Έμιλυ Σταυρίδη (63)

stavridou emilyΗ Αιμιλία Σταυρίδη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και αποφοίτησε από την Σχολή το 1963. Αρχικά ήθελε να σπουδάσει στην Σχολή καλών Τεχνών ή στην Σχολή Βακαλό εξ αιτίας της κλίσης της προς την ζωγραφική, αλλά η οικογένειά της την οδήγησε στο τότε "Κολλεγιακό", μετέπειτα Deree. Παππούς της ήταν ο Αλέξανδρος Παπαχελάς και μητέρα της η Σίσσυ (Αθανασία) Παπαχελά, απόφοιτος του 1940 επίσης της Σχολής αλλά της περιόδου της Αραχώβης.
Μετά τις σπουδές της εργάστηκε στην διαφημιστική εταιρεία ΑΔΕΛ και λόγω της ευχέρειάς της στα μαθηματικά, εντάχθηκε στο τμήμα ερευνών της εταιρείας μέχρι το 1978. Αμέσως μετά μεταπήδησε στην ετιαρεία Nilsen, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια έως το 1980 και στην συνέχεια, μετά τον γάμο της με τον Δημήτρη  Λυντέρη, εργάστηκε στο γραφείο τους με αντικείμενο τις έρευνες αγοράς.

Ο παππούς της, Αλέξανδρος Παπαχελάς (παππούς και του εξαδέλφου της, δημοσιογράφου Αλέξη Παπαχελά), υπήρξε αρχιμηχανικός της βρετανικής εταιρείας «Πάουερ» στην Ελλάδα, και στην δεκαετία του '50, Γενικός Διευθυντής της ΗΕΜ (Ηλεκτρική Εταιρεία Μεταφορών), η οποία λειτούργησε τα πρώτα τρόλεϊ στην Αθήνα. Εξ αυτού του λόγου ήταν η πρώτη επιβάτις, που επιβιβάστηκε μαζί με την οικογένειά της στο τρόλεΙ στην δοκιμαστική διαδρομή στην οδό Πατησίων.

Περισσότερα...

Χαρίκλεια Καμάρη (72)

kamari papamitropoulou charikleiaΗ Χαρίκλεια Καμάρη – Παπαμητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Τελείωσε το δημοτικό της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής και τον Σεπτέμβριο του 1966 και ξεκίνησε να φοιτά στο γυμνάσιο της Σχολής, απ’ όπου αποφοίτησε το 1972.
Σπούδασε στη σχολή «Βακαλό» σχέδιο και διαφήμιση. Εργάστηκε στην Διαφήμιση και αργότερα στον τομέα του Μάρκετινγκ σε εταιρίες συνεργαζόμενες με μεγάλους εμπορικούς οίκους Γερμανίας και Ολλανδίας.
Επέλεξε να κάνει μαθήματα Γερμανικών και κυρίως ασχολήθηκε με την προετοιμασία παιδιών για τις εισαγωγικές εξετάσεις της DSA, επάγγελμα που ασκεί μέχρι σήμερα.
Είναι παντρεμένη, έχει δύο κόρες, επίσης απόφοιτες της DSA, και 4 εγγόνια.


Από τη δεκαετία του '60 μέχρι σήμερα

Με την υποστήριξη:

 

Γερμανική Σχολή Αθηνών Galanis Sports Data

 

Eκδηλώσεις του μήνα

Εδώ φιλοξενούμε τις απόψεις σας

ΠΟΡΤΡΑΙΤΑ
Κωστής Παπαϊωάννου (79)

Ο Κωστής Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Αποφοίτησε από τη Σχολή το 1979, σπούδασε στη Γερμανία και είναι επιχειρηματίας.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Greenpeace στην Ε [ ... ]