Η Athensvoice γράφει για το νέο βιβλίο του Πάνου Παντελούκα

Η Athensvoice γράφει για το νέο βιβλίο του Πάνου Παντελούκα "Ο Σπινέλλι στον κάμπο": 
Ο Πάνος Παντελούκας καταθέτει στο κοινό την δεύτερη ιστορία του Σπινέλλι, θεμελιώνοντας πλέον επίσημα έναν γοητευτικό ρόλο του σύγχρονου, αστυνομικού ρεπερτορίου. Περισσότερα...

Οικονομική επιθεώρηση Ιούλιος 2021

Διαβάστε το νέο τεύχος της Οικονομικής επιθεώρησης. Περισσότερα...

Το νέο επιστημονικό/τεχνικό βιβλίο του Κώστα Παπαηλιού

Springer Handbook of Power Systems published
Springer Handbook of Power Systems publishedSpringer Nature has released a comprehensive source for electrical power professionals. The Springer Handbookof Power Systems, which is endorsed by CIGRE, covers all elementary topics related to the design, development,operation and management of power systems and provides insights from worldwide key players in the electricalpower systems industry.
Edited by a renowned industry expert
The book is edited by Konstantin O. Papailiou an industry leader with more than 45 years of experience in thepower systems industry. He is a former CEO of the Pfisterer Group and former Chairman of the CIGRE StudyCommittee “Overhead Lines”. He is also founding Editor-in-Chief of the CIGRE Science & Engineering Journaland the 2020 recipient of the CIGRE Medal, the organization's highest distinction.
Another fruit from the collaboration between Springer and CIGRE
This handbook is yet another result of the strong collaboration between Springer and CIGRE, who have teamedup for the publication and dissemination of the Green Books, Compact Studies and Technical Brochures, themost vital and trusted publications in the power systems industry. The book’s chapters are aligned with the 16CIGRE study committees and often written and edited by the sitting or former committee chairs.
A unique resource for power system professionals
This makes this Springer Handbook a true essential of the industrial state-of-the-art and a one-stop referencethat distills the information of industry standards and global regulations. Additional fundamental chapters areauthored by eminent professors from leading intuitions. Several chapters also provide supplementary onlinematerial, including exercises and examples that provide additional insights. According to Rob Stephen, formerpresident of CIGRE (2016-2020), this book “provides an excellent overview of the entire industry in one place,which is unique.”
The book is available in print and various electronic formats and can be purchased from the publisher’s website:https://www.springer.com/gp/book/9789813299375

NOTOS - Ξεμείνατε από βιβλία;

Σε μία μέρα τα βιβλία μας έρχονται όπου και αν βρίσκεστε!

Αναζητήστε τα καινούργια αστυνομικά, τα comics και τα Bestseller στο e-shop μας και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά στις τιμές μπαζάρ που έχουμε μέχρι τέλος Ιουλίου στις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ μας. Βιβλία από 0,20 ευρώ: λογοτεχνία για διάβασμα, βιβλία γερμανικών για εξάσκηση και ποικιλία σε παιδικά βιβλία όσο υπάρχει διαθεσιμότητα.
Και μία προσφορά για τα ΜΕΛΗ μας: Ζητήστε μας τον προσωπικό σας κωδικό για τις καλοκαιρινές σας παραγγελίες μέχρι τις 15/8 για extra έκπτωση 10% σε όλα τα διαθέσιμα είδη και…
Κ α λ ό   κ α λ ο κ α ί ρ ι !!

Υπογραφή δήλωσης προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Υφυπουργός Έρευνας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Χρίστος Δήμας και ο κοινοβουλευτικός Υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Παιδείας και Έρευνας κ. Τόμας Ράχελ συμφώνησαν τη συνέχιση του ελληνογερμανικού προγράμματος έρευνας και καινοτομίας αναφορικά με την προώθηση κοινών προγραμμάτων. Για το σκοπό αυτό υπεγράφη σήμερα στην Αθήνα κοινή δήλωση προθέσεως. Ως θέματα για τη μελλοντική συνεργασία ορίστηκαν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι επιστήμες υλικών– ιδιαιτέρως για εφαρμογές που άπτονται των τεχνολογιών επικοινωνίας. H συγκεκριμένη δήλωση προθέσεως συμπεριλαμβάνεται και στην ελληνογερμανική συνεργασία σε ζητήματα ασφάλειας υλικών στο πλαίσιο της ΕΕ με βάση την οποία ενισχύονται ευρωπαίοι εταίροι στην έρευνα των βασικών επιστημών υλικών, αλλά και στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών ή στις διαδικασίες παραγωγής, με έμφαση στην έρευνα εξέλιξης μπαταριών. 

Περισσότερα...

Τρεις απόφοιτοί μας στη βραχεία λίστα των βραβείων Public

Τρεις απόφοιτοί μας συγγραφείς βρίσκονται στη βραχεία λίστα για την ψηφοφορία των βραβείων βιβλίου, που δημιουργήθηκε από τα Public για να δώσει «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2020). Μπορούμε να συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία μέχρι την Κυριακή 25 Ιουλίου. Ευχόμαστε Καλή Eπιτυχία!
Τα links για να ψηφίσουμε είναι:

Αφιερώματα της Πρεσβείας σε γερμανούς φιλέλληνες: Wilhelm Dörpfeld, Ernst Ziller, Ludwig Ross

Με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα  παρουσιάζει, στο πλαίσιο μίας σειράς που δημιουργήθηκε για τα κοινωνικά δίκτυα, 21 γνωστούς κι άγνωστους γερμανούς φιλέλληνες καθώς και μαρτυρίες του γερμανικού φιλελληνισμού στη Γερμανία και στην Ελλάδα.

Η σειρά με τίτλο #germanphilhellenes2021 δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, την Εταιρεία για τον Ελληνισμό και τον Φιλελληνισμό και το Μουσείο Φιλελληνισμού.

Οι αναρτήσεις συνεχίζονται κάθε Παρασκευή στους λογαριασμούς της Πρεσβείας στο Facebook, στο Twitter και στο Instagram @GermanyinGreece.

 • Η Παρασκευή 2 Ιουλίου ήταν αφιερωμένη  στον γερμανό φιλέλληνα, μεγάλο αρχαιολόγο Λουδοβίκο Ρος (Ludwig Ross, 1806-1859). Τον παρουσίασε με τα άψογα ελληνικά της  από τους χώρους του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αθήνας, που έκλεισε 147 έτη προσφοράς, η Διευθύντριά του, καθηγήτρια Δρ Κάτια Σπόρν. Δείτε το στο https://www.facebook.com/GermanyinGreece/videos/1697924070401325

 • Η Παρασκευή 9 Ιουλίου ήταν αφιερωμένη στον εξαιρετικά σημαντικό Γερμανό αρχιτέκτονα Ernst Ziller (1837-1923), που διαμόρφωσε αποφασιστικά την πόλη της Αθήνας και έκανε την πόλη σπίτι του. Η παρουσίαση είναι στο https://www.facebook.com/watch?v=506064973955616 (Επίσης δείτε το άρθρο της Athens Voice για τον Ernst Ziller: https://www.athensvoice.gr/life/urban-culture/athens/721128_ernestos-tsiller-o-arhitektonas-poy-stolise-tin-athina?fbclid=IwAR2N6LU_5xhykKO3MeD2rYZxzJOGccxxBgmcme3H0IKx8jsqAcbJYo7FMmY )

 • Την Παρασκευή 16 Ιουλίου, τον επόμενο Φιλέλληνα της σειράς παρουσίασε  η Διευθύντρια του σχολείου μας, της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, κυρία Annedore Dierker. Πρόκειται για τον γερμανό αρχαιολόγο Γουλιέλμο Νταίρπφελντ (1853-1940) που ίδρυσε τη Σχολή μας πριν από 125 χρόνια. Den nächsten Philhellenen im Rahmen unserer #germanphilhellenes2021 Reihe stellt Ihnen Annedore Dierker, Schulleiterin der Deutsche Schule Athen, vor. Es ist der Archäologe Wilhelm Dörpfeld (1853-1940), der die Schule vor 125 Jahren gegründet hat.

Δείτε την παρουσίαση στο https://www.facebook.com/GermanyinGreece/videos/581772232820745

Π. Αγιαννίδης: Ο Πικάσο, ο Μιλιέξ και η «άλλη ιστορία» του πίνακα

Ο δημοσιογράφος Παύλος Αγιαννίδης (’79) γράφει μια άγνωστη στο ευρύ κοινό αλλά πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία σε ένα από τα τελευταία άρθρα του (4/7) στο protagon.gr, με αφορμή την ανάκτηση της κλεμμένης από την Εθνική Πινακοθήκη «Κεφαλής Γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο. Το άρθρο έχει τον τίτλο Ο Πικάσο, ο Μιλιέξ και η «άλλη ιστορία» του πίνακα, και εκθέτει τα γεγονότα, βάσει των οποίων το εξαιρετικό αυτό έργο δόθηκε ως δωρεά το 1945 (μαζί και με άλλες  προσφορές γάλλων διανοούμενων και καλλιτεχνών «στον ελληνικό λαό») μέσα στην ταραγμένη εκείνη εποχή, στον σπουδαίο Γάλλο φιλόλογο, νεοελληνιστή και ακαδημαϊκό Ροζέ Μιλλιέξ. Μετά από πολλές περιπέτειες οι οποίες περιγράφονται στο άρθρο, το έργο εξετέθη στην Εθνική Πινακοθήκη από την οποία και εκλάπη. Αυτή ήταν η Συλλογή Μιλιέξ, στην οποία ανήκε και το κλεμμένο «Κεφάλι Γυναίκας» του Πάμπλο Πικάσο, που μόλις ανακτήθηκε (και… έπεσε). Πάντα, με την… ηχηρή απουσία της Εθνικής Πινακοθήκης και των ιθυνόντων της από αυτή τη δραστηριότητα.  Διαβάστε το άρθρο στο https://www.protagon.gr/epikairotita/politismos/o-pikaso-o-millieks-kai-i-prosfora-ston-elliniko-lao-44342312331

Ν. Δοντάς: “Εικόνες για την Όπερα. Αφίσες για την Εθνική Λυρική Σκηνή“

Ο μουσικοκριτικός Νίκος Δοντάς (’80), υπεύθυνος του Τομέα Δραματολογίας της ΕΛΣ, υπογράφει τα κείμενα του λευκώματος των ζωγράφων Γιάννη και Μενέλαου Κουρούδη “Εικόνες για την Όπερα. Αφίσες για την Εθνική Λυρική Σκηνή / Pictures for the Opera. Posters for the Greek National Opera“ [δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά)] που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο από τις εκδόσεις Πατάκη.

Οι εικονογραφήσεις από τις παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής την τελευταία δεκαετία, καθώς και οι ιστορίες πίσω από τα έργα και το σκεπτικό του Νίκου Δοντά, πέρασαν ως ενιαίο σώμα στο βιβλίο, και μας υπενθυμίζουν ορισμένες από τις καλύτερες στιγμές μας ως θεατών της όπερας.

Περιεχόμενα:
Οι εικόνες και οι ιστορίες πίσω από: 97 Όπερες, 24 Μπαλέτα, 9 Οπερέτες, 6 Φεστιβάλ, 4 Μουσικά Θέατρα, 3 Μιούζικαλ, 3 Συναυλίες, 1 Όπερα – Μπαλέτο, 1 Χορός, 1 Αφιέρωμα.
Με δύο διαφορετικά εξώφυλλα.
Διαφορετικές υπογεγραμμένες αφίσες

Πληροφορίες στο: https://www.patakis.gr/bkm/13348

Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020: Ο “Σπυρίδων Τρικούπης“ της Λύντιας Βελισσαρίου – Τρίχα στη βραχεία λίστα

Το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού ανακοίνωσε   τις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2020 (εκδόσεις 2019). Μεταξύ των υποψηφίων για το Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας – Bιογραφίας – Χρονικού – Ταξιδιωτικής Λογοτεχνίας, είναι η συγγραφέας και ιστορικός  Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα (’67) με το βιβλίο της “Σπυρίδων: ο άλλος Τρικούπης (1788 – 1873)“  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις. Περισσότερα:  https://www.in.gr/2021/07/06/entertainment/book/anakoinothikan-oi-vraxeies-listes-kratikon-logotexnikon-vraveion/?fbclid=IwAR1EvVd7f1-t-bfwzPEj3S0osDCzsub-Tb8Fd6Z       

Συμμετοχή της Κυριακής Γονή στην έκθεση στο Πεδίον του Άρεως, Τεχνητή Νοημοσύνη

Η Κυριακή Γονή παρουσιάζει στην ομαδική έκθεση You and AI: Through the Algorithmic Lens μέρος της πολυμεσικής εγκατάστασης Μετρώντας κρατήρες στη Σελήνη (2019).

Διαβάστε περισσότερα για το έργο:

https://www.onassis.org/el/whats-on/festival-you-and-ai-through-the-algorithmic-lens/

Διαβάστε περισσότερα για την έκθεση:

https://www.onassis.org/el/whats-on/festival-you-and-ai-through-the-algorithmic-lens/artworks/counting-craters-on-the-moon

24.06-18.07.21
καθημερινά 17:00-23:00
ελεύθερη είσοδος

“Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης” με Έφη Ρευματά και Βίκυ Βολιώτη

Μια παράσταση βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ronald Schimmelpenning «Ιδομενέας» και στην όπερα του «Idomeneo», θα έχουν την ευκαιρία να δουν όσοι βρίσκονται στην Αρκαδία τον Αύγουστο. Τη σύνθεση των κειμένων και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Έφη Ρευματά (’91) και παίζει η Βίκυ Βολιώτη (’88) και ο Μάξιμος Μουμούρης. Μυθικά πρόσωπα ζωντανεύουν με μοναδικό σκηνικό το φυσικό τοπίο, το φεγγάρι κι ένα πιάνο με ουρά, με το οποίο θα συνοδεύει τους ηθοποιούς ο μουσικός Θοδωρής Ιωσηφίδης.

19 & 20 Αυγούστου, Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Αρκαδίας

Περισσότερα: https://www.kalimera-arkadia.gr/blog/item/129692-oli-i-ellada-enas-politismos-me-ekdiloseis-se-arxaio-orxomeno-kai-arxaio-theatro-megalopolis.html

Σε video η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Hagen Fleischer από το Philadelphia Verein

Ο Γερμανοελληνικός Σύνδεσμος Philadelphia οργάνωσε στις 26/5 την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Hagen Fleischer (Ομ.  Καθηγητής στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ιστορία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών)  με τίτλο "Krieg und Nachkrieg. Das schwierige deutsch - griechische Jahrhundert"  ("Πόλεμος και μεταπολεμικά χρόνια. Ο δύσκολος γερμανοελληνικός αιώνας"). Το βιβλίο εκδόθηκε το 2020 στα γερμανικά, ενώ σχεδιάζεται και ελληνική έκδοση. Η εκδήλωση  έγινε με τη μορφή τηλεδιάσκεψης (Videokonferenz) με δωρεάν συμμετοχή και διατίθεται μαγνητοσκοπημένη στο facebook.  Ομιλητές είναι ο ίδιος ο συγγραφέας Hagen Fleischer και ο διακεκριμένος ιστορικός Dr. Valentin Schneider, ενώ συντονίζει ο πρόεδρος του Philadelphia, Hubert Eichheim.  Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο https://www.facebook.com/PhiladelphiaAthen/videos/1109702759515583

Hagen Fleischer, Krieg und Nachkrieg. Das schwierige deutsch-griechischeJahrhundert. Hrsg. von Chryssoula Kambas. Aus dem Griechischen übers. Von Andrea Schellinger, Köln: Böhlau 2020, 366S. (=Griechenland in Europa, 5),EUR30,00 

Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2021

Η Λητώ Ντάκου (’80) είναι η διευθύνουσα σύμβουλος και βασική δημιουργός του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, μια διοργάνωση  που χαρίζει πολιτισμό μέσα στην κρίση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Το φετινό 7ο Φεστιβάλ ανακοινώνει το πρόγραμμά του κάτω από τη θεματική της «Ελευθερίας - Liberty» και για έβδομη χρονιά, από τις 10 έως τις 19 Αυγούστου, συνεχίζει τα σταθερά του βήματα ως ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ κλασικής μουσικής της Ευρώπης.

 Πληροφορίες: https://molyvosfestival.com/

και: https://www.ticketservices.gr/event/molyvos-international-music-festival-2021/?lang=en&fbclid=IwAR2yojUnbrFizcWnT3XaMF9qpqGXPXu3Tp_xajMCIGziptP7cyB6LZ6obT8

Ο Νίκος Μουσιόπουλος στο αφιέρωμα της Καθημερινής για τα επαγγέλματα του μέλλοντος

Ο Νίκος Μουσιόπουλος (’73), Καθηγητής  ΑΠΘ και διευθυντής Ενεργειακού Τομέα Τμήματος Μηχανολόγων Πολυτεχνικής Σχολής, συμμετέχει στο αφιέρωμα “Επαγγέλματα του μέλλοντος: Ώρες αποφάσεων για όλους“ της Καθημερινής της Κυριακής 27/6. Το αφιέρωμα απευθύνεται στις χιλιάδες νέες και νέους, τις οικογένειές τους, το στενό περιβάλλον τους, αλλά και την Πολιτεία, διότι, μετά την αγωνία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, έρχεται η δυσκολία να συμπληρωθεί το Μηχανογραφικό Δελτίο.  
Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του με τίτλο “Περιβάλλον: Πώς γίνεσαι μηχανικός αειφορίας;“ :

Περισσότερα...

Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Παντελούκα

Ο Πάνος Παντελούκας θα παρουσιάσει το δεύτερο αστυνομικό του βιβλίο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα:

"Ο Σπινέλλι στον κάμπο", στις 14.07.2021 και ώρα 19:00 στο Banca Cafe (Χαριλάου Τρικούπη 11 & Ακαδημίας 68).

Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (μάσκα κλπ.). Επίσης, πλησίον του χώρου της εκδήλωσης υπάρχουν αρκετά parking.

 

Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου: “Ταξιδιώτες της Ανατολής“

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο μυθιστόρημα των Γιάννη και  Μαρίνας Αλεξάνδρου (ψευδώνυμο του εδώ και χρόνια επιτυχημένου συγγραφικού ζευγαριού που αποτελείται από τον απόφοιτό μας Γιάννη Γεωργακάκη και τη σύζυγό του Μαρίνα) με τίτλο “Ταξιδιώτες της Ανατολής“, από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το πρακτορείο Ερµού Travel διαφηµίζει ταξιδιωτικούς προορισµούς που προσφέρουν µοναδικές εµπειρίες. Η Αµάντα, διευθύντρια του πρακτορείου, πάει στην Καπαδοκία. Με φόντο το ηφαιστειογενές τοπίο, θα την απαγάγουν και θα ζήσει επικίνδυνες περιπέτειες. Κλειδί της ιστορίας είναι μια επίσκεψη στο σπίτι των προγόνων της στη Σινασό. Παρακολουθούμε παράλληλα δυο άλλους ήρωες, τη Σοφία και τον Ανδρέα, που πάνε στη μαγευτική Πέτρα της Ιορδανίας και ζούμε μαζί τους συναρπαστικές στιγμές. Περισσότερα στο: http://www.livanis.gr/Taksidiwtes-ths-Anato_p-3214049.aspx

Η Άντζη Σαλταμπάση μεταφράζει βιβλίο για τον Leonardo da Vinci

Η Άντζη Σαλταμπάση (’91) υπογράφει τη μετάφραση του βιβλίου της Κία Βάλαντ  “Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι και οι γυναίκες. Η βιογραφία ενός καλλιτέχνη” (Kia Vahland  “Leonardo da Vinci und die Frauen. Eine Künstlerbiographie“) το οποίο κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις νήσος. Μια σαγηνευτική ιστορία, πεντακόσια χρόνια μετά το θάνατο ενός από τους σπουδαιότερους καλλιτέχνες της Αναγέννησης.  

Η συγγραφέας είναι ιστορικός και κριτικός τέχνης με ειδίκευση στην Αναγέννηση και συντάκτρια για τον πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Süddeutsche Zeitung. Περισσότερα για το βιβλίο: https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=256103&return_url

Λένα Κιτσοπούλου: "The 1821 - η επιθεώρηση"

Η Λένα Κιτσοπούλου συμμετέχει με κείμενά της στην παράσταση του Φοίβου Δεληβοριά "The 1821 -  η επιθεώρηση". Περισσότερα...

Θέατρο στο Μιλάνο με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη

Ο Παύλος Λαουτάρης (’70) συμμετέχει στο νέο έργο της Μαρίας Γοργία “Ο Αναβάτης και ο Ελέφαντας” το οποίο κάνει πρεμιέρα στο Μιλάνο στο Φεστιβάλ "The Naked Theater", με 2 ζωντανές παραστάσεις στις 30/6 & 1/7/2021, αλλά και με live streaming! Η παράσταση θα παρουσιαστεί και στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβριο του 2021. Πληροφορίες:  

https://www.ertopen.com/ekdiloseis/item/60701-oanavatis

O Paul Saroglou στην έκθεση "Hellas in München"

Ο απόφοιτός μας Paul Saroglou συμμετέχει στην έκθεση "Hellas in München"

NOTOS - Der Sommer ist da!

Der Sommer ist da!
Έφτασε η ώρα που όσοι μαθαίνουν γερμανικά αναζητούν κάποιο βιβλίο στο επίπεδό τους για να διαβάσουν. Στην κατηγορία EASY READERS του e-shop μας θα μπορέσετε να βρείτε τα κατάλληλα βιβλία για εσάς με τα αντίστοιχα φίλτρα επίπεδο - ηλικία – τιμή.
Εκτός αυτού, για τα παιδιά 5-10 ετών που ξέρουν ήδη καλύτερα γερμανικά, υπάρχουν τετράδια δραστηριοτήτων και διασκεδαστικής επανάληψης, ανάλογα με την τάξη τους.
Το δώρο μας μέχρι το τέλος του μήνα: με κάθε βιβλίο από αυτές τις 2 κατηγορίες ένα >στυλό ή >ξυλομπογιά ή >μαρκαδόρος - ό,τι εσείς προτιμάτε (γράψτε το στις παρατηρήσεις :-) ).

https://www.notosplusbooks.gr/

Απόφοιτοί μας συγγραφείς στα βραβεία βιβλίου Public

Μέχρι την Παρασκευή 16 Ιουλίου μπορούμε να συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία των βραβείων βιβλίου, που δημιουργήθηκε από τα Public για να δώσει «βήμα» στο αναγνωστικό κοινό ώστε να αναδείξει τα αγαπημένα του βιβλία για τη χρονιά που μας πέρασε (2020). Ψηφίστε τα βιβλία των αποφοίτων μας συγγραφέων ακολουθώντας τον συνημμένο κατάλογο με τα links. Εντοπίσαμε 8 αποφοίτους μας, εάν όμως υπάρχουν και άλλοι τους οποίους δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε μέσα στο πλήθος των βιβλίων, παρακαλούμε να μας ενημερώσουν για να τους συμπεριλάβουμε.

Περισσότερα...

Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της Γερμανικής Πρεσβείας της Αθήνας 

Περισσότερα...

Kafka und Griechenland

Το τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας και Γλώσσας του ΕΚΠΑ (Fachbereich für Deutsche Sprache und Literatur - Universität Athen) διοργανώνει online εκδήλωση με θέμα "Kafka und Griechenland - Κάφκα και Ελλάδα". Παρασκευή 18 και Σάββατο 19 Ιουνίου. Πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/324923358992379?ref=newsfeed

Τ. Γιαννίτσης: Σαράντα χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Διαβάστε το άρθρο του Τάσου Γιαννίτση, που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή:

https://www.kathimerini.gr/politics/561397654/tasos-giannitsis-saranta-chronia-apo-tin-entaxi-tis-elladas-stin-eyropaiki-enosi/

HSS: «Οι διαχρονικοί Ελληνοβαυαρικοί δεσμοί»

Αγαπητοί φίλοι του Ιδρύματος Hanns Seidel,

με αφορμή την έκδοση του ιστορικού βιβλίου «Αφοσιωμένος σε μια ιδέα - Ο βασιλιάς Όθων και η Ελλάδα» , το οποίο εκδόθηκε ως συμβολή του Ιδρύματος Hanns Seidel για τα 200 χρόνια Ελληνικής Ανεξαρτησίας , διοργανώνουμε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο :

«Οι διαχρονικοί Ελληνοβαυαρικοί δεσμοί», την Τρίτη 15 Ιουνίου στις 18:30

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στα ελληνικά και τα γερμανικά με ταυτόχρονη διερμηνεία.

Μπορείτε να την παρακολουθήσετε ζωντανά εδώ

FES: "80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται η κοινή κουλτούρα μνήμης;"

Το ίδρυμα Friedrich-Ebert-Stiftung σας προσκαλεί στη διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο:

«80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται η κοινή κουλτούρα μνήμης;»

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 στις 6-7.30μμ. (EEST)

Ελληνικά: https://www.fes-athens.org/gr/
Γερμανικά: https://www.fes-athens.org/

Στις 6 Απριλίου 2021 συμπληρώθηκαν 80 χρόνια από την επίθεση της Γερμανίας εναντίον της Ελλάδας. Η διαχείριση του βεβαρημένου παρελθόντος μεταξύ των δυο χωρών αποτελεί αντικείμενο διχογνωμιών και πρωτοβουλιών εδώ και  δεκαετίες. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε εξέλιξη μια αλλαγή της πολιτικής αντιμετώπισης και της ιστορικής επιστήμης ως απόρροια της διαδοχής των γενεών. 
Με τους προσκεκλημένους μας θα συζητήσουμε την ελληνογερμανική κουλτούρα μνήμης και τις επιπτώσεις  στις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών. Σκοπός είναι να εξετάσουμε την ιστορική ευθύνη τις Γερμανίας με γνώμονα το μέλλον των ελληνογερμανικών σχέσεων. Παράλληλα θέλουμε να διερευνήσουμε τυχόν νέα ερείσματα και προσεγγίσεις που οδηγούν πέρα από τις καθιερωμένες νομικές ερμηνείες.

Με εκτίμηση

Η ομάδα του FES Αθήνας

Ο Γιάννης Καλιφατίδης μεταφράζει Γιούντιτ Σαλάνσκυ

Ο Γιάννης Καλιφατίδης  (’82) υπογράφει τη μετάφραση στο βιβλίο της  Γιούντιτ Σαλάνσκυ “Κατάλογος απολεσθέντων“  (Judith Schalansky, "Verzeichnis einiger Verluste"), που κυκλοφόρησε προσφάτως από τις εκδόσεις Αντίποδες.

Η Γιούντιτ Σαλάνσκυ είναι μια από τις σημαντικότερες συγγραφείς της νεότερης γενιάς στη Γερμανία. Τα δώδεκα αντι­­­κείμενα που περιγράφονται στον Κατάλογο απολεσθέντων ­­­­–ένας πίνακας του Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ, ένα σπάνιο είδος τίγρης, μια ρωμαϊκή βίλα, ένα ερωτικό ποίημα της Σαπφούς, ένα νησί στον Ειρηνικό– έχουν πλέον χαθεί. Υπάρχουν πια μονάχα ως ίχνη, ως αναμνήσεις, ως αρχεία ή χάρτες, ως τεκμήρια του παρελθόντος.

Οι εκδόσεις Αντίποδες και ο Γιάννης Καλιφατίδης, επιτέλεσαν  έναν μεταφραστικό, τυπογραφικό και εκδοτικό άθλο.
Περισσότερα:  https://antipodes.gr/book/katalogos-apolesthenton?fbclid=IwAR2rbMStqEHxpE11qfoOYMv36CmWQeedIJR5a460TJHZX8udcpzwlajYRFE

Ο Βασίλης Κουκαλάνι γράφει για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός

Ο Βασίλης Κουκαλάνι (απόφοιτος 1990), σκηνοθέτης, ηθοποιός και ιδρυτής της Ομάδας Νεανικού Θεάτρου Συντεχνία του Γέλιου σταχυολογεί «δυο στιγμές [στο Θέατρο Εμπρός] που διαρκούν για πάντα. 

Όλα τα ταξίδια γίνονται για να φτάσει κανείς στο εδώ και τώρα. Ενεργοποιηµένος. Φιλόξενος προς αυτό που έρχεται να τον συναντήσει. ∆ιαθέσιµος στο συλλογικό, ανοιχτός στη διάδραση… Αυτά είναι µαθήµατα του θεάτρου. Θέλω να µοιραστώ δυο στιγµές, δυο ανέκδοτες ιστορίες, σαν εικονογραφήσεις. Περισσότερα...

 1. Philadelphia Verein: „Griechenland im Umbruch – nach der Revolution von 1821“
 2. Η θρυλική επιχείρηση «Πίτσος» ζωντανεύει μετά το φιλί ζωής από την «Πυραμίς» (video)
 3. Η Έβη Στασινοπούλου – Τουλούπα σε μια συνέντευξη / video για τον "αποκιβωτισμό"
 4. "Έφυγε" ο Μανώλης Σουλτανόπουλος
 5. Ο Πέτρος Πετρακόπουλος για τη Νέα Διεθνή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες
 6. Η Άννυ Βιτσέντζου στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» της Έλενας Χατζηιωάννου
 7. Βασίλης Παπαθεοδώρου: "Με ταχύτητα, με δύναμη, με πάθος"
 8. Πάνος Παντελούκας: "Ο Σπινέλλι στον κάμπο"
 9. NOTOS - Προσφορά Deutsche Schule - Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 10. Wandertag #111 Κυριακή 6 ΙΟΥΝ 2021: Πόρτο Γερμενό
 11. Δ. Δημόπουλος σε 3 διαδικτυακές παραστάσεις της ΕΛΣ
 12. Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: "70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας"
 13. Κλάους Ρέγκλινγκ: «Τώρα ή ποτέ» για την ελληνική οικονομία
 14. KAS: Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης
 15. Digitale Buchvorstellung des Historikers Hagen Fleischer
 16. Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις
 17. FES: Greece and Portugal: Ready to grap the RRF opportunity?
 18. KAS: Διαγωνισμός "Σώστε το περιβάλλον"
 19. DSA-Ein online Jahrbuch
 20. Η Αγγελική Κανελακοπούλου για τη χρονιά που πέρασε
 21. Έκτωρ Κακναβάτος: Ποιήματα 1943-1987
 22. Μ. Σούμπερτ: Βιωματικό Διαδικτυακό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας
 23. KAS: Το μέλλον της Ευρώπης - Συζητώντας με τη νέα γενιά
 24. Συνέντευξη του Καθ. ΕΜΠ Απόστολου Παπανικολάου
 25. Η Έμη Βαϊκούση μεταφράζει Βάλτερ Μπένγιαμιν
 26. Ι. Ρόκας, Δίκαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης, 2021
 27. Μ. Σούμπερτ - εκδόσεις Διάπλαση
 28. MOG: Πρόσκληση-Παρουσίαση ταινίας
 29. Ο Παντελής Παντελούρης και “Οι Φιλέλληνες του Αμβούργου”
 30. "Έφυγε" η Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη
 31. "Έφυγε" ο Θανάσης Λαβίδας
 32. "Έφυγε" η Κορίννα Πολίτη-Κουτούζη
 33. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα
 34. Τ. Γιαννίτσης: Ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς το Ελσίνκι
 35. Ν.Κυριαζής: Νομοθεσία και Δημόσια Διοίκηση
 36. ΔΤ: Πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία
 37. Ν. Ψαρρός: "Από πλάγια οπτική γωνία"
 38. Wandertag #110 Κυριακή 25 Απριλίου 2021
 39. FES Athen: Κερδοσκόποι του φόβου;
 40. Notos: Παιχνίδια, δώρα για το Πάσχα και άλλα non books
 41. Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη
 42. James Joyce: Δουβλινέζοι
 43. Α. Κωβαίος: Μπορούν οι Έλληνες να γίνουν ευτυχισμένοι;
 44. Η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα - Θέσεις και εξελίξεις"
 45. Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Σύνορα, κυριαρχία, γραμματόσημα
 46. "Έφυγε" η Γιούλα Μαραβελέα
 47. "Έφυγε" η Έλλη Μαλέα
 48. Δ. Δημόπουλος - A virtual standup comedy show
 49. Science Moments Dr.rer. nat. Tobias Sommer-Blöchl
 50. Kinderdocs - Σάββατο 10 Απριλίου
 51. Philadelphia: Vortrag am 21.04.2021
 52. Α. Στριγγάρης: "Ευερεθιστότητα στα παιδιά και τους εφήβους"
 53. Wandertag #109 Κυριακή 18 Απριλίου 2021
 54. Φιλελληνική Βιβλιοθήκη σε επιμέλεια Κώστα Παπαηλιού
 55. Μιρσέα Ελιάντ: "Η νύχτα της Βεγγάλης"
 56. Οικονομική επιθεώρηση Απρίλιος 2021
 57. Ο Κ. Αραβώσης μιλά στο WEN
 58. Λένα Μερίκα: "Μια ζωή στα ροζ"
 59. "Έφυγε" ο Θωμάς Μπονέλης, απόφοιτος του 1970
 60. Για τον Θωμά Μπονέλη από τον Νάσο Ηλιάδη
 61. Μ. Βλασταράκης - Ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας
 62. Ο Δημήτριος Λούνδρας στους Ολυμπιακούς του 1896
 63. Τάσος Γιαννίτσης: «Το ασφαλιστικό στον ορίζοντα εσωτερικών και ευρωπαϊκών ανακατατάξεων»
 64. Verein Philadelphia:Griechenland im Umbruch - nach der Revolution von 1821
 65. Ιδρυτική συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
 66. Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ στην τάξη
 67. Σύλλογος γονέων "Σπουδές στο Εξωτερικό"
 68. «Μπήκαμε» στη νέα Εθνική Πινακοθήκη
 69. Ο Δημήτρης Ψαρράς για τον σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή
 70. Σωτήρης Μητραλέξης: “Πέρα από την Επιστήμη και τη Θρησκεία”
 71. «Η επίδραση του COVID-19 στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης: Ένας χρόνος μετά»
 72. Μαρία Σούμπερτ: Webinars απο την ΕΔΠΕ
 73. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην εκπομπή “Στα Άκρα“
 74. Η Αλίκη Περρωτή στα "Portraits 70"
 75. Οι ξεχασμένες "πληγές" ενός σχολείου
 76. Όταν η Ελλάδα έβγαζε βιομήχανους
 77. "Τι έκανες στον πόλεμο Γερμανική Σχολή Αθηνών;"
 78. Deutsche Welle – Βαυαρική Ραδιοφωνία
 79. Διεθνής νίκη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Μνήμη για το παρόν»
 80. Δύο άρθρα του Αργύρη Στριγγάρη για τη βοήθεια στους ευάλωτους του εγκλεισμού
 81. Ξένια Κουναλάκη: Social Media & Δημοκρατία
 82. Kataster – Grundbuch – Κτηματολόγιο 17.3.2021
 83. Notos: Παραλαβές Μαρτίου
 84. Η Καλλιόπη Αθανασιάδη στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά»
 85. Δύο συλλογές διηγημάτων από την Κατερίνα Καζολέα
 86. KAS Ελλάδας/Κύπρου: Το Μέλλον μετά το Λιγνίτη
 87. KAS: "Beyond Covid19: The way forward for Greek and German Industries"
 88. Εκδόσεις Παρισιάνου - Έκπτωση 10% σε όλα τα βιβλία
 89. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Προκήρυξη διδακτορικής υποτροφίας
 90. Berufskundlicher Tag im Mai
 91. Γερμανική Πρεσβεία: «….με την ψυχή αναζητώντας των Ελλήνων τη χώρα»
 92. Δήμητρα Κουζή και Kinderdocs: Διάφορες εκδηλώσεις
 93. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2021
 94. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην DW το 2017
 95. Ταμείο Ανάκαμψης: Το εμβόλιο για την ευρωπαϊκή οικονομία;
 96. Δύο διηγήματα της Έμης Βαϊκούση
 97. Βάλτερ Πούχνερ: "Κωνσταντίνος Χρηστομάνος ως δραματουργός"
 98. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" FAQs
 99. Η Κατερίνα Μαούτσου στη διαδικτυακή παράσταση «Ρόζμαρι»
 100. Γιώργος Σταμάτης: "O μετασχηματισμός της οικονομίας: προκλήσεις και παγίδες"
 101. “Ο νέος ‘Αναγεννησιακός Άνθρωπος’ και ο Παρα-επιστημονικός Λαϊκισμός”
 102. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά
 103. Friedrich Ebert Stiftung Athen: "Σύνορα και κορονοϊός"
 104. KAS: "Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές"
 105. “I.X. τραγούδια ιδιωτικής χρήσης” του Νίκου Παπαντώνη
 106. Γιώργος Σταμάτης: "Μέρκελ ή Θάτσερ;"
 107. KAS: "Η Ευρώπη μετά το Brexit" στις 11.2
 108. Η Έλενα Χατζηιωάννου με την Μαρία Ευθυμίου
 109. Μαρία Σούμπερτ: «Οι τρεις εαυτοί – αναζητώντας την ισορροπία στις σχέσεις»
 110. Οι ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 111. Διεθνής αναγνώριση για την Ντόρα Μπακογιάννη
 112. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2021
 113. Αντώνης Μεταξάς: Η Ποιοτική Ιδιαιτερότητα της Ενωσιακής Έννομης Τάξης
 114. Ενημερωθείτε για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA
 115. Interviews mit Alumni der Deutschen Schule Athen
 116. Αργύρης Στριγγάρης: Παιδική κακοποίηση, τι πρέπει να ξέρουμε
 117. Αντί για διερευνητικές, να κάνουμε τα ελληνοτουρκικά ευρωτουρκικά
 118. Hanns Seidel Stiftung: Πρόσκληση σε συζήτηση στις 27.1
 119. Ξένια Κουναλάκη: Επιχειρήματα κατά και υπέρ του ελληνικού #ΜeΤoo
 120. Επαγγελματικός Οδηγός 2020
 121. Παρατείνονται οι διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα
 122. Ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση για ενδιαφερόμενους γονείς
 123. Δημήτρης Χαραλάμπης: Εκφασισμός και ύβρις
 124. Ντόρα Μπακογιάννη: «2021 – Μία χρονιά αποφάσεων»
 125. Κλεινόν άστυ: "Γυρίζοντας στην Αθήνα"
 126. Βιβλία οικονομικής θεωρίας από τον Γιώργο Σταμάτη
 127. NOTOS: Μία επιλογή από τις νέες παραλαβές μας σε λογοτεχνικά βιβλία
 128. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 την παραμονή των Χριστουγέννων
 129. Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Tραμπ ηττήθηκε αλλά ο «τραμπισμός» υπάρχει»
 130. ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος για τον Μπ. Ομπάμα
 131. Διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα
 132. Ιανουάριος στο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους!
 133. Δημήτρης Γιάκας: online Μουσικό Αναλόγιο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 134. Άγιος Βασίλης – Η δημιουργία του μύθου
 135. Να τα πούμε; Η ιστορία πίσω από τα κάλαντα
 136. Sydney Carter: "Standing in the rain"
 137. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2021
 138. NOTOS: Καλή, καλύτερη χρονιά! Frohes Neues Jahr!
 139. Κυριακή Γονή: "τα χέρια μας"
 140. Το Ίδρυμα Heinrich Böll ευχαριστεί την Όλγα Δρόσου
 141. Ήρα Καλιαμπέτσου στην Griechenland Zeitung
 142. Θεόδωρος Πάγκαλος: ΙΜΙΑ / S-300 / ΟΤΣΑΛΑΝ
 143. Dieter Klemm: περιοδικό Εξάντας
 144. Κωνσταντίνα Ψωμά: "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
 145. Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων
 146. NOTOS PLUS: Τις τελευταίες ημέρες του 2020 είμαστε ανοιχτα
 147. Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην ψηφιακή τάξη
 148. Ο Αντώνης Ρεγκάκος νέος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
 149. Brain drain - Έλληνες του εξωτερικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη
 150. Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων
 151. Απόστολος Πίτσος, Τάσος Γιαννίτσης στη Οικονομική Επιθεώρηση
 152. Δημήτρης Δημόπουλος: «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ»
 153. Paula Lakah: Ο πλούσιος καλλιτεχνικός κόσμος της
 154. KAS: Online Discussion on Energy Security in the EastMed, 10.12.2020
 155. Ηλίας Βλάχος: Ομιλία στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής
 156. Δήμητρα Κουζή: Παρουσίαση του νέου προγράμματος KinderDocs 2020-2021
 157. Σωτήρης Μητραλέξης. On a viable European Union: some considerations.
 158. Γιάννης Παπαδημητρίου: Neue Misstöne zwischen Deutschland und Griechenland
 159. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τον Γιάννη Μπουτάρη
 160. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 2.12
 161. “Daniel 16” με τον Βασίλη Κουκαλάνι
 162. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2020
 163. „Der Anfang nach dem Ende – Wie sich Griechenland neu erschaffen hat“
 164. 7-tägige online Einladung zur Museum für Neue Kunst in Freiburg von Kyriaki Goni
 165. Ομιλία του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην εκδήλωση για τον Ίωνα Δραγούμη
 166. Mitgliederversammlung την Τετάρτη 18.11 και ώρα 19:00
 167. Ένα πείραμα της VW στην Αστυπάλαια για ηλεκτροκίνηση
 168. DSA erinnert - Η ΓΣΑ θυμάται 1941-1944
 169. US Elections 2020 - Principles of democracy
 170. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 171. KAS: "Στρατηγικές βιωσιμότητας σε Ελλάδα και Γερμανία"
 172. Μαρία Κατσαρού: When Overwhelmed...
 173. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Το «Ημερολόγιο ενός δειλού»
 174. Βοηθώντας τα παιδιά να θέτουν στόχους και να διαχειρίζονται το στρες
 175. Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00
 176. Wir gehen in die Verlängerung: Jubiläumsaktion!
 177. Ίδρυση συλλόγου ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίου FU Berlin
 178. Άρθρο του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην Καθημερινή για τον Ίωνα Δραγούμη
 179. Κυκλοφόρησε το 1000ο τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης
 180. Η Έλενα Παλλαντζά συντονίστρια σε διαδικτυακό σεμινάριο για μεταφραστές
 181. Στο Διαδίκτυο η “Αντιγόνη – Lonely Planet” της Λένας Κιτσοπούλου
 182. 28η Οκτωβρίου: "Αλαλά - Αέρα"
 183. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 184. «Ρίτερ, Ντένε, Φος» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 185. Δημήτρης Ψαρράς: «Πώς συλλογάται ο Ρήγας;»
 186. «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»
 187. Παύλος Αγιαννίδης: "Σον Κόνερι - Ο Καβάφης, ο Σωκράτης και δύο τατουάζ"
 188. Στην ΕΡΤ3 το Φεστιβάλ Μολύβου 2020
 189. KAS: Το μέλλον της εκπαίδευσης
 190. Ο Νίκος Μπεχράκης διαδικτυακά στην Aula
 191. Η Vicky Pryce στο Action 24
 192. Παύλος Αγιαννίδης: “ Ενισχύστε το θέατρο, γιατί χανόμαστε“
 193. KAS: "Business Agility during the time of the Covid"
 194. Λένα Κιτσοπούλου: Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα
 195. Κλαίρη Θεοδώρου: Εραστές του φωτός
 196. "Μιλώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ"
 197. Συναυλία της ορχήστρας ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με τον Νίκο Αθηναίο
 198. „(Ein)sicht und Führung“ / «(Εν)όραση και ηγεσία»
 199. Bauprojekt: Goethe-Institut Athen
 200. PITSOS: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο στου Ρέντη και πάει στην Τουρκία
 201. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν πιστεύω να φοβάσαι!»
 202. Εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος
 203. Ο Δημήτρης Ψαρράς στην Lifo για τη Χρυσή Αυγή
 204. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στην Βουλή των Ελλήνων
 205. Internationales Volontariat der Deutschen Welle – Deutschland
 206. Κυριακή Γονή: Einladung zum Museum für Neue Kunst, Freiburg
 207. Μαρία Σούμπερτ: Σεμινάριο δραματοθεραπείας
 208. Μαρία Σούμπερτ: "Ήταν κάποτε"
 209. ΕΛΙΑΜΕΠ - Hanns-Seidel: Μετανάστευση
 210. 30ή επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης
 211. Ο Ιταλός Φιλέλληνας Giuseppe Chiappe, δικηγόρος, εθελοντής αγωνιστής, εκδότης εφημερίδας και ...
 212. NotosPlus: Παραλαβές σε βιβλία και άλλα είδη - Αγορές online απλά, γρήγορα και οικονομικά
 213. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2020
 214. Το Ινστιτούτο Goethe ανακαινίστηκε
 215. Μαθαίνοντας διαδικτυακά στην εποχή του COVID 19
 216. Leserwettbewerb der Griechenland Zeitung
 217. "10. Newsletter der Open Space Edition" από την Katerina Vatsella
 218. Wandertag#103: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 Παρνασσός
 219. Wandertag #104: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 - Συντήρηση Μονοπατιού
 220. Δημοσιεύσεις για των "Κήπο Δεδομένων"
 221. Μαίρη Χρηστέα. “Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας“
 222. "Οι Λύκοι Επιστρέφουν" παρουσίαση στο Πατάρι του Gutenberg
 223. The Love Boat: Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων
 224. Μαρία Σούμπερτ: "Η δραματοθεραπευτική σκηνή: Από τη θεατρική σκηνή στην ψυχοθεραπευτική πράξη"
 225. Γιάννης Θεολογίτης: "A World in Transition"
 226. Μαρία Κατσαρού: "Resistance to change"
 227. Τελευταίες παραστάσεις της «Λυσιστράτης», συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη
 228. Κλαίρη Θεοδώρου: Οι κόρες της βασίλισσας
 229. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Σεπτέμβριο.
 230. economia: "Winning Shipping Strategies"
 231. Δημήτρης Δημόπουλος και "Καφρόκρεμα", 18 & 23 Σεπτεμβρίου
 232. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
 233. Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση στις 9.9.2020
 234. Κυριακή Γονή: 9 Σεπτεμβρίου στην Στέγη του Ιδρυματος Ωναση
 235. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2020
 236. Ακύρωση 1ου Canto Human Voice Festival
 237. Το βιβλίο του Γ. Ράλλη από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 238. Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη
 239. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο στο Φεστιβάλ Όπερας Baroque του Bayreuth
 240. Οι ταινίες της Δήμητρας Κουζή on demand στο Internet
 241. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Φεστιβάλ Μολύβου
 242. Η Συμμορία της Τήλας με το Πρώτο Θέμα
 243. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α
 244. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β
 245. Ξένια Κουναλάκη: “Η νύχτα με τις μάσκες“
 246. Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»
 247. Διεθνής διάκριση για τον Κώστα Παπαηλιού
 248. Στην μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη στην Αγόριανη
 249. Η Γερμανική Πρεσβεία για την ματαίωση της ΔΕΘ
 250. Υποδοχή ακόμη 90 αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία
 251. Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»
 252. Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"
 253. Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»
 254. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία
 255. Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"
 256. Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ
 257. "Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο
 258. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020
 259. Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1
 260. Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken
 261. Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά
 262. Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”
 263. Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός
 264. Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"
 265. Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα
 266. Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο
 267. Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt
 268. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου
 269. 9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou
 270. Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
 271. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''
 272. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
 273. O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα
 274. Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο
 275. «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
 276. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020
 277. 1st Canto Human Voice Festival - Rhodes
 278. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 279. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 280. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 281. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 282. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 283. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 284. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 285. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 286. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 287. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 288. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 289. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 290. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 291. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 292. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 293. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 294. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 295. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 296. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 297. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 298. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 299. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 300. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 301. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 302. Νίκο, καλό ταξίδι.
 303. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 304. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 305. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 306. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 307. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 308. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 309. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 310. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 311. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 312. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 313. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 314. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 315. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 316. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 317. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 318. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 319. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 320. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 321. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 322. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 323. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 324. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 325. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 326. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 327. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 328. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 329. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 330. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 331. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 332. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 333. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 334. Voucher Κατάρτισης 600€
 335. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 336. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 337. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 338. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 339. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 340. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 341. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 342. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 343. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 344. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 345. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 346. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 347. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 348. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 349. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 350. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 351. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 352. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 353. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 354. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 355. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 356. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 357. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 358. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 359. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 360. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 361. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 362. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 363. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 364. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 365. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 366. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 367. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 368. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 369. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 370. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 371. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 372. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 373. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 374. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 375. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 376. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 377. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 378. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 379. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 380. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 381. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 382. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 383. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 384. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 385. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 386. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 387. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 388. Πήγαμε "top girls"
 389. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 390. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 391. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 392. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 393. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 394. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 395. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 396. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 397. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 398. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 399. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 400. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 401. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 402. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 403. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 404. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 405. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 406. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 407. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 408. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 409. Dimopoulos Specials
 410. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 411. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 412. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 413. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 414. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 415. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 416. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 417. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 418. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 419. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 420. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 421. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 422. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 423. Ημέρα Ενημέρωσης
 424. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 425. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 426. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 427. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 428. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 429. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 430. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 431. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 432. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 433. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 434. Praktikum
 435. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 436. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 437. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 438. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 439. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 440. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 441. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 442. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 443. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 444. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 445. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 446. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 447. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 448. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 449. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 450. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 451. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 452. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 453. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 454. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 455. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 456. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 457. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 458. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 459. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 460. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 461. Reunion της τάξης του 1989
 462. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 463. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 464. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 465. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 466. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 467. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 468. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 469. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 470. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 471. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 472. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 473. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 474. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 475. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 476. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 477. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 478. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 479. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 480. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 481. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 482. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 483. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 484. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 485. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 486. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 487. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 488. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 489. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 490. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 491. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 492. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 493. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 494. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 495. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 496. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 497. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 498. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 499. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 500. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Παυλίνα Καραναστάση γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1974.Έκανε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Xαϊδελβέργης, και το 1984 απέκτ [ ... ]