"Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος

Έφυγε σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 σε ηλικία 98 ετών ο Μανώλης Γλέζος. Δανειζόμαστε από το δημοσίευμα του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων:

Εφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 98 χρονών, λόγω καρδιακής ανεπάρκειας, ο Μανώλης Γλέζος.
Εμβληματική μορφή της Αριστεράς αλλά και της αντίστασης κατά των ναζί κατακτητών στη διάρκεια της κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στην Απείρανθο, το ορεινό χωριό της Νάξου, στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, το οποίο και «προίκισε» με μια μοναδική συλλογή πετρωμάτων από όλον τον κόσμο (ήταν απαράμιλλη η αγάπη του για τη γεωλογία). Ένιωθε, από την άλλη, μισός Ναξιώτης και μισός Παριανός, με ιδιαίτερη αγάπη για την Πάρο, αφού από εκεί καταγόταν η μητέρα του, Ανδρομάχη Ναυπλιώτου. Στην Πάρο, άλλωστε, συνήθιζε να περνά τα καλοκαίρια του τα τελευταία χρόνια. Ο πατέρας του, Νικόλαος Γλέζος ήταν δημόσιος υπάλληλος και δημοσιογράφος.

Νίκος Αποστολίδης: "Ήταν ληστρικά τα δάνεια που λάβαμε από την Αγγλία;"

Ο Νίκος Αποστολίδης είναι απόφοιτος των χρόνων του Πολέμου, τέως καθηγητής στη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του ΕΜΠ, αφού προηγουμένως εργάσθηκε ως Γενικός Διευθυντής - Διευθύνων Σύμβουλος στη ΓΕΜΕΕ ΑΕ , θυγατρική της ΕΤΒΑ (1977-1979), και στη συνέχεια (1979 - 1982) ως Γενικός Διευθυντής του ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) και ως μελετητής στην Ελληνική Εταιρία Βιομηχανικών και Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΕΛΕΒΜΕ) (1982 - 1984). Το βιογραφικό του ευρίσκεται στην ενότητα "Απόφοιτοι / Θετικές Επιστήμες".
Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο του στην εφημερίδα "Καθημερινή" με τίτλο "Ήταν ληστρικά τα δάνεια που λάβαμε από την Αγγλία;". Στο pdf όπου φαίνεται το άρθρο η αναγραφόμενη ημερομηνία δεν είναι η ημερομηνία δημοσίευσης αλλά η ημερομηνία αποστολής.

Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους

Ενα από τα πρώτα στελέχη τα οποία ανταποκρίθηκαν στην παρότρυνση του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσφέρουν το 50% του μισθού τους στο ταμείο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ήταν ο Νίκος Κωστόπουλος, διευθύνων σύβουλος στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα
Λίγες ώρες έπειτα από την σχετική ανάρτηση του Πρωθυπουργού, ο κ. Κωστόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης πράττει αυτό που επιβάλλουν οι απαιτήσεις της κρίσης που βιώνει η ανθρωπότητα και η χώρα μας. Ζητά μια συμβολική κίνηση από τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Μια κίνηση που δηλώνει ότι μπροστά στην κοινή απειλή είμαστε όλοι ίσοι και ενωμένοι.
Θεωρώ υποχρέωση μου, παρά το ότι δεν συγκαταλέγομαι στην πρόσκληση του πρωθυπουργού, να πράξω το ίδιο και να διαθέσω το 50% του μισθού μου στον ειδικό λογαριασμό για τον Covid-19, για τους επόμενους δύο μήνες.
Καλώ και τους συναδέλφους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα να το σκεφθούν και να δώσουμε όλοι το παρόν στον κοινό αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι δικαίωμα και στάση ζωής».

Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά

Ένα επεισόδιο από την σειρά ντοκυμαντέρ με τίτλο "Από πέτρα και χρόνο" αφιερωμένο στα αρχοντικά της Κηφισιάς προβληθηκε από την ΕΡΤ αυτές τις ημέρες (Μάρτιος 2020). Ανάμεσα στα άλλα σπίτια της περιοχής είχαμε την ευκαιρία να δούμε το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld που βρίσκεται στην γωνία των οδών Στροφυλίου & Πεσματζόγλου 19. Δείτε το αφιέρωμα από την χρονική στιγμή 15.06...

Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Απριλίου της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο θέμα "Ίός στην παγκοσμιοποίηση" και στο εξώφυλλο την φωτογραφία ενός Μαύρου Κύκνου. Περισσότερα...

«Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»

Ο Κύκλος Ιδεών οργάνωσε την Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020, ώρα 19:00  διαδικτυακή δημόσια συζήτηση με θέμα: «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
Συμμετείχαν οι:
Ιωάννης Σαρμάς, Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου
Χρήστος Ράμμος, Αντιπρόεδρος ε.τ του Συμβουλίου της Επικρατείας (απόφοιτος 1969)
Αντώνης Μανιτάκης, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
Λίνα Παπαδοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου
Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, που συντόνισε και τη συζήτηση.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση μέσω Facebook

NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα

20% σε όλα τα παιδικά βιβλία σήμερα (*) για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στο www.notosplusbooks.gr
UNTER JEDEM GRAU IST DER HIMMEL BLAU
Μένουμε σπίτι και εσείς και εμείς, για να μπορέσουμε να ξαναβρεθούμε σύντομα.
Συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης τις παραγγελίες σας μέσω του e-shop μας. Επίσης υπάρχει δυνατότητα κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό για την αποφυγή χρηματικής συναλλαγής κατά την παράδοση.
Βιβλιοπωλείο NOTOS PLUS - Ομήρου 15 / Ακαδημίας, 10672 Αθήνα
Τ +30 6937338099 - Ε info@notosbooks.gr
(*) η προσφορά αφορά τους άμεσα διαθέσιμους τίτλους και η έκπτωση αφαιρείται μετά την αποστολή της παραγγελίας κατά την εκτέλεσή της

Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online

Η Δήμητρα Κουζή, απόφοιτος του 1989, μας ενημερώνει για τις δράσεις του KinderDocs. Μαζί της είναι και η Δαρεία Ζαζιρέι, επίσης απόφοιτος, γραφίστρια, γεννημένη στην Μόσχα, που έχει ένα graphic design studio:

Aγαπητά μας μέλη, συναπόφοιτοι σας προτείνουμε μια νέα διασκεδαστική και εκπαιδευτική πρόταση ουσίας!
Το KinderDocs online (και με γερμανικές ταινίες!) για το σπίτι.
Το KinderDocs, διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους που διοργανώνει η ex DSA Δήμητρα Κουζή, από το 2016 στα Μουσεία Μπενάκη στην Αθήνα και στο ΜOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη, δεδομένης της νέας κατάστασης ξεκίνησε και τις online προβολές του. Είναι κάτι που οι θεατές του, το ζητούσαν από καιρό και είναι μια υπηρεσία που προσφέρεται τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο.
Αυτή την στιγμή έχουμε ήδη ανεβάσει 4 βραβευμένα ντοκιμαντέρ από την Ευρώπη, κατάλληλα για ενήλικο κοινό και παιδιά/νέους. Όλες οι ταινίες έχουν ηλικιακή σήμανση και είναι διαθέσιμες on demand στο Vimeo με ένα μικρό αντίτιμο (για streaming από 24-72 ώρες). Τις ερχόμενες εβδομάδες η προσφορά θα εμπλουτιστεί με 6 ακόμα νέες ταινίες από τα τέσσερα χρόνια του φεστιβάλ. Αυτή την στιγμή στα Γερμανικά υπάρχει το Berlin Rebel High School για μαθητές από 12+.
Όλες οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους.

Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει

Meine Lieben,
In diesen tristen Zeiten einer uns von der Politik und den Medien vorgegaukelten Alternativlosigkeit, gibt es erfreulicherweise noch freie Geister, welche versuchen uns wachzurütteln. In diesem Sinne leite ich an Euch weiter den in meinen Augen sensationellen Essay von Reinhard K. Sprenger, erschienen in der NZZ, mit dem provokativen Titel:
"Virologen regieren die Welt, Politiker gebärden sich als ihre Erfüllungsgehilfen: Dabei bleibt viel Vernunft auf der Strecke".
Geniesset auch in der Quarantäne diesen herrlichen Frühlingstag ond gsund bliibe,
Konstantin
Weiterlesen...

Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ

Αφιερωμένη στους Locomondo, το γκρουπ του αποφοίτου μας Μάρκου Κούμαρη, ήταν η εκπομπή «Στην υγειά μας ρε παιδιά» του ΣΚΑΪ, το βράδυ του Σαββάτου 28.3.2020.
Στις δύσκολες αυτές ημέρες για όλους, το δίωρο με τις μουσικές του συγκροτήματος ήταν μία ευκαιρία για «απόδραση» και ψυχαγωγία, κάτι σαν ένα μουσικό ταξίδι από την Καραϊβική στην Ικαρία και από εκεί στις Κυκλάδες. Εστω και από τηλεοράσεως, όπου εκ των πραγμάτων κυριαρχούν οι θλιβερές ειδήσεις σε σχέση με την εξάπλωση της πανδημίας.
Ακούστηκαν όλα τα γνωστά κομμάτια τους, τα οποια ερμήνευσαν με φίλους και συνεργάτες. Μεταξύ αυτών ο Τονίνο Καροτόνε και ο Γιάννης Γιοκαρίνης (σε μία εθνικ-ρέγγε διασκευή της «Ευλαμπίας») και πολλοί άλλοι.
Η εκπομπή είχε μαγνητοσκοπηθεί πριν από έναν μήνα. Δείτε όλο αφιέρωμα...

Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo

Με αφορμή την πρόσκληση του Μάρκου Κούμαρη και των Locomondo στην εκπομπή "Στην υγειά μας ρε παιδιά" του Σπύρου Παπαδόπουλου στον ΣΚΑΙ το Σάββατο 28.3.2020 εντοπίσαμε του μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στον Βασίλη Καψάσκη στο lifo από τον Αύγουστο του 2018, πριν δηλαδή από ενάμισυ χρόνο.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους Αμπελοκήπους, κοντά στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, πίσω από το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μυρωδιά από τις ανθισμένες νεραντζιές. Παίρναμε την μπάλα και βγαίναμε στον δρόμο μαζί με τ’ άλλα παιδιά. Τότε περνούσε ένα αυτοκίνητο κάθε δέκα λεπτά. Είχαμε φτιάξει και μια ποδοσφαιρική ομάδα και παίζαμε με άλλες γειτονιές. Ήταν ο δικός μας προσωπικός μύθος.
Στην αδερφή μου χρωστάω την αγάπη για τη μουσική. Ταξίδευε πολύ και έφερνε διάφορες κασέτες, τις οποίες άκουγα πριν κοιμηθώ. Ντέιβιντ Μπάουι, Σπρίνγκστιν, Κουίν, Κιουρ, τα πάντα, από την ποπ των ’80s μέχρι μουσικές της Καραϊβικής. Μέσα από αυτές έμαθα και τη ρέγκε. Νομίζω πως εκείνη την αίσθηση που ένιωθα ως παιδί, ακούγοντάς την, προσπαθώ να «αναστήσω» μέσα από τη μουσική που γράφω.
Δεν τα πηγαίνω καλά με τα social media. Τα χρησιμοποιώ λόγω δουλειάς, αλλά έχω την εντύπωση ότι βγάζουν στην επιφάνεια τα χειρότερα ένστικτά μας. Νομίζω ότι παλιότερα, όταν δεν υπήρχαν, το ίδιο το περιβάλλον μας συγκρατούσε από το να εκφέρουμε μια άποψη γεμάτη θυμό.
Ξεκίνησα να μαθαίνω πιάνο, αλλά δεν μου άρεσε κι έτσι ζήτησα να μου δώσουν την κιθάρα της αδερφής μου. Πρέπει να ήμουν 12 ετών. Πρώτος μου δάσκαλος ήταν ο αδερφός του ζωγράφου Φασιανού, ο Παύλος Φασιανός. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπάω πολύ. Για ένα διάστημα έψαχνα μανιωδώς να βρω παιδιά για να παίξουμε παρέα ξένη μουσική, αλλά δεν έβρισκα. Στα 18 έφυγα για σπουδές στη Γερμανία και μπήκα στην πρώτη μου πανκ μπάντα.
Δείτε την συνέντευξη... 

Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει

Ένα σχόλιο της Έλιας Δομνηνού, που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, λάβαμε με αφορμή την ανταλλαγή απόψεων που παρακολουθούμε στο facebook στην ομάδα "Φίλοι της Deutsche Schule Athen". Και εμείς όπως και η Έλια συμφωνούμε ότι όποιος πέρασε έστω και μία μέρα από τη Σχολή είναι και θα είναι "απόφοιτος". Τοποθετηθήκαμε άλλωστε επ αυτού και στο montags αναφέροντας τα παραδείγματα του Βασίλη Μαυρίδη, του Φωκίωνα Φωτιάδη-Νεγρεπόντη, της Ντόρας Μπακογιάννη, της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και τόσω άλλων που όλου θυμόμαστε στις χρονιές μας.

Έγώ πάντως, που δεν είμαι "καθαρόαιμη, Αρίας καταγωγής" δηλώνω περήφανα πώς αναγκάσθηκαν οι γονείς μου να με ..... αποσύρουν στην 5η γυμνασίου, λόγω ΚΥΡΙΩΣ ελλείψεως πόρων. Φυσικά, συνετέλεσε και το ότι ήμουν .....σκράπας στα Μαθηματικά (ο Χερ Γκραίβε μονίμως με ξεφτίλιζε στη τάξη, πετώντας μου γραπτό και ρήση : Ελεφτέρια, wieder unter der Basis).
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Μετά από πολλά (μα πάρα πολλά) χρόνια κατάλαβα ότι το έκανε για το ....καλό μου (σπάζοντας δηλαδή τον ανύπαρκτο κοριτσίστικο τσαμπουκά - μιλάω προσωπικά - και προσπαθώντας ίσως, με αυτόν τον τρόπο, να με κάνει πιό .....αποδοτική ! ).
Και διάβαζα, η κακομοίρα. Απλώς λειτουργούσε καλύτερα το δεξιό (ή αριστερό, τα μπερδεύω πάντα) τμήμα του εγκεφάλου μου και απέδιδα σε μαθήματα Αρχαίων, Νέων Ελληνικών, Θρησκευτικών, Γεωγραφίας, Ιστορίας, στη δε Ζωγραφική - για να γελάσουμε όλοι μαζί - δεν υπήρξε πιο ατάλαντη μαθήτρια από μένα, ο Χερ Κλεμ χτυπιόταν ο καϋμένος !
Λοιπόν, συγχαρητήρια θερμά στους "100% αποφοίτους" ΟΛΩΝ των τάξεων, των καθαρόαιμων αλόγων με τα περισσότερα προσόντα από μένα.
Δεν νομίζω όμως ότι υστέρησα ή υστερώ σε κάτι από αυτούς. Και αν μου επιτρέπεται, θα τους συνιστούσα θερμά ολίγην μετριοφροσύνην. Ιδίως τώρα που έχουμε "μπει" αρκετοί στην Τελική Ευθεία και ίσως η κρίση μας θα πρέπει να είναι πιο ελαστική και γενναιόδωρη.
Ντάνκε για την φιλοξενία.
Η ΜΗ απόφοιτος αλλά πάντα λάτρης και ευγνωμονούσα την Γερμανική
Ελια/Ελευθερία Δομνηνού

Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"

Μία de profundis εξομολόγηση έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη στην Ελεονώρα Μελετη "Μεσάνυχτα" τον Φεβρουάριο (2020). Δείτε την συνένετυξη...

Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"

Ο Δρ. Γιάννης Θεολογίτης μας έστειλε μία μελέτη που συγκεντρώνει όλα τα ν'εα δεδομένα που προέκυψαν από την εξέπλωση του κορωνοϊού. Θα θυμίσουμε ότι ο Γιάννης μας είχε πρόσφατα στείλει και τα τρία μέρη της μελέτης "Aspects of an Emerging World B. Times of conflict … ". Δείτε την ανάλυση μαζί και με τις μελέτες που δημοσιεύσαμε πρόσφατα...

Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"

Τι είναι κανονικό στις μέρες που ζούμε; Τι είναι φυσιολογικό; Τι είναι αναμενόμενο; Να μας πανικοβάλλει ένα φτέρνισμα; Να μας αγχώνει η απομάκρυνση από την εργασία; Να μην αντέχουμε και να βγαίνουμε έξω παρά τις σαφείς οδηγίες περί ατομικής ευθύνης; Έχουμε μάθει άραγε και έχουμε εκπαιδευτεί στην ατομική ευθύνη;

Η Μαρία Σούμπερτ μας έστειλε ένα άρθρο της που δημοσιεύτηκε στο PSYCHOLOGY - Η Πύλη της Ψυχολογίας. Περισσότερα...

KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!

Η Δήμητρα Κουζή μας ενημερώνει ότι το KinderDocs ξεκίνησε τις επόμενες ημέρες και τις online προβολές του!
Πρεμιέρα μας σε αυτή τη νέα δράση, με ταινίες μας διαθέσιμες και διαδικτυακά για να τις βλέπετε όπου και όταν θέλετε θα κάνουμε με την ταινία Gods of Molenbeek.
Εδώ και το τρέιλερ...

Δείτε πάναπλα ΕΔΩ την ταινία στο VIMEO μέσω του video on demand και κατόπιν ζητήστε να σας στείλουμε το δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό...

Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"

Από την Σοφίκα Ελευθερουδάκη λάβαμε ένα μήνυμα που θα λέγαμε ότι μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Άλλωστε η προσπάθεια που κάνουμε μέσω του site μας αυτό αποδεικνύει:

Ήθελα να σας ενημερώσω ξανά για την ενέργεια του «Ελευθερουδάκη», που λέγεται «Γράψε, Μπορείς!».
Προτείνουμε σε όλους να γράφουν τις αναμνήσεις τους – τις δικιές τους, της οικογένειας, γονιών, επιχείρησης… Πιστεύω ότι φεύγοντας οι άνθρωποι, χάνονται και οι μνήμες τους, ιδιαίτερα τώρα που τα παιδιά δεν μεγαλώνουν τόσο με τους παππούδες και γιαγιάδες όπως παλιά, ο χρόνος είναι λιγότερος, η τεχνολογία έχει πάρει το πάνω χέρι, φωτογραφίζουμε με το κινητό φωτογραφίες που δεν βλέπουμε ποτέ..κλπ.
Και… ποιες καλύτερες αναμνήσεις από αυτές του σχολείου;;; Έχω κάποιες σκέψεις επ’αυτού και ίσως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε από κοντά;

Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...

Η Μαρία Κατσαρού ανήρτησε στο linkedin ένα άρθρο της με τίτλο "Οι συνέπειες του Covid-19 στην δυναμική της οικογένειας, στις σχέσεις,...".

Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος

Τον Ιανουάριο του 2020 τα αρχεία του οικονομικού περιοδικού Βιομηχανική Επιθεώρησις (1934-1990), του Σπύρου Α. Βοβολίνη, του Κωνσταντίνου Α. Βοβολίνη, καθώς επίσης και τα αρχεία της εφημερίδας Ελληνικόν Αίμα (1940-1949) παραχωρήθηκαν με δωρεά της κληρονόμου τους Αλεξάνδρας Κ. Βοβολίνη (εκδότριας και διευθύντριας του εκδοτικού οίκου Εκδόσεις Κέρκυρα Α.Ε.-Economia Publishing) στο Ιστορικό Αρχείο της Τράπεζας της Ελλάδος. Περισσότερα...

Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου, στις 7μμ, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη και το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη θα παρουσιάσουν το βιβλίο "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History".
Θα μιλήσουν οι Όλγα Κατσιαρδή, Ηλίας Κολοβός και Αννίτα Θεοχαράκη. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Βατόπουλος. Δύο λόγια για το βιβλίο θα πουν, επίσης, οι επιμελητές Μαρία Γεωργοπούλου και Κωνσταντίνος Θανασάκης. Η παρουσίαση θα γίνει στα ελληνικά.
Η νέα αυτή έκδοση του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, με τίτλο «Ottoman Athens. Topography, Archaeology, History», δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, καθώς έρχεται να καλύψει με σειρά επιστημονικών άρθρων ένα θέμα ελάχιστα μελετημένο.
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, Σουηδίας 61, τηλέφωνο: 210 7210536. Πληροφορίες...

Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη

Από το Ίδρυμα Jean Monnet European Centre of Excellence ενημερωθήκαμε ότι αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη "Η Ελλάς των Τεσσάρων Θαλασσών - Ελλάς επί τέσσερα" που ήταν προγραμματισμενη για την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για την νέα ημερομηνία πραγνματοποίησης της παρουσίασης.

Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία

Deutschland übernimmt den Vorsitz der International Holocaust Remembrance Alliance...

Στον φιλόξενο χώρο του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος (EME) πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 η τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance) από τη Γερμανία.
Η διευθύντρια του μουσείου κ. Ζανέτ Μπαττίνου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΜΕ κ. Σαμουήλ Μάτσας καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους.
Στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό ο Ειδικός Απεσταλμένος για την Καταπολέμηση του Αντισημιτισμού και την Προάσπιση της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και Επικεφαλής της Ελληνικής  Αντιπροσωπίας στον IHRA κ. Δρ. Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, o Πρέσβης του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου κ. Paul Steinmetz που έκανε ένα σύντομο απολογισμό των πεπραγμένων κατά τη διάρκεια της προεδρίας του Λουξεμβούργου, ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κ. Δρ. Ernst Reichel που μίλησε για τις προτεραιότητες της γερμανικής προεδρίας και τα σχέδια της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας στην Κέρκυρα, καθώς και ο κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ που απηύθυνε χαιρετισμό εν τη απουσία του προέδρου του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δαυίδ Σαλτιέλ αλλά και εξ ονόματι της Ισραηλιτικής Κοινότητας Κέρκυρας, η οποία θα βρίσκεται στο επίκεντρο της γερμανικής προεδρίας του IHRA.
Στην τελετή παρευρέθηκαν εκτός των ομιλητών, οι πρέσβεις και προσωπικό των πρεσβειών του Ισραήλ, Αυστρίας, Ελβετίας, Γαλλίας και Η.Π.Α., καθώς και ο Σοφολογιότατος Ραββίνος Αθηνών κ. Γκαμπριέλ Νεγρίν και άλλοι. Ακολούθησε μικρή δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, για να τιμήσει το σημαντικό γεγονός. Περισσότερες πληροφορίες για την Προεδρία του IHRA από τη Γερμανία... 

Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD

Στις 25 και 26 Μαρτίου 2020 η Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) θα πραγματοποιήσει μία διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων στην οποία θα λάβουν μέρος τα ακόλουθα ιδρύματα:
- Offenburg University of Applied Sciences
- Ilmenau University of Technology
- RWTH Aachen University
- Dresden University of Technology
- Brandenburg University of Technology
- University of Passau
- University of Erlangen-Nürnberg
- HTW Berlin - University of Applied Sciences
- University of Mannheim
- Berlin School of Economics and Law​
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και η εγγραφή γίνεται ...

Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών

Η Ειρήνη Φρεζάδου, απόφοιτος 1978, Αρχιτέκτων‐Πολεοδόμος, αγωνίζεται μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού για την παράταση της απόφασης αναστολής έκδοσης οικοδομικών αδειών στην περιοχή της Ακρόπολης και του Μακρυγιάννη. Δείτε το site της Ελληνικής Εταιρείας...

Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια

Ασφυκτικά γεμάτη η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου (2020) για την έναρξη έτους του Αντώνη Σαμαράκη. Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης χαιρέτισαν μιλώντας για τον συγγραφέα του "Λάθους" και του "Αρνούμαι" και η συζήτηση που ακολούθησε με ομιλητές την Ζυράννα Ζατέλη, τον Γιάννη Ξανθούλη, τον Περικλή Παγκράτη, την Σίσσυ Παπαθανασίου, την Έλλη Στάη και τον Τηλέμαχο Χυτήρη αποκάλυψε προσωπικές ιστορίες των ομιλητών και του συγγραφέα άγνωστες στον πολύ κόσμο.   

laskaridis samaraki

Με αφορμή την εκδήλωση αυτή η Ελένη Καραμηνά θυμήθηκε  ότι ο Αντώνης Σαμαράκης είχε επισκεφθεί την Σχολή πριν από 36 ακριβώς χρόνια, στις 28 Φεβρουαρίου 1984, είχε διαβάσει κομμάτια από τα έργα του και είχε υπογράψει το βιβλίο επισκεπτών. Δείτε από το Λέυκωμα του 1996 το άρθρο που έγραψε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, απόφοιτος του 1985:

Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”

Ο Στράτος Σωπύλης παίζει στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος” του συγγραφέα Ανδρέα Κεντζού, έργο κοινωνικού προβληματισμού το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη σκηνή του Θεάτρου Μπιπ στην Κυψέλη σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη και μ’ έναν εξαιρετικό θίασο ηθοποιών.
Λίγα λόγια για την παράσταση: Η λαθραία επίσκεψη ενός άνδρα στο σπίτι της φίλης του παίρνει άσχημη τροπή οδηγώντας μια ολόκληρη οικογένεια στην παράνοια.
Μπιπ, Αγίου Μελετίου 25 & Κυκλάδων, Κυψέλη, Τηλ : 2130344074, Παραστάσεις : Δευτ., Τρ. 9 μ.μ., Τιμή : € 15, 10., Μέχρι : 7/4. Περισσότερα...

Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου στις 18.00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου (Βασ.Σοφίας & Ριζάρη 2) παρουσιάζει ο Γιάννης Βαληνάκης το βιβλίο του:
Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών - Το σχέδιο "Ελλάς επί Τέσσερα"
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
ο κ. Άγγελος Συρίγος Αν. Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Βουλευτής Α΄Αθηνών ΝΔ,
ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς,
ο κ. διευθυντής της εφημερίδας “ΕΣΤΙΑ” Μανώλης Κοττάκης, και
ο ίδιος ο συγγραφέας.

Στο βιβλίο αποτυπώνονται για πρώτη φορά με επιστημονική τεκμηρίωση και χάρτες τα δικαιώματα και διεκδικήσεις (θαλάσσιες ζώνες, ΑΟΖ, κλπ.) της Ελλάδας στις τέσσερεις θάλασσες που την περιβάλλουν. Απόσταγμα δεκαετιών ενασχόλησης του συγγραφέα ως πανεπιστημιακού καθηγητή και υφυπουργού Εξωτερικών (2004-2009) με τα ελληνο-τουρκικά, αναλύει τις εναλλακτικές επιλογές (προσφυγή στο ΔΔ Χάγης, διάλογο, στρατιωτική κλιμάκωση) που έχει η χώρα μας. To 2004 -2009 η Ελλάδα άρχισε να διεκδικεί ξεκινώντας διαπραγματεύσεις οριοθέτησης ΑΟΖ με τους γείτονές της Αλβανία, Λιβύη και Αίγυπτο. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί η «Ελλάς των 4 θαλασσών», Με την ισχύ και τον πλούτο ενός γεωστρατηγικού χώρου τέσσερεις φορές μεγαλύτερου σε έκταση από την σημερινή κατά ξηρά επικράτεια (σχέδιο «Ελλάς επί τέσσερα»).
Καταλήγει ότι η Ελλάδα πρέπει με σοβαρή προετοιμασία και «έξυπνες» κινήσεις να σύρει εκείνη την γείτονά της στο πιο συμφέρον πεδίο αναμέτρησης και εξηγεί την από θέση ισχύος «στρατηγική της διεκδικητικής εξομάλυνσης».

Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Μαρτίου της Οικονομικής Επιθεώρησης με κύριο θέμα "Γαλάζια Οικονομία". Περισσότερα...

Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου

Στην ιστοσελίδα του Αυστριακού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Αθήνας δημοσιεύθηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μέχρι τον προσεχή Ιούλιο: VERANSTALTUNGEN 2020 JÄNNER – JULI
Η επόμενη εκδήλωση είναι την προσεχή Παρασκευή 6 Μαρτίου, στις 7μμ: INSTITUTSABEND
Jahresrückblick: B. Eder (ÖAW, ÖAI) Festvortrag: S. Ladstätter (ÖAW, ÖAI) | W. Prochaska (Montanuniversität Leoben) „Alles Marmor! Herkunft, Verbreitung und Verwendung von weißen Marmoren in der römischen Welt“. 
ZWEIGSTELLE ATHEN, Leoforos Alexandras 26, 10683 Athen, Griechenland, T (+30 210) 8213708, F (+30 210) 8220798, E athen(at)oeai.at
Περισσότερα...

Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα

Hospitationsaufenthalte und Fortbildungskurse für Deutschlehrerkräfte aus Griechenland...

Tο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Υπηρεσία Ανταλλαγών (PAD) προκηρύσσει εφέτος παρακολούθηση μαθημάτων σε γερμανικά σχολεία διάρκειας τριών εβδομάδων καθώς και προγράμματα μετεκπαίδευσης διάρκειας δύο εβδομάδων για αλλοδαπούς καθηγητές Γερμανικών. Πληροφορίες...

 1. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 2. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 3. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 4. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 5. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 6. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 7. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 8. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 9. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 10. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 11. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 12. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 13. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 14. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 15. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 16. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 17. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 18. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 19. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 20. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 21. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 22. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 23. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 24. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 25. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 26. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 27. Πήγαμε "top girls"
 28. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 29. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 30. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 31. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 32. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 33. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 34. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 35. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 36. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 37. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 38. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 39. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 40. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 41. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 42. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 43. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 44. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 45. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 46. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 47. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 48. Dimopoulos Specials
 49. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 50. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 51. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 52. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 53. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 54. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 55. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 56. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 57. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 58. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 59. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 60. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 61. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 62. Ημέρα Ενημέρωσης
 63. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 64. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 65. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 66. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 67. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 68. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 69. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 70. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 71. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 72. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 73. Praktikum
 74. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 75. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 76. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 77. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 78. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 79. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 80. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 81. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 82. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 83. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 84. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 85. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 86. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 87. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 88. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 89. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 90. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 91. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 92. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 93. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 94. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 95. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 96. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 97. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 98. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 99. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 100. Reunion της τάξης του 1989
 101. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 102. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 103. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 104. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 105. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 106. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 107. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 108. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 109. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 110. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 111. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 112. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 113. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 114. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 115. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 116. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 117. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 118. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 119. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 120. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 121. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 122. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 123. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 124. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 125. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 126. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 127. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 128. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 129. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 130. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 131. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 132. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 133. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 134. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 135. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 136. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 137. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 138. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 139. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 140. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 141. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 142. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 143. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 144. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 145. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 146. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 147. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 148. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 149. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 150. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 151. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 152. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 153. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 154. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 155. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 156. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 157. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 158. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 159. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 160. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 161. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 162. Έκθεση του Werner Hermann
 163. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 164. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 165. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 166. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 167. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 168. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 169. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 170. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 171. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 172. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 173. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 174. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 175. notosplusbooks.gr
 176. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 177. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 178. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 179. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 180. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 181. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 182. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 183. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 184. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 185. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 186. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 187. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 188. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 189. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 190. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 191. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 192. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 193. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 194. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία
 195. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη «Σταχομαζώχτρα»
 196. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2019
 197. Ο Δρ. Ερνστ Ράιχελ νέος πρέσβης
 198. "Όταν ο Βαγκνερ συνάντησε τις ντομάτες"
 199. Νάνα Παπαδάκη: Ρίτσος στις Βρυξέλλες
 200. 5 & 6/9 Αφιέρωμα Ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο
 201. Η Έφη Ρευματά ως βοηθός σκηνοθέτη στον "Προμηθέα Δεσμώτη"
 202. Ο Πάνος Αλεξανδρής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης
 203. "Strings in motion" στις 2 Σεπτεμβρίου
 204. Κωνσταντίνος Αραβώσης: H περιβαλλοντική πολιτική της κυβέρνησης
 205. 10ο Παγκόσμιο συνέδριο Religions for Peace στο Lindau Γερμανίας από 19-23.8.2019
 206. Δημόπουλος 1994 | summer sale παράστασης
 207. Γιώργος Πουλημένος: Σμύρνη-Περιηγητικός οδηγός 1922
 208. Μαίρη Χρηστέα - Ατελιέ στον Χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί
 209. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Παρουσίαση του βιβλίου της για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 210. «Γειά σου Ελλάδα! Guten Tag Griechenland!»
 211. Ο Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
 212. «13,700,000 km3» στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
 213. Συνέντευξη της Βασιλικής Βαϊκούση στην Athens Voice
 214. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 215. Ο Νίκος Δοντάς στην Καθημερινή
 216. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2019
 217. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού 31.7-4.8.2019
 218. Ο Κωνσταντίνος Αραβώσης Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων
 219. Ο Γιώργος Ευγενίδης στον ΣΚΑΙ
 220. Ο Αντώνης Οικονόμου ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
 221. Ο Παύλος Αγιαννίδης για την Underground Youth Orchestra
 222. Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA
 223. Ακατάλληλο για στρουθοκαμήλους
 224. Επικήδειος λόγος του καθηγητή μας Γιώργου Μουστάκη
 225. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών: Δυο θέσεις εργασίας έκτακτου προσωπικού
 226. Τελετή Αποφοίτησης 2019
 227. To ...βιογραφικό του μικρού ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ
 228. Έκθεση του Σωτήρη Σορόγκα στη Μύκονο
 229. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 230. Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας: Προκήρυξη
 231. Liberalism, politics and diaspora: Europe’s success story
 232. Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»
 233. Αλίκη Μουστάκα: Το ιερό του Διός στην Αρχαία Ολυμπία
 234. 5o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Μολύβου
 235. 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
 236. Τρία βιβλία του συγγραφέα και γκαλερίστα Γιώργου Γεωργακόπουλου
 237. Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ και ο Μόγλης σε διασκευή Μ.Σούμπερτ
 238. Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 Ιουλίου
 239. NOTOS PLUS: Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 240. Ο Paul Saroglou στις 11 Ιουλίου
 241. Ο Θανάσης Γεράνιος σχολιάζει για την Πυρηνική Ενέργεια
 242. Οι Locomondo σε καλοκαιρινή περιοδεία
 243. Ο Κώστας Παπαηλιού για την χρήση της Πυρηνικής Ενέργειας
 244. Ο Χάρης Καπόγιαννης πρωταθλητής στο τέννις
 245. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον Πόρο
 246. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2019
 247. Wandertag#91: Κυριακή 7 Ιουλίου 2019 - Τατόι
 248. Susanne Kennedy - Αυτόχειρες παρθένοι
 249. Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»
 250. Ο Χρήστος Ράμμος νέος πρόεδρος της ΑΔΑΕ
 251. Ο Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ
 252. NOTOS Buchhandlung: Frau Fett auf Weltreise-in Athen! Γερμανία-Αυστραλία με ποδήλατο
 253. Summer Nostos Festival 23-30 Ιουνίου
 254. Ο Νίκος Κωστόπουλος Υποψήφιος Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία
 255. Πρόσκληση από την Άννα Φιλίνη
 256. Η Άννα Φιλίνη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 257. Η Κατερίνα Αρβανιτάκη υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ
 258. Νίκος Κωστόπουλος: «Από την Ιδεοληψία στην Ελλάδα των Αξιών»
 259. Παρουσίαση του περιοδικού ΞΕΝΟΦΩΝ
 260. Tι πήγε λάθος στο Τσερνόμπιλ; Ο Θανάσης Γεράνιος απαντά
 261. KAS: Γυναίκες σε θέσεις ισχύος
 262. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η "Συντεχνία του Γέλιου" στο Βερολίνο
 263. Reunion τάξης ´99 στις 29.06.2019
 264. Θεατρικές μεταφράσεις του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου
 265. Zweisprachige Lesung und basteln für Kinder
 266. Ορχήστρα ACADEMICA: 4 νέες συναυλίες τον Ιούνιο
 267. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2019
 268. «Νικίου και Γούναρη ΑΔΙΕΞΟΔΟΝ...
 269. Κυριακή Γονή: Deletion Process - Θα διαγράφατε τα δεδομένα σας;
 270. Νίκος Ψαρρός: «Από πλάγια οπτική γωνία»
 271. "Philosophie des Humanismus" am 31.05.2019
 272. OPEN WALK | Walking in Athens for Bauhaus
 273. Kolloquium Germanistik EKPA 29.05.: Rika Benveniste
 274. Workshop για παιδιά που μαθαίνουν γερμανικά το Μάιο
 275. Richard Koch Quartett at the 19th Athens Technopolis Jazz Festival
 276. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“
 277. Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ: Έκθεση για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία της
 278. "Μακιαβέλλι" του Θεοδόση Παπαδημητρόπουλου. 25/5 Θέατρο Κνωσός
 279. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου στο Πρώτο Θέμα
 280. Η Αγγελική Κaνελλακοπούλου στο Action24
 281. DAI: Festvortrag & Sommerfest 24.5.2019
 282. Εκδήλωση για την Ευρωπαική ιδέα στην Aula
 283. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2019
 284. Ο Σωτήρης Μητραλέξης στην ΕΤ1
 285. KAS: Δημοσκόπηση για τις Ευρωεκλογές
 286. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Μια Βαλίτσα Δισκάκια“ Τετάρτη 22 Μαΐου
 287. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)
 288. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 289. Έκθεση του Γιώργου Χαδούλη στη Γκαλερί Σκουφά
 290. Η Ροδούλα Κούμαρη για την Άννα Γουλανδρή και τον Χορν
 291. Clubabend - Philadelphia Haus 16.05
 292. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στη ΣΑΤΑΝΕΡΙ του Θεόφραστου Σακελλαρίδη
 293. MUSICA SPIRITUS Άριες από την Αναγέννηση και το Μπαρόκ
 294. Ο Στέφανος Μίτμαν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αττική
 295. Η Griechenland Zeitung για τη Νάτα Μελά
 296. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην Griechenland Zeitung
 297. Ο Κωνσταντίνος Λύκος Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αχαρνών
 298. «Η δοκιμασία της Ευρωπαϊκής Ιδέας» | Κύκλος Ιδεών & ΕΕΕΔ
 299. Οι Locomondo σε τουρ στην Ελβετία και την Γερμανία
 300. Ο Peter Limbourg μιλά στο ΕΚΠΑ
 301. Ο Γιώργος Πουλημένος στα Public Book Awards
 302. Νάνα Παπαδάκη: Μήνας αφιερωμένος στο έργο του Δήμου Αβδελιώδη
 303. Λένα Κιτσοπούλου στο: «Democracy is coming»
 304. DAI: „Μετρό Θεσσαλονίκης: Ανα-μετρώ-ντας την ιστορία της πόλης“
 305. Λουκία Μανώκα: Ο τίγρης των Εξαρχείων
 306. Η Αμαλία Γιαννοπούλου στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 307. Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. Marathon στις 12 Μαΐου
 308. 2ου Διεθνές Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων
 309. Ένα αφιέρωμα του Μανώλη Νταλούκα για τη Νάτα Μελά
 310. Αγγελική Κανελλακοπούλου: «Την Πέμπτη ήμουν λεύτερος, την άλλη μέρα σκλάβος!»
 311. Παρουσίαση βιβλίου του Δημήτρη Ψαρρά
 312. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο γιορτάζει τα 190 χρόνια ζωής του
 313. Βράβευση του Καθηγητού Δημητρίου Παντερμαλή
 314. Ο Δημήτρης Γιάκας Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου
 315. «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»
 316. Συναυλία του Ωδείου Νικόλαος Μάντζαρος
 317. Η Γυναίκα από την αρχαιότητα στο σήμερα
 318. 7. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 319. Η Ξένια Κουναλάκη στην εκδήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας
 320. Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύριος Διαγώνιος»
 321. Wandertag#90 Κυριακή 21 APR 2019 φρούριο Φυλής
 322. Στο ατελιέ της Paula Lakah
 323. Μιούζικαλ στη DSA: «The Beatles are back»
 324. "Γυναίκες σε θέσεις ισχύος: Νέες ιδέες στην πολιτική"
 325. Οικονομική Επιθεώρηση Απριλίου 2019
 326. Mabrida Studios: Συναυλία Gadjo Dilo
 327. Έφυγε ο Γιώργος Μουστάκης
 328. Η Αθηνά Κοντού παίζει μπάσο
 329. Ρινόκερος , Θεατρική ομάδα ΓΣΑ
 330. Εργαστήριο Δραματοθεραπείας "Ο θυμός είναι του φόβου το αυγό"
 331. Η Αγγελική Κανελλακοπούλου υποψήφια στον Δήμο Κηφισιάς
 332. Χρήστος Καλός - Σοφία Χριστοφορίδου υποψήφιοι στον Δήμο Κηφισιάς
 333. Ο Μάκης Δριμαρόπουλος υποψήφιος στον Δήμο Γλυφάδας
 334. Ο Σωτήρης Μεθενίτης υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος
 335. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 336. Ο Νίκος Κωστόπουλος υποψήφιος με την ΝΔ
 337. Ντόρα Μπακογιάννη – Θόδωρος Σωτηρόπουλος για τα 20 χρόνια από τo Ελσίνκι
 338. "Λέων και Εμινέ" του Γιώργου Πουλημένου
 339. “Μετανάστες και πρόσφυγες στο μεταίχμιο κόσμων και εποχών“
 340. Συναυλία της Academica με τον Νίκο Αθηναίο στις 12.4
 341. Ο Δημήτρης Γιάκας στον ΚΥΚΛΟ Ρ. ΒΑΓΚΝΕΡ
 342. “Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης“
 343. Παρουσίαση Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 344. Philadelphia: Clubabend am 04.04.2019
 345. Σεμινάριο δημοσιογράφων για τον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ
 346. Η Έλενα Χατζηιωάννου μιλά για το "δύο"
 347. Μία εξαιρετική Κατερίνα Μαούτσου
 348. «Ο Ρινόκερος» του Ιονέσκο στην Aula
 349. Θάλεια Ματίκα: «Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του»
 350. Ο Ρόμπερτ Στράιμπελ στην DSA την Παρασκευή 29/3
 351. Εκπομπή για το "Fabian - Το χείλος της αβύσσου"
 352. Η Κωνσταντίνα Ψωμά ως βοηθός σκηνοθέτη σε δυο παραστάσεις
 353. «Ιβάνωφ» του Τσέχωφ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 354. Φάννυ Γεωμπρέ: "Προσεγγίσεις" - ατομική έκθεση ζωγραφικής
 355. ΓΑΙ: Ο Klaus Fittschen αναγορεύεται σε Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών
 356. «Οράματα και Θάματα: Μια σύγχρονη όπερα για τον Στρατηγό Μακρυγιάννη»
 357. Ο Νίκος Κυριαζής σε ανοιχτή συζήτηση για τον Εμφύλιο
 358. DAI: „Auf antiken Spuren. Ciriaco d’ Ancona ...
 359. Ο Κώστας Παπαηλιού επίτιμος καθηγητής του TU Dresden
 360. Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από το Σύνταγμα της Βαϊμάρης
 361. Ο Στράτος Σωπύλης στο FAUST Bar-Theatre
 362. Κυκλοφόρησε η Οικονομική Επιθεώρηση του Μαρτίου
 363. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο «ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΦΟΝΟΥ»
 364. Οι Μεγάλοι Καλλιτέχνες από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 365. NOTOS PLUS: Lesen, Spielen, Lernen MÄRZ 2019
 366. «Δίκαιος των Εθνών» ανακηρύχθηκε ο πατέρας του Τάσου Γιαννίτση
 367. “Στο χείλος της αβύσσου“: Τρεις εγκωμιαστικές κριτικές
 368. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου Αδελφών Βοβολίνη
 369. Η Νάνα Παπαδάκη συμμετέχει στο "Πεθαίνω σαν χώρα"
 370. «Ιστορίες από το Δάσος της Βιέννης» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 371. Συνέντευξη της Αναστασίας Καλαντζή στο Aktuell – 50
 372. Έφυγε σε ηλικία 89 ετών ο Joachim Zeidler
 373. Ορχήστρα ACADEMICA με τον Νίκο Αθηναίο: Νέες συναυλίες
 374. Fasching bei Philadelphia am 01. März 2019
 375. Computerkurs από τον Σύλλογο Philadelphia
 376. Δημήτρης Δημόπουλος: Stand-up Symphony στη Θεσσαλονίκη
 377. FES Athen: Παρουσίαση Έκθεσης “Ευημερία και Ισότητα σε μία Bιώσιμη Ευρώπη”
 378. Νίκος Κυριαζής: "Τα χελιδόνια του χειμώνα"
 379. Ο Δημήτρης Γιάκας με τη Μαίρη-Έλεν Νέζη στο Μέγαρο
 380. Βάλτερ Πούχνερ: «Κοντσέρτο για Στιγμές και Διάρκεια»
 381. Friedrich Ebert Stiftung Athen: Progressive Youth Academy
 382. Η Άννα Φιλίνη στην «Άλλη Διάσταση» στην ΕΡΤ
 383. Wandertag#89: Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019
 384. Έφυγε η Άννα Μαΐλλη
 385. Ενημερωτικό Δελτίο της Αυστριακής Πρεσβείας
 386. Συνελήφθησαν οι δολοφόνοι του Αλέξανδρου Σταματιάδη
 387. Ο Όμιλος economia στο Delphi Economic Forum
 388. Προκήρυξη υποτροφιών Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
 389. Klubabend am 21.02.2019, um 19.30 Uhr
 390. Ο Μάρκος Κούμαρης, νέος καλεσμένος των Μαχαιρίτσα – Πορτοκάλογλου
 391. Ο Δημήτρης Γιάκας στη μουσική προετοιμασία της “Ωραίας Ελένης“
 392. Ο Γενς Πλέτνερ αναλαμβάνει θέση στο γερμανικό ΥΠΕΞ
 393. Η Κυριακή Γονή στο Manchester
 394. Ο Στράτος Σωπύλης στο Stamboul Train
 395. Από την Αντιγόνη στη Μήδεια
 396. Επιτυχία του Νίκου Κουτρουμπά στην ακρόαση για ερμηνευτές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
 397. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 398. O Δημήτρης Δημόπουλος και η Καφρόκρεμα στην Αθήνα
 399. Πάμε...KinderDocs
 400. DAI: Διάλεξη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου
 401. Μετάφραση του Γιώργου Δεπάστα στη "Στέλλα" του Goethe
 402. Απόφοιτοι στο Διπλωματικό Σώμα
 403. Η Αυστριακή Πρεσβεία ζητά Key Account Manager
 404. “Καφρόκρεμα” του Δημήτρη Δημόπουλου
 405. Οικονομική Επιθεώρηση: Φεβρουάριος 2019
 406. Η Κυριακή Γονή εκθέτει στο Βερολίνο
 407. Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ )
 408. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 409. Θέση εργασίας στο Ενημερωτικό Κέντρο Αθηνών της DAAD
 410. Η Κατερίνα Δασκαλάκη ανέλαβε την γενική ανακαίνιση των υπαίθριων χώρων της DSA
 411. Η Λητώ Ντάκου μας προτείνει...
 412. Deutscher Atem - Γερμανικός Αέρας
 413. Βράβευση του Χρήστου Μπαλόγλου
 414. KinderDocs Κυριακή 3 Φεβρουαρίου
 415. Υποτροφίες από την DAAD
 416. Έκθεση της Αναστασίας Καρβελά
 417. DSA: «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 418. Κριτική στην Καθημερινή για το «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν»
 419. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μορμόλης“
 420. Βιωματικό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας 'Είναι η χαρά μια λύπη χωρίς μάσκα'
 421. Απεβίωσε ο Φάνης Κακριδής
 422. Άννα Φιλίνη: Από τον κόσμο του Καβάφη
 423. Δημήτρης Ψαρράς: "Ο Αρχηγός"
 424. "Η Αρχισατραπία του Ικονίου"
 425. Γιώργος Πουλημένος: Η Προκυμαία της Σμύρνης
 426. Μαίρη Χρηστέα. “Ατελιέ στο χρόνο: 10 γυναίκες εικαστικοί“
 427. Literarisches Quartett am 25.01.2019, um 19.30 Uhr
 428. Απόστολος Παπανικολάου: "A Holistic Approach to Ship Design"
 429. Ζητείται απόφοιτη ή/και φοιτήτρια για φύλαξη αγοριού 4,5 ετών
 430. Ο Werner Hermann εκθέτει
 431. Γιάννης Κιτσόπουλος
 432. Η ΓΣΑ ζητά.. (εως τις 18.01.2019 !)
 433. "Beginning" με τη Θάλεια Ματίκα μέχρι 27.1
 434. Συναυλία Μουσικής Δωματίου - ArtFix | Ζωή σαν Τέχνη
 435. Ημέρα Πληροφόρησης – Tag der offenen Tür 19.1.2019
 436. "Η Ευρώπη στο σταυροδρόμι: Διαφορετικές ταχύτητες, μία κατεύθυνση;"
 437. Βράβευση της Λύντιας Βελισσαρίου - Τρίχα για τον "Χαρίλαο Τρικούπη"
 438. Η Νάνα Παπαδάκη στην ΕΡΤ
 439. Νάνα Παπαδάκη: Αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο
 440. Doctor Career Days 19-20 Ιανουαρίου
 441. Ο Δημήτρης Δημόπουλος μεταφράζει το Once στην Εθνική Λυρική Σκηνή
 442. Η Κατερίνα Μαούτσου στο Θέατρο Επί Κολωνώ
 443. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουαρίου 2019
 444. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 445. Klavierabend zum Jahresbeginn mit Nikos Flokas
 446. DSA - «Άριστο Γερμανικό Σχολείο του Εξωτερικού»
 447. Lesen, Spielen, Lernen Δεκέμβριος - Ιανουάριος
 448. Προκήρυξη δύο άμισθων θέσεων Ερευνητών ή Βοηθών Ερευνητών...
 449. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον απόφοιτό μας Σωτήρη Τσόγκα
 450. Wandertag #87: Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018 - Πάρνηθα
 451. Kolloquium Germanistik EKPA 19.12: Kalloudi
 452. Αφιέρωμα στη Γαλλική Θρησκευτική Μουσική
 453. Ο Θανάσης Απέργης στο ΕΜΠ 13.12.2018
 454. “Από τον Μόλυβο για την Φλόγα!“ στο Philadelphia Verein
 455. Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 456. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2018
 457. Η Χορωδία Δωματίου της DSA στην Ευαγγελική Εκκλησία
 458. Weihnachtsfeier im Philadelphia Haus 13.12.
 459. Χριστουγεννιάτικη συναυλία 14.12.2018
 460. Πάμε στην πινακοθήκη Χατζηκυριάκου-Γκίκα
 461. Ο Βασίλης Ψάλτης νέος CEO της Alpha Bank
 462. 41st Weinblum Memorial lecture
 463. Ο Γιάννης Δρόσος νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ
 464. Η Κατερίνα Εξερτζόγλου ανέλαβε ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας
 465. Ορφέας στον Άδη: 15, 16, 22, 23, 26, 27, 29 και 30 Δεκεμβρίου στις 20.30
 466. Λένα Κιτσοπούλου: “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ“
 467. Wandertag # 86: Πατέρας 1132μ. Κυριακή 2.12.2018
 468. Winckelmann-Feier der Abteilung Athen des DAI 14.12.2018
 469. Ορχήστρα Academica Αθηνών: 5ος Κύκλος Συναυλιών
 470. “Ave Generosa” στη Γερμανική Εκκλησία Σάββατο 8.12.2018
 471. Christmas Shopping στο ατελιέ της Paula Lakah
 472. PM Benefizkonzert am 09.12.2018 im Parnassos Verein
 473. Ο Δημήτρης Γιάκας στο "Βάγκνερ και Νίτσε"
 474. FES: Από το σχολείο του φόβου και της προκατάληψης στο σχολείο της ένταξης
 475. Ο Βάλτερ Πούχνερ Επίτιμος Καθηγητής του ΕΚΠΑ
 476. Το “Παιχνίδι του Κόσμου” του Κώστα Αξελού στο Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη
 477. IMTa: Ακίνητα, Οικιστική & Τουριστική Ανάπτυξη στην Ελλάδα
 478. «Οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας: Αδιέξοδο ή Προοπτική;» Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 479. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 480. Ειδική προσφορά για τον "Ανατόλ" του Α. Σνίτσλερ
 481. "Πριν το πέρασμα", την Τρίτη 20 Νοεμβρίου
 482. Ήβη Σοφιανού: H χώρα των πελαργών, ένα παραμύθι της θάλασσας
 483. “Ο νεοναζισμός στο εδώλιο” από το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ
 484. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 485. Ο Torsten Buchsteiner στο Studio Μαυρομιχάλη για το "Nordost"
 486. NOTOS PLUS - Κλήρωση Kinderdocs
 487. DAI: Υποτροφία από την Dr. Μαρία Trumpf – Λυριτζάκη
 488. Eugen Jost «Πάντα κατ’ αριθμόν γίγνονται»
 489. "ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ" ...πάει στην επαρχία
 490. DAI: "Κώμες και πολίσματα στο μυχό του Θερμαϊκού κόλπου"
 491. KAS: Η κρίση του Κράτους Δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
 492. Ökumenischer Weihnachtsbasar 2018
 493. Η Χορωδία Δωματίου της DSA
 494. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Ύποπτη για τον φόνο μου“ και «Έγκλημα στο Ντράφι»
 495. "Άλικες Σιωπές" από την Κλαίρη Θεοδώρου
 496. Ο αποικισμός της Ρωμαϊκής Μοισίας την Τετάρτη 7.11
 497. Οικονομική Επιθεώρηση Νοεμβρίου: «Διττή κατάρτιση»
 498. Άντζη Σαλταμπάση: Erich Kästner - Στο χείλος της αβύσσου
 499. 6. Newsletter der Open Space Edition
 500. Europäisches Übersetzer-Kollegium


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιώργος Μαρκοπουλιώτης (78*)

Ο Γιώργος Μαρκοπουλιώτης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 11 Ιουνίου 1960 και φοίτησε στη Σχολή από το 1972 έως το 1974 και στη συνέχεια στην Σχολή Μωραΐτη έως το 1978.
Σπούδασε στο  [ ... ]


instagram takipçi instagram takipçi free followers for instagram instagram takipçi satın al instagram free followers free instagram followers instagram takipçi kasma instagram beğeni hilesi cheat follower for instagram instagram giriş instagram free follower twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli instagram takipçi kasma instagram takipçi hilesi instagram beğeni hilesi instagram takipçi instagram giriş instagram takipçi satın al instagram free followers instagram free follower cheat follower for instagram free instagram followers free followers for instagram twitter begeni twitter takipci smm panel sosyal medya paneli çiğköfte bayiliği Promosyon Şapka cami halısı cami halısı cami halısı deneme bonusu adana escort mersin escort