Χριστίνα Ρούτνερ (92)

rutner christinaΗ Χριστίνα Ρούτνερ γεννήθηκε στην Αθήνα από Αυστριακό πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, μεγάλωσε στη Βιέννη και στην Αθήνα και αποφοίτησε από την Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Παρακολούθησε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στη Βιέννη και στην Αθήνα. Πτυχιούχος Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό εξειδίκευσης Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Πάτρας (ΕΑΠ).
Είναι πιστοποιημένη εξετάστρια και εκπαιδεύτρια του Αυστριακού Διπλώματος Πιστοποίησης Γνώσης Γερμανικών ÖSD, εργάζεται από το 1998 ως καθηγήτρια Γερμανικών στη Σχολή Μωραΐτη. Παράλληλα με την εκπαίδευση έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή βιβλίων, τη μετάφραση επιστημονικών δοκιμίων και έχει ειδικευτεί και πιστοποιηθεί στις Νέες Τεχνολογίες.
Συμμετέχει σε τακτική βάση είτε με εισηγήσεις είτε ως ακροάτρια σε ημερίδες και σεμινάρια κυρίως εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Μέρος των δραστηριοτήτων της η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων καθώς και η οικολογική της δράση.
Από το 2004 έως το 2022 είχε τη διεύθυνση του Τμήματος Γερμανικών και την Οργάνωση της Παιδικής Χορωδίας της Σχολή Μωραΐτη, από το 2014 είναι Διευθύντρια του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας, ενώ τον Σεπτέμβριο 2022 ανέλαβε τη Διεύθυνση Γυμνασίου της Σχολής Μωραΐτη.
«Η προώθηση της διαπολιτισμικότητας είναι υψίστης σημασίας για την κατάρριψη προκαταλήψεων και στερεοτύπων»...

Αλίκη Μπέτζιου (88)

betziou aliki9.2012-heute Ίδρυμα Hanns Seidel Αθήνα Office Manager Τοπικού Γραφείου  • Διοργάνωση και διεκπεραίωση σεμιναρίων και συνεδρίων για την σύσφιξη/καλυτέρευση των Ελληνογερμανικών σχέσεων

10.2011-9.2012 Ελεύθερος Επαγγελματίας

 • Ανάληψη μεταφράσεων διαφόρων εταιριών από τα γερμανικά στα ελληνικά και αντίστροφα

Περισσότερα...


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Reiner Morell (68)

Reiner Morell (* 18. Oktober 1949 in Braunschweig) ist ein deutscher Diplomat, der von 2008 bis 2012 Botschafter in Turkmenistan war und zwischen Juli 2012 und 2015 Botschafter in Armenien war.
Nach dem Abitur leistete Morell zwischen 1968 und 1970 seinen Wehrdienst bei der Bundeswehr und absolvierte [ ... ]