινίας για περισσότερες δράσεις στο σπίτι!

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Φεστιβάλ Μολύβου

Χαιρετισμό στο διεθνές μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου απηύθυνε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υπογραμμίζοντας πως «ο τρόπος που είναι οργανωμένο το φεστιβάλ αυτό υπογραμμίζει ακριβώς πόσο πολύ στηρίζεται η παραγωγή της μουσικής στα αισθήματα, ιδίως εκείνα της αλληλεγγύης και της συνέργειας».
Η κ. Σακελλαροπούλου πρόσθεσε ακόμη πως «χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, η μουσική, από τη φύση της μια διεθνής γλώσσα, υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο, κατακτά και ενσωματώνει τα πάντα».
Ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας:
«Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι απόψε εδώ, στον αγαπημένο μου Μόλυβο και στο τόσο ενδιαφέρον διεθνές μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται με επιτυχία στον τόπο τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι κρίμα που η συμπλήρωση αυτής της πενταετίας συνέπεσε με το δύσκολο καλοκαίρι της πανδημίας και δεν μπορούμε να τη γιορτάσουμε πιο ελεύθερα. Ωστόσο, η τεχνολογία προσφέρει τη δυνατότητα για τη διεύρυνση της συμμετοχής και το μοίρασμα της ακουστικής εμπειρίας, αφού το πρόγραμμα θα μεταδοθεί ραδιοφωνικά, τηλεοπτικά και μέσω Live streaming από τα social media του Φεστιβάλ.
Το ίδιο το θέμα του φεστιβάλ, που είναι ο συγχρονισμός (η σύμπραξη δηλαδή και ο συντονισμός ελλήνων και ξένων μουσικών από τον Μόλυβο, τη Στουτγάρδη και το Βερολίνο για την ερμηνεία των έργων του προγράμματος), έρχεται να επικυρώσει αυτό το “άνευ ορίων” που αποτελεί και το πρόταγμα της τέχνης. Χωρίς όρια, χωρίς σύνορα, η μουσική, από τη φύση της μια διεθνής γλώσσα, υπερβαίνει τον χρόνο και τον χώρο, κατακτά και ενσωματώνει τα πάντα. “Επιστήμη των αισθημάτων” την είχε αποκαλέσει ο Τζορτζ Γκέρσουιν. Και ο τρόπος που είναι οργανωμένο το φεστιβάλ αυτό υπογραμμίζει ακριβώς πόσο πολύ στηρίζεται η παραγωγή της μουσικής στα αισθήματα, ιδίως εκείνα της αλληλεγγύης και της συνέργειας».
(το άρθρο είναι από την εφημερίδα "Καθημερινή"...)

Η Συμμορία της Τήλας με το Πρώτο Θέμα

Η Συμμορία τςη Τήλας, το μυθιστόρημα της Μαρίας Σούμπερτ, κυκολφορεί μαζί με "Πρώτο Θέμα¨της 23.8.2020. 
Δανειζόμαστε απο την βιβλιονέτ:
Ανάλαφρο και απολαυστικό "Η συμμορία της Τήλας" είναι ένα μυθιστόρημα για τη χαρά της ζωής και τη μελαγχολία του τέλους της. Καταστάσεις κωμικά σουρεαλιστικές αλλά και βγαλμένες μέσα από την καρδιά της πιο σκληρής νεοελληνικής πραγματικότητας, συνθέτουν μια απρόσμενη περιπέτεια με ήρωες μια συμμορία γιαγιάδων που δεν το βάζουν κάτω.Η συμμορία της Τήλας είναι η Μόρφω, με την κόρη στη Γερμανία, η Φωφώ, που παρά τα ενενήντα της χρόνια αποφασίζει να μάθει αγγλικά, η Ελένη, που φοράει μόνο παντελόνια και δεν παντρεύτηκε ποτέ, η Παναγιώτα, που έχει βαρεθεί τον άντρα της, η Μαρί, που εν μιά νυκτί έχασε άντρα, παιδί, κοινωνική θέση και γόητρο, και η Μαρίτσα, που εκτός από τη μνήμη της έχει χάσει και την Τήλα, τον έρωτα της ζωής της.
Έξι γυναίκες που δραστηριοποιούνται για να «σώσουν» τη φίλη τους Τήλα από τον εγκλεισμό σε γηροκομείο. Έξι γλυκές γιαγιάδες, που ανάμεσα στις απογευματινές τους συναντήσεις για τσάι και συμπάθεια, οργώνουν όπως μπορούν την πόλη, ραδιουργούν, διασκεδάζουν, τρομάζουν, σχεδιάζουν, απειλούν - αλλά κυρίως ανανεώνονται και ξανανιώνουν με ένα στόχο που πολλές φορές ξεπερνάει τη φιλία και αφορά την ίδια τους τη ζωή. Περισσότερα...

Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α

Μέρος Α (σελίδες 1-44) 

Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β

Μέρος Β (σελίδες 44-τέλος)

 1. Ξένια Κουναλάκη: “Η νύχτα με τις μάσκες“
 2. Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»
 3. Διεθνής διάκριση για τον Κώστα Παπαηλιού
 4. Στην μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη στην Αγόριανη
 5. Η Γερμανική Πρεσβεία για την ματαίωση της ΔΕΘ
 6. Υποδοχή ακόμη 90 αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία
 7. Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»
 8. Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"
 9. Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»
 10. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία
 11. Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"
 12. Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ
 13. "Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο
 14. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020
 15. Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1
 16. Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken
 17. Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά
 18. Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”
 19. Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός
 20. Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"
 21. Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα
 22. Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο
 23. Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt
 24. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου
 25. 9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou
 26. Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
 27. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''
 28. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
 29. O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα
 30. Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο
 31. «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
 32. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020
 33. 1st Canto Human Voice Festival - Rhodes
 34. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 35. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 36. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 37. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 38. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 39. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 40. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 41. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 42. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 43. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 44. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 45. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 46. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 47. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 48. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 49. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 50. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 51. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 52. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 53. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 54. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 55. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 56. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 57. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 58. Νίκο, καλό ταξίδι.
 59. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 60. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 61. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 62. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 63. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 64. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 65. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 66. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 67. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 68. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 69. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 70. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 71. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 72. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 73. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 74. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 75. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 76. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 77. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 78. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 79. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 80. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 81. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 82. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 83. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 84. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 85. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 86. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 87. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 88. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 89. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 90. Voucher Κατάρτισης 600€
 91. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 92. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 93. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 94. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 95. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 96. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 97. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 98. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 99. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 100. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 101. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 102. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 103. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 104. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 105. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 106. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 107. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 108. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 109. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 110. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 111. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 112. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 113. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 114. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 115. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 116. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 117. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 118. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 119. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 120. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 121. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 122. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 123. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 124. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 125. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 126. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 127. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 128. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 129. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 130. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 131. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 132. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 133. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 134. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 135. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 136. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 137. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 138. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 139. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 140. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 141. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 142. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 143. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 144. Πήγαμε "top girls"
 145. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 146. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 147. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 148. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 149. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 150. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 151. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 152. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 153. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 154. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 155. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 156. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 157. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 158. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 159. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 160. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 161. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 162. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 163. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 164. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 165. Dimopoulos Specials
 166. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 167. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 168. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 169. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 170. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 171. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 172. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 173. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 174. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 175. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 176. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 177. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 178. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 179. Ημέρα Ενημέρωσης
 180. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 181. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 182. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 183. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 184. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 185. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 186. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 187. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 188. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 189. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 190. Praktikum
 191. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 192. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 193. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 194. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 195. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 196. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 197. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 198. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 199. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 200. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 201. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 202. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 203. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 204. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 205. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 206. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 207. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 208. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 209. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 210. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 211. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 212. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 213. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 214. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 215. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 216. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 217. Reunion της τάξης του 1989
 218. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 219. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 220. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 221. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 222. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 223. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 224. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 225. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 226. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 227. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 228. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 229. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 230. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 231. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 232. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 233. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 234. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 235. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 236. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 237. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 238. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 239. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 240. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 241. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 242. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 243. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 244. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 245. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 246. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 247. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 248. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 249. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 250. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 251. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 252. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 253. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 254. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 255. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 256. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 257. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 258. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 259. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 260. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 261. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 262. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 263. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 264. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 265. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 266. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 267. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 268. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 269. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 270. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 271. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 272. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 273. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 274. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 275. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 276. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 277. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 278. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 279. Έκθεση του Werner Hermann
 280. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 281. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 282. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 283. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 284. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 285. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 286. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 287. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 288. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 289. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 290. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 291. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 292. notosplusbooks.gr
 293. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 294. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 295. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 296. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 297. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 298. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 299. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 300. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 301. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 302. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 303. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 304. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 305. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 306. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 307. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 308. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 309. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 310. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 311. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 312. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 313. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 314. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 315. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 316. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 317. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 318. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 319. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 320. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 321. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 322. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 323. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 324. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 325. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 326. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 327. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 328. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 329. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 330. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 331. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 332. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 333. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 334. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 335. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 336. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 337. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 338. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 339. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 340. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 341. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 342. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 343. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 344. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 345. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 346. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 347. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 348. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 349. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 350. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 351. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 352. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 353. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 354. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 355. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 356. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 357. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 358. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 359. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 360. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 361. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 362. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 363. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 364. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 365. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 366. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 367. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 368. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 369. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 370. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 371. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 372. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 373. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 374. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 375. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 376. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 377. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 378. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 379. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 380. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 381. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 382. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 383. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 384. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 385. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 386. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 387. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 388. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 389. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 390. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 391. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 392. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 393. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 394. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 395. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 396. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 397. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 398. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 399. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 400. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 401. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 402. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 403. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 404. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 405. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 406. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 407. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 408. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 409. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 410. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 411. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 412. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 413. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 414. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 415. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 416. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 417. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 418. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 419. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 420. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 421. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 422. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 423. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 424. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 425. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 426. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 427. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 428. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 429. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 430. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 431. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 432. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 433. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 434. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 435. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 436. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 437. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 438. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 439. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 440. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 441. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 442. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 443. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 444. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 445. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 446. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 447. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 448. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 449. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 450. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 451. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 452. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 453. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 454. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 455. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 456. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 457. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 458. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 459. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 460. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 461. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 462. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 463. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 464. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 465. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 466. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 467. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 468. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 469. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 470. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 471. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 472. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 473. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 474. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 475. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 476. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 477. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 478. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 479. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 480. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 481. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 482. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 483. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 484. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 485. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 486. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 487. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 488. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 489. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 490. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 491. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 492. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 493. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 494. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 495. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 496. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 497. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 498. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 499. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 500. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Μιχάλης Μητσός (63) (1946-2017)

Ο Μιχάλης Μητσός γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1946 στην Αθήνα. Τελείωσε την ΓΣΑ το 1963. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Technische Universität Karlsruhe με εξειδίκευση στα οικονομ [ ... ]


instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi hilesi Adana Escort Gaziantep Escort Burdur Escort Gümüşhane escort Bolu Escort Çanakkale Escort ısparta escort kıbrıs escort Mardin Escort Niğde Escort Didim Escort Kütahya Escort Zonguldak Escort Afyon Escort Giresun Escort Yozgat Escort Artvin Escort Kastamonu Escort Ordu Escort Çeşme Escort Erzurum Escort Bolu Escort Diyarbakır Escort Nevşehir Escort Rize Escort Erzincan Escort Trabzon Escort Edirne Escort Kütahya Escort Sinop Escort Hatay escort Afyon Escort Sivas Escort Yalova Escort Hatay Escort Marmaris Escort Yozgat Escort kıbrıs escort Artvin Escort Çanakkale Escort Diyarbakır Escort Edirne Escort Elazığ Escort Elazığ Escort Erzincan Escort Erzurum Escort Giresun Escort ısparta escort Kastamonu Escort Kuşadası Escort Manisa Escort Manisa Escort Mardin Escort Nevşehir Escort Niğde Escort Ordu Escort Rize Escort Sakarya Escort Sakarya Escort Şanlıurfa Escort Şanlıurfa Escort Sinop Escort Sivas Escort Tekirdağ Escort Tekirdağ Escort Trabzon Escort Uşak Escort Van Escort Van Escort Yalova Escort Zonguldak Escort Bodrum Escort Konya Escort Alanya Escort Malatya Escort Bayan Adana Escort Alanya Escort Alanya Escort Alanya Escort Escort Antalya Beylikdüzü Escort Beylikdüzü Escort Beylikdüzü Escort Beylikdüzü Escort Bursa escort Bursa Escort Bursa escort Eskisehir Escort Eskisehir Escort Gaziantep Escort Antep Escort Gaziantep Escort kayseri escort kayseri escort Escort Malatya Mersin Escort Samsun Escort Samsun Escort bodrum escort bodrum escort Antalya escort samsun escort gaziantep escort adana escort afyon escort agri escort alanya escort artvin escort aydin escort antalya escort konya escort mersin escort bolu escort burdur escort çanakkale escort çeşme escort çorum escort denizli escort didim escort didim escort düzce escort düzce escort edirne escort adana escort agri escort artvin escort aydin escort balıkesir escort afyon escort balıkesir escort bodrum escort denizli escort bolu escort burdur escort çeşme escort çorum escort diyarbakır escort eskişehir escort hatay escort kayseri escort konya escort kuşadası escort maraş escort mersin escort gümüşhane escort kars escort kıbrıs escort kıbrıs escort kocaeli escort kocaeli escort konya escort maraş escort marmaris escort muğla escort muğla escort tokat escort tokat escort uşak escort bursa escort bursa escort bursa escort erzincan escort erzincan escort erzurum escort erzurum escort giresun escort giresun escort ısparta escort kastamonu escort kastamonu escort kütahya escort kütahya escort malatya escort malatya escort ısparta escort favorisen giriş onwin giriş altincasino giriş casinokral giriş casino360 giriş aresbet giriş betmarino giriş betflix giriş limakbahis giriş jetbahis giriş akbet giriş milosbet giriş kareasbet giriş mrcasino giriş casinoslot giriş betkanyon giriş betorder giriş wolbet giriş bahisnow giriş bets4you giriş melbet giriş discountcasino giriş megapari giriş bahistir giriş betwego giriş hemenbahis giriş hiperbet giriş noxwin giriş sinyorbet giriş deneme bonusu adana escort bedava bahis kayseri escort mersin escort