Αριστείδης Παυλάκης (65)

pavlakis aristeidisΟ Αριστείδης Παυλάκης αποφοίτησε από τη Σχολή το 1965 και πήρε το πτυχίο του από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1971 μετά την λήψη της ειδικότητας του Χειρουργού – Ουρολόγου στην Ελλάδα το 1977, αποφοίτησε και από τα προγράμματα Ουρολογίας του Boston University και Παιδιατρικής Ουρολογίας του Harvard και είναι ένας από τους λίγους Έλληνες Ουρολόγους που είναι διπλωματούχοι του American Board of Urology.
Την τελευταία εικοσαετία εργάζεται συνεχώς σε διευθυντικές θέσεις στα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας, ενώ έχει περισσότερες από 230 αναφορές των δημοσιεύσεών του στη διεθνή βιβλιογραφία.
Το επιστημονικό του ενδιαφέρον εστιάζεται στις παθήσεις του προστάτη, την Ανδρολογία (στειρότητα, στυτική δυσλειτουργία), την Ουρο-ογκολογία και τη Λιθίαση. Είναι τέλος ένας από τους λίγους Έλληνες που το επιστημονικό του έργο αναφέρεται σε συνεχείς εκδόσεις του κλασσικού ουρολογικού συγγράμματος αναφοράς "Campbell's Urology".

Περισσότερα...Τάσος Καβαδέλλας (71)

kavadellas tassos 1Ο Τάσος Καβαδέλλας αποφοίτησε από την Σχολή το 1971. Σπούδασε Βιοχημεία και Ιατρική στις ΗΠΑ, όπου κι εργάστηκε.
Επέστρεψε στην Αθήνα το 1986 με ιατρική ειδικότητα Ακτινοδιαγνωστικής.
Νοσοκομείο Παίδων, Νοσοκομείο Ελπίς, Κλινική δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ), ιδιωτική άσκηση.
Έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια. Έχει σαν χόμπι την ορειβασία, την ιστιοπλοΐα και το διάβασμα.
Από το 2010 μοιράζεται με συν-απόφοιτους την αγάπη της φύσης με τα γνωστά Wandertage.

.

Κατερίνα Κατσαμπέ (74)

katsabeΗ Κατερίνα Κατσαμπέ–Μαρνέρη γεννήθηκε 23 Αυγούστου του 1956 και είναι απόφοιτος του 1974. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Κυτταρολογία και το 1988 πήρε το διδακτορικό της.
Από το 1985 έως το 2004 διατήρησε ιατρείο με Κυτταρολογικό εργαστήριο και εργάστηκε ως κυτταρολόγος στα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων στο Νέο Κόσμο (1988 έως 1994) από τα οποία και παραιτήθηκε προκειμένου να πολιτευθεί.
Από το 1996 έως το 1998 είχε στον τηλεοπτικό σταθμό TELECITY την επιμέλεια και παρουσίαση ημίωρης εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής με κοινωνικά θέματα με τίτλο «Η άλλη αλήθεια».
Εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος τρεις φορές, πρώτα με τον συνδυασμό «Μάχη για την Αθήνα» του Δημήτρη Αβραμόπουλου (1998-2002), ακολούθως με τον συνδυασμό «Αθήνα Αύριο» της Ντόρας Μπακογιάννη και τέλος με τον συνδυασμό «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας» του Νικήτα Κακλαμάνη.
Το 2002-03 διετέλεσε Αντιδήμαρχος. Επίσης διετέλεσε υπεύθυνη δημοτική σύμβουλος του γραφείου αστέγων και του γραφείου ναρκωτικών, το 2006 Πρόεδρος του κέντρου πρόληψης της εξάρτησης και αγωγής υγείας Αθήνα-Υγεία, αντιπρόεδρος ΟΝΑ και μέλος Δ.Σ. στο δημοτικό βρεφοκομείο, στα νοσοκομεία Ελπίς – Αλεξάνδρα – Γεννηματά, στο ΚΑΕ και στην Αναπτυξιακή Εταιρεία δήμου Αθηναίων και είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Γιάννης Βελέντζας (74)

velentzas giannisΟ Γιάννης Βελέντζας είναι Νευρολόγος - Ψυχίατρος, Διευθυντής στο Τµήµα Κλινικής Νευροφυσιολογίας του ΥΓΕΙΑ. Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Ludwig Maximilians Universitaet του Μονάχου και Κάτοχος Διδακτορικού Διπλώµατος της Ιατρικής Σχολής του Ludwig Maximilians Universitaet µε τίτλο «Νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις κατόπιν ανοικτών καρδιοχειρουργικών επεµβάσεων».  
Είναι Διδάκτωρ (Dr. Medicus) του Πανεπιστηµίου του Μονάχου.
Το κλινικό του ενδιαφέρον εστιάζεται σε:
Νευρολογικά νοσήµατα του κυκλοφοριακού συστήµατος (εγκεφαλικά)
Κινητικές παθήσεις , νοσήµατα του περιφερικού νευρικού συστήµατος, επιληψία
Επεµβατική θεραπεία κινητικών παθήσεων (Εν τω βάθει εγκεφαλική διέγερση)

Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου (75)

Hatzipanagiotou theodorosΟ Θεόδωρος Χατζηπαναγιώτου γεννήθηκε το 1957 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1975. Σπούδασε Ιατρική στο ΑΠΘ, πήρε το πτυχίο του το 1982 και ειδικεύτηκε στην Πυρηνική Ιατρική.
Σήμερα είναι του Διευθυντής του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, του Metropolitan Hospital.

Προϋπηρεσία:

1984 (Μάιος - Ιούνιος): Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα»
1984 - 1987: Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Βασιλείας της Ελβετίας (καθ. Δρ. Ρ. Fridrich) (in vitro,in vivo, Spect - γ camera ,Pet- positron emission tomography)
1987: Τμήμα Εσωτερικής Παθολογίας Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων, Αθήνα 
1988: Τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής Ογκολογικού Νοσοκομείου «Αγ. Σάββας» 
1989 - 1996: Επιστημονικός Υπεύθυνος στο τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής Διαγνωστικού Κέντρου Καλαμάτας
1990 - 1997: Επιστημονικός Υπεύθυνος και Διευθυντής του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» (πρώην κλινική Καταγιάννη - ΙΚΑ)
1992 έως σήμερα: Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου Γλυφάδας (γ- Numed Γλυφάδας)
2000: Επαναλαμβανώμενη εκπαίδευση στην τεχνολογία PET/CT σε πανεπιστημιακά τμήματα στη Βασιλεία, Μόναχο και Τορίνο
2001: Επιστημονικός Υπεύθυνος του τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής, του Metropolitan Hospital

Καλλιόπη Αθανασιάδη (82)

athanasiadi kalliopiΗ Καλλιόπη γεννήθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 1964, και αποφοίτησε από την Σχολή το 1982. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εξειδικεύθηκε στη Χειρουργική Θώρακος.
Συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό με υποτροφίες, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε σε διάφορα κέντρα του εξωτερικού. Σήμερα υπηρετεί ως Επιμελήτρια Α’ΕΣΥ στο Γ.Ν.Α. «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» και διατελεί πρόεδρος της Ελληνικής εταιρείας Χειρουργών Θώρακος και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής θωρακοχειρουργικής Εταιρείας στην Ελλάδα.
Παράλληλα έχει ενεργή συμμετοχή σε δραστηριότητες ευρωπαϊκών Εταιρειών στον τομέα αυτό.

Καλλιόπη Αθανασιάδη: Η κορυφαία Ελληνίδα θωρακοχειρουργός...

TEDx Chios - ομιλητές 2019...

Επιβίωσε από ένα φριχτό ατύχημα, έγινε κορυφαία θωρακοχειρουργός και μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών...

Δημοσθένης Παπαπέτρου (96)

papapetrou dimosthenisΟ Δημοσθένης Παπαπέτρου αποφοίτησε από την Σχολή το 1996. Έκανε Μεταπτυχιακό (Msc) στην "Ογκολογία Θώρακος:Σύγχρονη Κλινικοεργαστηριακή προσέγγιση" στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2015)
Μεταπτυχιακό πρόγραμμα: ‘Διαγνωστική νοσημάτων αναπνευστικού συστήματος’ – Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2013)
Πτυχιούχος Ιατρικής Σχολής (MD) – Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2005)

Περισσότερα...

Χρύσα Μπόλλα (89)

bolla chryssaΓεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε μεταξύ Θεσσαλονίκης και Αμβούργου, μέχρι την μόνιμη εγκατάσταση της οικογένειάς της στην Αθήνα. Το 1989 αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στην πανεπιστημιακή οδοντιατρική κλινική της Βόννης. Μετά τις βασικές σπουδές της οδοντιατρικής, έγινε Assistent στην κλινική της προσθετικής στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Ως προπτυχιακή φοιτήτρια ήταν μέλος της Fachschaft, ενώ στα μεταπτυχιακά της με εξελέγη Assistentensprecher.

Τον Οκτώβριο του 2000 έλαβε τον τίτλο Dr med dent με διατριβή στον τομέα της ορθοδοντικής. Από το 1998 εργάζεται στο ιατρείο της στην Αθήνα πάνω στην προσθετική οδοντιατρική αποκατάσταση.

Στον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με την ζωγραφική, το διάβασμα και την μουσική. Παίζει πιάνο και ηλεκτρική κιθάρα. Μιλάει εκτός από τις μητρικές της γλώσσες (ελληνικά-γερμανικά), αγγλικά και αραβικά.

Αντώνης Κουτσώνας (01)

koutsonas antonisΟ χειρούργος οφθαλμίατρος Αντώνιος Λ. Κουτσώνας γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2001 και σπούδασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου του Άαχεν στη Γερμανία.
Εκπαιδεύτηκε στην ειδικότητα της Οφθαλμολογίας στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Άαχεν υπό τον καθηγητή Peter Walter (2008-2013).
Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2011 με θέμα την επίδραση της πήξης στον αυτοφθορισμό του μελαγχρόου επιθηλίου σε in vitro μελέτη σε κύτταρα ARPE19.
Συμμετείχε με επιτυχία στις ευρωπαϊκές εξετάσεις Οφθαλμολογίας και έλαβε τον ευρωπαικό τίτλο της Οφθαλμολογίας (Fellow of the European Board of Ophthalmology- FEBO) το 2021.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων σε οφθαλμολογικά επιστημονικά περιοδικά παγκοσμίου φήμης και έχει ενεργό συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια.
Εξειδικεύτηκε στην χειρουργική του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς καθώς και στην αντιμετώπιση του καταρράκτη και κατείχε επί σειρά ετών θέση Επιμελητή στο Τμήμα Παθήσεων του υαλοειδούς και του αμφιβληστροειδούς στην Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική κλινική του Άαχεν (2014-2022).
Συνεχίζει στα βήματα του πατέρα του, Λάμπρου Α. Κουτσώνα, ως δεύτερης γενιάς οφθαλμίατρος και διατηρεί ιατρείο στην Κηφισιά.
Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Παναγιώτης Τσιρογιάννης (05)

tsirogiannis panagiotisΟ Παναγιώτης Τσιρογιάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988 και αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 2005. Σπούδασε Οδοντιατρική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου αποφοίτησε το 2010. Για δύο έτη εργάστηκε ως γενικός οδοντίατρος σε μία ιδιωτική κλινική στην Αθήνα και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών στα πλαίσια της
στρατιωτικής του θητείας. Στις αρχές του 2012 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Προσθετική και Προπροσθετική χειρουργική – Περιοδοντολογία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία υπό την καθοδήγηση κι επίβλεψη του Καθηγητή Dr. Guido Heydecke. Ταυτόχρονα με την εξειδίκευση στην προσθετική και εμφυτευματολογία ξεκίνησε και τη διδακτορική του διατριβή την οποία και ολοκλήρωσε με τη λήξη της ειδικότητας του λαμβάνοντας τον τίτλο "Dr.med.dent".
Για δύο έτη υπήρξε ανεξάρτητος κλινικός ερευνητής για λογαριασμό δύο εκ των κορυφαίων εταιρειών εμφυτευμάτων παγκοσμίως, της Straumann και της Nobel Biocare, μελετώντας στην κλινική πράξη την απόδοση διαφορετικών επιεμφυτευματικών προσθετικών εφαρμογών και δημοσιεύοντας τα αποτελέσματα των ερευνών στη διεθνή βιβλιογραφία. Στα τέλη του 2015 κι ενώ είχε αποκτήσει μόνιμη θέση στο εκπαιδευτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου του Αμβούργου επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται ως προσθετολόγος σε μία ιδιωτική κλινική στην Αθήνα. Τον Ιούλιο του 2016 ίδρυσε στη Γλυφάδα το ADVANCED DENTAL CENTER, ένα υπερσύγχρονο οδοντιατρικό κέντρο στο οποίο και ασκεί έκτοτε μαζί με τους συνεργάτες του την οδοντιατρική επιστήμη. Ταυτόχρονα εργάζεται και ως επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της Προσθετικής της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με κύριο αντικείμενο την επίβλεψη και κλινική εκπαίδευση προπτυχιακών φοιτητών.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ