|
|
|
|
|
|
|
|
-
-
Η Μαριέττα Ράδοβιτς γεννήθηκε το 1922 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1940. Αρχικά γράφτηκε στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και μετά τον Πόλεμο μετέβη στο Πανεπιστήμιο της Iowa, όπου σπούδασε Βιολογία, Ζωολογία και Φυσική. Από το ίδιο Πανεπιστήμιο πήρε το διδακτορικό της δίπλωμα το 1953. Το 1961 επέστρεψε στην Ελλάδα και ανέπτυξε σημαντική ερευνητική δραστηριότητα στο εργαστήριο Βιολογίας, που ήταν στα υπόγεια της Νομικής Σχολής στην οδό Σίνα. Μετά από δικές τις προσπάθειες ήρθε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, και συγκεκριμένα στο εργαστήριο Βιολογίας, το πρώτο ηλεκτρονικό μικροσκόπιο. Παρέμεινε ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο ίδιο εργαστήριο για περίπου δεκατρία χρόνια και εν συνεχεία μεταπήδησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με διάφορες ιδιότητες και τίτλους. Συγκεκριμένα, το 1966 οργάνωσε το εργαστήριο ιστοχημείας στο κέντρο νευρολογικών ερευνών του Αιγινήτειου Νοσοκομείου και έκανε παραδόσεις μεταπτυχιακού επιπέδου στο μάθημα της νευρολογίας. Τον Απρίλιο του 1976 ίδρυσε στην Πάτρα μαζί με άλλα 22 μέλη την Ελληνική Εταιρεία Βιολογικών Επιστημών (ΕΕΒΕ).
Περισσότερα...
(*) αν δεν είχε υποχρεωθεί να φύγει από την Σχολή θα αποφοιτούσε το 1947.
Ο Ορθόδοξος Παπάζογλου άρχισε το Δημοτικό σχολείο στον Τύρναβο και το τελείωσε στο Πρότυπο Δημοτικό Θες/νίκης και κατά τα πρώτα έτη των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στη Γερμανική Σχολή Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, αποφοίτησε όμως από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης «Ανατόλια» το 1947.
Το 1948, μετά από επιτυχείς εξετάσεις, γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, απ’ όπου πήρε το πτυχίο του Ιατρού ακριβώς έξι χρόνια μετά, τον Ιούλιο του 1954, με βαθμό «Λίαν Καλώς». Την ίδια χρονιά γράφτηκε μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του χορηγήθηκε άδεια εξάσκησης επαγγέλματος στην περιφέρεια τον Συλλόγου αυτού.
Περισσότερα...
-
-
Ο Νίκος Παπαϊωάννου αποφοίτησε από τη Σχολή το 1963 και σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, από όπου πήρε το πτυχίο του το 1970. Το 1979 πήρε την ειδικότητα του στην Ορθοπαιδική Χειρουργική και Τραυματολογία από την Α΄ Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και το 1981 έκανε διετή μετεκπαίδευση στην Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου του Δυτικού Βερολίνου και στο Νοσοκομείο ENDOKLINIK του Αμβούργου. Το 1983 ανακηρύχτηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως ειδικευμένος Ορθοπαιδικός, υπηρέτησε στο «Λαϊκό» Νοσοκομείο ως Επιμελητής Α΄ έως το 1989. Από το 1989 μέχρι το 2006 ανήκε στο ΔΕΠ της Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών , ενώ από το 2006 στο ΔΕΠ του Εργαστηρίου Ερευνας Μυοσκελετικών Παθήσεων, του οποίου την διεύθυνση ανέλαβε από τον Ιούλιο του 2008. Είναι μέλος σε 9 επιστημονικές Εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέλος Εκδοτικής Επιτροπής σε 3 επιστημονικά περιοδικά, Πρόεδρος (2009) του τμήματος Ορθοπαιδικής Ερευνας της ΕΕΧΟΤ και Πρόεδρος (2008-2010) της Ελληνικής Εταιρείας Βιοϋλικών.
Ο Σπύρος Αρταβάνης-Τσάκωνας έκανε μεταπτυχιακές σπουδές χημείας στο Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) της Ζυρίχης και σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Cambridge στην Αγγλία, όπου εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή. Το 1981 άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Yale όπου έμεινε μέχρι το 1998, οπότε και εξελέγη Καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Παράλληλα, το έτος 2000 εξελέγη καθηγητής στο College de France στο Παρίσι. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, και μέλος της Φιλοσοφικής Εταιρείας του Cambridge.
Ο Σπύρος Αρταβάνης Τσάκωνας μελετά την την αλληλεπίδραση των πρωτεϊνών στα κύτταρα...
"Η Καθημερινή" SUMMITS...
Ο Εμμανουήλ Ιακ. Διαμαντόπουλος
Είναι διευθυντής Δ΄ Παθολογικής και Αγγειοπαθολογικής Μονάδας Γ.Ν.Α. "Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ".
Το 2008 συμμετείχε σε μία έκδοση που κυκλοφόρησε από τις επιστημονικές εκδόσεις Παρισιάνος με τίτλο "Το διαβητικό πόδι".
-
-
Η Άννα Τσαντίλη γεννήθηκε στις 4.2.1948 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1965. Το 1970 πήρε το πτυχίο της και το 1976 απέκτησε Διδακτορικό της Δίπλωμα στη Φαρμακευτική Χημεία από την Φαρμακευτική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το διάστημα 1982-83 έκανε μεταδιδακτορική έρευνα στο πεδίο των Quantitative Structure-Activity Relationships (QSAR) στο Department of Pharmacochemistry του Free University του Άμστερνταμ. Το 1985, το 1987, το 1989 και το 1994 ήταν Επισκέπτρια Επιστήμων στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης και ενδιάμεσα το 1990 στο Πανεπιστήμιο του Leeds. Είναι Καθηγήτρια του Τομέα Φαρμακευτικής Χημείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στα πεδία της ερευνητικής της δραστηριότητας περιλαμβάνονται η εφαρμογή αναλυτικών τεχνικών και υπολογιστικών μεθόδων για τον προσδιορισμό, η πρόβλεψη και η περαιτέρω μελέτη των φυσικοχημικών ιδιοτήτων φαρμακολογικώς δραστικών ενώσεων, με έμφαση στη διερεύνηση της λιποφιλίας και τη επίδρασή της στη διαπερατότητα των μεμβρανών και τη βιολογική δράση, η κινητική ενζυμικών αντιδράσεων, η μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης και οι Ποσοτικές Σχέσεις Δομής-Δράσης με εφαρμογή Στατιστικών και Χημειομετρικών μεθόδων. Είναι Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακοποιίας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων, Αναπλ. Αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού 'Φαρμακευτική' και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακοχημείας.
Ο Γιώργος Χαρίσης γεννήθηκε το 1947 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1965. Σπούδασε Ιατρική και εξελέγη Καθηγητής Παιδοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και ήταν διευθυντής της Παιδοχειρουργικής κλινικής και διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ), του οποίου ίδρυσε και ανέπτυξε την Παιδοχειρουργική Κλινική έπειτα από τη μετακίνησή του από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο. Το 2007 προσβλήθηκε από καρκίνο στον πνεύμονα και πέθανε τον στις 28 Ιανουαρίου του 2009 εργαζόμενος μέχρι τα τελευταία του στο νοσοκομείο.
-
-
O Κίτσος (Χρήστος) Λούης γεννήθηκε το 1948 και αποφοίτησε απο τη Σχολή το 1966. Το 1974 έλαβε Πτυχίο Iατρικής (Medizinisches Staatsexamen) από το Πανεπιστήμιο Marburg και το 1977 Διδακτορικό Δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Heidelberg. Aπό την έρευνα της διατριβής και έκτοτε ασχολείται με τη Mοριακή Bιολογία, τη Mοριακή Γενετική και τη Βιοπληροφορική, καθώς και την Παρασιτολογία και την Βιολογία Νόσων που μεραφέρονται από αρθρόποδους φορείς. Μεταξυ 1978-1979 διετέλεσε μεταδιδακτορικός υπότροφος (EMBO fellow) στο Biozentrum του Πανεπιστημίου Basel, και αμέσως μετά (1980-1983) Λέκτορας και Eρευνητής στο Πανεπιστήμιο Princeton. Το 1983 ήταν ερευνητής στο IMBB και μέλος ΔEΠ στο Tμήμα Bιολογίας του Πανεπιστημίου Kρήτης. Το 1984 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής και το 1989 εξελίχθηκε στη θέση του Καθηγητή. Είναι συνεργαζόμενο μέλος ΔΕΠ στο ΙΜΒΒ. Από το 1989 ως το 1994 και από το 2009 ως το 2010 ήταν Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας. Είναι μέλος της ΕΜΒΟ, έχει διατελέσει αναπληρ. μέλος του ΕΓΣΕ και επι σειρά ετών ήταν και είναι μέλος διαφόρων επιτροπών της ΠΟΥ σε θέματα τροπικών νόσων. Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στη μοριακή γενετική εντόμων με έμφαση στην γονιδιοματική έρευνα (Genomics), αλληλούχιση γονιδιομάτων και ανάλυση έκφρασης γονιδίων, τη μελέτη μοριακών αλληλεπιδράσεων μεταξύ Aνωφελούς κώνωπα και παρασίτου της ελονοσίας και την ανάπτυξη γενετικών και γονιδιοματικών βάσεων δεδομένων και οντολογιών.
-
-

Ο Ι. Α. Ιατρού γεννήθηκε το 1949 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Εξελέγη Καθηγητής (2012) και διετέλεσε Διευθυντής της Κλινικής Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής της Οδοντιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών 2014-16. Τα έτη 1999 - 2016 ήταν υπεύθυνος της Πανεπιστημιακής Κλινικής ΣΓΠΧ του ΓΠΝΑ Παίδων «Α. Κυριακού». Εκεί εφάρμοσε με επιτυχία νέες τεχνικές στην αντιμετώπιση του τραύματος και των συγγενών ανωμαλιών, ορισμένες για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως την οστεοσύνθεση με υπερήχους και την εσωτερική διατατική οστεογένεση. Είναι πτυχιούχος της Οδοντιατρικής και της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Κολωνίας (Γερμανία) 1987-89. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 250 ανακοινώσεις στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά, 30 αυτοδύναμες εισηγήσεις, 20 ομιλίες ύστερα από πρόσκληση εκ των οποίων 10 τιμητικές στο εξωτερικό και 21 εισηγήσεις σε Στρογγυλά Τραπέζια. Έχει 130 δημοσιεύσεις σε περιοδικά με επίσημους κριτές. Οι διεθνείς δημοσιεύσεις έχουν αναφερθεί 460 φορές (μέχρι 01.07.2016) από συγγραφείς σε άλλα επιστημονικά περιοδικά, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 50 αναφορές σε διεθνή συγγράμματα. Στην Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος εισάγοντας ήδη από το 1989 για πρώτη φορά την οστεοσύνθεση του σπλαγχνικού κρανίου με μικροπλάκες από αόρατες, αισθητικά αποδεκτές θέσεις με εφαρμογή στα κατάγματα, τις δυσπλασίες, την προπροσθετική χειρουργική και τους όγκους. Το κύριο επιστημονικό πεδίο της δραστηριότητας του αφορά στην τραυματολογία, ογκολογία, οδοντική εμφυτευματολογία, ορθογναθική χειρουργική, σχιστίες και αντιμετώπιση κρανιοπροσωπικών συνδρόμων. Από τον Οκτώβριο 2016 που αφυπηρέτησε από το ΕΚΠΑ ιδιωτεύει στο Ιατρείο του και σε Κλινικές της Αθήνας.
-
-
Ο Μανώλης Μερίκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949 και απεφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από όπου πήρε το πτυχίο του το 1973. Μεταξύ 1976 και 1978 ασκήθηκε και πήρε την ειδικότητα της Παθολογίας στα νοσοκομεία Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. και Ιπποκράτειο. Στο ίδιο διάστημα εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 1978 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορος. Από το 1979 έως το 1984 εργάστηκε και πήρε την ειδικότητα της Γαστρεντερολογίας στα νοσοκομεία Westminster και St. Stephens στο Λονδίνο. Από το 1985 ανέλαβε υπεύθυνος του Γαστρεντερολογικού – Ενδοσκοπικού Τμήματος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Από το 1993 και μέχρι σήμερα εργάζεται στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στην αρχή ως Λέκτορας και στη συνέχεια ως Επίκουρος Καθηγητής στην Γ΄ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείο Σωτηρία, όπου είναι υπεύθυνος της Γαστρεντερολογικής Μονάδας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ογκολογία του πεπτικού συστήματος και οι ιδιοπαθείς φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου. Έχει συγγραφικό έργο με πολλές δημοσιεύσεις τόσο σε διεθνή όσο και σε ελληνικά ιατρικά περιοδικά.
-
-
Η Άννυ Μαλαμίτση γεννήθηκε το 1949 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Yπήρξε τιμητικός υπότροφος καθ'όλη τη διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών με «Άριστα» και εκπαιδεύτηκε στην Παιδιατρική και Νεογνολογία ως υπότροφος ξένων κυβερνήσεων στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Βιέννης, Μονάχου, Ουψάλας (Σουηδίας), Φιλαδέλφειας (ΗΠΑ). Είναι Διδάκτορας του Πανεπιστημίου του Μονάχου, Υφηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος 9 διεθνών (μεταξύ αυτών European Society for Pediatric Research (ESPR), Society for Pediatric Research (SPR-USA), European Society of Perinatal Medicine, European Society of Neonatology) και 10 Ελληνικών Ιατρικών Εταιρειών. Επίσης είναι Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Νεογνολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Υπεύθυνη του Νεογνολογικού Τμήματος της Β΄ Μ & Γ Κλινικής στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Είναι εκδότης (Editor) ενός διεθνούς περιοδικού (Mediators of Inflammation- Impact Factor: 2.019), κριτής (Reviewer) σε 39 διεθνή (μεταξύ αυτών American Journal of Medical Genetics, Pediatric Research, British Journal of Obstetrics and Gynecology, Fertility and Sterility, American Journal of Hypertension, Acta Paediatrica, Pediatrics, American Journal of Obstetrics and Gynecology, European Journal of Endocrinology) και 6 ελληνικά περιοδικά και μέλος συντακτικής επιτροπής ενός ελληνικού περιοδικού ("Eφηβική Γυναικολογία-Aναπαραγωγή-Eμμηνόπαυση"). amalpu@aretaieio.uoa.gr. Την περίοδο 1988-1990 διετέλεσε ταμίας του Συλλόγου Αποφοίτων της Σχολής.
Η Φεβρωνία Αγγελάτου γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλλονιάς στις 20.2.1949 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Πήρε το πτυχίο της απο το Τμήμα Βιολογίας του Πολυτεχνείου του Darmstadt το 1973. Το 1979 πήρε Διδακτορικό Δίπλωμα Βιολογίας με βαθμό "Αριστα" από τη Φυσικομαθηματική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη διατριβή της εξεπόνησε στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Μαιευτηρίου "Αλεξάνδρα" κατά το διάστημα 1974-1978. Παράλληλα (1978-81) εργάστηκε ως Βοηθός στο στο Εργαστήριο Φυσιολογίας, στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών. Το 1982 εξελέγη Λέκτορας, το 1987 Επίκουρος Καθηγήτρια, το 1999 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και το 2011 Καθηγήτρια στο Εργαστήριο Φυσιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών.
-
-
Η Κίττυ Παυλάκη γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 1951 και φοίτησε στη Σχολή μέχρι το 1966. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πήρε το πτυχίο της το 1975. Έκανε την ειδίκευση της στην Παθολογική Ανατομική στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο "Μεταξά" του Πειραιά μέχρι το 1980, ενώ από το 1978 έως το 1981 εκπόνησε την διδακτορική της διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1980 μετέβη στην Βοστώνη, όπου εξειδικεύτηκε στην παθολογία του ήπατος, ενώ την περίοδο 1981-1982 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο "Pierre Marie Curie" στο Παρίσι και από το 1987 διδάσκει στο 1ο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1994 ήταν Visiting Assistant Professor στο Baylor College του Houston, USA. Το 1988 εξελέγη Λέκτορας, το 1991 Επίκουρος Καθηγήτρια, το 2003 Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και από το 2014 Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κλινικό της ενδιαφέρον εστιάζεται στην Παθολογική Ανατομική του γυναικολογικού συστήματος, του μαστού και του ουρολογικού συστήματος. Έχει συγγράψει 99 (έως το 2019) εργασίες δημοσιευμένες σε περιοδικά του εξωτερικού με δείκτη απήχησης και ήταν εισηγήτρια σε περισσότερα από 200 ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Ως Πρέσβυρα Καλής Θελήσεως (Good Will Ambassador), απεσταλμένη από την Διεθνή Ακαδημία Παθολογικής Ανατομικής (Intrenational Academy o Pathology), διδάσκει από το 2017 Παθολογική Ανατομική του γυναικολογικού συστήματος σε χώρες (όπως η Αρμενία και το Καζακστάν), που λόγω μειωμένης πρόσβασης στην γνώση αυτή έχουν ιδιαίτερη ανάγκη αυτής της υποστήριξης.
Περισσότερα...
-
-
Η Άννυ Δελλαδέτσιμα αποφοίτησε από την Σχολή το 1969. Είναι πτυχιούχος και διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Muenster στη Γερμανία και ειδικεύτηκε στη Παθολογική Ανατομική στην Ελλάδα. Ως ειδικευμένη εργάστηκε στο Εργαστήριο του Λαϊκού Νοσοκομείου ως Επιμελήτρια (1983-2002) και Διευθύντρια του Εργαστηρίου (2002-2008) και από το 2017 είναι Καθηγήτρια Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εξειδικευτεί στην Ιστοπαθολογία του Ήπατος και του Ηπατικού Μοσχεύματος στην Κοπεγχάγη 1985/86 και το Παρίσι 1992. Το αντικείμενο της διδασκαλίας της είναι σε προπτυχιακό επίπεδο η ιστοπαθολογία και παθοφυσιολογία των ηπατικών νόσων, οι μηχανισμοί ανοσίας και αυτοανοσίας, ανοσοανεπάρκειες και μεταμόσχευση και σε μεταπτυχιακό η ιστοπαθολογία του ηπατοκυτταρικού καρκινώματος, οι μηχανισμοί διήθησης – μετάστασης και τα προγονικά καρκινικά κύτταρα. Είναι μέλος Συντακτικής Επιτροπής διεθνών περιοδικών, κριτής εργασιών της Ευρωπαϊκής Γαστρεντερολογικής Εβδομάδος (UEGW) (2013-15), και Συντονίστρια της Ομάδας Πεπτικού της Ελληνικής Εταιρείας Παθολογικής Ανατομικής (2004-6 & 2011-2015), ενώ διετέλεσε μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας (2010-14) και εκπρόσωπος στο ευρωπαϊκό δίκτυο διασφάλισης ποιότητος της βιοψίας ήπατος. Έχει πλούσιο επιστημονικό έργο με πλήθος άρθρων δημοσιευμένων σε ξένα και ελληνικά περιοδικά, κεφαλαίων σε βιβλία, οργάνωση και συμμετοχή σε επιστημονικά Συνέδρια, κλπ.
Ιωάννα Δελλαδέτσιμα: "Γιατί το ελληνικό Πανεπιστήμιο στερείται τους καλύτερους"...
Συνέντευξη στον Σπύρο Γούλα το 2015 στην ενότητα Πρόσωπο με Πρόσωπο στο τεύχος 38 της Επαγγελματικής Ένωσης Γαστροεντερολόγων Ελλάδας...
"Η χαμένη τιμή των ΑΕΙ" στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" στις 18 Δεκεμβρίου 2013... στις 18 Δεκεμβρίου 2013...
-
-
Ο Ευστράτιος Πατσούρης γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου του 1951 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και πήρε το πτυχίο του το 1976. Από την ίδια χρονιά και έως το 1978 έκανε Εκπαίδευση στην Παθολογία στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών και το 1980 ολοκλήρωσε την Διδακτορική Διατριβή του στην Ιατρική Σχολή Παν. Αθηνών, (άριστα) και στην ίδια Σχολή το 1990 την Διατριβή Υφηγεσίας. Το 1982 έκανε ειδικότητα Νευρολογίας-Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, το 1985 έκανε ειδικότητα Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική Σχολή του Παν. Αθηνών στο Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής και το 1995 ειδικότητα Παθολογικής Ανατομικής του Νευρικού Συστήματος στο Μόναχο. Διαδοχικά από το 1981 έως το 1982 διετέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης, από το 1982 έως το 1990 Λέκτορας, από το 1990 έως το 1999 Επίκουρος Καθηγητής, από το 1999-2003 Αναπληρωτής Καθηγητής και από το 2003 έως σήμερα Καθηγητής Α' βαθμίδας και Διευθυντής του Α' Εργαστηρίου Παθολογικής Ανατομικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και Αναπληρωτής Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Έχει πάρει πολλές υποτροφίες και έχει δεχθεί βραβεία και τιμητικές διακρίσεις καλύτερης επιστημονικής εργασίας σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια, είναι μέλος Επιστημονικών Επιτροπών ως Εμπειρογνώμων (Σπογγώδεις Εγκεφαλοπάθειες - νόσος τρελών αγελάδων), είναι μέλος Επιστημονικών Εταιρειών (Ελληνική Εταιρεία Νευρομυοπαθολογίας, Ευρωπαϊκή Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, Διεθνής Ακαδημίας Παθολογικής Ανατομικής).
Ο Λουδοβίκος - Αχίμ Κάππος γεννήθηκε το 1952 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970 και σπούδασε στο Würzburg όπου αρχικά πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική και ακολούθως ένα Δίπλωμα Κλινικής Ψυχολογίας. Το 1980 ξεκίνησε την ειδίκευση στην Νευρολογία και Νευροανοσιολογία και έγινε Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Κλινικής Νευρολογίας, της Μονάδας Κλινικής Έρευνας της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του Ινστιτούτου Max Planck. Το 1990 εξελέγη Επικεφαλής του Τμήματος των Εξωτερικών Ιατρείων Νευρολογίας / Νευροχειρουργικής και από το 2008 Καθηγητής της Έδρας Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βασιλείας στην Ελβετία. Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ανοσολογικές και μοριακές μελέτες σε νευροανοσολογικές ασθένειες, μελέτες για την μεθοδολογία και αγωγή για την θεραπεία, χρήση της μαγνητικής τομογραφίας, τυποποίηση της κλινικής αξιολόγησης, χρήση τομογραφία MR στην αποσαφήνιση της παθογένεση της φλεγμονώδους νόσου του ΚΝΣ (κεντρικού νευρικού συστήματος).
Ludwig Kappos: Πλέον μπορούμε να κάνουμε πολλά στη σκλήρυνση κατά πλάκας...
-
-
Ο Αντώνης Βαλαβάνης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970. Το 1977 πήρε το πτυχίο του στην Ιατρική και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη ραδιολογία αλλά και την εκπαίδευσή του στη Σχολή Ραδιολογίας του Πανεπιστημικακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης, ενώ το 1985 στο ίδιο πανεπιστήμιο εισήγαγε την μαγνητική νευροαπεικόνηση (MR-neuroimaging). Ξεκίνησε την καριέρα του στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης το 1984 σαν βοηθός Καθηγητής και το 1994 έγινε Καθηγητής (Full Professor) της Έδρας Νευροακτινολογίας, ενώ το ίδιο έτος ίδρυσε το Ινστιτούτο Νευροακτινολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης και έκτοτε διατηρεί τη θέση του Προέδρου. Η ερευνητική του δραστηριότητα έχει αναγνωριστεί διεθνώς και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Εταιρειών Νευροακτινολογίας κατά το διάστημα 1997-2002, ενώ είναι και Πρόεδρος της Ελβετικής Εταιρείας Νευροακτινολογίας από το 2001. Υπηρέτησε στην εκτελεστική επιτροπή και Πρόεδρος των Επιτροπών Επεμβατικής Νευροακτινολογίας και Κεφαλής και Τραχήλου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Νευροακτινολογίας, και προεδρεύει του επιστημονικού προγράμματος και της Επιστημονικής Επιτροπής Βραβείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επεμβατικής και Θεραπευτικής Νευροακτινολογίας.

H Σοφία Τσελένη γεννήθηκε στις 4 Νοεμβρίου του 1952 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970 με άριστα. Σπούδασε στη Γερμανία με υποτροφία από τον Γερμανικό Οργανισμό Ακαδημαικών Ανταλλαγών (DAAD) Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Freiburg, το οποίο τέλειωσε επίσης με άριστα. Το 1977 απέκτησε το διδακτορικό της δίπλωμα και την άδεια άσκησης του Ιατρικού επαγγέλματος. Από το 1977 έως το 1982 έκανε Μεταπτυχιακή ειδίκευση στην Παθολογική Ανατομική στο Νοσοκομείο Κορίνθου, Ν.Ε.Ε.Σ. και στο Παθολογικό Ανατομείο Παν/μίου Αθηνων και απέκτησε τον τίτλο ειδίκευσης το 1982. Την ίδια χρονιά έγινε λέκτορας Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και το 1984 απέκτησε εξειδίκευση στην βιοψία με λεπτή βελόνη θυρεοειδούς ( FNA- Goettingen /Γερμανίας), ενώ το 1989 απέκτησε εξειδίκευση στην FNA και στον φθορίζοντα in situ υβριδισμό M.D.Anderson Cancer Center Houston του Texas.
Το 1989 αναγορεύτηκε σε Υφηγήτρια και σε Επίκουρη Καθηγήτρια, ενώ το 1999 σε Αναπληρώτρια και το 2010 σε Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.
Από το 1982 συμμετέχει στο Κλινικό Έργο του Παθολογικού Ανατομείου στην αξιολόγηση βιοψιών οργάνων με ιδιαίτερη έμφαση και συμβουλευτική γνώμη σε υλικό θυρεοειδούς κυρίως και άλλων ενδοκρινών αδένων έχοντας διενεργήσει περισσότερες από 400.000 βιοψίες θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη.
Το συγγραφικό της έργο περιλαμβάνει 6 κεφάλαια σε συγγράμματα για φοιτητές Ιατρικής, 2 μονογραφίες, 7 κεφάλαια σε μεταπτυχιασκά συγγράμματα και 1 κεφάλαιο για τον θυρεοειδή αδένα (εκδόσεις Springer), ενώ οι αναφορές εργασιών της στην βιβλιογραφία ξεπερνούν τις 1000.
Η Ιουλία Μαλαμίτση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1970 με άριστα και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Έκανε την ειδικότητά της στην Πυρηνική Ιατρική στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ενώ παράλληλα εργαζόταν επάνω στην Διδακτορική της Διατριβή και συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο απο τον Σεπτέμβριο του 1980 για τρία χρόνια με υποτρφία από το Βρετανικό Συμβούλιο και στη συνέχεια από το ελληνικό κράτος.
Πήρε το Master της απο το University of London σε συνεργασία με το Royal Free Hospital. Επιστρέφοντας από την Αγγλία ξεκίνησε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και έγινε λέκτορας στην Ιατρική Φυσική και έπειτα Επιμελήτρια στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής στο ΝΙΜΤΣ.
Το 1989 εκλέχθηκε ομόφωνα Βοηθός Καθηγήτρια στη Ιατρική Φυσική και την ίδια χρονιά προσελήφθη στο «Ιπποκράτειο» στο Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής. Το 1997 εκλέχθηκε ομόφωνα Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1998 ανέλαβε την Διεύθυνση του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του νοσοκομείου «Υγεία» παρακολουθώντας παράλληλα τις εξελίξεις της τεχνολογία στον τομέα της τομογραφίας με ακτινοβολία ποζιτρονίων (PET) στο Λονδίνο, στη Ζυρίχη και στη Βιέννη. Απο τον Ιούνιο 2004 εφάρμοσε την PET στην πρώτη μονάδα στην Ελλάδα στο «Υγεία» και το 2006 επέστρεψε στο Τμήμα Ιατρικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
-
-
Ο Χρίστος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28.12.1957 και αποφοίτησε το 1975 από την Σχολή με «Άριστα». Το 1982 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) με βαθμό πτυχίου «Άριστα». Από το 1987-1992 ειδικεύθηκε στην Παθολογία στην Κλινική της Παθολογικής Φυσιολογίας του ΕΚΠΑ στο Λαïκό Νοσοκομείο. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Εργαστήριο Πειραματικής Φαρμακολογίας του ΕΚΠΑ, από όπου απόκτησε τον τίτλο του διδάκτορα το 1989 με βαθμό «'Άριστα». Το 1993 έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογίας και το 2000 τον τίτλο ειδικότητας της Παθολογικής Ογκολογίας. Μετεκπαιδεύθηκε στην Αιματολογία, Ογκολογία και Μεταμόσχευση Μυελού των Οστών στην Αιματολογική και Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου-Campus Benjamin Franklin (Abteilung für Innere Medizin mit Schwerpunkt Hämatologie und Onkologie), ως υπότροφος της Ευρωπαïκής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (ESMO). Το 2000 εξελέγη Λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και το 2015 -διερχόμενος όλες τις βαθμίδες της ακαδημαïκής ιεραρχίας- Καθηγητής «Θεραπευτικής Ογκολογίας» στην ίδια Σχολή. Από το 2014 έχει την υπευθυνότητα της Ογκολογικής Μονάδας του Αρεταίειου Νοσοκομείου. Ο Χρίστος Παπαδημητρίου ασχολείται με την Ογκολογία σε ερευνητικό, κλινικό και διδακτικό επίπεδο. Έχει συγγράψει 210 άρθρα σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά και 40 κεφάλαια σε συγγράμματα Ιατρικής, ενώ έχει συμμετάσχει με παρουσίαση εργασιών σε τουλάχιστον 200 Συνέδρια. Παράλληλα έχει δώσει 190 διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για την επιστημονική του δραστηριότητα έχει τιμηθεί με πολυάριθμα βραβεία. Το ερευνητικό και κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον καρκίνο του μαστού, τον γυναικολογικό καρκίνο, τον καρκίνο του πεπτικού και τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Ο Στέλιος Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε στην Αθήνα το στις 31.8.1959 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάσθηκε για πέντε χρόνια σαν έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης στα Πανεπιστήμια Gottingen και Wurzburg της Γερμανίας, όπου και απέκτησε τον τίτλο του διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Gottingen και την ειδικότητα της Εργαστηριακής Ιατρικής (Βιοπαθολογίας). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα εργάσθηκε περίπου 10 χρόνια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) και στον ιδιωτικό τομέα, και από το 1999 μέχρι σήμερα υπηρετεί σαν μέλος του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στην Ιατρική Σχολή Αθηνών στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Αιγινητείου Νοσοκομείου ως Ιατρός Βιοπαθολόγος - Κλινικός Μικροβιολόγος και έχει εκλεγεί Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή της Αθήνας.
Η Αμαλία - Σοφία Αφένδρα γεννήθηκε το 1962 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980. Σπούδασε χημικός και το 1992 απέκτησε το διαδακτορικό της. Από το .... είναι Επίκουρη Καθ/τρια στο Τμήμα Βιολογικών & Τεχνολογικών Εφαρμογών Παν/μιο Ιωαννίνων
Η Κορνηλία Αναστασάκου γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1980 ως αριστούχος και έλαβε την πρώτη υποτροφία για ιατρικές σπουδές στη Γερμανία από τον DAAD (Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών).
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμια του Μονάχου (LMU Muenchen) και του Βερολίνου (FU Berlin). Το 1987 έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη Γερμανία (Approbation als Aerztin) και το 1988 την άδεια ασκήσεως στην Ελλάδα.
Από το 1989 έως το 1996 ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Τζάνειο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά και στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός στην Αθήνα.
Το 1990 και το 1992 εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική Φρανκφούρτης στη λαπαροσκοπική χειρουργική, η οποία τότε μόλις ξεκινούσε. Ανήκε σε μία από τις πρώτες χειρουργικές κλινικές που εφάρμοσαν τη λαπαροσκόπηση στη χώρα μας από το 1992.
Από το 1996 έως το 1998 ήταν Eπιμελήτρια στο Νοσοκομείο Υγεία στην Κλινική Eλάχιστα Eπεμβατικής Χειρουργικής. Από το 1999 έως το 2010 διετέλεσε Επιστημονική Συνεργάτις και μετέπειτα Επιμελήτρια στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και υπεύθυνη για την επιστημονική δραστηριότητα της Κλινικής Γενικής, Λαπαροσκοπικής και Ρομποτικής Χειρουργικής, μιας πρωτοπόρας κλινικής που δημιούργησε σχολή στη λαπαροσκοπική χειρουργική και έφερε τη ρομποτική χειρουργική στη χώρα μας. Ίδρυσε Ιατρείο Μαστού στην Κλινική σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες και εισήγαγε τις σύγχρονες διαγνωστικές προσεγγίσεις και τις ογκοπλαστικές χειρουργικές τεχνικές.
Τα τελευταία χρόνια εισήγαγε καινοτόμες τεχνικές και προσεγγίσεις στον καρκίνο του μαστού, σύμφωνα με τις διεθνείς εξελίξεις. Εισήγαγε στο Ιατρικό Αθηνών την βιοψία με κόπτουσα βελόνη υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση (CORE BIOPSY), τεχνική που αντικαθιστά την ανοικτή βιοψία υπό γενική αναισθησία και έχει ως αποτέλεσμα να αποφεύγονται άσκοπα χειρουργεία. Υπήρξε επίσης πρωτοπόρος στην εφαρμογή των ογκοπλαστικών τεχνικών στη χώρα μας, τεχνικές που οδηγούν πολύ συχνά στην αποφυγή της μαστεκτομής.
Ο Δρ. Νικόλαος Μπεχράκης αποφοίτησε από τη Σχολή το 1982. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Universität des Saarlandes και στην Ιατρική Σχολή Freie Universität του Βερολίνου. Απέκτησε τον τίτλο της Ιατρικής ειδικότητας στην Οφθαλμολογική Κλινική Universitätsklinikum Benjamin Franklin, Freie Universität του Βερολίνου. Είναι Καθηγητής Οφθαλμολογίας και διευθυντής της Oφθαλμολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Innsbruck της ΑυστρίαςΈχει συγγράψει και συμμετάσχει στη συγγραφή 133 δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά.
-
-

Ο Κωνσταντίνος Σπέγγος αποφοίτησε από τη Σχολή το 1987 με άριστα. Σπούδασε Ιατρική στο Ruprecht Karls Universitat Heidelberg (1994) ένα χρόνο μετά υπέβαλε την διδακτορική του διατριβή που βαθμολογήθηκε με βαθμό cum laude (με έπαινο). Το 1996 απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος τόσο στην Γερμανία όσο και στην Ελλάδα και το 2000 ολοκλήρωσε την ειδικότητα του στην Νευρολογία. Έχει αποκτήσει εξειδίκευση στην αντιμετώπιση ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια και στη διακρανιακή υπερηχογραφία στη Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Neurologische Klinik – Klinikum Mannheim der Universitat Heidelberg) και έχει ολοκληρώσει ένα μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Καϊζερσλάουτερν (Universitat Kaiserslautern – Zentrum fur Fernstudien und Universitare Weiterbildung) με θέμα «Management Ιδρυμάτων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας» (Management von Gesundheits- und Sozialeinrichtungen), 2000-2001. Από το 2011, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Νευρολογίας στην Α’ Νευρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών με 180 δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά με H-Index 39 και συνολικά 4.915 βιβλιογραφικές αναφορές βάσει Google Scholar, 197 ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια και 77 ανακοινώσεις σε ελληνικά συνέδρια. Το κλινικό και ερευνητικό έργο του αφορά τα Αγγειακά Εγκεφαλικά Νοσήματα, την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, τη Κεφαλαλγία, Σπάνια Νοσήματα και την Φυσιολογία της Άσκησης. Περισσότερα...
-
-
Ο Τριαντάφυλλος Χαβάκης αποφοίτησε από την Σχολή το 1993. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Giessen και το 2001 ολοκλήρωσε την διδακτορική του διατριβή (Doctorate degree (Dr. med), Justus-Liebig-Universität Giessen). Είναι καθηγητής κλινικής παθοβιοχημείας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δρέσδης και μελετά τη μεταβολική φλεγμονή στο ήπαρ. Η ακαδημαϊκή μεταπτυχιακή του πορεία αναφέρει ότι μεταξύ 2000–2002 ήταν στο Third Department of Internal Medicine and Institute for Biochemistry, Justus-Liebig-University Giessen, μεταξύ 2002–2004 στο Department of Internal Medicine, University Clinic Heidelberg: Resident Physician, μεταξύ 2005–2010 ήταν Principal Investigator and Head of the Inflammation Biology Section, Experimental Immunology Branch, National Cancer Institute, National Institutes of Health (NIH), Bethesda, MD, USA, μεταξύ 2010–2014 εξελέγη καθηγητής (W2-Professor), Chief of Division for Vascular Inflammation, Diabetes and Kidney, Department of Internal Medicine, University Clinic Carl Gustav Carus, TU Dresden και από το 2014 W3-Professor, Chair of the Department for Clinical Pathobiochemistry, University Clinic Carl Gustav Carus, TU Dresden. Έχει βραβευθεί πολλές φορές για την έρευνά του από το 1999 μέχρι σήμερα (Young Investigator Award, “European Atherosclerosis Society” το 1999, DAAD-Prize of the Justus-Liebig το University Giessen το 1999, Otto-Hahn-Prize of the Max-Planck-Society το 2001, Förderpreis für Nachwuchswissenschaftler of the “Gesellschaft für Thrombose- und Hämostaseforschung“ το 2002, Dr. Herbert Stolzenberg-Prize of the Justus-Liebig University Giessen το 2003, Gotthard-Schettler-Prize of the “Deutsche Gesellschaft für Angiologie” το 2003, Oskar-Lapp-Prize of the “Deutsche Gesellschaft für Kardiologie, Herz- und Kreislaufforschung” το 2003, Hauss-Prize of the German Society for Atherosclerosis Research το 2004, Alexander-Schmidt Prize of the “Gesellschaft für Thrombose-und Hämostaseforschung” το 2005, European Society for Clinical Investigation Award for Excellence in Translational Research το 2012, David Pyke and Peter Watkins Visiting Professor in Diabetes and Endocrinology at King’s College Hospital London το 2014. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) ανακοίνωσε το 2015 ότι θα χρηματοδοτήσει με συνολικά 585 εκατομμύρια ευρώ, 302 ερευνητές στο πλαίσιο του προγράμματος «2015 Consolidator Grant». Ανάμεσά τους βρίσκονται και 4 Έλληνες επιστήμονες ένας εκ των οποίων είναι και ο ίδιος. Περισσότερα...
|
|
|
|
 |
|
|
|
Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα
Με την υποστήριξη:
|