KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη

Προβολές ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους

Το πρόγραμμα KinderDocs περιλαμβάνει 14 ταινίες και ξεκινάει την 1η Φεβρουαρίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 και ταυτόγχρονα στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη. Κάθε ντοκιμαντέρ, μια ιστορία που μιλάει για εφηβεία, φιλία, οικογένεια, εκπαίδευση, δημιουργικότητα, έκφραση, χορό, ψυχολογία, οικογενειακές σχέσεις, τέχνη, διαπολιτισμικότητα, μετανάστευση, περιβάλλον.

Το KinderDocs έχει στόχο να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας, επαφής και ανταλλαγής μεταξύ των νέων και των ενηλίκων.
Η εμπειρία κάθε προβολής εμπνέει δημιουργικές δράσεις, καθώς και συζήτηση μετά από κάθε προβολή, την οποία θα συντονίζει η Δήμητρα Κουζή σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων των μουσείων και τους συνοδούς δασκάλους/καθηγητές. Οι προβολές για τα σχολεία γίνονται Τετάρτες, ενώ τις Κυριακές οι προβολές απευθύνονται σε όλους.

Οι προβολές και οι παράλληλες δράσεις διαρκούν μία έως μιάμιση ώρα και γίνονται καθημερινές για τα σχολεία (και σαββατοκύριακα για όλους). Οι ταινίες είναι κατάλληλες για παιδιά από 9 ετών και πάνω (δείτε αναλυτικά την περιγραφή για κάθε ταινία). Ο πρώτος κύκλος προβολών ξεκινάει τον Φεβρουάριο και διαρκεί έως τον Απρίλιο του 2017. Περισσότερα…

Κάντε Εγγραφή στο εβδομαδιαίο Newsletter

* indicates required
Συμπληρώστε το e-mail σας