Γιούλα Μαραβελέα (62) (1944-2021)

maravelea gioulaΗ Γιούλα Μαραβελέα γεννήθηκε το 1944 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1962. Σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ και πήγε στη Γερμανία για τη συνέχεια των σπουδών της. Διατηρούσε επί πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία γραφείο ανταλλαγής επιχειρηματικών συμβουλών μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών επιχειρηματιών.

Απεβίωσε την 9η Μαρτίου 2021

Γιάννης Κώτης (66)

kotis giannisΟ Γιάννης Κώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών ( 1966 ) και στην συνέχεια από το Οικονομικό Τμήμα της τότε ΑΣΟΕΕ και το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Friedrich-Alexander της Νυρεμβέργης και MBA από το Πανεπιστήμιο ERASMUS του Ρότερνταμ
Εργάσθηκε για 30 έτη για την Άγγλο-Ολλανδική UNILEVER εκ των οποίων τα τελευταία 12 έτη ήταν Πρόεδρος των παγωτών ALGIDA / Ελλάδος.
Σήμερα εργάζεται σαν Σύμβουλος Επιχειρήσεων και σαν Executive Master Coach
Είναι επίσης Μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ) www.kemel.gr
Με την ιδιότητα του αυτή είναι μεταξύ άλλων Μέντορας σε εταιρίες startup, Αξιολογητής σε διαγωνισμούς επιχειρηματικών σχεδίων και εισηγητής στα Πανεπιστήμια, θερμοκοιτίδες και άλλους συναφείς οργανισμούς

Άννα Πουσκούρη-Reiche (67)

pouskouri reicheΗ Άννα Πουσκούρη γεννήθηκε το 1949 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1967. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και Περιφερειακό Σχεδιασμό στο Πολυτεχνείο της ίδιας πόλης.
Ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 στη Bayersiche Vereinsbank AG. Κατά τη διάρκεια της θητεία της, κατείχε πολυάριθμες θέσεις στο γραφείο του Μονάχου και επέστρεψε στην Ελλάδα το 1996 με στόχο την επέκταση των τοπικών εργασιών της Τράπεζας. Σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου - Head of Corporates Southern Europe, έχοντας την ευθύνη για τις χώρες Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ελβετία.
Είναι μέλος πολλών διοικητικών συμβουλίων και επιτροπών μη κερδοσκοπικών φορέων, μεταξύ άλλων των Διοικητικών Συμβουλίων του MDA στην Ελλάδα (για τη φροντίδα των ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις) και του Συλλόγου των αποφοίτων του Harvard Business School.
Στις 27 Ιουνίου 2016 ανέλαβε την θέση του Προέδρου της Attica Bank.

Γιώργος Σταμάτης (69)

stamatis giorgos1969Ο Γιώργος Σταμάτης γεννήθηκε το 1951 και απφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Σπούδασε Νομικά (Νομική Σχολή Αθηνών), Marketing (H.S.D.-L.C.C.I.). και Εκπαίδευση Ενηλίκων (M.Ed., Ε.Α.Π.). Εχει εκπαιδευτεί στo 4ετές πρόγραμμα Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων "Gestalt in Organizations" (A.L.Dip.-Gestalt Foundation, EAGT).
Εργάζεται στον ευρύτερο χώρο του Marketing και των Πωλήσεων από το 1976 και της Διαφήμισης – Δημοσίων Σχέσεων από το 1981. Έχει διατελέσει διευθυντικό στέλεχος και Διευθυντής Εξυπηρέτησης Πελατών στις Διαφημιστικές Εταιρίες EURO ADVERTISING ATHENS, LEO BURNETT, McCANN ERICKSON, LAMDA-ALPHA BBDO GROUP και στις εταιρίες Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας KNOWSYS και E-DECATHLON.
Είναι Σύμβουλος Ανάπτυξης Επιχειρήσεων, Gestaltcoach και εκπαιδευτής στελεχών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στο χώρο του marketing και της επικοινωνίας. Διδάσκει στα Πανεπιστήμια Ν.Υ.C. των Tιράνων και της Πράγας.
Το 1991 ίδρυσε την SOURCE M & CC, που προσφέρει Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, Management, Marketing, Πωλήσεων και Ολοκληρωμένης Επικοινωνίας.
Έχει συγγράψει 10 βιβλία στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Είναι Αντιπρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών «Κ.Ε.Φ.Ι.» της Αθήνας.

Τάσος Κυπριανίδης (69)

kyprianidis tasosΟ Τάσος Κυπριανίδης γεννήθηκε το 1952 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Dipl. Ing.) και διδάκτωρ Φυσικός του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας. Υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο CNRS της Γαλλίας, ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και επιμελητής στο Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και από το 1993 έως τις αρχές του 2015 ήταν στέλεχος της εταιρείας PLANET A.E. Οι τομείς ειδίκευσής του είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη στρατηγικής, η οργάνωση, ο λειτουργικός ανασχεδιασμός και η βελτίωση της απόδοσης εταιρικών επιχειρησιακών λειτουργιών. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι στέλεχος του Ομίλου Marfin Investment Group αναλαμβάνοντας και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ανέλαβε Σύμβουλος Διοίκησης στην Vivartia.
Από το 1982 ανήκει στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ. Έχει μεταφράσει βιβλία γύρω από τον χώρο των μαθηματικών, της φυσικής και της οικονομίας, όπως: "Φιλοσοφία και νέα φυσική" του Jonathan Powers (2000, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), "Γαλιλαίος" του Stillman Drake (1999, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), "Η ισχύς των μαθηματικών" του Moshé Flato (1993, Κάτοπτρο), "Οι μαύρες τρύπες και ο θείος Αλβέρτος" του Russell Stannard (1992, Κάτοπτρο), "Οικονομική του δημόσιου τομέα" του Joseph E.Stiglitz (1992, Κριτική), "Το βέλος του χρόνου" του Peter Coveney (1991, Κάτοπτρο), "Ξαναφτιάχνοντας την κοινωνία" του Murray Bookchin (Εξάντας). ¨εχει συμμετοχή στο συλλογικό έργο: "Κοινωνική πολιτική και κοινωνικός διάλογος στην προοπτική της οικονομικής νομισματικής ένωσης και της Ευρώπης των πολιτών" (1995)

Μαριλένα Φατσέα (76)

fatsea maria elenaΗ Μαρία - Έλενα Φατσέα γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια Αιγύπτου το 1959 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1976. Σπούδασε Επικοινωνία και ΜΜΕ καθώς και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και ταυτόχρονα Διαφήμιση και Τεχνικές Πωλήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης, του οποίου υπήρξε υπότροφος και από το οποίο πήρε και Διδακτορικό Δίπλωμα Φιλοσοφίας.
Ξεκίνησε την καρίερα της το 1984 ως Στέλεχος Marketing σε μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, όπως BDF Hellas και Kraft Foods Hellas, για να μεταπηδήσει το 1995 στην εταιρεία PANAFON (μετέπειτα VODAFONE), στην οποία εργάσθηκε ως Διευθυντής Επικοινωνίας επί 4,5 χρόνια.
Μετά από σύντομη συνεργασία με την ΕΛΓΕΚΑ, ως Διευθυντής Μarketing, τον Ιούνιο 2000 ξεκίνησε συνεργασία με την COSMOTE υπό την ιδιότητα του Marketing and Public Relations Director. Από το 2002 έως το 2004 διετέλεσε Διευθυντής Χορηγίας Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε καθήκοντα Corporate Affairs Director με ευθύνη τομέα για το σύνολο των εταιρειών και των χωρών, στις οποίες είχε παρουσία ο Όμιλος COSMOTE. Το 2008 έγινε Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής (Execom) του Ομίλου. Τον Ιανούαριο 2011 προάχθηκε σε Executive Director, Corporate Affairs, Risk and Business Continuity Μanagement Ομίλου COSMOTE. Τον Ιούνιο 2011 αποχώρησε από την Εταιρεία για να ιδρύσει τη Fidel & Fortis.
Υπήρξε Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΙΜ (Eλληνικό Ινστιτούτο Marketing) της ΕΕΔΕ, Mέλος του Δ.Σ. του ΣΔΕ (Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος), καθώς και Μέλος του International Communication Board της Deutsche Telekom.

Κωνσταντίνος Σμίτ (78)

schmid konstantinosΟ Konstantin Schmid γεννήθηκε 

CONSULTING, STRATEGY, BUSINESS DEVELOPMENT, SENIOR MANAGEMENT

Result-focused executive leader and MBA with extensive experience in driving long-term business success and profit growth, through the identification and the development of corporate strategies and market opportunities, for a variety of corporations, across diverse markets and industries. Adept in leading strategy-development teams and in executing business development, marketing and customer orientation strategies in mature and emerging markets. Successful track in bringing innovation into corporations. Exceptional interpersonal and communication skills to lead multi-function and multi-cultural teams.

Areas of expertise include:

Consulting, Interim Management, Change Management, Project Management, Corporate Strategy,
Marketing Strategy, Brand-building, Market Research, Product development, Market Share Growth,
New Market Development, Business Growth Planning, Customer Orientation / CRM, International Expansion 

EDUCATION

1985 INSEAD, FONTAINEBLEAU - France / Master of Business Administration

1984 TECHNICAL UNIVERSITY OF MUNICH - Germany / Dipl. Ing.Univ. / (Mech.Engineering)

1978 DEUTSCHE SCHULE ATHEN - Greece / Abitur

 

PROFESSIONAL EXPERIENCE

2000 - present PRO - TARGET INTERNATIONAL Ltd. / Athens- Munich
Managing Partner of a specialized Business Development , Change Management and Strategy consultancy. Impacting performance of corporations and departments through Consulting and Coaching, as well as Interim Management assignments.

1997 - 2000 MERCEDES-BENZ HELLAS / Athens
Multinational Market Leader in Luxury cars,
Head of Service Marketing Department, and Member of Company’s Management Board, reporting to General Manager

1991 - 1997 UNILEVER HELLAS- KNORR- CPC EUROPE / Athens
Multinational Market leader in FMCG and food products
Marketing & Business Unit Manager, reporting to General Manager

1989 - 1991 HENKEL AUSTRIA / Vienna-Austria
Multinational Market leader in Austrian detergent market
Group Product Manager, reporting to Marketing Director

Early Career G. RODENSTOCK Optische Werke / Munich-Germany (1986 -1989)
Market leader in optical lenses, spectacles and equipment
Top Management Assistant- to President, Prof. Dr. Dr. Rolf Rodenstock

Founding Member of ‘’Hellenic Customer-Service Institute’’, 

and Member of ‘’Marketing Academy of Greece’’

 

Στέφανος Μίτμαν (83)

mittmann stefanΟ Στέφανος Μίτμαν γεννήθηκε το 1964 στην Αθήνα, φοίτησε στην Γερμανική Σχολή Αθηνών και σπούδασε πληροφορική στο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου.
Διατέλεσε συνεταίρος και Γενικός Διευθυντής της εμπορικής και τεχνικής εταιρίας υψηλής τεχνολογίας «Π. Χαριτάτος και Συνεργάτες» από το 1986 μέχρι το 1990, που αντιπροσώπευε στην Ελλάδα σημαντικές εταιρίες τεχνολογίας, όπως η Texas Instruments, National Semiconductor, DuPont, Murata, κλπ, ενώ αργότερα εξαγοράστηκε από τον διεθνή όμιλο Arrow Electronics Distribution.
Από το 1990 μέχρι το 2001 εργάστηκε ως Διευθυντής Προμηθειών της εταιρίας INTRACOM. Η Δ/νση Προμηθειών είχε κατά το έτος 2000, στην μεγαλύτερή της ανάπτυξη, 50 υπαλλήλους, διαχειριζόταν αγορές ύψους 1 δις δραχμών ημερησίως και συνεργαζόταν με πάνω από 2.500 προμηθευτές από την Ελλάδα, τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, την Αμερική και την Άπω Ανατολή.
Από το 2001 μέχρι το 2004 ήταν υπεύθυνος για τον συντονισμό και την ανάπτυξη της συνεργασίας διαφόρων θυγατρικών εταιριών του ομίλου Intracom στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Παράλληλα, το διάστημα 1997-2013 κατέχει την θέση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Ινστιτούτου Προμηθειών (ΕΙΠ), που αποτελεί τον μοναδικό φορέα μέλος του διεθνούς οργανισμού International Federation of Purchasing and Supply Management (IFPSM) στην Ελλάδα.
Είναι τακτικός ομιλητής σε συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις με θέμα τις προμήθειες, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα περιοδικά του χώρου. Είναι πιστοποιημένος εισηγητής για επιδοτούμενα εκπαιδευτικά προγράμματα σε θέματα προμηθειών και έχει εξασκήσει αυτή τη δραστηριότητα το 2006..
Από το 2007 και μέχρι το 2012 ήταν βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Helioindex AE, με δραστηριότητα στο νέο κλάδο των Φωτοβολταϊκών Συστημάτων στην Ελλάδα. Επίσης, από το 2009 και μέχρι το 2012 ήταν μέλος του ΔΣ και Ταμίας του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).
Από το 2012 εργάζεται ως ανεξάρτητος σύμβουλος επιχειρήσεων στον τομέα των προμηθειών και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ο Στέφαν Μίτμαν στο Κανάλι της Βουλής για το Τείχος...

Στέφανος Μίτμαν: «Selbstschussanlagen»...

Στέφανος Μίτμαν: "Αν ο ήλιος ανέτειλε με υπουργική απόφαση θα είχαμε πάντα σκοτάδι"...

Μαρία Μπάρλου (97)

Barlou MariaΑποφοίτησε από τη Γ.Σ.Α. το 1997. Απέκτησε πτυχίο Ιστορικού από το Παν/μιο Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό από το Παν/μιο της Βόννης και διδακτορικό από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας
Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α με εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενοποίησης. Έχει απασχοληθεί στο αντικείμενό της στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Ως μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Γ.Σ.Α. (2004-2014) έχει χρηματίσει Υπεύθυνη Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, Σύμβουλος Εκδόσεων & Ενημέρωσης και Γενική Γραμματέας. Τις τελευταίες δύο διετίες (2014-2017) υπηρέτησε τον Σύλλογο Αποφοίτων ως μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Γιάννης Γεωργακάκης (04)

georgakakis giannisΟ Γιάννης Γεωργακάκης έχει αποκτήσει εξειδίκευση με Masters in Corporate Finance από το City University of London, ύστερα από προπτυχιακές σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετέπειτα στα Νομικά (City University of London, LLB Hons).
Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, εργάστηκε στο Τμήμα Νομοθετικών Πράξεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Το 2013 επέστρεψε στην Ελλάδα για να εργαστεί ως Corporate Associate σε έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους εταιριών της χώρας. Τα καθήκοντά του εστιάζονται κυρίως στο Investment Management, M&As, Corporate Governance, Private Equity και Restructuring. Εξακολουθεί να συμμετέχει σε projects που σχετίζονται με την ανάπτυξη θυγατρικών εταιριών, συμφερόντων του Ομίλου Λάτση.

Νίκος Παπαγιαννακόπουλος (10)

papagiannakopoulos nikosΟ Νίκος Παπαγιαννακόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Κηφισιά. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 2010 και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός στο Πανεπισήμιο της Πάτρας. ¨Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου στον τομέα Αεροναυπηγικής με υποτροφία από το Royal Academy of Engineering και Royal Aeronautical Society.
Εργάσθηκε σε πολυεθνικές (Rolls Royce και GKN Aerospace) στον τομέα της Αεροναυπηγικής στην Μεγάλη Βρετανία και σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Τραπεζών σε πολυεθνική εταιρεία στην Αθήνα. Είναι Μέλος του ΤΕΕ και μέλος αθλητικων και πολιτιστικών συλλόγων.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Φρόσω Δημάκου - Κιάου (64)

Η Αγγελική – Ευφροσύνη Δημάκου γεννήθηκε το 1946 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1964. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και εργαστηκε ως δικηγόρος αλλά πα [ ... ]