Γιούλα Μαραβελέα (62) (1944-2021)

maravelea gioulaΗ Γιούλα Μαραβελέα γεννήθηκε το 1944 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1962. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήγε στη Γερμανία για τη συνέχεια των σπουδών της. Διατηρούσε επί πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία γραφείο ανταλλαγής επιχειρηματικών συμβουλών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών.

Απεβίωσε την 9η Μαρτίου 2021

Γιάννης Κώτης (66)

kotis giannisΟ Γιάννης Κώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών ( 1966 ) και στην συνέχεια από το Οικονομικό Τμήμα της τότε ΑΣΟΕΕ και το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander της Νυρεμβέργης και MBA από το Πανεπιστήμιο ERASMUS του Ρότερνταμ
Εργάσθηκε για 30 έτη για την Άγγλο-Ολλανδική UNILEVER εκ των οποίων τα τελευταία 12 έτη ήταν Πρόεδρος των παγωτών ALGIDA / Ελλάδος.
Σήμερα εργάζεται σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων και σαν Executive Master Coach
Είναι επίσης Μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) www.kemel.gr
Με την ιδιότητα του αυτή είναι μεταξύ άλλων Μέντορας σε εταιρίες startup, Αξιολογητής σε διαγωνισμούς επιχειρηματικών σχεδίων και εισηγητής στα Πανεπιστήμια, θερμοκοιτίδες και άλλους συναφείς οργανισμούς

Γιώργος Σταμάτης (69)

stamatis giorgos1969Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε το 1951 και απφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Σπούδασε Νομικά (Νομική Σχολή Αθηνών), Marketing (H.S.D.-L.C.C.I.). και Εκπαίδευση Ενηλίκων (M.Ed., Ε.Α.Π.). Εχει εκπαιδευτεί στo 4ετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων "Gestalt in Organizations" (A.L.Dip.-Gestalt Foundation, EAGT).
Εργάζεται στον ευρύτερο χώρο του Marketing και των Πωλήσεων από το 1976 και της Διαφήμισης – Δημοσίων Σχέσεων από το 1981. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος και Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών στις Διαφημιστικές Εταιρίες EURO ADVERTISING ATHENS, LEO BURNETT, McCANN ERICKSON, LAMDA-ALPHA BBDO GROUP και στις εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας KNOWSYS και E-DECATHLON.
Είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Gestaltcoach και εκπαιδευτής στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας. Διδάσκει στα Πανεπιστήμια Ν.Υ.C. των Tιράνων και της Πράγας.
Το 1991 ίδρυσε την SOURCE M & CC, που προσφέρει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Management, Marketing, Πωλήσεων και Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας.
Έχει συγγράψει 10 βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών «Κ.Ε.Φ.Ι.» της Αθήνας.

Μαριλένα Φατσέα (76)

fatsea maria elenaΗ Μαρία - Έλενα Φατσέα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου το 1959 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ καθώς και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ταυτόχρονα Διαφήμιση και Τεχνικές Πωλήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, του οποίου υπήρξε υπότροφος και από το οποίο πήρε και Διδακτορικό Δίπλωμα Φιλοσοφίας.
Ξεκίνησε την καρίερα της το 1984 ως Στέλεχος Marketing σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως BDF Hellas και Kraft Foods Hellas, για να μεταπηδήσει το 1995 στην εταιρεία PANAFON (μετέπειτα VODAFONE), στην οποία εργάσθηκε ως Διευθυντής Επικοινωνίας επί 4,5 χρόνια.
Μετά από σύντομη συνεργασία με την ΕΛΓΕΚΑ, ως Διευθυντής Μarketing, τον Ιούνιο 2000 ξεκίνησε συνεργασία με την COSMOTE υπό την ιδιότητα του Marketing and Public Relations Director. Από το 2002 έως το 2004 διετέλεσε Διευθυντής Χορηγίας Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Corporate Affairs Director με ευθύνη τομέα για το σύνολο των εταιρειών και των χωρών, στις οποίες είχε παρουσία ο Όμιλος COSMOTE. Το 2008 έγινε Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Execom) του Ομίλου. Τον Ιανούαριο 2011 προάχθηκε σε Executive Director, Corporate Affairs, Risk and Business Continuity Μanagement Ομίλου COSMOTE. Τον Ιούνιο 2011 αποχώρησε από την Εταιρεία για να ιδρύσει τη Fidel & Fortis.
Υπήρξε Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΜ (Eλληνικό Ινστιτούτο Marketing) της ΕΕΔΕ, Mέλος του Δ.Σ. του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), καθώς και Μέλος του International Communication Board της Deutsche Telekom.

Κωνσταντίνος Σμίτ (78) (....-2021)

schmid konstantinosΟ Konstantin Schmid γεννήθηκε 

CONSULTING, STRATEGY, BUSINESS DEVELOPMENT, SENIOR MANAGEMENT

Result-focused executive leader and MBA with extensive experience in driving long-term business success and profit growth, through the identification and the development of corporate strategies and market opportunities, for a variety of corporations, across diverse markets and industries. Adept in leading strategy-development teams and in executing business development, marketing and customer orientation strategies in mature and emerging markets. Successful track in bringing innovation into corporations. Exceptional interpersonal and communication skills to lead multi-function and multi-cultural teams.

Areas of expertise include:

Consulting, Interim Management, Change Management, Project Management, Corporate Strategy,
Marketing Strategy, Brand-building, Market Research, Product development, Market Share Growth,
New Market Development, Business Growth Planning, Customer Orientation / CRM, International Expansion 

Περισσότερα...

Στέφανος Μίτμαν (83)

mittmann stefanΟ Στέφανος Μίτμαν γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα, φοίτησε στην Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Διατέλεσε συνεταίρος και Γενικός Διευθυντής της εμπορικής και τεχνικής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας «Π. Χαριτάτος και Συνεργάτες» από το 1986 μέχρι το 1990, που αντιπροσώπευε στην Ελλάδα σημαντικές εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Texas Instruments, National Semiconductor, DuPont, Murata, κλπ, ενώ αργότερα εξαγοράστηκε από τον διεθνή όμιλο Arrow Electronics Distribution.
Από το 1990 μέχρι το 2001 εργάστηκε ως Διευθυντής Προμηθειών της εταιρίας INTRACOM. Η Δ/νση Προμηθειών είχε κατά το έτος 2000, στην μεγαλύτερή της ανάπτυξη, 50 υπαλλήλους, διαχειριζόταν αγορές ύψους 1 δις δραχμών ημερησίως και συνεργαζόταν με πάνω από 2.500 προμηθευτές από την Ελλάδα, τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική και την Άπω Ανατολή.
Από το 2001 μέχρι το 2004 ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό και την ανάπτυξη της συνεργασίας διαφόρων θυγατρικών εταιριών του ομίλου Intracom στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερα...

Αλέξανδρος Σιγάλας (91)

sigalas alexandrosΟ Αλέξανδρος Σιγάλας γεννήθηκε το 1973 στο Ludwigsburg της Γερμανίας και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1991.
Σπούδασε στη Γερμανία στο Justus Liebig University Giessen, Wirtschaftswissenschaften (B.Sc.)
Επιστρέφοντας στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ΙΕΣΟΕΛ, αποκτώντας τον τίτλο του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή (Wirtschaftsprüfer).
Από το 1998 παρέχει τις υπηρεσίες του στην εταιρεία ΣΙΓΑΛΑΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Α.Ε., με έδρα την Αθήνα, έχοντας εξειδίκευση σε θέματα φορολογίας εισοδήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Γερμανία.
Είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά που φοιτούν και αυτά στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.

Γιάννης Γεωργακάκης (04)

georgakakis giannisΟ Γιάννης Γεωργακάκης έχει αποκτήσει εξειδίκευση με Masters in Corporate Finance από το City University of London, ύστερα από προπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετέπειτα στα Νομικά (City University of London, LLB Hons).
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, εργάστηκε στο Τμήμα Νομοθετικών Πράξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί ως Corporate Associate σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών της χώρας. Τα καθήκοντά του εστιάζονται κυρίως στο Investment Management, M&As, Corporate Governance, Private Equity και Restructuring. Εξακολουθεί να συμμετέχει σε projects που σχετίζονται με την ανάπτυξη θυγατρικών εταιριών, συμφερόντων του Ομίλου Λάτση.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Τζακ Νικολαίδης (43) (1925-2015)

Ο Ιάκωβος Νικολαΐδης γεννήθηκε το 1925 και αποφοίτησε από τη Σχολή to 1943. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στον Καναδά, όπου και αγωνίστηκα με την ομάδα του Πανεπιστημί [ ... ]