Πρόσκληση στη συναυλία μας « Restart: Συνεχίζουμε από την αρχή»

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Η ορχήστρα, το ανσάμπλ κιθάρας και τα ροκ συγκροτήματα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών σάς προσκαλούν στην αίθουσα εκδηλώσεων της DSA. Έπειτα από μια μακρά χρονική περίοδο χωρίς δια ζώσης εμφανίσεις των μουσικών μας, τα μουσικά συγκροτήματα της Σχολής θα εμφανιστούν και πάλι επί σκηνής στις 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου, ώρα 19:30.

Η φετινή μας συναυλία με τίτλο «Restart: Συνεχίζουμε από την αρχή» σηματοδοτεί την αρχή ενός αναστοχασμού, μιας αναγέννησης. Με την πρωτοβουλία μας, θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε για τα κοινωνικά και οικολογικά προβλήματα της εποχής μας. Ζούμε σε έναν πολύ εύθραυστο κόσμο, ο οποίος απαιτεί μια ιδιαιτέρως προσεκτική διαχείριση των διαπροσωπικών σχέσεων και της σχέσης μας με τη φύση. Το «Re» συμβολίζει την επανάληψη και την καινούργια αρχή. Είναι η αισιόδοξη απάντηση στην υπαρξιακή αναζήτηση του νοήματος της ζωής. Το «Re» δίνει το έναυσμα για ένα καλύτερο αύριο, το οποίο αντλεί τη δύναμή του από την κριτική ανασκόπηση του χθες. Τα μουσικά μας συγκροτήματα γιορτάζουν -σε συμπαραγωγή με τη διευρυμένη ομάδα σκηνογραφίας και την ομάδα δημιουργικής γραφής- τη σχολική επέτειο των 125 ετών ως ένα μοντέρνο, δημιουργικό σχολείο, το οποίο ατενίζει το μέλλον με ιδιαίτερη ευαισθησία και ανησυχίες, έχοντας την εμπειρία των εκατό (100) και πλέον χρόνων παρουσίας.

Στο φουαγιέ της Σχολής θα πραγματοποιηθεί παράλληλα η έκθεση των Καλλιτεχνικών «Από πού ερχόμαστε; Τι είμαστε; Πού πάμε;» με έργα μαθητ(ρι)ών.

Περισσότερα...

Έβη Τουλούπα: "Η Μεγάλη Κυρία της αρχαιολογίας"

Η Θεώνη Ζερβού έκανε ένα αφιέρωμα στην Athens Voice για την Έβη Τουλούπα:

Στις τόσες απώλειες αυτού του σημαδιακού έτους, στεκόμαστε με σεβασμό στον θάνατο της Έβης Τουλούπα, της «Μεγάλης Κυρίας της αρχαιολογίας», όπως δικαίως χαρακτηρίζεται.

Η Έβη Τουλούπα πέθανε στις 11 Οκτωβρίου 2021. Δεν λέμε «πλήρης ημερών», γιατί οι άνθρωποι του είδους της δεν γερνάνε ποτέ και όσο ζουν προσφέρουν. H παρουσία τους μόνο αρκεί να κινητοποιήσει πράγματα.

Μέχρι το διδακτικό έτος 2017-2018, η Έβη Τουλούπα παρακολουθούσε ανελλιπώς, κάθε Τετάρτη, τα μαθήματα Ιστορίας Τέχνης στη Σχολή Διδασκαλίας της Αρχαιολογικής Εταιρείας, μαζί με φοιτητές και άλλους ενδιαφερόμενους, τιμώντας τους συναδέλφους της και ενισχύοντας τον θεσμό. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν απομακρύνθηκε από το αντικείμενό της και έδινε σημασία στη φυσική παρουσία.

Δείτε όλο το άρθρο:..

O Τάσος Γιαννίτσης γράφει για τη σοσιαλδημοκρατία

Η συζήτηση για την Κεντροαριστερά ή τη σοσιαλδημοκρατία είναι χαμένη από χέρι, όσο γίνεται σε τόνους μοιρολατρικούς ή νοσταλγικούς, με το βλέμμα σε ένα ένδοξο, αλλά ξεπερασμένο παρελθόν, που θα έπρεπε οπωσδήποτε να ανακτηθεί. Θα έπρεπε πράγματι. Όμως προϋποθέτει πάθος, πατροκτονία, νέες ιδέες και ιδίως απαντήσεις στα σημερινά μεγάλα προβλήματα. Απαντήσεις που θα είναι διακριτές από άλλα πολιτικά αφηγήματα, όχι μόνο ιδεολογικά, αλλά και πρακτικά, θα είναι πραγματιστικές, και γι’ αυτό θα εμπνέουν ελπίδα υπεροχής και όχι μίσος καταστροφής, και, επίσης, θα αφορούν ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας. Καθώς, πλέον, τα σημερινά προβλήματα είναι ιδιαίτερα πολύπλοκα, πολύ πιο δύσκολα και πιο πολλά μαζί, η διάσταση του πραγματισμού είναι κρίσιμη. Τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, τα οποία εξ ορισμού θα βρίσκονταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, δεν χρειάζεται να πληρώσουν –για πολλοστή φορά– ένα μεγάλο κόστος εξαιτίας της φαντασίωσης, της ρητορικής υπεροψίας ή της πολιτικής ελαφρότητας ηγεσιών που θέλουν να καθοδηγήσουν τον μεγάλο αυτόν χώρο. Έχουν πληρώσει ήδη πολλά, έχουν υποστεί πολλές απογοητεύσεις, είναι «ψαγμένα» και καχύποπτα.

Δείτε όλο το άρθρο του Τάσου Γιαννίτση στην Athens Voice...

Άννα Φιλίνη: Ζωγραφικό αφιέρωμα

filini anna zografiko afieroma 1821Το έργο της Άννας Φιλίνη «ΖΩΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ - Φρίζα με 12 εικόνες για για την Ελληνική Επανάσταση του 1821» παρουσιάζει στιγμές της Επανάστασης μέσα στο διεθνές πλαίσιο επαναστάσεων και εθνικοαπελευθερωτικών αγώνων με διαχρονικούς συνειρμούς και με τη συμμετοχή των ηρώων, των ποιητών, των φιλελλήνων, αλλά και των εμφυλίων πολέμων, των ερώτων και των ανθρωπίνων παθών. Στο βιβλίο οι 12 εικόνες, που απαρτίζουν το συνολικό έργο, συνοδεύονται από 12 κείμενα -ένα για κάθε εικόνα- που πληροφορούν για γεγονότα και ταυτόχρονα αναδεικνύουν συνειρμούς, κρυμμένες αντιπαραθέσεις και ασίγαστες ελπίδες. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Σημειώστε ότι η έκθεση συνεχίζεται έως την 14η Δεκεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Περισσότερα για το βιβλίο...

«Ντάνιελ ΄16» με δύο μαθητές της DSA δίπλα στον Βασίλη Κουκαλάνι

Η ταινία «Ντάνιελ ΄16» σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κουτσαμπασιάκου βγαίνει μετά από ένα χρόνο στις αίθουσες (Ολύμπιον – Θεσσαλονίκη, Ταινιοθήκη της Ελλάδος – Αθήνα, IDEAL – Αθήνα καθώς και στο cinobo) και θα παιχτεί από τις 9 Δεκεμβρίου και για δύο εβδομάδες. Στην ταινία πρωταγωνιστούν δυο μαθητές της DSA, ο Νίκολας Κίσκερ και ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος-Μπούχχολτς δίπλα στον απόφοιτό μας Βασίλη Κουκαλάνι. Θυμίζουμε ότι τον Δεκέμβρη του 2020 η ταινία είχε παρουσιαστεί για λίγες μέρες διαδικτυακά στα πλαίσια του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου για νέους και παιδιά.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια...

Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2021

Κυκλοφόρησε το τεύχος του Δεεμβρίου 2021 της Οικονομικής Επιθεώρησης με μία συνέντευξη τυ Γκίκα Χαρδούβελη με τίτλο "Επιστροφή σε τροχιά σύγκλισης"

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, παρά τα ανησυχητικά σύννεφα που μαζεύονται στον ορίζοντα, εμφανίζεται ο καθηγητής Γκίκας Χαρδούβελης. Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται στο τεύχος Δεκεμβρίου της Οικονομικής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας, εκτιμά ότι οι εισροή πόρων από τα κοινοτικά ταμεία μπορεί να οδηγήσει σε μια δεκαετία ταχύρρυθμης ανάπτυξης και σύγκλισης με τις άλλες οικονομίες της Ευρωζώνης. Θεωρεί, όμως, αναγκαία προϋπόθεση τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και συμφωνεί ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συγκέντρωση κεφαλαίου στην οικονομία προκειμένου να αυξηθεί το μέγεθος των επιχειρήσεων. Χαρακτηρίζει εθνική ήττα την αποχώρηση των ελληνικών τραπεζών από τις υπόλοιπες βαλκανικές αγορές και μιλάει για τα επόμενα βήματα της Εθνικής στο εξωτερικό.

Περισσότερα...

Katerina Vatsella: 12. Newsletter der Open Space Edition

Η Κατερίνα Βατσέλλα, απόφοιτος του 1970, στέλνει ανελλιπώς το Newsletter και μαθαίνουμε τα νέα της από την Βρέμη. Δείτε το μήνυμά της:

Liebe Freundinnen und Freunde, liebe Interessierte an der Open ...

Einatmen – Ausatmen. Susanne Schossig
Diese umfangreiche Publikation zeigt einen Überblick über das Werk von Susanne Schossig in den vergangenen 30 Jahren bis heute. Die Künstlerin arbeitete in dieser Zeit mit verschiedenen Medien und schuf zarte Malerei, dichte Materialbilder, ortsbezogene Installationen und subtile Klanginstallationen. Sie hatte im Laufe der Jahre zahlreiche Ausstellungen in Deutschland und dem Ausland, zu denen Texte in begleitenden Katalogen erschienen und/oder Reden zu den Eröffnungen gehalten wurden. Solche Texte und Reden zu verschiedenen Etappen ihrer Entwicklung werden hier zusammen mit neuen Texten publiziert und geben ein umfassendes Bild des präzisen, konzentrierten, nachdenklichen aber auch heiteren und, wie das Atmen selbst, flüchtigen und leichten Schaffens von Susanne Schossig.

Die Publikation entstand anlässlich der Ausstellung von Susanne Schossig in der Landesvertretung von Bremen in Brüssel, die aktuell dort zu sehen ist.

Περισσότερα...

Συνεχίζεται η έκθεση της Άννας Φιλίνη μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου

Συνεχίζεται το ζωγραφικό αφιέρωμα για την Παλιγγενεσία της Άννας Φιλίνη με 12 εικόνες για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως τις 14 Δεκεμβρίου 2021, στην οδό Πειραιώς 206 στον Ταύρο με ώρες λειτουργίας καθημερινά 18.00-22.00 και 12.00 – 14.00 το Σάββατο και την Κυριακή. 

Το έργο «ΖΩΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑ, Φρίζα με 12 εικόνες για την Ελληνική Επανάσταση του 1821» έγινε μέσα σε 15 μήνες από τον Ιούνιο του 2020: «Θέλησα να κάνω ένα ζωγραφικό έργο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, ως ανάγκη για δημιουργία γεννημένη μέσα από τα γεγονότα και τη σημασία αυτής της επανάστασης, της μόνης επανάστασης στην Ευρώπη που κατάφερε να νικήσει μετά τη γαλλική στην αρχή του 19ου αιώνα», λέει η Άννα Φιλίνη στο βιβλίο της (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ασίνη» στις αρχές Νοεμβρίου).

Η ζωγραφική ενότητα της Άννας Φιλίνη, διαλέγεται με τους πρωταγωνιστές, τα γεγονότα και τους τόπους της αγωνιστικής κινητοποίησης του ‘ 21, στο πλαίσιο της ιστορικής διαχρονίας και της ανθρώπινης επικοινωνίας. Την αποτελούν δώδεκα συνθέσεις, στις οποίες παρελαύνουν Έλληνες αγωνιστές του1821 μαζί με τον Θησέα, τον Σίμωνα Μπολιβάρ και τον Στρατηγό Σαράφη, Έλληνες και ξένους ποιητές και τον Δομήνικο θεοτοκόπουλο. Ανάμεσά τους, ανώνυμες γυναίκες, από το Μεσολόγγι, τη Χίο και την Κύπρο, θρηνούν, μια Σουλιώτισσα πολεμά με το μωρό στην αγκαλιά, μια καλογριά συντροφεύει τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και η προσωποποιημένη Ελευθερία του Ευγενίου Ντελακρουά απευθύνει τον χαιρετισμό της γαλλικής σημαίας στην ελληνική, μεταφέροντας το μήνυμα του διαφωτισμού. Παράλληλα, εμφανίζονται οι Φιλέλληνες, Μπάυρον και Μάγιερ, ο Μινώταυρος και ο «καταραμένος» όφις. Τέλος, ο Ιωάννης Καποδίστριας έρχεται να ορίσει την λειτουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Σε μια Ελλάδα που εκτείνεται από τα μικρασιατικά παράλια και την Κύπρο μέχρι τα νησιά, εγγράφεται η ιστορία του ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα. (Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια-Ιστορικός Τέχνης, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, ΕΚΠΑ).

Μαρίκα Μητσοτάκη: "Συνταγές με ...Ιστορία"

Τρία δικά μας κορίτσια, η Ντόρα, η Αλεξάνδρα και η Κατερίνα βρέθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη όπου παρουσιάστηκε το ανανεωμένο βιβλίο της μητέρας τους, της Μαρίκας Μητσοτάκη. Δανειζόμαστε την φωτο και το ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας iefiimeria.

bakogianni marika mitsotaki

Η παρουσίαση του βιβλίου «Συνταγές με... Ιστορία» της Μαρίκας Μητσοτάκη, που επανακυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, 10 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία, πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση σήμερα, ανήμερα της συμπλήρωσης των 91 ετών από τη γέννησή της, στο Μουσείο Μπενάκη.

Συντονιστής της παρουσίασης ήταν ο δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ και συμμετείχαν στη συζήτηση η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, η πρόεδρος του Ιδρύματος Σύλβιας Ιωάννου Άρτεμις Σκούταρη, η διευθύντρια επικοινωνίας του Πρωθυπουργού Κύρα Κάπη, ο εκδότης Θάνος Ψυχογιός και ο chef Άκης Πετρετζίκης.

Περισσότερα...

Ο Αντώνης Ρεγκάκος στην εκπομπή “Στα Άκρα“

καθηγητής Κλασικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών Αντώνιος Ρεγκάκος (’75) και ο καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Ακαδημαϊκός Θεόδωρος Παπαγγελής, ήταν καλεσμένοι σε δυο επεισόδια της εκπομπής ΣΤΑ ΑΚΡΑ της Βίκυς Φλέσσα στην ΕΡΤ2.
Στη συζήτηση των δύο διακεκριμένων συνομιλητών εθίγη πλήθος θεμάτων. Μεταξύ αυτών, το ότι η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ καταλαμβάνει πλέον τη 14η θέση παγκοσμίως, γεγονός που την κατατάσσει στις καλύτερες φιλοσοφικές σχολές, ωστόσο οι κλασικές σπουδές στον τωρινό τεχνοκρατούμενο κόσμο μας κινδυνεύουν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Η δημοσιογράφος έφερε επίσης στη συζήτηση δύο βιβλία των συνομιλητών της:
- “ Επινοώντας το παρελθόν - Γέννηση και ακμή της ιστοριογραφικής αφήγησης στην κλασική αρχαιότητα“ του Αντώνη Ρεγκάκου, και
- “Σώματα που άλλαξαν τη θωριά τους – Διαδρομές στις Μεταμορφώσεις του Οβιδίου“ του Θεόδωρου Παπαγγελή

Δείτε τις εκπομπές...

Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα: “Αφηγήσεις της Ιστορίας”

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει σειρά σύντομων συζητήσεων (podcast) με συγγραφείς και μελετητές. Η έβδομη συζήτηση της σειράς αφορά το είδος της ιστορικής βιογραφίας, με συνομιλήτρια τη συγγραφέα και νομικό Λύντια Βελισσαρίου – Τρίχα (’67), η οποία έχει συγγράψει τη βιογραφία δύο σημαντικών πολιτικών προσωπικοτήτων της νεότερης ελληνικής ιστορίας, του Χαρίλαου Τρικούπη και του πατέρα του Σπυρίδωνος (εκδόσεις Πόλις).
Διαβάστε περισσότερα και ακούστε την στο podcast...

Γιώργος Σταμάτης: “Μήπως είμαστε πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουμε;“

Στο τελευταίο άρθρο του ο Γιώργος Σταμάτης (1969, σύμβουλος επικοινωνίας και συγγραφέας) στα ΝΕΑ της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου, με τίτλο “Μήπως είμαστε πιο ώριμοι απ’ όσο νομίζουμε;“ υποστηρίζει με σοβαρά επιχειρήματα ότι μάλλον πηγαίνουμε καλύτερα από όσο πιστεύουμε. Μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:

"Είναι πλέον σίγουρο, ότι το θέμα της πανδημίας, με έμφαση στους εμβολιασμούς, θα μας απασχολεί σοβαρά για πολύ καιρό ακόμη.

Η σημερινή εικόνα είναι σίγουρα πολύ ανησυχητική, καθώς ένα 30% των ενήλικων και ένα 35% περίπου του συνολικού πληθυσμού, είναι ακόμη ανεμβολίαστο. Το γεγονός αυτό φαίνεται εκ πρώτης όψεως να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελληνική κοινωνία είναι ανώριμη, σε σύγκριση ιδιαίτερα με την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Περισσότερα...

Ομιλία Χρυσόστομου Μαντζαβίνου

Ο Χρυσόστομος Μαντζαβίνος, Καθηγητής ΕΚΠΑ και απόφοιτος 1986, δίνει στις 14 Δεκεμβρίου μία διάλεξη με τίτλο «Επιστήμη και Αξίες» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Ομιλιών Τμήματος Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης (ΙΦΕ) 2021.

Αμφιθέατρο «Δρακόπουλος», Κεντρικό Κτήριο ΕΚΠΑ, Προπύλαια, 14.12.2021, Ώρα: 19:00-21:00

Περισσότερα...

«Ας μιλήσουμε. Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία»

Μία σειρά από σημαντικές εκδηλώσεις έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη, για τις οποίες ατυχώς δεν ενημερώσαμε εγκαίρως και οι οποίες έλεβαν χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Ας δούμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Goethe όπου και ξεχωρίζουμε τα ονόματα των δικών μας Γιάννη Καλιφατίδη και Έλενας Παλλαντζά μαζί με αυτά των Τάσου Τέλλογλου, Hagen Fleischer κλπ.

«Ας μιλήσουμε. Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία»

Τιμώμενη η γερμανόφωνη λογοτεχνία στην 18η Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

25-28 Νοεμβρίου 2021

Περισσότερα...

Κ. Αραβώσης: "Εναρκτήρια ομιλία σε Post Event της Βραδιάς Ερευνητή του ΕΜΠ"

Εναρκτήρια ομιλία στο post event της Βραδιάς του Ερευνητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου σε συνδιοργάνωση με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και την απάντηση της Ερευνας.

Η επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Για να είναι εφικτή η μετάβαση σε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, όπως καθορίζεται σε διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς στόχους, θα πρέπει να προχωρήσει η έρευνα και η τεχνολογία και να εφαρμοστεί καινοτομία σε όλους τους κρίσιμους οικονομικούς τομείς. Μέχρι να καταφέρουμε να διασφαλίσουμε την επικράτηση συνθηκών κλιματικής ισορροπίας θα εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε ακραία φαινόμενα και τις επιπτώσεις τους, συνεπώς θα πρέπει να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι με την βοήθεια καινοτόμων τεχνολογιών και προϊόντων εφαρμοσμένης έρευνας.

Σύνδεσμος παρουσίασης...

Νίκος Παπαντώνης: “Τις λεωφόρους θα ανοίξω”

Ο Νίκος Παπαντώνης (’82) παρουσιάζει τη νέα του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Τις λεωφόρους θα ανοίξω”.

Τον αξιόλογο τραγουδοποιό, τον γνωρίσαμε το 2020 από τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Ι.Χ. τραγούδια ιδιωτικής χρήσης”, στον οποίο συμμετέχει ο Νίκος Πορτοκάλογλου.

Ο νέος του δίσκος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια που κινούνται στους ήχους του ελληνικού ροκ, με διάθεση μελαγχολική αλλά και αισιόδοξη και μελωδίες που ταξιδεύουν τον ακροατή σε συννεφιασμένα αλλά και ηλιόλουστα τοπία.

Το album κυκλοφορεί ψηφιακά, ενώ σύντομα θα διατίθεται σε CD σε συλλεκτική έκδοση digipack σε περιορισμένα αντίτυπα.

Ανακαλύψτε το full album “Τις Λεωφόρους θα ανοίξω”...

Κυκλοφορεί ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες και streaming services...

Μάριος Ιορδάνου - Σοφία Καζαντζιάν: "The Black Bachelor"

Σε σενάριο Μάριου Ιορδάνου (’93) - Σοφίας Καζαντζιάν οι οποίοι παίζουν και στο έργο, έρχεται το "The Black Bachelor", η πρώτη ελληνική ταινία comedy thriller από 9 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους. Η 4η συνέχεια των ταινιών The Bachelor έρχεται από τη Village σε παραγωγή Movieng Forward για να σας στοιχειώσει!

Σκηνοθεσία: Γιάννης Παπαδάκος

Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Ηλίας Μελέτης, Λευτέρης Ελευθερίου, Θανάσης Βισκαδουράκης, Νίκος Βουρλιώτης, Τάκης Παπαματθαίου, Ελένη Φιλίνη, Παντελής Καναράκης, Γιάννης Δρακόπουλος, Βίβιαν Κοντομάρη, Μάριος Ιορδάνου, Σοφία Καζαντζιάν, Κάτια Ταραμπάνκο, Βασίλης Γιακουμάρος, Κατερίνα Στικούδη. Δείτε το official trailer...

Weihnachtsmarkt - Χριστουγεννιάτικη Αγορά

Η Επιτροπή Διοργάνωσης του φετινού Χριστουγεννιάτικου Basar προσκαλεί στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά στους χώρους της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, από τις 10 πμ έως 17μμ.

Πληροφορίες για το Basar...

Ειδικότερα:

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά...

Προϋποθέσεις εισόδου στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά (μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της πανδημίας)... 

Εγγραφή επισκεπτών Χριστουγεννιάτικης Αγοράς...

2ο Φόρουμ Καινοτομίας: «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις»

6 πολιτικοί και μια ακαδημαϊκός διεθνούς εμβέλειας στο 2ο Φόρουμ Καινοτομίας

Με τη συμμετοχή έξι πολιτικών προσώπων πραγματοποιείται στις 24 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», το 2ο Φόρουμ Καινοτομίας, με τίτλο «Η Καινοτομία οδηγεί τις εξελίξεις, το οποίο συνδιοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Κεντρική ομιλήτρια της φετινής διοργάνωσης θα είναι η Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του World Academy of Art and Science, εκλεγμένη Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων (EAERE) και Συμπρόεδρος του SDSN Europe και SDSN Greece.

Στο πλαίσιο του 2ου Φόρουμ Καινοτομίας, θα τοποθετηθούν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Ιωάννης Ξιφαράς.

Παραμονή της εκδήλωσης έχει προγραμματιστεί επίσημο δείπνο με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος θα αναφερθεί στο ρόλο της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών για την εύρυθμη λειτουργία του δημόσιου τομέα και της αγοράς.

Περισσότερα...

KAS: Η νέα Eυρωπαϊκή ενεργειακή αρχιτεκτονική

Η Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad-Adenauer-Stiftung για την Ελλάδα και την Κύπρο και το Ινστιτούτο Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων (ΙΔΟΣ) διοργανώνουν την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στις 18:00 μια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Η νέα Ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική στον τομέα της ενέργειας - Ο ρόλος της Ελλάδας".

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στα ελληνικά και στα αγγλικά (με ταυτόχρονη διερμηνεία) και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook και στο YouTube

Πλήροφορίες: Ελευθέριος Πετρόπουλος, eleftherios.petropoulos@kas.de

1. Glimpses into the Future - 2. A new world reality in the making

Από τον Γιάννη Θεολογίτη (αποφ.'74) λάβαμε τις δύο τελευταίες εκθέσεις του IMΤE:

Έχουμε την ευχαρίστηση να σου παρουσιάσουμε την τελευταία μας έκθεση A new world reality in the making - The fight for the soul of humanity … Η σειρά «Briefs» παρουσιάζει με συνοπτική και επιλεκτική μεθοδολογία βασικά γεγονότα και αξιολογήσεις που χαρακτηρίζουν και συνθέτουν τον εξελισσόμενο κόσμο μας. Επισυνάπτω και την προτελευταία μας έκθεση Ιουνίου 2021 Glimpses into the Future που ενδεχομένως λόγω ασθενείας ίσως δεν είχες την ευκαιρία να δεις. Οι θέσεις και οι προβλέψεις μας δεν θέτουν καμία αξίωση ότι τα περιγραφόμενα γεγονότα και οι εξελίξεις θα υλοποιηθούν ή ότι οι εκτιμήσεις μας μπορεί να είναι πιο έγκυρες από άλλες αναλύσεις.

Οι δημοσιεύσεις μας είναι ταυτόχρονα προσβάσιμες στην ιστοσελίδα μας www.imte.gr/reports.htm

Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει την όπερα Ανδρονίκη στο θέατρο Ολύμπια

Η όπερα “Ανδρονίκη“ του συνθέτη Αλεξάνδρου Γκρεκ παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Αθηναίου (’64) ο οποίος επίσης υπογράφει την αποκατάσταση και τη νέα ενορχήστρωσή της. Στα πλαίσια των δράσεων της Πρωτοβουλίας 1821-2021 και σε συμπαραγωγή με το Ωδείο Αθηνών.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021 | ώρα έναρξης 20:00

Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας

Ακαδημίας 59, Αθήνα 106 79, τηλ. 210 3642540, Πληροφορίες – εισιτήρια ...

Ο Χρήστος Γκόρτσος στο 4ο EBI Academic Debate

Ο Χρήστος Γκόρτσος, Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του EBI (European Banking Institute) θα είναι στις 24.11 συντονιστής συζήτησης με βασικό ομιλητή τον καθηγητή Fabian Amtenbrink, Professor of European Union Law at the Erasmus School of Law και συζητητή τον καθηγητή Χρήστο Χατζηεμμανουήλ, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κύριο θέμα της συζήτησης "Προς μια βελτιωμένη δημοσιονομική αρχιτεκτονική για τη ζώνη του ευρώ; - Η ρυθμιστική απόκριση για τον COVID-19 και η τρέχουσα αναθεώρηση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ".

Περισσότερα...

Βράβευση του Βασίλη Παπαθεοδώρου

Στον Βασίλη Παπαθεοδώρου (’85) απονεμήθηκε πριν λίγες μέρες το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού – Νεανικού Βιβλίου 2019 για το έργο "Τη νύχτα που έσβησαν τ’ αστέρια", εκδόσεις Καστανιώτη 2018. Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε πρόσφατα τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2019 (για τις εκδόσεις 2018) και η τελετή της βράβευσης έγινε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Είναι ένα μυθιστόρημα με αγωνία και χιούμορ, αλλά και ένα αφήγημα-καθρέφτης όσων ζούμε και δεν τολμάμε να παραδεχτούμε.

Περισσότερα για το βιβλίο...

Υποκριτική μέσα από την αφήγηση με την Έφη Ρευματά

Η ηθοποιός, σκηνοθέτις και μεταφράστρια Έφη Ρευματά (’91) ξεκινάει από το Σάββατο 20 Νοεμβρίου ένα νέο σεμιναριακό κύκλο 12 δια ζώσης συναντήσεων, με θέμα «Υποκριτική μέσα από την αφήγηση – Η αφήγηση στο θέατρο» (όχι απαραιτήτως για ηθοποιούς).

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6946 105520.

Πολυχώρος τέχνης & έκφρασης +αίσθημα, Αθηνάς 30, μετρό Μοναστηράκι

Πληροφορίες...

Η Λιλιάνα Αρεταίου στην εικαστική έκθεση "Solus ipse"

Η Λιλιάνα Αρεταίου (’95) συμμετέχει στην ομαδική έκθεση "Solus ipse" η οποία γίνεται στον χώρο τέχνης Circuits & Currents, Νοταρά 13 & Τοσίτσα, Εξάρχεια-Αθήνα (10 – 25 Νοεμβρίου 2021). Μαζί με την έκθεση, υπάρχει παράλληλο πρόγραμμα με συζητήσεις και performances.

Ο όρος προέρχεται από τις λατινικές λέξεις solus = μόνος + ipse = ο ίδιος.
Σολιψισμός (αγγλ. Solipsism). Ιδεαλιστική θεωρία, σύμφωνα με την οποία δεν υπάρχει τίποτε άλλο στον κόσμο εκτός από το υποκειμενικό «εγώ», τον άνθρωπο και τη συνείδησή του. Περισσότερα...

Η Μανταλίνα Ψωμά στην Art Athina

Από τις 12 έως και τις 21 Νοεμβρίου, η Art Athina στήνει μια Pop Up έκθεση στον ισόγειο χώρο του ξενοδοχείου King George, στην οποία η ζωγράφος Μανταλίνα Ψωμά (’85) παρουσιάζει το έργο της Finding the Way Out: ένας πίνακας που η ατμόσφαιρα και τα μυστικά του παραπέμπουν στην γνωστή θεματική της. Με αυτή την ευκαιρία μίλησε στην Athens Voice (10/11/) σε μια μεγάλη συνέντευξη, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ...

Χριστουγεννιάτικος Διαγωνισμός Ζωγραφικής 2021

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της χριστουγεννιάτικης κάρτας της Πρεσβείας με θέμα
«Η μεγαλύτερη μου ευχή για τα Χριστούγεννα»!
Η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας με χορηγό επικοινωνίας το «ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ», σας προσκαλεί να συμμετέχετε για ένατη συνεχή χρονιά σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων της Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα.
Τα πέντε πρώτα έργα που θα διακριθούν στο διαγωνισμό θα ταξιδέψουν ως χριστουγεννιάτικες κάρτες με τη σφραγίδα της Πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά, είτε ως E-card σε πολλούς παραλήπτες για να μεταφέρουν τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς.
Έτσι θα πάρετε μέρος:

Περισσότερα...

Ρεσιτάλ πιάνου της Μαρίας Ευστρατιάδη

Η διακεκριμένη πιανίστα Μαρία Ευστρατιάδη (’82) θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου με σονάτες Beethoven της πρώιμης και μεσαίας περιόδου, ανοίγοντας τον κύκλο Beethoven με αφορμή τα 250 χρόνια από τη γέννηση του συνθέτη που πραγματοποιείται το έτος ’21-’22.

Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, ώρα έναρξης 20:00

ΩΔΕΙΟN ΑΘΗΝΩΝ Αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής», Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 (μετρό Ευαγγελισμός)

τηλ: 210 72 40 673

Πληροφορίες...

Η Λητώ Ντάκου για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου

Tο καλοκαίρι του εορτασμού των διακοσίων χρόνων για την Επανάσταση του 1821, ήταν για το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, το καλοκαίρι της «Ελευθερίας». Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Φεστιβάλ Λητώ Ντάκου (’80), αναφέρει σε σχετικό με το Φεστιβάλ άρθρο στην εφημερίδα Lifo (15/10/21): «Παρά τις αντιξοότητες καταφέραμε και φέτος να προσφέρουμε στους διεθνείς προσκεκλημένους μας μουσικούς και στο ακροατήριο τις κατάλληλες συνθήκες για απολύτως επιτυχείς συναυλίες που έκαναν εν μέσω μιας ακόμη εθνικής δοκιμασίας το όνομα της ακριτικής Λέσβου να ακουστεί με θαυμασμό σε όλη την Ευρώπη». Διαβάστε το άρθρο...

 1. Λένα Κιτσοπούλου: σκηνοθετική επιμέλεια στη “Γυναίκα της Πάτρας“
 2. Ο "Εξάντας" συμπλήρωσε 32 τεύχη
 3. «Αλεξάνδρα Παυλίδου: Η ζωή με τον Νόα»
 4. Deutsche Welle - Volontariat
 5. Οικονομική Επιθεώρηση Νοέμβριος 2021
 6. Gedenkfeier zum Volkstrauertag am Sonntag, den 14.November 2021
 7. Γιώργος Πασσάς: Αφιέρωμα στην Καθημερινή για τη λίστα του μουσικού περιοδικού Rolling Stone
 8. Φοίβος Πιομπίνος: "Περί τέχνης τινά"
 9. Ο Στράτος Σωπύλης στον "Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου"
 10. Ο Μάρκος Κούμαρης στο "Μουσικό Κουτί", ολόκληρη η εκπομπή
 11. Ο Δημήτρης Γιάκας στην όπερα «Μάρκος Μπότσαρης»
 12. Επανέρχεται η Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α. της Λένας Κιτσοπούλου
 13. NOTOS - Μπαζάρ τιμών
 14. Π. Πικραμμένος στο Διεθνές Φόρουμ του Malmö
 15. "Το κύκλωμα της ηλεκτρικής κιθάρας"
 16. Γιάννης Ψυχοπαίδης: “Μορφές του ΄21“ στο Μουσείο Μπενάκη
 17. Η Άννα Φιλίνη εκθέτει στο Ίδρυμα Κακογιάννη
 18. Ο Μάρκος Κούμαρης στο "Μουσικό Κουτί"
 19. Ο Δημήτρης Δημόπουλος επανέρχεται με την Καφρόκρεμα
 20. Ο Στέφανος Παλλαντζάς στην ΕΡΤ2
 21. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Μάκης Βορίδης στον ΣΚΑΙ
 22. Deutsches Archäologisches Institut: Zwei digitale Vorträge über Phokis
 23. Επίσκεψη στη γενέτειρα του Ερρίκου Τράιμπερ
 24. KinderDocs: “Δεξιότητες και συνδέσεις: το ντοκιμαντέρ στην εκπαιδευτική διαδικασία”
 25. Στο θέατρο «Πρόβα» με τον Σωτήρη Τσόγκα
 26. Goethe - Institut Athen: Συζήτηση και προβολές
 27. Θάλεια Ματίκα και Τάσος Ιορδανίδης: “Θέλω να σου Κρατάω το Χέρι“
 28. Η Έλενα Χατζηιωάννου για την έκθεση «1821 Πριν & Μετά» στο Μουσείο Μπενάκη
 29. Deutsche Botschaft in Athen: Digitaler Tag der Deutschen Einheit 2021
 30. Πρόγραμμα Υποτροφιών Ιδρύματος Konrad-Adenauer
 31. PHILADELPHIA - Archäologische Exkursion
 32. Δυο απόφοιτοί μας στην όπερα «Η πολιορκία της Κορίνθου»
 33. Παρουσίαση Ταινίας MOG - update: 25.10.21 16:00
 34. Μικρά μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο
 35. Παρουσίαση σειράς απομνημονευμάτων Γερμανών Φιλελλήνων
 36. Ο Δημήτρης Δημόπουλος στις 10 Οκτωβρίου στο Faust
 37. Wandertag#114 Κυριακή 10 ΟΚΤ 2021: Πεντέλη σπήλαιο Νταβέλη
 38. Μαρία Σούμπερτ "Στη σφαίρα του μίσους"
 39. Η Ανθή Φουντά σκηνοθετεί «Το μήνυμα»
 40. Βασίλης Κουκαλάνι: “Μια γιορτή στου Νουριάν 21-22“
 41. Εκπομπή CNN Greece για τη Φιλελληνική Βιβλιοθήκη και τις Εκδόσεις Παρισιανου
 42. Ο Paul Saroglou εκθέτει στο Μόναχο
 43. Memories of the Occupation in Greece: Der Film / Η ταινία
 44. Ο πρώτος ψηφιακός χάρτης της Ελλάδας για τη δεκαετία του 1940
 45. Έλενα Χατζηιωάννου: εκπομπή για το βιβλίο «Σαλός Θεού - Ο μυστικός Μίκης»
 46. Ο Μάρκος Κούμαρης και οι Locomondo ανακοίνωσαν δυο νέες εμφανίσεις τους
 47. Θεατρική παράσταση με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη
 48. Διδάσκεις ή μαθαίνεις ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ?
 49. 225 χρόνια από τη γέννηση του Φιλέλληνα Daniel Elster
 50. Ευχαριστήριο Ζωής Βασιλείου
 51. Wandertag #113 Παρνασσός, δεύτερο μισό ΣΕΠ 2021
 52. Νέο πρόγραμμα, νέες δράσεις KinderDocs 2021/22
 53. Οικονομική Επιθεώρηση: Αφιέρωμα στην Μακεδονία
 54. Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης
 55. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2021
 56. Η Βίκυ Απέργη για τον χρυσό παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα
 57. Ulf-Dieter Klemm: "Εξάντας"
 58. DAI: Stellenangebot für die Stelle des Zweiten Direktors
 59. Ν. Αθηναίος/Τελευταίες εμφανίσεις του 5ου Κύκλου Συναυλιών της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών
 60. Γιάννης Καλιφατίδης «Μεταφράζω σημαίνει για μένα γράφω μουσική»
 61. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τη Μύκονο του 1955
 62. Τα αφιερώματα της Πρεσβείας στους 21 γερμανούς φιλέλληνες
 63. Η Βίκυ Βολιώτη στο ΒΗΜΑ
 64. Ο Νίκος Αθηναίος διευθύνει τον 5ο Κύκλο Συναυλιών της Ορχήστρας ACADEMICA Αθηνών
 65. Εικαστική έκθεση: Iera Polis/I-eromeni
 66. Συνάντηση συμμαθητών στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς ΜουσικήςΑκαδημίας της Αναργυρείου & Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών
 67. Η Λένα Κιτσοπούλου δίνει πάλι ζωή στο τέρας του Φράνκεστάιν
 68. Ο Νίκος Αθηναίος και η ACADEMICA στο 15ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας
 69. Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι συναυλίες με τον Δημήτρη Γιάκα
 70. Ξένια Κουναλάκη: “Έτσι κάνουν τα νέα παιδιά“
 71. Κώστας Καλφόπουλος: Άρθρα στο the books’ journal
 72. Hanna von Feilitzsch: "Bittersüße Mandeln"
 73. Ο Δ. Γιάκας συνοδεύει γνωστούς λυρικούς καλλιτέχνες όλο τον Αύγουστο
 74. Διαδικτυακά εργαστήρια μετάφρασης
 75. NOTOS - Ξεμείνατε από βιβλία;
 76. Arturo Perez-Reverte: Καλοί άνθρωποι σε σκοτεινούς καιρούς
 77. Το νέο επιστημονικό/τεχνικό βιβλίο του Κώστα Παπαηλιού
 78. Η Χριστίνα Σημαντήρα στην έκθεση "1821 - Οπτική μιας επανάστασης"
 79. Η Athensvoice γράφει για το νέο βιβλίο του Πάνου Παντελούκα
 80. Οικονομική επιθεώρηση Ιούλιος 2021
 81. Υπογραφή δήλωσης προθέσεως για την υλοποίηση του 3ου Ελληνογερμανικού Προγράμματος Έρευνας και Καινοτομίας
 82. Τρεις απόφοιτοί μας στη βραχεία λίστα των βραβείων Public
 83. Αφιερώματα της Πρεσβείας σε γερμανούς φιλέλληνες: Wilhelm Dörpfeld, Ernst Ziller, Ludwig Ross
 84. Π. Αγιαννίδης: Ο Πικάσο, ο Μιλιέξ και η «άλλη ιστορία» του πίνακα
 85. Ν. Δοντάς: “Εικόνες για την Όπερα. Αφίσες για την Εθνική Λυρική Σκηνή“
 86. Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία 2020: Ο “Σπυρίδων Τρικούπης“ της Λύντιας Βελισσαρίου – Τρίχα στη βραχεία λίστα
 87. Συμμετοχή της Κυριακής Γονή στην έκθεση στο Πεδίον του Άρεως, Τεχνητή Νοημοσύνη
 88. “Ιδομενέας, ο βασιλιάς της Κρήτης” με Έφη Ρευματά και Βίκυ Βολιώτη
 89. Σε video η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Hagen Fleischer από το Philadelphia Verein
 90. Η Λητώ Ντάκου διοργανώνει το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου 2021
 91. Ο Νίκος Μουσιόπουλος στο αφιέρωμα της Καθημερινής για τα επαγγέλματα του μέλλοντος
 92. Παρουσίαση βιβλίου του Πάνου Παντελούκα
 93. Γιάννης και Μαρίνα Αλεξάνδρου: “Ταξιδιώτες της Ανατολής“
 94. Η Άντζη Σαλταμπάση μεταφράζει βιβλίο για τον Leonardo da Vinci
 95. Λένα Κιτσοπούλου: "The 1821 - η επιθεώρηση"
 96. Θέατρο στο Μιλάνο με τη συμμετοχή του Παύλου Λαουτάρη
 97. O Paul Saroglou στην έκθεση "Hellas in München"
 98. NOTOS - Der Sommer ist da!
 99. Απόφοιτοί μας συγγραφείς στα βραβεία βιβλίου Public
 100. Ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης
 101. Kafka und Griechenland
 102. HSS: «Οι διαχρονικοί Ελληνοβαυαρικοί δεσμοί»
 103. FES: "80 χρόνια από τη γερμανική εισβολή στην Ελλάδα. Πώς διαμορφώνεται η κοινή κουλτούρα μνήμης;"
 104. Ο Γιάννης Καλιφατίδης μεταφράζει Γιούντιτ Σαλάνσκυ
 105. Ο Βασίλης Κουκαλάνι γράφει για το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός
 106. Philadelphia Verein: „Griechenland im Umbruch – nach der Revolution von 1821“
 107. Ο Πέτρος Πετρακόπουλος για τη Νέα Διεθνή Μουσική Ακαδημία στις Σπέτσες
 108. Η Άννυ Βιτσέντζου στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά» της Έλενας Χατζηιωάννου
 109. Βασίλης Παπαθεοδώρου: "Με ταχύτητα, με δύναμη, με πάθος"
 110. Πάνος Παντελούκας: "Ο Σπινέλλι στον κάμπο"
 111. NOTOS - Προσφορά Deutsche Schule - Σχολικά βιβλία σε τιμές Γερμανίας
 112. Wandertag #111 Κυριακή 6 ΙΟΥΝ 2021: Πόρτο Γερμενό
 113. Δ. Δημόπουλος σε 3 διαδικτυακές παραστάσεις της ΕΛΣ
 114. Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός: "70 Χρόνια Ελληνογερμανικής Φιλίας"
 115. Κλάους Ρέγκλινγκ: «Τώρα ή ποτέ» για την ελληνική οικονομία
 116. KAS: Ο ρόλος του Κοινοβουλίου στην επίτευξη των Στόχων της Βιώσιμης Ανάπτυξης
 117. Digitale Buchvorstellung des Historikers Hagen Fleischer
 118. Όραμα Ανάπτυξης – Εμβληματικές Επενδύσεις
 119. FES: Greece and Portugal: Ready to grap the RRF opportunity?
 120. KAS: Διαγωνισμός "Σώστε το περιβάλλον"
 121. DSA-Ein online Jahrbuch
 122. Η Αγγελική Κανελακοπούλου για τη χρονιά που πέρασε
 123. Έκτωρ Κακναβάτος: Ποιήματα 1943-1987
 124. Μ. Σούμπερτ: Βιωματικό Διαδικτυακό Εργαστήριο Δραματοθεραπείας
 125. KAS: Το μέλλον της Ευρώπης - Συζητώντας με τη νέα γενιά
 126. Συνέντευξη του Καθ. ΕΜΠ Απόστολου Παπανικολάου
 127. Η Έμη Βαϊκούση μεταφράζει Βάλτερ Μπένγιαμιν
 128. Ι. Ρόκας, Δίκαιο Ιδιωτικής Ασφάλισης, 2021
 129. Μ. Σούμπερτ - εκδόσεις Διάπλαση
 130. MOG: Πρόσκληση-Παρουσίαση ταινίας
 131. Ο Παντελής Παντελούρης και “Οι Φιλέλληνες του Αμβούργου”
 132. Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα
 133. Ν.Κυριαζής: Νομοθεσία και Δημόσια Διοίκηση
 134. ΔΤ: Πρόγραμμα εθελοντικών μετεγκαταστάσεων στη Γερμανία
 135. Ν. Ψαρρός: "Από πλάγια οπτική γωνία"
 136. Wandertag #110 Κυριακή 25 Απριλίου 2021
 137. FES Athen: Κερδοσκόποι του φόβου;
 138. Notos: Παιχνίδια, δώρα για το Πάσχα και άλλα non books
 139. Διαδικτυακή ενημερωτική συζήτηση Ιδρύματος Αικ. Λασκαρίδη
 140. James Joyce: Δουβλινέζοι
 141. Α. Κωβαίος: Μπορούν οι Έλληνες να γίνουν ευτυχισμένοι;
 142. Η Κοινωνία των Πολιτών στην Ελλάδα - Θέσεις και εξελίξεις"
 143. Ίδρυμα Αικ. Λασκαρίδη: Σύνορα, κυριαρχία, γραμματόσημα
 144. Δ. Δημόπουλος - A virtual standup comedy show
 145. Science Moments Dr.rer. nat. Tobias Sommer-Blöchl
 146. Kinderdocs - Σάββατο 10 Απριλίου
 147. Philadelphia: Vortrag am 21.04.2021
 148. Α. Στριγγάρης: "Ευερεθιστότητα στα παιδιά και τους εφήβους"
 149. Wandertag #109 Κυριακή 18 Απριλίου 2021
 150. Φιλελληνική Βιβλιοθήκη σε επιμέλεια Κώστα Παπαηλιού
 151. Μιρσέα Ελιάντ: "Η νύχτα της Βεγγάλης"
 152. Οικονομική επιθεώρηση Απρίλιος 2021
 153. Ο Κ. Αραβώσης μιλά στο WEN
 154. Λένα Μερίκα: "Μια ζωή στα ροζ"
 155. Για τον Θωμά Μπονέλη από τον Νάσο Ηλιάδη
 156. Μ. Βλασταράκης - Ενίσχυση νεανικής επιχειρηματικότητας
 157. Ο Δημήτριος Λούνδρας στους Ολυμπιακούς του 1896
 158. Verein Philadelphia:Griechenland im Umbruch - nach der Revolution von 1821
 159. Ιδρυτική συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
 160. Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ στην τάξη
 161. Σύλλογος γονέων "Σπουδές στο Εξωτερικό"
 162. «Μπήκαμε» στη νέα Εθνική Πινακοθήκη
 163. Ο Δημήτρης Ψαρράς για τον σκιτσογράφο Γιάννη Καλαϊτζή
 164. Σωτήρης Μητραλέξης: “Πέρα από την Επιστήμη και τη Θρησκεία”
 165. «Η επίδραση του COVID-19 στις μεγάλες οικονομίες της Ευρώπης: Ένας χρόνος μετά»
 166. Μαρία Σούμπερτ: Webinars απο την ΕΔΠΕ
 167. Ο Βάλτερ Πούχνερ στην εκπομπή “Στα Άκρα“
 168. Οι ξεχασμένες "πληγές" ενός σχολείου
 169. Διεθνής νίκη της Γερμανικής Σχολής Αθηνών στον εκπαιδευτικό διαγωνισμό «Μνήμη για το παρόν»
 170. Δύο άρθρα του Αργύρη Στριγγάρη για τη βοήθεια στους ευάλωτους του εγκλεισμού
 171. Ξένια Κουναλάκη: Social Media & Δημοκρατία
 172. Kataster – Grundbuch – Κτηματολόγιο 17.3.2021
 173. Notos: Παραλαβές Μαρτίου
 174. Η Καλλιόπη Αθανασιάδη στην εκπομπή «Δημόσια και Ιδιωτικά»
 175. Δύο συλλογές διηγημάτων από την Κατερίνα Καζολέα
 176. KAS Ελλάδας/Κύπρου: Το Μέλλον μετά το Λιγνίτη
 177. KAS: "Beyond Covid19: The way forward for Greek and German Industries"
 178. Εκδόσεις Παρισιάνου - Έκπτωση 10% σε όλα τα βιβλία
 179. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Προκήρυξη διδακτορικής υποτροφίας
 180. Berufskundlicher Tag im Mai
 181. Γερμανική Πρεσβεία: «….με την ψυχή αναζητώντας των Ελλήνων τη χώρα»
 182. Δήμητρα Κουζή και Kinderdocs: Διάφορες εκδηλώσεις
 183. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2021
 184. Ο Βασίλης Μαυρίδης στην DW το 2017
 185. Ταμείο Ανάκαμψης: Το εμβόλιο για την ευρωπαϊκή οικονομία;
 186. Δύο διηγήματα της Έμης Βαϊκούση
 187. Βάλτερ Πούχνερ: "Κωνσταντίνος Χρηστομάνος ως δραματουργός"
 188. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" FAQs
 189. Η Κατερίνα Μαούτσου στη διαδικτυακή παράσταση «Ρόζμαρι»
 190. Γιώργος Σταμάτης: "O μετασχηματισμός της οικονομίας: προκλήσεις και παγίδες"
 191. “Ο νέος ‘Αναγεννησιακός Άνθρωπος’ και ο Παρα-επιστημονικός Λαϊκισμός”
 192. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά
 193. Friedrich Ebert Stiftung Athen: "Σύνορα και κορονοϊός"
 194. KAS: "Κράτος Δικαίου στην ΕΕ: Προκλήσεις και Προοπτικές"
 195. “I.X. τραγούδια ιδιωτικής χρήσης” του Νίκου Παπαντώνη
 196. Γιώργος Σταμάτης: "Μέρκελ ή Θάτσερ;"
 197. KAS: "Η Ευρώπη μετά το Brexit" στις 11.2
 198. Η Έλενα Χατζηιωάννου με την Μαρία Ευθυμίου
 199. Μαρία Σούμπερτ: «Οι τρεις εαυτοί – αναζητώντας την ισορροπία στις σχέσεις»
 200. Οι ψηφιακές συλλογές του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
 201. Διεθνής αναγνώριση για την Ντόρα Μπακογιάννη
 202. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2021
 203. Αντώνης Μεταξάς: Η Ποιοτική Ιδιαιτερότητα της Ενωσιακής Έννομης Τάξης
 204. Ενημερωθείτε για την Προσχολική και Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στη DSA
 205. Interviews mit Alumni der Deutschen Schule Athen
 206. Αργύρης Στριγγάρης: Παιδική κακοποίηση, τι πρέπει να ξέρουμε
 207. Αντί για διερευνητικές, να κάνουμε τα ελληνοτουρκικά ευρωτουρκικά
 208. Hanns Seidel Stiftung: Πρόσκληση σε συζήτηση στις 27.1
 209. Ξένια Κουναλάκη: Επιχειρήματα κατά και υπέρ του ελληνικού #ΜeΤoo
 210. Επαγγελματικός Οδηγός 2020
 211. Παρατείνονται οι διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα
 212. Ψηφιακή ενημερωτική εκδήλωση για ενδιαφερόμενους γονείς
 213. Δημήτρης Χαραλάμπης: Εκφασισμός και ύβρις
 214. Κλεινόν άστυ: "Γυρίζοντας στην Αθήνα"
 215. Βιβλία οικονομικής θεωρίας από τον Γιώργο Σταμάτη
 216. NOTOS: Μία επιλογή από τις νέες παραλαβές μας σε λογοτεχνικά βιβλία
 217. Ο Παναγιώτης Πικραμμένος στον ΣΚΑΪ 100,3 την παραμονή των Χριστουγέννων
 218. Ντόρα Μπακογιάννη: «Ο Tραμπ ηττήθηκε αλλά ο «τραμπισμός» υπάρχει»
 219. ΓΗ ΤΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΙΑΣ: Ο Παναγιώτης Πικραμμένος για τον Μπ. Ομπάμα
 220. Διαδικτυακές παραστάσεις του “Ο Τζόνι πήρε τ’ όπλο του“ σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα
 221. Ιανουάριος στο KinderDocs Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους!
 222. Δημήτρης Γιάκας: online Μουσικό Αναλόγιο στο Ίδρυμα Θεοχαράκη
 223. Άγιος Βασίλης – Η δημιουργία του μύθου
 224. Να τα πούμε; Η ιστορία πίσω από τα κάλαντα
 225. Sydney Carter: "Standing in the rain"
 226. Οικονομική Επιθεώρηση Ιανουάριος 2021
 227. NOTOS: Καλή, καλύτερη χρονιά! Frohes Neues Jahr!
 228. Κυριακή Γονή: "τα χέρια μας"
 229. Το Ίδρυμα Heinrich Böll ευχαριστεί την Όλγα Δρόσου
 230. Ήρα Καλιαμπέτσου στην Griechenland Zeitung
 231. Θεόδωρος Πάγκαλος: ΙΜΙΑ / S-300 / ΟΤΣΑΛΑΝ
 232. Dieter Klemm: περιοδικό Εξάντας
 233. Κωνσταντίνα Ψωμά: "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία"
 234. Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων
 235. NOTOS PLUS: Τις τελευταίες ημέρες του 2020 είμαστε ανοιχτα
 236. Δήμητρα Κουζή: Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο στην ψηφιακή τάξη
 237. Ο Αντώνης Ρεγκάκος νέος αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών
 238. Brain drain - Έλληνες του εξωτερικού στον Κυριάκο Μητσοτάκη
 239. Η Κυριακή Γονή στην Εποχή των Εικόνων
 240. Απόστολος Πίτσος, Τάσος Γιαννίτσης στη Οικονομική Επιθεώρηση
 241. Δημήτρης Δημόπουλος: «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ»
 242. Paula Lakah: Ο πλούσιος καλλιτεχνικός κόσμος της
 243. KAS: Online Discussion on Energy Security in the EastMed, 10.12.2020
 244. Ηλίας Βλάχος: Ομιλία στο 28ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχιατρικής
 245. Δήμητρα Κουζή: Παρουσίαση του νέου προγράμματος KinderDocs 2020-2021
 246. Σωτήρης Μητραλέξης. On a viable European Union: some considerations.
 247. Γιάννης Παπαδημητρίου: Neue Misstöne zwischen Deutschland und Griechenland
 248. Ο Παύλος Αγιαννίδης για τον Γιάννη Μπουτάρη
 249. "Μνήμες από την Κατοχή στην Ελλάδα" στις 2.12
 250. “Daniel 16” με τον Βασίλη Κουκαλάνι
 251. Οικονομική Επιθεώρηση Δεκέμβριος 2020
 252. „Der Anfang nach dem Ende – Wie sich Griechenland neu erschaffen hat“
 253. 7-tägige online Einladung zur Museum für Neue Kunst in Freiburg von Kyriaki Goni
 254. Ομιλία του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην εκδήλωση για τον Ίωνα Δραγούμη
 255. Mitgliederversammlung την Τετάρτη 18.11 και ώρα 19:00
 256. Ένα πείραμα της VW στην Αστυπάλαια για ηλεκτροκίνηση
 257. DSA erinnert - Η ΓΣΑ θυμάται 1941-1944
 258. US Elections 2020 - Principles of democracy
 259. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 260. KAS: "Στρατηγικές βιωσιμότητας σε Ελλάδα και Γερμανία"
 261. Μαρία Κατσαρού: When Overwhelmed...
 262. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Το «Ημερολόγιο ενός δειλού»
 263. Βοηθώντας τα παιδιά να θέτουν στόχους και να διαχειρίζονται το στρες
 264. Earth Speakr: Σάββατο 14 Νοεμβρίου στις 11:00
 265. Wir gehen in die Verlängerung: Jubiläumsaktion!
 266. Ίδρυση συλλόγου ελλήνων αποφοίτων πανεπιστημίου FU Berlin
 267. Άρθρο του Θόδωρου Σωτηρόπουλου στην Καθημερινή για τον Ίωνα Δραγούμη
 268. Κυκλοφόρησε το 1000ο τεύχος της Οικονομικής Επιθεώρησης
 269. Η Έλενα Παλλαντζά συντονίστρια σε διαδικτυακό σεμινάριο για μεταφραστές
 270. Στο Διαδίκτυο η “Αντιγόνη – Lonely Planet” της Λένας Κιτσοπούλου
 271. 28η Οκτωβρίου: "Αλαλά - Αέρα"
 272. Διαγωνισμός ζωγραφικής για τη δημιουργία Χριστουγεννιάτικης κάρτας!
 273. «Ρίτερ, Ντένε, Φος» σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα
 274. Δημήτρης Ψαρράς: «Πώς συλλογάται ο Ρήγας;»
 275. «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Από το εγώ στις μυλόπετρες της ιστορίας»
 276. Παύλος Αγιαννίδης: "Σον Κόνερι - Ο Καβάφης, ο Σωκράτης και δύο τατουάζ"
 277. Στην ΕΡΤ3 το Φεστιβάλ Μολύβου 2020
 278. KAS: Το μέλλον της εκπαίδευσης
 279. Ο Νίκος Μπεχράκης διαδικτυακά στην Aula
 280. Η Vicky Pryce στο Action 24
 281. Παύλος Αγιαννίδης: “ Ενισχύστε το θέατρο, γιατί χανόμαστε“
 282. KAS: "Business Agility during the time of the Covid"
 283. Λένα Κιτσοπούλου: Ερωτικές καρτ ποστάλ από την Ελλάδα
 284. Κλαίρη Θεοδώρου: Εραστές του φωτός
 285. "Μιλώντας με τους νέους για τις σχέσεις και το σεξ"
 286. Συναυλία της ορχήστρας ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με τον Νίκο Αθηναίο
 287. „(Ein)sicht und Führung“ / «(Εν)όραση και ηγεσία»
 288. Bauprojekt: Goethe-Institut Athen
 289. PITSOS: Κλείνει το ιστορικό εργοστάσιο στου Ρέντη και πάει στην Τουρκία
 290. Βασίλης Παπαθεοδώρου: «Δεν πιστεύω να φοβάσαι!»
 291. Εκδηλώσεις στην Κέρκυρα για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος
 292. Ο Δημήτρης Ψαρράς στην Lifo για τη Χρυσή Αυγή
 293. Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη στην Βουλή των Ελλήνων
 294. Internationales Volontariat der Deutschen Welle – Deutschland
 295. Κυριακή Γονή: Einladung zum Museum für Neue Kunst, Freiburg
 296. Μαρία Σούμπερτ: Σεμινάριο δραματοθεραπείας
 297. Μαρία Σούμπερτ: "Ήταν κάποτε"
 298. ΕΛΙΑΜΕΠ - Hanns-Seidel: Μετανάστευση
 299. 30ή επέτειος της Γερμανικής Επανένωσης
 300. Ο Ιταλός Φιλέλληνας Giuseppe Chiappe, δικηγόρος, εθελοντής αγωνιστής, εκδότης εφημερίδας και ...
 301. NotosPlus: Παραλαβές σε βιβλία και άλλα είδη - Αγορές online απλά, γρήγορα και οικονομικά
 302. Οικονομική Επιθεώρηση Οκτώβριος 2020
 303. Το Ινστιτούτο Goethe ανακαινίστηκε
 304. Μαθαίνοντας διαδικτυακά στην εποχή του COVID 19
 305. Leserwettbewerb der Griechenland Zeitung
 306. "10. Newsletter der Open Space Edition" από την Katerina Vatsella
 307. Wandertag#103: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 Παρνασσός
 308. Wandertag #104: Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020 - Συντήρηση Μονοπατιού
 309. Δημοσιεύσεις για των "Κήπο Δεδομένων"
 310. Μαίρη Χρηστέα. “Θεωρήματα 2: Περί Ιστορίας“
 311. "Οι Λύκοι Επιστρέφουν" παρουσίαση στο Πατάρι του Gutenberg
 312. The Love Boat: Αµαξοστάσιο Απορριµματοφόρων
 313. Μαρία Σούμπερτ: "Η δραματοθεραπευτική σκηνή: Από τη θεατρική σκηνή στην ψυχοθεραπευτική πράξη"
 314. Γιάννης Θεολογίτης: "A World in Transition"
 315. Μαρία Κατσαρού: "Resistance to change"
 316. Τελευταίες παραστάσεις της «Λυσιστράτης», συμμετέχει η Βίκυ Βολιώτη
 317. Κλαίρη Θεοδώρου: Οι κόρες της βασίλισσας
 318. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Σεπτέμβριο.
 319. economia: "Winning Shipping Strategies"
 320. Δημήτρης Δημόπουλος και "Καφρόκρεμα", 18 & 23 Σεπτεμβρίου
 321. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ
 322. Πρόσκληση σε διαδικτυακή συζήτηση στις 9.9.2020
 323. Κυριακή Γονή: 9 Σεπτεμβρίου στην Στέγη του Ιδρυματος Ωναση
 324. Οικονομική Επιθεώρηση Σεπτέμβριος 2020
 325. Ακύρωση 1ου Canto Human Voice Festival
 326. Το βιβλίο του Γ. Ράλλη από τις εκδόσεις Παρισιάνου
 327. Ενα πρωτόγνωρο Φεστιβάλ για την Ανθρώπινη Φωνή στη Ρόδο -Ανάσες της Μαρίας Κάλλας στη μεσαιωνική πόλη
 328. Η Κωνσταντίνα Ψωμά στο στο Φεστιβάλ Όπερας Baroque του Bayreuth
 329. Οι ταινίες της Δήμητρας Κουζή on demand στο Internet
 330. Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου για το Φεστιβάλ Μολύβου
 331. Η Συμμορία της Τήλας με το Πρώτο Θέμα
 332. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Α
 333. Γεώργιος Ράλλης "Η αλήθεια για τους Έλληνες πολιτικούς - Μέρος Β
 334. Ξένια Κουναλάκη: “Η νύχτα με τις μάσκες“
 335. Γεώργιος Ι. Ράλλης: «Η αλήθεια για τους έλληνες πολιτικούς»
 336. Διεθνής διάκριση για τον Κώστα Παπαηλιού
 337. Στην μνήμη της Αικατερίνης Λασκαρίδη στην Αγόριανη
 338. Η Γερμανική Πρεσβεία για την ματαίωση της ΔΕΘ
 339. Υποδοχή ακόμη 90 αιτούντων άσυλο από τη Γερμανία
 340. Νίκος Δοντάς: «80 χρόνια Εθνική Λυρική Σκηνή 1940 - 2020»
 341. Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου: "Στο κόκκινο και στο γαλάζιο"
 342. Λένα Μερίκα: «Ζωή στα ροζ»
 343. Συνεχίζονται οι παραστάσεις της Λυσιστράτης σε περιοδεία
 344. Το περιοδικό "Der Dörpfeldianer"
 345. Χρυσό Παράσημο προσφοράς της Αυστριακής Δημοκρατίας στην Χριστίνα Ρούτνερ
 346. "Τα στέκια" : Το κουκλοθέατρο
 347. Οικονομική Επιθεώρηση Αύγουστος 2020
 348. Απόφοιτοι στην εκπομπή "Προσωπικά" της ΕΡΤ1
 349. Ευχαριστίες για τις ευχές στα 95τα γενέθλια του κ. Werner Ricken
 350. Μαρλένα Πολιτοπούλου: Η «Πηνελόπη των τρένων» στα Γερμανικά
 351. Δήμητρα Κουζή: “Liebe mit Hindernissen - Die Geschichte der Deutschen und Griechen”
 352. Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός
 353. Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"
 354. Ένα τρίγωνο πρότυπο για την Αθήνα
 355. Η Βίκυ Βολιώτη στην παράσταση της Λυσιστράτης στην Επίδαυρο
 356. Ο Γ. Καλιφατίδης μεταφράζει Dürrenmatt
 357. Μουσικό Φεστιβάλ Χίου - Καλοκαίρι 2020 : 3-8 Αυγούστου
 358. 9. Newsletter der Open Space Edition + Preis Effrosyni Kontogeorgou
 359. Δωρεά οικογένειας Πάνου Λασκαρίδη στο Πολεμικό Ναυτικό
 360. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στο ''Medea & other friends I made in Athens''
 361. Η Κατερίνα Μαούτσου στο «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα»
 362. O Δημήτρης Δημόπουλος περιοδεύει ξανά με την Καφρόκρεμα
 363. Ξεκινούν στις 15 Ιουλίου οι συναυλίες της Ορχήστρας Academica με τον Νίκο Αθηναίο
 364. «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης»
 365. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούλιος 2020
 366. 1st Canto Human Voice Festival - Rhodes
 367. Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
 368. Βραβεία Βιβλίου Public 2020
 369. Μαρία Σούμπερτ: "Από που προέρχεται η εξάρτηση. Η σημασία της θεραπείας μέσω τέχνης"
 370. Πάνος Παντελούκας: "Έγκλημα στο Πότζο"
 371. Βασίλης Παπαθεοδώρου: Τρία ακόμη βιβλία
 372. Κώστας Παπαηλιού: "Οι "φροντιστές" της Γερμανικής"
 373. KAS: Δημοσκόπηση για την εικόνα της Γερμανίας στην Ελλάδα
 374. Hanns Seidel: Ευρωπαϊκός Τουρισμός: Ο δρόμος προς την ανάκαμψη από τον COVID-19
 375. Αργύρης Στριγγάρης: Δύο συνεντεύξεις για τη γενιά της πανδημίας
 376. Η «Φρουτοπία» στην ΕΡΤ 2. Όλα τα επεισόδια στο youtube.
 377. Ο Χρήστος Μπαλόγλου για τους καθηγητές "ενός έτους"
 378. Ο Δημήτρης Γιάκας στην Γιορτή της Μουσικής στο Μέγαρο
 379. Φίλοι, συνάδελφοι και μαθητές αποχαιρέτησαν τον Νίκο
 380. Π.Πικραμμένος: "Ευκαιρία να αλλάξουμε την τροχιά της χώρας"
 381. Κωνσταντίνος Αραβώσης: Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για το μέλλον του Περιβάλλοντος
 382. Ο Βασίλης Ψάλτης στο 5ο Delphi Forum
 383. Καθημερινή 4.6.2018: "Η Ντόρα πίσω από την Ντόρα"
 384. Το Κρατικό Βραβείο Εφηβικού-Νεανικού Βιβλίου στον Βασίλη Παπαθεοδώρου
 385. Ροδούλα Κούμαρη-Σταθάκη: "Ένας περίπατος στο Κοιμητήριο Γαλαξειδιού"
 386. Η Αλεξάνδρα Βοβολίνη μιλά στο portraits
 387. Ένα Αρχιπέλαγος χωρίς πλαστικά
 388. Wandertag#103: Δίρφυς στα χαμηλά του βουνού - Κυριακή 14.6.2020
 389. Οικονομική Επιθεώρηση Ιούνιος 2020
 390. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων 9/10 Ιουνίου 2020
 391. Νίκο, καλό ταξίδι.
 392. Παναγιώτης Πικραμμένος: «Πρέπει να πλουτίσουμε τη δημοκρατία με νέες διαδικασίες»
 393. Η προσφορά του Werner Hermann προς το Γηροκομείο Αθηνών
 394. World Human Forum: The Echo of Delphi in Ludwigsburg 22-23-24 May 2020
 395. Καλημέρα Κύριε Φώτη σε σκηνοθεσία/παραγωγή Δήμητρα Κουζή
 396. 75η επέτειος λήξης Β' ΠΠ: Ψηφιακή εκδήλωση
 397. Πως αλλάζει την Ευρώπη και τον κόσμο ο κορωνοϊός;
 398. Άγγελος Κωβαίος: "Τα μυστήρια της Καρλσρούης"
 399. Wandertag #101: Κυριακή 24 Μάη 2020 Ραμνούς με μπάνιο!
 400. Κυριακή Γονή: "Η πύλη ή ας κάνουμε ησυχία για τις φάλαινες"
 401. Παραστάσεις μέσω διαδικτύου
 402. Πάνος Λασκαρίδης: "Συνάντησα τον Σωτήρη"
 403. Η Vicky Pryce σε διαδικτυακη συζήτηση του ΙΟΒΕ
 404. Γιάννης Θεολογίτης: "Beyond the SARS-CoV-2 pandemic"
 405. Οικονομική Επιθεώρηση Μάιος 2020
 406. Wandertag # 100 Κυριακή 10 Μάη 2020 Περίπατος στην Χασιά
 407. Ο Πολύβιος Μαρσάν, βιογράφος της Ελένης Παπαδάκη
 408. Κυριακή Γονή στην "Εποχή των Εικόνων"
 409. NotosPlus: Ανοίγουμε τη Δευτέρα 4 Μαΐου - η online εξυπηρέτηση συνεχίζεται
 410. Μαρία Σούμπερτ: "Η Δραματοθεραπεία στη διαδικτυακή συνθήκη"
 411. Η Αναστασία Καλαντζή σε ιστορίες για τα παιδιά της εποχής του κορωνοϊού
 412. Μένουμε σπίτι με γερμανικές ταινίες από το KInderDocs online
 413. Ίδρυμα Ωνάση: "Μένουμε σπίτι, αλλά δεν μένουμε μόνοι"
 414. Το εξοχικό του Wilhelm Dörpfeld στην Κηφισιά
 415. "Πώς αλλάζει τον κόσμο μας ο κορονοϊός"
 416. Η εξέλιξη της εξάπλωσης του COVID-19
 417. Η επαγγελματική απασχόληση του Φιλίππου, Μαθητού του Χριστού και η μεσσιακή ιδέα
 418. 30% στα non books και 20% στα παιχνίδια – ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
 419. Ο Μάρκος Κούμαρης στο Artweek
 420. Οι "7 σκύλοι" της Λύντιας Βελισσαρίου-Τρίχα στο ΒΗΜΑ 29.3.2020
 421. Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου στο OPEN
 422. COVID-19 (2) A sociopolitical and economic perspective. Pride and futility in a technological age
 423. Voucher Κατάρτισης 600€
 424. "Έφυγε" ο Μανώλης Γλέζος
 425. Ο διευθύνων σύμβουλος στα ΕΑΣ Νίκος Κωστόπουλος από τα πρώτα στελέχη που προσφέρουν το 50% του μισθού τους
 426. Οικονομική Επιθεώρηση Απρίλιος 2020
 427. «Πανδημία, Θεμελιώδη Δικαιώματα και Δημοκρατία»
 428. NotosPlus: 20% στα παιδικά βιβλία - Αποστολή με ΕΛΤΑ Πόρτα Πόρτα
 429. Ο Κωστας Παπαηλιού σχολιάζει
 430. Locomondo και Μάρκος Κούμαρης στον ΣΚΑΙ
 431. Μία συνέντευξη του Μάρκου Κούμαρη στο lifo
 432. Η Έλια Δομνηνού σχολιάζει
 433. Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη "Μεσάνυχτα"
 434. Γιάννης Θεολογίτης: "COVID-19 (Coronavirus) A social and economic perspective"
 435. Μαρία Σούμπερτ: "Περί κανονικότητας στις μέρες του κορωνοϊού"
 436. KinderDocs ONLINE! γιατί μένουμε σπίτι!
 437. Σοφίκα Ελευθερουδάκη: "Γράψε Μπορείς"
 438. Η Μαρία Κατσαρού: Οι συνέπειες του Covid 19 στις σχέσεις...
 439. Δωρεά Αρχείου Βοβολίνη στην Τράπεζα της Ελλάδος
 440. Ίδρυμα Ακατερίνης Λασκαρίδη: Βιβλιοπαρουσίαση του "Ottoman Athens: Archaeology, Topography, History"
 441. Αναβολή παρουσίασης του βιβλίου του Γιάννη Βαληνάκη
 442. Τελετή παραλαβής της Προεδρίας του IHRA από τη Γερμανία
 443. Διαδικτυακή έκθεση γερμανικών πανεπιστημίων της DAAD
 444. Ακρόπολη-Μακρυγιάννη: Λήξη Αναστολής έκδοσης Οικοδομικών Αδειών
 445. Έτος Αντώνη Σαμαράκη και η επίσκεψη στη Σχολή πριν από 36 χρόνια
 446. Ο Στράτος Σωπύλης στην παράσταση “Βασιλιάς Αλέξανδρος”
 447. Γιάννης Βαληνάκης: "Η Ελλάς των τεσσάρων θαλασσών" στις 13 Μαρτίου
 448. Οικονομική Επιθεώρηση Μάρτιος 2020
 449. Österreichisches Archäologisches Institut Athen: Institutsabend Παρασκευή 6 Μαρτίου
 450. Παρακολούθηση μαθημάτων και προγράμματα μετεκπαίδευσης για καθηγητές Γερμανικών από την Ελλάδα
 451. Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη: Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη 25.2.2020
 452. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section III
 453. Ο Πάνος Τσαλιγόπουλος στη θεατρική παράσταση "Μικρές Κυρίες"
 454. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 26.02
 455. Wandertag #99: Κατσιμίδι Πάρνηθας - Κυριακή 1 ΜΑΡ 2020
 456. Sommerkurs für Deutsche Sprache und Österreichische Landeskunde
 457. «Βάση δεδομένων των γερμανικών στρατιωτικών και παραστρατιωτικών μονάδων στην Ελλάδα 1941-1944/45»
 458. Deutsches Archäologisches Institut: Διάλεξη την Τετάρτη 11 Μαρτίου
 459. German-Hellenic Economic Forum, 09.03.2020 Berlin
 460. Ομιλία Λασκαρίδη και ρόλοι αποφοίτων στην Πρωτοβουλία
 461. NOTOS PLUS Piraten Party für Kinder ab 4!
 462. Γιώργος Σταμάτης: "Το παγωμένο μέλλον"
 463. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section II
 464. Locomondo Live Maske Party στο Κύτταρο
 465. «Η Ιστορία Έμπνευση για το Μέλλον»
 466. H Alexandra Kankeleit για την δραστηριότητα του DAI
 467. Ορχήστρα ACADEMICA του Ωδείου Αθηνών με Νίκο Αθηναίο: 4 νέες συναυλίες τον Φεβρουάριο
 468. Η Έλενα Χατζηιωάννου Διευθύντρια Προγράμματος του Αθήνα 984
 469. 16.2 Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς Parent's School/Σχολή Γονέων από το KinderDocs
 470. Aspects of an Emerging World B. Times of conflict. Section I
 471. Βρες τη δική σου ιστορία / Βιωματικό σεμινάριο δραματοθεραπείας
 472. Μουσείο Ακρόπολης: Η "Σμίλη και Μνήμη" παρατείνεται μέχρι 30 Απριλίου
 473. Διάλεξη του Wolf-Dietrich Niemeier 17.2.2020
 474. Ο Νίκος Αθηναίος στο Μέγαρο - Αφιέρωμα στον Θόδωρο Αντωνίου
 475. Philadelphia Verein: Einladung zum Clubabend am 13.2.2020
 476. Ο Δημήτρης Δημόπουλος και η “Νυχτερίδα“ του Johann Strauss
 477. Πήγαμε "top girls"
 478. Η Καφρόκρεμα ξανά στο Θέατρο Σταθμός
 479. Οικονομική Επιθεώρηση Φεβρουάριος 2020
 480. Ο Γιώργος Δεπάστας και η «Έντα Γκάμπλερ» του Henrik Ibsen
 481. "16 και 1 Συνομιλίες για το Θέατρο και την Τέχνη"
 482. Απόστολος Καλδάρας - Αλέκος Σακελλάριος για την ετυμολογία του όρου "ρεμπέτικο"
 483. Ο Ηλίας Κυριακόπουλος για την "Ρέμπετική Κομπανία της Γερμανικής Σχολής Αθηνών"
 484. Ο Δημήτρης Ηλιόπουλος για την πίτα του ΣΠΠ Ψυχικού
 485. Πήγαμε στην έκθεση "Σμίλη και Μνήμη" στο Μουσείο Ακρόπολης
 486. Η Δανάη Παπαµατθαίου–Matschke στο Μέγαρο
 487. Το σημαντικό ταλέντο της Δανάης Μάτσκε
 488. Θεατρική διασκευή της Ανθής Φουντά
 489. KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη - Κυριακή 2.2.2020
 490. Τραγούδια από το "Jesus Christ Super Star" στις 3 Φεβρουαρίου
 491. Η Λύντια στο συνέδριο της Σχολής Μωραΐτη
 492. Λύντια Τρίχα και "Σπυρίδων Τρικούπης": Βράβευση και video παρουσίασης
 493. Έλια Δομνηνού: Χρίστος ή Χρήστος;
 494. Ο Νικόλας Χρήστου για την χρήση των κεφαλαίων
 495. Literarisches Quartett am 31.01.2020, um 19.30 Uhr
 496. Wandertag#98: Χειμερινός Παρνασσός Παρ 24-Σαβ 25 η Σαβ 25-Κυρ 26-1-2020
 497. Βιογραφικά αποφοίτων (4) - Θεωρητικές Επιστήμες
 498. Dimopoulos Specials
 499. Πάμε θέατρο... “Top girls”
 500. “Το Ινστιτούτο Αναλύει”

Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Όλγα Λασκαρίδου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης από το  [ ... ]