Κωνσταντίνος Παπαναστασίου (39*) (1921-2001)

papanastasiou kostasΟ Κωνσταντίνος Δ.Παπαναστασίου γεννήθηκε την 1η Απριλίου 1921 στη Αθήνα. Το πατρικό του σπίτι το Κολωνάκι βρισκόταν εκείνα τα χρόνια κοντά στην Γερμανική Σχολή της οδού Αραχώβης, το Dörpfeld Gymnasium, όπου πήγε αρχικά στο Νηπιαγωγείο και αργότερα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.
Επειδή όμως ήθελε να σπουδάσει νομικά έπρεπε να αφήσει την Γερμανική Σχολή και να μετακομίσει στην Σχολή Μακρή, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και πήρε το απολυτήριό του.
Το 1941 ξεκίνησε Νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μέχρι το 1943, όταν η Αθήνα ήταν σε καθεστώς Κατοχής από τα γερμανικά στρατεύματα. Έχοντας πάρει μέρος στην Αντίσταση συνελήφθη από την Στρατιωτική Αστυνομία και καταδικάστηκε σε θάνατο. Έμεινε ένα χρόνο στην απομόνωση στο Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως του Χαϊδαρίου, κατάφερε όμως να επιζήσει.
Με την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων το 1944 πήγε να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Στο μεταξύ είχε ξεσπάσει ο Εμφύλιος, όπου πολέμησε ως αξιωματικός. 
Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας ανέλαβε διοικητικές θέσεις σε γερμανικές και ελληνικές επιχειρήσεις όπως την Πειραϊκή Πατραϊκή και την Schenker.
Νυμφεύθηκε την Γερμανίδα Barbara von Rundstedt, με την οποία απέκτησε το 1969 τρίδυμα: τον Δήμο, τον Αλέξανδρο και την Μαρία Παπαναστασίου. Από τα τρίδυμα ο Αλέξανδρος και η Μαρία αποφοίτησαν από την Γερμανική Σχολή το 1987 (2η γενιά αποφοίτων), ενώ η Χριστιάνα και η Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου, οι κόρες της Μαρίας και η Λυδία Παπαναστασίου, η κόρη του Δήμου είναι στην Γερμανική Σχολή (3η γενιά). 

Περισσότερα...

Ντορίτα Βλαχοπούλου (43*) (1926-2010)

vlachopoulou doritaΗ Ντορίτα Βλαχοπούλου γεννήθηκε το 1926 στην Κέρκυρα και ήταν πρώτη εξαδέλφη της ηθοποιού Ρένας Βλαχοπούλου.
Η οικογένειά της μετακόμισε στην Αθήνα και στα μαθητολόγια της Αραχώβης εμφανίζεται την χρονιά 1937-38 στην Α' Γυμνασίου και παρεμένει έως το έτος 1939-40 στην Γ' Γυμνασίου και αν είχε συνεχίσει θα αποφοιτούσε το 1943.
Παρακολούθησε στο Παρίσι την Σχολή Καλών Τεχνών και ζωγράφιζε στις ελεύθερες ώρες της.
Παντρεύτηκε τον Αξιωματικό του Ναυτικού Βασίλειο Ζήση, με τον οποίο απέκτησαν μία κόρη, την Νάντια, η οποία αποφοίτησε από την Σχολή το 1974.
Εργάστηκε στις Δημόσιες Σχέσεις της ΕΤΒΑ από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.
Απεβίωσε το 2010.

Περισσότερα...

Κωνσταντίνος Δρακόπουλος (44*)

drakopoulos konstantinos(*) την τελευταία χρονία λόγω του πολέμου μετεγράφη στην Σχολή Μακρή.

Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος γεννήθηκε στις 29.2.1929 και ήταν μαθητής στην Αραχώβης στα χρόνια του Πολέμου. Εμφανίζεται στα μαθητολόγια την χρονιά 1938-39 στην Α'  Γυμνασίου και παραμένει έως την Ε' Γυμνασίου την χρονιά 1942-43, ενώ μετακομίζει στην Σχολή Μακρή λόγω του Πολέμου.
Ξεκίνησε την πολύχρονη σταδιοδρομία του στον τομέα της ναυτιλίας μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1948 και εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις με έδρα τη Νέα Υόρκη, προτού προσχωρήσει στη Niarchos London Ltd. το 1953, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή Ναυτιλίας.
Διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος των «Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε.» για τριάντα, περίπου, χρόνια. Ο κ. Δρακόπουλος υπήρξε, επίσης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας «Διεθνή Ναυτιλιακά Πρακτορεία Α.Ε.» για σχεδόν είκοσι χρόνια.
Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου πολλών, διεθνούς κύρους, οργανισμών, όπως ο ελληνικός Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, το American Bureau of Shipping, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, η Τράπεζα της Ελλάδος, και κατείχε τη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», από το 1996 έως το 2004.

Είναι Μέγας Ευεργέτης του Μεγάρου Μουσικής με την ιδιότητα του εκπροσώπου του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", Επίτιμο Μέλος της "Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας" και της ΕΛΕΠΑΠ, Ιδρυτικό Μέλος της Εταιρείας Προστασίας του Περιβάλλοντος HELMEPA, ενώ του έχει απονεμηθεί το Μετάλλιον του Ελληνογερμανικού Πολέμου 1940.

Ιωάννης Αντωνιάδης (63)

antoniadis giannisΟ Γιάννης Αντωνιάδης γεννήθηκε στις 06.04.1945 στην Αθήνα, αποφοίτησε απο τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1963 και σπούδασε στη Γερμανία στο Τεχνικό ΠανεIπιστήμιο του Δ. Βερολίνου (TU Berlin), όπου και πήρε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού (Dipl.
Ing.).
Εν συνεχεία εργάστηκε σαν βοηθός καθηγητού στο Institut für Allgemeine Elektrotechnik der TU Berlin. Παράλληλα έκανε σπουδές στις Οικονομικές Επιστήμες στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπου και εκανε διδακτορική διατριβή στον τομέα της Επιχειρησιακής Έρευνας
(Unternehmensforschung/ Operations Research) και απεκτησε το 1975 το δίπλωμα Dr. Ing.
Από το 1976 έως και το 2001 εργάσθηκε στην εταιρεία SIEMENS στο Μοναχο σε περισσότερους τομείς. Τα τελευταία χρόνια διετέλεσε υπεύθυνος Strategische Planung und Strategisches Marketing ως ανώτερο στέλεχος (Oberer Führungskreis) σε ένα μεγάλο κεντρικό τομέα της SIEMENS με αντικείμενο μεγάλες εγκαταστάσεις συστημάτων πληροφορικής διεθνώς.
Ο Γιάννης Αντωνιάδης διαμένει μόνιμα στο Μοναχο.

Τάσος Κυπριανίδης (69)

kyprianidis tasosΟ Τάσος Κυπριανίδης γεννήθηκε το 1952 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1969. Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός (Dipl. Ing.) και διδάκτωρ Φυσικός του Πανεπιστημίου RWTH Aachen Γερμανίας. Υπήρξε ερευνητής στο Ινστιτούτο CNRS της Γαλλίας, ειδικός επιστήμονας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και επιμελητής στο Πολυτεχνείο του Aachen Γερμανίας. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων και από το 1993 έως τις αρχές του 2015 ήταν στέλεχος της εταιρείας PLANET A.E. Οι τομείς ειδίκευσής του είναι ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη στρατηγικής, η οργάνωση, ο λειτουργικός ανασχεδιασμός και η βελτίωση της απόδοσης εταιρικών επιχειρησιακών λειτουργιών. Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι στέλεχος του Ομίλου Marfin Investment Group αναλαμβάνοντας και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, ενώ τον Σεπτέμβριο του 2015 ανέλαβε Σύμβουλος Διοίκησης στην Vivartia.
Από το 1982 ανήκει στη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού ΘΕΣΕΙΣ. Έχει μεταφράσει βιβλία γύρω από τον χώρο των μαθηματικών, της φυσικής και της οικονομίας, όπως: "Φιλοσοφία και νέα φυσική" του Jonathan Powers (2000, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), "Γαλιλαίος" του Stillman Drake (1999, Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης), "Η ισχύς των μαθηματικών" του Moshé Flato (1993, Κάτοπτρο), "Οι μαύρες τρύπες και ο θείος Αλβέρτος" του Russell Stannard (1992, Κάτοπτρο), "Οικονομική του δημόσιου τομέα" του Joseph E.Stiglitz (1992, Κριτική), "Το βέλος του χρόνου" του Peter Coveney (1991, Κάτοπτρο), "Ξαναφτιάχνοντας την κοινωνία" του Murray Bookchin (Εξάντας). ¨εχει συμμετοχή στο συλλογικό έργο: "Κοινωνική πολιτική και κοινωνικός διάλογος στην προοπτική της οικονομικής νομισματικής ένωσης και της Ευρώπης των πολιτών" (1995)

Μιχάλης Χριστοφοράκος (70)

christoforakosΟ Μάκης Χριστοφοράκος γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του 1970. Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης στη Γερμανία, όπου ολοκλήρωσε και τη διδακτορική διατριβή του με αντικείμενο την κατάσταση μεικτών υγρών σε συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης με αποτέλεσμα την θερμοδυναμική εξίσωση Χριστοφοράκος-Φρανκ, (1986).
Στη συνέχεια συνέχισε τις σπουδές του στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο INSEAD στη Γαλλία και ξεκίνησε να εργάζεται το 1984 σε ερευνητικό τμήμα του Πανεπιστημίου Καρλσρούης, ενώ μέχρι το 1990 εργάστηκε στην ΙΒΜ και στη συνέχεια στη Nixdorf Computer AG στο Μόναχο.
Μετά τη συνένωση της τελευταίας με τη Siemens ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Siemens Nixdorf Α.Ε. στην Ελλάδα, από την οποία αποχώρησε τον 1996 για να αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη Siemens Ελλάδος.
Το όνομά του ενεπλάκη στο σκάνδαλο Siemens.

Ανδρέας Καρβέλας (72)

karvelas andreasΟ Ανδρέας Καρβέλας αποφοίτησε από την Σχολή το 1972.
Ήταν στην ηγετική ομάδα που ολοκλήρωσε την επέκταση και την αναβάθμιση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που παραχωρήθηκαν στη Fraport Greece. Ο Ανδρέας έχει 40 χρόνια διοικητικής εμπειρίας σε έργα μεγάλης κλίμακας, όπως σε εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, ανανεώσιμες πηγές κ.λπ. Διετέλεσε Αναπληρωτής CTO της Fraport Greece μέχρι τις 13 Μαΐου 2022, οπότε και έγινε CTO. Έχει συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο και την ανάπτυξη της εταιρείας κατά τα πρώτα 6 χρόνια της. Άλλες θέσεις που έχει αναλάβει στο παρελθόν περιλαμβάνουν τεχνικό διευθυντή του Ομίλου Κοπελούζου, διευθυντή έργων της ΜΕΚΤΑ, τεχνικό διευθυντή της ΕΤΕΚΑ (πηγή: fraport-greece.com)

Μιχάλης Κορτέσης (77)

kortesis michalisΟ Μιχάλης Κορτέσης γεννήθηκε στις 6.11.1959 και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1977. Σπούδασε Οικονομικά (Volkswirtschaftslehre) στο Albert – Ludwig University στο Freiburg (προδίπλωμα) και συνέχισε μεταξύ 1978-82 με σπουδές σε Business Administration (Betriebswirtschaftslehre) στο Albertus Magnus University στην Κολωνία. Το 1982-84 έκανε μεταπτυχιακά σε Computer Science στο President Oswald Scholar Pennsylvania State University και διδακτορικό (PhD) στον ίδιο τομέα αλλά στο Albertus Magnus University στην Κολωνία. Το διάστημα 1981-82 εργάστηκε ως αναλυτής στην Infoplan GmbH Roesrath στην Κολωνία, το 1984-86 ως Γενικός Διευθυντής στη εταιρεία Computer Systems and Software GmbH στη Φρανκφούρτη και ακολούθως (1987-89) ως Γενικός Διευθυντής στη εταιρεία Infokraft στην Αθήνα.
Το 1989 έγινε Γενικός Διευθυντής της ΑΜΚΟ Α.Ε. στο Ηράκλειο Κρήτης και Αντιπρόσωπος της FORD, και το 1991-94 Γενικός Διευθυντής της ΕΛΜΑ ΑΕΒΕΑ και Αντιπρόσωπος της MAZDA για την Ελλάδα και το 1995 έγινε Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Εταιρειών Κορτέσης (ΣΤΑΚΟΡ, ΚΡΙΚΟΣ, ΑΜΚΟ, ΕΛΜΑ ΕΛΒΑΤ, Cinepark κ.α.).
Το 2006 έγινε Πρόεδρος του ΔΣ του ΙΟΒΕ, ενώ μεταξύ 2007 και 2009 ήταν μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ.

Γιάννης Παράσχης (78)

paraschisΟ Γιάννης Παράσχης γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του 1978. Σπούδασε οικονομικά και απέκτησε M.Sc. σε Industrial Engineering και ακολούθως Διδακτορικό Δίπλωμα στην Επιχειρησιακή Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου.
Έπειτα από έπειτα από επιτυχημένη πορεία στο χώρο του international management consulting προσελήφθη από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.» και τον Απρίλιο του 2007 ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή, έπειτα από τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξε στην ανάπτυξη της εταιρείας από τα πρώτα της βήματα διαμορφώνοντας την εταιρική της στρατηγική.
Από το 2007 έως το 2009 διετέλεσε για δύο συνεχόμενες θητείες πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe) και το Νοέμβριο του 2009 εξελέγη αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World), ενώ την 1η Νοεμβρίου 2011, εξελέγη πρόεδρος κατά τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (Airports Council International ACI-World), στο Μαρακές του Μαρόκου για την επόμενη διετία διαδεχόμενος τον τον πρόεδρο του Αεροδρομίου του Σίδνεϊ, Max Moore-Wilton.
Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) είναι η επίσημη παγκόσμια ένωση αεροδρομίων και αριθμεί 580 μέλη, τα οποία εκπροσωπούν 1.650 αεροδρόμια σε 179 χώρες και τα αεροδρόμια-μέλη του εξυπηρετούν άνω του 96% της παγκόσμιας επιβατικής αεροπορικής κίνησης, ενώ το 2010 υποδέχθηκαν πάνω από 5 δισ. επιβάτες.
Ο Γιάννης Παράσχης είναι, επίσης, πρόεδρος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (Airports Council International Europe), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World Governing Board) και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρεία Αγωγού Καυσίμου Αεροδρομίου Αθηνών Α.Ε. (ΕΑΚΑΑ).

Αναστασία Φαντάνα (79*)

fantana anastasia(*) αν δεν είχε φύγει απο την Σχολή το 1978, θα αποφοιτούσε το 1979.

Η Αναστασία Φαντάνα, γεννήθηκε το 1961 στη Λάρισα. Το 1969 οικογενειακώς μετοίκησε στην Αθήνα, και εισήχθη το 1973 στη ΓΣΑ. Μετά απο ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας και πολύπλοκα οικογενειακά προβλήματα, εγκατέλειψε το όνειρό της να σπουδάσει Ιατρική στη Γερμανία. Απο το 1979 μέχρι και το 1992, δίδασκε Γερμανικά κυρίως, αλλά και Αγγλικά, σε φροντιστήρια και σε ιδιαίτερα μαθήματα.
Φοίτησε ενα χρόνο σε Σχολή Αεροπορικών Επαγγελμάτων (1979-1980) και προσλήφθηκε αμέσως, διαδοχικά στην Lufthansa και την KLM. Παράλληλα, είσήχθη το 1981 στην Γερμανική Φιλολογία Αθηνών, με βαθμό Γερμανικών 19,5 και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1985 με βαθμό Διπλωματικής Εργασίας 10 sehr gut
.
Ξεκίνησε νέα επαγγελματική καριέρα το 1989, όταν προσλήφθηκε στο τμήμα Τηλεπικοινωνιών της Siemens, αρχικά ως διοικητική υπάλληλος, κατόπιν ως υπεύθυνη του τμήματος αναβαθίσεων ηλεκτρονικού υλικού επι μία 5 ετία, και μετέπειτα, ως υπεύθυνη προσωπικού του τμήματος. Παράλληλα υπήρξε επι 15 χρόνια, υπεύθυνη του τομέα οργάνωσης και διαχείρισης επαγγελματικών ταξιδίων του τμήματος.
Έχει λάβει μέρος σε πολλά σεμινάρια οργάνωσης και διοίκησης HR, εργατικού Δικαίου, μισθοδοσίας, κ.ά., επιμόρφωσης στον Τουρισμό, και Οργάνωσης και Διοίκησης HR, του Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών .
Έχει μεγάλη εμπειρία στην οργάνωση έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στην διαχείριση κρίσεων, διαχείριση αλλαγών, συνενώσεις και διαχωρισμούς εταιρειών (merging and splitting) , κ.ά.
Αποχώρησε απο τον Όμιλο Siemens το 2009, μετά απο 20 ετή καρριέρα, και έκτοτε, έγινε αγρότισσα και ασχολείται με την οικογενειακή αγροτική επιχείρηση στη Λάρισα και την διαχείριση ακινήτων.

Χάιδω Σπαγγούρου (88)

spaggourou haidoΗ Χάιδω Σπαγγούρου αποφοίτησε από την Σχολή το 1988.  Από το 1988 έως το 1990 εκπαιδεύτηκε στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και παράλληλα έως το 1991 στην Lufthansa Airlines ακολουθώντας ένα εντατικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο σε νέες και νέους επαγγελματίες και  προσέφερε θέσεις στην αεροπλοϊκή βιομηχανία.
Ακολούθως εργάστηκε στην Lufthansa σε διάφορες θέσεις και σταδιακά και το 2015 προήχθη σε Senior Manager Marketing and Business Development και το 2017 σε Senior Manager Marketing and Product.

Έλενος Καραϊνδρος (89)

karaindros elenosΟ Έλενος αποφοίτησε από το Σχολείο μας το 1989 (Τμήμα C). Σπούδασε Οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και στη συνέχεια έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο MSc in Shipping, Trade and Finance από το Cass Business School (Citi University of London). Μετά τις σπουδές του, δραστηριοποιήθηκε για έντεκα χρόνια στο χώρο του Investment Banking για την HSBC (Λονδίνο/Αθήνα), την Piraeus Prime Bank (JV με την Bank of Tokyo Mitsubishi) και την Arrow Finance με έμφαση συναλλαγές σε Corporate & Project Finance, Mergers & Acquisitions, ιδιωτικοποιήσεις και capital fund raising. Από το 2006 εργάζεται στην εταιρεία MYTILINEOS, η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της Μεταλλουργίας, των Έργων EPC, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Εμπορίας Φυσικού Αερίου, κατέχοντας την θέση του Γενικού Διευθυντή Στρατηγικής, Εξαγορών και Συγχωνεύσεων. Έχει δύο παιδιά, την Κατερίνα και την Αμαλία, και ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Κωνσταντίνος Αντωνετσής (91)

antonetsis kostis1Ο Κωστής Αντωνετσής αποφοίτησε από την Σχολή το 1991. Είναι Κάτοχος ΜΒΑ από το Stern School of Business του New York University και απόφοιτος του τμήματος Ηλεκ/γων Μηχ/κων και Μηχ/κών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του ΕΜΠ.
Είναι Director Corporate Development στην ελληνική εταιρία πληροφορικής ENCODE, με δραστηριότητες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μεγάλη Βρετανία. Έως το 2015 διατέλεσε Director Business Development στην INTRALOT, έχοντας εκτενή εμπειρία στην στη σύναψη συμφωνιών με μεγάλους πελάτες και προμηθευτές και στη διαχείριση διατμηματικών ομάδων με σκοπό την δημιουργία επενδύσεων και επιχειρηματικών σχεδίων αξίας έως US $2,75 δις. Προηγουμένως το διάστημα 2004-2009, διατέλεσε Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων όπου επέβλεψε 10 έργα Πληροφορικής, συνολικού ύψους €35 εκατομμυρίων και μετείχε της κυβερνητικής ομάδας που σύναψε τη Στρατηγική Συμφωνία με τη Microsoft.
Το 2023 ανέλαβε την θέση του CFO της Intralot.

Χάρης Χρηστίδης (93)

christidis charisΟ Χάρης Χρηστίδης γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 1993. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο RWTH Aachen της Γερμανίας.
Την περίοδο 2005-2007 εργάστηκε ως Υπεύθυνος του Τμήματος Ηλιακών Συστημάτων της εταιρείας Schueco Hellas, θυγατρικής της γερμανικής Schueco International KG.
Από το 2007 έως και το 2015 είχε αναλάβει τη Γενική Διεύθυνση της SMA Hellas ΑΕ, θυγατρικής της γερμανικής SMA Solar Technology AG, με περιοχές ευθύνης την Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 2015 μετακινήθηκε στην Robert Bosch AE και ανέλαβε τη Διεύθυνση του Τμήματος Θέρμανσης, που τοποθετείται στην ελληνική αγορά με τις μάρκες Bosch & Buderus, και με περιοχή ευθύνης Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα και Αλβανία.
Τον Μάιο του 2016 εξελέγη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Επιχειρήσεων Θέρμανσης & Ενέργειας (ΕΝ.Ε.ΕΠΙ.Θ.Ε.), ενώ ήταν εκλεγμένο μέλος από το 2007 έως και το 2015 του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Νίκος Παπαγιαννακόπουλος (10)

papagiannakopoulos nikosΟ Νίκος Παπαγιαννακόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Κηφισιά. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 2010 και σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός και Αεροναυπηγός στο Πανεπισήμιο της Πάτρας. ¨Εκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου στον τομέα Αεροναυπηγικής με υποτροφία από το Royal Academy of Engineering και Royal Aeronautical Society.
Εργάσθηκε σε πολυεθνικές (Rolls Royce και GKN Aerospace) στον τομέα της Αεροναυπηγικής στην Μεγάλη Βρετανία και σήμερα εργάζεται ως Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Τραπεζών σε πολυεθνική εταιρεία στην Αθήνα. Είναι Μέλος του ΤΕΕ και μέλος αθλητικων και πολιτιστικών συλλόγων.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ

Η Μαλβίνα Παναγιωτίδη γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή το 2003. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (2003-2012) και συνέχισε με μεταπτ [ ... ]