Με την ευχή η εβδομάδα που ξεκινά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι μέσα στον κυκεώνα των δυσάρεστων ειδήσεων, εμφανίστηκε ξαφνικά κάτι φρέσκο και αισιόδοξο: άνοιξε ο Σύλλογος της Σχολής και σε άτομα με υπηκοότητες εκτός της γερμανικής. Πρόκειται για μία προσπάθεια, που ξεκίνησε πριν από 20 και πλέον χρόνια και ολοκληρώθηκε με την επισημοποίηση του νέου Καταστατικού.
Εν όψει αυτοδιοκητικών εκλογών θα θέλαμε να παρουσιάσουμε τους υποψηφίους, αποφοίτους μας που συμμετέχουν σ΄ αυτές και θα παρακαλούσαμε να μας ενημερώνετε αν γνωρίζετε ονόματα και στοιχεία.
Η Ξένια Κουναλάκη και ο Άγγελος Κωβαίος σχολιάζουν τα δύο μεγάλα θέματα των ημερών αυτών, αλλά και ο Γιάννης Παπαδημητρίου θίγει ένα ερώτημα καίριο: «Μήπως η δουλειά ...δεν συμφέρει;».
Στην βόλτα μας στην Αραχώβης συναντάμε έναν μαθητή του νηπιαγωγείου, τον Kimon Grundmann, έναν από τους 11 πρώτους μαθητές της Γερμανικής Σχολής που ξεκίνησαν στην οδό Σκουφά, συνέχισαν στην οδό Ομήρου, στο τότε Philadelphia Haus και μετακόμισαν οριστικά στην οδό Αραχώβης. Τις πληροφορίες για τον Grundmann μας τις αποκαλύπτει η μοναδική εργασία της Alexandra Kankeleit για το Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο.
Ας δούμε και το πρόγραμμα της εβδομάδας:
Δευ / Μο |
|
|
11.09 |
|
------------ |
|
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Τρι / Di |
|
|
12.09 |
|
------------ |
|
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Τετ / Mi |
|
|
13.09 |
|
------------ |
|
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Πεμ / Do |
|
|
14.09 |
|
------------ |
|
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Παρ / Fr |
|
|
15.09 |
Philadelphia - Stiftungsfest
|
------------ |
|
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Σαβ / Sa |
|
|
16.09 |
ΒΑΚΧΕΣ - Βίκυ Βολιώτη - Αιγάλεω ΣΦΗΚΕΣ - Λένα Κιτσοπούλου - Παπάγου ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΩ ΤΟ ΧΕΡΙ - Θάλεια Ματίκα Locomondo - Παλαιό Φάληρο
|
------------ |
|
|
---------- |
--------------------------------------------------------------- |
Κυρ / So |
|
|
17.09 |
ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΑΤΩ ΤΟ ΧΕΡΙ - Θάλεια Ματίκα
|
και μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τις αγγελίες μας, τις οποίες ενημερώνουμε συνεχώς.
Οι συνδρομές σας μας βοηθούν να συνεχίσουμε το έργο μας. Περισσότερα...
|
|
Άνοιγμα του Συλλόγου της Σχολής σε άτομα με άλλες υπηκοότητεςΜε χαρά σάς ανακοινώνουμε ότι εγκρίθηκε το τροποποιημένο καταστατικό του Συλλόγου της Σχολής.
Σύμφωνα με το μέχρι τώρα ισχύον καταστατικό μπορούσαν μόνο άτομα με γερμανική υπηκοότητα να γίνουν μέλη του Συλλόγου της Σχολής. Αυτός ο περιορισμός άρθηκε μετά από μια συζήτηση που κράτησε περισσότερα από 20 χρόνια. Πλέον μπορούν να γίνουν μέλη και άτομα με άλλη υπηκοότητα. Ελπίζουμε με αυτό τον τρόπο να διευκολύνουμε προπαντός για Έλληνες / Ελληνίδες υπηκόους τη συμμετοχή ως μέλη στο Σύλλογο της Σχολής.
1) Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στο Σύλλογο της Σχολής
Οι προϋποθέσεις, για να γίνετε μέλος στο Σύλλογο της Σχολής, είναι σύμφωνα με την § 3 του νέου καταστατικού οι εξής:
α) Θα πρέπει να είστε ενήλικας (τουλάχιστον 18 ετών). β) Θα πρέπει να γνωρίζετε τη γερμανική γλώσσα (αρκεί να γνωρίζετε καλά Γερμανικά, ώστε να είστε σε θέση να συμμετέχετε στις γερμανόφωνες συνελεύσεις). γ) Θα πρέπει να έχετε κάποια ιδιαίτερη σχέση με τη Γερμανική Σχολή Αθηνών ή με τη Γερμανία ή με κάποια γερμανόφωνη χώρα (για παράδειγμα: απόφοιτος της DSA ή γονέας μαθητή/τριας της DSA ή Γερμανός/Γερμανίδα υπήκοος ή απόφοιτος γερμανικού/ αυστριακού/ ελβετικού πανεπιστημίου ή να έχετε ζήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στην Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία). δ) Θα πρέπει να προτείνουν τη συμμετοχή σας τουλάχιστον δύο (2) άλλα μέλη του Συλλόγου της Σχολής γραπτώς. ε) Θα πρέπει να συναινείτε με το σκοπό του Συλλόγου (§2 του καταστατικού).
2) Αίτηση μέλους
Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος, σας παρακαλούμε να υποβάλετε μια γραπτή αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Σε αυτή θα χρειαστεί να επισυνάψετε:
1) Υπογεγραμμένη δήλωση ότι αποδέχεστε τις αρχές και τους στόχους του παρόντος καταστατικού, όπως επίσης ότι προτίθεστε να συμβάλλετε στην επίτευξη του σκοπού ύπαρξης του Συλλόγου, και 2) Τα ενδεδειγμένα στοιχεία ή ενδεχομένως έγγραφα, τα οποία να πιστοποιούν την ιδιαίτερη σχέση σας με τη DSA ή με τη Γερμανία, την Αυστρία ή την Ελβετία. H υπηκοότητα πιστοποιείται με ταυτότητα ή διαβατήριο που είναι σε ισχύ.
|
Υποψηφιότητες στις Δημοτικές και Περιφερειακές ΕκλογέςΟ Σύλλογος Αποφοίτων επιχειρεί να συγκεντρώσει τα ονόματα των αποφοίτων, που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και παρακαλεί, προκειμένου ο κατάλογος να συμπληρωθεί σωστά, όλους όσοι επιθυμούν να προβληθούν ή ολους όσοι γνωρίζουν ονόματα υποψηφίων να μας ενημερώσουν.
 |
|
Η Ειρήνη Φρεζάδου, απόφοιτος '78, είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη. Είναι Αρχιτέκτονας και Πολεοδόμος, ειδικευμένη σε θέματα χωρικού και αστικού σχεδιασμού και συγκοινωνιακών υποδομών με Μεταπτυχιακές Σπουδές Χωροταξίας-Πολεοδομίας ως υπότροφος του Ελβετικού κράτους στο Πολυτεχνείο ΕΤΗ της Ζυρίχης. Έχει κερδίσει επτά βραβεία σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς.
|
 |
|
Η Άννα Φιλίνη, απόφοιτος '63, είναι υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη» του Κώστα Ζαχαριάδη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αρχιτέκτονας, απόφοιτος του Πολυτεχνείου του Μιλάνου, καιθέματα πολεοδομίας, πολιτισμού και περιβάλλοντος, συμμετείχε ενεργά στον ΠολιτισμικόΈχει διατελέσει μέλος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου καιζωγραφική και ποίηση. Εκλέχτηκε (2007-2009) βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Α΄Αθήνας.
|
 |
|
Ο Κώστας Σόμμερ, απόφοιτος '94, είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «ΑΤΤΙΚΗ ΜΠΡΟΣΤΑ» του Νίκου Χαρδαλιά Γεννήθηκε στις 17 Μαίου 1975 στην Γερμανία, όπου και πέρασε τα περισσότερα από τα παιδικά του χρόνια, ενώ αργότερα μετακόμισε στην Ελλάδα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1994. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να δουλεύει στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο χρησιμοποιώντας το πατρικό όνομα της μητέρας του που είναι γερμανίδα.
|
 |
|
Ο Γαληνός Γρηγοριάδης είναι απόφοιτος '74, είναι υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο «Προάστιο Πρότυπο» του Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού Δημήτρη Γαλάνη. |

|
|
Ο Αχιλλέας Κουρέπης (αποφ. 1977, Οικονομολόγος Μηχανικός) είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης με το ψηφοδέλτιο Δύναμη Ελπίδας - Γιώργος Θωμάκος - Συμμαχία Πολιτών. Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Darmstadt στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Pratt Institiute της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ. Εργάζεται ως Οικονομολόγος Μηχανικός και Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Πρόεδρος στην Ερασιτεχνική ΑΕΚ (2005-06). Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κηφισιάς με καθήκοντα Αντιπροέδρου του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού ''Δ. Βικέλας'', εν συνεχεία Προέδρου. Σήμερα, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Εκάλης.
|
|
Kimon Grundmann (1891-1968)Στο βιβλίο του J.G.Hansen αναφέρονται στην σελιδα 18 τα ονόματα των 11 παιδιών της πρώτης εκείνης τάξης, με την οποία ξεκίνησε την λειτουργία της η Γερμανική Σχολή στην οδό Σκουφά το 1896, όταν ιδρύθηκε, και που όπως είναι γνωστό, τα πρώτα μαθήματα άρχισαν στις αρχές Ιανουαρίου 1897. Ανάμεσα στα παιδιά αυτά διαβάζουμε δύο ονόματα, που μάλλον προκειται για δύο αδέλφια: τον Kimon Grundmann (γεννημένος το 1891, 5 ετών το 1896) και την Sophie Grundmann. Για την Sophie δεν βρέθηκαν στοιχεία, για τον Kimon όμως είδαμε ότι εξελίχθηκε σε σημαντικό αρχαιολόγο, συνεργάτη του DAI (Γερμανικό Αραχαιολογικό Ινστιτούτο). Όπως προκύπτει από την εξαιρετική εργασία της Alexandra Kankeleit, ερευνήτριας του DAI, ο Kimon Grundmann αναφέρεται πρώτη φορά το 1930 ως βοηθός την εποχή που Διεθυντής στο DAI στην Αθήνα ήταν ο Georg Karo και 2ος Διευθυντής ο Walther Wrede (το όνομα του Wrede το έχουμε αναφέρει και στο άρθρο "Τα παιδιά των αρχαιολόγων στα χρόνια της Αραχώβης") και παραμένει και την περίοδο 1941-44 όταν πλέον Διευθυντής είναι ο Wrede.
Ο Kimon Grundmann (1891-1968) υπήρξε λόγω γέννησης, οικογένειας και σπουδών στενά συνδεδεμένος με την Ελλάδα (ήταν προφανώς από την πλευρά της μητέρας του κατά το ήμισυ Έλληνας και ένας από τους πρώτους μαθητές της Γερμανικής Σχολής Αθηνών). Το 1928 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το ΓΑΙ Αθηνών ως διοικητικός υπάλληλος και ήταν αυτοδίδακτος αρχαιολόγος. Σταδιακά ασχολήθηκε και με αρχαιολογικά ζητήματα, κυρίως με ανασκαφές προϊστορικού ενδιαφέροντος. Επιπλέον τον διέκρινε μεγάλο ταλέντο στο αρχαιολογικό σχέδιο. Το 1934 έγινε μέλος του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος, ενώ το 1942 αναδείχθηκε σε επιστημονικό τμηματάρχη του ΓΑΙ Αθηνών και διηύθυνε δικές του ανασκαφές. Μετά τον πόλεμο ήταν ανεπιθύμητος στην Ελλάδα, σύμφωνα με δική του μαρτυρία, γεγονός που του στοίχισε πολύ. Το 1955 του επετράπη ξανά η είσοδος στη χώρα και έγινε βοηθός του Vladimir Milojčić στην ανασκαφή στην Άργισσα Μαγούλα, στη Θεσσαλία.
Review of: Alram-Stern, E. & Dousougli-Zachos, A. (2015). Die deutschen Ausgrabungen 1941 auf der Visviki-Magula/Velestino. Die neolithischen Befunde und Funde
https://www.kankeleit.de/pdfs/dai-athen-2018_1-64-87-mc.pdf
|
1963-2023: Μετά από 60 χρόνιαΑγαπητο ί απόφοιτοι της τάξης του ΄63
Πριν απο 60 συναπτά έτη αποφοιτήσαμε από τη Γερμανική, τότε ακόμα στη Μετσόβου.
Αυτό το γεγονός πρέπει να εορτασθεί δεόντως και έτσι προχωρούμε στην διοργάνωση της σχετικής εκδήλωσης.
Θεωρήσαμε ότι η καλύτερη εποχή θα ήταν να βρεθούμε με τα το τέλος του καλοκαιριού και των θερινών διακοπών και προτείνουμε την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 8μμ στο εντευκτήριο του ΕΚΠΑ "Κωστής Παλαμάς", στη γωνία Ακαδημίας και Σίνα.
Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναϊδωθούμε μετά από 60 χρόνια απουσίας από το σχολειο και να θυμηθούμε τα παλιά: Τη Μετσόβου με την αυλή με τον φοίνικα, την Di Lernia και τις μαθητικές στολές, τις εκδρομές, τις πλάκες μας, αλλά και αυτές και αυτούς που ήδη έχουν φύγει για το μεγάλο ταξίδι.
Θα υπάρχει μπουφές σε τιμή λογική και laptop με beamer για να προβάλλουμε φωτογραφίες και άλλα ντοκουμέντα, οπότε αν θέλετε να συμβάλλετε σε αυτό, σας παρακαλούμε να μας στείλετε έγκαιρα τα σχετικά αρχεία η να φέρετε μαζί σας στικάκι.
Επίσης σας παρακαλούμε ιδιαιτέρως να ενημερώσετε τον κύκλο σας από το σχολείο για αυτή την εκδήλωση, γιατί δεν έχουμε όλα τα μέιλ, και σας υπενθυμίζουμε ότι οι συνοδοί είναι ευπρόσδεκτοι.
Κώστας και Νίκος
konstantin@papailiou.ch Κώστας Παπαηλιού npapaioan@med.uoa.gr Νίκος Παπαϊωάννου
|
Άγγελος Κωβαίος: "Ποιος φταίει πάλι;" Δύσκολα θα το παραδεχθούν διάφοροι αρμόδιοι, όμως το επιβεβαιώνουν όσοι το ζουν στο πετσί τους: Το διοικητικό μοντέλο της χώρας είναι ασύμβατο με την ελληνική πραγματικότητα και τα σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας το έχουν αποδείξει. Η Ελλάδα δεν είναι Ελβετία ούτε Γερμανία. Και ούτε μπορεί ούτε πρέπει να γίνει.
Πυρκαγιές, πλημμύρες, νέες πυρκαγιές, νέες, χειρότερες πλημμύρες, ατυχήματα, δυστυχήματα και άλλες συμφορές των τελευταίων ετών έχουν διαμορφώσει μια σωρευτική «ελληνική» εμπειρία. Δυσάρεστη, προφανώς.
Τις περισσότερες φορές, όσα καταστροφικά συμβαίνουν αποδίδονται σε «πρωτοφανείς συνθήκες». Και εσχάτως στην κλιματική αλλαγή. Μέχρις ενός σημείου αυτά μπορεί να στέκουν. Επειτα όμως αρχίζει η «κολοκυθιά» της αναζήτησης ευθυνών.
Δείτε το άρθρο του Άγγελου Κωβαίου στο protagon.gr...
|
Ξένια Κουναλάκη: «Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία» Την προηγούμενη δεκαετία θυμάμαι τη φράση να εκφέρεται συχνά για τους ξένους, τους άλλους: «Γι’ αυτούς η ανθρώπινη ζωή δεν έχει την ίδια αξία». Αφορούσε πάντα μετανάστες κι αλλόθρησκους: Αφγανούς, μουσουλμάνους, μαύρους. Λαούς βγαλμένους από πολέμους, ανέχεια, εξοικειωμένους με τη βία, που πεθαίνουν ή σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα, για μια φωτογραφική μηχανή, για μια χούφτα ευρώ. Μου φαινόταν παράδοξο πώς οι φορείς της συγκεκριμένης άποψης απέδιδαν π.χ. λιγότερη οδύνη στη μάνα που έχανε το παιδί της ή μεγαλύτερη κτηνωδία στον δολοφόνο ή στον βιαστή από το Πακιστάν. Συνέκριναν ανθρώπινα χαρακτηριστικά με μαθηματικά σύμβολα:
Η θεωρία καταρρέει με κρότο τις τελευταίες εβδομάδες. Οι Ελληνες δεν έχουν ανοσία στην ανθρώπινη αγριότητα, προσβάλλονται εξίσου από αυτήν. Το σοκαριστικό επεισόδιο προχθές το βράδυ στον Πειραιά γι’ αυτό μας συγκλόνισε τόσο πολύ.
Δείτε το άρθρο της Ξένιας Κουναλάκη στην εφημερίδα "Καθημερινή"...
|
Γιάννης Παπαδημητρίου: "Είναι αδικία τα επιδόματα για τους φτωχούς;" Η αύξηση του κοινωνικού επιδόματος στη Γερμανία επαναφέρει μία κλασική συζήτηση: Πρέπει να ενθαρρύνεται η εργασία ή η αποχή από την εργασία; Ή μήπως πρόκειται για λάθος συζήτηση;
Ήταν μία σημαντική προεκλογική υπόσχεση του γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2021: Το ελάχιστο προνοιακό επίδομα αντικαθίσταται με ένα νέο βοήθημα που αποκαλείται «Επίδομα του Πολίτη» (Bürgergeld) - ακριβώς γιατί φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει τον δικαιούχο ως πολίτη, όχι ως επαίτη- και μάλιστα αυτό το επίδομα αυξάνεται σημαντικά, ώστε να ανταποκρίνεται στο υψηλότερο, τα τελευταία χρόνια, κόστος ζωής. Τηρουμένων των αναλογιών θα λέγαμε ότι πρόκειται για ένα επίδομα αντίστοιχο με το «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» που καταβάλλεται στην Ελλάδα.
Δείτε το άρθρο του Γιάννη Παπαδημητρίου στην DW...
|
Θάλεια Ματίκα - Τάσος Ιορδανίδης - Θέλω να σου κρατάω το χέρι Η Θάλεια Ματίκα ('96) και ο Τάσος Ιορδανίδης, ζευγάρι στη σκηνή και στη ζωή, συνεχίζουν και στη νέα σεζόν την επιτυχημένη τους παράσταση "Θέλω να σου κρατάω το χέρι". Μια παράσταση που όπως επεσήμαναν οι κριτικοί, βγαίνει από την καθημερινότητα όλων μας, και στην οποία παίζουν μόνο οι δύο τους με τον Τάσο Ιορδανίδη να το έχει γράψει και την Θάλεια Ματίκα να το σκηνοθετεί. Πρεμιέρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου. ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΦΑ – ΛΗΝΑΙΟΣ-ΦΩΤΙΟΥ: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα 104 32 Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21.00, Σάββατο 21.00, Κυριακή 19.00 Διάρκεια παράστασης: 90’ Τιμές εισιτηρίων: 16 ευρώ (γενική είσοδος), 12 ευρώ (φοιτητικό, εκπαιδευτικών, άνω των 65), 8 ευρώ (ανέργων)Τηλεφωνικές κρατήσεις στο ταμείο του θεάτρου: 210-5201828
Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr...
|
Σφήκες της Λένας Κιτσοπούλου: τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας σε θέατρα της Αθήνας Oι “Σφήκες”, η ελεύθερη διασκευή της Λένας Κιτσοπούλου ('89) , βασισμένη στο έργο του Αριστοφάνη, που δίχασε κοινό και κριτικούς, έγινε πεδίο μάχης και εξελίχθηκε σε λαϊκό δικαστήριο στα social media μετά την Επίδαυρο, συνεχισε το ταξίδι της με επιλεγμένες στάσεις στην Ελλάδα. Οι τελευταίες παραστάσεις θα ανέβουν σε θέατρα της Αθήνας.
Οι παραστάσεις είναι στο Μοσχάτο στις 6,7,8 και 9 Σεπτεμβρίου και ακολουθούν δυο τελευταίες στου Παπάγου και στον Βύρωνα
Περισσότερα...
|
Έφη Ρευματά: Η "Ο Καθένας Πεθαίνει Μόνος του" στο Studio Μαυρομιχάλη Η Έφη Ρευματά ('91) υπογράφει τη μετάφραση, συμμετέχει στη διασκευή - δραματουργική επεξεργασία και παίζει στην παράσταση "Ο Καθένας Πεθαίνει Μόνος του". To έργο βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γερμανού συγγραφέα Hans Fallada "Jeder stirbt für sich allein" (θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας αντιφασιστικής λογοτεχνίας), το οποίο κυκλοφορεί και στα ελληνικά με τον τίτλο "Μόνος στο Βερολίνο" σε μετάφραση της Άντζης Σαλταμπάση ('91).
Παραστάσεις 30 Σεπ - 26 Νοε, το έργο ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη, Μαυρομιχάλη 134 Περισσότερα...
|
Η Βίκυ Βολιώτη στις Βάκχες του Ευριπίδη Η Βίκυ Βολιώτη (’82) εμφανίζεται στον ρόλο του Τειρεσία στην παράσταση, με την οποία η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία του Ευριπίδη Βάκχες. Σκηνοθεσία της Έλενας Μαυρίδου. Τους ρόλους μοιράζεται πλειάδα σημαντικών και δημοφιλέστατων ηθοποιών (Δημήτρης Λάλος, Γιώργος Χριστοδούλου κ. α.).
Στις «Βάκχες», που γράφτηκαν προς το τέλος της ζωής του και πρωτοπαρουσιάστηκαν μετά τον θάνατό του, ο Ευριπίδης ανεβάζει στη σκηνή, πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη ταυτόχρονα, τον Διόνυσο, τον θεό της τραγικής τέχνης που είναι, όπως και η βακχεία, ένα παράξενο μείγμα τρόμου και απόλαυσης, οικείου και ξένου, ελέου και φόβου. Άγριο και ποιητικό, γοητευτικό και ανατριχιαστικό, το έργο αποκαλύπτει την αινιγματική, δισυπόστατη φύση του θεϊκού πρωταγωνιστή του, σε μια μοναδική τελετουργία προς τιμήν του.
Η περιοδεία ξεκινάει την Δευτέρα 26 Ιουνίου (Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου) και θα συνεχίζεται για πάνω από δύο μήνες σε πολλά θέατρα ανά την Ελλάδα. Τελευταία παράσταση την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου.
Περισσότερα...
|
Locomondo - Καλοκαίρι 2023 Οι Locomondo μετά από την πρεμιέρα στα Μάταλα και την περιοδεία στην Κύπρο επιστρέφουν με μία σειρά από συναυλίες μέχρι το τέλος Ιουλίου αρχικά και στην συνέχεια τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο: στις 8 Ιουλίου στο Λουτράκι, στις 10 Ιουλίου στην Αρετσού, στις 27 Ιουλίου στον Άρδα ποταμό, στις Καστανιές του Έβρου στις 29 Ιουλίου στην Σκάλα Πρίνου στην Θάσο, και στις 30 Ιουλίου στην Καβάλα
στις 4 Αυγούστου River Party - Νεστόριο στις 6 Αυγούστου στην Κάλυμνο στις 13 Αυγούστου στο Παράλιο Άστρος στις 14 Αυγούστου στο Ξυλόκαστρο στις 18 Αυγούστου - Γαλλία στις 25 Αυγούστου - Ναύπακτος
στις 1 Σεπτεμβρίου στην Σαλαμίνα στις 7 Σεπτεμβρίου στις Συκιές στις 8 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη στις 10 Σεπτεμβρίου στην Λευκωσία στις 16 Σεπτεμβρίου στο Παλαιό Φάληρο
|
Werner Hermann: Θέατρο Λύχνος τέχνης & πολιτισμούΑπό τον Βέρνερ Χέρμαν λάβαμε μία ανακοίνωση, πρόσκληση:
ΑΝΟΙΧΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00
- Το Θεατρικό μας εργαστήρι «Θεάτρου φίλοι» για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, με προίκα εμπειρίες από επιτυχημένες παραστάσεις, ιδιαίτερα ποιοτικών έργων, συνεχίζει την πορεία του με περισσότερο ζήλο και οραματικό χαρακτήρα. - Είμαστε εδώ και περιμένουμε νέους φίλους να ενσωματωθούν με τους παλιούς , για μια ιδιαίτερη σπουδή πνευματικής αναζήτησης και προβληματισμού. - Είμαι η Ολγα Μουργελά και σας περιμένω μαζί τον Λευτέρη Ελευθεριάδη, να προσπαθήσουμε μαζί για την ευδαιμονία που δίνει το Θέατρο.
▪️Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει, για πληροφορίες καλέστε μας στο: 6945936444 ▪️Τα μαθήματα γίνονται στο Θέατρο Λύχνος Τέχνης & Πολιτισμός στον Κεραμεικό (Χαλκιδικής 83) μόλις 300 μέτρα από τον σταθμό του μετρό "Κεραμεικός"
Για όποιον του αρέσει το θέατρο και θέλει να παίξει ας το δοκιμάσει. Για πληροφορίες μπορείτε να πάρετε και εμένα: Werner Hermann (Βέρνερ Χέρμαν, διευθ.τηλ. 6944470358 από 9.00-16.00 ωρα).
Θεάτρου Φίλοι...
Betterfly Digital...
Θέατρο Λύχνος τέχνης & πολιτισμού...
|
Philadelphia: Tanzkurs Ο Σύλλογος Philadelphia διαοργανώνει μαθήματα χορού μετ΄λα την επιτυχία του εγχειρήματος στην αρχή του χρόνου.
Οι χοροί χωρίζονται σε δύο ομάδες:
- Στάνταρ χοροί για μαθητές και μαθήτριες από 14 ετών και άνω σε 10 εβδομαδιαίες ωριαίες συναντήσεις (Wiener Walzer, Foxtrott, Cha-Cha-Cha, Rumba und Samba) με κόστος 90 ευρώ για τα μέλη και 100 ευρώ για μη μέλη
- Ελληνικοί χοροί, από τον Γιάννη Σουσουρη στα ελληνικά κάθε Τετάρτη με κόστος 110 ευρώ για τα μέλη και 120 ευρώ για μη μέλη
Δηλώσεις συμμετοχής ως Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023.
|
Philadelphia Verein: Stiftungsfest 15 September 2023 Ο Σύλλογος Philadelphia εορτάζει εφέτος τα 186 χρόνια ζωής και παρουσίας του Συλλόγου
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 στις 20.00 στον κήπο του Κέντρου του Συλλόγου στο Μαρούσι οργανώνει μία εκδήλωση όπου θα υπάρξει μουφές με ψητά και φρέσκιες σαλάτες.
Ο Τάσος Λούκος θα τραγουδήσει και θα παίξει κιθάρα Ο Θάνος Λούκος θα τραγουδήσει και θα παίξει σαξόφωνο και κιθάρα
Η φωτογραφία στην αφίσα είναι από την 100η επέτειο το 1937 στο κτίριο της οδού Ομήρου.
Πληροφορίες: τηλ 210 6848009, Κριεζή 62-64 Μαρούσι
|
Suche deutschsprechende Gesellschaft für eine ältere, jedoch jung gebliebene Frau, die inzwischen etwas vergesslich ist. Gerne ca 3x die Woche für 2-3 Stunden, für Spaziergänge, Unterhaltung, Kaffe trinken. Gerne mit Führerschein. Entlohnung nach Absprache. Gegend: Ano Patisia, Athen. Mehr Infos unter: 6944283900
Αναζητάμε ένα φοιτητή ή κάποιον που πρόσφατα τελειώσε τις σπουδές του και απόφοιτο της DSA όπου θα αναλάβει την καθημερινή απογευματινή προετοιμάσια των μαθημάτων σε παιδί που ήδη φοιτά στην Γερμανική σχολή. Η μελέτη θα γίνεται στο δικό μας χώρο και η κατοικία μας βρίσκεται στην Ανω Ηλιούπολη. Παρακαλώ όποιον ενδιαφερόμενο όπως καλέσει στο 6945320650 ή να αφήσει γραπτό μήνυμα να τον καλέσω.
Από την Άννα Δημητράκου λάβαμε μία αγγελία για ενοικίαση σπιτιού 92 τμ πλήρως ανακαινισμένου δίπλα στο σταθμό μετρό της Πανόρμου και της Λεωφόρου Κηφισίας με δύο υπνοδωμάτια, ένα μεγάλο living room, με βεράντα με τέντες, και δυνατότητα parking. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε 6948589757
|
|