Οι εκλογές της προηγούμενης Κυριακής καθυστέρησαν την έκδοση του montags. Οι απόφοιτοί μας υποψήφιοι θεωρούμε ότι πήγα πολύ καλά, είτε εξελέγησαν είτε όχι. Ας δούμε αναλυτικά τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής:
Ο Παναγιώτης Πικραμμένος εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και ανέλαβε την θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Η Ντόρα Μπακογιάννη εξελέγη Βουλευτης Χανίων με την ΝΔ καταλαμβάνοντας την 1η θέση με 16.355 ψήφους Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξελέγη Βουλευτης στην Α' Αθηνών καταλαμβάνοντας την 2η θέση (εντός ΣΥΡΙΖΑ) με 24.484 ψήφους
Δεν εξελέγησαν αλλά συγκέντρωσαν υψηλό αριθμό ψήφων:
Ο Νίκος Κωστόπουλος συγκέντρωσε 14.161 ψήφους καταλαμβάνοντας την 11η θέση (εντός ΝΔ) στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών Η Άννα Φιλίνη συγκέντρωσε 11.240 ψήφους καταλαμβάνοντας την 6η θέση (εντός ΣΥΡΙΖΑ) στην Α' Αθηνών Η Κατερίνα Αρβανιτάκη συγκέντρωσε 12.894 ψήφους καταλαμβάνοντας την 7η θέση (εντός ΣΥΡΙΖΑ) στην Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών
Τέλος, ο Σωτήρης Μητραλέξης με το ΜεΡΑ25 συγκέντρωσε 840 ψήφους και κατετάγη 7ος εντός του κόμματός του, και Κωνσταντίνος Φουτζόπουλος με το ΚΙΝΑΛ συγκέντρωσε 463 ψήφους και κατετάγη 18ος.
Τους συγχαίρουμε όλους.
Ας δούμε και το πρόγραμμα της εβδομάδας / Hier können Sie das Programm der Woche verfolgen:
Δευ / Μο 08.7 - Τρι / Di 09.7 - Τετ / Mi 10.7 - Πεμ / Do 11.7 - Paul Saroglou Παρ / Fr 12.7 - Αλτσίνα - Locomondo, Κόρινθος - Let's Supper, Mr. Iolas Σαβ / Sa 13.7 - Let's Supper, Mr. Iolas - Locomondo, Εύβοια Κυρ / So 14.7 - Let's Supper, Mr. Iolas
|
"Έφυγε" ο Τζο (Γιώργος) Ιωαννίδης απόφοιτος 1962O Θανάσης Απέργης μας έστειλε την θλιβερή είδηση: "Απεβίωσε στις 05.07.19, ο Τζο (Γιώργος) Ιωαννίδης απόφοιτος 1962. Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 14:00 στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών" και συμπλήρωσε:

Ο Τζό ή "Τζόκος" (Γιώργος) Ιωαννίδης (ΓΣΑ 1962) σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Braunschweig και στο ΕΜΠ. Εργάστηκε στην οικογενειακή τεχνική εταιρεία του, εκτελώντας μεγάλα έργα στην Μέση Ανατολή, και διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος σε ελληνικές τεχνικές εταιρείες. Ήταν παντρεμένος με την Μελίνα Καραϊωσηφίδου (ΓΣΑ 1966) και είχε αποκτήσει δυο παιδιά τον Φρίξο και την Ελένη.
Ο Σταύρος Σαββίδης έστειλε:
"Ο Τζόκος ήταν συμμαθητής μου αλλά δεν είμασταν στο ίδιο τμήμα. Μετά το απολυτήριο έχασα τα ίχνη του (σπούδασε στη Γερμανία) και ξανασυναντηθήκαμε τον Απρίλιο του 2016 στα πλαίσια μιας συνάντησης που είχα οργανώσει, των αποφοίτων του Δημοτικού. Με το Τζόκο είμασταν συμμαθητές (Νεοσμυρνιώτες και οι δυό μας) για 6 χρόνια (1950-1956)στο Δημοτικό Σχολείο: „Σχολή Ξενοπούλου“, Νέα Σμύρνη. Ήταν πολύ καλός στα Μαθηματικά και συναγωνιζόμασταν. Ζωή σε μας, να τον θυμόμαστε."
Ο Κώστας Παπαηλιού έστειλε ένα μικρό κείμενο μία φωτογραφία και ένα βιογραφικό:
"Το Σάββατο 6 Ιουλίου έφυγε από τη ζωή ο καλός μου φίλος και συμφοιτητής μου απο το TU Braunschweig Γιώργος Ιωαννίδης, απόφοιτος της ιστορικής τάξης του '62."
Ο Γιώργος Ιωαννιδης, ο Τζόκος όπως όλοι τον φωνάζαμε, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 9 Σεπτεμβρίου του 1944. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1962, ήταν δηλαδή στην ιστορική τάξη του '62, την πρώτη τάξη με πλήρη εξαετή φοίτηση στην Γερμανική όταν ξανάνοιξε μετά τον πόλεμο. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός μέχρι το προδίπλωμα στο ΤU Braunschweig και τελείωσε μετά το ΕΜΠ. Ασχολήθηκε κατ´αρχήν με την οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του, επίσης πολιτικού μηχανικού, και μετά ανέλαβε μεγάλα έργα υποδομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άριστος εργοταξιάρχης και εξαιρετικός πρακτικός μηχανικός έβρισκε λύσεις σε όλα τα προβλήματα και όλοι τον εκτιμούσαν. Παντρεύτηκε την επίσης απόφοιτο (1966) της Γερμανικής Μελίνα Καραιωσηφίδου, η οποία δυστυχώς απεβίωσε το 1999. Του χάρισε δύο παιδιά , τον Φρίξο και την Ελένη, και από αυτά απέκτησε τρία εγγόνια που υπεραγαπούσε. Ένας σπάνιος άνθρωπος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 6 Ιουlίου. Θα μας λείψει πολύ και δεν θα τον ξεχάσουμε.
|
Πάρτυ - Rockkonzert Αποφοίτων DSA Party-Rockkonzert der DSA-Alumni
ΠΑΡΤΥ – ROCKKONZERT ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ DSA Το ROCKKONZERT DSA είναι εδώ και χρόνια θεσμός. Όπως ήταν για εμάς τους παλαιότερους το Schülerparty! Ας ξαναβρεθούμε λοιπόν σε ενα τέτοιο πάρτι τον Σεπτέμβρη! Να παίξουν μουσική μπάντες Αποφοίτων της DSA, νέων και λίγο πιο... μεγάλων ! Οι απόφοιτοι που θέλουν να παίξουν μουσική με τις μπάντες τους αυτόν τον Σεπτέμβρη στο Πάρτυ- Rockkonzert Αποφοίτων DSA να επικοινωνήσουν μαζί μας με τους εξής τρόπους: info@ex-dsathen.gr , alumni@dsathen.gr, 210 6106589, καθώς και στο inbox του Συλλόγου Αποφοίτων στο Facebook η στο inbox της Ζωής Βασιλείου στο Facebook (Zoe Vassiliou).
|
Γιάννης Ψυχοπαίδης: Δύο εκθέσεις στον ΠόροGiannis Psychopedis: Zwei Ausstellungen auf Poros
Δύο ατομικές εκθέσεις του αποφοίτου μας σημαντικού Έλληνα ζωγράφου Γιάννη Ψυχοπαίδη παρουσιάζονται την καλοκαιρινή περίοδο στον Πόρο: · Στο χώρο της γκαλερί Citronne παρουσιάζεται η έκθεση “Λεμονοδάσος – Ημερολόγια ενός καλοκαιριού“. Είναι μια ενότητα από 67 νέα έργα, νεκρές φύσεις: ο τίτλος παραπέμπει στο ομώνυμο δάσος του Γαλατά, στην ακτή της Πελοποννήσου, το οποίο όμως αποδίδεται στον Πόρο και έχει απαθανατιστεί μέσα στο ομότιτλο βιβλίο του Κοσμά Πολίτη. · Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πόρου φιλοξενείται “Το Αλφάβητο – Αρχαϊκό Παλίμψηστο“, μια ενότητα 24 έργων σε μορφή βιβλίου, τα οποία αντιστοιχούν στα γράμματα της ελληνικής αλφαβήτου και περιέχουν απεικονίσεις γνωστών γλυπτών της αρχαιότητας. Περισσότερα στο lifo.gr... και στο athensvoice.gr...
|
Η Έφη Ρευματά στον «Προμηθέα Δεσμώτη»Efi Revmata tätig bei der Tragödie „Der gefesselte Prometheus“
Η απόφοιτός μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Έφη Ρευματά είναι βοηθός σκηνοθέτη στον “Προμηθέα Δεσμώτη“ του Αισχύλου, που ανεβαίνει από το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας στην Επίδαυρο την Παρασκευή 9 Αυγούστου και το Σάββατο 10 Αυγούστου. Ακολουθεί περιοδεία της παράστασης σε όλη την Ελλάδα. Στον ομώνυμο ρόλο η διεθνούς φήμης ηθοποιός Kathryn Hunter. Τη σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία υπογράφει ο Σταύρος Τσακίρης, ενώ συμμετέχει πλειάδα γνωστών ηθοποιών και συντελεστών. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.
|
Let's Supper, Mr. Iolas: 12-19 ΙουλίουLet's Supper, Mr. Iolas: 12-19.7
Ο Αλέξανδρος Ιόλας υποδέχεται τον Andy Warhol για ένα Μυστικό Δείπνο στη διάσημη βίλα του στην Αγία Παρασκευή. Η σχέση των δύο ανδρών είναι κεντρικής σημασίας ως προς τη θεματική της έκθεσης. Ο Ιόλας παρήγγειλε στον Warhol τη σειρά έργων Last Supper και λίγο μετά την υλοποίηση και παρουσίασή της το 1987 πέθαναν και οι δύο με λίγους μήνες διαφορά.
Εννοιακό πυρήνα του Let’s Supper, Mr. Iolas | Resurrection Re αποτελεί το μαρμάρινο τραπέζι της βανδαλισμένης Βίλας Ιόλα ως κατάλοιπο περασμένων μεγαλείων, ως αινιγματικός τόπος συσσωρευμένων αφηγήσεων. Μέσω της αδιάλειπτης προβολής ενός από τα έργα της σειράς πάνω στην επιφάνεια του τραπεζιού θα λαμβάνει χώρα, ή αλλιώς θα επαν-επιτελείται, η σκηνή του Μυστικού Δείπνου καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Σε συμβολική αναλογία, δώδεκα εικαστικοί “συνδαιτυμόνες”, δώδεκα δηλαδή καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, προσκαλούνται στην εκθεσιακή αυτή εκδήλωση για να τη συνθέσουν. Τα εικαστικά έργα θα ενταχθούν στην έκταση του Κήπου καθώς και στο κτιριακό κέλυφος της Βίλας. Η επισκεψιμότητα για το κοινό θα επιτρέπεται μετά τη δύση του ηλίου, όταν οι πύλες ανοίξουν και το Δείπνο είναι έτοιμο. Μαζί με την απόφοιτό μας Εριφύλη Βενέρη συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες: Πάνος Αμελίδης | Βασίλης Βλασταράς | Campus Novel | Φοίβη Γιαννίση | ERRANDS | Poka-Yio | Madelyn Roehrig | Κωστής Σταφυλάκης | Νάιρα Στεργίου | Πάνος Χαραλάμπους | HOPE | Αλέξανδρος Ψυχούλης
|
Η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάζεται ως βοηθός σκηνοθέτη στην «Αλτσίνα»Η απόφοιτός μας Κωνσταντίνα Ψωμά συμμετέχει, όπως μας ενημέρωσε, ως βοηθός σκηνοθέτη στην εντυπωσιακή νέα παραγωγή της όπερας του Georg Friedrich Händel «Αλτσίνα» που θα ανέβει στο Ωδείον Ηρώδου του Αττικού σε δυο παραστάσεις, το Σάββατο 6 και την Παρασκευή 12 Ιουλίου. Σκηνοθεσία – Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου. Με την Καμεράτα. Περισσότερα: http://greekfestival.gr/festival_events/altsina/ Επίσης η Κωνσταντίνα Ψωμά συνεργάστηκε προσφάτως ως βοηθός σκηνοθέτη στην όπερα Polifemo του Nicola Antonia Porpora η οποία παίχθηκε (Halbszenische Aufführung, σκηνοθεσία: Max Cencic) στο Φεστιβάλ του Salzburg στις 8 Ιουνίου.
|
Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα (IPS)Internationales Parlamentarisches Stipendium des Deutschen Bundesparlaments für graduierte Studenten aus Griechenland (IPS)
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιείται στην Ελλάδα το πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) που επιτρέπει σε νέους πτυχιούχους έως 30 ετών με ενδιαφέρον για το πολιτικό γίγνεσθαι, να μεταβούν στο Βερολίνο, να γνωρίσουν το γερμανικό κοινοβουλευτικό σύστημα, να εργαστούν στα πλαίσια πρακτικής εργασίας σε γραφεία γερμανών βουλευτών και να ασχοληθούν ενεργώς με την πολιτική διαδικασία λήψεως αποφάσεων. Κάθε χρόνο χορηγούνται από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια ‘Freie Universität Berlin’, ‘Humboldt-Universität zu Berlin’ και ‘Technische Universität Berlin’, 120 υποτροφίες σε υποψήφιους προερχόμενους από 44 διαφορετικές χώρες. Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 1986 και λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο από την 1 η Μαρτίου έως την 31 η Ιουλίου. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ανθρώπους υψηλής κατάρτισης που διαθέτουν πτυχίο πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού ιδρύματος ανώτατης εκπαίδευσης και άριστη γνώση της γερμανικής γλώσσας καθώς και γνώσεις της γερμανικής πολιτικής, κοινωνίας και ιστορίας. Η υποτροφία περιλαμβάνει μηνιαία αποζημίωση 500 Ευρώ, δωρεάν διαμονή καθώς και ασφαλιστική κάλυψη ασθενείας, ατυχήματος και αστικής ευθύνης. Επιπλέον, η υποτροφία καλύπτει τα έξοδα μετάβασης προς και από το Βερολίνο. Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα αποστέλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων από την Ελλάδα είναι η 31 η Ιουλίου 2019. Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και προϋποθέσεις συμμετοχής... Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να απευθυνθείτε στην Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας (πολιτικό τμήμα, τηλ. 210 7285307, pol-100-n@athe.diplo.de ή info@athe.diplo.de ).
|
- German Speaking Customer Service Advisor for the biggest German Telecommunications Company! Cosmote e-Value, member of ΟΤΕ Group, is an integrated Contact Center that offers innovative Customer Relationship & Experience Management and Business Process Outsourcing services, being capable of fully undertaking the end-to-end design-to-implementation process for its customer’s strategies and operations. We have been providing integrated solutions for nearly 20 years, while in 2014 e-Value International in Romania was established. What you will do: Provide a high level of customer service to German speaking clients at all times, Respond and record consumer enquiries/questions raised through free phone lines for customers,Maintain accurate data input of consumer enquiries, questions and feedback on the customer services database, Be able to offer recommendations to common technical problems or frequently asked questions,Work effectively as part of a team, developing effective and supportive relationships with colleagues. What we offer: Competitive remuneration salary,Continuous paid training, Excellent working premises in Athens city center, Lots of benefits and discounts (phone plans etc). Qualifications: Possession of excellent oral and written communication skills in German language (Good command of English would be considered as an asset),Possession of excellent interpersonal skills, including working with staff to explain and resolve difficult situations, Good understanding of computer systems and other tech products, Availability to work in rotating shifts, Monday to Friday, from 8 am till 10 pm· Get Ready to start your Career!· Send your CV: Careers@cosmote-evalue.gr
- «Δικηγορική εταιρεία στο κέντρο της Αθήνας αναζητά εξωτερικό συνεργάτη με γνώσεις αστικού και εμπορικού. Ικανοποιητικές αποδοχές και λογικά ωράρια. Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλώ αποστείλετε e-mail στο info@vaplaw.eu.»
|