|
|
|
|
|
|
|
|
Η Φαίδρα Γρηγοριάδου γεννήθηκε στη Γερμανία και είναι απόφοιτος της ΓΣΑ. Σπούδασε στο πολυτεχνείο του Aachen χημεία, όπου διετέλεσε έμμισθος συνεργάτης.Απασχολήθηκε επί σειρά ετών σε γερμανικές και ελληνικές εταιρείες , σε θέσεις ευθύνης, στους τομείς παραγωγής, ποιοτικού ελέγχου και ανάπτυξης νέων προιόντων.Μιλάει ελληνικά, γερμανικά, αγγλικά και γαλλικά. Είναι παντρεμένη με τον Λάζαρο Φραντζή, απόφοιτο της ΓΣΑ, και έχει δύο κόρες, οι οποίες φοιτούν στη ΓΣΑ. Εργάζεται από τον Ιανουάριο 2016 στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.
-
-
Ο Χαράλαμπος Οικονομόπουλος γεννήθηκε το 1966 και τέλειωσε τη Σχολή το 1984. Το 1988 πήρε το πτυχίο του από το Μαθηματικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο αμέσως επόμενο διάστημα, μεταξύ 1989 και 1992, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Carolo Wilhelmina του Braunschweig. Το 1992 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών στο φροντιστήριο Πρόσημο και το 1998 εργάστηκε ως καθηγητής Μαθηματικών στο Κολλέγιο. Το 1999 ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής Μαθηματικών στο Γυμνάσιο, Λύκειο και Γερμανικό Τμήμα της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, όπου είναι και Προιστάμενος του Μαθηματικού Τμήματος, ενώ παράλληλα είναι από το 2000 υπεύθυνος του απογευματινού ομίλου Μαθηματικών του Γυμνασίου έχοντας εκδόσει 5 τεύχη του μαθηματικού περιοδικού "το άπειρον". Από το 2005 είναι Συνυπεύθυνος του Ομίλου Επιχειρηματολογίας , αλλά και Συνδιοργανωτής και συνοδός της ετήσιας εκπαιδευτικής εκδρομής της Β' Λυκείου στα Γερμανικά Πανεπιστήμια. Έχει συγγράψει ενδοσχολικά βιβλία Mathematik 12 (Γ' Λυκείου, 3 εκδόσεις) και Mathematik 11 (Β' Λυκείου, 2 εκδόσεις) και από το 2010 είναι υπεύθυνος των τμημάτων απογευματινής μελέτης.
-
-

Γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1985. Σπούδασε στο ΕΚΠΑ Ιστορία και Αρχαιολογία (1985-1989) και έκανε διετείς μεταπτυχιακές σπουδές στην Κλασική Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου LMU (1989-1991). Έχει επίσης δυο μεταπτυχιακούς τίτλους στις Επιστήμες της Αγωγής και συγκεκριμένα M.A.Ed. στην “Εκπαιδευτική Ηγεσία” και M.Ed. στις “Νέες Τεχνολογίες Μάθησης” από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εργάζεται από το 1991 στην DSA ως φιλόλογος. Το 1998 έγινε υποδιευθύντρια του Γυμνασίου της DSA, από το 2005 έως και την κατάργησή του το 2017 λόγω της ένωσης ελληνικού και γερμανικού τμήματος υπηρέτησε ως διευθύντρια του Γυμνασίου. Από το 2014 έως το 2019 ήταν υπεύθυνη της Παιδαγωγικής Διαχείρισης Ποιότητας στο πλαίσιο της σχολικής βελτίωσης του σχολείου. Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε διευθύντρια της νέας ενοποιημένης Sek I (Μέση Βαθμίδα σπουδών). Το 2019 ανέλαβε τη νεοσύστατη θέση της Διευθύντριας Διδακτικού Έργου της DSA, η οποία και καταργήθηκε με την παραίτηση της Αγγελικής το 2022 από όλα τα διευθυντικά της καθήκοντα, επιλέγοντας να αφοσιωθεί στην πιο αγαπημένη της δραστηριότητα, στο να διδάσκει.
Άλλες δραστηριότητες της Αγγελικής στο διάβα των ετών στο σχολείο: υπεύθυνη της ιστοσελίδας της DSA, υπεύθυνη του Τομέα Νέων Ελληνικών στο γερμανικό τμήμα, μέλος συγγραφικής ομάδας βιβλίων διδασκαλίας των Νέων Ελληνικών ως δεύτερης και ως ξένης γλώσσας για παιδιά, “μαμά” του θεσμού του MUN στη DSA και διοργανώτρια των πρώτων DSAMUN, υποδιευθύντρια του Λυκείου για μια χρονιά και υπηρεσιακή διευθύντρια της Sek II (ανώτερη βαθμίδα σπουδών) για ένα εξάμηνο.
Από το 2022 αποτελεί τον σύνδεσμο μεταξύ Σχολής και Συλλόγου Αποφοίτων ως υπεύθυνη της Alumni-Arbeit. Αγαπά το θέατρο, τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και τη μαγειρική.
Δείτε τις αναφορές για την Αγγελική...
-
-
Geboren: 21.August 1966 in Neumarkt/Oberpfalz Bayern. Als Tochter von Günther Enzmann und Elisabeth Enzmann, geborene Berninger. Jüngstes von drei Kindern. Bruder Christian Enzmann und Schwester DorotheaEnzmann. Bis Sommer 1976: Kindergarten und vier Jahre Grundschule an der Deutschen Schule Athen, Griechenland, da Vater ADLK dort mit den Fächern Deutsch, Englisch und Geschichte 1976 bis 1985: Ostendorfer Gymnasium, Neumarkt Frühjahr 1985 Abitur Einschub: 1982 bis 83 Austauschjahr an der Sparta High School, New Jersey, USA 1985 bis 1987 Studium der Humanmedizin in Regensburg 1987 Physikum 1987 bis 1988 Praktika für Kunststudium (Töpferei, Schreinerei) 1988 Umsatteln und Aufnahme an der Akademie der Bildenden Künste, Nürnberg 1994 1. Staatsexamen Lehramt Kunsterziehung 1994 bis 1996 Tätigkeit als Deutschlehrerin an der Ellinogermaniki Agogi-Schule, Pallini, Athen 1996 bis 1998 Referendariat Lehramt Kunsterziehung am Luitpoldgymnasium, München mit Zweigschuleinsätzen in Waldkirchen (Bayrischer Wald) und Moosburg bei München 1998 Heirat mit Karolos Merlin auf Tinos, Griechenland 1998 Tätigkeit für Plotin Reisen auf Mykonos, Griechenland September 1999 Antritt der Planstelle für Kunsterziehung in am Willibald-Gluck-Gymnasium, Neumarkt Januar 2002 Geburt der ersten Tochter Amfioni Merlin in Neumarkt Ende Januar 2002 Umzug nach Athen Mai 2003 Geburt der zweiten Tochter Ismini Merlin, ebenfalls in Neumarkt danach wieder in Athen wohnhaft mit der ganzen Familie Sommer 2004 Summercamp an der Deutschen Schule Athen Ab September 2005 Anstellung als Ortslehrkraft für den Fachbereich Bildende Kunst an der Deutschen Schule Athen. Im Sommer auf Tinos, wo ich mit meinem Mann zwei Studios für Feriengäste vermiete.
Γεννήθηκε το 1968 στη Βόννη Γερμανίας. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή το 1986 και απέκτησε το Grosses Deutsches Sprachdiplom από το Goethe Institut Frankfurt. Εργάστηκε στην εταιρεία Hoechst και από το 2000 υποστήριξε γραμματειακά τον Σύλλογο Αποφοίτων. Είναι παντρεμένη με δυο παιδιά.
Η Πένυ Αγγελή γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Το 1994 αποφοίτησε από το Λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Φοίτησε στο εργαστήρι ελευθέρων σπουδών DIDACTA και παρακολούθησε το Μεταφραστικό Τμήμα στο Ινστιτούτο Γκαίτε. Έχει εργαστεί ως βοηθός σε λογιστήριο, υπεύθυνη οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Πολιτιστικό Όμιλο και είχε αναλάβει τη γραμματειακή υποστήριξη σε αθλητικά Πανελλήνια Συνέδρια. Πριν από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών εργαζόταν ως διοικητική υπάλληλος σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Στη Σχολή προσελήφθη τον Μάιο του 2001 και εργάζεται ως γραμματέας στο Γραφείο του Γυμνασίου.
-
-
Η Λίζα Σούμπερτ γεννήθηκε στο Μόναχο στις 23.9.1979. Μεγάλωσε στην Αθήνα. Το 1997 αποφοίτησε από το Λύκειο της Γερμανικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έλαβε τον μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόγραμμα «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Σπουδές». Στη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών της ειδικεύτηκε σε ζητήματα μετανάστευσης (ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική, ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ελλάδα, κ.α.). Το ίδιο διάστημα δραστηριοποιήθηκε εθελοντικά στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια γερμανικών, μεταφράστρια, επιστημονική συνεργάτης του Ινστιτούτου Έρευνας και Διασποράς του Πανεπιστημίου Αθηνών, ιδιωτική υπάλληλος. Πριν από την απασχόλησή της στο Γραφείο του Λυκείου της Γερμανικής Σχολής Αθηνών εργαζόταν σε εταιρεία πολιτικής έρευνας και επικοινωνίας. Στα highlights της ζωής της ανήκει η εξάμηνη παραμονή της στην Σαραγόσα, Ισπανία, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών ERASMUS.
Η Μίρκα Κουκά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2002. Σπούδασε Πληροφορική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική» στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της εργάστηκε ως προγραμματίστρια σε εταιρία πληροφορικής με εξειδίκευση στις βάσεις δεδομένων και από το 2007 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση. Πριν από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών εργαζόταν ως καθηγήτρια πληροφορικής σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο. Στη Σχολή ξεκίνησε να εργάζεται το Σεπτέμβρη του 2014 ως καθηγήτρια πληροφορικής ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνη για θέματα τεχνολογίας που αφορούν στο σχολείο.
H Ιωάννα Πλιάτσικα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2003. Σπούδασε Ελληνική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και εξειδικεύτηκε στην Εφαρμοσμένη Γλωσσολογία κάνοντας μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Το 2010 ξεκίνησε να εργάζεται στη Γερμανική Σχολή Αθηνών ενώ εργαζόταν ήδη αρκετά χρόνια στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Από το 2011 είναι συνυπεύθυνη του Ομίλου Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας και μέλος της ομάδας του DSAMUN. Εργάζεται εθελοντικά από το 2003 έως και σήμερα στην άτυπη βιωματική εκπαίδευση εφήβων σε όλη την Ελλάδα ως παιδαγωγός και εκπαιδεύτρια ενηλίκων, ενώ παράλληλα σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και οργανώνει κάθε καλοκαίρι εθελοντικές δράσεις εφήβων σε απομακρυσμένα χωριά της χώρας με στόχο την κοινοτική ανάπτυξη.
Η Χριστίνα-Σύλβια Σημαντήρα είναι Eλληνογερμανίδα εικαστικός και εκπαιδευτικός. Γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα από Έλληνα πατέρα και Γερμανίδα μητέρα και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2005. Το 2009 αποφοίτησε ως πρωτεύσασα αριστούχος από το Τμήμα Γερμανικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ και στη συνέχεια φοίτησε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών των Αθηνών και την Kunsthochschule Berlin-Weißensee αποφοιτώντας το 2016 με άριστα. Από το 2010 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην ιδιωτική εκπαίδευση και είναι επίσημη εξετάστρια Γερμανικών του Goethe-Institut. Από το 2018 διδάσκει το μάθημα των Εικαστικών στη Γερμανική Σχολή και παράλληλα εξελίσσει και εκθέτει την καλλιτεχνική της δουλειά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ιστοσελίδα...
"The Ring" Έκθεση Χριστίνας-Σύλβιας Σημαντήρα...
«Οι γυναίκες στην επανάσταση / Η επανάσταση των γυναικών»...
-
-
Από μικρό παιδί θυμάμαι να τριγυρίζω στους διαδρόμους της Γερμανικής Σχολής. Στη συνέχεια ως μαθητής μέσα από παρέες που έγιναν αδελφικές φιλίες, δραστηριότητες, εκδρομές, πολλές δυσκολίες αλλά και καθηγητές που με στήριξαν και με βοήθησαν κατέληξα στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω καθηγητής. Μετά την πρακτική μου άσκηση στην Αυστρία, βρέθηκα στο Λονδίνο εκπληρώνοντας το όνειρο μου μέσω των μεταπτυχιακών σπουδών μου στο Sport Management. Παράλληλα δούλευα σε μία εταιρεία γνωρίζοντας τις πολύ σκληρές συνθήκες εργασίας στο εξωτερικό. Δύο χρόνια αργότερα κατάλαβα ότι έπρεπε να κάνω ριζικές αλλαγές στη ζωή μου. Τότε παρουσιάστηκε η ευκαιρία να εργαστώ ως αναπληρωτής καθηγητής σε δημόσια αγγλικά σχολεία. Εκεί κατάλαβα την χαρά που μπορεί να δώσει η διδασκαλία και η επαφή με τα παιδιά. Ο κορωνοϊός ανέτρεψε όλα τα σχέδια και μετά από σχεδόν 5 χρόνια βρέθηκα στην Ελλάδα την κατάλληλη στιγμή που το σχολείο μου, η Γερμανική αναζητούσε Θεολόγο. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι σε αυτό τον χώρο, απολαμβάνοντας την χαρά της εργασίας, με ιδανικές συνθήκες και πολύ ιδιαίτερους μαθητές στους οποίους μου δίνεται η ευκαιρία να μεταφέρω όση αγάπη εισέπραξα κι εγώ ως μαθητής.
|
|
|
|
 |
|
|
|
Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα
Με την υποστήριξη:
|