Δημήτρης Μάρακας: Η πίο μικρή τάξη Abi τα τελευταία 50 χρόνια

Ο Δημήτρης Μάρακας, απόφοιτος του Γερμανικού Τμήματος του 1977 μας έστειλε τα ονόματα των Abiturienten της χρονιάς του με σχόλιο ότι πρόκειται για τηνη πιο μικρή Abi τάξη τα τελευταία 50 χρόνια:

Τον Σεπτέμβριο του 1976 συναντήθηκαν οι τελευταίοι πέντε μαθητές για να ξεκινήσουν την 13. τάξη του γερμανικού τμήματος, η οποία θα οδηγούνταν τον Μάιο 1977 στο γερμανικό Abitur.

Katja Benas κάτοικος Bodensee, Own Business Σχολή Μπαλέτου

Karl Mallwitz κάτοικος Neubrandenburg και Αίγινα, Dr. Prof. Technische Universität Brandenburg

Dimitri Maracas κάτοικος München και Βουλιαγμενη, Führungskraft Deutsche Telekom AG

Felix Oehler κάτοικος Berlin, Business in Photography

Bruno Schmidt κάτοικος Düsseldorf, Own Business

Klassenlehrer : Herr Hirn (R.l.P.)

Ήμασταν τέσσερα αγόρια και ένα κορίτσι μεταξύ 17 και 20 ετών. Τρεις Γερμανοί, μια Γερμανίδα / Ελληνίδα, και ένας Έλληνας, (εγώ, ο οποίος είχα έρθει την προηγούμενη χρόνια από την DSB – Deutsche Schule Beirut). O Klassenlehrer ήταν ο Herr Hirn, ο οποίος είχε μεγάλο πάθος και κοινωνικές ικανότητες, για να διευθύνει πέντε τελείως διαφορετικούς χαρακτήρες με διαφορετικά ενδιαφέροντα. Η αλήθεια είναι, κανείς δεν έκανε μεγάλες προσπάθειες για μεγάλες επιτυχίες, διότι έλειπαν τα group dynamics, ενώ γίναμε πολύ καλό team. Δεν υπήρχε ποτέ ανταγωνισμός ούτε ζήλιες μεταξύ μας. Όλοι κοιτάζαμε πως να τελειώσουμε αυτούς τους 7 μήνες το συντομότερο.

Τις κενές ώρες, συναντιόμασταν στο ΚΤΕΛ καφενείο, έξω στην λεωφόρο, όπου περνάγαμε πολύ ωραία, και από εκεί ξανά γυρνούσαμε κεφάτοι στο μάθημα. Μπορούσαμε να διαλέξουμε κάποια Fächer, όπως Latein, Französisch, ή Musik. Έτσι, επειδή αυτές οι τάξεις ήταν πολύ μικρές (1-2 μαθητές) αποφάσισε το Σχολείο να συμμετάσχουν μαζί μας κάποιοι μαθητές της 12. Klasse, προ πάντων σε Geschichte και Geographie. Αυτές οι τάξεις ήταν τελείως άνετες, διότι εμείς ήμασταν πιο μεγάλοι σε ηλικία.

Τελικά, κάναμε την schriftliche Prüfung τον Απρίλιο, και mündlich τον Μάιο 1977. Ο απεσταλμένος από Bonn ήταν ο Herr Dr. Hachgenei. Και οι πέντε πήραμε το Abitur με Numerus Clausus από 1.8 έως 3.5.

Ήταν πολύ ωραία χρόνια και αξέχαστες στιγμές της ζωής μας. Εάν μπορούσα να γυρίσω πίσω τον χρόνο, θα ξαναέκανα το Abitur 1977.

Χαιρετισμούς

Dimitri V Maracas

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας