|
|
|
|
|
|
|
|
-
-
Ο Τάσος Κυπριανίδης γεννήθηκε το 1952 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Dipl. Ing.) και διδάκτωρ Φυσικός του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας. Υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο CNRS της Γαλλίας, ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και επιμελητής στο Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και από το 1993 έως τις αρχές του 2015 ήταν στέλεχος της εταιρείας PLANET A.E. Οι τομείς ειδίκευσής του είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη στρατηγικής, η οργάνωση, ο λειτουργικός ανασχεδιασμός και η βελτίωση της απόδοσης εταιρικών επιχειρησιακών λειτουργιών. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι στέλεχος του Ομίλου Marfin Investment Group αναλαμβάνοντας και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ανέλαβε Σύμβουλος Διοίκησης στην Vivartia. Από το 1982 ανήκει στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ. Έχει μεταφράσει βιβλία γύρω από τον χώρο των μαθηματικών, της φυσικής και της οικονομίας, όπως: "Φιλοσοφία και νέα φυσική" του Jonathan Powers (2000, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), "Γαλιλαίος" του Stillman Drake (1999, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), "Η ισχύς των μαθηματικών" του Moshé Flato (1993, Κάτοπτρο), "Οι μαύρες τρύπες και ο θείος Αλβέρτος" του Russell Stannard (1992, Κάτοπτρο), "Οικονομική του δημόσιου τομέα" του Joseph E.Stiglitz (1992, Κριτική), "Το βέλος του χρόνου" του Peter Coveney (1991, Κάτοπτρο), "Ξαναφτιάχνοντας την κοινωνία" του Murray Bookchin (Εξάντας). ¨εχει συμμετοχή στο συλλογικό έργο: "Κοινωνική πολιτική και κοινωνικός διάλογος στην προοπτική της οικονομικής νομισματικής ένωσης και της Ευρώπης των πολιτών" (1995)
Ο Μάκης Χριστοφοράκος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του 1970. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης στη Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική διατριβή του με αντικείμενο την κατάσταση μεικτών υγρών σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης με αποτέλεσμα την θερμοδυναμική εξίσωση Χριστοφοράκος-Φρανκ, (1986). Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία και ξεκίνησε να εργάζεται το 1984 σε ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου Καρλσρούης, ενώ μέχρι το 1990 εργάστηκε στην ΙΒΜ και στη συνέχεια στη Nixdorf Computer AG στο Μόναχο. Μετά τη συνένωση της τελευταίας με τη Siemens ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Siemens Nixdorf Α.Ε. στην Ελλάδα, από την οποία αποχώρησε τον 1996 για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Siemens Ελλάδος. Το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο Siemens.
Ο Έλενος αποφοίτησε από το Σχολείο μας το 1989 (Τμήμα C). Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School (Citi University of London). Μετά τις σπουδές του, δραστηριοποιήθηκε για έντεκα χρόνια στο χώρο του Investment Banking για την HSBC (Λονδίνο/Αθήνα), την Piraeus Prime Bank (JV με την Bank of Tokyo Mitsubishi) και την Arrow Finance με έμφαση συναλλαγές σε Corporate & Project Finance, Mergers & Acquisitions, ιδιωτικοποιήσεις και capital fund raising. Από το 2006 εργάζεται στην εταιρεία MYTILINEOS, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της Μεταλλουργίας, των Έργων EPC, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εμπορίας Φυσικού Αερίου, κατέχοντας την θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής, Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Έχει δύο παιδιά, την Κατερίνα και την Αμαλία, και ζει μόνιμα στην Αθήνα.
Ο Κωστής Αντωνετσής αποφοίτησε από την Σχολή το 1991. Είναι Κάτοχος ΜΒΑ από το Stern School of Business του New York University και απόφοιτος του τμήματος Ηλεκ/γων Μηχ/κων και Μηχ/κών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Είναι Director Corporate Development στην ελληνική εταιρία πληροφορικής ENCODE, με δραστηριότητες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μεγάλη Βρετανία. Έως το 2015 διατέλεσε Director Business Development στην INTRALOT, έχοντας εκτενή εμπειρία στην στη σύναψη συμφωνιών με μεγάλους πελάτες και προμηθευτές και στη διαχείριση διατμηματικών ομάδων με σκοπό την δημιουργία επενδύσεων και επιχειρηματικών σχεδίων αξίας έως US $2,75 δις. Προηγουμένως το διάστημα 2004-2009, διατέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων όπου επέβλεψε 10 έργα Πληροφορικής, συνολικού ύψους €35 εκατομμυρίων και μετείχε της κυβερνητικής ομάδας που σύναψε τη Στρατηγική Συμφωνία με τη Microsoft.
Ο Χάρης Χρηστίδης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1993. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο RWTH Aachen της Γερμανίας. Την περίοδο 2005-2007 εργάστηκε ως Υπεύθυνος του Τμήματος Ηλιακών Συστημάτων της εταιρείας Schueco Hellas, θυγατρικής της γερμανικής Schueco International KG. Από το 2007 έως και το 2015 είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της SMA Hellas ΑΕ, θυγατρικής της γερμανικής SMA Solar Technology AG, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2015 μετακινήθηκε στην Robert Bosch AE και ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τμήματος Θέρμανσης, που τοποθετείται στην ελληνική αγορά με τις μάρκες Bosch & Buderus, και με περιοχή ευθύνης Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αλβανία. Τον Μάιο του 2016 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης & Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.), ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος από το 2007 έως και το 2015 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).
Ο Νίκος Παπαγιαννακόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Κηφισιά. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 2010 και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός στο Πανεπισήμιο της Πάτρας. ¨Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου στον τομέα Αεροναυπηγικής με υποτροφία από το Royal Academy of Engineering και Royal Aeronautical Society. Εργάσθηκε σε πολυεθνικές (Rolls Royce και GKN Aerospace) στον τομέα της Αεροναυπηγικής στην Μεγάλη Βρετανία και σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Τραπεζών σε πολυεθνική εταιρεία στην Αθήνα. Είναι Μέλος του ΤΕΕ και μέλος αθλητικων και πολιτιστικών συλλόγων.
|
|
|
|
 |
|
|
|
Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα
Με την υποστήριξη:
|