Στο "Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη" τον Μάρτιο

Το "Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη" έχει προγραμματίσει για τον μήνα Μάρτιο μία σειρά από εκδηλώσεις, που περιλαμβάνουν ομιλίες, συνέδρια, παρουσιάσεις βιβλίων, σεμινάρια, διαγωνισμούς και πολλά άλλα:

laskaridi aikaterini idryma    idryma laskaridi aigaio    idryma laskaridi synedrio archetypa    idryma laskaridi diagonismoi
    περιηγήσεις   συνέδρια   διαγωνισμοί

11ος Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Πρωτόλειου Διηγήματος στη μνήμη Καίτης Λασκαρίδη, για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Προθεσμία υποβολής των συμμετοχών ορίζεται η 31η Μαΐου 2023.

Συνέδριο 17 & 18 Μαρτίου 2023 Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες

Διαδικτυακές Περιηγήσεις στο Αιγαίο - 8 Μαρτίου & 22 Μαρτίου

Βιβλιοπαρουσίαση: “Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών”, το Σάββατο 4 Μαρτίου

Bιβλιοθήκη «Καίτη Λασκαρίδη»

Εξερευνήστε το TravellersMap, έναν σύγχρονο περιηγητικό χάρτη, που στόχο έχει να αναδείξει τον ελληνικό κόσμο και να εξοικειώσει το κοινό με σπάνιο αρχειακό υλικό

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι τα δύο πρόσφατα έργα μας, ο διαδικτυακός χάρτης ξεναγήσεων TravellersMap, καθώς και η βάση δεδομένων περιηγητικής γραμματείας TravelTrails, έργο που εκπονείται σε συνεργασία με τη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, συμμετέχουν στα Διεθνή Βραβεία Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών (Digital Humanities Awards 2022). Φηφίστε εδώ...

Πασχάλης Μόσχος (40) (1922-1980)

mosxos paschalis alis lowΟ Πασχάλης (Άλης) Μόσχος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Στα μαθητολόγια εμφανίζεται στο Νηπιαγωγείο την χρονιά 1927-28 και αμέσως μετά, την χρονιά 1928029 στην Α' Δημοτικού και παραμένει έως την Γ' Δημοτικού την χρονιά 1930-31. Σπούδασε Νομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.
Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία και μετά με υποτροφία Fulbright σπούδασε νομικά στο πανεπιστήμιο YALE .

Μετά την αποφοίτησή του εργάστηκε σε ναυτιλιακή εταιρεία στην Νέα Υόρκη.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εργάστηκε ως συμβολαιογράφος σε δικό του γραφείο.

Ασχολήθηκε εκτενώς με την ζωγραφική φιλοτεχνώντας σημαντικό αριθμό έργων.
Απεβίωσε το 1980.

Άννα Μόσχου (42) (1924-2017)

mosxou anna lowΗ Άννα Μόσχου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Στα μαθητολόγια εμφανίζεται στην Α' Δημοτικού την χρονιά 1930-31. Άγνωστο πότε, πήγε στο  6ο Γυμνάσιο Θηλέων, από το οποίο και αποφοίτησε την χρονιά 1941-42. Μετά την αποφοίτησή της σπούδασε Γαλλικά στο Saint Joseph.

Υπηρέτησε ως εθελόντρια νοσηλεύτρια στον Ερυθρό Σταυρό καθώς και ως εθελόντρια κοινωνικής πρόνοιας από το 1991 έως το 2005.

Παντρεύτηκε τον Νικόλαο Βαράγκη και απέκτησαν 2 παιδιά.

Απεβίωσε το 2017.

Μαρία Ζενέτου (41) (1925-1995)

 

zenetou maria 0Η Μαρία Ζενέτου-Κομνηνού γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 18 Οκτωβρίου 1925. Πατέρας της ήταν ο Χαρίλαος Ζενέτος, γνωστός κοσμηματοπώλης των Αθηνών και αδελφός της ο γνωστός πολεοδόμος - αρχιτέκτων Τάκης Ζενέτος, μαθητής και αυτός της Σχολής.
Στα μαθητολόγια εμφανίζεται δύο φορές. Την χρονιά 1929-30 ατην Α'  Δημοτικού και την χρονιά 1935-36 στην Α'  Γυμνασίου και εικάζουμε ότι λόγω απώλειας των μαθητολογίων παρουσιάζεται το κενό αυτό.
Παρακολουθώντας τη Γερμανική Σχολή Αθηνών και την Αγγλική Σχολή Χιλλ, ολοκληρώνει τη βασική της εκπαίδευση στο Αρσάκειο Αθηνών. Με τη λήξη του πολέμου, μπαίνει στο Πανεπιστήμιο Σορβόννης στη Γαλλία και σπουδάζει Ψυχολογία του Παιδιού, κατά την προσχολική ηλικία, καθώς και Καλές τέχνες στην Ecole des Beaux Arts. Διακρίνεται από τη μεγάλη αγάπη της για τα παιδιά.
Από το γάμο της με τον Γιάννη Κομνηνό αποκτά 3 παιδιά, την Ιωάννα, τη Χάρις και τον Διομήδη. Ο τελευταίος, σε ηλικία 17 ετών, δολοφονείται εν ψυχρώ, κατά τη διάρκεια των γεγονότων του Πολυτεχνείου, στις 16 Νοεμβρίου 1973. Αστυφύλακας της φρουράς του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, τον πυροβόλησε με ευθεία βολή στην καρδιά, ενώ βοηθούσε τραυματισμένους πολίτες και την ανακοίνωση του θανάτου του γιού της έκανε ο Τάκης Ζενέτος. Η Χάρις μάλιστα απέκτησε μία κόρη, την Φλώρα, και έναν γιό, στον οποίο έδωσε το όνομα του Διομήδη. 
Καθώς τα χρόνια περνούν και τα δικά της παιδιά ενηλικιώνονται, η Μαρία, ελεύθερη πιά από τις μητρικές φροντίδες, ετοιμάζει και παρουσιάζει, για πρώτη φορά, τη δουλειά της, στο ευρύ κοινό, λαμβάνοντας μέρος στην έκθεση του Ζαππείου. Ακολουθεί μια αλυσίδα από ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο Ζάππειο, στο Θόλο, στην Αρχιτεκτονική, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στη δική της γκαλερί «Διομήδης».
Η συνεχής ενασχόλησή της με τα καλλιτεχνικά την βοήθησε να απαλύνει τον πόνο της από τον τραγικό θάνατο του γιού της.
Πέθανε το 1995. Τα έργα της μένουν στα χέρια των θυγατέρων της.

πηγή: Ιωάννα και Χάρις Κομνηνού

Περισσότερα...

Αναστασία Φαντάνα (79*)

fantana anastasia(*) αν δεν είχε φύγει απο την Σχολή το 1978, θα αποφοιτούσε το 1979.

Η Αναστασία Φαντάνα, γεννήθηκε το 1961 στη Λάρισα. Το 1969 οικογενειακώς μετοίκησε στην Αθήνα, και εισήχθη το 1973 στη ΓΣΑ. Μετά απο ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολύπλοκα οικογενειακά προβλήματα, εγκατέλειψε το όνειρό της να σπουδάσει Ιατρική στη Γερμανία. Απο το 1979 μέχρι και το 1992, δίδασκε Γερμανικά κυρίως, αλλά και Αγγλικά, σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Φοίτησε ενα χρόνο σε Σχολή Αεροπορικών Επαγγελμάτων (1979-1980) και προσλήφθηκε αμέσως, διαδοχικά στην Lufthansa και την KLM. Παράλληλα, είσήχθη το 1981 στην Γερμανική Φιλολογία Αθηνών, με βαθμό Γερμανικών 19,5 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1985 με βαθμό Διπλωματικής Εργασίας 10 sehr gut
.
Ξεκίνησε νέα επαγγελματική καριέρα το 1989, όταν προσλήφθηκε στο τμήμα Τηλεπικοινωνιών της Siemens, αρχικά ως διοικητική υπάλληλος, κατόπιν ως υπεύθυνη του τμήματος αναβαθίσεων ηλεκτρονικού υλικού επι μία 5 ετία, και μετέπειτα, ως υπεύθυνη προσωπικού του τμήματος. Παράλληλα υπήρξε επι 15 χρόνια, υπεύθυνη του τομέα οργάνωσης και διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδίων του τμήματος.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια οργάνωσης και διοίκησης HR, εργατικού Δικαίου, μισθοδοσίας, κ.ά., επιμόρφωσης στον Τουρισμό, και Οργάνωσης και Διοίκησης HR, του Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην διαχείριση κρίσεων, διαχείριση αλλαγών, συνενώσεις και διαχωρισμούς εταιρειών (merging and splitting) , κ.ά.
Αποχώρησε απο τον Όμιλο Siemens το 2009, μετά απο 20 ετή καρριέρα, και έκτοτε, έγινε αγρότισσα και ασχολείται με την οικογενειακή αγροτική επιχείρηση στη Λάρισα και την διαχείριση ακινήτων.

Wandertag #125: Χασιά/Φυλής - Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Πήγαμε στο Φίχθι, από ρέμα Θοδώρας στην Χασιά/Φυλή. Περπατήσαμε με αέρα, δροσιά, ήλιο και πολλά λουλούδια.
Ο Άλκης και ο Λευτέρης βρήκαν ένα εναλλακτικό μονοπάτι πολύ ωραίο.
Η μπέμπα, πάλι απόλαυσε την πεζοπορία και μάλιστα ξάπλωσε στο χόρτο με τις μαργαρίτες.
Σύντομα σε άλλη διαδρομή!
πεζοπορικά από τους απόφοιτους της DSA, Τάσος Καβαδέλλας

wtag125k

Περισσότερα...

Μέχρι 26 Μαρτίου το "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" με τους Ματίκα - Ιορδανίδη

matikaΣυνεχίζεται για 3 τελευταίες παραστάσεις (24, 25 και 26 Μαρτίου), με τη Θάλεια Ματίκα και τον Τάσο Ιορδανίδη, το έργο του Τάσου Ιορδανίδη Θέλω να σου κρατάω το χέρι (I want to hold your hand) που παρουσιάζεται από την αρχή της σεζόν για 2ο χρόνο, στο θέατρο Άλφα - Ληναίος-Φωτίου.

Η κούραση στον γάμο, η κρίση που βιώνουν οι άνθρωποι μετά από πολλά χρόνια συγκατοίκησης, η απιστία κι ένα ξενοδοχείο ημιδιαμονής γίνονται το σκηνικό για δύο «παράνομους» εραστές.
Είναι και οι δύο γονείς. Έχουν και οι δύο τα δίκια τους. Έχουν κάνει και οι δύο λάθη.

Η παγκόσμια δραματουργία έχει συχνά ασχοληθεί με το ζήτημα των ανθρώπινων σχέσεων, με τις ανάγκες των δύο φύλων, με τα θέλω τους και τα πρέπει τους, ίσως επειδή ο θεατής άμεσα ή έμμεσα μπορεί να ταυτιστεί πολύ εύκολα και να κινητοποιηθεί συναισθηματικά. Οι δύο ήρωες μάς «προσκαλούν» να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο γέλιο και το δάκρυ και να αντιληφθούμε, μέσα από τις συναντήσεις τους, ότι αυτό που ψάχνουμε όλοι μας στο τέλος της ημέρας είναι η ουσιαστική συντροφικότητα. Κάποιον να μας κρατάει το χέρι.

Περισσότερα...

Tribute Pink Floyd με τον Γιάννη Παπαδαντωνάκη

papadantonakis giannjsΟι Backtrackin' (Pink Floyd Tribute band - Athens), του Γιάννη Παπαδαντωνάκη ('82) παρουσιάζουν το επόμενο ζωντανό αφιέρωμά τους στους Pink Floyd το Σάββατο 25 Μαρτίου στην Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου (Ουλ. Πάλμε 23).

papadantonakis backtrackingΦέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την κυκλοφορία του ιστορικού album "Τhe Dark Side of the Moon", και με την ευκαιρία αυτή θα το παρoυσιάσουν ολόκληρο ζωντανά, μαζί με άλλα πολλά (γνωστά και άγνωστα) κομμάτια του βρετανικού supergroup.

Κυριακή Γονή: "Not Allowed for Algorithmic Audiences"

goni kyriaki the breederΗ Κυριακή Γονή εκθέτει από τις 23 Μαρτίου έως τις 29 Απριλίου στην γκαλερί "THE BREEDER", Ιάσονος 45, Μεταξουργείο, ΤΚ 10436 , τηλ 30 210 3317527

Not Allowed for Algorithmic Audiences

Internet users upload tons of content on a daily basis. Around 3.7m new videos are uploaded every day on YouTube only. In these videos sounds produced by the human body are collected, categorized and labelled to build extensive audio data sets used to train algorithms. Voice user interfacesemploy artificial intelligenceto interact with users and execute commands. Virtual assistants, such as Siri, Google Assistant, and Alexa, are examples of VUIs.

Περισσότερα...

Έφη Ρευματά: “Γράμμα στον Ορέστη“

Η ηθοποιός Έφη Ρευματά (’91) σκηνοθετεί το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη “Γράμμα στον Ορέστη“, που ξεκίνησε προσφάτως στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ.

Η Κλυταιμνήστρα παρουσιάζεται μέσα από τις αρχαίες τραγωδίες, ως μητέρα που της σκότωσαν το παιδί για να ξεκινήσει ένας παράλογος πόλεμος, ως προδομένη σύζυγος, ως μοιχαλίδα, ως ανήθικη, ως συζυγοκτόνος. Ο ανδρόγυνος χαρακτήρας της βασίλισσας προκαλεί τα πατριαρχικά πρότυπα της ελληνικής τραγωδίας. Ο Καμπανέλλης τη συμπαθεί ιδιαίτερα και την «χρίζει» ως τη μοναδική του πρωταγωνίστρια στο μονόπρακτο «Γράμμα στον Ορέστη». Η αγαπημένη του ηρωίδα ενώ γράφει ένα γράμμα στον αγαπημένο της γιο, προσπαθεί να δικαιολογήσει τις πράξεις της και ξεδιπλώνει τα συναισθήματα της.

Σκηνοθεσία: Έφη Ρευματά

Ερμηνεύουν: Στον ρόλο της Κλυταιμνήστρας η Μαρκέλλα Αργυροπούλου, στον ρόλο του Ορέστη ο Νείλος Καραγιάννης, ο οποίος ως Ορέστης ακούει και απαντάει παίζοντας τρομπέτα, κλαρίνο, πιάνο, γιουκαλίλι.

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ

Αλκμήνης 8-12, Αθήνα 118 54, τηλ. 2103428650 - info@theatro.gr - στάση μετρό Κεραμεικός

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 27 Ιανουαρίου έως 21 Απριλίου 2023
Κάθε Παρασκευή στις 21.15

Περισσότερα...

Wandertag #125 Χασιά την Κυριακή 19 Μαρτίου

Εύκολη, πολύ όμορφη διαδρομή, για όλους, Διάρκεια περίπου 3 ώρες
Καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπαστούνια προαιρετικά, νερό

Έρχεστε με δική σας ευθύνη, συμμετοχές στο tasoskavadellas@gmail.com, τουλάχιστον 10 συμμετοχές...

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Στον Λακωνικό Πάρνωνα, υπάρχουν ήπιες -αλλά και πιο απαιτητικές διαδρομές- μεγάλης ομορφιάς.
Μέρος της ομορφιάς είναι ο πολύ χαμηλός αριθμός κατοίκων στην περιοχή. Τοπία ανέγγιχτα. Καρυδιές, βελανιδιές μαυρόπευκα, έλατα ψηλότερα.
Η εκδρομή απαιτεί εκκίνηση Παρασκευή απόγευμα, περπάτημα το Σάββατο, χαλαρή επιστροφή την Κυριακή.
Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενώνες. Πρόσβαση από εθνικές οδούς έως την Τρίπολη, ακολουθεί μία ώρα σε μικρότερους επαρχιακούς δρόμους.
Παρακαλώ γράψτε μου αν σας ενδιαφέρει. Σκέφτομαι ημέρες του Πάσχα η μετά.
Με πεζοπορικούς χαιρετισμούς
Τάσος Καβαδέλλας

Έκθεση του Werner Hermann στο Μέγαρο

hermann werner 2Το Σάββατο, 18.3.23 παρουσιάσε ο Werner Hermann στο Μέγαρο Μουσικής, και συγκεκριμένα στο foyer της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» πρόσφατα έργα του ζωγραφικής με τίτλο:

«Πολύχρωμη γεωμετρική αποδόμηση του Κυβισμού»

Η έκθεση ήταν στο πλαίσιο της εκδήλωσης του Συλλόγου Λάνασσα υπέρ παιδιών με καρκίνο και η εταιρεία του Werner "Intercontor" ήταν μεγάς χορηγός.

Δείτε την πρόσκληση της εκδήλωσης:

 

Περισσότερα...

Alfred Lichtenstein: "Το λυκόφως"

lichtenstein alfred poiimataΟ Κώστας Μαντζάκος είναι απόφοιτος του 1985 και επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 30 χρόνια στο εξωτερικό.

Μέσα στον Μάϊο θα εκδοθούν τρεις δουλειές του: δύο μεταφράσεις ποίησης και μια ποιητική συλλογή.

Το πρώτο βιβλίο παρουσιάζει Γερμανούς εξπρεσιονιστές (που δεν είχαν μέχρι τώρα μεταφραστεί στα ελληνικά)., ενώ το ποίημα "Το λυκόφως" (Die Dämmerung) που έχει δώσει τον τίτλο στο βιβλίο γράφτηκε το 1911 και θεωρείται το σημαντικότερο έργο του.

Ο εβραϊκής καταγωγής Άλφρεντ Λίχτενστάϊν (1889-1914) ήταν από τους πρώτους εξπρεσιονιστές ποιητές που έπεσαν θύματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Πασιφιστής και πεσιμιστής, δεν καλωσόρισε την επιστράτευση από την αρχή, αντίθετα με πολλούς άλλους συγχρονους του. Το ποίημα Προσευχή πριν τη σφαγή δείχνει μιά χαρακτηριστικά κυνική αντιμετώπιση υλικού που συνήθως συνδέεται με υπέρμετρη συναισθηματικότητα και πατριωτισμό.

Περισσότερα...

 

KinderDocs για σχολεία στο Μουσείο Μπενάκη - Raise the Bar: Μεγαλώνουμε διαφορετικά τα κορίτσια από τα αγόρια;

kinderdocsΗ ομάδα Kinderdocs, μέλος της οποίας είναι και η Δήμητρα Κουζή ('89), μας παρουσιάζει το πρόγραμμα προβολών που απευθύνεται στα σχολεία, που οργανώνει η ομάδα στο Μουσείο Μπενάκη, με προβολές κινηματογραφικών ταινιών και παράλληλες εκδηλώσεις.

Όλες οι ταινίες του KinderDocs έχουν ελληνικούς υπότιτλους.
Η εμπειρία KinderDocs περιλαμβάνει την προβολή του ντοκιμαντέρ και δράση με τους εκπαιδευτές του KinderDocs στο αμφιθέατρο του μουσείου. Φεύγοντας θα λάβετε και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό ειδικά σχεδιασμένο για την ταινία, με φύλλα εργασίας για επεξεργασία σε ομάδες στην τάξη.

Δείτε το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα...

Δημόσια και Ιδιωτικά: Μάιρα Παπαθανασοπούλου - Κώστας Καλφόπουλος

athina984 dimosia idiotika papatha kalfoΗ συγγραφέας Μάιρα Παπαθανασοπούλου (’84) και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Καλφόπουλος (’74) συνομιλούν στην εκπομπή του Αθήνα 9.84, «Δημόσια και Ιδιωτικά», που επιμελείται η ‘Ελενα Χατζηιωάννου (’82), την Κυριακή, 12 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Αφορμή για τη συνάντησή τους το τελευταίο βιβλίο της Παπαθανασοπούλου «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής», που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από τις εκδόσεις «Πατάκη».

Μία ιστορία για τα παιδιά που βρέθηκαν-ερήμην τους- στην «άλλη πλευρά», ένα μυθιστόρημα για τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων, για την ταυτότητα των ξεριζωμένων, για τα τραύματα του Ψυχρού Πολέμου

Τελετή μνήμης για τον Απόστολο Πίτσο

pitsos mnimosyno 0Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 έγινε στο Α' Νεκροταφείο τελετή μνήμης για τον Απόστολο Πίτσο, που απεβίωσε στις 31 Δεκεμβρίου, την τελευταία ημέρα του 2022 σε ηλικία 104 ετών και 5 μηνών.

Πολύς κόσμος παρευρέθηκε και τίμησε τον εκλιπόντα, άτομα που τον γνώρισαν, αλλά και άτομα που ήρθαν στην ΠΙΤΣΟΣ μετά την αποχώρησή και δεν τον είχαν συναντήσει ποτέ.

Η οικογένειά του τύπωσε ένα τρίπτυχο αφιέρωμα που επιμελήθηκε η Κατερίνα με φωτογραφίες με όλη την οικογένεια, αλλά και με την σύζυγό του Ένη.

Η κηδεία του είχε γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Παρόντες εκτός της οικογένειας, ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, με τον οποίο είχε αναπτύξει στενή φιλία μετά την εκδήλωση προς τιμήν των Αποφοίτων του Πολέμου το 2013 στην Aula.

Περισσότερα...

AHK - Εκδήλωση με Θέμα "Μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία" στις 17.3

ahkΤο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και επίσημη ομιλήτρια την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.
Η Υπουργός θα απευθύνει σύντομη ομιλία και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Ξενοδοχείο Στράτος Βασιλικός, Μιχαλακοπούλου 114, 11527 Αθήνα

Περισσότερα...

Μαρία Ευστρατιάδη: Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μουσικής

efstratiadi maria 1Η πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη (’82) έχει τον σχεδιασμό και την επιμέλεια για το “Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της μουσικής” (συναυλίες για παιδιά και όχι μόνο – μια σειρά διαδραστικών συναυλιών που σκοπό έχουν να μυήσουν το κοινό στον υπέροχο κόσμο της μουσικής).

Η Μαρία Ευστρατιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, αποφοίτησε από την Σχολή το 1982 και σπούδασε στο Ωδείο Αθηνών από όπου πήρε το δίπλωμά της με το πρώτο βραβείο και ειδική διάκριση. Συνέχισε τις σπουδές της στην «Hochschule für Musik, Theater und Medien» στο Ανόβερο της Γερμανίας, από όπου αποφοίτησε με άριστα και διάκριση επίσης. Έχει πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.

Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 13.30, Αίθουσα Διδασκαλίας – Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής – Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Γνωριμία με τα μουσικά όργανα βιολί – βιολοντσέλο – πιάνο.

Περισσότερα...

Ο Νίκος Παπαντώνης στο Γυάλινο UpStage

papantonis nikos 1Ο τραγουδοποιός Νίκος Παπαντώνης (’82) επανέρχεται το Σάββατο 1 Απριλίου στις 21:00 στη σκηνή του Γυάλινου Upstage, μαζί με το εξαιρετικό μουσικό κουαρτέτο του που αποτελείται από δύο κιθάρες, πιάνο και τσέλο, σε ένα μυσταγωγικό ακουστικό live!

Θα προσθέσουμε ότι ο Νίκος Παπαντώνης είναι ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής απόφοιτος του Cardiff Metropolitan University με μεταπτυχιακό σε Κλινική & Συμβουλευτική Ψυχολογία από το La Salle University, ΗΠΑ. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τη μουσική και τη σύνθεση από τα εφηβικά του χρόνια. Σπούδασε κλασική κιθάρα και παρουσίασε την πρώτη δισκογραφική του δουλειά ως συνθέτης και τραγουδοποιός το 2019.

Τον συνοδεύουν ο κιθαρίστας και ερμηνευτής Γιάννης Μπούρας που θα μας παρουσιάσει ιδιαίτερες και ευφάνταστες διασκευές αγαπημένων τραγουδιών, η ερμηνεύτρια Τζο Αντωνακάκη και οι μουσικοί Ηλιάνα Κορέτση στο τσέλο και Βασίλης Πανταζόπουλος στα πλήκτρα.

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Σκηνή UpStage
Λεωφ. Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη, Τηλέφωνο 210 9315600

Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη: “Μαρία Κάλλας - Μέσα από τα μάτια της αδελφής της”

giakas dimitris 1Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας συνοδεύει στο μουσικοθεατρικό αναλόγιο, βασισμένο στη σχέση και τη ζωή των δύο αδελφών, Μαρίας και Τζάκυ Καλογεροπούλου, και στη δύσκολη σχέση που είχαν μεταξύ τους.
Η Μάγδα Μαυρογιάννη διηγείται την ιστορία για την ιδιαίτερη αυτή σχέση.
Το λυρικό τραγούδι ενισχύει τη ροή της ιστορίας, με γνωστές άριες που τραγούδησε στη καριέρα της η Ντίβα Μαρία Κάλλας.
Ιδέα, συγγραφή κειμένου, αφήγηση: Μάγδα Μαυρογιάννη
Σοπράνο: Βασιλική Καραγιάννη
Βαρύτονος: Χάρης Ανδριανός
Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας
Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, Ώρα: 20:30
Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, τηλέφωνο 210 3611206

Περισσότερα...

"Positive Space" - Νέος κύκλος μαθημάτων Φωτογραφίας

positive space neos kyklos fotografiasΞεκινάει ένας νέος κύκλος μαθημάτων Φωτογραφίας 1 Απριλίου

Ένας νέος κύκλος μαθημάτων φωτογραφίας για παιδιά & εφήβους 8-12 & 13-17 ετών ξεκινά το πρώτο Σάββατο του Απριλίου.
Με φωτογραφική ή κινητό και μέσα από παιχνίδι, θεωρία και πρακτική ανακαλύπτουμε τη φωτογραφική διαδικασία, ξεκλειδώνουμε βασικές δεξιότητες, οξύνουμε την οπτική μας αντίληψη και την κριτική μας ματιά, ανακαλύπτοντας τη δύναμη της εικόνας.
Επικοινώνησε μαζί μας για πληροφορίες!

www.positivespace.gr
info@positivespace.gr
697 749 3374

Η Αμαλία Γιαννοπούλου σε συναυλία στις 18 Μαρτίου

 

giannopoulou amalia synavlia 18032023 giannopoulou amalia   

Η Αμαλία Γιαννοπούλου γεννήθηκε το 1969 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987. Άρχισε τις σπουδές της στο Ωδείο Αθηνών με τον Ελευθέριο Παπασταύρου και συνέχισε στο Ωδείο Φ. Νάκας με τον Δημήτρη Μαγκριώτη, απ' όπου και πήρε το δίπλωμά της το 1995 με «άριστα παμψηφεί».

Στις 18 Μαρτίου στις 20.30 συμμετέχει σε μία συναυλία στον
Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο, Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (κοντά στον ΗΣΑΠ) με τίτλο"Διαδρομές"  ερμηνεύοντας συνθέσεις της εποχής του μπαρόκ (A. Vivaldi, J. B. deBoismortier κ.α.) καθώς και έργα τριών σύγχρονων ελλήνων συνθετών (Φ.Τσαλαχούρη, Μ. Ανδρονίκου, Σ. Σύρμου).

Είσοδος: 12 ευρώ - φοιτητικό 5 ευρώ - κρατήσεις: 210 6817042

Περισσότερες πληροφορίες...

 

Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας «Κινώντας την ξαφνική ακινησία» στις 19.3

schubert maria 19032023Ο Max Luethi (1975) στο βιβλίο του «Το λαϊκό παραμύθι ως ποίησης, αισθητική και ανθρωπολογία» (Εκδόσεις Πατάκη) περιγράφει το κύριο μέρος της δομής του παραμυθιού ως μια διατάραξη στην ρουτίνα του ήρωα και της ηρωίδας -μια ζωή που, είτε καλή είτε κακή, είναι κάτι οικεία, τον/την κάνει να αισθάνεται ασφαλής και να έχει τον έλεγχο των όσων συμβαίνουν. Αυτή η απότομη αλλαγή όμως, θα δημιουργήσει την ανάγκη για περαιτέρω βήματα: ο ήρωας/ η ηρωίδα θα βρεθεί να παλεύει να δημιουργήσει μια νέα ισορροπία ή τουλάχιστον να επιστρέψει στο οικείο παρελθόν.

Αυτή η δομή φαίνεται να έχει πολύ ενδιαφέροντα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται στη δραματοθεραπεία, καθώς δεν ξεκινάει με τη σκέψη (τη δημιουργία εικόνων ή την επιλογή προβολικών αντικειμένων) αλλά με την κίνηση, επιτρέποντας στο ασυνείδητο να εκφραστεί πιο ελεύθερα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ατομικές όσο και σε ομαδικές συνεδρίες. Στόχος του εργαστηρίου είναι να διερευνήσουμε τον τρόπο με τον οποίο το σώμα μας ξαναμπαίνει σε κίνηση, μετά από μια απότομη ακινησία, αλλά και τον τρόπο που προσαρμοζόμαστε και αντιδρούμε στις αλλαγές. Θα διερευνήσουμε τις ιστορίες που θα ξεπηδήσουν από την κίνηση αυτή, τους ρόλους, αλλά και τα συναισθήματα και τις εμπειρίες που είναι εμποτισμένη η έννοια της αλλαγής.

Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στη Δραματοθεραπεία.

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προσέλθουν με άνετα ρούχα και καλτσάκια ή παντοφλάκια καθώς δεν θα φοράμε παπούτσια την ώρα του εργαστηρίου.

(Ο πίνακας είναι του Henri Matisse)

Περισσότερα...

Philadelphia-Stammtisch am 16. März 2023

philadelphia stammtisch 16032023Philadelphia bekommt Besuch von seinem deutschen Schwesterverein aus Köln, dem Verein zur Förderung der deutsch-griechischen Beziehungen Terpsichore, der sich der Pflege griechischer Musik und Tänze widmet. Neben den zehn Teilnehmern der deutsch-griechischen Gruppe kommen auch acht Personen der türkisch-deutschen Gruppe barrierefrei aus Aachen zu uns nach Maroussi. Den musikalischen Teil des Abends moderiert der Musikpädagoge und Pianist Giorgios Chatziantonis. Unsere Gäste spielen (Bouzouki, Gitarren, Akkordeon, Geige und Klavier) und singen Lieder, die auf beiden Seiten der Ägäisin Griechenland und in der Türkei bis heute gesungen werden.

Terpsichore ist ein Verein zur Förderung der deutsch-griechischen Beziehungen, der 1995 im Bürger- zentrum Alte Feuerwache in Köln gegründet wurde. Den Gründungsmitgliedern ging es zunächst darum, griechische Tänze zu erlernen. Über die Tänze kam man auf die Lieder. Es fanden regelmäßige Treffen undSeminare mit griechischen Musikern statt, die seit 2012 von Giorgios Chatziantonis geleitet werden. Diediesjährige zweiwöchige Musikreise von Terpsichore nach Athen findet vom 12.3. bis 26.3.2023 statt.

Περισσότερα...

Η Εθνική Ομάδα Beach Volley αναζητά χορηγούς

dallas stavros beach volleyΟ Σταύρος Ντάλλας, ο οποίος είναι απόφοιτος του 2015, μαζί με τον συμπαίκτη του Δημήτρη Χαντζηνικολάου, αναζητούν χορηγούς για την ομάδα τους,την Εθνική Ομάδα στο μπιτς βόλεϊ.

Ονομαζόμαστε Δημήτρης Χατζηνικολάου και Σταύρος Ντάλλας και αποτελούμε ομάδα του εθνικού σχεδιασμού beach volley της Ελλάδας. Για τη σεζόν αυτή θα αγωνιστούμε μαζί στο CEV Nations Cup, που αποτελεί την πρώτη φάση της Ολυμπιακής πρόκρισης για το ΠΑΡΙΣΙ 2024, στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα - Greek Beach Volley Tour με διοργανώσεις σε κεντρικά σημεία της χώρας (όπως είναι η Πλατεία Αριστοτέλους και η Πλατεία Συντάγματος) με τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ, καθώς και σε παγκόσμια πρωταθλήματα της διεθνούς ομοσπονδίας πετοσφαίρισης - FIVB World Tour.

Περισσότερα...

Ο Δημήτρης Γιάκας στη βραδιά “ΜΟΥΣΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ | Παραλλαγές της γυναικείας μοναξιάς”

Ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας (’75) συμμετέχει στη μουσική βραδιά – κύκλο τραγουδιών του Γιώργου Κουρουπού με τίτλο “ΜΟΥΣΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ | Παραλλαγές της γυναικείας μοναξιάς”, την Πέμπτη 9/3/2023, στις 20.30, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, Βας. Σοφίας και Μέρλιν 1, τηλ. 2103611206.

Τραγούδι: Άρτεμις Μπόγρη

Πιάνο: Δημήτρης Γιάκας

Απαγγελία: Ιουλίτα Ηλιοπούλου

Περισσότερα...

Χρήστος Μπαλόγλου: "27η Φεβρουαρίου 1943 - η μνήμη είναι πάντα χρέος"

baloglou christos 3Πρίν από 80 έτη, την 27ην Φεβρουαρίου 1943, εσίγησε η φωνή του μεγάλου μας εθνικού ποιητού, του Κωστή Παλαμά (γενν. Πάτραι 1859). Την 28ην Φεβρουαρίου 1943 εκτυλίχθηκε η μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη στην Αθήνα, κατά την εξόδιο ακολουθία και την κηδείαν του. Οι ιταλικές και γερμανικές αρχές Κατοχής δεν επίστευαν στο παλλαϊκό αυτό αντιστασιακό προσκλητήριο. Ήταν ο σκληρός χρόνος της μαρτυρικής Κατοχής το έτος 1943.

Ο Άγγελος Σικελιανός είχε συνθέσει την προηγουμένη βραδυά το εμπνευσμένο ποίημά του, το οποίο απήγγειλε μπροστά στο φέρετρο του ποιητού:

Ηχήστε, οι σάλπιγγες... Καμπάνες βροντερές,
δονήστε σύγκορμη τη χώρα πέρα ώς πέρα...
Βογκήστε, τύμπανα πολέμου...Οι φοβερές
σημαίες , ξεδιπλωθήτε στον αέρα!
Σ΄αυτό το φέρετρο ακουμπά η Ελλάδα!...

Ο τελευταίος στίχος απηχεί με τον καλύτερο τρόπο τον βαθύτατο δεσμό, την στενώτατη σχέση του Παλαμά με το ελληνικό έθνος, την ελληνική πατρίδα, την ελληνική συνείδηση.

Περισσότερα...

Θανάσης Γεράνιος: Ο εφιάλτης έχει όνομα …

geranios thanasis 3Ο Καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Θανάσης Γεράνιος (αποφ. ’62) παρουσιάζει τις απόψεις του για την επάνοδο του εφιάλτη της πυρηνικής ενέργειας, σε συνέντευξη που έδωσε στον δημοσιογράφο Π. Γιόγιακα στον Οικονομικό Ταχυρόμο (8.2.2023).

Ο Καθηγητής προβάλλει πλήθος επιχειρημάτων για να τονίσει ότι η επαναφορά της συζήτησης για την πυρηνική ενέργεια δείχνει πως μοιάζουμε να ξεχνάμε τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος. Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι με την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία με τους 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες, επανέρχεται το άγχος και ο φόβος της επανάληψης του πυρηνικού ατυχήματος του Τσερνομπίλ.

Διαβάστε τις απόψεις του Θανάση Γεράνιου...

 

Η Vicky Pryce στην εκδήλωση της Women On Top

pryce courmouzis vΤην Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου η Πρεσβεία της Βρεταννίας διοργάνωσε από κοινού με το δίκτυο Women On Top μία συζήτηση με τίτλο:

The Financing Gap in female entrepreneurship: Insights from Greece and the UK

Στην εκδήλωση ήταν προσκεκλημένη σαν ομιλήτρια και η Vicky Pryce (απόφοιτος του '69), η οποία είναι Chief Economic Adviser του CEBR (Centre for Economics and Business Research).

Στην εκδήλωση παρόντες ήταν ο Πρέσβης κ. Μάθιου Λοτζ (Matthew Lodge), η Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα και η συνιδρύτρια του δικτύου Women On Top κ. Στέλλα Κάσδαγλη.

Η "δική μας" Μαρία Μπάρλου, η οποία έχει αναλάβει ως υπεύθυνη ανάπτυξης πολιτικών και διαχείρισης προγραμμάτων της Πρεσβείας, είχε είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης της εκδήλωσης.

Περισσότερα...

 1. Χρήστος Μπαλόγλου: "Κυριακή της Τυρινής"
 2. Δράση της DSA για τους σεισμόπληκτους
 3. Τα θέατρα τον Φεβρουάριο
 4. Δέσπω Διαμαντίδου: Όταν συνεργάστηκε με τον Γούντι Άλεν στον «Ειρηνοποιό»
 5. Ο Γιάννης Μυλωνάς ευχαριστεί
 6. Μάιρα Παπαθανασοπούλου: “Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής”
 7. Ausschreibung des Preises des Johann-Heinrich-Voß-Literaturhauses der Stadt Penzlin für griechisch-deutsche Übersetzungen
 8. Alumnitheater - Και εγένετο η πρώτη συνάντηση!
 9. Philadelphia: Naturkatastrophen - Literarisches Quartett
 10. Απεβίωσε η Gerlinde Tsatsaroni
 11. Αρχέτυπα στις ελληνικές βιβλιοθήκες: Καταγραφή, τεκμηρίωση, ιστορική πλαισίωση
 12. Philadelphia: 16.2.2023 Buchvorstellung
 13. Ο Σωτήρης Τσόγκας στο Θέατρο Πρόβα: “Η κυρία δεν πενθεί”
 14. “Με σιχάθηκα αλλά και πάλι όχι εντελώς!” σε κείμενα της Λένας Κιτσοπούλου
 15. Ο Τάσος Γιαννίτσης Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
 16. Απεβίωσε η Gisela Pantelouris
 17. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει θέατρο του Rainer Werner Fassbinder
 18. Deutsches Archäologisches Institut Athen: Veranstaltungen im ersten Halbjahr 2023
 19. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2023
 20. ΙΑΛ: Η μελέτη “La pêche en Grèce” του 1883: ο Νικόλαος Αποστολίδης και το διεθνές περιβάλλον
 21. AHK - Neujahrsdinner / Πρωτοχρονιάτικο δείπνο
 22. Τάσος Γιαννίτσης: "Προβληματισμοί για το αύριο της χώρας"
 23. Τόνια Τζαννετάκη: "The Art of Crime" - Τεύχος 12
 24. Μανταλίνα Ψωμά: Νέα ατομική έκθεση “Μετάβαση”
 25. NOTOS PLUS - Sonderangebote - Προσφορές
 26. Εργαστήριο από την Λουκία Γονή: "Φωτογραφία για παιδιά & εφήβους"
 27. Πάνος Τσαλιγόπουλος: “Γιατί ο Φαίδων δεν μπορεί να αυτοκτονήσει“ στο θέατρο Λύχνος
 28. Κίτσος Λούης: "Γεροντικές αμαρτίες... στις επιστήμες της ζωής"
 29. Μελίτα Εμμανουήλ: "ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ – Μία διαφορετική οπτική"
 30. Philadelphia - Auf den Spuren von Ernst Ziller
 31. Νίκος Δήμου: "Ο τελευταίος της πρώτης γενιάς"
 32. Απόστολος Πίτσος, ο επιχειρηματίας που συνέδεσε το όνομά του με κάθε ελληνικό σπίτι
 33. Κυριακή Γονή: solo exhibition in UK
 34. Η Ένωση Φίλων Ακροπόλεως τιμά την Έβη Τουλούπα
 35. Τα θέατρα τον Ιανουάριο
 36. Η Δανάη Παπαματθαίου – Matschke στο Μέγαρο
 37. Wandertag στην Θεσσαλία
 38. Τραυλίζοντας το Έθνος. Διεθνικός Πατριωτισμός στη Μεσόγειο, 1800-1850
 39. Philadelphia: Philhellenismus-Museums
 40. Από την Πανδούρα στο Πειραιώτικο ρεμπέτικο
 41. Wandertag#124 Πεντέλη Κυριακή 15 ΙΑΝ 2023
 42. "Έφυγε" ο Απόστολος Πίτσος
 43. Ο Απόστολος Πίτσος έφυγε από τη ζωή
 44. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2023
 45. Απόστολος Πίτσος: Πέθανε σε ηλικία 104 ετών
 46. “ΜΟΥΣΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ“ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με τον Δημήτρη Γιάκα στο πιάνο
 47. Ιανουάριος & Φεβρουάριος στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
 48. Philadelphia: Tanzkurs für griechische Tänze
 49. Βίκυ Βολιώτη: "Ιζαμπέλ Ρεμπώ,ο δικός μου Αρθούρος"
 50. Katerina Vatsella: 13. Newsletter der Open Space Edition
 51. Ευχές από την Μαργαρίτα και τον Κώστα Παπαηλιού
 52. Ευχές απο τήν Αννούλα και τον Κίτσο Λούη
 53. Αφιέρωμα στο έργο του Τάκη Ζενέτου
 54. Η Κυριακή Γονή στο μουσείο σύγχρονης τέχνης (ΕΜΣΤ) στην Αθήνα
 55. Φοίβος Πιομπίνος: "Περί των μορφών τινά"
 56. Η παρουσίαση "Γούρι 2023" στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
 57. Παρουσίαση βιβλίου: «Πολεμικό Ναυτικό: Ιστορία & Τέχνη»
 58. “Η Κοριτσιέρα των Βούρλων” από την Έφη Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 59. Έφη Ρευματά - Πρόταση για ομαδική παρακολούθηση της παράστασης
 60. Ο Πέτρος Πίτσίνης γράφει στο Lifo
 61. Philadelphia-Haus: "Weihnachtsfeier"
 62. Βίκυ Βολιώτη: "Επικίνδυνες σχέσεις"
 63. Δύο απόφοιτοί μας στον “Βαπτιστικό“ στο Θέατρο “Ολύμπια“
 64. NOTOS PLUS: Ich lese, du liest, wir… WAFFELN
 65. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Χριστουγεννιάτικη γιορτή"
 66. Hanns Seidel Foudation: "Ευρώπη και Ελλάδα..."
 67. Βιωματικό εργαστήριο Δραματοθεραπείας: Το καλυμμένο σώμα
 68. Μάριος Ιορδάνου: "Το στρίψιμο της βίδας Reloaded"
 69. Πώς κυλάει και δεν χορταριάζει η ζωή σε ένα ανεξάρτητο δισκάδικο στο κέντρο της Αθήνας
 70. Ο Δήμος Πασσάς με τον Νίκο Πετρουλάκη στο "Κόκκινο"
 71. Ηχηρό μήνυμα από το Ευρωκοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης
 72. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2022
 73. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Ιστορία της ελληνικής αλιείας"
 74. "Ηµυθεολογία" στο Goethe - Δευτέρα 28.11.2022
 75. Tο Ινστιτούτο Julius Stern συναντά την Underground Youth Orchestra
 76. Παράταση της έκθεσης της Άννας Φιλίνη
 77. Paula Lakah εγκαινιάζει τον χώρο της
 78. Εύα Σταματοπούλου: "A! Είπα και άνοιξε ο κόσμος μου ολάκερος!"
 79. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει θέατρο του Rainer Werner Fassbinder
 80. Werner Hermann: "Ο τρίτος που άργησε..."
 81. Αναστασία Καλαντζή – Αζίζι: εγχειρίδιο πρακτικών εφαρμογών (Gebrauchsanweisungen) για το βιβλίο DAS KLEINE ICH BIN ICH
 82. NOTOS PLUS: Weihnachten 2022 - Γιορτινή ΚΛΗΡΩΣΗ στις 20 Δεκεμβρίου
 83. Wandertag #123 Υμηττός - Καισαριανή. Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022
 84. Γιάννης Θεολογίτης: "East versus West - Alliances..."
 85. Preisverleihung des Schülerwettbewerbs "Challenge History - Remember Hellas"
 86. Η Κατερίνα Μαούτσου στην παράσταση του Εθνικού Θεάτρου ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ του Χένρικ Ίψεν
 87. 3ο Φόρουμ Καινοτομίας «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας
 88. Παιδική Κακοποίηση: Πρόληψη - Ασφάλεια - Δικαιώματα
 89. Η Φάννυ Γεωμπρέ εκθέτει την Τετάρτη 2.11.2022
 90. Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2022
 91. NOTOS PLUS: November also? Καλό μήνα!
 92. Γητειές και ξόρκια από τα «Μικρασιατικά Χρονικά»
 93. Jolanda Terenzio: "413 Tage"
 94. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Νέα έκδοση & παραμύθια της Μ. Ασίας"
 95. Αθηνόραμα: "Τα νέα της Λένας Κιτσοπούλου είναι σαρωτικά"
 96. Zu verkaufen erstklassiger Familienwagen in hervorragendem Zustand
 97. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2022
 98. Άνθή Φουντά: "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ" του Αργύρη Χιόνη
 99. Philadelphia - Ausflug nach Mesolongi
 100. Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την Πρόληψη της Παιδικής Κακοποίησης
 101. Ο Γιώργος Δεπάστας μεταφράζει Joseph Roth
 102. Η Λένα Κιτσοπούλου στο Θέατρο Σφενδόνη
 103. Άννα Φιλίνη: Έκθεση "Πορεία Ελευθερίας"
 104. Δανάη Παπαματθαίου-Μάτσκε: 19 Οκτωβρίου - Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 105. Έφη Ρευματά: "Ο καθένας πεθαίνει μόνος του" του Hans Fallada
 106. "Ο Θησαυρός της Βαγίας" στο θέατρο Αλάμπρα
 107. DAAD: "Stammtisch, το γερμανόφωνο στέκι"
 108. Ο Βασίλης Κουκαλάνι και η Συντεχνία του Γέλιου στο Σύγχρονο Θέατρο
 109. ΚΕΤ: "Χριστοδούλου | Θεοδωρίδης | Χυτήρης"
 110. Μαρία Σούμπερτ: "Το μυστικό του δέντρου"
 111. Το κάλεσμα των παιδιών για ειρήνη εισακούστηκε
 112. Η Κατερίνα Μαούτσου στο "Μαύρο Ρόδο"
 113. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2022
 114. Science Moments: «Επισιτιστική κρίση: Το πρόβλημα των επόμενων δεκαετιών. Μπορούν η επιστήμη και η τεχνολογία να βοηθήσουν;»
 115. Γεράσιμος Γασπαρινάτος: "Ο Σπερχειός φλέγεται!"
 116. Ο Γεράσιμος Γασπαρινάτος και το Μουσείο της ΑΕΚ
 117. Θάλεια Ματίκα & Τάσος Ιορδανίδης στο «Θέλω να σου κρατάω το χέρι»
 118. Νάνα Παπαδάκη: “Νίκη, απόψε στο πάρτι“ για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος
 119. «Επισιτιστική κρίση: Μπορούν η επιστήμη και η τεχνολογία να βοηθήσουν;»
 120. Buchvorstellung am 18.10.22 im Philadelphia-Haus
 121. Philadelphia: Gemäldeausstellung Sabine Angelidis und Stammtisch am 13.10.2022
 122. Το video της εκδήλωσης απολογισμού επετειακών δράσεων Πρωτοβουλίας 21
 123. Εκδήλωση προς τιμήν Δρα Παναγιώτη Λασκαρίδη
 124. Ντόρα Μπακογιάννη: "Θα είμαι υποψήφια με σταυρό, ζητώ απ’ τους Χανιώτες να με προτιμήσουν"
 125. Εκδήλωση Απολογισμού Επετειακών Δράσεων Πρωτοβουλίας 21
 126. Συναυλία της Αλεξάνδρας Νομίδου στο Μέγαρο 13/10/202
 127. Philadelphia: "Iphigenie im Tauerland" am 08. Oktober 2022
 128. Χριστίνα Ρούτνερ: «Η προώθηση της διαπολιτισμικότητας είναι υψίστης σημασίας για την κατάρριψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων»
 129. Wandertag #122: Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022, Αμπολή Γιαννούλας
 130. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Ξεναγήσεις στην έκθεση "Η ελληνική γραμματεία στην πρώιμη τυπογραφία"
 131. 3x3 Basketball Tournament ΣΑΕΚ - Humanity Greece
 132. Ανακοίνωση έναρξης 29ου economia Φοιτητικού Διαγωνισμού
 133. Ομιλία του Θανάση Απέργη στην Τήνο
 134. Εκδόθηκε νόμισμα με ανάγλυφη έγχρωμη τουλίπα σε σχέδιο της Νίκης Γουλανδρή
 135. Φαλή Βογιατζάκη: Η Νίκη Γουλανδρή επέλεξε ν’ αφιερώσει τη ζωή της στην φύση και το περιβάλλον
 136. online career day alert: language jobs in greece!
 137. MOG: Στον απόηχο της διαδικτυακής Ημερίδας της 28.05.2022
 138. Αυθεντικός Μαραθώνιος 12-13 Νοεμβρίου 2022
 139. Νίκος Αθηναίος: Επόμενη παραγωγή της Academica με 4 συναυλίες
 140. Σπέτσες: "Το επιβλητικό Αρχοντικό του Ανάργυρου θα μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού"
 141. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο Φεστιβάλ Baroque Όπερας του Bayreuth
 142. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2022
 143. Ελίζα Παναγιωτάτου: Χρυσός Οδηγός
 144. Άγγελος Συρίγος: "Μικρασιατική Καταστροφή"
 145. Γιώργος Πουλημένος: "ΣΜΥΡΝΗ. Η Νύμφη της Ιωνίας"
 146. Κ. Αραβώσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Πρωτόγνωρη ταχύτητα για το μεγαλύτερο πρόγραμμα αποκατάστασης πυρόπληκτων περιοχών
 147. Η Μαρία Ευστρατιάδη στο Φεστιβάλ Κύθνου
 148. Αγγελική Παπανδρέου: μουσική στην παραλία του Αιγίου στις 26/8
 149. "Έφυγε" ο Γεώργιος Γαλίτης, καθηγητής των Θρησκευτικών
 150. Δημήτρης Ηλιόπουλος: "Σημειώσεις στο μάθημα του Παναγιώτη Γκιόλμα"
 151. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: "Σύνορα, Κυριαρχία, Γραμματόσημα"
 152. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2022
 153. Reunion αποφοίτων ΓΣΑ τάξη '72. Πάρτυ 2 Σεπτεμβρίου 2022
 154. Οι Locomondo συνεχίζουν και τον Αύγουστο
 155. 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων (6-13.8.2022)
 156. Επίσκεψη Μπέρμποκ: Τα μηνύματα της Γερμανίδας ΥΠΕΞ προς Αθήνα και Άγκυρα
 157. Η Marita Schwarz συνταξιοδοτείται και μας αποχαιρετά
 158. Comedy Night στη Θεσσαλονίκη με τον Δημήτρη Δημόπουλο
 159. Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου: “Αμφιβολίες και Όνειρα“
 160. Astrophysicists & Delos Concert at Megaron Athens Concert Hall 22/7/2022
 161. Ο Νίκος Χατζηαργυρίου προφητεύει
 162. Χρίστος Τζιφάκις / Από την Κρήτη ως την Κόρδοβα
 163. Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 164. Ronald Meinardus: "Die Karten werden neu gemischt"
 165. Locomondo: καλοκαιρινή περιοδεία
 166. Philadelphia Stammitisch στον κήπο του Βυζαντινού Μουσείου
 167. Δύο απόφοιτοί μας στην όπερα ΜΕΣΑ ΧΩΡΑ στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
 168. Δημόσια και Ιδιωτικά - Αλεξάνδρα Μητσοτάκη
 169. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2022
 170. Philadelphia - Παρουσίαση του βιβλίου "Wirbel"
 171. ΕΛΙΑΜΕΠ - Veranstaltung zu der Rolle Deutschlands in den griechisch-türkischen Beziehungen
 172. BFFEAE // εικαστική έκθεση // 5-10 Ιουλίου 2022
 173. Γιάννης Θεολογίτης: "East versus West - The first act …"
 174. “Τηλεαγάπη“ σε μετάφραση της Έμης Βαϊκούση
 175. Δημόσια και Ιδιωτικά: εκπομπή με Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και Χρήστο Μποκόρο
 176. «Η Κική και ο Κοκός» Μια αθηναϊκή μουσική παράσταση με τη συμμετοχή τριών αποφοίτων μας
 177. Reunion της τάξης του 1972 στις 2 Σεπτεμβρίου 2022
 178. H συζήτηση με την Maja Göpel στο Goethe
 179. Ο Θανάσης Γεράνιος για την ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
 180. Η Μανταλίνα Ψωμά στην ΕΡΤ2: Μια εικόνα, χίλιες σκέψεις
 181. Δημήτρης Δημόπουλος: τελευταίες παραστάσεις της "Καφρόκρεμας" στην Κρήτη
 182. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Το δικό μου βασίλειο»
 183. Σωτήρης Τσόγκας: συνεχίζονται 28 Ιουν - 1 Σεπ 2022 “ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ”
 184. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: Ομιλία για τον Σπυρίδωνα Τρικούπη
 185. "Η Θεολογία του Πλήθωνος" - Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022
 186. Alpha mission Δelos - Η συναυλία της 30ης Μαΐου 2022
 187. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "Πρόλογος στο βιβλίο της Maja Göpel"
 188. Maja Göpel: "Ας δούμε τον κόσμο μας αλλιώς"
 189. Παιδικός Σταθμός: "ο Μικρός Αντώνης"
 190. 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους
 191. Reunion της τάξης 2002 - Είκοσι χρόνια μετά
 192. Ή Μανταλίνα Ψωμά στη Σχολή Καλών Τεχνών - και σε εκπομπή στην ΕΡΤ2
 193. Πάτρικ Ακρίβος: Ο Hilbrecht στους Ολυμπιακούς του 1936
 194. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: Live from Delos - 30, May
 195. Γιάννης Παπαδημητρίου: "200 χρόνια από τη Σφαγή της Χίου"
 196. Ο Σπύρος Αρταβάνης Τσάκωνας μελετά την την αλληλεπίδραση των πρωτεϊνών στα κύτταρα
 197. Γιώργος Σταμάτης: "Ο Μεγάλος Μετασχηματισμός, Πορεία προς την Αβεβαιότητα"
 198. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "Από τη Δήλο στη Σελήνη για τη Γη"
 199. Philadelphia Verein: Διάλεξη και παρουσίαση του μυθιστορήματος "Οδυσσέας" του James Joyce
 200. "Ίσως γι'αυτό το μάθημα μας το'πανε γαρίδα"
 201. Σε ένα γάμο στην Τζιά
 202. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2022
 203. Werner Hermann: "Ο τρίτος που άργησε..."
 204. Stammtisch am 9.06.2022 im Philadelphia - Haus
 205. Νίκος Κυριαζής: "Το πρόσωπο του πολέμου στον 21ο αιώνα"
 206. Wandertag #121: (Ξανά..) Κυριακή 5 Ιουνίου 2022: Μπάνιο στον Ραμνούντα
 207. Στο θέατρο Πρόβα με τον Σωτήρη Τσόγκα: «Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού»
 208. Philadelphia: Literaturfestival 3-5.6.2022
 209. Διπλή ανάπλαση Βοτανικού και Λεωφόρου Αλεξάνδρας
 210. "Άντε γεια": Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει!
 211. „Heinrich Schliemann und das DAI Athen“
 212. Ανθή Φουντά: “ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ” στο Θέατρο Χώρος
 213. Αλεξάνδρα Μητσοτάκη: "ALPHA MISSION ΔELOS"
 214. ΚΟΑ / Ολα στον υπερθετικό - Έτος Στραβίνσκυ
 215. 21st Athens Jazz 23 – 29.05.202
 216. «Το MOG ως αντικείμενο μελέτης: Ιστοριογραφία, Τραυματική Μνήμη, Δημόσια Ιστορία, Ιστορική Εκπαίδευση»
 217. Διεύρυνση ΝΑΤΟ: Γιατί η Φινλανδία και η Σουηδία και όχι η Ουκρανία;
 218. Λένα Κιτσοπούλου: "Φράνκενσταϊν – Ο χαμένος παράδεισος"
 219. ΚΕΤ: οι επόμενες εκδηλώσεις του Μαΐου @ κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων
 220. Νίκος Αθηναίος: Δεύτερος κύκλος συναυλιών της ACADEMICA Αθηνών για το 2022
 221. «Λίθινες Διαδρομές – Ιστορίες από Πέτρα: Εβραϊκές Επιγραφές στην Ελλάδα»
 222. Wandertag#121 Κυριακή 22 Μάη 2022: Μπάνιο στον Ραμνούντα
 223. Ο Δημήτρης Γιάκας στα “Ματωμένα Χώματα”
 224. Η Λένα Κιτσοπούλου δίνει πάλι ζωή στο τέρας του Φράνκεστάιν
 225. Ρεσιτάλ Νίκου Κουτρουμπά στο Ωδείο Νικόλαος Μάντζαρος
 226. Neue Bücher 2022 - Νέες κυκλοφορίες γερμανικών βιβλίων
 227. Κλαίρη Θεοδώρου & Λένα Μαντά: “Γυναικεία Υπόθεση“
 228. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2022
 229. Νάνα Παπαδάκη: "Νίκη, απόψε στο πάρτι"
 230. Έκθεση της Άννας Φιλίνη στα Ιωάννινα
 231. Ο Justus Frantz διευθύνει την Underground Youth Orchestra
 232. Έλενα Χατζηιωάννου: "αφιέρωμα στον Νίκο Θέμελη"
 233. NOTOS PLUS - Μικρά δώρα
 234. Philadelphia: "Smyrna in Flammen"
 235. Ο Δημήτρης Γιάκας σε μουσική εκδήλωση για τη Μαντώ Μαυρογένους
 236. Κλαίρη Θεοδώρου: Ο Βασιλιάς Πεθαίνει Πάντα Τελευταίος
 237. Απονομή του Σταυρού επί Ταινία του Τάγματος της Αξίας στον κ. Α. Σφουντούρη
 238. Ανθή Φουντά: Radio Plays - «Ο παράμεσος» της Yoko Ogawa
 239. "Εξάντας": Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος
 240. Αναγόρευση του Cornelius Prittwitz σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ
 241. Κώστας Χατζιώτης "Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας"
 242. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απένειμε παράσημο στην Αλίκη Περρωτή – Κωνσταντοπούλου
 243. Ελένη Γέμτου: "Ιστορία της τέχνης"
 244. Ατομική έκθεση της Κυριακής Γονή, Art Collection Deutsche Telekom
 245. Παύλος Μπακογιάννης: "Πάλι κερδίσατε Κωστάκη;"
 246. Prof. Dr. Fthenakis: „Familienentwicklung im Zeitalter der Beschleunigung“
 247. Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα: «Οι γυναίκες στην επανάσταση / Η επανάσταση των γυναικών»
 248. NOTOS PLUS - Σαββατιάτικη προσφορά 1 στα 5
 249. Nο Signal: Οπτικοακουστικό δοκίμιο της Νάνας Παπαδάκη
 250. Δύο απόφοιτοί μας σε μουσική performance στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΣΝ
 251. Το "OPEN HOUSE" στο Goethe
 252. Βίκυ Βολιώτη: τελευταίες παραστάσεις στο “Μια ιστορία αγάπης”
 253. Έναρξη της ACADEMICA Αθηνών για το 2022
 254. Θανάσης Γεράνιος: “AKKUYU… Η 11η Τουρκική πυρηνική απειλή"
 255. Θανάσης Γεράνιος: “Ένας πυρηνικός πόλεμος θα σημάνει το τέλος της ανθρωπότητας”
 256. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2022
 257. Ο Νίκος Παπαντώνης στο Γυάλινο Up Stage
 258. Wandertag#120 : Βροκόλι Πάρνηθας. Κυριακή 10 Απριλίου
 259. Επιτυχής προβολή της ταινίας «ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΥΜΠΕΡΤΟ ΠΡΙΜΟ»
 260. Stammtisch am 14.04.2022 im Philadelphia - Haus
 261. Δυο απόφοιτοί μας στην όπερα “Ιδομενέας“ του Mozart
 262. Wandertag#119 Νότια Πεντέλη Κυριακή 3 Απριλίου 2022
 263. "Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο" στις 29.3
 264. Αναστασία Καλαντζή: δύο βιβλία για την ψυχοκοινωνική στήριξη παιδιών προσφύγων και των οικογενειών τους
 265. Ομιλία της Αριάδνης Μαλαμίτση με θέμα τη σύγκριση της covid-19 με τον λοιμό της Αρχαίας Αθήνας
 266. "The EU facing hybrid threats / Russia's hybrid war in Ukraine"
 267. Ο Werner Hermann εκθέτει στην Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
 268. Γεράσιμος Γασπαρινάτος: "ΜΕΛΑΘΡΑ, ΔΟΛΑΡΙΑ, ΣΟΥΙΤΕΣ, ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ"
 269. Ο Αντώνιος Ρεγκάκος Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
 270. Χρήστος Μπαλόγλου: "Χρήστος Κ. Κηπουρός"
 271. Μεταπτυχιακή έρευνα - Αναζήτηση συμμετεχόντων/-ουσών
 272. Ο Στέλιος Βογιατζάκης για το μουσικό συγκρότημα της τάξης του
 273. Buchvorstellung am 17.03.22 im Philadelphia-Haus
 274. NO FINISH LINE ATHENS
 275. DSA Schüler Projekt in der Griechenland Zeitung
 276. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2022
 277. Reunion της τάξης του 2002
 278. Philadelphia Verein: Der Kerameikos in Athen
 279. Ο Στράτος Σωπύλης στο θέατρο 104
 280. Δημήτρης Δημόπουλος: 25 Φεβ - 15 Απρ 2022
 281. KAS Ελλάδας/Κύπρου Πρόσκληση: Συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία, 03.03.2022
 282. Το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο για τον ρόλο του Heinrich Schliemann
 283. Horst Krüger: "Το διαλυμένο σπίτι"
 284. Διονύσιος Αναπολιτάνος: "Υπαρκτικές Τροπικότητες και Φιλοσοφικές Αποτιμήσεις"
 285. Σταύρος Αργυριάδης (79)
 286. Π.Αγιαννίδης: "Κάποτε με τις χρυσές φωνές στον Γαλαξία του Xίλτον"
 287. “Νίτσα Χαρβάτη-Fenton: Μία Ελληνίδα Πρωτοπόρος της Ψυχολογίας“
 288. Δημήτρης Γιάκας: “Τραγούδια της αγάπης” στο Μέγαρο
 289. Wandertag#118 Κυριακή 20 ΦΕΒ 2022 Νότια Πάρνηθα
 290. Ο Χρίστος Τζιφάκης στην "Ισπανική Φαντασία"
 291. Multilingual Webinar: Language Jobs in Greece 22/02/2022
 292. "Τα κακά παιδιά" Επεισόδια 3 και 4 σύντομα στους κινηματογράφους
 293. Νίκος Δελλόγλου, Σύρος: "H Αθήνα έχει γίνει πλέον το «χωριό» μου"
 294. Ο άνθρωπος που χρωματίζει το ασπρόμαυρο παρελθόν
 295. Γιάννης Θεολογίτης: "From the island of Tinos …"
 296. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2022
 297. ΜΕΘ στο "Σωτηρία" από την Χριστίνα Θεολογίτη
 298. Το χιούμορ μπορεί να φέρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα;
 299. NOTOS: Sesamstraße, Mittelalter und Super-Angebote
 300. Οι δικοί μας, Βαλκάνιοι Τζέφρι Επσταϊν
 301. "Έφυγε" η καθηγήτρια της Σχολής Ute Grimm
 302. Ο Γιώργος Ευγενίδης μιλά στο star.gr
 303. Νέα δωρεά Π. Λασκαρίδη στο ΠΝ: «Ο Πολεμικός μας στόλος είναι το καμάρι μας»
 304. Φωτεινή Μπάνου / Πολυχώρος ΚΕΤ
 305. Literarisches Quartett am 11.02.2022 um 19.30 Uhr
 306. Κυριακή Γονή: Group exhibition in Berlin
 307. Μέγαρο Μουσικής: Ακροάσεις / Γέφυρες - Ανοιχτές Πλατφόρμες
 308. «Τσοκολάτα Παυλίδου». Η πρώτη σοκολάτα στην Ελλάδα ...
 309. Νέες μειωμένες τιμές από το ΙΑΣΩ για τη διεξαγωγή rapid & PCR test
 310. Δημήτρης Ποτηρόπουλος: Cascading Terraces στο lifo
 311. Wandertag #117 Κυριακή 23 ΙΑΝ 2022 βόρειος Υμηττός
 312. Στέφανος Παλλαντζάς: Παθητικό κτίριο στο lifo
 313. Ψηφιακή ενημερωση για την Γερμανική Σχολή Αθηνών στις 22.1.22
 314. Εκπτωτικό κουπούνι εκδόσεων Παρισιάνου
 315. NOTOS Προσφορές
 316. Diplomatische Akademie Wien - Sommerkurs
 317. Γερμανία: Το βιβλίο στους κερδισμένους της πανδημίας
 318. Philadelphia Verein: Einladung zu einer Online-Konferenz
 319. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2022
 320. Ο Κώστας Παπαηλιού επισημαίνει για την ΙΖΟΛΑ
 321. Κίτσος Λούης: Έκθεση Ζωγραφικής στη Βιολογία
 322. "Καινοτομία & Βιομηχανικός μετασχηματισμός στην Ελλάδα 1950-1973"
 323. Η Όλγα Ντάλλα στο GNTM
 324. Χριστουγεννιάτικη δράση της Γερμανικής Πρεσβείας και του περιοδικού «Σχεδία»
 325. Το τεύχος 33 του περιοδικου "Εξάντας"
 326. Wandertag#116: Κυριακή 2 ΙΑΝ 2022, Νότιος Υμηττός
 327. Ευχές από τον Κίτσο Λούη για το 2022
 328. Έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία των εκδόσεων Παρισιάνου
 329. Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού της Πρεσβείας
 330. Πουλήθηκε το σπίτι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Γλυφάδα
 331. Wandertag#115 Κυριακή 26 ΔΕΚ 2021 Υμηττός
 332. Μάριος Ιορδάνου: Ένιωθα ότι πεθαίνω, έχω χάσει 27 κιλά
 333. Διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικη κάρτα της Πρεσβείας
 334. PETDEMONIUM // εικαστικό event @ The Creatures
 335. Μαρία Σούμπερτ: Αθηναϊκές διαδρομές βιβλίου.. ξανά!
 336. 5+1 Μαγικά Χριστούγεννα από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 337. Sea versus Continental Powers - The Quest for World Dominance
 338. Ο "Εξάντας" συμπλήρωσε 33 τεύχη
 339. Πρόσκληση στη συναυλία μας «Restart: Συνεχίζουμε από την αρχή»
 340. Κυβέρνηση Σολτς: Τα παραλειπόμενα της ορκωμοσίας
 341. O Τάσος Γιαννίτσης γράφει για τη σοσιαλδημοκρατία
 342. Άννα Φιλίνη: Ζωγραφικό αφιέρωμα
 343. «Ντάνιελ ΄16» με δύο μαθητές της DSA δίπλα στον Βασίλη Κουκαλάνι
 344. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2021
 345. Katerina Vatsella: 12. Newsletter der Open Space Edition
 346. Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου
 347. Μαρίκα Μητσοτάκη: "Συνταγές με ...Ιστορία"
 348. Ο Αντώνης Ρεγκάκος στην εκπομπή “Στα Άκρα“
 349. Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Αφηγήσεις της Ιστορίας”
 350. Γιώργος Σταμάτης: “Μήπως είμαστε πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουμε;“
 351. Ομιλία Χρυσόστομου Μαντζαβίνου
 352. «Ας μιλήσουμε. Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία»
 353. Κ. Αραβώσης: "Εναρκτήρια ομιλία σε Post Event της Βραδιάς Ερευνητή του ΕΜΠ"
 354. Νίκος Παπαντώνης: “Τις λεωφόρους θα ανοίξω”
 355. Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν: "The Black Bachelor"
 356. Weihnachtsmarkt - Χριστουγεννιάτικη Αγορά
 357. 2ο Φόρουμ Καινοτομίας: «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις»
 358. KAS: Η νέα Eυρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική
 359. 1. Glimpses into the Future - 2. A new world reality in the making
 360. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την όπερα Ανδρονίκη στο θέατρο Ολύμπια
 361. Ο Χρήστος Γκόρτσος στο 4ο EBI Academic Debate
 362. Βράβευση του Βασίλη Παπαθεοδώρου
 363. Υποκριτική μέσα από την αφήγηση με την Έφη Ρευματά
 364. Η Λιλιάνα Αρεταίου στην εικαστική έκθεση "Solus ipse"
 365. Η Μανταλίνα Ψωμά στην Art Athina
 366. Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021
 367. Ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη
 368. Η Λητώ Ντάκου για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 369. Λένα Κιτσοπούλου: σκηνοθετική επιμέλεια στη “Γυναίκα της Πάτρας“
 370. «Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η ζωή με τον Νόα»
 371. Deutsche Welle - Volontariat
 372. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2021
 373. Gedenkfeier zum Volkstrauertag am Sonntag, den 14.November 2021
 374. Γιώργος Πασσάς: Αφιέρωμα στην Καθημερινή για τη λίστα του μουσικού περιοδικού Rolling Stone
 375. Φοίβος Πιομπίνος: "Περί τέχνης τινά"
 376. Ο Στράτος Σωπύλης στον "Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου"
 377. Ο Μάρκος Κούμαρης στο "Μουσικό Κουτί", ολόκληρη η εκπομπή
 378. Ο Δημήτρης Γιάκας στην όπερα «Μάρκος Μπότσαρης»
 379. Επανέρχεται η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου
 380. NOTOS - Μπαζάρ τιμών
 381. Π. Πικραμμένος στο Διεθνές Φόρουμ του Malmö
 382. "Το κύκλωμα της ηλεκτρικής κιθάρας"
 383. Γιάννης Ψυχοπαίδης: “Μορφές του ΄21“ στο Μουσείο Μπενάκη
 384. Η Άννα Φιλίνη εκθέτει στο Ίδρυμα Κακογιάννη
 385. Ο Μάρκος Κούμαρης στο "Μουσικό Κουτί"
 386. Ο Δημήτρης Δημόπουλος επανέρχεται με την Καφρόκρεμα
 387. Ο Στέφανος Παλλαντζάς στην ΕΡΤ2
 388. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ
 389. Deutsches Archäologisches Institut: Zwei digitale Vorträge über Phokis
 390. KinderDocs: “Δεξιότητες και συνδέσεις: το ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική διαδικασία”
 391. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 392. Goethe - Institut Athen: Συζήτηση και προβολές
 393. Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης: “Θέλω να σου Κρατάω το Χέρι“
 394. Η Έλενα Χατζηιωάννου για την έκθεση «1821 Πριν & Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη
 395. Deutsche Botschaft in Athen: Digitaler Tag der Deutschen Einheit 2021
 396. Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Konrad-Adenauer
 397. PHILADELPHIA - Archäologische Exkursion
 398. Δυο απόφοιτοί μας στην όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου»
 399. Παρουσίαση Ταινίας MOG - update: 25.10.21 16:00
 400. Μικρά μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο
 401. Παρουσίαση σειράς απομνημονευμάτων Γερμανών Φιλελλήνων
 402. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στις 10 Οκτωβρίου στο Faust
 403. Wandertag#114 Κυριακή 10 ΟΚΤ 2021: Πεντέλη σπήλαιο Νταβέλη
 404. Μαρία Σούμπερτ "Στη σφαίρα του μίσους"
 405. Η Ανθή Φουντά σκηνοθετεί «Το μήνυμα»
 406. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μια γιορτή στου Νουριάν 21-22“
 407. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 408. Memories of the Occupation in Greece: Der Film / Η ταινία
 409. Ο πρώτος ψηφιακός χάρτης της Ελλάδας για τη δεκαετία του 1940
 410. Έλενα Χατζηιωάννου: εκπομπή για το βιβλίο «Σαλός Θεού - Ο μυστικός Μίκης»
 411. Ο Μάρκος Κούμαρης και οι Locomondo ανακοίνωσαν δυο νέες εμφανίσεις τους
 412. Θεατρική παράσταση με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη
 413. Διδάσκεις ή μαθαίνεις ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?
 414. Ευχαριστήριο Ζωής Βασιλείου
 415. Wandertag #113 Παρνασσός, δεύτερο μισό ΣΕΠ 2021
 416. Νέο πρόγραμμα, νέες δράσεις KinderDocs 2021/22
 417. Οικονομική Επιθεώρηση: Αφιέρωμα στην Μακεδονία
 418. Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
 419. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2021
 420. Η Βίκυ Απέργη για τον χρυσό παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα
 421. Ulf-Dieter Klemm: "Εξάντας"
 422. DAI: Stellenangebot für die Stelle des Zweiten Direktors
 423. Ν. Αθηναίος/Τελευταίες εμφανίσεις του 5ου Κύκλου Συναυλιών της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών
 424. Γιάννης Καλιφατίδης «Μεταφράζω σημαίνει για μένα γράφω μουσική»
 425. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τη Μύκονο του 1955
 426. Τα αφιερώματα της Πρεσβείας στους 21 γερμανούς φιλέλληνες
 427. Η Βίκυ Βολιώτη στο ΒΗΜΑ
 428. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει τον 5ο Κύκλο Συναυλιών της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών
 429. Εικαστική έκθεση: Iera Polis/I-eromeni
 430. Συνάντηση συμμαθητών στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς ΜουσικήςΑκαδημίας της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
 431. Η Λένα Κιτσοπούλου δίνει πάλι ζωή στο τέρας του Φράνκεστάιν
 432. Ο Νίκος Αθηναίος και η ACADEMICA στο 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
 433. Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι συναυλίες με τον Δημήτρη Γιάκα
 434. Ξένια Κουναλάκη: “Έτσι κάνουν τα νέα παιδιά“
 435. Κώστας Καλφόπουλος: Άρθρα στο the books’ journal
 436. Hanna von Feilitzsch: "Bittersüße Mandeln"
 437. Ο Δ. Γιάκας συνοδεύει γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες όλο τον Αύγουστο
 438. Διαδικτυακά εργαστήρια μετάφρασης
 439. NOTOS - Ξεμείνατε από βιβλία;
 440. Arturo Perez-Reverte: Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς
 441. Το νέο επιστημονικό/τεχνικό βιβλίο του Κώστα Παπαηλιού
 442. Η Χριστίνα Σημαντήρα στην έκθεση "1821 - Οπτική μιας επανάστασης"
 443. Η Athensvoice γράφει για το νέο βιβλίο του Πάνου Παντελούκα
 444. Οικονομική επιθεώρηση Ιούλιος 2021
 445. Υπογραφή δήλωσης προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας
 446. Τρεις απόφοιτοί μας στη βραχεία λίστα των βραβείων Public
 447. Αφιερώματα της Πρεσβείας σε γερμανούς φιλέλληνες: Wilhelm Dörpfeld, Ernst Ziller, Ludwig Ross
 448. Π. Αγιαννίδης: Ο Πικάσο, ο Μιλιέξ και η «άλλη ιστορία» του πίνακα
 449. Ν. Δοντάς: “Εικόνες για την Όπερα. Αφίσες για την Εθνική Λυρική Σκηνή“
 450. Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020: Ο “Σπυρίδων Τρικούπης“ της Λύντιας Βελισσαρίου – Τρίχα στη βραχεία λίστα
 451. Συμμετοχή της Κυριακής Γονή στην έκθεση στο Πεδίον του Άρεως, Τεχνητή Νοημοσύνη
 452. “Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης” με Έφη Ρευματά και Βίκυ Βολιώτη
 453. Σε video η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Hagen Fleischer από το Philadelphia Verein
 454. Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2021
 455. Ο Νίκος Μουσιόπουλος στο αφιέρωμα της Καθημερινής για τα επαγγέλματα του μέλλοντος
 456. Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Παντελούκα
 457. Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου: “Ταξιδιώτες της Ανατολής“
 458. Η Άντζη Σαλταμπάση μεταφράζει βιβλίο για τον Leonardo da Vinci
 459. Λένα Κιτσοπούλου: "The 1821 - η επιθεώρηση"
 460. Θέατρο στο Μιλάνο με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη
 461. O Paul Saroglou στην έκθεση "Hellas in München"
 462. NOTOS - Der Sommer ist da!
 463. Απόφοιτοί μας συγγραφείς στα βραβεία βιβλίου Public
 464. Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
 465. Kafka und Griechenland
 466. HSS: «Οι διαχρονικοί Ελληνοβαυαρικοί δεσμοί»
 467. FES: "80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται η κοινή κουλτούρα μνήμης;"
 468. Ο Γιάννης Καλιφατίδης μεταφράζει Γιούντιτ Σαλάνσκυ
 469. Ο Βασίλης Κουκαλάνι γράφει για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
 470. Philadelphia Verein: „Griechenland im Umbruch – nach der Revolution von 1821“
 471. Ο Πέτρος Πετρακόπουλος για τη Νέα Διεθνή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες
 472. Η Άννυ Βιτσέντζου στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» της Έλενας Χατζηιωάννου
 473. Βασίλης Παπαθεοδώρου: "Με ταχύτητα, με δύναμη, με πάθος"
 474. Πάνος Παντελούκας: "Ο Σπινέλλι στον κάμπο"
 475. NOTOS - Προσφορά Deutsche Schule - Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 476. Wandertag #111 Κυριακή 6 ΙΟΥΝ 2021: Πόρτο Γερμενό
 477. Δ. Δημόπουλος σε 3 διαδικτυακές παραστάσεις της ΕΛΣ
 478. Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: "70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας"
 479. Κλάους Ρέγκλινγκ: «Τώρα ή ποτέ» για την ελληνική οικονομία
 480. KAS: Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης
 481. Digitale Buchvorstellung des Historikers Hagen Fleischer
 482. Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις
 483. FES: Greece and Portugal: Ready to grap the RRF opportunity?
 484. KAS: Διαγωνισμός "Σώστε το περιβάλλον"
 485. DSA-Ein online Jahrbuch
 486. Η Αγγελική Κανελακοπούλου για τη χρονιά που πέρασε
 487. Έκτωρ Κακναβάτος: Ποιήματα 1943-1987
 488. Μ. Σούμπερτ: Βιωματικό Διαδικτυακό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας
 489. KAS: Το μέλλον της Ευρώπης - Συζητώντας με τη νέα γενιά
 490. Συνέντευξη του Καθ. ΕΜΠ Απόστολου Παπανικολάου
 491. Η Έμη Βαϊκούση μεταφράζει Βάλτερ Μπένγιαμιν
 492. Ι. Ρόκας, Δίκαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης, 2021
 493. Μ. Σούμπερτ - εκδόσεις Διάπλαση
 494. MOG: Πρόσκληση-Παρουσίαση ταινίας
 495. Ο Παντελής Παντελούρης και “Οι Φιλέλληνες του Αμβούργου”
 496. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα
 497. Ν.Κυριαζής: Νομοθεσία και Δημόσια Διοίκηση
 498. ΔΤ: Πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία
 499. Ν. Ψαρρός: "Από πλάγια οπτική γωνία"
 500. Wandertag #110 Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Γιολάντα Τερέντσιο (40) (1922-2006)

Η Γιολάντα Τερέντσιο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1922. Ήταν κόρη του Τόνι Τερέντσιο και της Τζούλιας Αμπελά και είχε μία αδελφή κατά δύο χρόνια νεότερη, την Άλμπα. Τελείωσ [ ... ]