DSA-Ein online Jahrbuch

Γιορτάζουμε εφέτος τα 125 χρόνια από την ίδρυση της DSA και όπως είναι φυσικό το σχολείο, οι φορείς του, η Διεύθυνση, οι καθηγητές προετοιμάζονται γι’ αυτήν την επέτειο. Η ομάδα του Facebook “DSA-Ein online Jahrbuch” θα λάβει μέρος στον εορτασμό και σε συνεννόηση και με τη συνεργασία του Συλλόγου Αποφοίτων θα εκδοθεί αναμνηστικό βιβλίο/λεύκωμα με ιστορίες και φωτογραφίες, τις ιστορίες και φωτογραφίες που ανεβάζουμε στην ομάδα. Οι καλύτερες από αυτές θα γίνουν μέρος μιας έντυπης εορταστικής έκδοσης. Ζητάμε από εσάς να συμβάλετε, μέσω των ιστοριών και των φωτογραφιών σας. Το βάρος θα δοθεί στα περιστατικά, τις ιστορίες γύρω από καθηγητές, πλάκες, κοπάνες, εκδρομές, ευτράπελα, αλλά και μαθήματα ζωής ή αξίες. Στείλτε μας το υλικό σας στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε του Βασίλη Παπαθεοδώρου (vpapat67@gmail.com) είτε της Ελένης Καραντούνια (elkarantounia@eldeco.gr). Ας σκεφτούμε ότι αυτό το βιβλίο θα μείνει για χρόνια, θα πάρει τη θέση του δίπλα στα άλλα επετειακά που κατά καιρούς έχει βγάλει η Σχολή.

Το βιβλίο δεν είναι επίσημη καταγραφή της ιστορίας του σχολείου. Είναι ανεπίσημες μαρτυρίες, με την πλάκα τους, με το στιλ της η κάθε μία. Αυτή θα είναι η μορφή και το περιεχόμενό του. Δεν θα γίνει λογοκρισία, η πλάκα, η φρεσκάδα και η ζωντάνια θα μείνουν ατόφιες. Θα γίνει μόνο μια υποτυπώδης λογοτεχνική και φιλολογική επιμέλεια.

Κάθε απόφοιτος έχει σίγουρα τουλάχιστον μια δυνατή ανάμνηση (καλή ή κακή) από τη Σχολή. Γράψτε τις αναμνήσεις σας, μην διστάζετε ή ντρέπεστε.

Περιμένουμε λοιπόν τις ιστορίες σας.

MOG: Πρόσκληση-Παρουσίαση ταινίας

Προς τους ενδιαφερόμενους και χρήστες του έργου "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα", ακολουθεί πρόσκληση για την παρουσίαση της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Mνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα», που θα παρουσιαστεί διαδικτυακά στις 12.05.2021, ώρα Ελλάδας 18:00. 

https://www.occupation-memories.org/aktuelles/mog-film-premiere.html

Ο Παντελής Παντελούρης και “Οι Φιλέλληνες του Αμβούργου”

Ο Παντελής Παντελούρης (’63), ανταποκριτής ελληνικού και γερμανικού Τύπου από καίριες θέσεις και γνωστός δημοσιογράφος, ζει στο Αμβούργο και μας έστειλε την ακόλουθη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ενημέρωση για το θέμα του φιλελληνισμού, το οποίο τον έχει απασχολήσει ήδη από την εποχή που ήταν στη διπλωματική υπηρεσία. Συγκεκριμένα όμως τώρα, στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Εταιρείας Αμβούργου (Deutsch - Griechische Gesellschaft Hamburg EV) της οποίας προεδρεύει, μας πληροφορεί ότι ήδη το 1940 η Εταιρεία είχε εκδώσει μια μελέτη με θέμα “Οι Φιλέλληνες του Αμβούργου” („Die Hamburger Philhellenen“) , την οποία αναδημοσιεύουν την περίοδο αυτή τμηματικά στην ιστοσελίδα τους (www.dgg-hamburg.de ), με την ευκαιρία των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Το Αμβούργο είχε τότε ένα ιδιαίτερα δραστήριο Philhellenenkomitee και το παράρτημα στη Μασσαλία του μεγάλου εμπορικού οίκου της αμβουργέζικης οικογένειας Sieveking, από την οποία προήλθαν πολλοί επιφανείς δημόσιοι άνδρες, αποτέλεσε το ορμητήριο προώθησης εθελοντών, χρημάτων και όπλων προς την Ελλάδα τα χρόνια της Επανάστασης.

Διαβάστε τη μελέτη (α’ μέρος) στο https://dgg-hamburg.de/hamburg-und-der-freiheitskrieg-der-griechen

"Έφυγε" η Ροδούλα Σταθάκη-Κούμαρη

Χάσαμε και την Ροδούλα, φίλη του συλλόγου μας και δραστήρια μέχρι την τελευταία στιγμή. Διαβάστε το συλλυπητήριο μήνυμα του Δήμου Δελφών: https://exeisminima.gr/blog/syllypitiria-dimou-delfon-gia-tin-fygi-tis-rodoulas-stathaki-koumari/  Η Ροδούλα Κούμαρη γεννήθηκε στην Κηφισιά στις 10 Φεβρουαρίου του 1925 και φοίτησε στη Σχολή πριν από τον Πόλεμο. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία και από το 1946 προσέφερε τις υπηρεσίες της ως Εθελόντρια Αδελφή Νοσοκόμος του Ε.Ε.Σ. Το 1952 αποφοίτησε από τη Σχολή Γραμματέων στη Βέρνη στην Ελβετία και το 1953 εγγράφηκε στο Τμήμα Μελισσοκομίας στη Γεωργική Σχολή στο Μαρούσι. Μεταξύ 1955 και 1957 εργάστηκε στο Υπουργείο Προεδρίας Κυβερνήσεως και από το 1957 έως το 1959 στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, ενώ μεταξύ 1960-1962 ήταν ιδιαιτέρα γραμματεύς της Λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη. Το 1962 φοίτησε στη Σχολή Ξεναγών στην Αθήνα και έως το 1988 έκανε ξεναγήσεις εντός και εκτός Ελλάδος. Περισσότερα... 

"Έφυγε" ο Θανάσης Λαβίδας

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας (’65) έφυγε από τη ζωή το απόγευμα του Σαββάτου 8 Μαΐου, έπειτα από μάχη που έδωσε τον τελευταίο μήνα με τη λευχαιμία. Ο βασικός μέτοχος της Lavipharm νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες σε νοσοκομείο της Αθήνας. Η απουσία του Θανάση Λαβίδα αφήνει ένα πολύ μεγάλο κενό στην εταιρεία του, η οποία θρηνεί τον χαμό του. Η Lavipharm κατέχει ηγετική θέση στους τομείς της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα με έντονη διεθνή δραστηριότητα.

Περισσότερα για τη ζωή και τη δραστηριότητά του στο https://www.in.gr/2021/05/08/economy/oikonomikes-eidiseis/pethane-o-epixeirimatias-thanasis-lavidas-vasikos-metoxos-tis-lavipharm/

Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο και στα 4 παιδιά του, καθώς και στην τάξη του. 

"Έφυγε" η Κορίννα Πολίτη-Κουτούζη

“Έφυγε“ η γνωστή εικαστικός και σχεδιάστρια σύγχρονων καλλιτεχνικών κοσμημάτων Κορίννα Πολίτη – Κουτούζη (1969, γερμανικό τμήμα). Η οικογένειά της και οι φίλοι της την αποχαιρέτησαν την Κυριακή 9 Μαΐου από την Κρύα Βρύση Ευβοίας, όπου η Κορίννα έβρισκε πάντα γαλήνη. Θερμά συλλυπητήρια στον σύζυγό της και τις δυο κόρες της, καθώς και στους φίλους της από το γερμανικό τμήμα των τελευταίων τάξεων του ’60, με τους οποίους είχαν διατηρήσει όλα τα χρόνια στενή και αγαπημένη παρέα.

Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: "70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας"

Ακολουθεί ανακοίνωση σχετικά με τον καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Γερμανικής Πρεσβείας με θέμα «70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας». 

Περισσότερα...

Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου σχετικά με το πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα.
Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων είναι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021.

Περισσότερα...

Τ. Γιαννίτσης: Ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς το Ελσίνκι

Η Καθημερινή δημοσίευσε στην έκδοση του Πάσχα (30/4-2/5/2021) άρθρο του Τάσου Γιαννίτση (1962), με τίτλο «Ελληνοτουρκικές σχέσεις χωρίς το Ελσίνκι». Πρόκειται για απόσπασμα μεγαλύτερου κειμένου του πρώην υπουργού, το οποίο περιλαμβάνεται στον συλλογικό τόμο «Η Στρατηγική του Ελσίνκι 20+1 χρόνια μετά»), εκδ. Ι Σιδέρης, 2021

https://www.kathimerini.gr/opinion/561350047/ellinotoyrkikes-scheseis-choris-to-elsinki/

Ν.Κυριαζής: Νομοθεσία και Δημόσια Διοίκηση

Ο Νίκος Κυριάζης (1970) δημοσίευσε στο Βήμα του Πάσχα (30/4-2/5/2021) το άρθρο με τίτλο «Νομοθεσία και Δημόσια Διοίκηση». 

Περισσότερα...

ΔΤ: Πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία

Διαβάστε το κοινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα σχετικά με το πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία:

Περισσότερα...

Ν. Ψαρρός: "Από πλάγια οπτική γωνία"

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Επίκεντρο το βιβλίο “Από πλάγια οπτική γωνία” του Νίκου Ψαρρού (’77), Καθηγητή της Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Λειψίας. Ο συγγραφέας  συγκεντρώνει κείμενά του από την τακτική αρθρογραφία του στον ιστότοπο του διαδικτυακού ραδιοσταθμού amagi (www.amagi.gr) από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάιο του 2018. Περισσότερα: https://biblionet.gr/titleinfo/?titleid=233394&return_url

Διαβάστε επίσης το τελευταίο κείμενό του στο amagi (23/3/2021, “Για ποιο σκοπό υπάρχει η Ελλάδα;“): http://amagi.gr/content/gia-poio-skopo-yparhei-i-ellada

Wandertag #110 Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Θεραπεία Αντι-εγκλεισμού.....

Μικρές αναβάσεις. Εύκολα.
Όμορφη χλωρίδα.
Μπόλικη διαδρομή με αλλαγές τοπίου. Ερημιές κοντά στο όριο Αττικής/Βοιωτίας.
Διάρκεια ίσως 7 ώρες. Περίπατος όλη μέρα!
Από διαμορφωμένο χώρο πάνω από την Φυλή (Χασιά)

Παρακαλώ Δηλώστε στο tasoskavadellas@gmail.com

Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

πεζοπορικά Τάσος Κ

FES Athen: Κερδοσκόποι του φόβου;

Μια σημαντική μελέτη για τον δεξιό λαϊκισμό και την κρίση του COVID-19 στην  Ελλάδα, με τίτλο «Κερδοσκόποι του φόβου;», δημοσιεύεται στο site της Friedrich Ebert Stiftung Athen (συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου) . Διαβάστε την στο http://library.fes.de/pdf-files/bueros/athen/17587.pdf?fbclid=IwAR0Zvhf5n3y_zZYjF-Yca5KazcSKYwm6aubTOcJK5Ohm1UZBqMuuGvQZMBQ

Notos: Παιχνίδια, δώρα για το Πάσχα και άλλα non books

ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ
Προσπαθούμε να παραμένουμε αισιόδοξοι και ετοιμάζουμε με μεγάλη φροντίδα τα πασχαλινά σας δώρα, εκτός των βιβλίων ...τα παιχνίδια και διάφορα επιλεγμένα non books. Μπορείτε πλέον να μας επισκεφτείτε από κοντά με απόλυτη ασφάλεια και να εξυπηρετηθείτε ένας ένας με ραντεβού στο 2103629746 και 6937338099 (και viber)! Θα μας βρείτε ανοιχτά: Δευτέρα-Τετάρτη 10:00-18:00, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10:00-20:00 και Σάββατο 10:00-16:00 - Και αν προτιμάτε, μπορούμε να σας ετοιμάσουμε τα δώρα που θα επιλέξετε και να σας τα φέρουμε έξω στο αυτοκίνητό σας!

Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη διοργάνωσε το Σάββατο 17 Απριλίου δωρεάν διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Βασικές Δεξιότητες Προσωπικής Ασφάλειας και Πρόληψης Σεξουαλικής Κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο Φάσμα του Αυτισμού».

Σκοπός της συζήτησης ήταν α) να δοθούν βασικές πληροφορίες σχετικά με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και τις ιδιαιτερότητες που συνδέονται με το φάσμα του αυτισμού, β) να συζητηθούν οι ενδείξεις στην συμπεριφορά των παιδιών που έχουν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση, λαμβάνοντας πάντα υπ’ όψιν τις διαφοροποιήσεις του φάσματος, γ) να αναφερθούμε στις ανησυχίες των γονέων παιδιών με αυτισμό γύρω από το θέμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης αλλά και κακοποίησης και δ) να συζητηθούν εκπαιδευτικές στρατηγικές πρόληψης της σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης παιδιών και ατόμων στο φάσμα του αυτισμού στους τομείς της επικοινωνίας, της κοινωνικότητας και της προσωπικής ασφάλειας.

Επιστημονικοί Υπεύθυνοι: 
- Λαμπρινή Ιωάννου, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια, Marte Meo Therapist - Ιωάννης Βοσκόπουλος, Ψυχολόγος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνάντηση από τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.facebook.com/1105237226201572/videos/212313477318843

James Joyce: Δουβλινέζοι

Οι "Δουβλινέζοι" -βιβλίο κατατρεγμένο, όπως και τα άλλα του Τζέιμς Τζόυς. Όπως και ο ίδιος. «Όλοι προσπαθούν να φύγουν μακριά απ' τη χώρα που την κατέχει ένας θυμωμένος και εκδικητικός Δίας». Έφυγε και ο ίδιος. Με τη σκέψη του στη χώρα του. Το Δουβλίνο στάθηκε σημείο αναφοράς για τον μεγαλύτερο συγγραφέα του περασμένου αιώνα. Και, φυσικά, οι Δουβλινέζοι εκείνοι δεν θα μπορούσαν να μην αποτυπωθούν στο χαρτί από την πένα του.
«Η ψυχή του λιγοθυμούσε καθώς άκουγε να πέφτει το χιόνι σιγά σιγά, να σκεπάζει το σύμπαν μαλακά, να σκεπάζει την Ιρλανδία... σαν να 'ταν αυτή η τελευταία ώρα, το χιόνι έπεφτε μαλακά, απάνω σε ζωντανούς και πεθαμένους»... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Α. Κωβαίος: Μπορούν οι Έλληνες να γίνουν ευτυχισμένοι;

Ο Άγγελος Κωβαίος έγραψε στο protagon.gr αυτό το άρθρο για την αναζήτηση της «εθνικής ευτυχίας», έπειτα από δέκα χρόνια κρίσης και εν αναμονή του τέλους της πανδημίας: 

https://www.protagon.gr/apopseis/boroun-oi-ellines-na-ginoun-eftyxismenoi-44342263943

Η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα - Θέσεις και εξελίξεις"

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και το HIGGS συνδιοργανώνουν το Συνέδριο “Η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα - Θέσεις και εξελίξεις", που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Απριλίου, 09.30-18.00, μέσω της πλατφόρμας Zoom.
Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή προς όλους, με προεγγραφή έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου, στις 13:00.
Μπορείτε να δηλώσετε τώρα συμμετοχή εδώ: https://bit.ly/3uyYM1i

Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Σύνορα, κυριαρχία, γραμματόσημα

Με μεγάλη χαρά, το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη παρουσιάζει τη νέα έκδοση Σύνορα, Κυριαρχία, Γραμματόσημα. Οι μεταβολές του ελληνικού εδάφους, 1830-1947, έργο του κ. Κωνσταντίνου Τσιτσελίκη, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Η παρούσα έκδοση εντάσσεται στις δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας 1821-2021.
Περισσότερα: http://www.laskaridisfoundation.org/nea-ekdosi-synora-kyriarchia-grammato/?fbclid=IwAR1Ihuk3NVo-qZp7gycQ36tZhr37O3zvPkpvQeyuLXhOmE-0T80TJZrU_PY

"Έφυγε" η Γιούλα Μαραβελέα

Δεν είναι πια κοντά μας από τις 9 Μαρτίου η Γιούλα Μαραβελέα (’62a) μετά από μακρά μάχη με την επάρατο νόσο. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήγε στη Γερμανία για τη συνέχεια των σπουδών της. Διατηρούσε επί πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία γραφείο ανταλλαγής επιχειρηματικών συμβουλών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών. Θερμά συλλυπητήρια στην τάξη της που την αγαπούσε πολύ και θα την θυμάται σαν ένα από τα πιο δυναμικά και χαρούμενα κορίτσια.

"Έφυγε" η Έλλη Μαλέα

“Έφυγε“ από τις αρχές Φεβρουαρίου η Έλλη Μαλέα (’65c) στο Μόναχο όπου είχε περάσει πολλά χρόνια της ζωής της, ένα ακόμη θύμα του Covid, ενώ είχε τον τελευταίο καιρό και πολλά άλλα προβλήματα υγείας. Σπούδασε στη Νομική του ΑΠΘ και υπήρξε παντρεμένη με τον επίσης απόφοιτό μας Γιάννη Αντωνιάδη (’63), με τον οποίο απέκτησαν 2 κόρες και 4 εγγόνια. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και την τάξη της που θα την θυμάται πάντα με μεγάλη αγάπη.

Δ. Δημόπουλος - A virtual standup comedy show

Ο Δημήτρης Δημόπουλος κλείνει τα 45 και το γιορτάζει με ένα μοναδικό, διαδικτυακό Ανθολόγιο, μια παράσταση όπου μοιράζει όλα του τα κείμενα σε φακελάκια και κληρώνει ποια θα παίξει, αφήνοντας στην τύχη τη ροή της παράστασης. Μπαίνουν κείμενα από το κλασικό πια Αντί Διδακτορικού, την Υπερπαραγωγή και την Καφρόκρεμα, αλλά και παλιότερα κείμενα από τις Νύχτες Κωμωδίας, μαζί με αφηγήσεις και αναπάντεχα συμβάντα από παραστάσεις και περιοδείες.

Πρεμιέρα 11 Απριλίου 00:01 το βράδυ (γιατί έχει γενέθλια)

Ημερομηνίες παραστάσεων:11-16-17-18-23-24-25-30 Απριλίου, 1-2-7-8-9 Μαΐου

 Πληροφορίες για την παράσταση, τη διαδικασία παρακολούθησης και την αγορά εισιτηρίων στο https://www.viva.gr/tickets/stand-up-comedy/streaming/dimitris-dimopoulos-anthologio/?fbclid=IwAR3fFvav7H7wtWr18lKDX9eZLxVX1nd1VuhpjEqqj6bXBxWm_jI1LNM2CyA

Science Moments Dr.rer. nat. Tobias Sommer-Blöchl

Η Φαίδρα Γρηγοριάδου, συντονίστρια του τομέα θετικών επιστημών (MINT Fachschaft) που διοργάνωσε την διαδικτυακή εκδήλωση: "Το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου" για τους μαθητές - και όχι μόνο - μας έστειλε το ακόλουθο κείμενο: 
 
Μετά το πολύμηνο Lockdown πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση  "Το σύστημα ανταμοιβής του εγκεφάλου" στο πλάισιο της σειράς εκδηλώσεων φυσικών επιστημών Science Moments. Oι μαθητές της 10ης  τάξης παρακολούθησαν την εκδήλωση στην Αula, ενώ οι μαθητές της 11ης και 12ης τάξης διαδικτυακά από τις αίθουσες διδασκαλίας.
Στην διάλεξή του ο Dr. rer. nat. Tobias Sommer-Blöchl επεσήμανε  τoν πολυδιάστατο χαρακτήρα του συστήματος ανταμοιβής του εγκεφάλου. Με πολλά παραδείγματα και αποτελέσματα ερευνών μας έδειξε πώς επηρεάζει πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας, όπως τις διαδικασίες μάθησης για το σχολείο, τα συναισθήματα μας, τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε καταστάσεις, από την επιλογή του συντρόφου μέχρι και τον εθισμό. Το θέμα άγγιξε  τους μαθητές, οι οποίοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους με πολλές και διεισδυτικές ερωτήσεις. 
Στο μάθημα των καλλιτεχνικών τα παιδιά της 10ης τάξης φιλοτέχνησαν έργα με θέμα τον εγκέφαλο. Τα έργα συγκεντρώθηκαν σε ένα κολάζ, που δόθηκε ως δώρο στον ομιλητή.

Kinderdocs - Σάββατο 10 Απριλίου

Στο νέο webinar KinderDocs για ενήλικο κοινό  (Σάββατο 10 Απριλίου, 11.00-13.00) με τίτλο "Συζητώντας με παιδιά και εφήβους για τις σχέσεις και το σεξ", τίθενται θέματα όπως: Πώς χειριζόμαστε το θέμα "σεξ" όταν μιλάμε με παιδιά; Πού βρίσκεται, με λίγα λόγια, η σεξουαλική αγωγή στην επικοινωνία με τα παιδιά ή τους μαθητές μας; 
Για γονείς και όσους ζουν ή εργάζονται με παιδιά στην εφηβεία.  Με την Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχολόγο, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια, συγγραφέα. Κόστος μαζί με σημειώσεις 40 ευρώ. 
Πληροφορίες και κρατήσεις: https://enallaktikiagenda.gr/event/syzitontas-me-tous-neous-gia-tis-scheseis-kai-to-sex/ 
και: https://kinderdocs.com/event/syzitontas-me-toys-neoys-gia-tis-scheseis-kai-to-sex/

Philadelphia: Vortrag am 21.04.2021

Liebe Mitglieder und Freunde des Vereins,
anliegend erhalten Sie den Link für den Vortrag am 21.04.21 um 19.30 Uhr.
Philadelphia Verein lädt Sie zu einem geplanten Zoom-Vortrag: „Regionen, Städte, Bürger: Die Deutsch-Griechische Versammlung (DGV)“
Zoom-Meeting beitreten https://us02web.zoom.us/j/85430551045?pwd=YjhMeEF6RTZLSEw5c2NnTlJyYlpwUT09

Περισσότερα...

Α. Στριγγάρης: "Ευερεθιστότητα στα παιδιά και τους εφήβους"

Από τη Δευτέρα θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία η ελληνική έκδοση του βιβλίου του ψυχίατρου Αργύρη Στριγγάρη (’92) “Ευερεθιστότητα στα παιδιά και τους εφήβους” (εκδόσεις Τόπος) το οποίο έγραψε με τον Έρικ Ταίυλορ (original: Stringaris A & Taylor E, Disruptive Mood: Irritability in Children and Adolescents, Oxford University Press, 2015).

Διαβάστε τον πρόλογο που είχε γράψει για την έκδοση αυτή σχεδόν έναν χρόνο πριν: https://www.facebook.com/photo?fbid=1106515379852577&set=a.108879866282805

Wandertag #109 Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Wandertag#109 Κυριακή 18 ΑΠΡ 2021:  Δυτική Πεντέλη

Ανάβαση 350μ.  εύκολα
Θα πάμε στα περίχωρα της Μονής Παντελεήμονος και στον Αγ.Λουκά
Από Πολιτεία
Καπέλο, μπαστούνια, νερό
Υπολογίστε 5 ώρες να είμαστε μέσα

Έρχεστε με δική σας ευθύνη.

συμμετοχή στο tasoskavadellas@gmail.com

Με πεζοπορικούς χαιρετισμούς  Τάσος Κ

Ασυνήθιστο και ανησυχητικό: Χιονίζει τώρα στην νότια Αγγλία...

Φιλελληνική Βιβλιοθήκη σε επιμέλεια Κώστα Παπαηλιού

philelliniki vivliothiki 1Με αφορμή τον εορτασμό των 200 χρόνων από το 1821, αλλά και την συμπλήρωση 125 χρόνων από την ίδρυση της Γερμανικής Σχολής ο Κώστας Παπαηλιού, απόφοιτος του 1963, ξεκίνησε μία τεράστια και φιλόδοξη προσπάθεια προκειμένου να ετοιμάσει με τις Εκδόσεις Παρισιάνου μία πολύτομη σειρά με τίτλο "Φιλελληνική Βιβλιοθήκη", της οποίας έχει την γενική εποπτεία και επιμέλεια. Ήδη κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτοι τόμοι της σειράς:

- "Ο κατάλογος των φιλελλήνων του Ερρίκου Φορνέζη"
ο Ελβετός Ερρίκος Φορνέζης ήρθε με την βοήθεια του Εϋνάρδου στην Ελλάδα, πολέμησε για την απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό και συνέταξε τον πλέον αναλυτικό κατάλογο των φιλελλήνων από έναν σύγχρονό τους

- "Η εποχή των φιλελλήνων" των Γουλιέλμου Μπαρτ και Μαξ Κέριχ-Κορν
εκδίδεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι έργο ζωής του Μαξ Κέριχ-Κορν, ο οποίος με βάση τα χειρόγραφα του Γουλιέλμου Μπαρτ, συγκέντρωσε με κόπο και επί 20 χρόνια λεπτομερείς πληροφορίες για τους φιλέλληνες

Εμείς να θυμίσουμε ότι η ιστορία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών του Godber Hansen, που βασίστηκε στην Ιστορία της Γερμανικής Σχολής του Γουλιέλμου Μπαρτ και που εξέδωσε ο Σύλλογος, έγινε με την βοήθεια του Κώστα Παπαηλιού και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Παρισιάνου.

Δείτε τους δύο πρώτους τόμους...

Μιρσέα Ελιάντ: "Η νύχτα της Βεγγάλης"

...Αν διστάζω ν΄αρχίσω, είναι γιατί δεν κατάφερα ακόμη να βρω ποια μέρα ακριβώς συνάντησα για πρώτη φορά την Μαϊτρέγη. Στις σημειώσεις μου εκείνης της χρονιάς δεν βρήκα τίποτε. Το όνομά της εμφανίζεται πολύ αργότερα, μετά την έξοδό μου από το σανατόριο: έμενα τότε στο σπίτι του Ναρέντρα Σεν, στην συνοικία Μποβανιπόρ. Ήταν όμως το 1929 και είχαν περάσει ήδη 10 μήνες τουλάχιστον από τότε που την πρωτοείδα...

Ο Μιρσέα Ελιάντ γεννήθηκε το 1907 στο Βουκουρέστι. Εξαιρετικός ιστορικός θρησκειών, λογοτέχνης και καθηγητής. Έζησε και σπούδασε  θρησκειολογία στην Καλκούτα από το 1928 έως το 1932. Προετοίμασε μια διδακτορική διατριβή πάνω στη γιόγκα, και δίδαξε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου από το 1933 έως το 1940. Μορφωτικός ακόλουθος στο Λονδίνο και κατόπιν στη Λισσαβώνα γίνεται από το 1945 επίτιμος καθηγητής στην Εcole des Ηautes Etudes στο Παρίσι και αρχίζει τότε να γράφει κατ' ευθείαν στα γαλλικά. Στη συνέχεια διδάσκει σε διάφορα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και, το 1957 παίρνει την έδρα της ιστορίας των θρησκειών στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου. Πέθανε το 1986. Το έργο του περιλαμβάνει μυθιστορήματα όπως Η νύχτα της Βεγγάλης, La Forêt interdite (Το απαγορευμένο δάσος), και Le veil homme et l' officies (Ο γέρος και ο αξιωματικός) αλλά έχει γράψει και έργα που τον καθιστούν αυθεντία στον τομέα της ιστορίας των θρησκειών όπως Le sacré et le profane, (Το ιερό και το βέβηλο) La nostalgie des origines (Η νοσταλγία της Πρώτης Αρχής) κ.ά.

 1. Οικονομική επιθεώρηση Απρίλιος 2021
 2. Ο Κ. Αραβώσης μιλά στο WEN
 3. Λένα Μερίκα: "Μια ζωή στα ροζ"
 4. "Έφυγε" ο Θωμάς Μπονέλης, απόφοιτος του 1970
 5. Για τον Θωμά Μπονέλη από τον Νάσο Ηλιάδη
 6. Μ. Βλασταράκης - Ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας
 7. Ο Δημήτριος Λούνδρας στους Ολυμπιακούς του 1896
 8. Τάσος Γιαννίτσης: «Το ασφαλιστικό στον ορίζοντα εσωτερικών και ευρωπαϊκών ανακατατάξεων»
 9. Verein Philadelphia:Griechenland im Umbruch - nach der Revolution von 1821
 10. Ιδρυτική συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
 11. Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ στην τάξη
 12. Σύλλογος γονέων "Σπουδές στο Εξωτερικό"
 13. «Μπήκαμε» στη νέα Εθνική Πινακοθήκη
 14. Ο Δημήτρης Ψαρράς για τον σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή
 15. Σωτήρης Μητραλέξης: “Πέρα από την Επιστήμη και τη Θρησκεία”
 16. «Η επίδραση του COVID-19 στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης: Ένας χρόνος μετά»
 17. Μαρία Σούμπερτ: Webinars απο την ΕΔΠΕ
 18. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην εκπομπή “Στα Άκρα“
 19. Η Αλίκη Περρωτή στα "Portraits 70"
 20. Οι ξεχασμένες "πληγές" ενός σχολείου
 21. Όταν η Ελλάδα έβγαζε βιομήχανους
 22. "Τι έκανες στον πόλεμο Γερμανική Σχολή Αθηνών;"
 23. Deutsche Welle – Βαυαρική Ραδιοφωνία
 24. Διεθνής νίκη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Μνήμη για το παρόν»
 25. Δύο άρθρα του Αργύρη Στριγγάρη για τη βοήθεια στους ευάλωτους του εγκλεισμού
 26. Ξένια Κουναλάκη: Social Media & Δημοκρατία
 27. Kataster – Grundbuch – Κτηματολόγιο 17.3.2021
 28. Notos: Παραλαβές Μαρτίου
 29. Η Καλλιόπη Αθανασιάδη στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά»
 30. Δύο συλλογές διηγημάτων από την Κατερίνα Καζολέα
 31. KAS Ελλάδας/Κύπρου: Το Μέλλον μετά το Λιγνίτη
 32. KAS: "Beyond Covid19: The way forward for Greek and German Industries"
 33. Εκδόσεις Παρισιάνου - Έκπτωση 10% σε όλα τα βιβλία
 34. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Προκήρυξη διδακτορικής υποτροφίας
 35. Berufskundlicher Tag im Mai
 36. Γερμανική Πρεσβεία: «….με την ψυχή αναζητώντας των Ελλήνων τη χώρα»
 37. Δήμητρα Κουζή και Kinderdocs: Διάφορες εκδηλώσεις
 38. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2021
 39. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην DW το 2017
 40. Ταμείο Ανάκαμψης: Το εμβόλιο για την ευρωπαϊκή οικονομία;
 41. Δύο διηγήματα της Έμης Βαϊκούση
 42. Βάλτερ Πούχνερ: "Κωνσταντίνος Χρηστομάνος ως δραματουργός"
 43. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" FAQs
 44. Η Κατερίνα Μαούτσου στη διαδικτυακή παράσταση «Ρόζμαρι»
 45. Γιώργος Σταμάτης: "O μετασχηματισμός της οικονομίας: προκλήσεις και παγίδες"
 46. “Ο νέος ‘Αναγεννησιακός Άνθρωπος’ και ο Παρα-επιστημονικός Λαϊκισμός”
 47. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά
 48. Friedrich Ebert Stiftung Athen: "Σύνορα και κορονοϊός"
 49. KAS: "Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές"
 50. “I.X. τραγούδια ιδιωτικής χρήσης” του Νίκου Παπαντώνη
 51. Γιώργος Σταμάτης: "Μέρκελ ή Θάτσερ;"
 52. KAS: "Η Ευρώπη μετά το Brexit" στις 11.2
 53. Η Έλενα Χατζηιωάννου με την Μαρία Ευθυμίου
 54. Μαρία Σούμπερτ: «Οι τρεις εαυτοί – αναζητώντας την ισορροπία στις σχέσεις»
 55. Οι ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 56. Διεθνής αναγνώριση για την Ντόρα Μπακογιάννη
 57. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2021
 58. Αντώνης Μεταξάς: Η Ποιοτική Ιδιαιτερότητα της Ενωσιακής Έννομης Τάξης
 59. Ενημερωθείτε για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA
 60. Interviews mit Alumni der Deutschen Schule Athen
 61. Αργύρης Στριγγάρης: Παιδική κακοποίηση, τι πρέπει να ξέρουμε
 62. Αντί για διερευνητικές, να κάνουμε τα ελληνοτουρκικά ευρωτουρκικά
 63. Hanns Seidel Stiftung: Πρόσκληση σε συζήτηση στις 27.1
 64. Ξένια Κουναλάκη: Επιχειρήματα κατά και υπέρ του ελληνικού #ΜeΤoo
 65. Επαγγελματικός Οδηγός 2020
 66. Παρατείνονται οι διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα
 67. Ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση για ενδιαφερόμενους γονείς
 68. Δημήτρης Χαραλάμπης: Εκφασισμός και ύβρις
 69. Ντόρα Μπακογιάννη: «2021 – Μία χρονιά αποφάσεων»
 70. Κλεινόν άστυ: "Γυρίζοντας στην Αθήνα"
 71. Βιβλία οικονομικής θεωρίας από τον Γιώργο Σταμάτη
 72. NOTOS: Μία επιλογή από τις νέες παραλαβές μας σε λογοτεχνικά βιβλία
 73. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 την παραμονή των Χριστουγέννων
 74. Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Tραμπ ηττήθηκε αλλά ο «τραμπισμός» υπάρχει»
 75. ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος για τον Μπ. Ομπάμα
 76. Διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα
 77. Ιανουάριος στο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους!
 78. Δημήτρης Γιάκας: online Μουσικό Αναλόγιο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 79. Άγιος Βασίλης – Η δημιουργία του μύθου
 80. Να τα πούμε; Η ιστορία πίσω από τα κάλαντα
 81. Sydney Carter: "Standing in the rain"
 82. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2021
 83. NOTOS: Καλή, καλύτερη χρονιά! Frohes Neues Jahr!
 84. Κυριακή Γονή: "τα χέρια μας"
 85. Το Ίδρυμα Heinrich Böll ευχαριστεί την Όλγα Δρόσου
 86. Ήρα Καλιαμπέτσου στην Griechenland Zeitung
 87. Θεόδωρος Πάγκαλος: ΙΜΙΑ / S-300 / ΟΤΣΑΛΑΝ
 88. Dieter Klemm: περιοδικό Εξάντας
 89. Κωνσταντίνα Ψωμά: "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
 90. Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων
 91. NOTOS PLUS: Τις τελευταίες ημέρες του 2020 είμαστε ανοιχτα
 92. Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην ψηφιακή τάξη
 93. Ο Αντώνης Ρεγκάκος νέος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
 94. Brain drain - Έλληνες του εξωτερικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη
 95. Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων
 96. Απόστολος Πίτσος, Τάσος Γιαννίτσης στη Οικονομική Επιθεώρηση
 97. Δημήτρης Δημόπουλος: «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ»
 98. Paula Lakah: Ο πλούσιος καλλιτεχνικός κόσμος της
 99. KAS: Online Discussion on Energy Security in the EastMed, 10.12.2020
 100. Ηλίας Βλάχος: Ομιλία στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής
 101. Δήμητρα Κουζή: Παρουσίαση του νέου προγράμματος KinderDocs 2020-2021
 102. Σωτήρης Μητραλέξης. On a viable European Union: some considerations.
 103. Γιάννης Παπαδημητρίου: Neue Misstöne zwischen Deutschland und Griechenland
 104. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τον Γιάννη Μπουτάρη
 105. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 2.12
 106. “Daniel 16” με τον Βασίλη Κουκαλάνι
 107. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2020
 108. „Der Anfang nach dem Ende – Wie sich Griechenland neu erschaffen hat“
 109. 7-tägige online Einladung zur Museum für Neue Kunst in Freiburg von Kyriaki Goni
 110. Ομιλία του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην εκδήλωση για τον Ίωνα Δραγούμη
 111. Mitgliederversammlung την Τετάρτη 18.11 και ώρα 19:00
 112. Ένα πείραμα της VW στην Αστυπάλαια για ηλεκτροκίνηση
 113. DSA erinnert - Η ΓΣΑ θυμάται 1941-1944
 114. US Elections 2020 - Principles of democracy
 115. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 116. KAS: "Στρατηγικές βιωσιμότητας σε Ελλάδα και Γερμανία"
 117. Μαρία Κατσαρού: When Overwhelmed...
 118. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Το «Ημερολόγιο ενός δειλού»
 119. Βοηθώντας τα παιδιά να θέτουν στόχους και να διαχειρίζονται το στρες
 120. Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00
 121. Wir gehen in die Verlängerung: Jubiläumsaktion!
 122. Ίδρυση συλλόγου ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίου FU Berlin
 123. Άρθρο του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην Καθημερινή για τον Ίωνα Δραγούμη
 124. Κυκλοφόρησε το 1000ο τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης
 125. Η Έλενα Παλλαντζά συντονίστρια σε διαδικτυακό σεμινάριο για μεταφραστές
 126. Στο Διαδίκτυο η “Αντιγόνη – Lonely Planet” της Λένας Κιτσοπούλου
 127. 28η Οκτωβρίου: "Αλαλά - Αέρα"
 128. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 129. «Ρίτερ, Ντένε, Φος» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 130. Δημήτρης Ψαρράς: «Πώς συλλογάται ο Ρήγας;»
 131. «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»
 132. Παύλος Αγιαννίδης: "Σον Κόνερι - Ο Καβάφης, ο Σωκράτης και δύο τατουάζ"
 133. Στην ΕΡΤ3 το Φεστιβάλ Μολύβου 2020
 134. KAS: Το μέλλον της εκπαίδευσης
 135. Ο Νίκος Μπεχράκης διαδικτυακά στην Aula
 136. Η Vicky Pryce στο Action 24
 137. Παύλος Αγιαννίδης: “ Ενισχύστε το θέατρο, γιατί χανόμαστε“
 138. KAS: "Business Agility during the time of the Covid"
 139. Λένα Κιτσοπούλου: Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα
 140. Κλαίρη Θεοδώρου: Εραστές του φωτός
 141. "Μιλώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ"
 142. Συναυλία της ορχήστρας ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με τον Νίκο Αθηναίο
 143. „(Ein)sicht und Führung“ / «(Εν)όραση και ηγεσία»
 144. Bauprojekt: Goethe-Institut Athen
 145. PITSOS: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο στου Ρέντη και πάει στην Τουρκία
 146. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν πιστεύω να φοβάσαι!»
 147. Εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος
 148. Ο Δημήτρης Ψαρράς στην Lifo για τη Χρυσή Αυγή
 149. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στην Βουλή των Ελλήνων
 150. Internationales Volontariat der Deutschen Welle – Deutschland
 151. Κυριακή Γονή: Einladung zum Museum für Neue Kunst, Freiburg
 152. Μαρία Σούμπερτ: Σεμινάριο δραματοθεραπείας
 153. Μαρία Σούμπερτ: "Ήταν κάποτε"
 154. ΕΛΙΑΜΕΠ - Hanns-Seidel: Μετανάστευση
 155. 30ή επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης
 156. Ο Ιταλός Φιλέλληνας Giuseppe Chiappe, δικηγόρος, εθελοντής αγωνιστής, εκδότης εφημερίδας και ...
 157. NotosPlus: Παραλαβές σε βιβλία και άλλα είδη - Αγορές online απλά, γρήγορα και οικονομικά
 158. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2020
 159. Το Ινστιτούτο Goethe ανακαινίστηκε
 160. Μαθαίνοντας διαδικτυακά στην εποχή του COVID 19
 161. Leserwettbewerb der Griechenland Zeitung
 162. "10. Newsletter der Open Space Edition" από την Katerina Vatsella
 163. Wandertag#103: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 Παρνασσός
 164. Wandertag #104: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 - Συντήρηση Μονοπατιού
 165. Δημοσιεύσεις για των "Κήπο Δεδομένων"
 166. Μαίρη Χρηστέα. “Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας“
 167. "Οι Λύκοι Επιστρέφουν" παρουσίαση στο Πατάρι του Gutenberg
 168. The Love Boat: Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων
 169. Μαρία Σούμπερτ: "Η δραματοθεραπευτική σκηνή: Από τη θεατρική σκηνή στην ψυχοθεραπευτική πράξη"
 170. Γιάννης Θεολογίτης: "A World in Transition"
 171. Μαρία Κατσαρού: "Resistance to change"
 172. Τελευταίες παραστάσεις της «Λυσιστράτης», συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη
 173. Κλαίρη Θεοδώρου: Οι κόρες της βασίλισσας
 174. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Σεπτέμβριο.
 175. economia: "Winning Shipping Strategies"
 176. Δημήτρης Δημόπουλος και "Καφρόκρεμα", 18 & 23 Σεπτεμβρίου
 177. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
 178. Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση στις 9.9.2020
 179. Κυριακή Γονή: 9 Σεπτεμβρίου στην Στέγη του Ιδρυματος Ωναση
 180. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2020
 181. Ακύρωση 1ου Canto Human Voice Festival
 182. Το βιβλίο του Γ. Ράλλη από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 183. Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη
 184. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο στο Φεστιβάλ Όπερας Baroque του Bayreuth
 185. Οι ταινίες της Δήμητρας Κουζή on demand στο Internet
 186. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Φεστιβάλ Μολύβου
 187. Η Συμμορία της Τήλας με το Πρώτο Θέμα
 188. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α
 189. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β
 190. Ξένια Κουναλάκη: “Η νύχτα με τις μάσκες“
 191. Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»
 192. Διεθνής διάκριση για τον Κώστα Παπαηλιού
 193. Στην μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη στην Αγόριανη
 194. Η Γερμανική Πρεσβεία για την ματαίωση της ΔΕΘ
 195. Υποδοχή ακόμη 90 αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία
 196. Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»
 197. Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"
 198. Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»
 199. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία
 200. Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"
 201. Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ
 202. "Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο
 203. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020
 204. Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1
 205. Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken
 206. Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά
 207. Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”
 208. Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός
 209. Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"
 210. Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα
 211. Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο
 212. Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt
 213. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου
 214. 9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou
 215. Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
 216. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''
 217. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
 218. O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα
 219. Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο
 220. «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
 221. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020
 222. 1st Canto Human Voice Festival - Rhodes
 223. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 224. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 225. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 226. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 227. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 228. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 229. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 230. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 231. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 232. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 233. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 234. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 235. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 236. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 237. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 238. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 239. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 240. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 241. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 242. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 243. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 244. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 245. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 246. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 247. Νίκο, καλό ταξίδι.
 248. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 249. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 250. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 251. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 252. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 253. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 254. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 255. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 256. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 257. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 258. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 259. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 260. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 261. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 262. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 263. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 264. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 265. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 266. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 267. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 268. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 269. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 270. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 271. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 272. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 273. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 274. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 275. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 276. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 277. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 278. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 279. Voucher Κατάρτισης 600€
 280. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 281. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 282. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 283. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 284. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 285. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 286. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 287. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 288. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 289. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 290. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 291. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 292. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 293. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 294. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 295. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 296. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 297. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 298. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 299. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 300. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 301. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 302. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 303. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 304. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 305. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 306. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 307. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 308. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 309. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 310. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 311. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 312. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 313. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 314. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 315. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 316. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 317. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 318. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 319. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 320. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 321. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 322. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 323. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 324. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 325. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 326. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 327. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 328. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 329. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 330. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 331. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 332. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 333. Πήγαμε "top girls"
 334. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 335. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 336. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 337. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 338. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 339. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 340. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 341. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 342. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 343. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 344. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 345. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 346. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 347. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 348. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 349. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 350. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 351. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 352. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 353. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 354. Dimopoulos Specials
 355. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 356. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”
 357. Ο Γιώργος Δεπάστας στη μετάφραση του έργου του Carl Sternheim "Το Βρακί"
 358. "Πριν το Πέρασμα" στο Βιβλιοπωλείο Επίκεντρον
 359. Οι θεατρικές παραστάσεις που συνεχίζονται στο 2020
 360. "Ακατάλληλο για Στρουθοκαμήλους" στις 21.1.2020
 361. "Διάλογοι Ελευθερίας 2020: Η τόλμη της έκφρασης και η ελευθερία του λόγου" στις 27.1
 362. «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 363. Πήγαμε στην έκθεση του Γιάννη Ψυχοπαίδη
 364. "The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα
 365. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ στο Μέγαρο
 366. «ΣΜΙΛΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗ» στο Μουσείο της Ακρόπολης
 367. Επίσκεψη στην έκθεση του Γ. Ψυχοπαίδη
 368. Ημέρα Ενημέρωσης
 369. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2020
 370. Βιογραφικά αποφοίτων (3) - Ιατρική
 371. Βιογραφικά αποφοίτων (2) Τέχνη και Πολιτική
 372. Βιογραφικά αποφοίτων (1) Λογοτεχνία - Τέχνη
 373. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Ίδρυμα Θεοχαράκη στις 9 Ιανουαρίου
 374. Χρίστος Βερελής: «Αrakynthos Ερίκι»
 375. Μαρία Παπαθεοδώρου "Fridays for Future"
 376. Evolve Serious Games - "1821TheGame"
 377. Λένα Κιτσοπούλου: Θέατρο και ατομική έκθεση
 378. Η εταιρεία Wootis ζητά άτομα
 379. Praktikum
 380. Οι σελιδοδείκτες της Λίζας Γεωμπρέ
 381. Έκθεση της Αθηνάς Σταμάτη
 382. Economia: "Αφιέρωμα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη"
 383. Wandertag #97 Κυριακή 22 ΔΕΚ 2019 Πάρνηθα
 384. «Οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στη Μεσόγειο και ελληνοτουρκικές σχέσεις»
 385. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 386. Εκδηλώσεις Δεκεμβρίου NOTOS PLUS
 387. Οι εκδόσεις Παρισιάνου προσφέρουν έκπτωση 20% σε όλα τα βιβλία τους
 388. Εορταστική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Κυριακή 22.12.2019
 389. Weihnachtskonzert / Χριστουγεννιάτικη συναυλία
 390. Υποδοχή του αντεπιστέλλοντος μέλους κ. Hans Joachim Schellnhuber
 391. Η δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη
 392. "Ιστορίες του Τείχους" στην ΕΡΤ
 393. Ο Δημήτρης Γιάκας στο 7ο Χριστουγεννιάτικο Gala
 394. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Winckelmann-Feier & Jahresbericht 2019
 395. Οι θεατρικές παραστάσεις της σεζόν
 396. Δύο απόφοιτοί μας στην “Εύθυμη Χήρα“ στο Θέατρο Ολύμπια
 397. «Στα Βούρλα θα λέγεσαι Χρυσάνθη» από την Έφη Ρευματά
 398. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» για δεύτερη σεζόν, σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 399. DAI: "Grave Stelai from Roman Thessaly...
 400. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2019
 401. “Οξυγόνο“ της Ξένιας Κουναλάκη στις 7.12.2019.
 402. Ζώντας μαζί! Τρόποι πετυχημένης ένταξης προσφύγων σε δήμους
 403. Quiz με αφορμή φωτογραφίες της τάξης του 1974
 404. Festliche Musik zur Weihnachtsfeier bei Philadelphia am 9.12.2019
 405. Adventskalender και χριστουγεννιάτικα @ notosplusbooks.gr
 406. Reunion της τάξης του 1989
 407. ΕΛΛΕΤ - ΔΤ - Σημαντικές νίκες στο ΣτΕ για κτήρια κοντά στην Ακρόπολη, τον βιότοπο του Κορινού και την Εύβοια!
 408. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 1.12.2019
 409. Παρουσίαση λογοτύπου ΔΕΘ2020: Γερμανία τιμώμενη χώρα
 410. Ένα ταξίδι στο διάστημα με τον καθηγητή Δρ Στ. Κριμιζή
 411. Wandertag #96 Kυριακή 1 ΔΕΚ 2019 βόρεια Πεντέλη εκκλησάκια/νταμάρι Αλούλα
 412. Ήρα Καλιαμπέτσου: "Ξένες αρχαιότητες: Μνημεία ή πολιτιστικά αγαθά, μία νομική προσέγγιση"
 413. Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ
 414. Ευρωτουρκικές σχέσεις και διεύρυνση
 415. Friedrich Ebert Stiftung: “Η Άκρα Δεξιά στην Ελλάδα“
 416. Ρεσιτάλ του εκκλησιαστικού οργάνου στη Γερμανική Εκκλησία
 417. Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γερμανικής Σχολής Αθηνών
 418. Συνεχίζεται το "Ο Τζόνι πήρε τ' όπλο του"
 419. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 420. Διάλεξη της Sharon Golan Yaron για το Bauhaus
 421. NOTOS PLUS: "Καταργώντας τα σύνορα με λέξεις"
 422. Βερολίνο: Απόδραση από το τείχος της ντροπής
 423. Ο Βασίλης Αντωνιάδης για το "ρεμπέτικο"
 424. Σπυρίδων – ο άλλος Τρικούπης (1788–1873)
 425. Για τις φωτογραφίες του Μιχάλη Τσερέκλα
 426. Ίδρυμα Rosa Luxemburg: Παρουσίαση μελέτης για τα ασυνόδευτα ανήλικα παιδιά
 427. Η Λένα Κιτσοπούλου στο LIFO
 428. Ελλάδα και Γερμανία «ανοίγουν» νέους δρόμους καινοτομίας
 429. Ο Πάνος Λουκάκος Πρόεδρος στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου
 430. Wandertag # 95 Σ/Κ 16-17 ΝΟΕ 2019 Πάρνωνας
 431. Η Βίκυ Βολιώτη στο θέατρο και την τηλεόραση
 432. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η "Ωραία μου Κυρία"
 433. Ο Καθηγητής Σταμάτης Κριμιζής στη Γερμανική Σχολή την Τρίτη 19 Νοεμβρίου
 434. Σταθερά βήματα σε ασταθές έδαφος
 435. Ο Κώστας Παπαηλιού για το "μπουζούκι"
 436. «Οι συνέπειες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην ιστορία του 20ού αιώνα»
 437. Wandertag #94 Κυριακή 10 ΝΟΕ 2019
 438. Ένα ακόμη ενδιαφέρον άρθρο για την Ελένη Παπαδάκη
 439. Μιά ώρα με τον Γιάννη Ψυχοπαίδη στην Athens Voice
 440. Ρεμπέτικη ομάδα στην Ρώμη 1994
 441. Ρεμπέτικη ομάδα στην Βουδαπέστη 1996
 442. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για τον όρο "ρεμπέτης"
 443. Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο: Διάλεξη την Τετάρτη 6/11
 444. Βασίλης Κουκαλάνι: Δεύτερη χρονιά με τον «Μορμόλη»
 445. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2019
 446. Η “Καφρόκρεμα“ του Δημήτρη Δημόπουλου στην Αθήνα και σε περιοδεία
 447. Αλέξης Ακριθάκης: "τσίκι-τσίκι"
 448. “Lulu“ του Frank Wedekind σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 449. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Εντυπωσιακά ευρήματα από το ναυάγιο των Αντικθύρων
 450. Άγγελος Κωβαίος: Η Επανάσταση, τα ιδρύματα και η Γιάννα
 451. Η ιστοσελίδα του Παναγιώτη Στάμου
 452. Αίθουσα "Ελένη Παπαδάκη" στο REX
 453. Ο Δημήτρης Γιάκας στο Athenaeum
 454. Ο Κώστας Παπαηλιού για τον Αθανάσιο Μανέτα
 455. Ο Ελευθέριος Σκιαδάς για την Γερμανική Σχολή
 456. Η Θάλεια Ματίκα στο θέατρο και την τηλεόραση
 457. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Μάμα Ρόζα»
 458. Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2018
 459. 2.000 μαθητες για την 28η Οκτωβρίου στο Δίστομο για αντι-ναζί 'μάθημα
 460. Έκθεση Design της Paula Lakah: “Unfolding Attitudes”
 461. «Mαρία Στιούαρτ» του Friedrich Schiller
 462. Lesen, Spielen, Lernen Oktober 2019
 463. Η Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα και «Επτά σκύλοι αυτοβιογραφούμενοι»
 464. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 465. Μια άγνωστη πτυχή της προσωπικότητας του Οδυσσέα Λαμψίδη
 466. Η Εύη Πάσχου "συναντά" τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 467. Γιάννης Ψυχοπαίδης: Ποιητικά
 468. Έκθεση του Werner Hermann
 469. Δωρεά Πλοίου από τον Πάνο Λασκαρίδη
 470. Ο Παναγιώτης Αγαπητός για τον Οδυσσέα Λαμψίδη
 471. Βραβείο στον Γιάννη Καλλιφατίδη
 472. Κίτσος Λούης: Ιστορίες γενετικής (στην… καθομιλουμένη)
 473. Εκδρομή Ακροκόρινθο & Λουτράκι 20 Οκτωβρίου
 474. «Ritter, Dene, Voss» στο Θέατρο Τέχνης
 475. Μία ακόμα επιτυχία για την ομάδα του DSAMUN
 476. Tag der Deutschen Einheit από την Τζακάρτα
 477. Κυριακάτικες Μουσικές στον Κήπο της Γερμανικής Εκκλησίας
 478. Ο Γιώργος Σταμάτης στον ΙΑΝΟ
 479. 8. Newsletter der Open Space Edition + Buchpräsentation
 480. Δραστηριότητες του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 481. notosplusbooks.gr
 482. ΑΝΑΤΟΛ…2ος χρόνος
 483. Wandertag#93 Κυριακή 6 ΟΚΤ 2019 περίπατος
 484. Ορχήστρα ACADEMICA Αθηνών με Νίκο Αθηναίο
 485. Ξεκινάει το KinderDocs - στο Μουσείο Μπενάκη πρεμιέρα 13/10
 486. Δημογραφικό πρόβλημα: μια πολύπλευρη πρόκληση 09.10.2019
 487. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2019
 488. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 4.10
 489. Fridays for Future στο Σύνταγμα
 490. Δίγλωσση ανάγνωση για παιδιά (γερμανικά-ελληνικά)
 491. Achtsamkeitskurs in Philadelphia
 492. Himmelweg - Ο Δρόμος για τον ουρανό
 493. Μιχάλης Ψαλιδόπουλος: Τα Δάνεια της Ελλάδας
 494. «Χειμωνιάτικο ταξίδι» σε σκηνοθεσία Έφης Ρευματά στο Studio Μαυρομιχάλη
 495. Αλεξάνδρα Νομίδου: 14ο Φεστιβάλ Γύρω από το Πιάνο
 496. «Καφρόκρεμα» και «El retablo de maese Pedro»
 497. Ο Χρήστος Μπαλόγλου στο αφιέρωμα για τον Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθο
 498. Ρεσιτάλ θρησκευτικής μουσικής στη Γερμανική Εκκλησία
 499. Βασίλης Κουκαλάνι: «Πιο Δυνατός κι από τον Σούπερμαν» για δεύτερη χρονιά
 500. Το «Μπερλίν» της Άντζης Σαλταμπάση υποψήφιο στα Κρατικά Βραβεία

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κώστας Γαλάνης (74)

Γεννήθηκε το 1956 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1974. Απέκτησε πτυχίο Μηχανολόγου – Ηλεκτρολόγου στο ΕΜΠ και αμέσως μετά (1980-1984) PhD στο Imperial College στο Λονδίνο. Τ [ ... ]