|
Μία σπουδαία εκδήλωση έλαβε χώρα στη Σχολή την προηγούμενη Τετάρτη 7 Ιουνίου. "Η Φλόγα της Ελπίδας" των Special Olympics, αμέσως μετά την Τελετή Αφής στο Ζάππειο, ήρθε στην Σχολή με μια ομάδα 64 δρομέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, μικρότερες ομάδες δρομέων δυο ακόμα σχολείων της Αθήνας, καθώς και μία ομάδα δρομέων της Γερμανικής Πρεσβείας.
Πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς και ξαφνικά "ξυπνούν" επιθυμίες πολλών τάξεων για reunion, και μάλιστα στο σχολείο. Η τάξη του '63, που εφέτος συμπληρώνει 60 χρόνια "απουσίας", η τάξη του '73 με 10 χρόνια λιγότερα, η τάξη του '74 που βιάζεται πριν την επέτειο της επόμενης χρονιάς. Το σημαντικό: όλοι θέλουν το σχολείο σαν τόπο συνάντησης.
Ο Παύλος Αγιαννίδης επανήλθε με τρία κείμενα: για τον Γιάννη Μαρκόπουλο, την Νόνικα Γαλινέα και τον Γιάννη Φλωρινιώτη. Σήμερα φιλοξενούμε αυτό για τον Μαρκόπουλο, τον μεγάλο συνθέτη που "έφυγε" το Σάββατο, ενώ στα επόμενα τεύχη θα δούμε και τα άλλα. Ένα αφιέρωμα της Έλενας Χατζηιωάννου για την Νόνικα Γαληνέα και ένα ενδιαφέρον σχόλιο του Γιάννη Παπαδημητρίου από την DW.
Το Tagesspiegel δημοσίευσε ένα πολύ ενδιαφέρον και κατατοπιστικό άρθρο για την πρωτοβουλία της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και του World Human Forum με χώρο δράσης το νησί της Δήλου.
Ο Κώστας Παπαηλιού και ο Νίκος Παπαϊωάννου, απόφοιτοι του 1963, ανακοίνωσαν την διοργάνωση ενός reunion με αφορμή τα 60 χρόνια από την αποφοίτησή τους. Και εμείς από την πλευρά μας, αλλά και με την βοήθεια όλων των αποφοίτων των χρόνων εκείνων, θα ξεκινήσουμε μία σειρά με τίτλο: "Γνωρίστε τους απόφοιτους του ....".
Ακόμη, ο Werner Hermann, απόφοιτος του 1970 συμμετείχε σε μία εκδήλωση του συλλόγου ΛΑΝΑΣΣΑ και της UNESCO Πειραιώς & Νήσων στο Σεράφειο με μία έκθεση ζωγραφικής, όπου όμως μας διέφυγε και δεν την προβάλαμε εγκαίρως.
Ο Νικόλας Χρήστου, απόφοιτος του 1964, προετοίμασε ένα μεγάλο κατάλογο με άρθρα, συνδέσμους και προτάσεις με σκοπό την βοήθεια και υποστήριξη του έργου των αποφοίτων και των τελειοφοίτων. Πιστεύουμε ότι η συλλογή αυτή είναι τόσο μοναδική και σημαντική και θα την αναρτήσουμε σε μόνιμη θέση στην αρχική σελίδα του site μας.
Ας δούμε και το πρόγραμμα της εβδομάδας:
Δευ / Μο |
|
12.06 - |
Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Γεώργιο Γαλίτη |
------------ |
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Τρι / Di |
|
13.06 - |
Χάρης Δημαράς - Μέγαρο Μουσικής |
------------ |
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Τετ / Mi |
|
14.06 - |
|
------------ |
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Πεμ / Do |
|
15.06 - |
Στράτος Σωπύλης |
------------ |
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Παρ / Fr |
|
16.06 - |
Στράτος Σωπύλης |
------------ |
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Σαβ / Sa |
|
17.06 - |
Στράτος Σωπύλης |
------------ |
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Κυρ / So |
|
18.06 - |
Στράτος Σωπύλης |
και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις αγγελίες μας, τις οποίες ενημερώνουμε συνεχώς.
Οι συνδρομές σας μας βοηθούν να συνεχίσουμε το έργο μας. Περισσότερα...
|
Η Γερμανική Σχολή Αθηνών φιλοξενεί την Τελετή Παράδοσης της «Φλόγας της Ελπίδας» Στις 7 Ιουνίου 2023 πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα στην Αθήνα η τελετή αφής της Φλόγας των Special Olympics, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίας Σακελλαροπούλου. Στη συγκινητική τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες, στελέχη του Special Olympics Law Enforcement Torch Run®, μέλη των Special Olympics, καθώς και πολυάριθμοι καλεσμένοι από τον χώρο της πολιτικής, της διπλωματίας αλλά και από την κοινωνία των πολιτών.
Στη συνέχεια, μια ομάδα 64 δρομέων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, μικρότερες ομάδες δρομέων δυο ακόμα σχολείων της Αθήνας, καθώς και η ομάδα δρομέων της Γερμανικής Πρεσβείας συνόδευσαν τους λαμπαδηδρόμους σε μια διαδρομή 12 σταθμών μέσα από την πόλη μέχρι τις υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Στις εγκαταστάσεις αυτές, ένα ενθουσιώδες κοινό και περισσότεροι/ -ες από 500 μαθητές/ -ήτριες υποδέχτηκαν τις αθλήτριες και τους αθλητές με ένα μεγάλο χειροκρότημα.
|
1963-2023: Μετά από 60 χρόνιαΑγαπητο ί απόφοιτοι της τάξης του ΄63
Πριν απο 60 συναπτά έτη αποφοιτήσαμε από τη Γερμανική, τότε ακόμα στη Μετσόβου.
Αυτό το γεγονός πρέπει να εορτασθεί δεόντως και έτσι προχωρούμε στην διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης.
Θεωρήσαμε ότι η καλύτερη εποχή θα ήταν να βρεθούμε με τα το τέλος του καλοκαιριού και των θερινών διακοπών και προτείνουμε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο εντευκτήριο του ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς", στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα.
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναϊδωθούμε μετά από 60 χρόνια απουσίας από το σχολειο και να θυμηθούμε τα παλιά: Τη Μετσόβου με την αυλή με τον φοίνικα, την Di Lernia και τις μαθητικές στολές, τις εκδρομές, τις πλάκες μας, αλλά και αυτές και αυτούς που ήδη έχουν φύγει για το μεγάλο ταξίδι.
Θα υπάρχει μπουφές σε τιμή λογική και laptop με beamer για να προβάλλουμε φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα, οπότε αν θέλετε να συμβάλλετε σε αυτό, σας παρακαλούμε να μας στείλετε έγκαιρα τα σχετικά αρχεία η να φέρετε μαζί σας στικάκι.
Επίσης σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως να ενημερώσετε τον κύκλο σας από το σχολείο για αυτή την εκδήλωση, γιατί δεν έχουμε όλα τα μέιλ, και σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνοδοί είναι ευπρόσδεκτοι.
Κώστας και Νίκος
konstantin@papailiou.ch Κώστας Παπαηλιού npapaioan@med.uoa.gr Νίκος Παπαϊωάννου
|
Der Geist von Delos: Experten diskutieren über Klima und Kultur Η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη ηγείται της πρωτοβουλίας „Mission Alpha“ μέσω του World Human Forum, που ιδρύθηκε το 2017 στους Δελφούς και θέτει τον προβληματισμό για το κλίμα και τον πολιτισμό με συναντήσεις και εκδηλώσεις στο νησί της Δήλου κάθε χρόνο.
Ένα άρθρο του Rüdiger Schaper στο Tagesspiegel περιγράφει με μεγάλη προσοχή όλο το έργο μέχρι τώρα
Wie kann man die Welt retten? Auf der kleinen griechischen Insel, einst ein Heiligtum, traf sich das World Human Forum zur „Mission Alpha“.
Von der Partyinsel geht die Fahrt auf die Schatzinsel. Delos liegt eine halbe Stunde von Mykonos entfernt, und bei den starken Winden im Kreis der Kykladen kann es eine schöne Schaukelei werden, Einstimmung auf eine geistige Tour de force.
Wie hilft man dem Planeten? Um über die drängenden Probleme der Menschheit nachzudenken,
Mit dem Zentrum in Delphi arbeitet das World Human Forum als „think and do tank“. Und man kommt immer wieder nach Delos, wo es auch einmal ein Orakel gab. Und greift nach den Sternen. Nur ein Planet, die Venus, ist weiblich, alle anderen tragen Namen männlicher Götter. Athena Cousteni, Astrophysikerin bei der European Space Agency, gibt der Weltraumforschung einen feministischen Dreh. Die aktuelle Mondmission der Nasa, endlich, ist nach Artemis benannt.
|
Φιλολογικό μνημόσυνο για τον Γεώργιο Γαλίτη Την Δευτερα 12 Ιουνίου και περί την ώραν 6-8μ.μ. θα λάβη χώρα, στην Εταιρεία Φίλων του Λαού, Ευριπίδου 12, το φιλολογικόν μνημόσυνον για τον αοίδιμον Ομότιμον Καθηγητήν ΕΚΠΑ Γεωργιον Γαλίτην (Βόλος 1926-Ανθούσα 2022).
Ο Γεώργιος Αντ. Γαλίτης γεννήθηκε στίς 8.11.1926, τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές στην Αθήνα, σπούδασε Θεολογία καί Φιλοσοφία στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Marburg, Bonn και Mainz Γερμανίας. Το 1960 ανακηρύχθη διδάκτωρ, το 1964 υφηγητής, το 1966 εντεταλμένος υφηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1969 τακτικός καθηγητής της Ιστορίας των Χρόνων της Κ.Διαθήκης καί Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε στην Γερμανική Σχολή Αθηνών από τό 1959 μέχρι το 1969 διδάσκοντας το μάθημα των Θρησκευτικών (Ορθόδοξη Θεολογία), αλλά μετακόμισε στην Θεσσαλονίκη λόγω της εκλογής του ως καθηγητής και μάλιστα είναι ο πρώτος δάσκαλος του σχολείου, που έγινε Τακτικός Καθηγητής Πανεπιστημίου.
Απεβίωσε στις 28.7.2022 σε ηλικία 96 ετών.
|
Project ELPIDA: Συγκεντρώνουμε ραπτομηχανές και κιθάρεςΤο σωματείο «Project ELPIDA e.V.», με έδρα το Βερολίνο, αναπτύσσει δράσεις σχετικές με την υποστήριξη προσφύγων. Μία από τις δράσεις αυτές, σε συνεργασία με την οργάνωση «The Fáilte Centre», είναι η προσφορά μαθημάτων μουσικής και ραπτικής. Πιο συγκεκριμένα στους χώρους της οργάνωσης, στο Μεταξουργείο, προσφέρονται μαθήματα γλώσσας, ψυχοκοινωνική συμβουλευτική και φροντίδα παιδιών, ενώ μέρος της ψυχοκοινωνικής προσφοράς αποτελείται από μαθήματα μουσικής και μαθήματα ραπτικής. Για τον σκοπό αυτό υπάρχει, προς το παρόν, ανάγκη για 1-2 ραπτομηχανές και 3-4 κιθάρες.
Η Γερμανική Σχολή Αθηνών -με την ευαισθησία που τη διακρίνει ως προς τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης- ανταποκρίνεται άμεσα στην παράκληση του αποφοίτου της Levin Schmidt, ο οποίος είναι και συνιδρυτής του σωματείου «Project ELPIDA e.V.», και υποστηρίζει τη δράση αυτή. Εάν διαθέτετε, λοιπόν, μια λειτουργική ραπτομηχανή ή μια λειτουργική κιθάρα, οι οποίες βρίσκονται σε καλή κατάσταση και επιθυμείτε να τις δωρίσετε, τότε μπορείτε να τις αφήσετε σε δύο καρότσια που θα βρίσκονται από την Τρίτη 6 Ιουνίου έως την Τρίτη 13 Ιουνίου ακριβώς απέναντι από το ταμείο, στο φουαγιέ του κεντρικού κτηρίου της DSA. Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!
|
Παύλος Αγιαννίδης: "Γιάννης Μαρκόπουλος: Το Χρονικό μιας Θητείας στην Ιθαγένεια" Τι θα μπορούσαμε να κρατήσουμε από εκείνον, τώρα που πέταξε για το ουράνιο Πάνθεον των Μεγάλων της ελληνικής Διεθνούς; Μια αναγνωρίσιμη, πρωτότυπη ελληνικότητα. Μια λόγια ροκιά, πατημένη πάνω στους ήχους και τις τεχνικές της ελληνικής παράδοσης και ρίζας. Και μια, φανερή και κρυφή, επαναστατικότητα. Αν θέλετε, μια διαρκή επανάσταση.
«Ανέμισαν μαύρα λάβαρα. Το μαχαίρι, βαφτισμένο (στο αίμα), ανέμισαν. Έλεος, έλεος». Ήταν η στιγμή της μεγάλης συνειδητότητας. Ήξερε ποιος είναι, που πάει, τι θέλει να πει, τι θέλει να καταγγείλει, τι θέλει να φωνάξει. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Και τα κρουστά και οι φωνές, ό,τι πιο αρχαϊκό και πρωτογενές, ακολουθούσαν σε εκείνο το «Ζάβαρα Κάτρα Νέμια, ίλεος, ίλεος», με το οποίο έκανε τον αγώνα του κόντρα στη δικτατορία, αλλά και σε κάθε κατάχρηση εξουσίας. Ελληνικότατος και παγκόσμιος συνάμα, σε μια στιγμή βροντερή και μαγική.
Δείτε τι ανάρτησε ο Παύλος Αγιαννίδης στο Protagon.gr...
|
Έλενα Χατζηιωάννου: Δημόσια και Ιδιωτικά 03-06-2023 (Αφιέρωμα στη Νόνικα Γαληνέα) Πριν από 9 χρόνια, το Μάιο του 2014, στα "Δημόσια και Ιδιωτικά" της Έλενας Χατζηιωάννου (’82) στον Αθήνα 98,4 η εκπομπή φιλοξένησε την Αριέττα Μουτούση και την Αμαλία Μουτούση, σπουδαίες ηθοποιούς και κόρες της αείμνηστης Νόνικας Γαληνέα, η οποία έφυγε από τη ζωή - και μίλησαν για τη ζωή την καριέρα της μητέρας τους.
Ο Αθήνα9.84, τιμώντας τη μνήμη της Νόνικας Γαληνέα, μετέδωσε την εκπομπή σε επανάληψη, το Σάββατο 3/6/2023, στις 8 το βράδυ.
Ακούστε την εκπομπή...
|
Ξένια Κουναλάκη: "Γιατί πρέπει να πάμε σε κάλπες τον Αύγουστο;" «Δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασίας». Η φράση επαναλαμβάνεται ως θέσφατο. Κι αφού δεν έχουμε κουλτούρα συνεργασίας, θα κάνουμε εκλογές μέχρι να βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μέσα στο καλοκαίρι, με μαγιό και αντηλιακό θα μας σέρνουν στην κάλπη έως ότου εξασφαλίσει το πρώτο κόμμα πάνω από 151 βουλευτές. Η απειλή εκτοξεύθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αορίστως όταν αναφέρθηκε σε τρίτη αναμέτρηση, ενώ ο Αδωνις Γεωργιάδης την έκανε χθες πιο απτή: «περίπου τον Δεκαπενταύγουστο» θα έχουμε νέες εκλογές. Η στρατηγική είναι σαφής. Ολοι οι πολίτες απεύχονται τρίτες εκλογές, συνεπώς θα συρθούν σε δυόμισι εβδομάδες να ψηφίσουν, έστω απρόθυμα «για να τελειώνουμε». Το πρώτο κόμμα πάντα ευνοείται σε αυτή την περίπτωση.
Το πρόβλημα είναι πως η ψήφος δεν θα έπρεπε να είναι απόρροια εκβιασμού ή έμμεσης απειλής, αλλά θετική υποστήριξη στο κόμμα εκείνο που παρουσιάζει τις εγγύτερες θέσεις, προτάσεις, οράματα με αυτές του ψηφοφόρου. Στο ελληνικό πολιτικό σύστημα ο διάλογος και η διαπραγμάτευση, όμως, γίνονται σε επίπεδο προσώπων. «Ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης», ήταν το προεκλογικό σύνθημα του Νίκου Ανδρουλάκη. «Ο Ανδρουλάκης είναι Τσίπρας με γραβάτα», ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά τη διαφορά των 20 ποσοστιαίων μονάδων που του παρέχει την πολυτέλεια της αδιαλλαξίας.
Δείτε το άρθρο της Ξένιας Κουναλάκη στην εφημερίδα "Καθημερινή"...
|
Γιάννης Παπαδημητρίου: "Ο απόδημος ψηφοφόρος ...δεν υπάρχει" Για πρώτη φορά οι απόδημοι είχαν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές. Δύσκολα βγαίνουν συμπεράσματα για την εκλογική τους συμπεριφορά και αυτό είναι λογικό, σχολιάζει ο Γιάννης Παπαδημητρίου.
Πολλοί απόδημοι ήθελαν να ψηφίσουν, αλλά δεν μπορούσαν. Άλλοι τόσοι θα μπορούσαν να ψηφίσουν, αλλά δεν ήθελαν. Και όσοι ψήφισαν, μας οδήγησαν πολλές φορές σε αναπάντεχα αποτελέσματα και συμπεράσματα. Όπως συνέβη στη Γερμανία, για παράδειγμα, με το ΚΚΕ να παίρνει 13%. Έχει τόσο μεγάλο «ρεύμα» στη Γερμανία το ΚΚΕ; Μάλλον ναι, αν περιοριστούμε σε μία πρώτη ανάγνωση του αποτελέσματος. Μάλλον όχι, αν αναλογιστούμε ότι στη Γερμανία ζουν σχεδόν 500.000 Έλληνες, αλλά στους εκλογικούς καταλόγους γράφτηκαν το πολύ 3.000, από τους οποίους δεν προσήλθε το 1/3, με αποτέλεσμα το 13% να αντιστοιχεί τελικά σε ...187 άτομα (μετά την καταμέτρηση του 75% των ψήφων μεταξύ των αποδήμων της Γερμανίας).
Για τους δημοσκόπους τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Στα παραδοσιακά μυστήρια των εκλογών, όπως οι μονοεδρικές περιφέρειες και η απρόβλεπτη (πρώην) Β' Αθήνας, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη μέγα μυστήριο: Πώς ψηφίζει ο απόδημος Έλληνας; Η απάντηση είναι δύσκολη και εύκολη ταυτόχρονα. «Ο απόδημος Έλληνας» δεν υπάρχει. Ή τουλάχιστον δεν υπάρχει ως μία ενιαία μάζα ψηφοφόρων με αποκλειστικό κριτήριο τη συναισθηματική νοσταλγία.
Δείτε το άρθρο του Γιάννη Παπαδημητρίου στην Deutsche Welle...
|
Ronald Meinardus: "Ο νέος ρόλος της Γερμανίας στο Κυπριακό" Τα συγχαρητήρια από τη Γερμανία στον νικητή δεν άργησαν. Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την επανεκλογή του Τούρκου προέδρου και ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σήκωσε το τηλέφωνο. Το τηλεφώνημα αποτέλεσε κάτι περισσότερο από διπλωματική ευγένεια. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, ο Σολτς και ο Ερντογάν συμφώνησαν να προσεγγίσουν τη συνεργασία με “ανανεωμένο σθένος”. Μετά τις εντάσεις το τελευταίο διάστημα, η πρώτη επικοινωνία των δυο ανδρών μπορεί να χαρακτηριστεί ως θετική. Επισήμως, το Βερολίνο είχε ασκήσει ουδετερότητα στις προεδρικές εκλογές. Ωστόσο, ήταν σαφές ότι η πολιτική τάξη στη Γερμανία – και αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα – θα χαιρόταν με μια νίκη της αντιπολίτευσης.
Αυτό είναι πλέον παρελθόν. Τώρα το Βερολίνο πιέζει – με βιασύνη – για μια νέα εκκίνηση στις σχέσεις με την Άγκυρα. Για το σκοπό αυτό, ο Σολτς κάλεσε τον Ερντογάν να επισκεφθεί το Βερολίνο. Η ημερομηνία δεν έχει ακόμη οριστεί. Ωστόσο, η Καγκελαρία έχει ήδη κατονομάσει τα θέματα που θέλει να συζητήσει με τον Ερντογάν: “Μαζί θέλουν να εργαστούν για μια θετική εξέλιξη στην Ανατολική Μεσόγειο, για τις αποφάσεις στο ΝΑΤΟ και τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση”, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Βερολίνου.
Δείτε το σχόλιο του Ronald Meinardus στην DW...
|
Χάρης Δημαράς Sergey Rachmaninoff: In Memoriam στις 13.6 Τιμώντας τα εκατόν πενήντα χρόνια από τη γέννηση του Σεργκέι Ραχμάνινοφ (1873-1943), ο διακεκριμένος πιανίστας Χάρης Δημαράς, καθηγητής πιάνου και μουσικής δωματίου στο πανεπιστήμιο Ithaca College της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ερμηνεύει ορισμένα από τα ωραιότερα έργα του μεγάλου ρώσου μουσουργού. Μαζί του συμπράττουν οι γιοι του Άλεξ και Πάνος. Στο πρόγραμμα αντιπαρατίθενται με τρόπο διαλεκτικό έργα για σόλο πιάνο και συνθέσεις μουσικής δωματίου απ’ όλες τις δημιουργικές περιόδους του συνθέτη, όπως το πασίγνωστο τραγούδι «Vocalise» σε μεταγραφή για βιολί και πιάνο, το Τρίο για πιάνο, βιολί και βιολοντσέλο αρ. 1 (1892), η μεγαλειώδης Σονάτα για βιολοντσέλο και πιάνο (1901), καθώς και επιλογές από τα φημισμένα Πρελούδια, έργα 23 και 32 (1903 και 1910 αντίστοιχα). Ένας ταιριαστός και ολοκληρωμένος φόρος τιμής στον -κατά την πλειοψηφία των ειδικών- κορυφαίο πιανίστα και ερμηνευτή όλων των εποχών και έναν από τους πλέον καταξιωμένους και ιδιοφυείς συνθέτες της δυτικοευρωπαϊκής λόγιας μουσικής παράδοσης.
Περισσότερα...
|
Ο Στράτος Σωπύλης στο "Τσίου" Ο Στράτος Σωπύλης (’87) συμμετέχει στη θεατρική παράσταση “Τσίου“.
Ο “Τσίου…”, η πολυβραβευμένη ταινία-μύθος,του Μάκη Παπαδημητράτου, το απόλυτο underground σύμβολο του ελληνικού σινεμά, επιστρέφει φέτος το καλοκαίρι, 18 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή, αυτή τη φορά με τη μορφή θεατρικής παράστασης. Η ταινία που διαδόθηκε και λατρεύτηκε μέσα από την πειρατεία και την παράνομη διακίνηση, ετοιμάζεται τώρα για ένα θρυλικό -θεατρικό- comeback, με την υπογραφή του ίδιου σκηνοθέτη και της ίδιας ομάδας ηθοποιών της ταινίας.
ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ LIVE STAGE Ιερά Οδός 72 & Σπύρου Πάτση, Αθήνα 10447 τηλέφωνα: 210 3473835 & 6978000087
Παραστάσεις από 15 Ιουνίου, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή | Ώρα έναρξης 21.00
Πληροφορίες και εισιτήρια...
|
Locomondo 21 Ιουνίου στην Τεχνόπολη Οι Locomondo, το συγκρότημα του Μάρκου Κούμαρη (’92) φέτος κλείνει 20 χρόνια από την ίδρυσή του και προσκαλεί τους παλιούς και νέους φίλους του, να γιορτάσουν μαζί στην Τεχνόπολη στις 21 Ιουνίου, ημέρα γιορτής της μουσικής!
Περισσότερα...
Οι Locomondo ετοίμασαν ένα συλλεκτικό διπλό βινύλιο για τα 20 χρόνια τους σε περιορισμένη έκδοση, όλα υπογεγραμμένα από τους ίδιους! Περιλαμβάνει 20 τραγούδια από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο τους δίσκο, καθώς και ένα καινούργιο ακυκλοφόρητο κομμάτι, που μπορείτε να το προπαραγγείλετε online...
|
Η Βίκυ Βολιώτη στις Βάκχες του Ευριπίδη Η Βίκυ Βολιώτη (’82) εμφανίζεται στον ρόλο του Τειρεσία στην παράσταση, με την οποία η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες. Σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου. Τους ρόλους μοιράζεται πλειάδα σημαντικών και δημοφιλέστατων ηθοποιών (Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Χριστοδούλου κ. α.).
Στις «Βάκχες», που γράφτηκαν προς το τέλος της ζωής του και πρωτοπαρουσιάστηκαν μετά τον θάνατό του, ο Ευριπίδης ανεβάζει στη σκηνή, πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη ταυτόχρονα, τον Διόνυσο, τον θεό της τραγικής τέχνης που είναι, όπως και η βακχεία, ένα παράξενο μείγμα τρόμου και απόλαυσης, οικείου και ξένου, ελέου και φόβου. Άγριο και ποιητικό, γοητευτικό και ανατριχιαστικό, το έργο αποκαλύπτει την αινιγματική, δισυπόστατη φύση του θεϊκού πρωταγωνιστή του, σε μια μοναδική τελετουργία προς τιμήν του.
Η περιοδεία ξεκινάει την Δευτέρα 26 Ιουνίου (Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου) και θα συνεχίζεται για πάνω από δύο μήνες σε πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα. Τελευταία παράσταση την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.
Περισσότερα...
|
Ο 5ος τόμος της "Φιλελληνικής Βιβλιοθήκης" για τη ζωή του επίατρου Ντάνιελ Έλστερ Με ιδιαίτερη επιτυχία παρουσιάστηκε την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 στο Μουσείο Φιλελληνισμού ο 5ος τόμος της σειράς «Φιλελληνική Βιβλιοθήκη» των Εκδόσεων Παρισιάνου, με τίτλο "Οι περιπέτειες του φιλέλληνα επίατρου Ντάνιελ Έλστερ στην Ελλάδα του '21", που επιμελήθηκαν η ιστορικός και φιλόλογος Ρεγγίνα Μανουσάκη και ο επιμελητής της σειράς «Φιλελληνική Βιβλιοθήκη» Κώστας Παπαηλιού.
Ο Γερμανός φιλέλληνας Ντάνιελ Έλστερ ήρθε τον Ιανουάριο του 1822 στην Ελλάδα, όπου υπηρέτησε ως επίατρος στο Τάγμα των Φιλελλήνων, και αφού επέζησε της ολέθριας Μάχης του Πέτα, μετά από πολλές περιπέτειες, επέστρεψε στην πατρίδα του και έκανε καριέρα στη Γερμανία και στην Ελβετία ως διάσημος μουσικός. Μαζί με τον φίλο του, τον ρομαντικό συγγραφέα Λούντβιχ Μπέχσταϊν, συνέγραψε εκτενή απομνημονεύματα, τα οποία εκδίδονται για πρώτη φορά στα ελληνικά με πλούσιο σχολιασμό, πλήθος απεικονίσεων καθώς και πρωτότυπο αρχειακό υλικό.
Περισσότερα...
Δείτε και το video...
|
14.05.2023 - Partner/in gesucht Frank Steiniger - Ouzoland.de Als langjähriger Athen-Fahrer betreibe ich mit wachsendem Erfolg einen Reise-Blog über Athen. Siehe Link: https://www.ouzoland.de/blog/
Nun suche ich eine/n jüngere/n Partner/in mit Wohnort Athen mit guten Deutschkenntnissen. Gern mit Erfahrungen in Touristik, Hotels, Reiseleitung, Stadtführung oder Gastronomie.
Mein Plan ist, über meinen E-Shop Ouzoland.de erst Events in Athen, später Pakete aus Events und Hotels an meine Kunden zu verkaufen. Neben den üblichen Sehenswürdigkeiten mit Stadtführungen gibt es zunehmend Interesse an den Themen Kulinarik (Foodtouren, Bars), Pop & Rock, Oper, Sport, Segeln, Fußball, Wandern, Strand, Hochzeitsreisen, „Inselhüpfen“ nach Ägina, Hydra etc.
Wenn Sie aus den Reihen Ihrer früheren Absolventinnen und Absolventen der DSA eine Person kennen, denen meine Anfrage eventuell interessieren könnte, dann würde ich mich über eine Weiterleitung sehr freuen.
Freundliche Grüße aus Franken
Frank Steiniger
|
10.04.2023 - VAP Law Offices ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΖΗΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ
με γνώσεις αστικού και εμπορικού δικαίου, ιδανικά με τριετή εμπειρία, για πλήρη απασχόληση. Απαραίτητη η άριστη γνώση της Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας, ιδανικά με σπουδές στην Γερμανία ή/και απόφοιτοι της ΓΣΑ. Αποστολή βιογραφικών στο mail: info@vaplaw.eu
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΕΔΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΖΗΤΑ ΑΣΚΟΥΜΕΝΟ/Η ΔΙΚΗΓΟΡΟ
για ουσιαστική άσκηση στους τομείς του Εμπορικού και Αστικού Δικαίου. Απαραίτητη η άριστη γνώση της Γερμανικής και Αγγλικής γλώσσας, ιδανικά με σπουδές στην Γερμανία ή/και απόφοιτοι της ΓΣΑ. Αποστολή βιογραφικών στο mail: info@vaplaw.eu
|
Αναζητάμε ένα φοιτητή ή κάποιον που πρόσφατα τελειώσε τις σπουδές του και απόφοιτο της DSA όπου θα αναλάβει την καθημερινή απογευματινή προετοιμάσια των μαθημάτων σε παιδί που ήδη φοιτά στην Γερμανική σχολή. Η μελέτη θα γίνεται στο δικό μας χώρο και η κατοικία μας βρίσκεται στην Ανω Ηλιούπολη. Παρακαλώ όποιον ενδιαφερόμενο όπως καλέσει στο 6945320650 ή να αφήσει γραπτό μήνυμα να τον καλέσω.
|
|
|
  |
|